Apple bevestigt uiterlijk schermrandloze iPhone 8


Al maanden gaat het gerucht dat Apple komend najaar werkt aan een iPhone zonder noemenswaardige schermranden en met een uitkeping bovenin het scherm. Dat uiterlijk bevestigt het bedrijf nu zelf door plaatjes ervan te lekken in haar nieuwe slimme luidspreker HomePod.

Een klassieke vergissing of olie op het vuur? Wie het weet mag het zeggen maar wat ons betreft is hiermee het uiterlijk van de iPhone 8 wel bevestigd. De afbeelding dook op in een beta firmware van HomePod; Apple's nieuwe slimme luidspreker met ingebouwde Siri-ondersteuning. HomePod is nog niet op de markt maar ontwikkelaars kunnen alvast wel aan de slag met diens software en uitgerekend daarin troffen ze de iPhone 8 aan. Balen voor Apple (en de bewuste medewerkers), gelukkig voor ons.

Apple iPhone 8 icoon
Apple zegt het zelf; dit is de volgende iPhone

Dat ook Apple over gaat op een smartphone zonder noemenswaardige schermranden is al langer geen geheim meer. Al zijn de schermranden bij Apple wel aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld bij de LG G6 en de Samsung Galaxy S8. Bovendien kent het ontwerp van Apple een inkeping bovenin het scherm. Die is waarschijnlijk bedoeld om de vele sensoren te huisvesten. Nieuw in het lijstje is vermoedelijk infrarood waarbij nauwkeurige gezichtsherkenning mogelijk wordt. Dat zal hard nodig zijn want volgens de geruchten ontbreekt Apple's Touch ID. Apple gebruikt dit al jarenlang in de homeknop om vingerafdrukherkenning mogelijk te maken. Ook die knop zal verdwijnen al zal het scherm deels z'n functie overnemen. De aankondiging van deze iPhone 8 (soms ook wel iPhone X of iPhone Pro genoemd) zal ergens in het najaar plaatsvinden samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Hoogstwaarschijnlijk zal de verkoop pas later dit jaar starten, mogelijk zelfs in december. Apple zou meer tijd nodig hebben voor alle nieuwe technieken.

(Bron)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
Grey Refurbished
€ 298,00 € 298,00   Bekijk
Coolblue
Grey Tweedekans
€ 368,00 € 368,00   Bekijk
Green Mobile
64 GB Space Grey Refurbished
€ 379,00 € 379,00   Bekijk
bol.com
Grey Zo goed als nieuw
€ 449,00 € 449,00   Bekijk
Mobiel.nl
Grey Zo goed als nieuw
€ 479,00 € 479,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel