Video toont prototype van Google Pixel 7 en 7 Pro


Lewis Hilsenteger heeft op zijn YouTube-kanaal Unbox Therapy een prototype van de Google Pixel 7 en 7 Pro getoond. Dat deed hij naast de bestaande Pixel 6 en 6 Pro waarmee we een goede vergelijking kregen.

Lewis waarschuwt aan het begin van de video dat zowel de Pixel 7 als de Pixel 7 Pro niet opstarten. Beide telefoons zijn prototypes en wellicht heeft Google het opstarten ervan op afstand vergrendeld. Iets wat het ook met andere prototypes gedaan heeft.

Dat neemt niet weg dat we wel een goed beeld krijgen van het uiterlijk. Zowel de weegschaal als meetlat worden erbij gepakt. Maar het wordt wat ons betreft pas interessant wanneer Lewis de nieuwe Pixels vergelijkt met de Pixel 6 en 6 Pro.

Compactere Pixel 7

Dan wordt duidelijk dat vooral de Pixel 7 een stukje compacter wordt. Het toestel is zowel minder breed als minder lang. Google past hoogstwaarschijnlijk een iets kleiner scherm toe dan het 6.4 inch grote OLED-scherm van de Pixel 6. Maar ook de schermranden zijn iets kleiner wat bij elkaar opgeteld tot een kleiner toestel oplevert.

Google Pixel 7 width in millimeter
Pixel 7 is ruim 1,5 millimeter smaller geworden

De Pixel 7 Pro blijft qua afmetingen grotendeels gelijk aan de 6 Pro. Wel zijn de schermranden wat uniformer met een minder grote kin als vorig jaar. Beide toestellen hebben een glossy achterkant van glas. Ideaal om vingerafdrukken te verzamelen. Het frame van de Pro is ook glossy dankzij de gepolijste afwerking. Bij de niet-pro-versie is die matte afgewerkt.

Android 13

Lewis verwacht dat Google beide Pixel-telefoons begin oktober zal lanceren. Voorgaande jaren werden nieuwe Pixel-telefoons altijd samen met de lancering van een nieuwe Android-versie uitgebracht. Android 13 is echter al aangekondigd, halverwege augustus. Maar dit jaar is alles anders, want Google toonde de Pixel 7 en Pixel 7 Pro al begin mei tijdens Google I/O.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 7 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 7 Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel