Steeds meer geruchten over eigen Windows Phone van Microsoft


Nadat maandag nog een Chinese krant de geruchten over een eigen Windows Phone van Microsoft nieuw leven deed inblazen scharen steeds meer media zich achter het gerucht. Microsoft zou het plan hebben om een eigen Surface-telefoon achter de hand te houden.

Volgens BGR overweegt Microsoft een eigen Surface-telefoon te lanceren mochten partners als Nokia, HTC en Samsung niet in staat blijken Windows Phone 8 tot een succes te maken. Pas dan zou Microsoft als noodscenario een eigen device willen lanceren.

Microsoft Surface Phone
Concept van Jonas Daehnert

Deze Surface-telefoon, waarvan het bestaan dus nog helemaal niet zeker is, zou direct met high-end modellen zoals de iPhone of telefoons draaiend onder Android moeten concurreren. Bovendien moet de telefoon uitkomen onder het Surface-merk waaronder Microsoft enige maanden geleden ook enkele tablets presenteerde. Stephen Elop, CEO van Nokia, denkt er trouwens het zijne van. Hij heeft geen informatie die wijst op een eigen telefoon van Microsoft, noch denkt hij dat een eigen Surface-telefoon zinvol is. Aldus een vraaggesprek met All Things D. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Bron: Bgr.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel