Microsoft Lumia 650 mogelijk laatste Lumia-telefoon


Microsoft heeft voor heel 2016 mogelijk maar één nieuwe Lumia-telefoon gepland. De lancering van de mid-range Lumia 650 staat volgens de laatste geruchten voor 1 februari gepland. Toch is het mogelijk niet het laatste Windows-toestel.

Het was al bekend dat Microsoft de ontwikkeling van nieuwe Lumia-telefoons ging terug schroeven. Het marktaandeel van Windows 10 Mobile is met een aantal procenten niet substantieel genoeg om de hoge kosten te rechtvaardigen. Toch hoeft dit niet het einde te betekenen van Windows 10-telefoons, mogelijk gaan toekomstige modellen verder onder de Surface-naam.

Microsoft Lumia 650

Deze Lumia 650 zal hiermee de laatste Lumia-telefoon van 2016 zijn. Toekomstige high-end modellen gaan verder onder de Surface-naam. Het is mogelijk dat eenvoudiger modellen onder de Lumia-naam worden uitgebracht. Interessant is dat de Microsoft Lumia 650 niet tijdens het Mobile World Congress eind februari zal worden aangekondigd maar over twee weken. Schijnbaar is het toestel niet belangrijk genoeg voor Microsoft om het speciaal in de spotlight te zetten. Volgens de berichten heeft de 650 een 5 inch HD-scherm, 8 + 5 megapixel camera en draait het op een Snapdragon 210 of 212 processor.

Bron: Windows Central


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel