Apple iPhone 5


Apple iPhone 5 (A1429)
Apple iPhone 5 linkerzijkant 2
Apple iPhone 5 voorkant schuin
Apple iPhone 5 linkerzijkant
Apple iPhone 5 onderkant
Apple iPhone 5 gedraaid
Apple iPhone 5 voorkant retina
Review
4 reviews
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Apple iPhone 5

  • Groter scherm met 16:9 verhouding
  • Tot 2x sneller dan voorganger dankzij A6-chip
  • Panorama-functie kan foto's van 28 Mpixel maken

Minpunten Apple iPhone 5

  • Beperkte ondersteuning Nederlandse 4G-netwerken

Prijsvergelijker Apple iPhone 5
  Prijs Incl. bezorging    
Central Point € 219,00 € 219,00   Bekijk
Ritel.nl € 224,95 € 224,95   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Apple iPhone 5 review

Apple iPhone 5 review Op 12 september werd alweer de nieuwe 6e Apple iPhone aangekondigd, naar verluidt de laatste waaraan wijlen Steve Jobs heeft meegewerkt. Al op 28 september lag het apparaat in Nederland in de winkel. Fanboys haalden echter een week eerder het apparaat al op in Duitsland. Mede door de grote stroom Nederlanders leidde dat in sommige gevallen tot chaotische taferelen. Lees verder


De Apple iPhone 5 in het kort

De Apple iPhone 5 is een iconische smartphone. Niet alleen omdat hij de naam iPhone draagt, maar ook omdat het de laatste iPhone was waaraan oud topman Steve Jobs aan heeft meegeholpen. De iPhone 5 is bij voorbaat al één voor de geschiedenisboekjes.

Groter scherm, nog steeds met één hand te bedienen

De iPhone 5 lijkt op z'n voorganger maar er is één enorm verschil: het schermformaat. Hield Apple jarenlang vast aan 3,5 inch deze iPhone 5 is voor het eerst uitgerust met een 4 inch beeldscherm. Het is voor het eerst dat Apple sleutelt aan het schermformaat van haar iPhone. Het grotere scherm resulteert op de homepage in een extra rij app-icoontjes en toch is alles nog steeds met één hand te bedienen.

Eerste met 4G

De Apple iPhone 5 is ook Apple's eerste iPhone met 4G-ondersteuning. Let wel dat het hier nog gaat om een beperkt aantal ondersteunende banden. Zoek dus vooraf uit of je operator met het 4G van de iPhone 5 overweg kan anders heb je er nog steeds niets aan. Over het algemeen geldt dat 4G van T-Mobile en Vodafone wel overweg kunnen met de 1800 MHz band van de iPhone 5 en KPN niet. Die laatste maakt alleen gebruik van de 1800 MHz frequentie in drukke gebieden zoals steden.

Zelfde cameraresolutie, beter resultaat

Apple heeft bij de iPhone 5 zeker de camera niet overgeslagen. Hij telt weliswaar dezelfde hoeveelheid megapixels, namelijk 8, maar er zijn voldoende nieuwe zaken bij gekomen. Allereerst de BSI (Backside Illumination). Hierbij is de sensor anders opgebouwd waarbij er veel meer licht op valt dan traditionele sensoren. Hierdoor kan de iPhone 5 in donkere omstandigheden veel betere foto's schieten. Verder bestaat de lens uit vijf elementen en wordt hij beschermd door het oersterke saffier. Allemaal technische hoogstandjes die ervoor zorgen dat de Apple iPhone 5 extreem goede foto's kan schieten.

Apple iPhone 5 voorkant retina

Krachtige A6-processor

Apple voorziet de iPhone 5 verder van een krachtige A6-processor. Deze maken ze bij Apple zelf en hij is maar liefst 2 keer sneller dan z'n voorganger. Ook op het gebied van graphics is hij 2 keer zo snel. Dat is vooral merkbaar bij het spelen van games. Ook een groot verschil aan de onderzijde van de iPhone. Daar treffen we voor het eerst de Lightning-adapter aan. Weg is de oude en brede 30-pins adapter. Voordeel van het Lightning-snoer is dat hij kleiner is en dat het niet uitmaakt hoe je hem erin steekt.

Belangrijkste Apple iPhone 5 specificaties

  • 4.0 inch scherm voorzien van Corning Gorilla-glas
  • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
  • 8-megapixelcamera aan de achterkant + Full HD video-opname
  • Dual-core processor (Apple A6) op 1,3 GHz bijgestaan door 1 GB werkgeheugen
  • Verkrijgbaar in 16, 32 en 64 GB aan opslagruimte
  • Bekijk alle Apple iPhone 5 specs

Goedkoopste Apple iPhone 5 prijzen

Op dit moment ligt de Apple iPhone 5 nog niet in de winkel, je kunt hem echter al wel in de voorverkoop verkrijgen. Helaas is het momenteel alleen mogelijk om de Apple iPhone 5 los en niet in combinatie met een abonnement aan te schaffen. Het voordeligst is momenteel €219. Je kunt vervolgens kiezen uit de volgende geheugenuitvoeringen 16 GB, 32 GB en 64 GB.


Video’s over de Apple iPhone 5

Is het een goed idee je iPhone 5 in de magnetron te stoppen? SPOILER ALERT: nee

Verschil in camerakwaliteit Lumia920 en iPhone 5


Praat mee over de Apple 5