Google Pixel 3

8,5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Pixel 3
Google Pixel 3 achterkant zwart
Google Pixel 3 achterkant pink
Google Pixel 3 achterkant wit
Google Pixel 3 zwart overzicht

64 GB
128 GB

Plus- en minpunten Google Pixel 3

 • Minimalistisch design
 • Ongeëvenaarde camera met nieuwe functies
 • Dubbele selfiecam voor groepsselfies
 • Nu draadloos op te laden
 • Lastig te verantwoorden prijs

Prijs Google Pixel 3 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Black Refurbished
€ 147,99 € 147,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Google Pixel 3

Reviews over de Google Pixel 3

8,5
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“De beste camera krijgt een betere telefoon”

·

 • Groter beter scherm
 • Prachtig ontwerp
 • Uitstekende camera en groothoek selfiecam
 • Grote schermranden
 • Achterkant krast makkelijk
 • Beperkte verkrijgbaarheid

Bron: https://www.theverge.com/2018/10/15/17973484/google-pixel-3-xl-review-camera-features-screen-battery-price-photos

0 1

Alle Google Pixel 3 reviews


Beschrijving van de Google Pixel 3

De Google Pixel 3 is Google's idee van wat een smartphone moet zijn. Een minimalistisch uiterlijk, puur Android en met een dijk van een camera. Daar hangt helaas wel een prijskaartje aan. In deze beschrijving gaan we uitzoeken of die prijs gerechtvaardigd is.

5.5 inch scherm; klein wordt groot

Ondanks dat deze Pixel 3 het kleinste model is vinden we voorop toch een groot 5,5 inch scherm. Dat is even groot als de allereerste Pixel XL en daarmee het bewijs dat telefoons steeds groter worden. Toch is door het grotendeels wegvallen van de schermranden hij wel beduidend kleiner. Er zitten boven en onder het scherm wel wat ruimte maar die wordt nuttig besteed. Zo zitten er naar voren gerichte stereo speakers die in vergelijking met vorig jaar 40% luider en helderder zijn. Ook de behuizing is anders. Achterop vinden we nog altijd een tweedeling maar ditmaal is er gebruik gemaakt van glas met een glossy en matte coating. Voor de voorzijde kiest Google opvallend voor Gorilla Glass 5. Vreemd want Corning kondigde onlangs nog het steviger Gorilla Glass 6 aan.

Google Pixel 3 zwart overzicht

Betere foto's dankzij AI

Ondanks dat de camera van de Pixel 3 over vrijwel dezelfde specificaties beschikt als de Pixel 2 zijn er toch verschillen te bespeuren. Dat weet Google vooral de realiseren door verbeteringen aan de softwarekant. Zo is het Google gelukt om met toch één enkele camera in te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies. De Super Res Zoom houdt afbeeldingen scherp met de hulp van de nodige kunstmatige intelligentie. Dit was voorheen alleen mogelijk met een tweede cameralens. Andere nieuwe functies zijn Night Sight dat foto's in donkere omstandigheden sterk kan verlichten zonder daarbij de flitser te gebruiken en Top Shot om de beste foto te schieten nog voordat je de sluiterknop hebt ingedrukt. Naast deze nieuwe functies komen er ook verbeteringen aan bestaande functies. Zo kun je vanaf nu bij portretfoto's de wazigheid van de achtergrond zelf instellen. Net wat jij mooi vindt. Aan de voorzijde vinden we trouwens wel een dubbele camera waarmee de Pixel 3 groepsselfies kan schieten.

Belangrijkste Google Pixel 3 specificaties

 • 5,5 inch groot Flexible OLED-scherm met Full HD+ resolutie
 • Dubbele selfiecamera van 8 megapixel met f/2.2 groothoeklens en f/1.8 standaardlens
 • Keuze uit 64 en 128GB aan geheugen
 • Octa-core Snapdragon 845-processor op 2,5 GHz met 4 GB RAM-werkgeheugen
 • Voorzien van gigabit mobiel 4G-internet
 • 12,2 megapixelcamera aan de achterkant unieke AI-functies
 • Water- en stofbestendige IPX8-behuizing
 • Nauwe integratie met Google Assistant met volledige functionaliteit

Lastig te verantwoorden

Google rust de Pixel 3 verder uit met een Snapdragon 845-processor die het niet op de maximale 2,8 GHz geklokt heeft maar iets lager op 2,5 GHz. Dat is mogelijk om de batterij te besparen. Veel zul je er niet van merken want de Pixel-telefoons behoren tot de snelste op de markt. Die batterij kan nu ook draadloos opgeladen worden. Google heeft zelfs een aparte oplader gemaakt; de Pixel Stand. Dat is een standaard en oplader in één. Maar je kunt ook een willekeurige andere Qi-compatible lader gebruiken. Google prijst de Pixel-serie traditioneel erg hoog en de vraag is of dat terecht is. Natuurlijk krijg je er de beste cameratelefoon van dit moment voor. Qua pure Android-ervaring hoef je het al niet meer te doen want er zijn tegenwoordig ook high-end Android One-telefoons verkrijgbaar. En de meeste functies die nieuw bij deze Pixel 3 geïntroduceerd worden zoals Night Sight komen uiteindelijk ook naar andere Pixel-telefoons. Overweeg die dus ook als je van plan bent een Pixel te kopen.


De Google Pixel 3 in het nieuws

ts Android 10 Screenshots

Google lanceert Android 10 met deze 10 veranderingen

Telecomnieuws ·

Gisteravond 3 september heeft Google Android 10 officieel vrijgegeven. De 10e versie van Android verliest haar koosnaam met een knipoog naar toetjes maar krijgt daar wel het nodige voor terug. We sommen hier 10 van op.

Eerst maar even het slechte nieuws. Het is een beetje een terugkerend thema maar het zal nog even duren voordat de meeste mensen Android 10 op hun telefoon hebben. Mensen met een Google Pixel 3 of ouder hebben geluk; zij krijgen hem als eerste. Fabrikanten zullen nu aan de slag moeten om updates uit te brengen. Hoe lang dat duurt hangt af van de fabrikant en het toestel. Over het algemeen geldt dat Android One-telefoons en vlaggenschepen als eerste aan de beurt zijn, anderen volgen daarna.

Android 10

Terug naar Android 10. Google somt in een blogpost keurig netjes voor ons 10 nieuwe functies op. Wij vertalen ze hier zodat je precies weet wat je straks kunt verwachten.

Simpeler, slimmer en behulpzamer

 1. Smart Reply krijgt suggesties voor Actions - Wanneer iemand je een bericht met een adres stuurt dan krijg je de suggestie deze in Google Maps te openen
 2. Dark Theme - Systeembreed donker thema
 3. Gesture navigatie - Keuze om de 3-knoppen-navigatie onderin in te ruilen voor gesture bediening
 4. Live Caption - Automatisch ondertitelen van video of audio (vanaf najaar 2019 beschikbaar voor Pixel)

Nieuwe privacy- en beveiliginginstellingen

 1. Tijdelijke locatiebepaling - Instellen dat apps alleen locatie kunnen opvragen wanneer ze in gebruik zijn om batterij te besparen en voor betere privacy
 2. Privacy instellingen - Nieuw privacy onderdeel in Instellingen
 3. Systeemupdates via Google Play - Belangrijke beveiligingsupdates kunnen nu via de Play Store uitgerold worden in plaats van via de fabrikant

Vind de juiste balans

 1. Meer notificatieinstellingen - Meer controle over notificaties
 2. Family Link - Ouders vinden nu Family Link op Android 9 en 10-telefoons in het Digitale Welzijn-onderdeel. Hiermee kunnen ze schermtijd, bedtijd en tijdlimieten instellen
 3. Focus Mode - Selecteer welke apps je mogen lastig vallen en welke even niet

Zoals gezegd is Android 10 momenteel al verkrijgbaar voor wie een Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 of Pixel 3 XL heeft. Later volgt ook de Pixel 4 en 4 XL wanneer Google ze officieel aankondigt.

 • Tags:
 • android10
 • google

ts Google Night Sight Update

Google rolt ‘Night Sight’ uit naar alle Pixel-telefoons

Telefoonnieuws ·

Google is begonnen met het uitrollen van een update van haar camera-app naar alle Pixel-telefoons. Deze update voegt de Night Sight-functie toe die het tijdens haar hardware-event aankondigde. Hiermee worden nachtopnames softwarematig belicht alsof het overdag geschoten is.

Normaal zien we dat dergelijke functies alleen naar de nieuwste telefoons komt, in dit geval zou dat de Pixel 3 en 3XL zijn. Dat Google er voor kiest om Night Sight ook naar oudere Pixels uit te rollen is wat dat betreft netjes te noemen al duurt het op de oudere Pixels wel wat langer. Het resultaat liegt er echter niet om; die is spectaculair te noemen.

Google Night Sight
Zonder en met Night Sight

Google liet tijdens haar demonstratie al een voorbeeld zien maar omdat de functie nog moest uitkomen kon deze niet getest worden. Nu dat wel kan zien we overal zeer positieve geluiden. Night Sight is een aparte modus in de camera-app en weet zonder flitser in bijna geheel donkere situaties nog prima belichte en scherpe foto's te maken met een goede kleurechtheid. Hiervoor wordt een apart algoritme gebruikt dat informatie verzamelt nog voor het indrukken van de sluiterknop. Andere telefoons leveren in dezelfde situaties vrijwel allemaal onbelichte en onscherpe foto's af met veel ruis en onnatuurlijke kleuren.

Beste op een Pixel 3

Night Sight werkt volgens Google het beste op een Pixel 3, mogelijk vanwege de iets verbeterde optische eigenschappen maar ook vanwege de vernieuwde Visual Core-chip die over meer rekenkracht beschikt. Night Sight werkt volgens een blogpost van Google zowel voor de hoofdcamera als de selfiecamera. Google heeft een online album gedeeld waar het foto's geschoten in Night Sight verzameld heeft. De resultaten zijn erg indrukwekkend en maken het voor andere fabrikanten onmogelijk om niet te reageren en met soortgelijke functies te komen.

 • Tags:
 • google
 • nightsight
 • pixel

ts Google Call Screen Demo

Google Assistant kan straks telefoontjes voor je aannemen

Call Screen en Duplex maken eindelijk nuttig gebruik van kunstmatige intelligentie

Telecomnieuws ·

Google kondigde gisteren de Pixel 3 aan maar de show werd toch gestolen door een heel ander product; Call Screen. Deze functie komt straks naar de Google Assistant en hij is in staat om telefoongesprekken voor je aan te nemen. Ideaal voor wie vermoed dat hij gebeld wordt door een callcenter of wie doof is.

De presentatie over Call Screen ging gepaard met de legendarische woorden "Je hoeft nooit meer met een callcenter medewerker te praten!". Google probeert al langer nuttige toepassingen te vinden voor kunstmatige intelligentie. Andere fabrikanten komen momenteel niet veel verder dan het automatisch selecteren van camerainstellingen en app-suggesties. Google lijkt met Call Screen nu echt stappen te maken op het gebied van AI waar we in ons dagelijks leven profijt van kunnen hebben.

Call Screen is onderdeel van Google Assistant en eerst exclusief verkrijgbaar voor Pixel-telefoons zoals de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Call Screen kan een binnenkomende oproep aannemen waarna hij de andere kant van de lijn uitlegt dat de persoon die gebeld wordt gebruik maakt van een screening service vervolgd door de vraag waarvoor hij of zij belt. Alles wat gezegd wordt verschijnt als tekst op je telefoon. Je kunt vervolgens altijd het gesprek aannemen of via tekstballonnen het gesprek 'vriendelijk' afkappen. Call Screen wordt later dit jaar uitgerold naar Pixel-telefoons.

Duplex

Google kondigde eerder dit jaar tijdens I/O een andere soortgelijke dienst aan genaamd Duplex. Deze kan actief namens je telefoongesprekken maken om bijvoorbeeld afspraken bij de kapper of een restaurant te maken. Zie het als een soort personal assistant die je opdracht geeft een tafeltje bij je favoriete eetcafe te reserveren. Ook Duplex wordt later dit jaar uitgerold naar Google Asssistant maar zal alleen eerst in de steden New York, Atlanta, Phoenix en San Francisco beschikbaar zijn. Na Google's presentatie ontstond meteen een ethische discussie omdat de ontvangende partij niet te horen kreeg dat het hier om een gesprek met een computer ging. Mogelijk past Google dat nog aan net zoals het bij Call Screen doet.

 • Tags:
 • ai
 • callscreen
 • duplex
 • google
 • googleassistant
 • kunstmatigeintelligentie

ts Google Pixel 3 Event

Google kondigt volledig uitgelekte Pixel 3 en 3 XL aan

Telefoonnieuws ·

Google had tijdens haar hardware-evenement geen verrassing voor ons in petto en kondigde de geheel vooraf uitgelekte Pixel 3 en Pixel 3 XL aan. Er was nagenoeg niets wat we nog niet wisten waarmee de glans er toch wel een beetje vanaf is. De toestellen komen helaas niet naar Nederland maar volgen via grijze import mogelijk alsnog later.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL was voor z'n aankondiging al breed uitgemeten in de pers. Iets waar we zelf ook vrolijk aan hebben meegeholpen. De Google Pixel 3 is een 5,5 inch telefoon zonder notch, stereo speaker, enkele camera achterop maar dubbele voorop. Hiermee vergroot Google het schermformaat van de kleinste Pixel naar hetzelfde formaat als de allereerste Pixel XL.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL
De Pixel 3 en Pixel 3 XL gebroederlijk naast elkaar

De Pixel 3 XL krijgt in tegenstelling tot z'n kleinere broertje een hogere schermresolutie van Quad HD+ op een paneel van 6,3 inch groot. Bovenin zit een overdreven grote inkeping. De diepte van de notch bepaalt de hoogte van de statusbalk waarmee je effectief behoorlijk veel schermoppervlakte kwijt bent. Google past in plaats van een Plastic OLED nu een Flexible OLED-paneel toe van een nog onbekende fabrikant. Google claimt dat de stereo speakers voorop beide toestellen dit jaar 40% luider zijn maar de meeste aandacht ging toch wel uit naar de camera.

Night Sight
Night Sight op de Pixel 3 in vergelijking met de iPhone XS

Verbeterde camerafuncties

Want Google imponeerde al met de eerste Pixel, de Pixel 2 is momenteel nog steeds één van de beste cameratelefoons van dit moment. Met de Pixel 3 doet Google er nog een schepje bovenop. Aan de hardwarekant lijkt er weinig verschil. Er is nog altijd een 12,2 megapixel camera met f/1.8 lens. En die schiet nog altijd 4K video. Wel zijn er flink meer functies bijgekomen waaronder een nieuwe nachtmodus genaamd Night Sight die veel beter belichte opnames in het donker kan maken dankzij machine learning. Deze functie komt trouwens ook naar vorige Pixel-telefoons. Ook nieuw is 'Top Shot' dat nog voor het indrukken van de sluiterknop foto's schiet om het perfecte moment niet te missen en 'Super Res Zoom' waarmee je met één enkele camera toch zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. Google gebruikt hiervoor technieken die ook in de sterrenkunde gebruikt wordt.

Google Call Screen

Call Screen en Flip to Shhh

Andere noemenswaardige verbeteringen zijn de nieuwe coating met zowel glossy als matte afwerking een dubbele selfiecamera voor groepsselfies, draadloos opladen en een aparte Titan M-chip dat zorgt voor extra beveiliging. Google kondigde verder verbeteringen aan aan Google Assistant waaronder Call Screen. Dat kan telefoongesprekken voor je aannemen en geeft ze als tekst weer op je scherm. Handig voor wanneer je vermoed dat een call center je probeert te bellen. Heb je echter even helemaal genoeg van alle notificaties dan leg je de Pixel 3 op het scherm om alle berichten te muten. Flip to Shhh heet dat.

Google Pixel 3 in welke landen

Pixel 3 in Nederland

Google brengt de Pixel 3 en Pixel 3 XL uit in de kleuren Clearly White, Just Black en Not Pink. Er zijn geheugenuitvoeringen van 64 en 128 GB groot. Daar houdt het goede nieuws wel op want Google lijkt niet van plan beide toestellen officieel in Nederland uit te brengen. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland zitten wel bij de gelukkige landen. Prijzen beginnen bij 849 euro voor de Pixel 3 en 949 euro voor de grotere Pixel 3 XL. Een upgrade van 64 GB naar 128 GB kost 100 euro meer. Pre-orderen begint vandaag, de eerste exemplaren worden 17 oktober verwacht. Wanneer hij hier te koop zal zijn, mogelijk via import, is nog onbekend maar is wel iets wat we scherp voor je in de gaten houden.

 • Tags:
 • callscreen
 • google
 • nightsight
 • pixel3
 • pixel3xl
 • titanm
 • topshot

ts Pixel 3 kleuren Evleaks

Nieuw lek toont kleurenpalet Google Pixel 3 van dichtbij

Geruchten ·

Ook Evan Blass van @evleaks doet een duit in het zakje als het gaat om lekken van Google Pixel 3 informatie. Ditmaal worden we getrakteerd op het toekomstige kleurenpalet waarin het nieuwe toestel verkrijgbaar zal zijn; zwart, wit en roze. Nieuw is die informatie echter niet maar dat geldt momenteel over vrijwel alles van het toestel.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL maken kans op het slechts bewaarde geheim ooit. Google lijkt ook geen enkele moeite meer te doen om iets te ontkennen, tegen te houden of te ontkrachten. Ze lopen daarmee een risico dat er op dinsdag 9 oktober niets nieuws over het toestel te vertellen valt. Dit nieuwe plaatjes van @evleaks past prima in een lange reeks lekken waar ook wij trouwens onderdeel van zijn door het plaatsen van de allereerste renders.

Google Pixel 3 kleurenschema

Nog even kort samenvatten; de Pixel 3 krijgt een 5,5 inch scherm met Full HD+ resolutie zonder notch bovenin maar wel met dubbele selfiecam, de Pixel 3 XL mag rekenen op een 6,3 inch scherm met Quad HD+ resolutie maar dan wel met een enorme notch bovenin. Ook hier een dubbele camera, maar dan wel alleen aan de voorzijde. Achterop past Google nog altijd een enkele camera toe al zal die dankzij de nodige kunstmatige intelligentie wel kunnen rekenen op een portretmodus. Het meeste weten we inmiddels van de grootste van het stel; de 3 XL. Dat toestel werd vroegtijdig op de zwarte markt verkocht en verscheen ook in Hong Kong per ongeluk voor z'n lancering in de winkel. Het minst weten we wat dat betreft over de reguliere Google Pixel 3. Al is dat relatief; Google brengt los van het formaat traditiegetrouw weinig onderscheid aan tussen beide. Dinsdag 9 oktober zullen we het allemaal zeker weten; dan kondigt Google ze allebei officieel aan. Laten we hopen dat er nog een "one more thing" over is gebleven.

 • Tags:
 • evleaks
 • google
 • pixel3
 • pixel3xl

ts Google Pixel 3 Pixel 3xl Nieuwemobiel

Exclusief: Officiële persrenders tonen Google Pixel 3 en 3 XL

Eindelijk plaatjes van Pixel 3 en Pixel 3 XL naast elkaar

Geruchten ·

De Google Pixel 3 XL verscheen al veelvuldig in het nieuws, zowel qua specificaties als afbeeldingen. Tot nu toe bleef de Pixel 3 buiten schot. Tot vandaag want we kunnen je voor het eerst beide toestellen naast elkaar laten zien dankzij deze officiële persafbeeldingen.

We ontvingen zojuist van een voor ons betrouwbare bron onderstaande persafbeeldingen van wat de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL moet worden. Beide toestellen worden op 9 oktober tijdens een Google hardware-evenement verwacht. Hiermee kunnen we meteen het gerucht over een Pixel 3 Ultra om zeep helpen; die wordt niet verwacht. Beide telefoons worden hier getoond in een hoesje van textiel, iets wat Google al bij de Pixel 2 introduceerde.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL voorkant
De Pixel 3 en Pixel 3 XL eindelijk naast elkaar

Nu de Pixel 3 en Pixel 3 XL zo gebroederlijk naast elkaar staan zien we goed het verschil tussen beiden. Van de Pixel 3 wordt verwacht dat hij beschikt over een 5,4 inch scherm terwijl de Pixel 3 XL een monsterlijk groot 6,2 inch scherm tegemoet mag zien. Die laatste krijgt een notch die voor telefoonbegrippen vrij diep is. Echt omarmen doet Google de notch niet, anders hadden ze wel een andere achtergrond gekozen.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL achterkant

Enkele camera achterop, dubbele voorop

Naast de voorkant hebben we ook een afbeelding van de achterkant. Hieruit blijkt dat Google vast blijft houden aan een enkele camera. Tenminste achterop want beide toestellen beschikken voorop wel over een dubbele camera. Onduidelijk blijft waarvoor Google die precies nodig heeft. Eerder ging het gerucht dat Google deze nodig heeft voor een functie genaamd 'Super Selfies' maar het valt niet uit te sluiten dat de Pixel 3-serie ook over verbeterde gezichtsontgrendeling beschikt.

Prominente plek Google Assistant

Het homescreen toont overduidelijk dat de Pixel 3 en Pixel 3 XL over Android 9.0 Pie met de nieuwe navigatie beschikt. Wel verschillend met de huidige versie van Pie is de zoekbalk onderin. Die bevat op bovenstaande afbeelding een gekleurd Google-icoontje met rechts het Google Assistant-icoontje. Mogelijk krijgt Google Assistant een meer prominente plek op de nieuwe Pixel 3-modellen al is onduidelijk wat die precies is. Google kondigt beide telefoons op dinsdag 9 oktober aan in New York City. Prijzen en beschikbaarheid zullen dan verwacht worden. Google liet eerder weten dat beide toestellen in het wit, mintgroen en zwart uitkomen.

 • Tags:
 • exclusief
 • google
 • pixel3
 • pixel3xl

ts Pixel 3 rood dit

Eerste echte lek toont foto’s reguliere Google Pixel 3

Screenshots bevestigen belangrijkste specificaties

Geruchten ·

Nadat het de laatste tijd vooral over de Pixel 3 XL ging is het vandaag de beurt aan de reguliere Pixel 3 om in de schijnwerpers te staan. We worden namelijk met enkele foto's getrakteerd op wat Google's nieuwste 5,5 inch toestel moet worden. En dankzij enkele verschenen screenshots kunnen we gelijk wat specs 'bevestigen'.

Zoals we eerder al leerden zal de Google Pixel 3 in tegenstelling tot de Pixel 3 XL niet over schermnotch beschikken maar nog altijd over een 5,5 inch scherm, stereo speakers en nieuwe glazen achterkant bestaande uit zowel glossy als mat glas. Daarmee zit hij comfortabel tussen de Pixel 2 en 2 XL van vorig jaar in en is het een serieuze opvolger voor mensen die over willen stappen van een OG Pixel XL.

Google Pixel 3 voorkantGoogle Pixel 3 achterkant

Dank nieuw uitgelekte afbeeldingen lijken we hem nu ook in het echt te zien. Google houdt bij de Pixel 3 vast aan de balken boven en onder scherm in tegenstelling tot de (veel) grotere Pixel 3 XL die een notch meekrijgt. En wat voor één maar daar zullen we het hier niet over hebben. Naar verluidt gaat het bij de Pixel 3 om een 5,5 inch scherm met 18:9 verhouding waarbij de resolutie uitkomt op 2160 bij 1080 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid niet in de buurt van z'n grotere broer maar ze delen wel dezelfde krachtbron; een Snapdragon 845-processor van Qualcomm. Het werkgeheugen gaat er opvallend genoeg niet op vooruit in vergelijking met vorig jaar en blijft 'steken' op 4 GB. Op zich ruim maar sommige fabrikanten plaatsen inmiddels 6 GB voor haar vlaggenschepen. Binnenin zit vervolgens nog een 2915 mAh batterij, iets groter dan de Pixel 2 maar die heeft ook een minder groot scherm.

Bevestiging Pixel 3 specs

Veel meer geven de afbeeldingen niet weg. Wel zien we maar liefst 7 apps in het dock staan maar mogelijk is er gebruik gemaakt van een custom launcher en dus niet de Pixel launcher die verwacht wordt. Dankzij screenshots die dezelfde bron plaatst weten we dat de selfiecamera voorop beschikt over een f/1.8 en f/2.2 lens. Er zal bij de Pixel 3 gebruik worden gemaakt van twee selfiecamera's om een Super Selfie te kunnen maken. Of Google er ook verbeterde gezichtsherkenning mee wil toepassen is afwachten. De aankondiging van de Google's nieuwe Pixels staat mogelijk gepland voor 9 oktober.

(via)

 • Tags:
 • google
 • pixel3

ts Android 9 Pie

Google geeft Android P definitieve naam; Android Pie

Telecomnieuws ·

Android P heeft vanaf nu een naam; Android Pie. Google heeft zojuist via een blogpost de officiële naam van Android 9 bekend gemaakt en het is Android Pie geworden. Niet een naam die vooraf veel genoemd werd maar wel past in Google's traditie van het benoemen van Android-versies.

Google heeft Android van oudsher een naam gerelateerd aan een toetje; cupcake, donut, eclair, froyo, gingerbread, honeycomb, ice cream sandwich, jelly bean, kitkat, lollipop, marshmallow, nougat en oreo. Nu we bij de letter P waren aangekomen doken er op internet enkele suggesties op; pistachio ice cream, pancake, petit fout, popsicle of misschien wel pecan pie. Google heeft zojuist de officiële naam onthuld en het is simpel geworden; Pie. Hiermee heeft Android versie 9 eindelijk z'n naam.

Android 9 Pie

Dankzij een speciale blogpost laat Google weten waar het bij Android 9 Pie exact om draait. In een notendop moet het besturingssysteem er dankzij kunstmatige intelligentie (AI) een stuk slimmer en simpeler op worden. Om ervoor te zorgen dat dat geen loze belofte is let Android vanaf versie 9 constant op wat je doet. Het wil hiermee leren wat je dagelijkse patronen zijn en voorspellen wat je wilt gaan doen. Door deze kennis kan het prioriteit geven aan apps die jij veel gebruikt en daar de batterij op aanpassen. Adaptive Battery heet dat. Een andere manier om langer met de batterij mee te gaan is Adaptive Brightness. Veel van je accu gaat naar het scherm en door de helderheid automatisch in te stellen aan de hand van jouw voorkeuren kan het in theorie een langere accuduur garanderen. Slimmer wordt Android door functies zoals App Actions en Slices waarmee je functies van je favoriete apps sneller kunt bereiken.

Nieuwe navigatie

Android 9 Pie kent een geheel nieuwe manier van bedienen. Weg is de ronde virtuele bedieningsknop midden en onder het scherm. Deze is vervangen door een kleine balk die één-hand-bediening moet vereenvoudigen. Veeg deze balk omhoog en je krijgt een overzicht met draaiende apps. Veeg hem nogmaals omhoog en je krijgt alle geïnstalleerde apps te zien. Het zal mogelijk even wennen zijn maar het lijkt qua functionaliteit erg op Apple's iOS 11 en nog veel eerder webOS van Palm. Android 9 Pie moet je daarnaast veel bewuster maken van je telefoongebruik. Een dashboard moet inzichtelijk maken hoeveel tijd je er mee bezig bent en functies als App Timer, Do Not Disturb en Wind Down moeten het gebruik binnen de perken houden. Iets wat Google niet bekend maakte is wanneer Android 9 Pie exact uit komt. Eerder ging nog het gerucht dat dit op 20 augustus zou gebeuren. Google's nieuwste Pixel-telefoons, de Pixel 3 en 3 XL worden mogelijk 4 oktober aangekondigd.

 • Tags:
 • android
 • android9pie
 • androidp
 • androidpie
 • google

ts Google Pixel 3 3xl Slashleaks

Uiterlijk Google Pixel 3 (XL) mogelijk bekend

Geruchten ·

Er zijn screenprotectors verschenen van de vermeende Google Pixel 3 en Pixel 3 XL. Als deze echt blijken te zijn lijkt het er op dat de Pixel 3 een 18:9-scherm krijgt en de Pixel 3 XL een notch bovenin. Hiermee zou de derde generatie Pixel grondiger verschillen dan diens voorganger.

Google doet nog niet zo heel lang mee met het uitbrengen van haar eigen Pixel-telefoons. De Pixel 2 werd in het najaar van 2017 aangekondigd vrijwel gelijktijdig met de nieuwste versie van Android. We hebben geen reden om aan te nemen dat ze het dit jaar anders gaan doen dus houden we sterk rekening met de komst van de Pixel 3 en Pixel 3 XL ergens in het najaar van 2018. Onderstaande glazen schermbeschermers doken op via Slashleaks.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL screenprotector
Verraadt screenprotector voorkant Pixel 3 en 3 XL?

Het lijkt er sterk op dat Google wederom twee verschillende Pixel-telefoons uit brengt; één klein en compact en de andere groot en meer premium. Nieuw is dat de Pixel 3 ten opzichte van de Pixel 2 een scherm krijgt met 18:9-verhouding en relatief dunne schermranden boven en onder. Google had deze schermverhouding vorig jaar wel door weten te voeren bij de Pixel 2 XL. Nog altijd zien we wat lijkt op een uitsparing voor twee speakers; stereo-geluid dus.

Pixel 3 XL krijgt notch

Nieuw aan de Pixel 3 XL is de scherm-notch bovenin. Nu ondersteunt Google in Android P schermen met een dergelijke scherminkeping dus als een verrassing komt dit niet. In de notch zitten alle sensoren en camera's. Opvallend is dat er naast de selfiecamera nog een uitsparing is van hetzelfde formaat. Waar deze voor bedoeld is blijft speculeren. Mogelijk een dubbele selfiecamera maar misschien heeft Google de ruimte ook wel nodig voor geavanceerdere gezichtsherkenning. We zien bij de Google Pixel 3 XL verder nog dat de bel-speaker wat kleiner is dan bij de Pixel 3. Of dit gevolgen heeft voor de volume of kwaliteit van het stereo-geluid moet nog blijken. Zoals gezegd moeten we daarvoor nog even geduld hebben tot het najaar. Dan zullen we naast de tweede nieuwe Pixel 3-modellen mogelijk ook kennismaken met nieuwe Pixel Buds; Google's slimme oordopjes.

 • Tags:
 • google
 • pixel3
 • pixel3xl

ts Aosp Pixel 3

Eerste details Google Pixel 3 naar buiten

Geruchten ·

De kop van 2018 is er af, de eerste vlaggenschepen zijn aangekondigd en het mooie weer zit er weer aan te komen. Tijd om alvast naar te dromen over de vlaggenschepen die aan het eind van het jaar worden aangekondigd, zoals de Pixel 3. De eerste details daarover druppelen nu binnen.

Nu is het eerste nieuws niet bepaald schokkend maar de opvolger van de Pixel 2 gaat straks door het leven als de "Pixel 3". Bewijs daarvoor dook op in Android-code. Met andere woorden; Google werkt momenteel aan het toestel en dat de Android-ondersteuning optimaal is. Uit opmerkingen in de code maken we op dat de Pixel 3 exclusief een automatisch netwerk selectie-scherm krijgt. Wat dit precies betekent weten we nu nog niet. Het is niet nieuw dat nieuwe Pixel-modellen exclusief Android-functies krijgen.

Android P AOSP Pixel 3
"Pixel 3"

Het moge duidelijk zijn; de informatie over de Pixel 3 is momenteel nog erg schaars. We gaan er echter vanuit dat er naast een Pixel 3 ook een Pixel 3 XL aangekondigd zal worden. Dat moet als het goed is ergens in het najaar gebeuren. Er zijn ook geruchten dat Google een mid-range Pixel wil aankondigen speciaal voor opkomende markten. Momenteel zijn de Pixel's beiden gepositioneerd in het high-end segment, met bijbehorende hoge prijzen. Er zal meer duidelijk worden wanneer Google haar volgende Android-versie vrijgeeft. Android P heeft nog geen officiële naam maar wordt ergens in augustus/september verwacht.

(via)

 • Tags:
 • aosp
 • google
 • pixel3

Beknopte specificaties van de Google Pixel 3

Afmetingen 145,6 x 68,2 x 7,9 mm
Gewicht 148 gram
Codenaam Google Blueline
EAN codes 8720574212709, 0842776110169, 0842776110152, 0842776107848, 0842776107800, 0842776107756, 0842776107749, 0842776107695, 0842776107688, 0842776107640, 0842776107633, 0842776107404, 0683828619977, 0400063833766, 0400063833759 Toon nog 1 anderen, 0400063833766, 0400063833759
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 9.0 (Pie)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.5 inch, Full HD+ Flexible OLED
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor 1.6 GHz, 2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 845, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2915 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel 3 specificaties


Video’s over de Google Pixel 3

De Google Pixel 5a is één van de weinige telefoons met een 3.5mm koptelefoonpoort. En daar zijn ze bij Google zo enthousiast over dat ze deze video hebben gemaakt

Dit is de Google Pixel 5a met 5G. Deze video neemt je in precies 3 minuten door alle belangrijke functies heen

Altijd al benieuwd geweest naar wat Gordon Ramsay van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zou vinden? This is your lucky day!

De Google Pixel 3 XL wordt nog voor z'n onthulling in deze video uitgebreid vergeleken met de Pixel 2 XL


Alternatieven van de Google Pixel 3

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel 3
Samsung Galaxy S8 (G950F)
Samsung Galaxy S10e (G970)
Sony Xperia XZ3 (H9493)
Cat S62 Pro
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android9.0 (Pie)7.0 (Nougat)9.0 (Pie)8.110
Kleurenbeeldscherm5.5 inch, Full HD+ Flexible OLED5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat6.0 inch, OLED5.7 inch, IPS
Camera12.2 MP12.2 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor19 MP12 MP
Processor1.6 GHz, 2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 845, octa core1.7 GHz, 2.3 GHz, Samsung Exynos 8890, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreQualcomm Snapdragon 845, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 660, octa core
Selfiecamera8 MP8 MP10 MP13 MP8 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2915 mAh3000 mAh3100 mAh3330 mAh4000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel 3 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 3