Samsung Galaxy S8

8 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S8 (G950F)
Samsung Galaxy S8 voorkant rechterzijkant zwart
Samsung Galaxy S8 voorkant rechterzijkant grijs
Samsung Galaxy S8 voorkant rechterzijkant zilver
Samsung Galaxy S8 achterkant blauw
Samsung Galaxy S8 achterkant goud
Samsung Galaxy S8 achterkant grijs
Samsung Galaxy S8 achterkant zilver
Samsung Galaxy S8 achterkant zwart
Samsung Galaxy S8 zwart voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy S8 zwart overzicht
Samsung Galaxy S8 pink achterkant
Samsung Galaxy S8 achterkant rood

64 GB

Plus- en minpunten Samsung Galaxy S8

 • Meeslepend uniek scherm
 • Selfiecam met Smart Auto Focus
 • Iris beveiliging
 • Personal Assistant-knop
 • Onwennige plek voor vingerafdrukscanner

Prijs Samsung Galaxy S8 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Midnight Black Refurbished
€ 131,99 € 131,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy S8

Reviews over de Samsung Galaxy S8

8,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“‘Oneindig’ gebrand op wraak”

·

 • "Oneindig" scherm
 • Werking interface
 • Cameraresultaten
 • Opdringen van Bixby
 • Plaatsing vingerafdrukscanner

Samsung Galaxy S8 review: ‘Oneindig’ gebrand op wraak Een Samsung-telefoon zonder fysieke bedieningstoets. Dat leek lang onmogelijk maar inmiddels is het er dan toch van gekomen. Waar andere fabrikanten al veel eerder kozen voor louter softwarematige toetsen hield Samsung nog vast aan een echte knop onder het scherm. Bovendien was er sinds geruime tijd een vingerafdrukscanner in verwerkt. Dit vormde wel een beperking bij het uitbreiden van het schermoppervlak en omdat een zo groot mogelijk scherm in een zo compact mogelijke behuizing een beetje de heilige graal is in de smartphonewereld moest de knop verdwijnen.


Alle Samsung Galaxy S8 reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is Samsung's vlaggenschip voor 2017 en is de eerste met het zogenaamde Infinity Display dat vrijwel de hele voorkant in beslag neemt. Het effect wat dit geeft laat zich lastig overbrengen met foto's, je zult het in het echt moeten zien. Los van het nieuwe beeldscherm brengt de S8 nog meer vernieuwing. Tijd om daar eens nader naar te kijken.

Scherm waar je in op gaat

Samsung heeft met de Galaxy S8 geprobeerd een nieuwe vormgeving te verzinnen voor wat wij denken wat een mobiele telefoon is. Het gekromde scherm links en rechts levert al nauwelijks een schermrand op. Nu zijn ook de randen boven en onder het scherm vrijwel verdwenen. Je wordt hierdoor als het ware in het toestel gezogen. Het levert bovendien een relatief compact toestel op met toch een groot scherm. Zoals gezegd laat het zich lastig verwoorden en ook foto's en plaatjes doen weinig recht aan het effect wat dit Infinity-scherm geeft. Pas wanneer je hem in je handen hebt weet je wat we bedoelen. Dit nieuwe allesomvattende scherm kent wel een nadeel; de vertrouwde homeknop met daarin de vingerafdrukherkenning is weg. De homeknop wordt nu op het scherm weergegeven en dat geldt ook voor de terugknop en het multitask-overzicht. De vingerafdrukscanner vinden we nu achterop het scherm vlak naast de camera. Dat is niet alleen wennen, je laat ook sneller vegen achter op diezelfde camera. Gelukkig waarschuwt de S8 als de cameralens vies geworden is.

Belangrijkste Samsung Galaxy S8 specificaties

 • 5,8 inch groot Infinity-scherm van stevig Gorilla Glass 5
 • Krachtige octacore-processor (Exynos 8890) voor hoge prestaties en laag energieverbruik
 • Relatief hoge 8 megapixel selfiecamera met autofocus
 • Ondersteuning voor gigabit 4G-internet snelheden
 • Standaard met 64GB aan opslag, uitbreidbaar tot 256 GB via microSD-kaart
 • Nog steeds 12 megapixel hoofdcamera met lichtsterke f/1.7 lens met verbeterde software
 • Waterdichte en stofbestendige IP68-behuizing (max 30 minuten tot 1,5 meter)

Nieuwe scherpere selfiecamera

Op cameragebied zijn de verschillen kleiner. Samsung maakt nog steeds gebruik van een 12 megapixel Dual Pixel-camera met een indrukwekkende lichtsterke lens met maximale opening van f/1.7. Bovendien is er optische beeldstabilisatie. Verwacht dus heldere en scherpe foto's zelfs in het donker. Ondanks dat de specs hetzelfde lijken is er toch gewerkt aan de achterliggende software. Hierdoor worden betere instellingen gekozen wat mooiere foto's oplevert. De echte vernieuwing vinden we echter aan de voorzijde. Daar zit een hogere resolutie selfiecamera van 8 megapixel die bovendien nu is uitgerust met autofocus. Dat maakt super close-ups mogelijk. Verder is de selfiecamera van de S8 uitgerust met Smart Auto Focus dat automatisch gezichten volgt en daar op scherp stelt, zelfs meerdere gezichten.

Samsung Galaxy S8 zwart overzicht

Nieuwe biometrische herkenning

Samsung introduceert met de Galaxy S8 een nieuwe extra manier om hem te ontgrendelen. Herkenning van je iris. Dat deel van je oog is uniek en moeilijk te vervalsen. Het is wel wat langzamer dan herkenning via vingerafdruk, dus het is meer een extra manier dan goed alternatief. Je kunt de iris-herkenning ook gebruiken om bij je veilige map te komen. Hierin staan apps die alleen jij mag gebruiken. Andere manieren om je S8 te ontgrendelen zijn via vingerafdrukherkenning, gezichtsherkenning, patroon, pin of wachtwoord. Keuze genoeg dus om je toestel te beveiligen. Vooral de gezichtsherkenning is een interessant alternatief voor de vingerafdrukherkenning. Mocht je niet kunnen wennen aan de nieuwe locatie van de scanner dan is gezichtsherkenning een snel en werkbaar alternatief.

Bixby; je eigen butler

Samsung rust de Galaxy S8 als één van de eerste telefoons uit met Bixby. Dat is haar nieuwe persoonlijke assistent en daarmee vergelijkbaar met Siri op de iPhone en Cortana op Windows Phones. De assistent staat na z'n lancering nog in de kinderschoenen en kan daardoor alleen overweg met enkele eigen Samsung apps. Uiteindelijk zullen meerdere apps en talen volgen. Handig is dat Bixby niet alleen op te roepen is door "Hey Bixby" te roepen, hij staat tot je dienst na een druk op de knop. Links is namelijk een Bixby Convenience knop gekomen. Bixby leest meteen het scherm uit en snapt waar je mee bezig was. Hij kan ook beelden herkennen op zoek naar meer informatie daarover. Handig als je op vakantie bent en meer informatie wilt weten over het monument waar je op dat moment voor staat.


De Samsung Galaxy S8 in het nieuws

ts S8 Lite Slashleaks

Per ongeluk persmateriaal Samsung Galaxy S8 Lite verschenen

Geruchten ·

Samsung heeft al een poosje geen Lite-variant meer uitgebracht van haar Galaxy-telefoons, laat staat een soort instapper van een vlaggenschip. En toch lijkt die er aan te komen getuige dit persmateriaal dat "per ongeluk" naar buiten is gekomen. Zolang we het er maar over hebben.

Het bestaan van een Samsung Galaxy S8 Lite bleek al uit de goedkeuring die het ontving van zowel de Chinezen als de Amerikanen. Nu zijn ook afbeeldingen verschenen die verdacht veel lijken op persmateriaal dat vlak na een aankondiging verstuurd wordt. Qua ontwerp verschilt de S8 Lite verrassend genoeg natuurlijk niet van de S8. Dat geldt uiteraard niet voor z'n specificaties. De schermresolutie gaat omlaag naar Full HD+ en er is gekozen voor een mid-range Snapdragon 660. Er zijn ook (op papier althans) verbeteringen. Zo is er in plaats van een 12,2 megapixel camera gekozen voor een 16 megapixel schieter. Nu moet worden aangetekend dat meer pixels niet automatisch betekent dat je foto's mooier worden. Duidelijkheid daarover moet nog komen.

Samsung Galaxy S8 LiteSamsung Galaxy S8 Lite Burgundy Red
De vermeende S8 Lite

Maar er zijn ook overeenkomsten zoals 4 GB aan RAM-werkgeheugen, een 3000 mAh batterij en zelfs de gewraakte Bixby-knop is weer van de partij. En ook de hier weergegeven kleur zagen we eerder al terug bij de oorspronkelijke Galaxy S8; Burgundy Red. Al was die hier alleen een korte periode verkrijgbaar. Het is nog onduidelijk wanneer we de S8 Lite officieel mogen verwelkomen. De vorige keer dat Samsung een mini of lite-variant uitbracht van een Galaxy S-vlaggenschip was de Galaxy S5 mini uit 2014 alweer. In 2016 ging nog wel het gerucht dat Samsung werkte aan een mini-variant van de Galaxy S7 maar die kwam nooit uit.

(via)

 • Tags:
 • burgundyred
 • galaxys8lite
 • s8lite
 • samsung

ts Bpa2017

BesteProductAwards ook in 2017 naar Samsung dankzij S8

Samsung Galaxy S8 wint ondanks veel bekritiseerde Bixby-knop

Telecomnieuws ·

De BesteProductAwards 2017 gaat naar Samsung vanwege de Galaxy S8 / S8+. De winst komt dit jaar wel met een kritische voetnoot. Zo kon het techjournaille de Bixby-knop niet altijd waarderen. Dit is de derde keer op rij dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de felbegeerde award in de wacht sleept.

Ieder jaar weer waarderen techjournalisten merken en producten en dat levert een ranglijst op. Voor 2017 is de Galaxy S8 / S8+ gekozen als beste product. Knap want vorig jaar won de S7 / S7 edge en het jaar daarvoor de S6 edge. Dit jaar is het voornamelijk het grote Infinity-scherm waardoor Samsung de winst pakt. Samsung trapte 2017 af met dit zogenaamde randloos scherm, veel andere merken volgden. Er was echter ook kritiek en dan met name op Bixby; Samsung's eigen spraakassistent. Bixby is op papier weliswaar veelbelovend, het komt er nog niet echt uit. Gevolg is dat mensen het nog weinig gebruiken en dan zit die Bixby-knop alleen maar in de weg. Zo erg zelfs dat Samsung Bixby gekozen werd als slechtste product van 2017.

BesteProductAward 2017
De BPA 2017 gaat naar de Samsung Galaxy S8

Ondanks de winst pakte Samsung niet de titel 'beste merk', die ging naar Nintendo vanwege de Switch spelcomputer. Nintendo werd met name geroemd vanwege haar vernieuwende karakter. Opvallend verder is dat niet een overwegend slechtste merk aan te wijzen viel. In totaal werden er 13 verschillende merken genoemd waarvan 7 slechts 1 stem kregen. Grote blunders lijken er afgelopen jaar dus niet te zijn gemaakt. Benieuwd wat wij voor 2017 invulden als beste product? Wij kozen de Apple iPhone X uit. Wij roemden Apple's uitwerking van het randloze beeldscherm; "Apple is zeker niet de eerste met een mobiel zonder schermranden. Ze zijn wel de eerste waarbij de uitwerking nagenoeg perfect is. Zelfs met de zogenoemde 'notch'. Het is uniek, herkenbaar en niet eens zo onpraktisch als je in eerste instantie zou denken. Bovendien laat Apple ons nadenken over het nut van de vingerafdrukscanner. Nog niet lang geleden ondenkbaar om hem te moeten missen, mogelijk al volgend jaar op veel andere telefoons afwezig." In ons lijstje stond de Samsung Galaxy S8 op plaats 4, net na de Samsung Galaxy Note8 en Xiaomi Mi A1.

(via)

 • Tags:
 • bpa
 • bpa2017
 • galaxys8
 • samsung

ts Samsung Unbox

Samsung Galaxy S9 en S9+ met dubbele camera komen eerder dan verwacht

Geruchten ·

Nu de line-up van Apple voor de komende tijd vaststaat is het de tijd om naar die andere grootmacht te kijken; Samsung. Volgens de laatste geruchten zou Samsung de Galaxy S9 en S9+ iets eerder willen aankondigen dan vorig jaar. Ook zouden beide toestellen een dubbele hoofdcamera krijgen.

Omdat het 'nieuws' voor nu afkomstig is van een enkele bron is het verstandig dit bericht niet meteen voor waarheid aan te nemen. Al zou Samsung voornemens zijn om de introductie van de Galaxy S9 en S9+ ergens in februari voorafgaand aan het MWC-event plaats te laten vinden, productieproblemen kunnen altijd voor uitstel zorgen. Overigens presenteert Samsung altijd al haar Galaxy S-vlaggenschip rondom het MWC, meestal vlak er voor. De Galaxy S8 en S8+ werden juist ruim een maand later gepresenteerd.

Samsung Unbox Your Phone
Introductie Samsung Galaxy S9/S9+ mogelijk eerder

Over de S9 en S9+ gaan trouwens al de nodige geruchten. Zo zouden beiden zijn uitgerust met een dubbele camera, net als de Note8. Ook zou de indeling van de achterkant op de schop gaan waarbij de vingerafdrukscanner een meer geïsoleerde plek krijgt. Nu zit hij nog vlak naast de camera waardoor je hem onbedoeld vaak vies maakt. Volgens dezelfde bron introduceert Samsung ook enkele trucjes die we nu nog op de iPhone X van aartsrivaal Apple zien. Mogelijk wordt hiermee een nieuwe of verbeterde manier van gezichtsherkenning bedoeld. Samsung introduceerde op de Galaxy S8 en S8+ juist nog irisherkenning dat aan identificatie van het oog doet. Dit werkt langzamer dan Apple's Face ID-gezichtsherkenning.

(via)

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S8 Burgundy rood

Samsung komt met herfstachtige Burgundy Red Galaxy S8

Telefoonnieuws ·

Mooi rood is niet lelijk en daarom komt Samsung na Coral Blue, Orchid Grey, Rose Pink, Arctic Silver en Midnight Black ook met een Burgundy Red-uitvoering van de Galaxy S8 en S8+. De rode kleur past prima bij het huidige jaargetijde; de herfst.

Om met het slechte nieuws te beginnen; de rode Burgundy-uitvoering van de Galaxy S8 is voorlopig alleen in Korea verkrijgbaar en het is nog onduidelijk of Samsung plannen heeft hem elders uit te brengen. Eerlijk gezegd zouden wij geen reden kunnen bedenken de Burgundy Red-uitvoering niet in Nederland uit te brengen want qua specificaties gaat het om exact hetzelfde toestel. Bovendien vinden wij z'n rode jas wel leuk staan.

De kans is wel groot dat de rode versie hier gewoon komt. De eerder aangekondigde roze uitvoering van de S8 kwam in eerste instantie ook alleen in Taiwan uit maar verscheen niet lang daarna hier gewoon in de winkels. Al met al zal het mogelijk afhangen van het succes van deze rode uitvoering. Als het aanslaat en Samsung kan er op verdienen, waarom dan niet? Overigens is de rode versie niet alleen voorbehouden aan de S8, ook de S8+ komt er in uit. Als we hem in een Nederlandse webwinkel tegenkomen dan laten we je dat hier zo snel mogelijk weten.

 • Tags:
 • burgundyred
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • rood
 • s8
 • s8plus
 • samsung
 • zuidkorea

ts Samsung Patent Galaxy club

Samsung denkt na over vingerafdrukscanner in scherm

Zegt dit iets over het ontwerp van de Galaxy S9?

Geruchten ·

Uit een opgedoken patent blijkt dat Samsung nog altijd werkt aan een vingerafdrukscanner in het scherm. In plaats van er onder zou de scanner in dit patent het scherm rondom de scanner zitten. Een soort 'notch' dus maar dan onderin.

Het probleem wat Samsung met de Galaxy S8 heeft opgelost is dat de vingerafdrukscanner het scherm niet in de weg mag zitten. Hij verkaste daarom naar de achterkant zodat de hele voorkant uit scherm kon bestaan. Jammer want die plaatsing is wat ongelukkig gekozen zo vlak naast de camera. Bovendien zijn er mensen die juist zweren aan een scanner voorop het toestel. Handig om hem te ontgrendelen wanneer hij op tafel ligt bijvoorbeeld. Samsung's patent lijkt aan beide kampen tegemoet te komen.

Samsung patent

Onze interpretatie van dit patent is dat er onderin het scherm een ronde uitsnede is gemaakt voor de vingerafdrukscanner. Je krijgt dan hetzelfde effect als de Essential PH-1 bovenin heeft. Die uitsnede is nog bedoeld voor de selfiecamera en sensoren, die van Samsung juist voor de vingerafdrukscanner. Je raakt hiermee weliswaar wat beeld kwijt maar in Samsung's geval wordt die toch praktisch altijd opgevuld door de virtuele bedieningstoetsen. Met andere woorden; onderin het scherm zat toch altijd een zwarte balk. Bovendien weten we van de Essential Phone dat het heel erg snel went dat er een zogenaamde 'blind spot' is. Anderzijds; deze uitsnede is heel wat kleiner dan Apple's 'notch' op de iPhone X.

Aanwijzingen voor de Galaxy S9?

Er bestaat een mogelijkheid dat Samsung deze oplossing wil toepassen voor de Galaxy S9 die begin 2018 verwacht wordt. Het is echter zo dat dergelijke patenten zelden tot fysieke producten leiden. Bedrijven als Samsung dienen nou eenmaal erg veel patenten in, vaak maar omdat anderen het dan niet kunnen doen. Een ander bezwaar wat wij met dit gerucht hebben; Apple zet nu heel erg in op gezichtsherkenning en Samsung kennende gaan zij nu ook die kant op. Vingerafdrukherkenning zal op den duur steeds minder belangrijk worden als gezichtsherkenning beter blijkt te zijn. Onlangs nog verschenen geruchten dat ook Samsung zich sterk gaat richten op herkenning van gezichten als vorm van authenticatie. Wordt vervolgd.

(via)

 • Tags:
 • galaxys9
 • patent
 • s9
 • samsung
 • vingerafdrukscanner

ts Bixby

Samsung Bixby krijgt 18 oktober grote update

Geruchten ·

Samsung introduceerde samen met de Galaxy S8 en S8+ haar eigen persoonlijke assistent Bixby. Op 18 oktober wordt mogelijk tijdens het Samsung Developer Conference een grote update gepresenteerd. Bixby 2.0 zou dan mogelijk eindelijk ondersteuning krijgen voor niet Samsung-apps.

Bixby kreeg redelijk wat aandacht tijdens de onthulling van de S8 en S8+ maar echt vlotten wil het nog niet met de assistent. Zo werd de wereldwijde lancering uitgesteld, spreekt hij nog maar twee talen en doken er tal van onofficiële apps op om de Bixby-knop te deactiveren. Reden voor Samsung om de bezem door het team te halen en het hoofd te vervangen. Het resultaat van al deze handelingen volgt mogelijk al binnen een week, wanneer Samsung naar verluidt Bixby 2.0 zal aankondigen.

Samsung Bixby

De bedoeling is dat Bixby 2.0 dan ook met niet-smartphones overweg kan en applicaties van derden ondersteunt. Die laatste functie werd tijdens de onthulling al beloofd al werd toen geen hard tijdschema gegeven. Samsung benadrukte altijd al dat Bixby anders is dan andere assistenten omdat het context begrijpt en op eerder gegeven opdrachten kan doorborduren. Daardoor moet het een natuurlijkere interactie opleveren. Intussen blijft Bixby ver achter bij concurrenten zoals Alexa en Google Assistant die iedere zoveel maand met significante updates komen. En niet alleen Samsung heeft het moeilijk in de markt van digitale assistenten, ook Apple lijkt met Siri en Microsoft met Cortana niet echt grote stappen meer te zetten. Of hiermee de strijd rondom de digitale assistent gestreden is zal moeten blijken.

(via)

 • Tags:
 • bixby
 • samsung
 • spraakassistent
 • update

ts Bill Gates Foxnews

Microsoft-oprichter verruilt Windows Phone voor Android

Opmerkelijk ·

Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates heeft z'n Windows Phone ingeruild voor een Android-smartphone. Microsoft zelf geen nauwelijks nog aandacht aan mobiele telefoons waarmee de overstap op Android eerder symbolisch is.

Dat Gates nu met een Android-telefoon belt bleek uit een interview met Chris Wallace op Fox News. Daar schaamt de Microsoft-oprichter zich allerminst voor want zijn Android-smartphone zou voorzien zijn van "veel Microsoft-software". Onlangs nog sloot Samsung een deal met Microsoft om standaard diverse Microsoft-apps mee te leveren dus mogelijk gaat het om een Samsung-telefoon. Welk model precies wordt in het interview niet duidelijk maar het zou ons niet verbazen als het een S8, S8+ of Note8 is.

Bill Gates bij Fox News Sunday
Microsoft-oprichter Bill Gates

Voorheen gebruikte Gates overigens een Windows Phone maar de laatste Lumia-telefoon die Microsoft heeft uitgegeven dateert alweer van februari 2016. Dit illustreert hoeveel aandacht er binnen Microsoft is op de telefoonmarkt. Alhoewel het bedrijf achter de schermen nog wel bezig is met de ontwikkeling van Windows 10 voor telefoons staat de ontwikkeling op product-gebied nagenoeg volledig stil. Er gaan wel geruchten over een Surface Phone maar daar horen we eigenlijk weinig meer van. Overigens was Gates niet, zoals vele Amerikanen, te porren voor een iPhone. De Microsoft-oprichter had altijd al weinig goede woorden over voor Apple-producten.

 • Tags:
 • android
 • billgates
 • gates
 • microsoft
 • windowsphone

ts S8 Pink

Roze Samsung Galaxy S8 binnenkort naar Nederland

Telefoonnieuws ·

Enige tijd geleden introduceerde Samsung een roze variant van de Galaxy S8 maar bracht die alleen in Taiwan uit. Toch duikt de roze Galaxy S8 nu ook in Nederland op. Ondanks dat hij te bestellen is is hij nog niet leverbaar.

Samsung kondigde de Galaxy S8 samen met de S8+ aan in maart van 2017 tijdens een speciaal Unpacked Event. Het toestel kwam in eerste instantie in de kleuren Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver uit. Later werd hier nog Coral Blue aan toegevoegd. De Rose Pink uitvoering wordt hiermee de vijfde. Elders wordt ook nog de kleur Maple Gold aangeboden maar die hebben wij hier nog niet gespot. Ook nog niet door ons aangetroffen is een roze uitvoering van de S8+.

Samsung Galaxy S8 Rose Pink
S8 in Rose Pink

De prijs van de roze uitvoering van de Galaxy S8 ligt gelijk aan die van de grijze, zwarte, blauwe en wordt geleverd met 64 GB aan opslaggeheugen. Wanneer de uitvoering precies uitgeleverd gaat worden is nog niet helemaal duidelijk, het toestel staat momenteel nog op pre-order bij Belsimpel. Los van deze nieuwe kleur beschikt het waterdichte toestel over een 5,8 inch groot Infinity-scherm met kleine schermranden en ontgrendelen via je iris. De Samsung Galaxy S8 was de eerste Galaxy waarbij voorop een homeknop ontbreekt, die vind je ditmaal aan de achterkant. Dat levert hem geregeld kritiek op omdat hij zo vlak naast de cameramodule zit waardoor je die snel vies maakt. Staat tegenover dat je in ieder geval nog gebruik kunt maken van ontgrendelen via vingerafdruk, zoals bekend heeft Apple dat bij de iPhone X geschrapt.

(Via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • pink
 • rosepink
 • s8
 • samsung

ts Sony Motion Eye Video

Samsung werkt mogelijk aan 1000 fps camera voor in Galaxy S9

Geruchten ·

Samsung zou volgens nieuwe geruchten mogelijk werken aan een eigen camera die video in 1000 frames per seconden kan opnemen. Eerder kwam Sony al met een soortgelijke camera die het in onder andere de Xperia XZs plaatste. Dat levert spectaculaire slow motion-beelden op.

Samsung staat er om bekend om ook zelf cameramodules voor mobiele telefoons te maken. Sterker nog, we vinden ze veel terug in de eigen smartphones en dan met name de vlaggenschepen. Dit doet het best verdienstelijk met zelf ontwikkelde technieken zoals Dual Pixel waarbij extra snel scherp gesteld kan worden. Toch is Sony de grootste concurrent van Samsung. Dan niet op gebied van mobiele telefoons, maar op het gebied van cameramodules. Sony is hofleverancier van diverse andere grote spelers in de markt en staat er om bekend om de beste en meest indrukwekkende cameramodules te produceren. De Motion Eye-camera bijvoorbeeld die in de Xperia XZs geïntroduceerd werd en die tot bijna duizend beelden per seconde kan opnemen.


Enkele voorbeelden die de Sony-camera kan schieten

Samsung zou volgens een bericht op ETnews vanaf november op punt om met een soortgelijke cameramodule te komen. Net als Sony zou Samsung gebruik maken van een stacked sensor die rechtstreeks in verbinding staat met snel DRAM-geheugen om beelden direct op te kunnen slaan. Dat is nodig om super slow motion-beelden te kunnen verwerken en te bewaren. De massaproductie van de chip moet ergens in november beginnen. Dat tijdsschema lijkt te hinten op dat Samsung de camera in de Galaxy S9 wil toepassen die begin 2018 verwacht wordt. Veel andere geruchten over de opvolger van de S8 hebben wij nog niet echt voorbij zien komen al zou Samsung natuurlijk de dubbele camera van de Note8 op de S9 kunnen plaatsen.


ts Samsung Flexible Phone

Samsung mikt op 2018 voor release vouwbare telefoon

Geruchten ·

Samsung maakt al geruime tijd beeldschermen waaronder ook een vouwbaar exemplaar. Het wachten is echter nog steeds op een vouwbare telefoon. Vrijwel ieder jaar zien we het gerucht dat die toch echt komend jaar gaat komen. Dit nieuwe gerucht is helaas niet veel anders.

Natuurlijk hopen we dat Samsung de telefoonwereld op z'n kop gaat zetten met de introductie van een vouwbare telefoon. Het zou wat ons betreft ook een mooie opvolger kunnen zijn van de randloze telefoonschermen die nu de blits maken. Samsung gaf eerder nog de Galaxy Round uit met een ingedeukt scherm, maar die was niet flexibel en dus vouwbaar. De 'heilige graal' is toch wel een inklapbare smartphone met scherm dat zich ontvouwd. Volgens Samsung zou die zich prima binnen de Galaxy Note-lijn uitgebracht kunnen worden. De CEO van de telefonietak van Samsung hoopt op een release in 2018 mocht het niet tegen meer tegenvallers aanlopen.


Samsung zoekt al enige tijd naar de juiste vormgeving voor een flexibele telefoon

Tegenvallers genoeg zo lijkt want vrijwel ieder jaar publiceren we een gerucht waarbij Samsung het jaar daarop een vouwbare telefoon uitbrengt. Zo komt er meer bij kijken dan louter een flexibel scherm. Dat is er wel. Ook de behuizing en deels van de componenten moeten meebewegen. En dan de dikte van het eindresultaat. Telefoons dikker dan 7 millimeter vliegen niet echt meer hard over de toonbank. Een flink probleem want samengevouwen moet ieder deel dus niet veel dikker zijn dan 3,5 millimeter. Genoeg problemen dus om op te lossen. Samsung heeft haar flexibele schermen daarom eerst gebruikt om het tot over de rand te vouwen, zoals in de huidige Galaxy S8 en S8+. Iets waar het mee begon met de Note Edge.

(Via)

 • Tags:
 • galaxyx
 • projectv
 • projectvalley
 • samsung
 • vouwbaar
 • youm

ts Samsung Bixby

Samsung rolt Bixby Voice uit naar tenminste 200 landen

Spraakassistent praat voorlopig alleen Engels en Koreaans

Telecomnieuws ·

Samsung heeft haar eigen spraakassistent die het samen met de Galaxy S8 en S8+ aangekondigde eindelijk wereldwijd uitgerold. De dienst werkte na de lancering van de S8 alleen in thuisland Zuid-Korea. De tegenhanger van Apple's Siri, Google's Assistant en Microsoft's Cortana praat voorlopig alleen in het Engels en Koreaans terug.

Bixby was één van de speerpunten toen Samsung de Galaxy S8 en S8+ presenteerde. De nieuwe vlaggenschepen kregen zelfs een speciale knop waarmee de assistent met een simpele druk opgeroepen kon worden. Met Bixby begaf Samsung zich voor het eerst zelf in de wereld van de intelligente spraakassistenten al ging dat niet van harte. Een belangrijk onderdeel van de dienst, Bixby Voice, zou pas later geactiveerd worden omdat het nog niet klaar was. Inmiddels zou de digitale assistent volwassen genoeg zijn om Engels en Koreaans te begrijpen waardoor het eindelijk voor het grote publiek te gebruiken is.

Samsung Bixby

In eerste instantie zou Bixby Voice wereldwijd al in het voorjaar uitgerold worden, dat is nu dus laat in de zomer geworden. Met Bixby Voice kun je gesproken opdrachten geven. Samsung geeft als voorbeeld het 's avonds zeggen "welterusten". Bixby zou dat kunnen interpreteren om de stille stand te activeren, de wekker op 06:00 te zetten en het blauwlichtfilter te activeren. Bixby moet verschillen van concurrerende spraakassistenten zoals Siri, Cortana en Alexa doordat het context beter begrijpt en onthoudt wat er eerder allemaal gezegd is. In de praktijk valt dit echter nog allemaal tegen, de eerste previews zijn niet denderend positief. Zo is de ondersteuning binnen apps nog gering en heeft het moeite om bepaalde soorten dialect te verstaan. Problemen die uiteindelijk allemaal tot het verleden moeten behoren want Samsung zegt zich in het persbericht te committeren aan het continue verbeteren van Bixby Voice en het bijbehorende ecosysteem.

 • Tags:
 • bixby
 • samsung
 • spraakassistent

ts Samsung Galaxy S8 Active Specs Weibo

Specificaties Samsung Galaxy S8 Active op straat

Geruchten ·

Op het Chinese platform Weibo zijn foto's geplaatst waarop de specificaties van de Galaxy S8 Active te lezen staan. Ook zijn de sheets voorzien van foto's van het robuuste toestel.

Samsung gebruikt de Active-serie exclusief voor robuuste uitvoeringen. De modellen zijn ook waterdicht maar aangezien de reguliere modellen dat tegenwoordig ook zijn is dat geen uniek pluspunt meer. Dat Samsung werkt aan een Active-uitvoering van de Galaxy S8 is trouwens niet per definitie positief nieuws voor Nederland. Samsung brengt al een aantal jaar de Active-modellen hier niet meer uit. Toch willen de modellen ons land nog wel eens via het import-kanaal bereiken.

Samsung Galaxy S8 Active specificatiesSamsung Galaxy S8 Active specificaties

Mocht dat gebeuren dan kun je rekening houden met een 5,8 inch grote Android-smartphone met in tegenstelling tot de S8 en S8+ een plat scherm. Het toestel leent verder veel eigenschappen van z'n eerder aangekondigde broers. Zo is er een 12 megapixel camera met f/1.7 lens en een 8 megapixel selfiecamera met eveneens f/1.7 lens. Ook de IP68-waterdichte behuizing is weer van de partij. Deze is bij de S8 Active ditmaal nog voorzien van een MIL-STD-810G certificaat wat hem extra stevig maakt. Ook nieuw is de dikkere batterij van 4.000 mAh waarmee we een langer uithoudingsvermogen mogen verwachten. Normaliter kondigt Samsung de S Active-modellen ergens in het najaar aan en zijn ze exclusief bedoeld voor AT&T-klanten. Verwacht het model in de kleuren Meteor Grey en Titanium Gold.

(Bron)

 • Tags:
 • galaxys8active
 • s8active
 • samsung

ts Samsung Gear S8

Samsung verkocht binnen maand 5 miljoen keer Galaxy S8

Telefoonnieuws ·

Het gaat voorlopig hard met de verkoop van de Galaxy S8. Het nieuwste vlaggenschip ligt nog geen maand in de winkel maar de verkopen ervan zijn nu al door de 5 miljoen gegaan. Samsung heeft de cijfers nog niet officieel bevestigd.

Mogelijk gaat het wel om de gecombineerde verkoop van de S8 en S8+. Beide modellen beschikken over een gebogen scherm maar verschillen ditmaal alleen in beeldformaat. Als de cijfers kloppen dan liggen ze wel beduidend lager dan die van de S7 en S7 edge destijds. Daarvan gingen naar schatting de eerste maand tussen de 7 en 9 miljoen van over de toonbank. Dat model lag echter in veel meer landen direct in de winkel dan bij de S8 het geval is.

Samsung Galaxy S8
Verkopen S8 zien er goed uit

Eind mei moet de verkoop van de Samsung S8 in maar liefst 120 verschillende landen te koop zijn. Dat zal de verkoopcijfers alleen nog maar doen stijgen. Samsung zelf moet de cijfers overigens nog bevestigen al is het de vraag of het dat gaat doen. De bron van het verhaal zegt dat deze cijfers afkomstig zijn van een anonieme Samsung woordvoerder. Die noemt verder dat de verkoop "soepel" verloopt. In het begin van de verkoop waren er wel wat klachten over een rode schermtint en reboot-problemen maar die leken opgelost met een software update. Grootschalige problemen zoals destijds bij de Note 7 hebben zich niet voorgedaan, mede door het vooraf grondig testen ervan.

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Sam S8 Ufs Table Androidtutorial

Ook Samsung gebruikt verschillende geheugensnelheden S8

Telefoonnieuws ·

Na Huawei is ook Samsung in opspraak geraak door het gebruik van geheugen met verschillende snelheden. Het bedrijf past in de Galaxy S8 geheugen van zowel UFS 2.0 als 2.1 toe. Samsung zelf noemde juist het snellere UFS 2.1 op haar specificatiepagina.

Dat fabrikanten vaak verschillende componenten gebruiken is gebruikelijk. Het stelt ze in staat om in toch hele korte tijd heel veel producten te kunnen maken zonder daarbij last te hebben van voorraadtekorten. In de meeste gevallen merk je hier als eindgebruiker niets van. Dat dit niet altijd opgaat ondervond Huawei onlangs doordat het telefoons met zowel UFS 2.1 als het veel langzamere eMMC uitleverde en daar in eerste instantie over loog. Samsung lijkt die strategie met de Galaxy S8 nu deels te kopiëren.

Samsung Galaxy S8 UFS 2.0 en 2.1
Samsung levert S8 met zowel UFS 2.0 als 2.1 geheugen

Nu beginnen we het met het goede nieuws; het lijkt dat de versies die hier te koop wordt aangeboden met het snellere UFS 2.1 zijn uitgerust. Dat zijn de varianten die gebruikmaken van Samsung's eigen Exynos-processor. De variant met de Snapdragon-processor krijgen de beschikking over UFS 2.0. Op zich is het niet zo dat de Snapdragon 835 van Qualcomm niet overweg kan met UFS 2.1, die chip ondersteunt de snellere variant namelijk wel. Alhoewel UFS 2.1 ongeveer een keer zo snel is als z'n voorganger valt het nog maar te betwijfelen of gebruikers daar iets van zullen merken, UFS 2.0 was al namelijk een enorme verbetering ten opzichte van eMMC 5.1. Dat we gebruikers daar ook nog niet over gehoord hebben zegt wat dat betreft genoeg. Samsung heeft overigens wel de vermelding naar het snellere UFS 2.1 van haar specificatiepagina's verwijderd.

Controleer zelf

Zelf controleren van welk geheugen jouw S8 gebruik maakt? Download dan Terminal Emulator van de Play Store en voer het volgende commando in: cat /proc/scsi/scsi
Met de tekst die je terugkrijgt kan je hierboven in de lijst opzoeken van welk type geheugen je Galaxy S8 gebruikmaakt.

Foto: AndroidTutorial

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung
 • ufs

ts S6 Active

Bewijs voor bestaan robuuste Samsung Galaxy S8 Active

Geruchten ·

Samsung werkt hoogstwaarschijnlijk aan een robuuste uitvoering van de Galaxy S8, zo blijkt uit een tekstbestand. Daarin staat namelijk een vermelding naar de S8 Active, de telefoonserie die Samsung doorgaans gebruikt voor haar robuuste lijn.

Nu is er meteen slecht nieuws en dat is dat Samsung al een tijdje niet meer haar Active-uitvoeringen van de S-serie in Nederland en België uitbrengt. Wij zullen het voorlopig met de S8 en S8+ moeten doen, die overigens ook gewoon waterdicht zijn. Wil je er per se ook mee kunnen gooien dan zul je een apart hoesje moeten kopen. De Active-uitvoeringen zijn de laatste jaren ook alleen voorbestemd voor verkoop bij het Amerikaanse AT&T. Dat gaat met de toekomstige SM-G892A vermoedelijk ook gebeuren.

Samsung Galaxy S6 Active
De Samsung Active's zijn doorgaans iets robuuster

Een verwijzing naar de Samsung Galaxy S8 Active (SM-G892A) dook op in een zogenaamde User Agent String. Dit is een stukje tekst dat iedere browser meestuurt zodat hij bijvoorbeeld door de webserver herkend kan worden. Doorgaans worden deze teksten opgeslagen in een log om nooit meer bekeken te worden. En daar treffen we dan ook de S8 Active aan; in een log ergens in de gedrochten van het internet. En omdat we eerder al het typenummer SM-G892A gelinkt hadden aan de S8 Active zien we dat iemand bij Samsung met het toestel websites bezoekt. Dat zegt dat de ontwikkeling ervan vordert en een lancering mogelijk dichterbij is dan we denken.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8active
 • s8active
 • samasung

ts Samsung S8 Unpacked

Samsung Galaxy S8-release geplaagd door reboot-problemen en rode gloed

Telefoonnieuws ·

De Samsung Galaxy S8 ligt inmiddels samen met de S8+ in de Nederlandse winkels. De eerste reacties zijn positief en de verkoop verloopt goed. Toch zijn er klachten waaronder spontane herstarts en een rode gloed op het scherm. Kinderziektes, zo lijkt.

Waar de rode tint van het scherm op de S8 en S8+ aan te wijten is lijkt niet geheel duidelijk. Volgens Samsung is het in ieder geval geen hardwareprobleem wat goed nieuws is omdat het dus geen exemplaren hoeft terug te roepen. Er schijnt al een softwarefix voor gemaakt te zijn die de meeste problemen weet op te lossen. Deze update voegt een extra functie toe in het schermmodus-menu. Wie kiest voor Adaptive Display kan nu ook kleurbalans instellen. Bijvoorbeeld op koeler. Sommige andere fabrikanten kennen deze optie als "kleurtemperatuur".

Samsung Unpacked Galaxy S8
Release Samsung S8 veelbelovend maar niet vlekkeloos

Terwijl dat probleem is opgelost duikt weer een nieuw probleem op. Sommige eigenaren van een Galaxy S8 of S8 Plus melden last te hebben van spontane reboots van hun apparaat. Ook hier lijkt sprake te zijn van een softwareprobleem. Soms zou het helpen om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. In andere gevallen lijkt er een verband te zijn met een geplaatste geheugenkaart. Het is dan raadzaam deze te verwijderen om te zien of de problemen daarmee verholpen zijn. Op het Samsung forum zijn ook voorbeelden te lezen van gebruikers waarvan het toestel continue aan het rebooten is. Een oplossing is dan om het toestel ter reparatie aan te bieden bij Samsung zelf. Ongemakken, vooral zo vlak na de release van het nieuwe vlaggenschip. We sluiten niet uit dat Samsung snel de achterliggende oorzaak zal adresseren met weer een nieuwe softwarefix.

 • Tags:
 • bugs
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts S8 Irregular Charging

Samsung Galaxy S8 niet compatible met oudere draadloze laders

Telefoonnieuws ·

Sommige eigenaren van een Samsung Galaxy S8 en S8+ melden dat hun nieuwe toestel niet werkt met de oudere draadloze laders van het bedrijf. Zo werkt de Wireless Fast Charging-lader die voor de S7 geïntroduceerd werd bijvoorbeeld niet.

Wanneer de S8 of S8+ op de Wireless Fast Charger die samen met de S7 geïntroduceerd werd gelegd wordt krijgt de gebruiker de melding "irregular charging detected". Het lijkt om een soort veiligheidswaarschuwing te gaan. Waarom Samsung ondersteuning voor oudere draadloze laders heeft geschrapt is gissen. Mogelijk om zoveel mogelijk problemen die rondom de batterij op kunnen treden te voorkomen. Toch is het opvallend dat oudere draadloze laders niet werken omdat ze wel allen met de Qi-standaard werken.


Het 'probleem' in actie

Eigenaren die toch per se draadloos willen laden zullen een nieuw laadstation moeten kopen. Een alternatief is om de Wireless Charging-dock te voorzien van een andere lader dan de Fast Charger die Samsung meelevert met het toestel, zo suggereert SamMobile. Of Samsung ondersteuning voor de oudere draadloze laders later toch mogelijk gaat maken via bijvoorbeeld een software update is onbekend. Het zal technisch ongetwijfeld kunnen maar de vraag is of er dan extra gevaar voor bijvoorbeeld oververhitting optreedt. Een extra batterijprobleem kan Samsung echter niet gebruiken. Benieuwd of jouw draadloze lader met de S8 werkt? Deze modellen werken in ieder geval niet: EP-TA20JBE en EP-TA20JWE.

 • Tags:
 • draadloos
 • s8
 • s8plus
 • samsung
 • wirelesscharging

ts Bixby S8

Bixby-assistent pas later beschikbaar voor Samsung Galaxy S8

Telefoonnieuws ·

Amerikaanse eigenaren van een Samsung Galaxy S8 kunnen vooralsnog geen gebruikmaken van Bixby; de nieuwe gesproken en digitale assistent. Bixby was juist één van de belangrijkste vernieuwingen op de S8.

Een reden voor het uitstel moet gezocht worden in de prestaties van Engelse spraakherkenning volgens een bericht van de WSJ. De Amerikaanse verkrijgbaarheid van Bixby wordt nu geschat op eind mei. Het niet meteen beschikbaar zijn de slimme assistent is een domper voor Samsung, de Galaxy S8 en S8+ is zelfs uitgerust met een speciale Bixby-knop. Hiermee kan de digitale assistent meteen opgeroepen worden. Deze knop zal voorlopig dienst weigeren.

Samsung Bixby op Galaxy S8

Los van Bixby richt Samsung zich met name op het Infinity-scherm. Door het grotendeels wegvallen van schermranden ontstaat een nieuwe vormgeving en een betere kijkervaring. Zowel de S8 als de S8+ zijn voor respectievelijk 799 en 899 euro te pre-orderen en zijn eind april verkrijgbaar in de kleuren Orchid Grey, Arctic Silver en Midnight Black. Kopers treffen verder een AKG-koptelefoon in de doos aan ter waarde van 99 euro. Het uitstellen van Bixby heeft voor ons verder weinig gevolgen. Bixby is namelijk niet in het Nederlands beschikbaar. Concreet heeft Samsung nog niets gezegd over Nederlandse beschikbaarheid behalve dat het werkt aan ondersteuning voor meer apps en meer talen.

 • Tags:
 • bixby
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung Display Milaan

Apple koopt voor $9 miljard aan OLED-schermen in bij Samsung

Telecomnieuws ·

Samsung krijg de komende twee jaar maar liefst 9 miljard dollar bijgeschreven van Apple. Het bedrag is bedoeld voor de levering van OLED-panelen bestemd voor toekomstige iPhones. Voor 2017 zou het alleen al om tussen de 70 en 92 miljoen panelen gaan.

Samsung is momenteel één van de weinigen die gebogen OLED-panelen kan maken. Dit type scherm valt op dit moment erg in de smaak bij consumenten. Het stelt fabrikanten in staat om afwijkende vormgevingen te maken waarbij nauwelijks sprake is van schermranden. Kijk naar de Samsung Galaxy S8 en je begrijpt waarom Apple ook die kant op wil. De geschatte 70 tot 92 miljoen OLED-panelen voor 2017 zijn overigens bij lange na niet genoeg voor alle iPhones. We zullen OLED-schermen dus niet in alle modellen gaan terugvinden. Eerder liet ook Japan Display weten OLED-panelen aan Apple te leveren. Er is dus van alles mogelijk.

Samsung Display
Het OLED-scherm van de S8; "beste telefoonscherm ooit"

Overigens ging het gerucht dat alleen de jubileum-iPhone overging op gebogen OLED, de iPhone 7s en 7s Plus blijven bij IPS. Wil Samsung ook in 2018 voldoende schermen kunnen leveren dan zal het flink aan de bak moeten. Verwacht wordt daarom dat Samsung Display, dat verantwoordelijk is voor de productie, nieuwe fabrieken zal moeten bouwen om aan de vraag te voldoen. Samsung zelf past al jarenlang OLED-panelen toe in met name haar Galaxy S-serie waaronder de nieuwe S8. Sinds enige tijd is ook de A-serie daaraan toegevoegd. OLED-schermen verschillen van traditionele TFT-schermen doordat er geen achtergrondverlichting nodig is. Hierdoor zijn diepere zwarttinten mogelijk en dat resulteert in een groot contrast. Vroegere problemen met kleurechtheid en pixeldichtheid zijn opgelost. Reden voor de testers van DisplayMate om het S8-scherm tot "beste telefoonscherm ooit" te prijzen.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • oled
 • samsung

ts Hello Bixby Xda

Zo installeer je Bixby ook op je Samsung Galaxy S7

Telefoonnieuws ·

Samen met de Galaxy S8 introduceerde Samsung haar eigen persoonlijke assistent genaamd Bixby. Het toestel kreeg zelfs z'n eigen Bixby-knop; handig om hem snel te starten. Nu blijkt dat je Bixby ook op je S7 kunt installeren, en wel zo.

In principe is Bixby officieel alleen te gebruiken op een S8 of S8+. Beide toestellen zijn op moment van schrijven nog niet verkrijgbaar, de S7 wel. Wat handige jongens van XDA is het gelukt op Bixby ook op de oudere Galaxy S7 te installeren. Het lijkt er op dat ook andere Samsung-telefoons die tenminste Android Nougat draaien Bixby ondersteunen. Mits met een truc en uiteraard op eigen risico!

Bixby op een Samsung Galaxy S7
Bixby op een S7

Je zult eerst de S8 launcher moeten installeren. Pas dan kun je Bixby downloaden en installeren. Dat komt omdat de S7 logischerwijs niet over een Bixby-knop beschikt en het dan alleen kan via het homescreen op de S8 launcher. Open eenmaal geïnstalleerd de S8 launcher, ga naar de launcher instellingen door lang op de homeknop te drukken. Activeer vervolgens Bixby. Herstart je telefoon en wacht totdat hij weer actief is. Vervolgens kun je Bixby openen door op het homescreen naar links te vegen.

Bixby in de praktijk

Bixby op de S7 en S7 edge werkt niet helemaal zoals op de S8. Zo lijkt de functionaliteit te ontbreken om objecten via de camera te herkennen. Dat was nou juist één van de speerpunten van Samsung's slimme assistent. Ook lijkt de app getuige het forum van XDA vaak te crashen. Erg vlekkeloos werkt het dus niet op oudere Samsung's. Met Bixby hoopt Samsung een eigen alternatief te hebben voor Apple's Siri, Amazon's Alexa, Google Now en Microsoft's Cortana. Bixby werd ontwikkeld door dezelfde makers als Siri en zou context beter moeten snappen. Zo kun je beter vervolgvragen stellen, kan hij beelden lezen en wordt het mogelijk om meer natuurlijke vragen te stellen. Bovendien moet Bixby alle functionaliteit kunnen uitvoeren van apps die hij ondersteunt. Dat laatste zit hem nou net het probleem; Bixby ondersteunt vooralsnog alleen enkele Samsung-apps. Samsung belooft wel snel uitbreiding naar meer apps en talen.

 • Tags:
 • bixby
 • galaxys7
 • s7
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung S8 binnenkant

Samsung Galaxy S8 en S8+ eerste met Bluetooth 5.0; dit heb je er aan

Telefoonnieuws ·

De aangekondigd Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn de eerste telefoons die gebruikmaken van het nieuwe Bluetooth 5.0. Dat staat niet alleen maar leuk op het specificatielijstje, je hebt er in de praktijk ook echt wat aan. Wij zochten uit wat precies.

De allerbelangrijkste dingen van Bluetooth 5.0 zijn het grotere bereik en de hogere snelheden. Moest je bij de eerste versies van Bluetooth nog dichtbij in de buurt zijn, versie 5 kan overweg met afstanden tot ongeveer 250 meter. Dat is 4 keer verder dan z'n voorganger; Bluetooth 4.2. De snelheid is ten opzichte van deze versie verdubbeld. Je verstuurt hiermee bestanden dus twee maal sneller dan voorheen. Nog belangrijker; de hoeveelheid bandbreedte neemt met 800% toe. Hierdoor wordt het makkelijker om hoge kwaliteit audio te versturen, iets wat tot nu toe nog moeizaam is.

Samsung Galaxy S8 binnenkant
Hierbinnen heeft Samsung ruimte gevonden voor Bluetooth 5.0

Leuk maar wat heb je hier precies aan bij de Samsung Galaxy S8 of S8+? Samsung heeft het onder andere mogelijk gemaakt om muziek te streamen naar twee draadloze koptelefoons. Je kunt dus met z'n tweeën genieten van dezelfde muziek. Je zou zelfs met z'n drieën kunnen luisteren wanneer je ook een koptelefoon fysiek inplugt. Beide vlaggenschepen beschikken namelijk gewoon nog over een reguliere koptelefooningang. Voor alle andere voordelen van Bluetooth 5.0 zul je in het begin weinig merken. Pas wanneer andere Bluetooth-apparaten ook over versie 5.0 beschikken zul je hiervan de voordelen van merken. Dat zal op z'n vroegst nog wel een half jaar duren voordat die producten wijdverbreid beschikbaar komen.

 • Tags:
 • bluetooth5
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung S8 S8plus

Samsung onthult Galaxy S8 en S8+ met groot Infinity-scherm

Artikelen ·

De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn na maandenlang lekken eindelijk officieel. Beide toestellen beschikken over een groot zogenaamd Infinity-beeldscherm dat nagenoeg de gehele voorzijde in beslag neemt. Grootste verschil tussen beide; het formaat.

Zowel de S8 als de S8+ krijgen een afgerond scherm dat voorheen ook wel als 'edge' werd geadverteerd. De kleinste van het duo krijgt toch nog een groot 5,8 inch scherm. Dat klinkt groot maar toch is het Samsung gelukt het toestel nog redelijk compact te maken. Mede door het elimineren van de schermrand boven en onder het scherm. Dat heeft wel een prijs; de homeknop met vingerafdrukscanner zit nu aan de achterzijde.

Samsung Galaxy S8 en S8+
Samsung onthult S8 en S8+

De Galaxy S8+ krijgt een nog groter 6,2 inch scherm. Nog nooit eerder waren Galaxy S-modellen zo groot. Samsung probeert hiermee het gemis van een Note-model goed te maken. Het grotere Infinity-scherm moet volgens Samsung een nog betere kijkervaring geven. Samsung maakt verder nog steeds gebruik van de Super AMOLED-techniek voor heldere kleuren met daarvoor een plaat van Gorilla Glass 5 dat extra bestand is tegen valschade. Ook de glazen achterzijde beschikt hierover voor extra bescherming. De vingerafdrukscanner vinden we dit jaar aan de achterzijde, net naast de camera. Het is niet de enige biometrische manier om de S8 en S8+ te ontgrendelen; ook herkenning van je iris behoort nu tot de mogelijkheden.

Opvallend weinig camera-innovatie

Samsung lijkt zich dit jaar iets minder op camera-innovatie te richten. Die was van oudsher al erg goed maar qua specificaties komt de camera vrijwel overeen met die van een jaar geleden. We spreken dan over een 12 megapixel Dual Pixel-camera met f/1.7 lens. Nog steeds goed maar daar dus weinig vernieuwing. Vernieuwing komt dit jaar van de camera-software. Er komt nogal wat rekenwerk bij kijken om voor ieder shot de juiste instelling te kiezen en de S8 moet daar net iets beter in zijn dan z'n voorganger. Hardware vernieuwing vinden we dit jaar wel aan de voorzijde waar Samsung een hogere resolutie toepast van 8 megapixel. We vinden dezelfde lichtsterke f/1.7 lens waardoor selfies in het donker mogelijk worden en nieuw dit jaar is de ondersteuning van autofocus. Dat maakt super close-ups mogelijk.

Samsung Bixby

Bixby

Samsung introduceert naast de Galaxy S8 en Galaxy S8+ haar eigen slimme assistent genaamd Bixby. De dienst is zo belangrijk voor Samsung dat Bixby z'n eigen knop krijgt waarmee je hem kunt oproepen. Bixby is in eerste instantie alleen in het Engels beschikbaar en kan vanaf lancering overweg met de apps camera, contacten, galerij, berichten en instellingen. Andere apps volgen snel aldus Samsung. Naast apps kan Bixby ook overweg met afbeelding. Dankzij beeldherkenning kun je Bixby ook informatie opvragen door een foto te maken.

Samsung Galaxy S8 kleurenoverzicht
Samsung Galaxy S8 in Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver

S8/S8+ in Nederland

Samsung Nederland verwacht de S8 samen met de S8+ vanaf 28 april leverbaar te hebben voor respectievelijk 799 en 899 euro. Het gaat hier dan om het 64 GB model waarvan je het geheugen zelf kunt uitbreiden tot maximaal 256 GB dankzij een geheugenkaartje. Beschikbare kleuren zijn Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. Wie zo lang niet kan wachten kan het toestel voor 19 april pre-orderen; zij krijgen hun exemplaar dan al 8 dagen eerder. Los van die actie zit er in de doos Harman-oordopjes ter waarde van € 99,99. Handig aan deze door AKG getunede dopjes is dat het snoer dankzij speciaal materiaal niet in de knoop raken.

 • Tags:
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung S8 Iris Winfuture

Vrijwel alle info Samsung Galaxy S8 en S8+ vroegtijdig op straat

Geruchten ·

Met nog een paar dagen te gaan totdat de Galaxy S8 en S8+ officieel onthult worden lijkt het Samsung definitief niet gelukt te zijn alles geheim te houden. Dat ging de laatste tijd al niet zo goed een nieuw lek onthult vrijwel alles.

Het is Winfuture die vrijwel alle officiële foto's en specificaties te pakken heeft. Op zich wisten we al vrij veel van zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8+ maar het lijkt er met dit nieuwe lek sterk op dat ook alle laatste beetjes van het nieuwe vlaggenschip bekend wordt. Grootste aandachtstrekker zal zijn het nieuwe beeldscherm van 5,8 en 6,2 inch voor respectievelijk de S8 en S8+. Deze krijgt in plaats van de gebruikelijke 16:9 een 18,5:9 verhouding. Dat is dus een stuk langgerekter dan normaal en zelf nog iets meer dan het 18:9 FullVision-scherm op de LG G6.

Samsung Galaxy S8 en S8 Plus

Samsung lijkt in beide gevallen een Super AMOLED-scherm toe te passen met een Quad HD-resolutie van 2.960 x 1.440 pixels. Bij de Samsung Galaxy S8 levert dat een pixeldichtheid op van 568, marginaal lager dan bij de S7. De PPI van de S8+ komt uit op 531 en dat is wel significant lager al vragen we ons af of het merendeel van de mensen dat zal kunnen opmerken.

Camera

Net als het jaar daarvoor krijgt de Samsung Galaxy S8 en S8+ een 12 megapixel camera met f/1.7 lens. Er zal voor wat betreft de autofocus sprake zijn van een combinatie van technieken waaronder phase detectie en laser. Ook optische beeldstabilisatie zal weer van de partij zijn (OIS). Hiermee zijn er op papier geen verschillen te bespeuren. Jammer al was de camera van de S7 al bijzonder goed te noemen. Dat geldt trouwens niet voor de selfiecamera; daar gaat de resolutie omhoog van 5 naar 8 megapixel. De lichtsterke f/1.7 lens blijft hetzelfde en dat is goed nieuws voor wie ook in het donker goed belichte selfies wil nemen. Ook krijgt de naar voren gerichte camera autofocus waarmee je nu ook scherpe close-ups kunt maken.

Samsung Galaxy S8 camera

Irisherkenning

Net als de Note 7 krijgen de S8 en S8 Plus een extra vorm van identificatie; namelijk via het oog. Deze zogenaamde irisherkenning komt bovenop de al bestaande vormen van identificatie. Mogelijk zal de irisscanner gebruikt worden om bijvoorbeeld toegang te geven tot een speciale kluis-app waarin vermoedelijk notities en afbeeldingen bewaard kunnen worden. De vingerafdrukscanner zit ditmaal achterop en die kan naast het herkennen van z'n eigenaar gebruikt worden om apps te starten en sluiten. Mogelijk ondersteunt de scanner ook andere gestures zoals bijvoorbeeld bij de Google Pixel het geval is.

Samsung Galaxy S8 iris

Overige details

Er zijn ook nog overige details bekend. Zo worden beide modellen standaard uitgerust met 64 GB aan snel UFS-opslaggeheugen wat nog tot 256 GB uitgebreid kan worden. Het werkgeheugen komt wederom uit op 4 GB wat in principe genoeg moet zijn om Android Nougat soepel en snel te kunnen draaien. Europa krijgt verder het model met Samsung's eigen Exynos 8895-processor. Dat is een octa-core exemplaar op maximaal 2,5 GHz. Deze chipset ondersteunt snel 4G-internet tot 450 Mbit/s (categorie 9), Bluetooth 4.2 en NFC. Reken op een USB C-poort om het toestel op te laden. De capaciteit van de ingebouwde batterij bedraagt bij de S8 3.000 mAh en 3.500 mAh voor de S8+. Prijzen beginnen bij 799 euro voor de kleinste Galaxy S, en 899 euro voor de Plus-variant. De officiële lancering van beide toestellen is woensdag 29 maart en dan weten we definitief of deze specificaties allemaal kloppen.

 • Tags:
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts 2call S8

Samsung Galaxy S8 vroegtijdig in Nederlandse webshop verschenen

Telefoonnieuws ·

Een Nederlandse webshop heeft nog voor de officiële aankondiging de Samsung Galaxy S8 opgenomen. Het is vrij ongebruikelijk om nog voor de release onofficiële producten toe te voegen. De Galaxy S8 moet los een stevige 805 euro gaan kosten.

Of 2Call hiermee bevestigt dat de Samsung Galaxy S8 daadwerkelijk los 805 euro moet gaan kosten of dat 2Call zich simpelweg baseert op bestaande geruchten is nog onduidelijk. De Galaxy S7 had ten tijden van zijn release een adviesprijs van 699 euro. Hiermee lijkt de S8 flink duurder te gaan worden dan zijn voorganger. Die geruchten gingen overigens al langer maar lijken nu althans voor Nederland bevestigd te zijn.

Samsung Galaxy S8 bij 2Call

De Samsung S8 moet zijn 100 euro duurdere prijskaartje gaan verantwoorden door een nieuw type beeldscherm dat vrijwel de gehele voorzijde beslaat. Dit zogenaamde 'Infinity Display' zal bij de zijkanten gebogen zijn en kent boven en onder nauwelijks een schermrand. Hiermee lijkt het qua ontwerp erg op de LG G6, al heet het scherm daar FullVision. Welke functie Samsung aan het scherm wil geven zal woensdag 29 maart blijken, dan wordt het toestel officieel onthuld. LG zei tijdens haar introductie dat het allesomvattende FullVision-scherm vooral ideaal is voor het consumeren van content waar je extra in op gaat. Het elimineren van schermranden stelt fabrikanten ook in staat om grotere schermen in kleinere telefoons te plaatsen; jarenlang een tegenstrijdige wens van consumenten.

 • Tags:
 • 2call
 • galaxys8
 • nederland
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Dex Winfuture

Details DeX-dockingstation Samsung Galaxy S8 bekend

Geruchten ·

Eén van de nieuwe functies van de Samsung Galaxy S8 is dat er een mogelijkheid bestaat er een monitor, toetsenbord en muis op kunt aansluiten. Voorwaarde is wel dat je dit DeX station aanschaft. Meer informatie daarover duikt vandaag op.

Het ronde schijfje kan opengeklapt worden waarna je je Samsung Galaxy S8 erin zet. Het DeX-station beschikt over USB en HDMI-aansluitingen zodat je een monitor en randapparaat kunt aansluiten. Het geheel doet erg denken aan Microsoft's Display Dock waarmee de Continuum-functie van Windows 10 gebruikt kan worden. Bij de Galaxy S8 zal het echter Android zijn wat je op je monitor kunt draaien. Samsung verwacht zelfs dat de S8 het zo zwaar krijgt dat ze actieve koeling hebben ingebouwd. Dit moet voorkomen dat de S8 oververhit raakt.

DeX station
Het DeX-station

Het dockingstation kost 149,99 euro en zal zowel voor de Samsung S8 als de S8+ geschikt zijn. De accessoire zal hoogstwaarschijnlijk samen met beide toestellen aangekondigd worden tijdens het Unpacked event van 29 maart aanstaande. Dan horen we ook wat de toegevoegde waarde is van het aansluiten van een monitor. Mogelijk heeft Samsung diverse toepassingen geschikt gemaakt voor het werken op een grotere monitor. Er wordt een scherm van maximaal 4K ondersteunt dus onze verwachtingen zijn hoog gespannen.

(via)

 • Tags:
 • dex
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Orchid grijs zwart Sky Evleaks

Samsung Galaxy S8 te zien in Orchid Grey en Black Sky

Geruchten ·

Er zijn wederom persplaatjes verschenen van de Samsung Galaxy S8. Ditmaal zien we diverse hoeken het vlaggenschip in de kleuren Orchid Grey en Black Sky. Twee kleuruitvoeringen waarin de S8 en S8+ sowieso uitkomen.

Renders die de opkomende Samsung Galaxy S8 zijn niet nieuws meer. Bijna dagelijks lekt er wel informatie uit over zowel de S8 als de grotere S8+. Het nieuws van vandaag is dan ook de zekerheid van de kleuren 'Orchid Grey' en 'Black Sky'. Ook wel grijs en zwart dus. Voorgaande zwarte edities heette nog 'Black Onyx', 'Black Sapphire' en 'Charcoal Black'. Opvallend is misschien dat de donkergrijze Orchid Grey-uitvoering ook een zwarte voorkant krijgt. Of dit ook voor andere uitvoeringen geldt zal moeten blijken.

Samsung Galaxy S8 Orchid GreySamsung Galaxy S8 Black Sky

De render van @evleaks laat tevens goed de zijkanten zien. Daaruit blijkt maar weer eens goed dat de Samsung S8 een haast symmetrische telefoon wordt. Van de zijkant is niet goed te zien welke kant de voor- en welke de achterkant is. De bolling is identiek, net als bij de Samsung Galaxy Note 7. Samsung kondigt de S8 samen met de S8+ aan tijdens een speciaal Unpacked Event 29 maart in New York City. Onlangs nog kondigde Samsung Bixby aan; de spraakassistent van het toestel. Bixby neemt zo'n belangrijke plek in dat het zelfs een speciale toets toegewezen krijgt.

(via)

 • Tags:
 • evleaks
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Injong Rhee S

Samsung presenteert Bixby; spraakassistent van de Galaxy S8

Telecomnieuws ·

Samsung heeft voorafgaand aan de lancering van de Galaxy S8 de daarbij meegeleverde spraakassistent onthuld. Bixby moet niet alleen een concurrent worden van Apple's Siri, Microsoft's Cortana en Amazon's Alexa, ze moet veel slimmer worden.

Bixby zal in tegenstelling tot veel andere spraakassistenten in staat zijn om vrijwel iedere functie uit te voeren die beschikbaar is in een app. Daarmee verschilt het meteen al van bijvoorbeeld Siri dat slechts tot een handjevol handelingen in staat is. Voorwaarde is wel dat een app zogenaamd 'Bixby-enabled' is. Samsung belooft voor de aankomende S8 dat een deel van de standaard meegeleverde apps 'Bixby-enabled' is. De rest volgt later samen met een SDK zodat app-ontwikkelaars Bixby kunnen integreren in bestaande en nieuwe apps.

InJong Rhee Samsung
Samsung's R&D, Software en Services baas; InJong Rhee

Ander voordeel dat Bixby biedt is dat het zich bewust is van de huidige context. Wanneer je Bixby zou aanroepen dan start niet meteen een geheel nieuwe zoekopdracht. Bixby ziet waar je mee bezig was en de weg om daar te komen hoeft niet opnieuw genomen te worden. Hierdoor zou je in theorie via het touchscreen een handeling kunnen beginnen en Bixby hem kunnen laten afmaken. Derde voordeel is dat Bixby een stuk makkelijker in gebruik is omdat het incomplete spraakopdrachten niet afwijst maar zelf vervolgvragen stelt. Samsung ziet hierdoor Bixby als het ultieme hulpje voor mensen die het lastig vinden om nieuwe apparaten te leren.

Bixby in de S8

In Samsung's persbericht staan al verwijzingen naar de Galaxy S8. De onthulling van dat vlaggenschip staat gepland voor woensdag 29 maart. Omdat Samsung haar eigen spraakassistent zo belangrijk vindt krijgt de S8 een speciale Bixby-knop aan de zijkant. Naast integratie in haar smartphone-serie zal Bixby uiteindelijk ook terechtkomen in Samsung TV's en airco's.

 • Tags:
 • bixby
 • galaxys8
 • s8
 • samsung
 • spraakassistent
 • viv

ts Samsung S8 Benchmark

Benchmarks Samsung Galaxy S8 zijn binnen

Geruchten ·

In de database van Geekbench zijn benchmarks verschenen van de nog uit te komen Galaxy S8; het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Alhoewel benchmark-scores an sich niet zoveel vertellen kunnen we ze wel tegen die van de S7 vergelijken.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we nooit zoveel waarde hechten aan benchmarks, er is namelijk geen 1-op-1 vertaling te maken naar real life resultaten. Een toestel kan nog steeds traag aanvoelen omdat er veel bloatware is, omdat de software bugs bevat of omdat onnodige animaties een en ander traag maken. Om maar een voorbeeld te geven. Wel kunnen we de resultaten van de S8 vergelijken met de Galaxy S7. Die kennen we inmiddels vanuit de praktijk en dan kunnen we de benchmarks mogelijk beter duiden.

Samsung Galaxy S8 G955 benchmarks
Klik op de bronlink onderaan dit artikel voor alle scores

Allereerst; er zijn twee scores te vinden. Dat komt omdat Samsung bij de Galaxy S8 gebruikmaakt van zowel de Snapdragon 835 van Qualcomm als de eigen Exynos 8895. Samsung's eigen mobiele processor scoort licht beter dan Qualcomm's exemplaar; 6375 tegen 6084. Ook op gebied van single core doet de Exynos het iets beter; 1978 tegen 1929. Goed nieuws; Samsung zal hier hoogstwaarschijnlijk de variant met de eigen Exynos-chip verkopen. Of je daar in de praktijk echt wat van merkt valt nog maar te bezien, dergelijk kleine verschillen merk je veelal niet. In vergelijking met de S7 scoort de S8 een stuk beter, maar dan voor de multi-core test. De verschillen op single-core zijn niet zo groot. Daarmee durven we voorzichtig te concluderen dat de S8 in dagelijks gebruik nauwelijks sneller aan zal voelen. De extra rekenkracht zal alleen in specifieke gevallen ingezet worden. Denk bij VR-doeleinden en de de camera-app waar vermoedelijk video met 1000 frames per seconde ondersteund wordt.

(via)

 • Tags:
 • benchmark
 • galaxys8
 • geekbench
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Ux Sammobile

Plaatjes laten vernieuwde interface Samsung Galaxy S8 zien

Geruchten ·

Dankzij een nieuw lek krijgen we nu ook een beter beeld van de vernieuwde interface op de Galaxy S8 en S8+. Duidelijk wordt dat Samsung Experience (voorheen TouchWiz) onder meer geheel nieuwe icoontjes krijgt.

De nieuwe minimalistische icoontjes zijn een stuk simpeler, bestaande uit onderbroken lijnen met veel rondingen. Of het er allemaal veel duidelijker van wordt laten we aan jou over. Dat Samsung voor iets geheel nieuws kiest is niet gek. Het nieuwe scherm moet één van de belangrijkste speerpunten worden van de S8 en S8+. De nieuwe schermverhouding van 2:1, de gebogen randen en de grote screen-to-body ratio moeten een niet eerder geziene kijkervaring opleveren. Daar hoort een nieuwe interface bij.

Samsung Experience UX op de Galaxy S8
Wen er alvast maar aan; dit wordt de interface van de S8

Samsung past uiteraard de Experience UX toe op de nieuwste versie van Android; Nougat. Het gaat dan wel om versie 7.0 terwijl versie 7.1 al is aangekondigd en uitgerold op onder andere Google'e eigen Pixel-serie. De plaatjes laten naast een vernieuwde interface nog iets opvallends zien; we missen een aparte knop om de app drawer te openen. Alhoewel 'nieuw'. Ook bij de S7 bestond de mogelijkheid om de knop naar je apps weg te laten. De apps verschijnen dan als extra schermen naast je homescreen. Huawei doet iets soortgelijks al jaren bij haar eigen EMUI-schil. Samsung lanceert de Galaxy S8 en S8 Plus tijdens een speciaal Unpacked Event op woensdag 29 maart.

(via)

 • Tags:
 • experience
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Fingerprint Scanner Display

Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S8 zit achterop wegens tijdgebrek

Geruchten ·

Samsung was wel degelijk van plan om de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S8 in het beeldscherm te verwerken. Het liep alleen tegen zoveel problemen aan en de lancering van de S8 kwam steeds dichterbij dat besloten is om hem achterop te plaatsen.

Het is Synaptics dat een techniek ontwikkeld heeft waarbij vingerafdrukscanner gewoon onder het beeldscherm geplaatst kunnen worden. Handig want met een gigantisch scherm zoals op de Galaxy S8 is er simpelweg geen ruimte om hem elders te plaatsen. En dus gingen de ingenieurs van Samsung aan de slag om snel tegen allerlei problemen aan te lopen. Nu is de lancering van de S8 al uitgesteld om er zeker van te zijn dat de batterij dit keer niet voor problemen zorgt, extra vertraging om de vingerafdrukscanner goed werkende te krijgen zat het niet op te wachten.

Vingerafdrukscanner in beeldscherm
Nu weten we de echte reden van de locatie van de vingerafdrukscanner in de S8

Samsung koos daarom voor een meer conventionele aanpak en verplaatste de scanner achterop. Daar zit hij nu wel wat ongelukkig rechts naast de cameramodule. Links zitten nu de flitser, laser autofocus en hartslagmeter. Al met al niet een super fraaie oplossing maar wel een oplossing die de lancering van de S8 niet verder in gevaar brengt. Het is alleen wel de vraag of Samsung nu doorzet met haar plannen van de geïntegreerde vingerafdrukscanner in het beeldscherm. Als klanten straks gewend zijn aan de nieuwe plek dan is wederom een verandering misschien wel erg verwarrend. Op dat antwoord zullen nog tenminste een jaar moeten wachten, eerst komt de introductie van de Samsung S8. Dit staat voor woensdag 29 maart gepland.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Unbox Your Phone

Samsung Galaxy S8 krijgt derde snelle manier van ontgrendelen

Geruchten ·

Naast via een vingerafdrukscanner en irisscanner voegt Samsung een derde manier toe om de Galaxy S8 snel te kunnen ontgrendelen. En nee dan hebben we het niet over aloude pincode of patroon.

Samsung zal met de introductie van de Galaxy S8 niet alleen een geheel nieuwe manier introduceren van authenticatie via iris-herkenning, het gaat ook voor het eerst de vingerafdrukscanner verplaatsen. Die verlaat de vertrouwde voorkant om plaats te nemen naar de relatief onhandige achterkant. Daarmee wordt het ontgrendelen van een telefoon die plat op tafel ligt ietwat onhandiger. Om dat probleem nu te verhelpen komt er een derde manier van ontgrendelen; via gezichtsherkenning.

Samsung Unbox your phone

Gezichtsherkenning is niets nieuws voor Android. Google voegde de functie sinds de introductie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich in 2011 al in. Leuk detail; de demonstratie van deze Face Unlock-functie liep destijds in de soep. Inmiddels zou de functie goed genoeg werken en bovendien snel genoeg voor Samsung om hem prominent te presenteren met de S8 en S8+. De gezichtsherkenning zou in slechts 0,01 seconde z'n baasje kunnen herkennen. Daarmee is het een stuk sneller dan de iris-herkenning. Die laatste is weliswaar een stuk lastiger te foppen maar het is niet uitgesloten dat Samsung aan een soort combinatie gewerkt heeft. Wachtwoorden zouden bijvoorbeeld alleen toegankelijk zijn na iris- of vingerafdrukherkkening, het simpelweg snel toegang geven na gezichtsherkenning. Het lijkt ons een prima werkbare oplossing.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • gezichtsherkenning
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Handson

Hands-on video van Samsung Galaxy S8 en S8+ verschenen

Geruchten ·

Er is videomateriaal verschenen waarop de Samsung Galaxy S8 en S8+ gedemonstreerd worden. Beide modellen worden niet voor 29 maart verwacht. Door de video krijgen we nu al inzicht in de software van het grote beeldscherm.

Als Samsung dezelfde strategie als afgelopen twee jaar had voortgezet dan waren de Galaxy S8 en S8+ al officieel geweest. Het presenteerde de S7 en S6 namelijk tijdens het Mobile World Congress dat momenteel in Barcelona plaatsvindt. Het filmpje bevestigt een aantal dingen waaronder het Always On-display en de on-screen bediening. Weer een ander filmpje laat naast het toetsenbord weer wat anders interessant zien.


Zo zien we daar de terugknop links, terwijl die in het eerste filmpje rechts zit. Dat laatste is voor Samsung-telefoons kenmerkend. We gaan er dus vanuit dat de indeling van de on-screen bediening door de gebruiker in te stellen is. Fabrikanten zoals LG die al langer van alleen van on-screen bediening gebruikmaken doen dat ook. Verder lijken de toestellen identiek met eerder opgedoken materiaal. Zo beslaat het scherm nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel en zal dat nieuwe functies en en verbeterde ervaring met zich meebrengen. Wat precies moet 29 maart blijken. Dan kondigt Samsung zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8+ officieel aan tijdens een Unpacked evenement in New York City.

 • Tags:
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung S8 Unpacked

Samsung kondigt Galaxy S8 aan op 29 maart in NYC

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft bekend gemaakt wanneer het haar S8 vlaggenschip gaat aankondigen. Woensdag 29 maart zal het naast de Galaxy S8 ook de S8+ wereldkundig maken. Datum van aankondiging is het altijd bruisende NYC.

Samsung presenteert normaliter op het Mobile World Congress haar nieuwste Galaxy S-vlaggenschip. Dit jaar is echter anders. Na het fiasco met de Galaxy Note 7 wil Samsung ervan verzekerd zijn dat er geen fouten in het ontwerp sluipen waardoor, zeg, de batterij spontaan zou kunnen ontploffen. De Samsung Galaxy S8 moet gegarandeerd plofvrij zijn, en dat kost extra tijd. Tot 29 maart wel te verstaan want dan komt hij toch echt.

Samsung gaf tijdens haar MWC-presentatie waar het naast een tablet een controller voor de Gear VR 2 toonde ook bovenstaande teaser. Samsung legt daarin de nadruk op het nieuwe ontwerp. Net als LG bij de G6 deed gaat het scherm vrijwel de gehele voorzijde beslaan. Dat levert een nieuwe vormgeving op en een geheel nieuwe ervaring. Wat precies moet nog even blijken al kunnen we dankzij de LG G6 toch al een eerste beleving meemaken. Samsung laat verder weten dat het gaat samenwerken met AKG. Dit Oostenrijks bedrijf is gespecialiseerd in audio-apparatuur en zal de meegeleverde koptelefoon fabriceren. Mogelijk zal het bedrijf ook een aandeel hebben in het finetunen van de equalizer van de S8. Samsung's volgende Unpacked Event vindt plaats in New York City, onduidelijk is nog of het evenement ook gelijktijdig in andere steden gehouden wordt.

 • Tags:
 • galaxys8
 • mwc17
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung Exynos 8895

Samsung kondigt mobiele processor aan voor Galaxy S8 en S8+

Telecomnieuws ·

Samsung laat komende MWC aan zich voorbij gaan om het vlaggenschip de S8 en S8+ aan te kondigen. Om toch met nieuws te komen kondigen ze daarom alvast de drijvende kracht achter deze serie aan; de nieuwe Exynos 9 Series.

De Exynos 9 Series krijgt wat ons betreft maar een gek typenummer mee; 8895. Toch is Samsung er trots op al was het maar omdat hij gebouwd is op een 10nm FinFET procédé. Ook is de mobiele processor uitgerust met een gigabit 4G-modem waarmee theoretische snelheden tot 1 Gbps behaald kunnen worden. Dat komt overeen met categorie 16. Ter vergelijking; de Samsung Galaxy S7 beschikt over een categorie 9 LTE/4G-modem. Als dit tot dusver allemaal bekend in de oren klinkt; dat kan kloppen. De specificaties komen overeen met de Snapdragon 835 van Qualcomm. Beide chipsets zullen we aantreffen in de aankomende Galaxy S8 en S8+.

Samsung Exynos 9 Series 8895

Samsung noemt verder in haar persbericht dat de octa-core Exynos 8895 dankzij het FinFET-proces 27% krachtiger is en 40% zuiniger dan z'n voorganger. Als GPU is gekozen voor de Mali-G71 van ARM waardoor hij in staat moet zijn om zonder haperingen Virtual Reality-beelden in 4K te produceren. Verder is er een speciale rekeneenheid ingebouwd voor het verwerken van biometrische data. In het bijzonder vingerafdrukken en iris-beelden. Hiermee lijkt het aannemelijk dat de Galaxy S8 is uitgerust met een iris-scanner. Als Samsung vasthoudt aan haar strategie dan zal hier in Nederland de S8 met de Qualcomm-processor op de markt komen. De Exynos-uitvoeringen blijven vooral in Azië.

 • Tags:
 • exynos
 • exynos8895
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts Samsung Galaxy S8 Plus Universeice

Echte foto’s tonen werkende Samsung Galaxy S8 (of S8 Plus)

Geruchten ·

Er lijken voor het eerst echte foto's te zijn verschenen waarop een werkende Galaxy S8 te zien is. Het zou echter ook kunnen gaan om de grotere Galaxy S8 Plus. Deze nieuwe foto's laten goed zien hoe de S8 omgaat met zoveel meer scherm.

We durven na het zien van de foto's wel te stellen dat de Galaxy S8 over een immens groot scherm beschikt. Hij lijkt ook erg langgerekt. En doordat de boven en onder het scherm nauwelijks ruimte is zijn voor het eerst de capacitieve bedieningstoetsen verdwenen. Bedienen moet voortaan via het scherm. Deze zogenoemde on-screen bediening is al standaard bij veel andere Android-telefoons. Een vingerafdrukscanner zien we niet op deze foto's maar eerder al bleek deze naar de achterzijde te zijn verhuisd.

Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy S8 Always On Display

Net als de S7 edge krijgt de S8 de beschikking over zogenaamde Edge Apps. Dat zijn kleine apps die achter een tabblad rechts of links van het scherm schuilgaan. In een andere foto zien we het Always On-display dat de tijd weergeeft. Ook die functie lijkt dus weer van de partij. We durven nog niet met 100% zekerheid te zeggen dat deze foto's authentiek zijn, daarvoor moeten we de lancering van het toestel nog even afwachten. Alles wat we zien strookt echter wel met de nieuwste geruchten. Samsung kondigt de Galaxy S8 vermoedelijk eind maart aan. Hiermee slaat het het Mobile World Congress over waar het de laatste jaren traditiegetrouw haar volgende vlaggenschip aankondigde. Samsung gunt zichzelf extra ontwikkeltijd om problemen zoals met de Note 7 te voorkomen.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • galaxys8plus
 • s8
 • s8plus
 • samsung

ts Samsung Sdi Battery

Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk grotere batterij

Geruchten ·

Onlangs verschenen voor het eerst geloofwaardige specificaties van de Samsung Galaxy S8. Hierin kwam naar voren dat de batterij van de S8 er niet groter op zou worden, terwijl het scherm dat wel deed. Nieuwe geruchten denken daar nu anders over.

Want de batterij van de Samsung Galaxy S8 zou niet uitkomen op de eerder genoemde 3.000 maar op 3.250 mAh. In absolute aantallen ogenschijnlijk een klein verschil, maar toch al bijna 10% meer. In de grotere uitvoering van de S8 zou zelfs een 3.750 mAh batterij komen. En ook dat is groter dan de huidige 3.600 mAh in de S7 edge. Bovendien is het flink meer dan de eerder genoemde 3.500 mAh. Al met al positief nieuws dus.

Samsung SDI batterij
De batterijen van de S8 komen van Samsung SDI

Er was eerder verontwaardiging over de batterijcapaciteit van de aanstaande S8, deze zou niet in verhouding staan met de schermdiagonaal. De nieuwe generatie Galaxy S zou namelijk flink groter worden dan z'n voorganger terwijl de batterij dat niet deed of er zelfs op achteruitging. Je zou kunnen denken dat Samsung gezwicht is voor de kritiek en tot grotere batterijen heeft besloten. Dat scenario lijkt echter onwaarschijnlijk. Een bedrijf tovert niet zomaar even nieuwe batterijen tevoorschijn die groter zijn. Het ontwerpproces is een langdurige met vele afwegingen. Het lijkt daarom eerder waarschijnlijk dat Samsung eerder expres foutieve specs heeft laten lekken zodat het nu alleen maar meevalt. Overigens is de oorspronkelijke bron inmiddels offline, voor wat het zegt. De introductie van de Samsung S8 staat gepland voor ergens in maart.

(via)

 • Tags:
 • batterij
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Venturebeat

Voor het eerst echte foto Samsung Galaxy S8 verschenen

Geruchten ·

Het is Evan Blass van @evleaks wederom gelukt; hij heeft afbeeldingen op de kop getikt van een nog niet aangekondigde telefoon. Ditmaal niet zomaar een telefoon, het gaat om de Galaxy S8 van Samsung. Het vlaggenschip voor 2017.

Evan plaatst de kiekjes ditmaal niet op z'n eigen Twitter, hij gunt de eer aan z'n werkgever Venture Beat. En alhoewel we een herkenbaar toestel zien, die bovendien grotendeels overeenkomt met eerdere informatie, zien we wel degelijk enkele nieuwe zaken. Zo krijgen we eindelijk een goed overzicht van de achterzijde van de S8. Dat was voorheen nog niet echt bekend.

Samsung Galaxy S8
Eindelijk een echte foto van de Samsung S8

Samsung lijkt te kiezen voor een nogal onorthodoxe indeling. Helemaal gecentreerd zit de cameramodule met daar links van de flitser, laser autofocus en hartslagsensor. Rechts van de module zit wat lijkt op de vingerafdrukscanner. Deze is voor sommige begrippen wat klein maar is feitelijk niet veel kleiner dan de huidige op de S7. Het toestel op de foto staat niet aan dus we krijgen geen duidelijk beeld van het groot het beeldscherm is in verhouding tot de rest van de behuizing. Eerdere geruchten spraken al dat die enorm is. Vrijwel de gehele voorzijde bestaat uit scherm. Verder lijkt de achterzijde op een kopie van de voorzijde, iets wat Samsung ook al bij de Note 7 deed. Qua metalen frame lijkt er dit jaar gekozen te zijn voor een iets meer glimmende afwerking. Ook het ontbreken van het Samsung-logo voorop valt op.

Twee formaten; 5.8 en 6.2 inch

De bron doet verder een duit in het zakje als het gaat om specificaties. Zo komen er twee uitvoeringen die dit jaar groter uitvallen omdat de Note-variant is weggevallen. Blass gokt op 5,8 inch en 6,2 inch. Dat klinkt immens maar zou vanwege de hoge screen-to-body-ratio compacter uit kunnen vallen dan in eerste instantie gedacht. Groter betekent ook meteen meer ruimte voor een grotere batterij. In de 5,8 inch versie zou een 3.000 mAh batterij komen terwijl in de 6,2 inch S8 een 3.500 mAh exemplaar komt. Niet onaardig maar wel kleiner dan in de huidige modellen. Dat wordt gedeeltelijk gecompenseerd door het toepassen van de zuiniger Snapdragon 835-processor. Die zou een energiebesparing van 20% moeten opleveren ten opzichte van de Snapdragon 820 van afgelopen jaar. De Samsung S8 komt niet in iedere markt uit met een SD835, sommige markten krijgen een vrijwel gelijkwaardige Exynos-processor.

Desktop

Op cameragebied zouden er vrij weinig veranderingen te bespeuren zijn, nog altijd is daar een 12 megapixel Dual Pixel-camera met f/1.7 lens. Met nieuwe software zou de camera wel in staat moeten zijn om objecten te herkennen. Zo kan tekst bijvoorbeeld gelezen worden. Wel veranderingen bij de selfiecamera; daar gaat de resolutie omhoog van 5 naar 8 megapixel. Eén van de speerpunten van de Galaxy S8 zal echter de desktop-mogelijkheden worden. Iets wat Samsung DeX heet stelt de gebruiker in staat om met een HDMI-dock de telefoon aan een scherm, toetsenbord en muis te koppelen. Welke mogelijkheden dit biedt zal 29 maart blijken wanneer Samsung het toestel tijdens een Unpacked Event aankondigt. Dat is althans de schatting. Verwacht wel meer te betalen voor het toestel; het kleinste instapmodel kost vermoedelijk 799 euro, het grotere 6,2 inch model moet 899 euro kosten.

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts Samsung S8 Bescherming Dfordesign

Steeds meer bekend over de Samsung Galaxy S8

Geruchten ·

Het Britse dagblad The Guardian heeft een bron gesproken die informatie heeft over de Samsung Galaxy S8. Informatie die we nog niet wisten, of die we nu bevestigd krijgen.

Net als voorgaande jaren komen er twee formaten; een kleinere en een grotere. Voorgaande jaren waren er ook al twee uitvoeringen waarvan één met een plat scherm en één met een gebogen variant. Afgelopen jaar bracht Samsung ook onderscheid aan in formaat. Zo was de edge-variant groter. Voor de Galaxy S8 lijkt Samsung in beide gevallen een gebogen "infinity" scherm toe te passen. Deze moet nagenoeg de hele voorzijde bedekken en levert een indrukwekkend screen-to-body-ratio op van waarschijnlijk tenminste 90%. Hierdoor zou volgens bron van The Guardian niet eens ruimte zijn voor het Samsung-logo.

Samsung Galaxy S8 screenprotector
Deze vermeende screenprotector geeft een idee van het ontwerp van de S8

Waar ook geen ruimte voor is is een vingerafdrukscanner. Deze is noodgedwongen naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Eerder nog werd gedacht dat Samsung een manier gevonden had om deze in het touchscreen te integreren. Wel vreemd is dat we deze niet meteen terugzien op eerder opgedoken renders. De op de Note 7 geïntroduceerde iris-scanner zal ook van de partij zijn. Hiermee kan het toestel ontgrendeld worden door naar iemands ogen te kijken. Het werkt iets langzamer dan vingerafdrukherkenning maar kan in sommige gevallen wel zinvol zijn, bijvoorbeeld als extra beveiliging. Ook aanwezig, zoals vanouds, is de traditionele 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Apple besloot de poort te laten vallen ten gunste van haar eigen Lightning-aansluiting of draadloze oordopjes. HTC en Motorola hebben inmiddels ook modellen uitgebracht zonder koptelefoonaansluiting. Samsung lijkt die weg niet te willen bewandelen.

DeX desktopfuncties

Andere details over de Galaxy S8 zijn een nagenoeg gelijkwaardige camera als op de S7, maar wel met enkele verbeteringen. Nieuw is de automatische herkenning van objecten, mogelijk gebeurt dit in samenwerking met Bixby; de nieuwe spraakgestuurde assistent. Vooralsnog lijkt het er dus niet op dat Samsung kiest voor een dubbele camera. Als krachtbron maakt de S8 gebruik van de Snapdragon 835 van Qualcomm. Deze op 10nm gebaseerde chipset moet zo krachtig zijn dat hij in staat is om desktop-apps kan draaien. Samsung zal voor deze functie tevens diverse accessoires aankondigen onder de naam DeX (desktop extension). Denk aan een dock waarmee je het toestel kunt koppelen aan een monitor en toetsenbord. De onthulling van de Samsung Galaxy S8 wordt op z'n vroegst eind maart verwacht, als verkoopdatum wordt 21 april genoemd.

 • Tags:
 • bixby
 • dex
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts S8 Bixby Mobilefun

Hoesje verklapt eigen knop voor slimme assistent Samsung Galaxy S8

Geruchten ·

Samsung heeft voor april de introductie van de Galaxy S8 op het programma staan en mogelijk zal een belangrijk onderdeel de nieuwe slimme assistent zijn. Die is zelfs zo belangrijk dat hij een aparte knop krijgt waarmee het opgeroepen kan worden.

Voordat we in detail treden moeten we bekennen dat we zo onze twijfels hebben over deze tekeningen. Zo komt de uitsnede van de cameramodule niet helemaal overeen met wat we eerder gezien hebben. Dat is namelijk dat de flitser en hartslagmeter boven de cameramodule geplaatst zullen worden. In deze tekeningen zien we dat niet terug, wel lijkt er ruimte gereserveerd te zijn links en rechts van de camera. De flitser zou dan bijvoorbeeld rechts kunnen komen terwijl de andere kant voor de vingerafdrukscanner is. Erg waarschijnlijk lijkt ons dat echter niet. Bovendien is de uitsparing niet helemaal exact uitgelijnd. Genoeg vraagtekens dus.

Samsung Galaxy S8 hoesje
Eigen knop voor Bixby?

Geruchten over een aparte knop voor Samsung's slimme assistent zijn trouwens niet nieuw. Bixby zoals het hulpje moet heten moet een belangrijke nieuwe feature zijn voor de S8. De spraakgestuurde assistent krijgt vermoedelijk een rol bij alle Samsung apps die op het toestel geïnstalleerd zijn, mogelijk ook met de camera-app. Hierbij zou Bixby kunnen herkennen wat hij ziet en mogelijk tekst kunnen herkennen. Samsung lijkt met Bixby vol de aanval in te zetten met Siri, Alexa en Cortana. Samsung heeft deze techniek niet zelf ontwikkeld maar in huis gehaald door de aanschaf van Viv, zij maakten eerder Siri voor Apple. Bixby moet echter een stuk intelligenter zijn doordat het meer context begrijpt en je daardoor complexere opdrachten kunt geven. Dat gaat mogelijk zelfs zo ver dat Samsung hem een aparte knop gunt.

Via: MobileFun.co.uk

 • Tags:
 • bixby
 • galaxys8
 • s8
 • samsung


ts Samsung Galaxy S8 Ghostek

Hoesjesmaker verklapt ontwerp Samsung Galaxy S8

Geruchten ·

Al enige jaren zijn hoesjesmakers een betrouwbare bron van informatie. Zo ook nu weer lijkt het want via deze weg krijgen we het toekomstige ontwerp van de Galaxy S8 te zien. Waarvoor dank.

Het ontwerp lijkt overeen te komen met eerdere spyshots die van de vermeende Galaxy S8 waren uitgelekt. Zo zien we dat het beeldscherm het overgrote deel van de voorzijde in beslag neemt. Bovendien lijkt de homeknop verdwenen te zijn. Hier paste Samsung sinds enige jaren de vingerafdrukscanner in toe, die zien we echter niet terug op de achterzijde. We vermoeden daarom dat de scanner ergens in het scherm is ingebouwd. De techniek daarvoor werd eerder al door Qualcomm aangekondigd.

Samsung Galaxy S8
Render van de Galaxy S8

De render laat ook nog wel wat vragen over. Zo hadden we eerlijk gezegd verwacht dat Samsung met een dubbele hoofdcamera zou komen om tegenwicht te kunnen bieden aan de iPhone 7 Plus. Die tweede camera zien wij hierin niet terug. Ook geeft de render onduidelijk weer waar de flitser precies zit. Bij de Galaxy S7 zit die rechts van de cameramodule maar daar lijkt in dit ontwerp nauwelijks ruimte voor. In een ander uitgelekt hoesje lijkt er sprake te zijn van een uitsparing boven de camera maar of daar ook ruimte genoeg is voor een hartslagsensor wagen wij te betwijfelen. Ander opvallend puntje is de verplaatsing van de powerknop. Die zit nu onder de volumeknoppen links van het toestel. Voorheen zat die juist rechts. Daar zal een reden voor zijn en die horen we ongetwijfeld tijdens z'n lancering. Onderop zien we verder nog een USB-C poort en een 3,5 mm audiojack. Samsung lijkt Apple dus niet achterna te gaan, waarvoor dank. De lancering van de Samsung Galaxy S8 wordt niet voor april verwacht.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

20175ts Galaxy S8 Weibo

Mogelijk eerste foto verschenen van Samsung Galaxy S8

Geruchten ·

Je moet het Samsung nageven; het lukt ze aardig om beeldmateriaal van de aankomende Galaxy S8 geheim te houden. Tot nu toe hebben we nog niet echt foto's voorbij zien komen. Daar komt mogelijk verandering in.

Want volgens een poster op Weibo kijken we hieronder toch echt naar de eerste kiekjes van de Samsung Galaxy S8. Het beeld wat we gepresenteerd krijgen komt ook overeen met informatie die eerder uitlekte. Denk dan aan een voorkant zonder homeknop en waarvan het scherm het grootste deel in beslag neemt. We vermoeden daarom dat de S8 de Screen-to-body ratio van 77,2% voor de S7 edge met gemak verslaat.

Samsung Galaxy S8
Is dit dan echt de Galaxy S8?

Los van het grote scherm zien we wel degelijk overeenkomsten met z'n voorganger. Vooral de bovenkant lijkt er sterk op. Dat is misschien niet gek; het ontwerp van het huidige vlaggenschip doet het vrij goed bij het grote publiek. Samsung kan nog steeds grote wijzigingen hebben doorgevoerd aan de achterkant waardoor toch een 'nieuw ogend ontwerp' ontstaat. Dat geldt vooral als de vingerafdrukherkenning op de achterzijde geplaatst is. Samsung kan echter ook gekozen hebben voor een ultrasonische vingerafdrukscanner in het beeldscherm zelf. Dat scherm is in ieder geval om de zijkanten heen gebogen. Of er ook een platte variant komt is afwachten.

18 april

Inmiddels denken Koreaanse media te weten op welke datum Samsung de Galaxy S8 in de winkel denkt te hebben. Dat moet 18 april gaan gebeuren, dat dit jaar op een dinsdag valt. Een speciaal Unpacked Event zal in de eerste week van april plaatsvinden. Hiermee valt de lancering later in het jaar dan destijds bij de S7 gebeurt is. Samsung heeft extra tijd nodig om een debacle zoals met de Note 7 te voorkomen. Ook zou het bedrijf meer tijd nodig hebben gehad omdat het nieuwe vlaggenschip lastiger in elkaar te zetten is. Vooralsnog kunnen wij niets anders dan speculeren waarom precies de lancering naar april verschoven is, feit is dat we nog even geduld moeten hebben.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

20172ts Samsung Extended Workspace Aawp

Samsung Galaxy S8 krijgt wellicht desktop-modus

Geruchten ·

Samsung werkt voor de Galaxy S8 mogelijk aan een speciale desktop-modus wanneer hij aan een externe monitor gekoppeld wordt. Dat zou blijken uit een opgedoken presentatie. De functie doet hiermee denken aan Continuum van Microsoft.

Windows-telefoons die Continuum ondersteunen kunnen eenmaal gekoppeld aan een monitor ook een desktop-omgeving weergeven. Hiermee verandert de telefoon als het ware in een volwaardige desktopcomputer. Voorwaarde is wel dat de telefoon krachtig genoeg is. Dat probleem zal de Samsung Galaxy S8 niet hebben. Het verwachte vlaggenschip van Samsung beschikt in sommige markten over een Snapdragon 835 en in andere over Samsung's eigen en laatste Exynos-processor.

Samsung Galaxy S8 desktop

Toch zal Samsung's desktop-ervaring iets anders zijn dan Windows's Continuum. Het lijkt getuige bovenstaand presentatieblad om niets meer te gaan dan een grotere weergave van het scherm met ondersteuning voor meerdere vensters. Handig om door je content te bladeren of om video's groot af te kunnen spelen. Een toetsenbord en muis kunnen gekoppeld worden voor snellere bediening. Onduidelijk is nog of de Galaxy S8 via een kabel verbonden moet worden of dat dit ook draadloos kan gebeuren. We vragen ons trouwens af of Samsung hiermee kan concurreren met Microsoft. Continuum is handig maar het bedrijf werkt intussen aan een volwaardige Windows-emulator voor ARM-processors. De Snapdragon 835 zou de eerste processor zijn die krachtig genoeg is om volwaardige desktop apps te kunnen draaien.

(via)

 • Tags:
 • desktop
 • galaxys8
 • samsung

ts Times Square Samsung

“Samsung kondigt Galaxy S8 in april 2017 aan in New York”

Geruchten ·

Samsung gebruikt de afgelopen jaren het MWC in Barcelona om haar Galaxy S-vlaggenschip aan te kondigen. Mogelijk slaan ze dat dit jaar over om ergens in april in New York City haar Galaxy S8 te presenteren. Over uitstel wordt al langer gesproken.

Samsung lijkt nu wel genoeg tijd te nemen voor de lancering van haar volgende vlaggenschip. De problemen rondom de Note 7 lijken vooralsnog te wijten aan haast. Een fout die het zich ditmaal niet wil maken. Het lijkt daarom het MWC over te slaan om de Galaxy S8 te presenteren. In plaats daarvan moeten we uitkijken naar een speciaal event in New York. Dat doet ons denken aan de befaamde lancering van de Galaxy S4 die tijdens een musical-achtige manier onthult werd.

Samsung op Times Square
Niet de eerste keer dat Samsung telefoons in New York aankondigt

Of we deze keer iets soortgelijks voorgeschoteld krijgen is nog maar de vraag. De stijl van aankondigen werd nog jarenlang belachelijk gemaakt, al hebben wij ons kostelijk vermaakt. Samsung zou nu op het hoogste niveau de knoop willen doorhakken of het de lancering tijdens het MWC aan zich voorbij laat gaan. Dat Samsung de introductie mogelijk uitstelt heeft ook gevolgen voor de verkrijgbaarheid van het toestel. Die werd al niet voor april verwacht maar mogelijk volgt die nu nog later. Samsung verscheept toestellen doorgaans enkele weken na z'n introductie. Of het hier ook van af gaat wijken is nog maar de vraag. Van de Samsung Galaxy S8 zijn tot nu toe opvallend weinig geruchten bekend. Onduidelijk is of er twee varianten van uitkomen met verschillende schermgroottes, of er een platte en gebogen variant van bestaat, welke functies hij precies krijgt en op welk gebied hij moet uitblinken. Wat dat betreft weet Samsung dit jaar goed alle geruchten binnenskamer te houden.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung
 • unpacked

ts Samsung Fingerprint

Gerucht: Samsung Galaxy S8 krijgt vingerafdrukscanner achterop

Geruchten ·

Samsung breekt mogelijk met het ontwerp wat ze al sinds 2010 voeren. De Galaxy S8 krijgt volgens de laatste geruchten namelijk geen fysieke knop voorop. Als gevolg hiervan ziet het zich genoodzaakt de vingerafdrukscanner naar de achterkant te verplaatsen.

Samsung past sinds de Galaxy S5 een vingerafdrukscanner in haar homeknop toe. Door de jaren heen werd deze ook steeds beter, sneller en accurater. Dat ondanks de homeknop niet bepaald groot qua oppervlakte is. Voor de Galaxy S8 ging het geruchtencircuit er vanuit dat Samsung zou kiezen voor een beeldscherm waarin de vingerafdrukscanner geïntegreerd is. Nu lijken enkele bronnen overtuigd van het feit dat Samsung kiest voor een verplaatsing van de scanner.

Samsung vingerafdrukscanner
Voortaan ook bij Samsung de vingerafdrukscanner achterop?

Volgens ons paste Samsung nooit eerder een vingerafdrukscanner toe aan de achterzijde. Deze nieuwe locatie belet mensen hem te gebruiken wanneer het toestel plat op tafel ligt. Overigens gebruiken veel fabrikanten waaronder Huawei, LG en zelfs Google de achterkant al langer om de vingerafdrukscanner te plaatsen. Een mogelijke reden voor Samsung om voor de achterkant te kiezen is dat ze hiervoor geen extra inkopen hoeven te doen bij Qualcomm. Zij maken de techniek waarbij de scanner achter het glas van het beeldscherm geplaatst kan worden. Los van het nieuws over de verhuizing van de vingerafdruklezer is er nieuws over een nieuwe functie. Zo krijgt de S8 mogelijk dezelfde irisscanner als de Note 7. Deze nieuwe vorm van identificatie introduceerde het met de geflopte phablet en kan een aanvulling zijn op de vingerafdrukscanner en een pincode. Als een verrassing komt deze functie niet, hij kreeg tijdens de introductie van de Note 7 al redelijk veel 'air-time'. Samsung vindt iris-herkenning dus belangrijk en dat zullen we merken.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S8

Afmetingen 148,9 x 68,1 x 8 mm
Gewicht 152 gram
Artikelcode SM-G950F
Codenaam Samsung Dream
EAN codes 8806088996363, 8806088848723, 8806088820255, 8806088730332, 8806088730271, 8806088722856, 8806088711362, 8806088711003, 8806088710648, 8806088710600, 8806088709949, 8806088704562, 8806088704517, 8806088704470, 8806088704463, 8806088704432, 8806088704326, 8806088704319, 8806088702902, 8806088702568, 8806088701196, 8801643248659, 8801643139995, 8801643072117, 8801643056780, 8801643044053, 8718256878121, 8056735013572, 8033779039157, 8033779039133, 5413729230767, 4773350373426, 2750076289509, 2750076289479, 2750076289462, 0887276218830, 0600736756846 Toon nog 23 anderen, 8806088704470, 8806088704463, 8806088704432, 8806088704326, 8806088704319, 8806088702902, 8806088702568, 8806088701196, 8801643248659, 8801643139995, 8801643072117, 8801643056780, 8801643044053, 8718256878121, 8056735013572, 8033779039157, 8033779039133, 5413729230767, 4773350373426, 2750076289509, 2750076289479, 2750076289462, 0887276218830, 0600736756846
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor 1.7 GHz, 2.3 GHz, Samsung Exynos 8890, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy S8 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S8

Zack van JerryRigEverything heeft z'n droom verwezenlijkt: een transparante Samsung Galaxy S8. Hier legt hij uit hoe

Duurzaamheidstest van Jerry concludeert: de Samsung Galaxy S8 is een tank!

Oeps! Gezichtsontgrendeling Samsung Galaxy S8 eenvoudig te foppen met foto

T-Mobile testte de datasnelheid van de Samsung Galaxy S8 in haar lab en wat blijkt? Hij bereikt gigabit snelheden!


Alternatieven van de Samsung Galaxy S8

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S8 (G950F)
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Motorola Moto G8 Plus (XT2019)
Google Pixel 4 (G020I)
Motorola One
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)7.0 (Nougat)9.0 (Pie)108.1
Kleurenbeeldscherm5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+5.1 inch, Quad HD Super AMOLED6.3 inch, Max Vision Full HD+, inkeping (notch)5.7 inch, Full HD+ Flexible OLED5.9 inch, Max Vision IPS, inkeping (notch)
Camera12.2 MP12.2 MP16 MP, 48 MP, 5 MP12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor13 MP, 2 MP, dubbele camera-sensor
Processor1.7 GHz, 2.3 GHz, Samsung Exynos 8890, octa coreSamsung Exynos 8890, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 665, octa core1.78 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 855, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 625, octa core
Selfiecamera8 MP5 MP25 MP8 MP8 MP, flitser
Stof-/waterdicht
P2i coating
P2i coating
4G (LTE)
Intern geheugen64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh3000 mAh4000 mAh2800 mAh3000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S8 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung S8