Google Pixel Tablet

Google Pixel Tablet
Google Pixel Tablet grijs achterkant
Google Pixel Tablet pink achterkant
Google Pixel Tablet wit achterkant
Google Pixel Tablet wit voorkant rechterzijkant
Kies opslag
128 GB
256 GB

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Tablet in het nieuws

ts Pixel Tablet Price

Google Pixel Tablet aangekondigd met speciaal speakerdock

Tabletnieuws ·

Google heeft na jarenlang weer een eigen tablet aangekondigd. De Pixel Tablet zag tijdens Google I/O het levenslicht en komt met een eigen dock waarin speakers zitten.

Google kondigde de Pixel Tablet vorige Google I/O al aan. Het toestel werd toen zelfs getoond. Toch zou het nog 13 maanden duren voordat de tablet te koop was. De verkoop start namelijk in juni 2023. De vraagprijs is ook redelijk stevig met 499 dollar, of 679 euro.

Google Pixel Tablet with Charging Speaker Dock
Google Pixel Tablet met Charging Speaker Dock

Voor dat bedrag krijg je een 10,95 inch groot scherm met 2560 x 1600 pixels resolutie. Het gaat om een regulier LCD-paneel met een verder niet bijzondere helderheid van 500 nits. Wel bijzonder is dat het scherm geschikt is voor een USI 2.0 stylus. Google's tablet wordt aangedreven door haar eigen Tensor G2-processor. In de powerknop zit een vingerafdrukscanner verwerkt voor extra veiligheid. De Pixel Tablet ondersteunt daarnaast meerdere gebruikers, zo kan iedereen in je huishouden z'n eigen account hebben.

Charging Speaker Dock

Ondanks dat de Pixel Tablet een viervoudig speakersysteem heeft komt het beste geluid toch uit het meegeleverde dock. Door de tablet er tegenaan te zetten laadt hij op en heb je een 43,5mm speaker tot je beschikking. Er is een Hub Mode aanwezig om foto's te tonen wanneer de tablet in het dock zit en vergrendeld. Maar je kunt in deze modus ook smart home knoppen bedienen.

Google Pixel Tablet with built-in Chromecast
Ingebouwde Chromecast

Google Assistant staat altijd tot je beschikking en Chromecast is ingebouwd. Zo kun je muziek en video vanaf je telefoon afspelen met een druk op de knop. Het Charging Speaker Dock wordt meegeleverd en is compatible met een apart verkrijgbaar hoesje (de Pixel Tablet case met ingebouwde ring).

Verkoop Google Pixel Tablet

Onduidelijk is nog in welke landen Google de Pixel Tablet zal verkopen. Mogelijk beperkt zich dit net als de Pixel Fold tot slechts een handjevol landen. Dat de tablet op de Nederlandse Google-winkel vermeld staat belooft veel goeds. Verwacht het toestel in drie kleuren; Porcelain, Hazel en Rose.

Google Pixel Tablet price announced during Google I/O 2023
 • Tags:
 • google
 • googleio23
 • pixeltablet

ts Usi Certified Products

Google Pixel Tablet krijgt stylus-ondersteuning

Geruchten ·

Afgelopen I/O kondigde Google tot grote verrassing wederom een eigen tablet aan. Deze tablet wordt niet eerder dan 2023 verwacht maar is nu al gecertificeerd én krijgt ondersteuning voor een stylus.

Google toonde de Pixel Tablet afgelopen mei kort tijdens haar jaarlijkse Google I/O event. Volgens Google moet dit de "meest behulpzame tablet" ooit worden en nu leren we meer over hoe Google dat van plan is. Het product dook namelijk op bij de USI. Daar ontving het een heuse certificering. USI staat voor Universal Stylus Initiative. Hiermee lijkt het een zekerheid dat er ondersteuning voor pen-invoer komt.

Google Pixel Tablet USI certified
De eerste certificering voor de Google Pixel Tablet is binnen!

Stylus-ondersteuning is allesbehalve uniek voor tablets dus Google zal met meer moeten komen om van dit de meest behulpzame tablet ooit te maken. Echt veel meer leren we overigens niet het USI. Behalve dan dat Google's tablet de codenaam Tangor krijgt. Google zelf vertelde dat de tablet draait onder Android en gebruikmaakt van een Google Tensor-processor.

Universal Stylus Initiative (USI)

Het op zak hebben van de eerste certificering is mooi maar vooral de timing is bijzonder. De Google Pixel Tablet wordt namelijk pas 2023 verwacht en is dus verre van klaar. Wellicht is Google verder met de ontwikkeling dan wij nu denken.

 • Tags:
 • google
 • pixeltablet
 • usi

ts Google Pixel Tablet Io22

Google verrast met Pixel Tablet tijdens Google I/O

“Meest behulpzame tablet” komt pas in 2023

Tabletnieuws ·

Tijdens het I/O 2022 event kwam Google met een verrassend nieuwtje. In 2023 brengt het weer een Pixel tablet uit. Nieuw is Google niet op tablet-gebied. Het verkocht eerder Nexus-tablets van andere fabrikanten en zelfs een Pixel-tablets zijn niet onbekend met de Pixel C en Pixel Slate nog in ons achterhoofd.

Naast een plaatje en een summiere beschrijving weten we nog vrij weinig van deze Pixel Tablet. Het heeft een relatief dunne schermrand, wit van kleur en met een plat scherm. De tablet moet naadloos aansluiten op je Pixel-telefoon en eveneens draaien onder Google's eigen Tensor-processor.

Google Pixel Tablet
De Pixel Tablet van Google komt in 2023 uit

In een video van de Pixel Tablet zien we het G-logo met daaronder 4 stippen. Die lijken op een soort connector al is nog even onduidelijk waarmee je de tablet kunt koppelen. De tablet beschikt over een enkele camera achterop, en enkele camera voorop. Overige informatie ontbreekt nog maar Google belooft wel dat het "de meest behulpzame tablet" ooit is.

Premium Android

De tablet moet in tegenstelling tot de Pixel Slate draaien onder Android en premium van aard zijn. De Pixel Tablet lijkt van de voorkant wel wat op de Nexus Hub; een slimme speaker met groot aanraakgevoelig scherm. Google verving daarvan onlangs nog het besturingssysteem. Fuchsia OS wordt gezien als opvolger van Android al is dat voor de Pixel Tablet nog een stap te vroeg.

 • Tags:
 • google
 • googleio22
 • pixeltablet

Beknopte specificaties van de Google Pixel Tablet

Afmetingen 278,13 x 169 x 8,1 mm
Gewicht 493 gram
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 13
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 10.95 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor Google Tensor G2, octa core
Selfiecamera 8 MP
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel Tablet specificaties


Alternatieven van de Google Pixel Tablet

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 
Google Pixel Tablet
Apple iPad Air (2020)
Samsung Galaxy Tab S7 (T875)
Apple iPad Air (2022) (A2589)
Apple iPad Air (2022) WiFi
 
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android13
10
Kleurenbeeldscherm10.95 inch, TFT10.9 inch, Liquid Retina11 inch, LTPS10.9 inch, Liquid Retina10.9 inch, Liquid Retina
Camera8 MP12 MP13 MP, 5 MP, dubbele camera-sensor12 MP12 MP
ProcessorGoogle Tensor G2, octa coreApple A14 Bionic1.8 GHz, 2.4 GHz, 3.0 GHz, octa coreApple M1Apple M1
Selfiecamera8 MP7 MP8 MP12 MP12 MP
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij
8000 mAh
4G (LTE)
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel Tablet en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google Tablet