Google Pixel Tablet

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Tablet in het nieuws

ts Usi Certified Products

Google Pixel Tablet krijgt stylus-ondersteuning

Geruchten ·

Afgelopen I/O kondigde Google tot grote verrassing wederom een eigen tablet aan. Deze tablet wordt niet eerder dan 2023 verwacht maar is nu al gecertificeerd én krijgt ondersteuning voor een stylus.

Google toonde de Pixel Tablet afgelopen mei kort tijdens haar jaarlijkse Google I/O event. Volgens Google moet dit de "meest behulpzame tablet" ooit worden en nu leren we meer over hoe Google dat van plan is. Het product dook namelijk op bij de USI. Daar ontving het een heuse certificering. USI staat voor Universal Stylus Initiative. Hiermee lijkt het een zekerheid dat er ondersteuning voor pen-invoer komt.

Google Pixel Tablet USI certified
De eerste certificering voor de Google Pixel Tablet is binnen!

Stylus-ondersteuning is allesbehalve uniek voor tablets dus Google zal met meer moeten komen om van dit de meest behulpzame tablet ooit te maken. Echt veel meer leren we overigens niet het USI. Behalve dan dat Google's tablet de codenaam Tangor krijgt. Google zelf vertelde dat de tablet draait onder Android en gebruikmaakt van een Google Tensor-processor.

Universal Stylus Initiative (USI)

Het op zak hebben van de eerste certificering is mooi maar vooral de timing is bijzonder. De Google Pixel Tablet wordt namelijk pas 2023 verwacht en is dus verre van klaar. Wellicht is Google verder met de ontwikkeling dan wij nu denken.

  • Tags:
  • google
  • pixeltablet
  • usi

ts Google Pixel Tablet Io22

Google verrast met Pixel Tablet tijdens Google I/O

“Meest behulpzame tablet” komt pas in 2023

Tabletnieuws ·

Tijdens het I/O 2022 event kwam Google met een verrassend nieuwtje. In 2023 brengt het weer een Pixel tablet uit. Nieuw is Google niet op tablet-gebied. Het verkocht eerder Nexus-tablets van andere fabrikanten en zelfs een Pixel-tablets zijn niet onbekend met de Pixel C en Pixel Slate nog in ons achterhoofd.

Naast een plaatje en een summiere beschrijving weten we nog vrij weinig van deze Pixel Tablet. Het heeft een relatief dunne schermrand, wit van kleur en met een plat scherm. De tablet moet naadloos aansluiten op je Pixel-telefoon en eveneens draaien onder Google's eigen Tensor-processor.

Google Pixel Tablet
De Pixel Tablet van Google komt in 2023 uit

In een video van de Pixel Tablet zien we het G-logo met daaronder 4 stippen. Die lijken op een soort connector al is nog even onduidelijk waarmee je de tablet kunt koppelen. De tablet beschikt over een enkele camera achterop, en enkele camera voorop. Overige informatie ontbreekt nog maar Google belooft wel dat het "de meest behulpzame tablet" ooit is.

Premium Android

De tablet moet in tegenstelling tot de Pixel Slate draaien onder Android en premium van aard zijn. De Pixel Tablet lijkt van de voorkant wel wat op de Nexus Hub; een slimme speaker met groot aanraakgevoelig scherm. Google verving daarvan onlangs nog het besturingssysteem. Fuchsia OS wordt gezien als opvolger van Android al is dat voor de Pixel Tablet nog een stap te vroeg.

  • Tags:
  • google
  • googleio22
  • pixeltablet

Vragen en antwoorden over de Google Tablet