Exclusief - Sony Ericsson 4G-tablet gespot

· 1 reactie


Sony Ericsson werkt aan een Android-tablet! Wij spotten een vermoedelijk prototype op het MWC in Barcelona. Hiermee is eindelijk het bewijs geleverd dat de fabrikant met z'n tijd mee wil gaan en net als veel concurrenten met een tablet komt.

De stand waar wij de tablet spotte specialiseert zich in LTE en toonde naast de nodige LTE-producten vele demonstraties met LTE, de gedoodverfde opvolger van 3G. Onder deze LTE-producten dus deze Sony Ericsson-tablet.

Sony Ericsson LTE Tablet front

De tablet die wij op de gevoelige plaat vastlegden heeft drie menuknoppen, die we kennen van de Android-toestellen van Sony Ericsson: Menu, Home en Back. Aan de voorzijde bevindt zich een camera om mee te videobellen. Het gaat hier om een exemplaar van maar liefst 3.0 megapixel. Nog nooit zagen we een camera met zo'n hoge resolutie aan de voorzijde van een tablet of smartphone.

LTE

De tablet is voorzien van de laatste netwerktechnologie; TD-LTE. Met deze techniek is het mogelijk snelheden te behalen die net zo hoog zijn als je bekabelde thuisnetwerk. China Mobile is bezig een TD-LTE netwerk uit te rollen, maar ook E-Plus, een Duitse KPN-dochter, voert er experimenten mee uit. Een woordvoerder van TDIA, de organisatie die ons de tablet liet zien, bevestigde dat het om een Android-tablet gaat. Omdat het apparaat in een afgesloten kast lag, waren wij niet in staat dat te controleren.

Sony Ericsson 4G Tablet left side
Aan-/uitknop, plus-, minknop, audio-jack en adapteraansluiting

Verwacht dit model niet op korte termijn in de winkel. Het gaat duidelijk om een prototype. Vermoedelijk is het apparaat bestemd om testen mee uit te voeren, of bepaalde ontwerpen te testen. Zo is de tablet relatief dik, beschikt het over een behoorlijke schermrand en heeft dit apparaat een resistief touchscreen. De schermgrootte schatten wij tussen de 6 en 7 inch.

Sony Ericsson LTE tablet top

Bewijs dat het niet om Chinese namaak of de naam Sony Ericsson abusievelijk is gebruik wordt geleverd in dit vage persbericht. Hierin wordt het bestaan en de echtheid van dit "Sony Ericsson device" bevestigd. Het is een interessant gegeven dat Sony Ericsson achter de schermen aan een tablet werkt. Immers, in de pers ontkennen woordvoerders van het bedrijf voortdurend dat Sony Ericsson met een tablet bezig is.

Bron: NieuweTablet


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel