Samsung Galaxy S10

Geef je mening en win €50
Nog niet aangekondigd
Samsung Galaxy S10 (G973F)

Hier vind je alles over de Samsung Galaxy S10 waaronder prijzen los of met abonnement, reviews, specificaties en nieuws.

Vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10 en wel verkrijgbaar

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S10 verkrijgbaar is


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S10 in het nieuws


Beschrijving van de Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 wordt alweer het 10e vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De geruchten over het toestel lopen nogal uiteen van een vrij saaie opvolger van de S9 tot een revolutionair nieuw toestel. De laatste geruchten spreken over een vingerafdrukscanner in het scherm en een 3D-camera achterop. Ook bestaat er de mogelijkheid dat de S10 Samsung's eerste 5G-telefoon wordt. Hiermee zijn hogere datasnelheden te bereiken. Verwacht een introductie van het toestel pas ergens begin 2019. Mogelijk wordt het toestel vergezeld door de grotere S10+ of S10 Plus.

Op cameragebied lijkt Samsung de S10 uit te willen rusten met in totaal 5 camera's; 3 achterop en 2 voorop. Samsung is altijd wat terughoudend geweest in het toepassen van meerdere camera's maar het lijkt met de S10 alle registers open te trekken. Mogelijk krijgt het toestel ook een geheel nieuw design mee, iets wat gelet op voorgaande jaren ook erg aannemelijk is. De S9 leek namelijk erg veel op de S8 terwijl de S8 met z'n Infinity Display een grote update van de S7 was. Het is niet ondenkbaar dat Samsung bij de S10 eindelijk kiest voor een volledig afscheid van schermranden. Tot nu toe hield het vast aan randen boven en onder het scherm. Hoe Samsung denkt de selfiecamera in de voorzijde te integreren blijft gissen. Anderen gebruiken hiervoor een notch of een uitschuifbaar mechanisme, geruchten dat Samsung diezelfde weg wil bewandelen zijn er nauwelijks.

Net als z'n voorganger krijgt de Galaxy S10 hoogstwaarschijnlijk een camera met variable aperture. Hiermee kan afhankelijk van de lichtomstandigheden gebruik worden gemaakt van f/1.5 en f/2.4. Mogelijk komt er naast een variant met dubbele camera ook een versie met drie camera's uit. Van die laatste wordt gezegd dat deze cameramodule uit een 16, 13 en 12 megapixel sensor beschikt.

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy S10 uitrust met een speciale chip die kunstmatige intelligentie moet mogelijk maken. Hiervoor zijn aanpassingen gedaan aan de ingebouwde Exynos 9820-processor die Samsung zelf bouwt. De toevoeging van een zogenaamde NPU (neural processing unit) maakt deze berekeningen vele malen sneller. Momenteel passen veel andere fabrikanten kunstmatige intelligentie (AI) toe om bijvoorbeeld de beste camera-instellingen te vinden voor iedere situatie. Dat levert doorgaans mooiere foto's op. Weer andere fabrikanten passen AI toe om te voorspellen wat je wilt doen en besparen daarmee batterij. Waar Samsung deze NPU precies voor wil gebruiken moet nog blijken wanneer ze het toestel officieel aankondigen.

Inmiddels lijkt ook bekend in welke kleuren we de S10 mogen verwachten. Naast de standaardkleuren wit en zwart wordt hij in de opties grijs, groen en roze verwacht. De groene kleur zou lijken op de Green Emerald-optie waarin de S6 destijds ook in werd uitgebracht. De grijze kleur zou ergens tussen zilver en het huidige grijs liggen maar wel duidelijk nieuw zijn. Hoe nieuw zal wederom pas blijken wanneer we hem voor het echt mogen aanschouwen.

Halverwege oktober 2018 ontstond het gerucht dat de Samsung Galaxy S10 mogelijk zonder audio jack-poort uitgerust zou worden. Dit zou betekenen dat je je eigen favoriete koptelefoon niet meer kunt inpluggen. In plaats daarvoor moet je een converter gebruiken die je op de USB-C poort aansluit. Het gaat vooralsnog om een gerucht van een enkele bron dus neem het voor nu met een korreltje zout. Toch zien we dat veel andere fabrikanten inmiddels afgestapt zijn van de geliefde audiopoort.

Hardnekkige geruchten gaan over de plaatsing van de selfiecamera. Sommige fabrikanten plaatsen die in een notch om het scherm strak tegen de rand aan te zetten maar Samsung is daar geen fan van. In plaats daarvan passen zij mogelijk een gat in het scherm toe. Dat valt minder op en er blijft meer schermruimte voor de gebruiker over. Hierdoor zou de 'screen-to-body ratio' uitkomen op 93,4% wat veel hoger is dan op de Galaxy S9. Met andere woorden; meer van de voorzijde zal uit scherm bestaan.

Halverwege november leek bekend te worden dat de S10-serie de beschikking krijgt over maar liefst 3 camera's achterop. Eén met standaardlens, een groothoeklens en een zoomlens. Het is nog onduidelijk of zowel de S10 als de S10+ 3 camera's krijgen, het is niet ondenkbaar dat Samsung wederom onderscheid gaat aanbrengen tussen de modellen uit de S10-serie. Dat deed het immers ook in 2018 met de Galaxy S9 en S9+ waarvan de eerste maar één camera kreeg en de laatstgenoemde twee. Wijzelf houden daardoor rekening dat de S10 achterop twee camera's krijgt en de grotere S10+ exclusief de beschikking krijgt over drie.

Op 14 november kondigde Samsung alvast de toekomstige processor aan die we in de Galaxy S10 gaan aantreffen; de Exynos 9820. Deze chipset is tegelijkertijd sneller en zuiniger dan z'n voorganger en beschikt als eerste Exynos over een ingebouwde NPU. Daarmee krijgt de chip de beschikking over de benodigde rekenkracht om kunstmatige intelligentie uit te voeren. Welke functies Samsung hiermee voor ogen heeft is nog onbekend. De Exynos 9820 valt verder op vanwege z'n verdubbelde internetsnelheid; 2 gigabit. Daarmee wordt downloaden nog sneller al moeten Nederlandse operators dat wel gaan ondersteunen.

Inmiddels is bekend geworden op welke datum Samsung de Galaxy S10 en al z'n varianten zal aankondigen; 20 februari. Op die datum vindt in San Francisco een speciaal Unpacked evenement plaats waarop we kennis mogen maken met de S10, S10 Plus en mogelijk nog een derde model. Er bestaat een reeële kans dat Samsung dan ook haar opvouwbare telefoon officieel zal presteren. Het is dan namelijk de 10e verjaardag van de Galaxy S-serie en er valt dan wat te vieren.


Video’s over de Samsung Galaxy S10

Samsung heeft speciaal voor de Galaxy S10 een nieuwe uitvoering gemaakt van Over the Horizon


Vragen en antwoorden over de Samsung S10