Samsung Galaxy S20 5G

8,5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S20 5G (G981)
Samsung Galaxy S20 5G blauw voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy S20 5G blauw voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy S20 5G blauw linkerzijkant
Samsung Galaxy S20 5G blauw achterkant
Samsung Galaxy S20 5G blauw rechterzijkant
Samsung Galaxy S20 5G grijs achterkant
Samsung Galaxy S20 5G pink achterkant
Samsung Galaxy S20 5G wit achterkant

4G
5G en 4G
128 GB

Plus- en minpunten Galaxy S20 5G

 • 5G dus toekomstbestendig
 • Sneller vloeiend scherm
 • Verbeterde camerazoom en 8K-video
 • Dikkere accu, meer RAM
 • Beperkt nut 5G

Prijs Samsung Galaxy S20 5G los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Cloud Pink Refurbished
€ 354,99 € 354,99   Bekijk
Smart2have
Pink Refurbished
€ 399,00 € 399,00   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy S20 5G

Reviews over de Samsung Galaxy S20 5G

8,5
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Door minder te doen dan de S20 Ultra bereikt Samsung meer”

·

 • Hoge verversingssnelheid
 • Goede accuduur
 • Uitstekende afwerking
 • 5G is de extra prijs niet waard
 • Teveel gezichtsverbetering camera's
 • Software updates slechts 2 jaar gegarandeerd

Samsung besloot om deze telefoon de "Galaxy S20" te noemen in plaats van de Galaxy S11. Was het om maar niet 1 getal achter de iPhone 12 te zitten die mogelijk later dit jaar komt? Er zijn duidelijk tekenen voor maar Samsung claimt dat het de naam koos om een duidelijk signaal af te geven dat de S20 staat voor een nieuwe generatie telefoons.

Er zijn 2 redenen dat Samsung denkt deze claim waar te kunnen maken: 5G en het nieuwe camerasysteem. Maar toch denk ik dat 5G slechts een excuus is; het is niet iets wat je nu nodig hebt. Voor wat betreft het camerasysteem; de Ultra versie probeert echt nieuwe dingen uit, de reguliere S20 en S20 Plus zijn fundamenteel evolutionaire updates van wat Samsung deed met de S10.

Ik kocht en gebruikte de Galaxy S10, en daarom kan ik een goede referentie maken met de S20. Ondanks Samsung's claim, voelt hij meer aan als een S11: een goede verbetering ten opzichte van vorig jaar maar het is niet een "nieuwe generatie" van telefoons. Het heeft ook teveel van Samsung's nalatenschap van de beperkte software updates om te spreken van echt iets nieuws.

Maar dat gezegd hebbende, neem de stevige verbeteringen niet zomaar voor lief. Het is de meest complete Android-telefoon dat nu verkrijgbaar is en legt duidelijk de lat voor andere Android-telefoons in 2020. S11 of S20, hoe Samsung hem ook noemen wil.

Bron: https://www.theverge.com/2020/3/11/21172039/samsung-galaxy-s20-plus-review-camera-5g-screen-android

0 0

Alle Samsung Galaxy S20 5G reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S20 5G

De Samsung Galaxy S20 5G is de 5G-uitvoering van de reguliere S20. Het is het gezicht van Samsung's vlaggenschip-serie voor 2020 met aantrekkelijk vormgegeven uiterlijk, aanlokkende specificaties, tal van verbeteringen en veel bekende en vertrouwde functies. We gaan ze hier allemaal voor je opsommen en bespreken.

Nut van 5G-ondersteuning

Er is eigenlijk 1 goede reden om de S20 5G te verkiezen boven de (goedkopere) S20 4G: hij is toekomstbestendiger. We doen steeds langer met onze mobiel. Tegen de tijd dat 5G in Nederland is uitgerold kun je daar direct gebruik van maken. De mogelijkheden van 5G zijn veelbelovend, denk aan hogere snelheden en lagere latency. Ideaal om films te downloaden of online te gamen. Maar daar heb je niets aan zolang er geen 5G-netwerk is. En op moment van schrijven is die er niet. Die gaat komen, dat staat vast, maar wanneer je daar gebruik van kunt maken is nog niet te zeggen.

Samsung Galaxy S20 5G blauw voorkant rechterzijkant

Vloeiender 120Hz scherm

Verder deelt deze Galaxy S20 5G veel van de reguliere S20. Denk aan een 6,2 inch Infinity-O Display. Die kent dunne schermranden en slechts een klein gat voor de 10 megapixel selfiecamera. Die zit zoals bij de S10 niet meer opvallend in de hoek maar gewoon in het midden. Het scherm ververst nu beelden op maximaal 120 Hz in plaats van de 60 Hz op de S10. Dat levert 2x soepeler animaties op tijdens het scrollen. Het verbruikt ook iets meer stroom en daarom werkt het alleen in een iets lagere schermresolutie. Wil je wel de maximale resolutie van 3200 bij 1400 pixels dan zul je genoegen moeten nemen met 60 Hz.

Belangrijkste Samsung Galaxy S20 5G specificaties

 • 6.2 inch groot Infinity-O scherm met 120Hz verversingssnelheid
 • 64+12+12 megapixel camera met 8K-video en 30x zoom
 • Moderne en snelle 7nm octa-core processor met flinke 12 GB aan werkgeheugen
 • 5G-ondersteuning voor nog sneller toekomst mobiel internet
 • Mogelijkheid tot zelf bijplaatsen geheugenkaartjes (max 1 TB)
 • Ondersteunt Dual SIM (slot gedeeld met geheugenkaart)

Meer werkgeheugen

Nieuw op cameragebied zijn de verbeterde zoommogelijkheden. In plaats van 2x kun je nu zonder kwaliteitsverlies tot 3x inzoomen. Je komt dus dichterbij zonder in te boeten op kwaliteit. Nog dichterbij kom je met 30x digitale zoom maar beelden worden dan wel onscherper. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe 64 megapixel camerasensor. Een flinke verbetering ten opzichte van de 'slechts' 16 megapixel op de S10. Wat ook meer is is de batterijcapaciteit. Die groeide naar 4000 mAh, is bedraad snel op te laden en doet aan draadloos laden (Fast Wireless Charging 2.0). Deze 5G-uitvoering is uitgerust met iets meer werkgeheugen (RAM) zodat je lekker snel apps kunt starten en daartussen kunt wisselen. Wat wel mist, maar daar lijken we inmiddels aan gewend, is de koptelefoonpoort. Schijnbaar moeten we van Samsung daar maar aan wennen want geen enkel S20-model is daarmee uitgerust.


De Samsung Galaxy S20 5G in het nieuws

ts Samsung S20 Familie

Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra vanaf vandaag verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Het is vandaag vrijdag de 13e. Die dag mag dan wat ongelukkig gekozen zijn maar de langverwachte Samsung Galaxy S20-serie ligt vanaf nu in de winkels. Het gaat om de S20, S20+ en S20 Ultra. Van die eerste 2 is zowel een 4G als 5G-uitvoering beschikbaar. Welke jij moet hebben leggen we hier uit.

Bestond Samsung's vlaggenschip-serie vroeger uit slechts één model, de S20-serie bestaat uit in totaal 5 verschillende telefoons. Dat kan wat verwarrend zijn. Dat heeft alles te maken met de komst van 5G. Van zowel de S20 als de S20+ brengt Samsung een 4G als een 5G-variant uit. Nu is 5G in Nederland nog niet beschikbaar dus zou je zeggen; ga voor de 4G versie. Maar zo eenvoudig is dat niet.

Samsung Galaxy S20 familie
De S20-familie bestaande uit de S20, S20+ en S20 Ultra

Want de 4G-uitvoeringen zijn wat lastiger verkrijgbaar. Zo is de S20 met 4G los weliswaar 100 euro goedkoper in aanschaf, in combinatie met abonnement kan hij duurder zijn omdat niet iedere webshop hem heeft. Vergelijk dus altijd de prijzen van de S20 4G met die van de S20 5G. Uiteindelijk gaat het om hetzelfde toestel behalve dat je met de één straks kunt 5G-en en met de andere niet. Voor de S20+ wordt de keuze als iets makkelijker.

Samsung Galaxy S20+

Zo is het aanbod van de S20+ met 4G zo schaars dat je hem hier niet eens in combinatie met abonnement kunt krijgen. Door het gebrek aan concurrentie is hij los zelfs duurder dan de S20+ met 5G. Ons advies; kijk alleen bij de Samsung Galaxy S20+ 5G.

Blijft over de Samsung Galaxy S20 Ultra. Daar is de keuze voor ons gemaakt. Een uitvoering met 4G wordt niet verkocht dus je krijgt automatisch de versie met 5G. Dat verschil in keuze heeft z'n weerslag op de prijs; hij is meteen de duurste van de S20-serie.

Nieuw camerasysteem

Samsung zet met de S20-serie vooral in op het nieuwe camera-systeem. Door het toepassen van meer en grotere sensoren worden nieuwe toepassingen mogelijk. Denk aan de S20 Ultra met z'n grote 108 megapixel sensor. Hiermee kun je nu tot 100x digitaal inzoomen. We betwijfelen of je Space Zoom in de praktijk nu zo vaak zult toepassen maar het zet de concurrentie wel op scherp. De 10x optische zoom zul je wat dat betreft vaker gebruiken omdat hij zonder kwaliteitsverlies komt. En 10x optisch inzoomen is nog altijd meer dan veel concurrenten.

Alle S20-modellen beschikken verder over 8K-video en de modellen met 5G maken ze extra geschikt voor de toekomst. Als je van plan was om tenminste 2 jaar met je mobiele telefoon te doen dan weet je dat je tegen die tijd tenminste klaar bent voor het nieuwe 5G-netwerk.

 • Tags:
 • galaxys20
 • s20
 • s20plus
 • s20ultra
 • samsung
 • verkrijgbaar

ts Samsung S20 Series

4 dingen die Samsung je niet vertelde over de Galaxy S20-serie

Telefoonnieuws ·

Gisteravond kondigde Samsung de langverwachte Galaxy S20-serie aan. Tijdens het speciale Unpacked Event kwamen veel onderwerpen aan de orde, maar niet alles. Samsung liet enkele dingen achterwege, mogelijk vanwege de tijd of omdat het ze niet uit komt. Wij vonden 4 opvallende dingen die Samsung je niet vertelde.

Op papier lijken zowel de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra erg indrukwekkende telefoons. Fraai uitziende modellen met indrukwekkende camera's en hedendaagse functies. Toch zijn er wel wat kleine lettertjes te bespeuren als je de specificatielijsten induikt.

1. Geen koptelefoonpoort meer

Zo beschikt geen enkel S20-model meer over een koptelefoonpoort. De S10 van vorig jaar had die nog wel, de S10+ niet. Blijkbaar vonden consumenten het allemaal wel meevallen en dit is daarom het eerste jaar dat we de oude 3.5 millimeter poort nergens meer aantreffen. Je zult dus andere manieren moeten vinden om je eigen koptelefoon in te pluggen. Een USB-C naar 3.5mm adapter bijvoorbeeld. Die tref je niet (meer) in de doos aan. Wel AKG-oortjes met een USB-C aansluiting.

Het weglaten van de koptelefoonpoort is wat minder doordat je de S20, S20+ en S20 Ultra draadloos kunt opladen. Mocht je dus wel per se beiden willen, opladen en muziek luisteren, dan kan dat. Toch heeft Samsung liever dat je een paar Galaxy Buds+ aanschaft. De volledig draadloze oordopjes zijn vernieuwd en beschikken over een langere accuduur van 11 uur.

2. 120Hz alleen bij 1080p

De nieuwe Galaxy S20-serie kenmerkt zich door het nieuwe Dynamic AMOLED 2x scherm. Hierop worden beelden niet 60 keer per seconde ververst maar 120 keer. Hierdoor ogen animaties vloeiender en lijkt het toestel sneller te reageren op aanrakingen. Het is een functie die we de komende tijd vaker zullen zien omdat het gewoon erg premium aanvoelt. Het kent wel een nadeel; het slurpt meer batterij. Om dat te compenseren schroeft Samsung de resolutie terug van Quad HD+ naar Full HD+. Het is dus kiezen; of haarscherpe beelden, of super vloeiende beelden. Samsung heeft trouwens al voor je gekozen; standaard uit de doos komt staat hij op 60Hz en Quad HD+.

Dynamic AMOLED 2X

3. Langzamer 5G voor de S20

Tijdens de introductie werd al duidelijk dat Samsung sterk inzet op 5G. Alle modellen zijn er mee uitgerust of zijn verkrijgbaar in 5G-smaak. Toch zijn er onderling verschillen. Zo heeft de Galaxy S20 alleen ondersteuning voor Sub-6 5G en niet de snellere mmWave-variant. De S20+ en S20 Ultra hebben dat wel. Voor Nederland maakt het niet zoveel uit; hier is 5G nog niet uitgerold.

4. 8K-video alleen met telelens

Samsung sloeg zich tijdens het Unpacked evenement meermalen op de borst dat de S20-serie ondersteuning had voor 8K-video. Alhoewel je kunt discussiëren over het nut ervan is er een belangrijke opmerking te maken. Het schieten van 8K-video kan namelijk niet met de hoofdcamera maar alleen met de telephoto-lens. Daardoor hebben je 8K-video's wel een ingezoomd effect.

8K video

Dit heeft allemaal te maken omdat de 12 megapixel hoofdcamera te weinig resolutie heeft om 8K-video's te schieten. En daarom moet er uitgeweken worden naar de 64 megapixel op de S20 en S20+. In de praktijk zul je je daar echter niet druk om moeten maken. Je zult 8K-video zelden nodig hebben en sterker nog, we raden het voorlopig af omdat ieder beeld algauw 35 MB in beslag neemt. Met andere woorden; je schiet je opslag zo vol.

 • Tags:
 • galaxys20
 • s20
 • s20plus
 • s20ultra
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S20 5G

Afmetingen 151,7 x 69,1 x 7,9 mm
Gewicht 163 gram
Artikelcode SM-G981
EAN codes 9503848193794, 9503847259422, 9503844823480, 8806090404979, 8806090404948, 8806090404931, 8806090322709, 8806090322693, 8806090322662, 8806090322600, 8806090322594, 8806090322570, 8806090322525, 8806090322518, 8806090322495, 7423406192132, 7423406189118, 0887276398914, 0887276398891, 0887276398860, 0887276398785, 0887276398778, 0887276398761, 0887276398129, 0887276398112, 0887276398105, 0400064070078, 0400064069652, 0400064069621 Toon nog 15 anderen, 8806090322518, 8806090322495, 7423406192132, 7423406189118, 0887276398914, 0887276398891, 0887276398860, 0887276398785, 0887276398778, 0887276398761, 0887276398129, 0887276398112, 0887276398105, 0400064070078, 0400064069652, 0400064069621
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 64 MP
Processor Octa core
Selfiecamera 10 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 4000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy S20 5G specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S20 5G

Hoe schroef je de Samsung Galaxy S20+ 5G open en hoe zet je hem weer in elkaar? iFixit doet het voor

De nieuwste kleur voor de Samsung Galaxy S20+ 5G is Jennie Red Voorlopig alleen in Korea

Ze zijn niet echt maar geven wel een goed beeld van de toekomstige Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra

Nu ook hands-on video van Samsung Galaxy S20+

11 februari gaat het gebeuren! Dan kondigt Samsung de Galaxy S11 aan (of is het toch de Galaxy S20?)


Alternatieven van de Samsung Galaxy S20 5G

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S20 5G (G981)
Oppo Find X2 Pro (CPH2025)
Google Pixel 5
Motorola Moto G 5G Plus
Xiaomi Redmi Note 10
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android1010111011
Kleurenbeeldscherm6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.7 inch, Ultra Vision Screen, schermgat6.0 inch, OLED, schermgat6.7 inch, CinemaVision, schermgat6.43 inch, DotDisplay, schermgat
Camera12 MP, 12 MP, 64 MP13 MP, 48 MP, 48 MP12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor2 MP, 48 MP, 5 MP, 8 MP2 MP, 2 MP, 48 MP, 8 MP
ProcessorOcta core2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 865, octa core1.8 GHz, 2.2 GHz, 2.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 765G, octa coreQualcomm Snapdragon 765G, octa core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 678, octa core
Selfiecamera10 MP32 MP8 MP16 MP, 8 MP13 MP
Stof-/waterdicht
P2i coating
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM)), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM)), 6GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij4000 mAh4260 mAh4080 mAh5000 mAh5000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S20 5G en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung S20 5G