Samsung Galaxy S8


Samsung Galaxy S8 (G950F)
Samsung Galaxy S8 voorkant rechterzijkant zwart
Samsung Galaxy S8 voorkant rechterzijkant grijs
Samsung Galaxy S8 voorkant rechterzijkant zilver
Samsung Galaxy S8 achterkant blauw
Samsung Galaxy S8 achterkant goud
Samsung Galaxy S8 achterkant grijs
Samsung Galaxy S8 achterkant zilver
Samsung Galaxy S8 achterkant zwart
Samsung Galaxy S8 zwart voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy S8 zwart overzicht
Samsung Galaxy S8 pink achterkant
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarBlauwGrijsRozeZilverZwart
Schermformaat
5,8 inch
Camera
12,2 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy S8

 • Allesomvattend scherm geeft unieke ervaring
 • Vernieuwde selfiecamera met Smart Auto Focus
 • 6 manieren van beveiligen waaronder irisherkenning
 • Persoonlijke assistent via eigen knop op te roepen

Minpunten Samsung Galaxy S8

 • Onwennige plek voor vingerafdrukscanner

Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Tele2 € 35,00 € 0,00 100 2000 MB   Tip
hollandsnieuwe € 31,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Tele2 € 34,00 € 0,00 100 2000 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile € 35,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 41,50 € 0,00 300 3000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 45,00 € 0,00 150 2000 MB   Bekijk
KPN € 53,00 € 0,00 onbeperkt 10000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

Samsung Galaxy S8 review: ‘Oneindig’ gebrand op wraak

Samsung Galaxy S8 review: ‘Oneindig’ gebrand op wraak Een Samsung-telefoon zonder fysieke bedieningstoets. Dat leek lang onmogelijk maar inmiddels is het er dan toch van gekomen. Waar andere fabrikanten al veel eerder kozen voor louter softwarematige toetsen hield Samsung nog vast aan een echte knop onder het scherm. Bovendien was er sinds geruime tijd een vingerafdrukscanner in verwerkt. Dit vormde wel een beperking bij het uitbreiden van het schermoppervlak en omdat een zo groot mogelijk scherm in een zo compact mogelijke behuizing een beetje de heilige graal is in de smartphonewereld moest de knop verdwijnen. Lees verder


De Samsung Galaxy S8 in het kort

De Samsung Galaxy S8 is Samsung's vlaggenschip voor 2017 en is de eerste met het zogenaamde Infinity Display dat vrijwel de hele voorkant in beslag neemt. Het effect wat dit geeft laat zich lastig overbrengen met foto's, je zult het in het echt moeten zien. Los van het nieuwe beeldscherm brengt de S8 nog meer vernieuwing. Tijd om daar eens nader naar te kijken.

Scherm waar je in op gaat

Samsung heeft met de Galaxy S8 geprobeerd een nieuwe vormgeving te verzinnen voor wat wij denken wat een mobiele telefoon is. Het gekromde scherm links en rechts levert al nauwelijks een schermrand op. Nu zijn ook de randen boven en onder het scherm vrijwel verdwenen. Je wordt hierdoor als het ware in het toestel gezogen. Het levert bovendien een relatief compact toestel op met toch een groot scherm. Zoals gezegd laat het zich lastig verwoorden en ook foto's en plaatjes doen weinig recht aan het effect wat dit Infinity-scherm geeft. Pas wanneer je hem in je handen hebt weet je wat we bedoelen. Dit nieuwe allesomvattende scherm kent wel een nadeel; de vertrouwde homeknop met daarin de vingerafdrukherkenning is weg. De homeknop wordt nu op het scherm weergegeven en dat geldt ook voor de terugknop en het multitask-overzicht. De vingerafdrukscanner vinden we nu achterop het scherm vlak naast de camera. Dat is niet alleen wennen, je laat ook sneller vegen achter op diezelfde camera. Gelukkig waarschuwt de S8 als de cameralens vies geworden is.

Belangrijkste Samsung Galaxy S8 specificaties

 • 5,8 inch groot Infinity-scherm van stevig Gorilla Glass 5
 • Krachtige octacore-processor (Exynos 8890) voor hoge prestaties en laag energieverbruik
 • Relatief hoge 8 megapixel selfiecamera met autofocus
 • Ondersteuning voor gigabit 4G-internet snelheden
 • Standaard met 64GB aan opslag, uitbreidbaar tot 256 GB via microSD-kaart
 • Nog steeds 12 megapixel hoofdcamera met lichtsterke f/1.7 lens met verbeterde software
 • Waterdichte en stofbestendige IP68-behuizing (max 30 minuten tot 1,5 meter)
 • Bekijk alle Samsung Galaxy S8 specs

Nieuwe scherpere selfiecamera

Op cameragebied zijn de verschillen kleiner. Samsung maakt nog steeds gebruik van een 12 megapixel Dual Pixel-camera met een indrukwekkende lichtsterke lens met maximale opening van f/1.7. Bovendien is er optische beeldstabilisatie. Verwacht dus heldere en scherpe foto's zelfs in het donker. Ondanks dat de specs hetzelfde lijken is er toch gewerkt aan de achterliggende software. Hierdoor worden betere instellingen gekozen wat mooiere foto's oplevert. De echte vernieuwing vinden we echter aan de voorzijde. Daar zit een hogere resolutie selfiecamera van 8 megapixel die bovendien nu is uitgerust met autofocus. Dat maakt super close-ups mogelijk. Verder is de selfiecamera van de S8 uitgerust met Smart Auto Focus dat automatisch gezichten volgt en daar op scherp stelt, zelfs meerdere gezichten.

Samsung Galaxy S8 zwart overzicht

Nieuwe biometrische herkenning

Samsung introduceert met de Galaxy S8 een nieuwe extra manier om hem te ontgrendelen. Herkenning van je iris. Dat deel van je oog is uniek en moeilijk te vervalsen. Het is wel wat langzamer dan herkenning via vingerafdruk, dus het is meer een extra manier dan goed alternatief. Je kunt de iris-herkenning ook gebruiken om bij je veilige map te komen. Hierin staan apps die alleen jij mag gebruiken. Andere manieren om je S8 te ontgrendelen zijn via vingerafdrukherkenning, gezichtsherkenning, patroon, pin of wachtwoord. Keuze genoeg dus om je toestel te beveiligen. Vooral de gezichtsherkenning is een interessant alternatief voor de vingerafdrukherkenning. Mocht je niet kunnen wennen aan de nieuwe locatie van de scanner dan is gezichtsherkenning een snel en werkbaar alternatief.

Bixy; je eigen butler

Samsung rust de Galaxy S8 als één van de eerste telefoons uit met Bixby. Dat is haar nieuwe persoonlijke assistent en daarmee vergelijkbaar met Siri op de iPhone en Cortana op Windows Phones. De assistent staat na z'n lancering nog in de kinderschoenen en kan daardoor alleen overweg met enkele eigen Samsung apps. Uiteindelijk zullen meerdere apps en talen volgen. Handig is dat Bixby niet alleen op te roepen is door "Hey Bixby" te roepen, hij staat tot je dienst na een druk op de knop. Links is namelijk een Bixby Convenience knop gekomen. Bixby leest meteen het scherm uit en snapt waar je mee bezig was. Hij kan ook beelden herkennen op zoek naar meer informatie daarover. Handig als je op vakantie bent en meer informatie wilt weten over het monument waar je op dat moment voor staat.

Goedkoopste Samsung Galaxy S8 prijzen

Je kunt de Galaxy S8 in combinatie met abonnement afsluiten of los kopen. Wij vonden al vanaf € 595 een webshop voor je. In combinatie met een abonnement behoort ook tot de mogelijkheden. Een exemplaar heb je zonder eenmalig bijbetalen al voor 31 euro per maand. Die prijs geldt overigens wel voor een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een eenjarig contract kijk dan op deze abonnementspagina. Daar kan je in het filter links bovenaan filteren op de abonnementsduur. Het is daar ook mogelijk te zoeken op aantal belminuten of sms’jes, data en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan maandelijkse kosten. De Galaxy S8 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, we hebben het dan over Coral Blue (blauw), Orchid Grey (grijs), Rose Pink (roze), Arctic Silver (zilver) en Midnight Black (zwart). Samsung heeft alleen een versie uitgebracht met 64 GB aan intern opslaggeheugen. Een groot probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDXC-geheugenkaartje plaatsen.


Video’s over de Samsung Galaxy S8

Samsung laat zien hoe je snel wisselt tussen de selfie en hoofdcamera op de Galaxy S8

Samsung gooit er een nieuwe reclame voor de Galaxy S8 tegenaan. Ditmaal met de focus op VR

Zack van JerryRigEverything heeft z'n droom verwezenlijkt: een transparante Samsung Galaxy S8. Hier legt hij uit hoe

Geïnteresseerd in een uitgebreide video-review van de Samsung Galaxy S8 en S8+? Samsung maakt het journalisten makkelijk en maakt hem gewoon zelf

Samsung biedt een kijkje achter de schermen hoe uitvoerig ze de Galaxy S8 testen


Concurrenten van de Samsung Galaxy S8

Vergelijk de Samsung Galaxy S8 met deze producten


Praat mee over de Samsung S8