Apple moet nog besluit nemen over plek vingerafdrukscanner iPhone 8


De komende dagen moet bij Apple de knoop worden doorgehakt waar de vingerafdrukscanner op de overwegend glazen iPhone 8 moet zitten. Er zouden drie opties op tafel liggen al lijkt het uitgesloten dat de scanner achterop komt.

De Apple iPhone 8 krijgt een geheel nieuw ontwerp met een voorkant die bijna uitsluitend uit beeldscherm bestaat. Daar is dus geen ruimte meer voor een vingerafdrukscanner dus die moet eigenlijk in het beeldscherm verwerkt worden. De techniek daarvoor bestaat, al is hij nog niet eerder op grote schaal toegepast. Omdat verwacht wordt dat de iPhone 8 weer als warme broodjes over de toonbank gaat moet de techniek foutloos geïmplementeerd worden. Apple zit niet te wachten op dure terugroepacties. Overigens worstelt niet alleen Apple met deze opstelling, ook Samsung loopt er tegenaan. Zij weken noodgedwongen uit naar de achterkant, een oplossing die Apple koste wat kost wil vermijden.

Olixar iPhone 8
Volgens een hoesjesfabrikant is dit de iPhone 8

Dan blijven er voor Apple nog drie opties over, geen van deze drie lijken ideaal. De uiteindelijk gekozen oplossing hangt sterk af van welke techniek Apple gaat toepassen. Een capacitieve, ultrasonische of een optische scanner. Iedere techniek heeft voor- en nadelen. Terwijl Apple haar keuze afweegt en uitwerkt loopt het toestel wel vertraging op. Volgens een bericht op Apple Insider komt de iPhone 8 hierdoor één a twee maanden later op de markt. Het bericht is moeilijk te verifiëren, Apple geeft geen commentaar op onofficiële producten. Het lijkt lastig te geloven dat Apple nu pas de knoop lijkt door te hakken waar zoiets belangrijks als de vingerafdrukscanner moet komen. Toch is het niet uniek. Zo zou Samsung bij de Galaxy S8 op het laatst besloten hebben de scanner achterop te plaatsen. Veel vertraging hoeft dat niet op te leveren; het ontwerp blijft grotendeels intact.

Glazen iPhone 8 recept voor veel schade?

De iPhone 8 wordt de 10e iPhone die op de markt komt. Het is Apple er dus alles aan gelegen om flink uit te pakken. Niet alleen het ontwerp gaat flink op de schop, er komt een geheel nieuwe categorie bij die naast de iPhone 7s en 7s Plus zal bestaan. Volgens de geruchten bestaat de iPhone 8 grotendeels uit glas, iets dat Apple sinds de iPhone 5 niet meer deed. Het grote nadeel van glas is, hoe sterk ook, het kan altijd breken. Nu is met verstevigd glas zoals Gorilla Glass wel het nodige verbeterd, we betwijfelen dat Apple een onbreekbaar soort glas heeft uitgevonden. We gaan ongetwijfeld weer veel gebarsten iPhones in het straatbeeld aantreffen. Dat betekent weer goed nieuws voor reparatiediensten zoals iPhoneKliniek.nl. Al zou het simpelweg ook weer mode kunnen worden om rond te lopen met een iPhone met gebarsten achterkant, net als in 2013.


Prijsvergelijker Apple iPhone X
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Tele2 abonnement € 36,50 € 0,00 200 5 GB   Bekijk
Ben abonnement € 38,00 € 0,00 200 7,5 GB 4G+ Bekijk
T-Mobile abonnement € 38,50 € 0,00 120 5 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 41,50 € 0,00 150 4 GB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 39,00 € 53,00 onbeperkt 7,5 GB   Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 591,00 onbeperkt 15 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 593,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel