Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 (A1429)
Apple iPhone 5 linkerzijkant 2
Apple iPhone 5 voorkant schuin
Apple iPhone 5 linkerzijkant
Apple iPhone 5 onderkant
Apple iPhone 5 gedraaid
Apple iPhone 5 voorkant retina
16 GB
32 GB
64 GB

Plus- en minpunten Apple iPhone 5

 • Groter 16:9-scherm
 • 2x snellere A6-chip
 • Panoramacamera
 • Beperkte ondersteuning Nederlandse 4G-netwerken

Reviews over de Apple iPhone 5

8,9
4 reviews
5 sterren
3 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Apple iPhone 5 review”

·

 • Groter scherm
 • Snelheid
 • Nieuwe compacte uiterlijk
 • Lange batterijduur
 • Gedateerd menu
 • Soms wat onoverzichtelijk
 • Scherm blijft smal
 • Nog weinig apps geschikt voor groter scherm
 • Hoge prijs

Apple iPhone 5 review: apple iPhone 5 review Op 12 september werd alweer de nieuwe 6e Apple iPhone aangekondigd, naar verluidt de laatste waaraan wijlen Steve Jobs heeft meegewerkt. Al op 28 september lag het apparaat in Nederland in de winkel. Fanboys haalden echter een week eerder het apparaat al op in Duitsland. Mede door de grote stroom Nederlanders leidde dat in sommige gevallen tot chaotische taferelen.


·

Ooit begonnen met zo'n ding met antennegrin met vele telefoontjes erna, verder wel altijd al een Apple gebruiker geweest.
Sinds overstap naar de iPhone, zou ik geen ander toestel meer willen!
Heb altijd alles up-to-date zonder kabel, toestel/software is stabiel en heeft alle functies. Het blijft een duur stukje techniek waar ze een appeltje op plakken, wat zeker wel punten doet verliezen gezien de concurrentie.

Maar maakt mij zeker niet minder gelukkig met mijn aanschaf, Licht als een veertje deze iPhone 5 en snel!

0 0

·

Heb hem nu al een tijdje naast anderen telefoons en kan zeggen dat deze de beste batterij heeft die het lang volhoud.
Hij voelt erg licht aan en ligt lekker in de hand.
Het besturing systeem is gebruiksvriendelijk en alles staat op een logische plaats en ziet er strak uit.
Ook vind ik dat de batterij erg snel opgeladen is als die behoorlijk leeg geraakt is.
Kan geen minpunten ontdekken aan de telefoon zelf.
Als ze zo door gaan komt er op zeker een opvolger voor deze , want niets stelt me teleur.
Alles is trouwens goed af te lezen op het display ook de kleine lettertjes .
Een aanrader voor iedereen die wat meer wil uitgeven aan een goede telefoon met hoge kwaliteit , want dat merk je.

0 0

Alle Apple iPhone 5 reviews


Beschrijving van de Apple iPhone 5

De Apple iPhone 5 is een iconische smartphone. Niet alleen omdat hij de naam iPhone draagt, maar ook omdat het de laatste iPhone was waaraan oud topman Steve Jobs aan heeft meegeholpen. De iPhone 5 is bij voorbaat al één voor de geschiedenisboekjes.

Groter scherm, nog steeds met één hand te bedienen

De iPhone 5 lijkt op z'n voorganger maar er is één enorm verschil: het schermformaat. Hield Apple jarenlang vast aan 3,5 inch deze iPhone 5 is voor het eerst uitgerust met een 4 inch beeldscherm. Het is voor het eerst dat Apple sleutelt aan het schermformaat van haar iPhone. Het grotere scherm resulteert op de homepage in een extra rij app-icoontjes en toch is alles nog steeds met één hand te bedienen.

Eerste met 4G

De Apple iPhone 5 is ook Apple's eerste iPhone met 4G-ondersteuning. Let wel dat het hier nog gaat om een beperkt aantal ondersteunende banden. Zoek dus vooraf uit of je operator met het 4G van de iPhone 5 overweg kan anders heb je er nog steeds niets aan. Over het algemeen geldt dat 4G van T-Mobile en Vodafone wel overweg kunnen met de 1800 MHz band van de iPhone 5 en KPN niet. Die laatste maakt alleen gebruik van de 1800 MHz frequentie in drukke gebieden zoals steden.

Zelfde cameraresolutie, beter resultaat

Apple heeft bij de iPhone 5 zeker de camera niet overgeslagen. Hij telt weliswaar dezelfde hoeveelheid megapixels, namelijk 8, maar er zijn voldoende nieuwe zaken bij gekomen. Allereerst de BSI (Backside Illumination). Hierbij is de sensor anders opgebouwd waarbij er veel meer licht op valt dan traditionele sensoren. Hierdoor kan de iPhone 5 in donkere omstandigheden veel betere foto's schieten. Verder bestaat de lens uit vijf elementen en wordt hij beschermd door het oersterke saffier. Allemaal technische hoogstandjes die ervoor zorgen dat de Apple iPhone 5 extreem goede foto's kan schieten.

Apple iPhone 5 onderkant

Krachtige A6-processor

Apple voorziet de iPhone 5 verder van een krachtige A6-processor. Deze maken ze bij Apple zelf en hij is maar liefst 2 keer sneller dan z'n voorganger. Ook op het gebied van graphics is hij 2 keer zo snel. Dat is vooral merkbaar bij het spelen van games. Ook een groot verschil aan de onderzijde van de iPhone. Daar treffen we voor het eerst de Lightning-adapter aan. Weg is de oude en brede 30-pins adapter. Voordeel van het Lightning-snoer is dat hij kleiner is en dat het niet uitmaakt hoe je hem erin steekt.

Belangrijkste Apple iPhone 5 specificaties

 • 4.0 inch scherm voorzien van Corning Gorilla-glas
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • 8-megapixelcamera aan de achterkant + Full HD video-opname
 • Dual-core processor (Apple A6) op 1,3 GHz bijgestaan door 1 GB werkgeheugen
 • Verkrijgbaar in 16, 32 en 64 GB aan opslagruimte

De Apple iPhone 5 in het nieuws

ts iPhone 5 Battery

Apple gaat batterij van iPhone 5 vervangen

Telefoonnieuws ·

De batterijduur van de iPhone is al niet om over naar huis te schrijven maar Apple heeft kenbaar een extra probleem gevonden bij een klein deel van de iPhone 5 die het probleem alleen nog maar erger maken. Getroffen gebruikers krijgen een nieuwe batterij.

De batterij van de iPhone staat niet bekend vanwege z'n enorme uithoudingsvermogen. Tot grote frustratie van velen die halverwege de dag al naar de oplader moeten grijpen. Samsung bedacht de term "wallhuggers" voor iPhone-gebruikers en alhoewel flauw is het helaas wel bittere realiteit voor velen. Toch hebben sommige iPhone 5-gebruikers het nóg lastiger dan anderen en ondervinden spontaan een flink kortere batterijduur. Apple is het defect op het spoor en biedt gebruikers kosteloos een vervangende batterij aan.

iFixit iPhone 5 battery replacement
Apple gaat batterijen iPhone 5 vervangen

Het gaat om modellen die tussen november 2012 en januari 2013 verkocht zijn. Op de website van Apple is te controleren of jouw exemplaar daar ook onder valt. Er zijn wel wat voorwaarden verbonden aan het ter reparatie aanbieden van je iPhone 5. Zo mag het scherm niet gebarsten zijn, en ook andere defecten mogen niet zichtbaar zijn. Bovendien moet je de iPhone op de fabrieksinstellingen terugzetten en moet Find My iPhone uitgeschakeld zijn. Blijkbaar mogen we niet weten waar de iPhones gerepareerd worden. Wie trouwens in de tussentijd zelf de batterij heeft laten vervangen kan bij Apple geld terug vragen. Eerder riep Apple ook al een deel van de iPhone 5 terug omdat exemplaren te kampen hadden met een defecte powerknop.

Foto: iFixit.com
Bron: Apple.com

 • Tags:
 • apple
 • batterij
 • iphone5
 • vervanging

ts Selfie Nyc iPhone

Brutale selfies leiden naar iPhone-dief

Opmerkelijk ·

Normaal worden gestolen telefoons teruggevonden met de Find My iPhone-functie. Helaas had het slachtoffer dat niet ingesteld. Toch werd de dader van de diefstal achterhaald en wel dankzij kiekjes die hij via Snapchat verstuurde.

Brutale selfies leiden naar iPhone-dief

Het 14-jarige slachtoffer was gezellig een avondje uit met vrienden in New York. Nu kun je je afvragen of 14-jarigen op stap mogen, ondanks dat had hij hoe dan ook beter thuis kunnen blijven. Z'n iPhone 5 werd namelijk samen met z'n OtterBox-case gestolen door de 18-jarige Fethi N. (rechts op de foto). Erg geheimzinnig ging N. niet te werk want het leek hem leuk om selfies naar contacten in de telefoon te sturen. Ook de moeder van het slachtoffer kreeg een berichtje, een seksueel getint berichtje welteverstaan. Zij stapte met de selfie naar de politie die de hulp inriep van de media om de dader te vinden. Die heeft zich inmiddels gemeld en heeft inmiddels een aanklacht aan z'n broek hangen. Misschien kan hij foto's daarvan ook even via Snapchat versturen.

Bron: NYpost.com

 • Tags:
 • dief
 • fail
 • nyc
 • selfie
 • snapchat

ts iPhone Powerbutton

Apple vervangt defecte powerknop iPhone 5

Telefoonnieuws ·

Sommige gebruikers met een iPhone 5 hebben last van een wisselvallige aan-/uitknop. In sommige gevallen werkt hij helemaal niet meer. Vervelend maar niet voor heel lang meer. Apple gaat hem namelijk gratis voor je vervangen.

Volgens Apple gaat het slechts om een klein deel van de iPhone 5-gebruikers. Het mechanisme achter de knop raakt defect en reageert wisselvallig of gaat juist helemaal stuk. Het gaat voornamelijk om iPhones die tot mei 2013 gemaakt zijn.

iPhone 5 power sleep button
Daar dus....

Gebruikers die er last van hebben kunnen hun iPhone-serial number invoeren op Apple's website. De vervanging voor Nederlandse gebruikers gaat overigens pas vanaf 2 mei in. Helaas zul je wel enige tijd afstand moeten nemen van je geliefde iPhone. Je bent hem in ieder geval 4 tot 6 dagen kwijt, afgezien van de tijd dat hij in de post doorbrengt. Apple vermeldt verder dat als er een barst in je scherm zit je die eerst moet repareren. Voor wat, hoort wat.

Bron: Apple.com

 • Tags:
 • apple
 • defect
 • iphone5
 • powerknop
 • vervanging

ts iPhone 5s Specs Ctech

Definitieve specs van iPhone 5S uitgelekt?

Geruchten ·

Na morgen kunnen we er niet meer over speculeren, niet meer over dromen. Dan zijn de specificaties van Apple's nieuwe generatie telefoons namelijk bekend. Tot die tijd kunnen we onszelf nog even gek maken met mogelijke specs.

Er lekken wel vaker specs uit van de iPhone 5S, maar deze bron heeft het in het verleden wel vaker bij het juiste eind gehad. Bovendien zijn de specs niet zo extreem en verschillend met de huidige iPhone 5 waardoor één en ander een stuk geloofwaardiger wordt.

Apple iPhone 5S specs

Zo blijf het scherm identiek aan de iPhone 5; een 4 inch 1136 x 640 pixels Retina-scherm. De processor is een A7 en telt twee cores. De camera blijft 8 megapixel maar de aperture is vergroot naar F/2.0 en er is een twee LED-flitser bijgekomen. Interessant is de 120 fps opname-mogelijkheid in Full HD. Ook het aantal megapixels voor de front camera blijft intact; 1,2 megapixel. De standbytijd komt uit op 250 uur, of te wel ruim 10 dagen. Dat was eerst 9 dagen.

Apple iPhone 5S fingerprint scanner
Eye of Sauron Siri

Ook de vingerafdrukscanner wordt bevestigd. Onlangs uitgelekte foto's doen vermoeden dat de knop wordt omringt door wat lijkt op een metalen ring. Een mogelijkheid is dat hier een lampje achter schuil gaat, net als LG veelal doet met homeknop. Deze zou dan bijvoorbeeld kunnen oplichten bij notificaties. Bijkomend voordeel is dat hij dan direct op het Siri-icoontje lijkt, Apple's veelbesproken spraakdienst. Morgen weten we het zeker.

Bron: C-Tech (1), C-Tech (2) en Martin Hajek

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s
 • specificaties

ts goud iPhone 5s mockup imore fixed

Champagnekleurige iPhone 5S in aantocht

Geruchten ·

Alhoewel de crisis nog niet voorbij is mag van Apple de champagne weer open. De nog aan te kondigen iPhone 5S komt namelijk naast de gebruikelijke zwarte en witte uitvoering vermoedelijk ook in een gouden/champagne-kleur uit.

Champagnekleurige iPhone 5S in aantocht

Hiermee wordt na jaren eindelijk weer een nieuwe kleuroptie toegevoegd aan de iPhone. De iPhone kwam in 2007 uit en was daarna jaren alleen maar in het zwart verkrijgbaar. De witte versie werd in 2010 aangekondigd maar kwam na diverse problemen pas in 2011 uit. De gouden of champagnekleur zou tezamen met de iPhone 5S worden aangekondigd. Dat is althans het gerucht, maar het zijn er inmiddels al zoveel dat het steeds aannemelijker wordt. Bovendien zijn al enkele malen foto's opgedoken van iPhone's in de nieuwe opvallende kleur.

Via: Techcrunch.com

 • Tags:
 • champagne
 • gold
 • iphone5s

ts Apple Horizon

AllThingsD: iPhone 5S wordt op 10 september aangekondigd

Geruchten ·

Volgens de mensen van All Things D kondigt Apple op 10 september een nieuwe iPhone aan. Het event zou over grofweg 1 maand plaatsvinden waar mogelijk naast de iPhone 5S ook de goedkopere iPhone 5C wordt aangekondigd.

AllThingsD: iPhone 5S wordt op 10 september aangekondigd

Het aantal geruchten over de iPhone 5S, de opvolger van de iPhone 5 stapelen zich op. Mogelijk bewijs dat een aankondiging aanstaande is. Hetzelfde geldt voor de iPhone 5C, de goedkopere iPhone die de iPhone 3GS, 4 en mogelijk zelfs de iPhone 4S moet vervangen. Tot op heden heeft Apple echter geen uitnodiging voor een event verstuurd. Pas wanneer het juist dit gedaan heeft weten we het bijna zeker. Bijna, omdat een aankondiging voor een event op zich nog geen bewijs is voor een nieuwe iPhone.

Bron: AllThingsD.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • iphone5s

ts Apple Komkommer

Komkommertijd: iPhone 5S heet mogelijk iPhone 5G

Geruchten ·

Het is vakantie en deze periode van het jaar wordt doorgaans aangeduid als komkommertijd. Echt weinig nieuws is er overigens niet, mede door toestelaankondigingen van LG, HTC en Motorola. Op het gebied van Apple is dat anders.

Als er al nieuws is van Apple dan wisten we dat al. Zo kennen we nieuwe plastic iPhone 5C intussen al van binnen en buiten. En van de opvolger van de iPhone 5 kunnen we met 99,99% zekerheid zeggen dat deze er nagenoeg hetzelfde uitziet maar dan een betere camera en snellere processor. Misschien nog een vingerafdrukscanner maar dat is het dan wel.

Apple iPhone 5G?
5G?

Een nieuw gerucht doet nu vermoeden dat het toestel straks als iPhone 5G door het leven moet gaan. En dat terwijl iedereen z'n geld op iPhone 5S had ingezet. Wat voor sterk bewijs we hiervoor hebben? Een uit China verstuurde envelop met het opschrift iPhone 5G en daarin een iPhone schermcomponent. Voordat je nu in lachen uitbarst, kijk dan nog eens naar de titel van dit bericht. Komkommertijd, om moedeloos van te worden.

Bron: uSwitch

 • Tags:
 • iphone5g
 • iphone5s
 • komkommertijd

ts Apple kleuren

Goedkopere iPhone 5C staat er gekleurd op

Geruchten ·

Grote kans dat Apple's goedkopere iPhone als de iPhone 5C door het leven gaat. Het toestel zal in verschillende kleurrijke achterkantjes verkrijgbaar zijn, net als nu met de iPod Touch het geval is.

Deze iPhone 5C moet op den duur de verouderde iPhone 3GS gaan vervangen en misschien ook wel de iPhone 4 en 4S. Qua specificaties ontloopt de 5C de bestaande iPhone 5 niet eens zo heel erg, op de gekleurde plastic behuizing na dan.

Apple iPhone 5C

Afbeeldingen van de iPhone 5C circuleren al langer, maar niet van een geassembleerde variant. Wellicht dat de iPhone 5C gezamenlijk met de iPhone 5S aangekondigd gaat worden maar zoals altijd bij Apple is zekerheid daarover niet te geven.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone5c

ts iPhone 5s Lite

“Apple staakt verkoop iPhone 5 na lancering iPhone 5S”

Geruchten ·

Een opvallend gerucht gaat rond. Apple zou na de lancering van de verwachte iPhone 5S de verkoop van het vorige model staken. In plaats van het verlagen van de prijzen wil Apple dan de voordelige iPhone gaan aanprijzen.

Apple staakt verkoop iPhone 5 na lancering iPhone 5S

Het gerucht is afkomstig uit China en geplaatst op Weibo. Klanten die een iPhone willen kiezen de laatste tijd steeds vaker vorige modellen, zoals de iPhone 4S en iPhone 4. Met de komst van de nieuwe goedkope iPhone 'Lite' en de introductie van de iPhone 5S zou Apple maar twee iPhone's in het assortiment hebben en toch aan de wens van de klant kunnen voldoen. De verkoop van de iPhone 5 zal dan gestaakt worden. Het zou natuurlijk allemaal kunnen, net zoals dat Apple helemaal stopt met mobiele telefoons. Het is alleen niet erg waarschijnlijk.

Resultaten 3e kwartaal

Apple maakte trouwens vandaag haar resultaten bekend over het afgelopen fiscale kwartaal. Zo werden er 31,2 miljoen iPhones verkocht. Apple splits die getallen niet uit naar individuele modellen, we weten dus niet hoeveel daarvan iPhone 5s waren. Het eerste kwartaal waren dat nog bijna 48 miljoen. Toch verkocht Apple nog nooit zoveel iPhone's in het derde kwartaal.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s
 • iphonelite

ts Apple Bite

Over de iPhone 5 wordt het meest geklaagd, de Galaxy S4 het minst

Opmerkelijk ·

Volgens onderzoek van We Are Social kreeg de iPhone 5 na z'n lancering in 2012 de meeste negatieve reacties; 1 op de 5 reacties was negatief. Over de Galaxy S4 van Samsung is men het minst negatief; slechts 11% was negatief.

Het onderzoek van We Are Social bracht de reactie van mensen in kaart na de introductie van de iPhone 5, Galaxy S4, BlackBerry Z10 en de Nokia Lumia 920 op Twitter, blogs en diverse online fora. De conclusie dat de iPhone de meeste negatieve reacties kreeg lijkt opmerkelijk, het toestel scoort doorgaans erg goed in consumenten-tevredenheidsonderzoeken. Vermoedelijke oorzaak is de introductie van de nieuwe Lightning-adapter waardoor in één klap vele accessoires niet meer compatible waren. Ook het ogenschijnlijke gebrek aan innovatie, de door kinderziektes geplaagde kaartendienst en 'scuffgate' kwamen de iPhone 5 op veel negatieve reacties te staan.

iPhone 5 in box
De dunste en lichtste iPhone ooit, of één brok ellende?

Het meest positief waren de reacties naar aanleiding van de introductie van de Galaxy S4 van Samsung, slechts 11% was negaties. En dat ondanks de bijzondere presentatie. Toch viel de aandacht wel mee; 140.000 conversaties gingen over de S4 terwijl de introductie van de BlackBerry Z10 ruim het dubbele opleverde; 300.000. Over de Lumia 920 gingen 'slechts' 45.000 mensen los.

Klaagcultuur

Het onderzoek moet trouwens met een korrel zout genomen worden. Doorgaans klaagt men online net iets liever en dat wil ook nog wel eens mensen op ideeën brengen. Bovendien staat van alle genoemde telefoons de iPhone 5 hoog bovenaan de lijst van meest verkochte telefoons. En daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Bron: Daily Mail, Foto: Sean MacEntee

 • Tags:
 • galaxys4
 • iphone5
 • klagen
 • onderzoek

ts Apple iPhone 5s Macrumors

Eerste foto's van geassembleerde iPhone 5S opgedoken

Geruchten ·

Er zijn inmiddels zoveel componenten uitgelekt van de nieuwe iPhone 5S dat het sommigen blijkbaar gelukt is er eentje in elkaar te zetten. Het uiterlijk mag dan weinig verschillen met de iPhone 5, verschillen zijn er wel degelijk.

Eerste foto's van geassembleerde iPhone 5S opgedoken

Zo lijkt de iPhone 5S in tegenstelling tot de iPhone 5 over een dual LED-flitser te beschikken. Daarnaast lijkt de batterij iets groter te zijn; 5,92 Wh tegen 5,45 Wh in de iPhone 5. Verwacht dus een iets betere batterijduur. Interessant is dat de bron reden heeft om te denken dat deze prototyp al in oktober van vorig jaar in elkaar is gezet. Het lijkt er dan op dat Apple nog eerder dan gedacht een nieuwe generatie iPhone klaar heeft. Al werd van tevoren al gedacht dat de iPhone 5S slechts een kleine update van de bestaande iPhone zou worden.

Bron: MacRumors.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s

ts Ios 7 Work In Progress

iOS 7 is nog “werk in uitvoering”

Telecomnieuws ·

Als je na het zien van iOS 7 zo bedenking hebt, dan heeft The Next Web goed nieuws voor je; er wordt nog steeds aan iOS 7 gesleuteld en er kan dus nog van alles gebeuren en veranderen.

iOS 7 is nog werk in uitvoering

Op zich moet dit niet als verrassing voor je komen, immers komt iOS 7 pas komend najaar uit. En dat is alleen maar omdat het nog niet 'af' is. Het goede nieuws is echter dat er nog van alles kan veranderen. De icoontjes bijvoorbeeld, of beter gezegd de inconsistentie daartussen. Zo kunnen de Newsstand en camera-icoontjes nog wel wat werk gebruiken. Ook zijn we er nog niet uit wat het Game Center-icoontje moet voorstellen. Interessant is ook te horen dat niet Jony Ive en z'n mededesigners de iPhone-icoontjes hebben bedacht, maar de marketing-afdeling. Het team van Ive is hier vervolgens mee aan de slag gegaan. Maar klaar zijn ze dus nog niet, dus het is raadzaam onze kritiek te bewaren tot de daadwerkelijke lancering van iOS 7.

Bron: TheNextWeb.com

 • Tags:
 • design
 • ios7

ts Ios7 Design

Gemengde eerste reacties op iOS 7

Telecomnieuws ·

Gisteren kondigde Apple haar geheel vernieuwde versie van iOS aan, dat voor het eerst sinds het uitkomen drastisch qua uiterlijk is aangepast. En de eerste reacties zijn binnen, en ze zijn nogal wisselend.

Eén van de meest gehoorde reacties is dat Apple wel erg veel van de concurrentie geleend heeft. Dat mag dan wel zo zijn, laten we niet vergeten waar al die andere mobiele besturingssystemen hun inspiratie vandaan hebben. De één weliswaar wat meer dan de ander. Dingen als Control Center bijvoorbeeld is bij vele andere OS'en al jarenlang gemeengoed. Dus eigenlijk is het goed dat het nu ook beschikbaar komt voor iPhone-gebruikers.

iOS 7 screenshots
Enkele screenshots van iOS 7

Daarnaast horen we dat iOS weliswaar plat geworden is, maar daarbij wel diepte heeft gekregen. Vooral doordat er slim met de ingebouwde gyroscoop wordt omgegaan. Draai voorzichtig je iPhone en de wallpaper lijkt los te zitten van je apps. Iets soortgelijks deed Apple eerder ook al met een control waar het licht anders op leek te vallen als je je iPhone licht kantelde. Ondanks die complimenten horen we toch veel mensen hun bedenkingen hebben wij de kleuren. Vooral die screenshot van het Control Center krijgt het te verduren. Laten we wel zijn, die is zo kleurrijk omdat de gekozen wallpaper kleurrijk is en het Control Center transparant is. Kies dus een achtergrond met een effen kleur en het probleem is grotendeels verholpen. Grappig is dat de meeste 'klagers' long-time iPhone-gebruikers zijn. Voornamelijk zij moeten blijkbaar wennen aan het nieuwe uiterlijk.

iOS 7 keyboard ans Safari
Toetsenbord is nu transparant

Maar er zijn ook veel mensen teleurgesteld. Vooral omdat ze bepaalde functies missen. Zo hoopten velen op het standaard kunnen kiezen van een browser-app of een andere 3rd party toetsenbord. Maar uiteindelijk gaat het erom wat jij ervan vindt. Is het een vooruitgang of ben je teleurgesteld? Laat je mening hieronder horen!

 • Tags:
 • ios7
 • reacties

ts Ios7

Apple kondigt iOS 7 met radicaal nieuw uiterlijk aan

Telecomnieuws ·

Veel hielden er al rekening mee, maar Apple moest het nog wel even aankondigen: iOS 7 voor iPhone, iPad en iPod Touch. Apple kondigde inderdaad een nieuwe versie aan van iOS met een radicaal vernieuwde interface.

Het is duidelijk dat Jony Ive flink z'n stempel op de nieuwe versie van iOS gedrukt heeft. Hij nam het stokje over van Scott Forstall die door de jaren heen vaak een skeuomorphism design gebruikte. Dit is een stijl waarbij een object lijkt op datgeen wat het probeert uit te beelden. Goed voorbeeld is de agenda-app met z'n leren uiterlijk. Iets waar Ive op zijn beurt weer van walgde. Het is dan ook geen verrassing dat al die elementen verwijderd zijn uit iOS.

iOS7 on iPhone

iOS 7 is de grootste verandering sinds de aankondiging van de iPhone. Bestaande gebruikers zullen flink moeten wennen. iOS ziet er namelijk geheel anders uit. Het nieuwe ontwerp is plat, met nieuwe dunne lettertypes en zonder gradients. iOS 7 bestaat uit verschillende 'lagen', die licht transparant zijn. Zo zweven apps boven de wallpaper, iets wat leuk zichtbaar wordt als je de iPhone licht kantelt. Ook het toetsenbord is een laag bovenop het scherm en is licht doorschijnend.

iOS 7 multitasking

Er zitten zelfs geheel nieuwe gestures in iOS, waaronder diverse systeem apps. In de e-mail app bijvoorbeeld om terug te gaan naar het mailoverzicht. Maar er zijn ook kleinere wijzigingen, zo kunnen folders uit meerdere pagina's bestaan, en krijg je een voorbeeldweergave van apps als je in het multitask-gedeelte zit.

iOS 7 control center

Control Center

Iets wat ook geheel nieuw is is Control Center. Vanuit hier kun je WiFi en Bluetooth direct aan- en uitzetten, je muziekspeler bedienen en de helderheid aanpassen. Bovendien zit er een snelkoppeling naar een zaklantaarn-app. Dit is dus niet ondergebracht in het notificatiegedeelte. Dat bestaat nog steeds en krijgt zelfs nieuwe functies. Zo is er een vandaag-tab waar je de weersverwachting voor vandaag vindt, kalenderitems en aandeleninformatie. Bovendien zijn de notificaties rechtstreeks vanuit het lockscreen te bereiken.

iOS 7 AirDrop

AirDrop

Maar natuurlijk is er meer over iOS 7 te vertellen dan z'n nieuwe uiterlijk. Er zitten zoals gewoonlijk veel nieuwe functies in. We lichten de belangrijkste uit. Eén daarvan is AirDrop. We kennen het al van nieuwere Macs, en nu komt het ook naar iOS-apparaten om snel en relatief simpel content te delen. Verwacht dus binnenkort geen NFC in de nieuwe iPhone.

iOS 7 - iOS in the car

iOS in the Car

Ook nieuw is wat Apple "iOS in the Car" noemt. Auto's die dat ondersteunen kunnen informatie van je iPhone voorlezen en je kunt je iPhone ermee bedienen, allemaal vanachter het stuur. Er is ondersteuning voor Siri, Apple Maps en natuurlijk voor de muziekspeler. Autofabrikanten moeten al die functies wel ondersteunen en de eerste auto's die dat doen rollen vanaf 2014 van de band.

iOS 7 all new functions

Maar ook Safari krijgt een make-over, met een nieuwe full screen-modus en ondersteuning voor iCloud Keychain wat wachtwoorden voor je synchroniseert tussen je iOS-device en desktop computer. De Camera-app krijgt foto filters en de Photos-app heeft een geheel nieuwe werking waarbij foto's automatisch worden gesorteerd op moment. Siri krijgt een nieuwe stem, en je kunt naast een vrouwelijke ook een mannelijke stem kiezen. Daarnaast krijgt de App Store een auto-update-functie zodat je niet telkens alle updates handmatig hoeft uit te voeren. Verder krijgt FaceTime een hoge kwaliteit audio-only functie en worden notificaties gesynchroniseerd tussen al je Apple-apparaten. Negeer je op je iPhone een notificatie, dan hoef je dat niet nogmaals voor je iPad te doen.

iTunes Radio

Een andere nieuwe dienst die Apple vandaag aankondigde is iTunes Radio. Een muziekstreaming dienst vergelijkbaar met Spotify. We zagen soortgelijke diensten al langer bij de concurrentie dus Apple kon eigenlijk niet achterblijven. Handig aan iTunes Radio is dat hij je muzieksmaak bijhoudt en zich daarop aanpast. iTunes Radio is voorlopig alleen in de VS beschikbaar.

iOS 7 iTunes Radio

We gaan de komende dagen nog veel van iOS 7 zien, voornamelijk omdat de beta voor de iPhone vanaf vandaag beschikbaar komt. Niet-ontwikkelaars moeten nog tot de herfst wachten voordat zij iOS 7 krijgen. Om versie 7 te kunnen draaien heb je minimaal een iPhone 4, iPad 2e generatie, iPad mini of 5de generatie iPod Touch nodig.

Mac OS X Mavericks

OS X Mavericks

Er is ook een nieuwe versie van OS X aangekondigd die ook interessant is voor iPhone-gebruikers. De nieuwe versie van OS X is niet naar een kattensoort vernoemd maar naar een surflocatie nabij San Francisco genaamd Mavericks. Nieuw aan OS X is dat notificaties naar je desktop gestuurd worden en direct je vanaf je Mac iMessages beantwoord kunnen worden. Daarnaast komt Apple Maps en iBooks ook naar OS X toe. OS X Mavericks is pas vanaf de herfst beschikbaar.

 • Tags:
 • apple
 • ios7
 • wwdc13

ts Apple Charger

“iPhone eenvoudig via oplader te kraken”

Telefoonnieuws ·

Je zou zeggen dat het vrij lastig is om iPhone apps buitenom de App Store te installeren, vooral als je iPhone niet gejailbraked is. Toch is het volgens onderzoekers kinderlijk eenvoudig software via een aangepaste oplader te installeren.

iPhone eenvoudig via oplader te kraken

Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben met een BeagleBoard Black een proof-of-concept aangetoond dat het software kan 'pushen' naar iedere iPhone, ongeacht versie van iOS. Een redelijk verontrustend bericht, vooral omdat de gebruiker het niet merkt en de 'hack' binnen een minuut is uitgevoerd. Gelukkig hebben de onderzoekers geen verdere details prijsgegeven, die bewaart het voor de Black Hat beveilingsconferentie eind juli. Tot die tijd wordt je aangeraden niet zomaar iedere oplader te gebruiken om je iPhone mee op te laden.

Bron: BlackHat.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • security

ts Cracked iPhone

Uitgeleefde telefoon met gebroken scherm helemaal in

Artikelen ·

Niets vervelender dan een barst in je telefoonscherm zou je zeggen. Maar het is tegenwoordig helemaal in om een uitgeleefde smartphone te hebben. Vreemd? Dat vond men vroeger ook van gaten in een spijkerbroek.

Je kent vast wel een paar vrienden met bijvoorbeeld een iPhone waarvan het scherm zo verbrijzeld is dat je er nog nauwelijks iets vanaf kunt lezen. Meestal is het een ongelukje, je smartphone gaat immers overal mee naar toe. Maar het begint steeds meer een modeverschijnsel te worden waarbij een gebroken telefoonscherm gelijk staat aan een actieve en interessante levensstijl. En dan telkens een nieuw telefoonschermpje halen past daar niet bij. Bovendien geeft het interessante gespreksstof over hoe jouw scherm stuk ging.

Colored shattered iPhone
Met marker bewerkte iPhone

Het prikkelt blijkbaar ook de creativiteit. Sommigen vullen de scheuren met een gekleurde marker in tot een waar kunstwerk. Als je het niet aandurft je dure smartphone stuk te laten vallen dan is het altijd nog een idee een wallpaper te downloaden van gebroken glas. Is wel zo veilig want je kunt je gemeen snijden aan al die scherven.

Via: WashingtonPost.com

 • Tags:
 • gebroken
 • hip
 • telefoonscherm

ts Ios7 Concept liggend ui

Waarom icoontjes in iOS 7 met flat UI design niet vierkant zullen zijn

Telecomnieuws ·

We zien de laatste tijd veel concepttekeningen en filmpjes voorbij komen waarin de nieuwe interface van iOS 7 te zien is. Steevast zijn hier icoontjes hoekig en vierkant weergegeven, iets wat zeer onwaarschijnlijk is. Wij leggen graag uit waarom.

Waarom icoontjes in iOS 7 met flat UI design niet vierkant zullen zijn

Het is de designers niet aan te rekenen dat ze icoontjes vierkant weergeven. Jony Ive, die verantwoordelijk voor het nieuwe uiterlijk zou fan zijn van Microsoft's Windows Phone Design Guidelines waarin icoontjes (of tiles) vierkant, minimalistisch en zonder franje worden weergegeven. Dit is alleen geen garantie dat iOS er ook zo uit gaat zien. Ive zal er zijn eigen draai aan geven. Maar bovendien is er een voor de hand aspect wat hem belet om vierkantje icoontjes te gebruiken.

iOS app icon effects
Origineel, precomposed en met gloss effect

Apps in iOS worden weergegeven als icoontje in het SpringBoard. De ontwikkelaar uploadt hiervoor een afbeelding van 114 x 114 pixels, vierkant dus. Deze krijgt pas onder iOS afgeronde hoeken en eventueel nog een gloss effect. Die laatste is optioneel. Al sinds het begin gebruiken ontwikkelaars die afgeronde hoeken in het ontwerp van hun icoontjes. Die ronding (met een radius van 20 pixels) is hiermee onderdeel geworden van het ontwerp.

Rounded icons in iOS
Rondingen onderdeel van het ontwerp

Zou Apple in iOS 7 die rondingen uitzetten, iets in de praktijk slechts een kwestie van een vinkje is, dan zouden veel icoontjes 'breken'. En laat de App Store ontzettend veel apps hebben die allemaal tegen dit 'probleem' zouden aanlopen. Trouwens, juist de uniformiteit van alle icoontjes draagt bij aan de herkenbaarheid en het succes van de iPhone. Ongetwijfeld dat Ive één en ander platter en minder kleurrijk maken, maar dat die rondingen verdwijnen is zeer onwaarschijnlijk. Dat het glossy effect verdwijnt is waarschijnlijker.

Podcast app
Apple’s Podcasts app voor en na (via @zkahn94)

We hebben trouwens al een kijkje in de toekomst kunnen nemen. Zo heeft de Podcast app al een make-over gekregen. Links het skeuomorphism ontwerp van voorganger Forstall, en rechts het vernieuwde ontwerp door Ive. Een soortgelijke behandeling staat ook te wachten voor notificaties, Game Center, agenda en noem maar op. We krijgen het uiteindelijk te zien op 10 juni 2013 te zien wanneer het WWDC weer losbarst. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar, die waren binnen twee minuten uitverkocht. Dat bewijst maar weer hoe benieuwd iedereen naar iOS 7 is.

 • Tags:
 • flat
 • icoontjes
 • ios7
 • ui

ts Vimeo Flickr Icons

iOS 7 krijgt meer ondersteuning voor niet-Google-diensten

Geruchten ·

Apple probeert al langer minder afhankelijk te worden van de diensten van Google. Eén manier is om concurrerende diensten van andere populaire online-diensten te gaan ondersteunen in iOS 7. Apple zou z'n oog hebben laten vallen op Flickr en Vimeo.

iOS 7 krijgt meer ondersteuning voor niet-Google-diensten

Van iOS 7 is nog niet veel bekend. Ja het zou een dramatische visuele make-over krijgen, maar welke nieuwe functies erin zitten is nog onbekend. 9to5Mac meldt nu dat Apple ondersteuning gaat aanbieden voor de fotodienst Flickr van Yahoo!. Ook Vimeo, een redelijk populaire videodienst, zou als vermoedelijke tegenhanger van YouTube ondersteuning krijgen. Vooral de ondersteuning voor Flickr is voor iPhone-gebruikers interessant, de fotodienst kondigde onlangs aan de opslagruimte tot 1 TB te vergroten. iOS 7 wordt tijdens het WWDC 10 juni 2013 gepresenteerd.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • flickr
 • ios7
 • vimeo

ts Ios

Bloomberg: iOS 7 krijgt vernieuwde kalender en e-mailclient

Geruchten ·

Grote kans dat Apple met iOS 7 het besturingssysteem qua look-and-feel flink onder handen gaat nemen. Bloomberg meldt nu dat de kalender en e-mailclient in iOS 7 flink op de schop gaan, ook qua functionaliteit.

iOS is door de jaren heen niet veel veranderd. Ja, er zijn flink wat nieuwe functies bijgekomen maar wie de allereerste iPhone kocht ziet op het eerste gezicht weinig verschil. Op wat schaduwen, randjes en skeumorphism na is er qua uiterlijk namelijk niet veel veranderd. Dat lijkt met versie 7 te veranderen nu ontwerper Jony Ive het voor het zeggen heeft.

iOS mail client
We zullen hem missen...

Verwacht een zeer plat ontwerp vergelijkbaar met Windows Phone van Microsoft. Dit kan voor iPhone-veteranen in het begin even wennen zijn, maar een flinke opfrisbeurt zo nu en dan kan in onze ogen geen kwaad. Ive zou daarnaast de apps E-mail en Agenda flink onder handen willen nemen. Apple loopt hiermee wel de kans op vertraging van iOS 7 maar het zou allemaal de moeite waard moeten zijn. Hopelijk krijgen we 24 juni tijdens het WWDC de eerste demonstratie te zien.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • apple
 • calendar
 • ios7
 • mail

ts Wwdc 13

Apple laat 10 juni tijdens WWDC nieuwe iOS 7 zien

Telecomnieuws ·

Apple heeft de uitnodigingen verstuurt voor WWDC, het jaarlijkse feestje voor ontwikkelaars en waar Apple traditiegetrouw de nieuwe versie van iOS aankondigt en demonstreert. 10 juni is het zover.

Voorheen werd ook de nieuwe iPhone tijdens dit event aangekondigd maar die tijden liggen alweer achter ons. We moeten het de laatste jaren doen met een nieuwe versie van iOS, waarna de iPhone lancering later in het jaar plaatsvindt. Vorig jaar ruilde Apple het betere Google Maps in voor het eigen Apple Maps wat ze op veel kritiek kwam te staan.

WWDC 2013
WWDC 2013

We zijn benieuwd met wat voor nieuws ze dit jaar komen. Vermoedelijk ligt dit jaar de focus op een vernieuwde interface waarbij afscheid wordt genomen van het zogenaamde Skeuomorphic Design. Toegangskaarten zijn alleen beschikbaar voor leden van het iOS Developer Program, iOS Developer Enterprise Program, of het Mac Developer Program. Kaarten zijn niet goedkoop en kosten 1.599 dollar per stuk. Daarbovenop komt een vliegticket naar San Francisco alwaar het event plaatsvindt.

 • Tags:
 • apple
 • ios7
 • wwdc13

ts goud iPhone 5

Handgemaakte en met diamanten ingelegde iPhone 5 krijgt record prijskaartje

Opmerkelijk ·

Als de recessie je niet geraakt heeft en je uit gekkigheid niet meer weet waar je je geld aan moet uitgeven dan is deze luxe iPhone 5 misschien iets voor jou! Moet je wel even 15,3 miljoen dollar meebrengen.

Het bijzondere exemplaar is van de hand van Stuart Hughes die er naar verluidt 9 weken mee zout is geweest. In totaal zijn er 600 edelstenen in verwerkt, 53 in het Apple-logo en de homeknop bestaat uit een zwarte diamant van 26 karaats.


De behuizing alleen al bestaat uit 24 karaats goud

Als je na het lezen van dit bericht helemaal overtuigd bent en hem wilt aanschaffen dan ben je helaas te laat. Een niet nader genoemde Chinees heeft de speciale iPhone 5 inmiddels al aangeschaft. Maar als je Stuart Hughes lief aankijkt dan maakt hij vast nog wel één.

Bron: Hi-tech.mail.ru

 • Tags:
 • diamant
 • iphone5

ts Chat Heads Ios

Update Facebook brengt Chat heads naar iOS

Telecomnieuws ·

Facebook heeft vandaag versie 6 uitgerold van haar populaire app voor iPhone en iPad. Gebruikers krijgen net als Android-gebruikers Chat heads om op een nieuwe manier met elkaar te communiceren.

De werking van Chat heads is nagenoeg gelijk aan hoe Facebook dat onder Android doet, je kunt eenvoudig wisselen van contactpersoon en je kunt conversaties afsluiten door ze naar beneden te vegen. Er is alleen één groot verschil; Chat heads werkt alleen als je in de Facebook-app zelf zit. Krijg je een inkomend berichtje en zit je in een andere app dan krijg je niet zoals bij Android die als een extra laag bovenop het scherm. Een andere nieuwe functie zijn stickers, emoticons waarvan je nieuwe kunt kopen in een speciale winkel.

Facebook 6 for iOS
Chat heads op je iPhone

iPad-gebruikers krijgen zelfs een geheel vernieuwde nieuws-feed te zien, overeenkomstig met wat het bedrijf eerder al in maart uitrolde op haar desktopsite. Je kunt de nieuwe versie van Facebook gratis downloaden uit de App Store. Voorwaarde is dat je iPhone beschikt over iOS 5.0 of hoger. Facebook meldt dat de Chat heads en sticker-functie de komende weken voor alle gebruikers wordt aangezet.

 • Tags:
 • chatheads
 • facebook
 • ios

ts iPhone Isight

Volgende generatie iPhone krijgt mogelijk 12 megapixel camera

Geruchten ·

Van de volgende generatie iPhone, vermoedelijk de iPhone 5S, hoeft op hardwarematig gebied niet veel verwacht te worden. Alleen nieuwere componenten. Een verbeterde cameramodule is dan een voor de hand liggende wijziging.

Volgende generatie iPhone krijgt mogelijk 12 megapixel camera

En volgens de nieuwste geruchten beschikt de iPhone 5S inderdaad over een nieuwe cameramodule van niet minder dan 12 megapixels. Vanaf de iPhone 5 duidt Apple de camera aan met 'iSight', daarmee doelent op de uitstekende cameracapaciteiten van het apparaat. De iPhone 5S moet die trend voortzetten, maar dan met nog meer megapixels en wellicht verbeterde prestaties in situaties met weinig licht. Mogelijk zal Apple zelfs HDR ondersteunen in de videomodus. Iets wat bijvoorbeeld ook de Sony Xperia Z doet. De nieuwe iPhone wordt rond juni verwacht.

Bron: Tinhte.vn

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s

ts iPhone 5s

“iPhone 5S krijgt alleen nieuwe camera en processor”

Geruchten ·

Als dit voor je als een verrassing komt dan raden we je aan vaker NieuweMobiel.NL te lezen, maar de volgende iPhone krijgt alleen maar een nieuwe camera en een nieuwe processor. Het wordt daarmee maar een kleine hardwarematige upgrade.

We voorspelden het eigenlijk al toen de iPhone 5 werd aangekondigd; de volgende iPhone zal op hardwaregebied niet veel verschillen. Doorgaans verandert Apple eens in de twee jaar haar vlaggenschip grondig waarna het jaar daarop slechts een kleine update volgt. Wat je er ook van vindt, dit businessmodel werkt tot op heden bijzonder goed voor Apple. De eerste componenten voor de iPhone 5S moeten eind mei van de band rollen terwijl het toestel dan zelf ergens in juni of juli op de markt verschijnt.

iOS history overview
iOS door de jaren heen, er is op het oog niet veel veranderd

iOS 7

Wij kijken zelf daarom niet erg uit naar de iPhone 5S, maar des te meer naar het besturingssysteem. iOS 7 zal vermoedelijk tijdens het WWDC worden aangekondigd. Nu iOS mede onder de verantwoordelijkheid van designer Jony Ive valt kijken we zeer uit naar wat hij allemaal qua uiterlijk heeft aangepast. Zoals bekend is er aan de gebruikersinterface nauwelijks wat gewijzigd sinds het in 2007 uitkwam, op de toevoeging van nieuwe functies na. Het zou daarom maar eens zo kunnen dat iOS 7 de grootste verrassing aan de iPhone 5S is.

Bron: Digitimes.com

 • Tags:
 • apple
 • ios7
 • iphone5s

ts Apple Logo iPhone

“iPhone 5S krijgt 4,5 inch scherm en polycarbonaat behuizing”

Geruchten ·

Volgens een Japans gerucht krijgt de Apple iPhone 5S een nog groter scherm van 4,5 inch en verdwijnt ook de metalen achterkant. Die zou vervangen worden door plastic. De bron spreekt vreemd genoeg ook over een lancering van 2014.

Juist dat laatste lijkt erg vreemd. De iPhone kent immers een jaarlijkse productcyclus en het lijkt ons niet aannemelijk dat Apple daarvan zou afstappen. Een andere mogelijkheid is dat er tussen de iPhone 5 en de iPhone 5S nog een andere iPhone zit. Maar dan zou Apple van haar naamschema afwijken en ook dat ligt niet voor de hand.

Apple iPhone 5 side
Apple's huidige iPhone 5

Geruchten over een nog grotere iPhone gaan al een tijdje. Apple vergrote weliswaar de schermdiagonaal van 3,5 naar 4 inch met de introductie van de iPhone 5 maar dat is voor velen niet groot genoeg. Zo zou de 'iPhone Math' een scherm van 4,8 inch krijgen. Informatie die meer voor de hand ligt is dat de nieuwe iPhone beschikt over een A7-processor en een vernieuwde versie van iOS. Voorlopig zullen we toch echt eerst moeten wachten op een uitnodiging voor een Apple-event.

Bron: Macotakara.jp

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s

ts Apple iPhone 5s

Mogelijk eerste afbeelding iPhone 5S uitgelekt

Geruchten ·

Er is een foto opgedoken waarop mogelijk de iPhone 5S staat. Getuige de -S toevoeging mag het geen verrassing heten dat hij erg op de bestaande iPhone 5 lijkt. Of zeg maar gerust, nagenoeg identiek.

Eerlijk gezegd verwachten wij helemaal niet veel van de iPhone 5S, slechts een licht opgewaardeerde iPhone 5. Dat we hiermee veel fanboys tegen de haren instrijken maakt ons niets uit.

Apple iPhone 5S?
Apple iPhone 5S?

Vanwege de grote gelijkenis kan het natuurlijk ook om de iPhone 5 zelf gaan. Al lijkt het innerlijk niet direct op het innerlijk van de iPhone 5. Wel herkennen we een eerder uitgelekt onderdeel terug. De foto's zouden naar verluidt geschoten zijn door een Foxconn-medewerker waar Apple normaliter haar iPhones in elkaar laat zetten.

Update: Macrumors meldt dat het waarschijnlijk om Chinese namaak gaat. Zo zou er een geheugenkaartslot aanwezig zijn en de Lightning-connector ontbreken.

Bron: Sjbbs.zol.com.cn

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s

ts Apple Money

Apple verkocht recordaantal van 47,8 miljoen iPhones

Telecomnieuws ·

Apple presenteerde gisternacht cijfers en die lieten wederom een record zien. Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal 47,8 miljoen iPhones tegen 37 miljoen dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 46,3 miljard waarvan 13 miljard dollar winst.

Vreemd genoeg dook het aandeel Apple na aankondiging diep in de rode cijfers. De verwachtingen bij Apple liggen altijd hoger en zelfs recordverkopen weten daar niets aan te veranderen. Toch mag Tim Cook tevreden terugkijken op een uiterst succesvol kwartaal.

iPhone 5 White
Ze gingen weer als warme broodjes over de toonbank

Het enige wat echt tegenviel waren de iMac-verkopen. Die zijn met een miljoen exemplaren teruggelopen naar in totaal 4,1 miljoen. Blijkbaar heeft ook Apple last van kannibalisatie van de iPad. Van die laatste verkocht Apple er 22,9 miljoen tegen 15,4 miljoen dezelfde periode vorig jaar. Hoeveel daarvan iPad mini's zijn maakte het bedrijf niet bekend.

Complexe toeleveringsketen

Opvallend was de opmerking over recente geruchten over tegenvallende vraag naar de iPhone 5 omdat er minder onderdelen besteld zouden worden. Alhoewel Cook niet specifiek naar dit gerucht verwees liet hij wel blijken dat het moeilijk is conclusies te verbinden aan het aantal bestellingen op onderdelen; "onze toeleveringsketen is erg complex". Ook geruchten over een grotere 4,8 inch iPhone werden de kop ingedrukt; "we zijn er zeker van dat we de juiste schermgrootte hebben gekozen".

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • record

ts Fat Apple

Vreemd 4,8 inch iPhone Math gerucht duikt op

Geruchten ·

Onder de noemer "uiterst onwaarschijnlijk" willen we je dit bericht niet onthouden. Er gaan namelijk weer eens wishful-thinking-geruchten over een nieuwe iPhone. Ditmaal ééntje met 4,8 inch scherm en een uiterst vreemde naam.

Nou zijn iPhone-geruchten nauwelijks te verifiëren en daarom ook moeilijk te ontkrachten, toch willen we deze graag naar het land der fabelen verwijzen. Waarom? Omdat het spreekt over een groter beeldscherm. Nu heeft Apple met de iPhone 5 net een lastig traject achter de rug door te knoeien met de resolutie en schermdiagonaal en wij achten de kans op een snel vervolg daarom erg onrealistisch. Bovendien is na een grote iPhone-update de eerstvolgende iPhone maar een kleine update.

iPhone with 4.8 inch
Hoe 4,8 inch eruit zou zien in vergelijking

Terug naar het gerucht. Dat spreekt over de 'iPhone Math' dat naast de iPhone 5S aangekondigd zal worden. De camera blijft ondanks eerdere berichten over een 12 megapixel exemplaar steken op 8 megapixel. En dan is daar nog de naam; iPhone Math. Nog nooit heeft Apple een product 'Math' genoemd. In theorie zou Apple natuurlijk de resolutie van de 4S kunnen verdubbelen naar 1920 bij 1280 pixels, een trucje wat het ook bij de introductie van de iPhone 4 deed. Uit te sluiten is het niet, maar erg waarschijnlijk is het allemaal niet.

Bron: ChinaTimes

 • Tags:
 • 48inch
 • apple
 • iphonemath

ts Tsmc Logo

TSMC gaat Apple 16nm chips leveren voor mysterieus nieuw product

Geruchten ·

Volgens een opvallend bericht van het doorgaans niet zo betrouwbare DigiTimes gaat chipbouwer TSMC chips leveren aan Apple gebaseerd op 20 en 16 nm. Uiteindelijk moeten deze in een nieuw, mysterieus en "baanbrekend" product belanden.

Het was al bekend dat TSMC bezig is met 16 nm FinFET-chips, maar deze worden pas in november 2013 verwacht. Toch moet juist deze in een "baanbrekend" product terugkomen. Zo ver is het nog lang niet, want het bedrijf wordt nog dit jaar geacht haar eerste 28 nm chips aan Apple te leveren.

TSMC

De Apple A6-processor uit de iPhone 5 werkt momenteel op 32 nm. Door juist kleiner te gaan gaat doorgaans het energieverbruik omlaag en de snelheid omhoog. Juist door het grote verschil tussen 32 en 16 nm lijkt het niet erg voor de hand liggen om deze chip in een iPhone toe te passen. Wellicht gaat het zelfs om een draagbaar product zoals een horloge, al is dat pure speculatie.

Bron: DigiTimes.com

 • Tags:
 • 16nm
 • apple
 • chip
 • tsmc

ts Crime Scene

Dagelijks 80 iPhones gestolen in Londen

Opmerkelijk ·

Je hebt als iPhone-bezitter vanaf nu een extra reden om voorzichtig te zijn als je Londen bezoekt. Volgens de lokale politie werden er vorige maand 10.000 telefoons gestolen. De helft daarvan was een iPhone.

Het is dus raadzaam je iPhone niet zomaar tevoorschijn te halen als je hem hoort rinkelen of als je je verveelt. Met name vrouwen tussen de 20 en 30 worden slachtoffer van telefoondiefstal. De dader, u raadt het al, is meestal een man.

Mon on cellphone in London
Ik zou maar oppassen!

Aan de andere kant, wil je goedkoop een 'van-de-vrachtwagen-gevallen' iPhone bemachtigen dan slaag je in London geheid. Tussen april en september werden er in totaal 28.800 iPhones gestolen. Aanbod genoeg zou je zeggen.

Ook New York

Niet alleen Londen heeft te maken met dit probleem, ook New York kent deze trend. Eerder werd al bekend dat van alle diefstallen de helft gerelateerd is aan electronica zoals mobieltjes. Van dat aantal is 70% een iPhone, veruit het grootste deel dus.

Bron: Cellular-news.com, afbeelding: Marcin Wichary en internets_dairy

 • Tags:
 • iphone
 • londen

ts Apple iPhone 5 wit achterkant

Vraag iPhone 5 valt mogelijk tegen

Telefoonnieuws ·

Apple zou de orders voor iPhone 5-beeldschermen volgens The Wall Street Journal hebben gehalveerd. Mogelijk zou de vraag naar de nieuwste iPhone tegenvallen, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn.

Omdat Apple geen verkoopcijfers geeft is de vraag van toeleveranciers een goede indicatie over het succes van een product. Maar het kan ook betekenen dat Apple een opvolger in de planning heeft staan en daarom niet meer zoveel componenten nodig heeft. Dat laatste is onwaarschijnlijk omdat Apple de laatste jaren nieuwe iPhones pas in de tweede helft van het jaar aankondigt.

iPhone 5 next to iPhone 4S
iPhone 5 nu al op z'n retour?

Zou de verkoop van de iPhone 5 dan toch tegenvallen? Volgens berichten van zowel The Wall Street Journal als de Japanse krant Nikkei berichten dat Apple voor de periode Januari tot en met Maart de display-bestellingen met 30 tot 40 procent heeft teruggeschroefd. De tegenvallende vraag is ook voor de toeleveranciers een probleem; de schermen zijn op maat gemaakt voor Apple.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • apple
 • iphone5

20136ts Available App Store

Apple’s App Store verwerkt 40 miljardste download

Telecomnieuws ·

Apple laat weten dat de App Store de 40 miljardste download heeft bereikt. Knap, vooral als je bedenkt dat bijna de helft daarvan in 2012 plaatsvond.

Momenteel vindt in Las Vegas de jaarlijkse CES-beurs plaats, iets waar je Apple niet zult aantreffen. Toch laat het bedrijf van zich horen via een persbericht. En wat voor één. Apple onderstreept nogmaals het succes van het iOS ecosysteem.

App Store nieuwemobiel
Ook NieuweMobiel.NL zit met een eigen app in de App Store

De App Store telt inmiddels 775.000 apps voor de iPhone, waarvan 300.000 voor de iPad en is beschikbaar in 155 landen. Apple laat tot slot nog even weten dat de 40 miljard unieke downloads zijn. Re-downloads of updates zijn niet meegerekend.

 • Tags:
 • apple
 • appstore

20131ts Apple Device

Eerste verwijzingen iPhone 6 opgedoken

Geruchten ·

Je kunt er de klok haast op gelijk zetten, enige tijd na de lancering van een nieuwe iPhone komen de eerste geruchten naar boven over diens opvolger. Laten we die voor het gemak maar even iPhone 6 noemen. Hij duikt schijnbaar al overal op.

Niet dat hij in een bar achtergelaten is, maar verwijzingen van het toestel en het nieuwe iOS 7 duiken op in server-logs. Ieder apparaat dat een website bezoekt wordt geregistreerd door de webserver. Dit gebeurt middels het User Agent-veld dat iedere browser meestuurt. Nadeel is dat het een totaal onbetrouwbare informatiebron is die je makkelijk zelf kunt aanpassen.

Apple serverlog

We kunnen dus erg verbaasd klinken dat dit gebeurd is, maar zo vreemd is het niet. Toch is het niet ondenkbaar dat Apple momenteel de opvolger van de iPhone 5 aan het testen is. Sterker nog, het is juist zeer waarschijnlijk. De vraag is alleen of Apple, dat juist bekend staat vanwege haar geheimzinnigheid, daar op deze manier wel erg overduidelijk aandacht aan besteedt.

Bron: TheNextWeb.com

 • Tags:
 • ios7
 • iphone6
 • serverlogs

20131ts Do Not Disturb

Apple begint jaar met Niet-storen-bug

Telecomnieuws ·

Niet iedereen is het jaar goed begonnen. Vooral als je iOS 6 draait en 's ochtend merkte dat de Niet storen-functie niet zoals gepland is uitgeschakeld. Blijkt een bug, foutje bedankt. Apple maakt het echter alleen nog maar erger.

Laat ons over één ding duidelijk zijn; we houden van Apple. Niet zo erg dat we in een rij gaan liggen om één van haar producten te mogen kopen, maar we gebruiken de gewilde iDevices wel dagelijks. Dat wil niet zeggen dat alles goed gaat bij het bedrijf. En dat wrijven we ze maar al te graag in. Vooral als ze op 1 januari een reclamevideo online zetten waarin ze functie aanprijzen.

Op de één of andere manier schakelt de Niet-storen-functie niet automatisch uit als je dat zo hebt ingesteld, iets dat we zelf ook tegenkwamen. We vermoeden niet dat er mensen met een iPhone te laat op het werk zijn verschenen zoals in 2010 met de Wintertijd-bug. Wel lijkt dat Apple moeite heeft met tijd-gerelateerde functies.

Update: Apple meldt dat het probleem na 7 januari vanzelf oplost. Er komt dus geen aparte firmware update.

 • Tags:
 • apple
 • donotdisturb
 • ios6
 • nietstoren

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 51 2012

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Apple iPhone 5 en de Samsung Galaxy S III.

Apple iPhone 5 - iOS 6.0.2

De eerste update deze week is voor de Apple iPhone 5. Deze bugfix verhelpt een WiFi-probleem waar sommige gebruikers last van hadden. De update is niet van toepassing voor andere iPhones, behalve dan de iPhone 5 en de nieuwe iPad mini. De update kan rechtstreeks via je iPhone binnen gehaald worden. Via iTunes kan natuurlijk ook.

Samsung Galaxy S III - Premium Suite

Dan ook nog een bijzondere update voor de Galaxy S III die Samsung momenteel binnen Europa aan het uitrollen is. We hebben weliswaar nog geen meldingen binnen van Nederlandse gebruikers, maar dat laat hopelijk niet lang op zich wachten. De Android-versie blijft weliswaar op 4.1.2 Jelly Bean steken, de update is zeker de moeite waard. Deze Premium Suite brengt extra functionaliteit, onder andere enkele die eerder nog exclusief voor de Galaxy Note bedoeld waren. Samsung legt de extra functies uit in een tweetal YouTube-filmpjes.

Samsung rolt de update geleidelijk uit over verschillende landen. Het kan dus zo zijn dat Nederlandse modellen later aan de beurt zijn. Even geduld dus maar dan weet je alvast wat je te wachten staat.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • galaxys3
 • iphone5

ts Pinch To Zoom Reject

Apple's Pinch-to-Zoom patent ongeldig verklaard

Telecomnieuws ·

Toen Apple in 2007 de iPhone aankondigde waarschuwde het de concurrentie dat er veel patenten waren die de unieke iPhone moesten beschermen. Steeds meer van die patenten worden nu ongeldig verklaard.

Het moet een zorgelijke ontwikkeling zijn voor Apple. Ze spande immers vele rechtszaken aan vanwege kopieren van haar iPhone en wonnen die ook vanwege juist deze patenten. Zo was het pinch-to-zoom patent onder meer reden voor de astronomische schadevergoeding van 1 miljard dollar die Samsung eerder nog moest betalen.

Pinch-to-Zoom demo Steve Jobs
Steve Jobs demonstreert pinch-to-zoom tijdens de iPhone-aankondiging

Dat hoger beroep loopt nog en het is nog maar de vraag of die eerdere uitspraak blijft staan. Eerder werd al het rubber-banding patent ongeldig verklaard, die ook wel bekend staat als het Steve Jobs-patent. In beide gevallen gaat het om een voorlopige uitspraak van de USPTO, het U.S. Patent and Trademark Office. Apple kan dus nog in beroep.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • apple
 • patent
 • pinchtozoom
 • uspto

ts 4g Money

Veiling 4G brengt schatkist 4 miljard in het laatje

Telecomnieuws ·

Goed nieuws voor de Nederlandse schatkist; de frequentieveiling voor snel mobiel internet is afgelopen en heeft veel meer geld opgeleverd dan vooraf werd gedacht. In totaal mag de minister van Financiën 3,8 miljard euro bijschrijven.

4G is de vierde generatie mobiel internet en de natuurlijke opvolger van 3G. Met 4G ben je straks in staat om probleemloos streaming video in hoge resolutie op je mobiele telefoon te bekijken. Maar ook andere toepassingen zijn denkbaar. In totaal hebben er vier verschillende partijen een vergunning bemachtigd; KPN, Vodafone, T-Mobile en nieuwkomer Tele2. Aan de veiling deden ook Ziggo en UPC mee (onder de naam ZUM), maar die visten uiteindelijk naast het net.

Verdeling frequenties

Wat de vier operators in feite hebben bemachtigd is een vergunning. Die geeft ze het recht om op een bepaalde frequentieband uit te mogen zenden. Net als radiostations exclusief op een bepaalde frequentie mogen uitzenden, mogen de operators uitzenden op hun nieuw verworfen frequentieband. In Nederland is ruimte op de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz band om 4G te gebruiken. Het wordt voor fabrikanten van mobiele telefoons nog een hele kluif om al die frequenties te ondersteunen. Bovendien zijn er nog weinig telefoons in Nederland verkrijgbaar die 4G (LTE) ondersteunen. De Apple iPhone 5 is misschien de bekendste, maar die ondersteunt alleen de 850, 1800 en 2100 band.

Nieuwkomer Tele2

Nieuwkomer in operator-land is Tele2, dat vanaf volgend jaar mobiel internet mag aanbieden. Het bedrijf is momenteel nog prijsvechter in de markt van vaste telefonie. Het bedrijf sluit daarnaast ook mobiele telefoon-abonnementen af, maar maakt hiervan gebruik van het T-Mobile netwerk. Toch is het bedrijf bekend met 4G; in Zweden heeft het al sinds 2010 een operationeel 4G-netwerk.

 • Tags:
 • 4g
 • lte
 • veiling

ts Gmm ios icon

Google Maps keert terug op iPhone

Telecomnieuws ·

Nadat Apple Google Maps in iOS 6 had ingeruild voor het inferieure Apple Maps regende het klachten. Google is echter druk bezig geweest om de kaartdienst terug te brengen naar de iPhone, en die dag is vandaag aangekomen.

Natuurlijk is 1 dag met Apple Maps al te lang, maar toch heeft Google in een relatief korte periode een uitstekend product neer gezet. Niet alleen is Google Maps terug op de iPhone, het is ook beter en uitgebreider.

Google Maps for iOS 6

Zo is er nu een 3D-weergave, turn-by-turn navigatie en navigatie via het openbaar vervoer. Bovendien is de app beschikbaar in de Nederlandse taal. Ook ontwikkelaars kunnen vanaf nu weer met Google Maps op de iPhone aan de slag dankzij de tevens vandaag aangekondigde SDK.

Google Maps is gratis te downloaden in de App Store en je dient te beschikken over een iPhone met minimaal iOS 5.1. Google Maps is nog niet optimaal geschikt voor de iPad, wellicht komt dat later.

 • Tags:
 • googlemaps
 • ios

ts Danger Apple

Australische politie: Apple Maps levensgevaarlijk!

Opmerkelijk ·

De Australische politie waarschuwt voor een nieuw gevaar. Ditmaal geen waarschuwing voor de zoetwater krokodil in het zwembad, een roodrugspin in je schoen of een school dooskwallen. Het gevaar komt uit een geheel nieuwe hoek.

We doen er lacherig over maar er is toch reden om alert te zijn. Vooral omdat enkele automobilisten regelrecht in levensbedreigende situaties gedirigeerd werden. Zo kreeg de lokale politie enkele verontrustende telefoontjes van Apple Maps-gebruikers die hopeloos verdwaald waren in het Murray Sunset National Park. Allemaal waren ze op zoek naar Mildura, 70 kilometer van de plek waar Apple Maps denkt dat het ligt.

Apple Maps Fail
Hier moet je dus NIET zijn

De politie waarschuwt dat het park geen eigen watervoorzieningen heeft en de temperaturen tot 46 graden kunnen oplopen. In één enkel geval duurde het 24 uur voordat iemand hulp kon inroepen. Maar er zijn meer gevallen bij de politie bekend van gebruikers die de verkeerde richting op werden gestuurd. Apple heeft al schuld bekend en raadt alternatieve software aan voor op je iPhone 5 zoals zoals Nokia Here.

Bron: The Australian

 • Tags:
 • applemaps

ts Apple Maps Fail

Nog een Apple Maps manager ontslagen

Telecomnieuws ·

Het Apple Maps debacle is nog niet afgelopen, maar wel voor voormalig Apple manager Rich Williamson die voorheen verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het nieuwe Maps. Hij is ontslagen.

De man verantwoordelijk voor het ontslag is Eddy Cue, de nieuwe baas van Siri en Maps. Senior Vice President Cue neemt geen halve maatregelen. Hij wil schoon schip maken en de reputatieschade aan de iPhone 5 herstellen. Intussen worden achter de schermen hard gewerkt aan het oplossen van de problemen met Maps.

Apple Maps
Apple Maps

Williamson is niet de eerste die naar aanleiding van het fiasco van Apple Maps ontslagen is. Eerder vertrok iOS-baas Scott Forstall na jarenlang trouwe dienst. Zijn ontslag werd nog met de wereld gecommuniceerd, het vertrek van Williamson werd stilgehouden. Gerucht gaat dat Williamson erg close was met Forstall die binnen de Apple gelederen niet lekker lag.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • apple
 • maps

ts Wallstreet Sign

Apple-aandeel zakt onder 600 dollar

Telecomnieuws ·

Aandeelhouders lijken niet gecharmeerd te zijn van de recentelijke wijzigingen in de top. Het aandeel noteert vandaag onder de 600 dollar grens nadat het vorige maand nog boven de 700 dollar stond.

Uit de koers valt ook af te leiden dat de verwachtingen van de nieuwe iPad mini niet erg groot zijn. Waarschijnlijk zullen er velen van over de toonbank gaan, maar niet de spectaculaire aantallen en percentages die Apple voorheen behaalde. Zo melde Apple helemaal geen pre-order aantallen, iets wat het met iPads en iPhones wel deed.

Apple stock

Het aandeel noteerde kort na de aankondiging van de iPhone 5 het hoogste niveau ooit van $702,10. Sindsdien is het aandeel 19% gezakt. Vandaag ging daar op moment van schrijven nog eens 2 procent vanaf bij relatief hoge volumes.

 • Tags:
 • aandeel
 • apple

ts iPhone 5 Camera

Apple: Paarse waas iPhone 5 is normaal

Telefoonnieuws ·

In een poging een nieuw schandaal vroeg in de kiem te smoren heeft Apple in een reactie gemeld dat de paarse waas die iPhone 5-gebruikers kunnen krijgen als ze foto's schieten 'normaal' is en voor nagenoeg iedere camera geldt.

Een beetje camerakenner zou direct zeggen dat dergelijk gedrag normaal is voor een camera en bekend staat als 'lens flare' en 'chromatische aberratie'. Absoluut waar en dat is ook inderdaad de verklaring die Apple geeft. Probleem is echter wel dat dit bij diens voorganger de iPhone 4S minder snel optreed zoals in onderstaande afbeelding goed is te zien. Sommigen verklaren dat het zou liggen aan Apple's keuze voor sapphire glas.

Purple lens flare iPhone
Afbeelding: Gizmodo

Een oplossing voor het probleem, mocht die er al zijn, is er ook. Apple raadt je aan om de camera van je iPhone 5 weg te draaien van de lichtbron. Oftewel; You're holding it wrong!

Bron: Macrumors.com

 • Tags:
 • camera
 • iphone5
 • lensflare

ts Google Street View

Street View terug onder iOS 6

Telecomnieuws ·

Google gaat Street View terugbrengen naar iOS 6-gebruikers door het beschikbaar te maken in de web-versie. Hiermee kun je via de Safari-browser toch gebruik blijven maken van je favoriete Google Maps-functie.

Dit meldt althans Walt Mossberg van AllThingsD. Volgens hem komt de webversie van Street View vandaag uit. Het ontbreken van Street View in iOS 6 kwam Apple op veel kritiek te staan. Het eigen maps zou inferieur zijn aan de vervangen maps van Google. Ondanks dat Google Maps via de browser is te raadplegen geldt dit niet voor applicaties die intern gebruikmaken van kaarten.

Street View
Google Street View

Google werkt mogelijk ook altijd nog aan een standalone versie van Google Maps voor de iPhone. Deze wordt niet eerder dan volgend jaar verwacht omdat ook Google verrast werd door het verwijderen ervan in iOS 6.

Bron: AllThingsD

 • Tags:
 • googlemaps
 • ios6
 • streetview

ts Apple Maps Fail

Apple verontschuldigt zich voor Maps, raadt concurrentie als alternatief aan

Telecomnieuws ·

CEO Tim Cook heeft zich in een open brief verontschuldigd voor de kwaliteit van het nieuwe Apple Maps. Tevens belooft hij beterschap voor de nabije toekomst. Opmerkelijk is echter dat Cook enkele concurrerende apps aanraadt zoals Bing en Nokia maps.

Ondanks de problemen met Maps, waar overigens vooral Europese gebruikers over klagen, siert het Tim Cook wel om hand in eigen boezem te steken en zich te verontschuldigen. Het is daarnaast geruststellend te lezen dat Apple er alles aan doet om verbetering aan te brengen al wordt geen concreet tijdschema aangedragen.

Open letter from Tim Cook
Groetjes, Tim Cook

Tegelijkertijd is de slotzin van Cook zeer opmerkelijk te noemen. Hij raadt namelijk in de tussentijd alternatieve apps aan verkrijgbaar in de App Store zoals Bing of door op je iPhone een snelkoppeling te maken op het startscherm naar de webversie van Google Maps of Nokia Maps. Een bedrijf dat de concurrentie aanbeveelt. We moeten er nog even aan wennen.

 • Tags:
 • apple
 • fail
 • maps

ts iPhone 5 bovenkant

Apple iPhone 5 vanaf vandaag verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Vandaag start de verkoop van de nieuwe iPhone 5. Apple's nieuwe iPhone werd 12 september aangekondigd en ging vorige week al in de verkoop bij onze oosterburen. Vandaag zijn wij aan de beurt en dat nemen sommigen bloedserieus.

Want traditiegetrouw stonden mensen al vroeg in de rij voor een lokale Apple-winkel waaronder de nieuwe Apple Store in Amsterdam. Voor wie vannacht lekker in z'n eigen bed heeft geslapen en liever online de iPhone 5 bestelt hebben wij alle prijzen voor je opgesomd. Een iPhone is niet goedkoop en daarom wil je liever niet teveel betalen voor je nieuwe iGadget.

Update: Dit is een oud artikel, bekijk alle iPhone 5 aanbiedingen of ga naar de aanbiedingen van de nieuwere iPhone 5s.

De hierboven genoemde prijzen zijn alleen in combinatie met de 16 GB versie. Zoals bekend is de iPhone 5 ook in een 32 en een 64 GB uitvoering beschikbaar. Daarnaast zul je nog moeten kiezen uit de kleur wit of zwart. Let er overigens bij KPN op dat de korting niet geldt voor het maandelijks toestellease-bedrag. Bovendien zijn de prijzen van KPN inclusief een 1 GB databundel.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5

ts Ifail

iPhone 5 geplaagd door paarse camerawaas

Telefoonnieuws ·

Het zit Apple niet echt mee. De iPhone 5-verkopen waren ondanks mooie cijfers toch beneden verwachting van analisten, de achterkant is krasgevoelig, beschadigingen uit de doos en kritiek op het eigen Maps. Nu komen daar ook nog cameraproblemen bij.

Enkele iPhone 5-gebruikers melden namelijk paarse verkleuringen wanneer ze met felle lichtbronnen werken. Vooral als foto's geschoten worden met de zon net buiten beeld treedt het probleem op. Maar het schijnt ook met lampen te werken.

iPhone 5 purpleiPhone 5 purple

Soortgelijke foto's verschijnen steeds vaker op Twitter. Sommige gebruikers melden dat de iPhone 4S een soortgelijk probleem heeft, maar wel in mindere mate. Er wordt overigens over nog meer geklaagd. Zo verschijnen bij sommige gebruikers lijnen in het toetsenbord en hebben we zelfs berichten gezien van 'lightleaks'.

Processorsnelheid

Er zijn ook positieve berichten over de iPhone 5. Zo schijnt de processor niet op de eerder aangenomen 1 GHz te draaien maar op 1,3 GHz. Dit suggereert althans de Geekbench-app. Eerdere versies die spraken over 1 GHz werkten niet goed met de A6-processor aldus de ontwikkelaar Primate Labs.

Bron: cnet.com

 • Tags:
 • apple
 • camera
 • fail
 • iphone5

ts Apple Maps Fail

Google verrast door Apple Maps, iOS 6-versie Google Maps kan nog maanden duren

Telecomnieuws ·

Als je spijt hebt van de overstap naar iOS 6 en Apple's 'revolutionaire' nieuwe maps-applicatie dan hebben we slecht nieuws; Google laat weten nog maanden verwijderd te zijn van een eigen iOS-versie van Google Maps.

En dat komt omdat het zich heeft laten verrassen van Apple's stap om Google Maps in te ruilen voor een eigen variant. Het contract met Apple zou namelijk nog een jaar lopen. Apple begon echter steeds meer te klagen dat de iOS-versie achterbleef met die van Android en besloot haar eigen Maps te ontwikkelen en te verschepen met de iPhone 5, maar dan wel voorzien van turn-by-turn navigatie.

iOS 6 maps fail
Ready for takeoff!

Oud-CEO Eric Schmidt zou inmiddels hebben verklaard dat Google nog niet veel tijd heeft gestoken in een eigen iOS-versie van Google Maps. Bovendien kan het nog maanden duren voordat deze versie klaar is. En dan is het nog maar de vraag of Apple deze gaat goedkeuren. Veel onduidelijkheid dus. In de tussentijd spoort Apple gebruikers aan vooral veel gebruik te maken van het eigen Maps omdat het daarmee "alleen maar beter wordt".

Bron: The Verge

 • Tags:
 • applemaps
 • googlemaps
 • ios6

ts iPhone Mania

Verkoop iPhone 5 zorgt in Duitsland voor problemen

Telefoonnieuws ·

Vandaag ging bij onze oosterburen de verkoop van de iPhone 5 van start en dat zorgde direct voor Project X Haren-achtige taferelen. Zo ontstonden er in de rij opstootjes, vielen mensen flauw en dreigde de politie de verkoop te staken.

De problemen ontstonden niet alleen bij Oberhausen, vlak over de grens bij Venlo, soortgelijke berichten kwamen ook binnen uit München en Hamburg. Het probleem bij Oberhausen werd mede veroorzaakt doordat veel Nederlanders in de rij stonden. De iPhone 5 komt hier pas over een week uit en klaarblijkelijk wouden veel medelanders niet zolang wachten.

Oberhausen CentrO iPhone 5
Foto @femmetaken

Zoals gezegd moet tot 28 september gewacht worden voordat de iPhone 5 in ons land in de winkel ligt. Prijzen los beginnen vanaf € 679,00, in combinatie met een abonnement kan het ook gratis. We sommen enkele interessante aanbiedingen voor je op;

Zo krijg je bij Hi met een 1-jarig abonnement 4 maanden 50% korting, en bij een tweejarig-abonnement 12 maanden 50% korting. Bij KPN heb je voor 57,5 per maand een iPhone 5 16GB. Blijf je liever bij Vodafone dan zul je je moeten inschrijven. En vrijdagochtendvroeg voor de lokale Apple Store liggen is natuurlijk ook nog een optie.

 • Tags:
 • chaos
 • iphone5

ts iPhone 5 zijkant s

iPhone 5 eerste 24 uur al 2 miljoen keer besteld

Telefoonnieuws ·

De iPhone 5 mag dan matig zijn ontvangen, dat weerhoudt mensen er niet van er ééntje te bestellen. Sterker nog, na de eerste 24 uur heeft Apple al 2 miljoen pre-orders ontvangen. Een verdubbeling van diens voorganger de 4S.

Daarvan waren na 24 uur 'slechts' 1 miljoen bestellingen van binnen. Het succes kan wel eens slecht nieuws betekenen voor wie een iPhone 5 besteld heeft. De vraag overstijgt namelijk de eerste voorraad. Dat kan betekenen dat mogelijk langer gewacht moet worden. Dit geldt trouwens niet voor Nederlandse kopers, zij kunnen de iPhone 5 namelijk nog niet pre-orderen bij Apple zelf.

Apple iPhone 5 White
De vernieuwde Apple iPhone

In Nederland zal de iPhone 5 pas op 28 september verkrijgbaar zijn. Wil je toch eerder een exemplaar bemachtigen dan zul je een trip naar Duitsland moeten overwegen. Daar ligt het iDing al vanaf komende vrijdag in de winkel. En ondanks dat ook Amerikanen tot die datum zullen moeten wachten zijn de eerste wachtende al gesignaleerd.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5
 • record

ts Apple A6

Meer informatie onthuld over processor iPhone 5

Telecomnieuws ·

Samen met de iPhone 5 kondigde Apple de nieuwe A6-processor aan. Hoeveel cores en op welke snelheid deze draait werd niet bekend gemaakt, maar is nu wel duidelijk geworden. Ook over hoeveel RAM-geheugen de nieuwe iPhone beschikt is bekend.

Deze informatie werd ontleed dankzij codes die op de processor staan en Apple tijdens de keynote liet zien. Hieruit kon Anandtech opmaken dat de iPhone 5 over 1 GB aan RAM-geheugen beschikt, een verdubbeling ten opzichte van de 512 MB in de iPhone 4S. Bovendien is de A6 in staat dit geheugen 33% sneller te raadplegen, waarmee direct een zekere snelheidswinst ontstaat.

Apple A6 processor
De Apple A6-processor

Over de processor zelf bestaan nog veel onduidelijkheden. Zo suggereren sommige blogs dat Apple gebruik heeft gemaakt van een ARM Cortex A15, bewijs hiervoor ontbreekt echter en voorlopige test s weerspreken dit.

iPhone 5 CPU and RAM

Een benchmark op GeekBench geeft tot slot informatie over de snelheid en hoeveelheid cores. Zo zou de iPhone 5 volgens deze bron draaien op 1 GHz en beschikken over twee cores en dat is sneller dan de 800 MHz van de iPhone 4S. Duidelijkheid over bovenstaande moet komen zodra de iPhone 5 beschikbaar is, uit elkaar gehaald wordt en onder een röntgenapparaat gaat.

Bron: Anandtech.com

 • Tags:
 • a6
 • apple
 • iphone5

ts iPhone 5

Apple iPhone 5 vs. de concurrentie

Telefoonnieuws ·

Apple heeft gisteren niet zozeer de iPhone 5 aangekondigd, maar het heeft de geruchten bevestigd. Nu we zeker weten wat het wordt kunnen we beginnen met vergelijken. Een gevecht tussen de iPhone 5 en de concurrentie met een verrassende winnaar.

We kondigen de tegenstander van de iPhone 5 voor je aan. Voor Nokia staat opgesteld de Nokia Lumia 920 met Windows Phone 8, in de hoek van Samsung de Galaxy S III en voor HTC de One X. Om het spannend te maken gooien we er ook een verrassing tussen. De nog niet helemaal officiële LG Optimus G is onze underdog. Tijd om te beginnen. Drie ronden, één winnaar.

Ronde 1: Specificaties

Fabrikanten zullen zeggen dat specificaties niet alles zeggen, maar veel consumenten zijn het daar niet mee eens en klant is koning. Daarom in ronde één; specs.

iPhone 5 vs. the competition
Klik voor groter, of vergelijk ze zelf

Het dunst van allemaal is de iPhone 5; slechts 7,6 millimeter. Tegelijkertijd is hij ook het kleinst met een beeldscherm van 'slechts' 4 inch. Het scherm van de Galaxy S3 is het grootst, maar die werkt met een Pentile-indeling. Het toestel met de hoogste pixeldichtheid is de Lumia 920; 332 PPI. De winnaar is echter de Optimus G met z'n 4,7 inch grote True HD IPS+ beeldscherm met 1280 x 768 pixels resolutie.

Processor en werkgeheugen

Qua processor weten we van de iPhone 5 nog niet alles. Niet de klokfrequentie en niet hoeveel cores. We gokken op dualcore en een snelheid van tussen de 1,2 en 1,4 GHz. Daarmee is hij op papier langzamer dan de quadcore HTC One X. We zullen even moeten wachten op de eerste testresultaten van de A6-processor. Toch denken we dat de Optimus G er met de eer vandoor gaat. Deze werkt namelijk met een 1,5 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro gebaseerd op een 28nm procédé. Bovendien beschikt de Optimus G over 2 GB aan werkgeheugen. Hoeveel de iPhone 5 tot z'n beschikking heeft is niet bekend, maar meer dan de Optimus G zal het niet zijn.

Connectivity

Van alle telefoons beschikt alleen de iPhone 5 niet over NFC. Dat is jammer, maar niet het einde. Daarnaast beschikken de Galaxy S III en One X niet over LTE, maar dat is toch nog niet beschikbaar in Nederland. Belangrijker is de ondersteuning voor HSPA+ wat allen doen, maar niet op dezelfde snelheid. Alleen de Lumia 920 ondersteunt het snellere Cat24 dat een theoretische snelheid van 42 Mbps belooft. Nu nog een netwerk vinden die dat ondersteunt. Tot die tijd noemen wij de Lumia 920 winnaar.

Camera

Ogenlijk weinig verschil op het gebied van de gebruikte camera's. Toch lijkt de Nokia Lumia 920 met z'n PureView-techniek de beste papieren te hebben. Een uitgemaakte zaak is het niet want Nokia was niet eerlijk over de demo's. We wachten dus totdat we zelf foto's hebben mogen schieten. Bovendien weten we nog niet hoe goed de foto's van de LG Optimus G met z'n 13 megapixel camera zijn. Een tie dus.

Batterij

Kijken we naar de batterij dan is de Galaxy S III met z'n 2100 mAh het grootst, overigens samen met de Optimus G. De iPhone 5 beschikt over het kleinste exemplaar; 1440 mAh. Maar die heeft ook het kleinste scherm en juist dat is de grootste energieslurper. Een dag normaal gebruik lijkt voor alle telefoons de absolute maximum. De enige die er uitspringt is de Lumia 920 die je draadloos kunt opladen. Natuurlijk moet je in plaats van een kabel in je telefoon, een kabel in de draadloze oplader stoppen, maar gaaf is het wel. Winnaar is de Lumia 920. Overigens komt er nog een aparte draadloze oplaad-accessoire voor de S3 maar die moet je apart bijkopen.

Einde ronde 1

Sommen we alles op dan eindigen de Lumia 920 en de Optimus G op een gedeelde eerste plaats. Opvallend is dat de iPhone 5 helemaal geen punten verdient, maar Apple heeft het sowieso niet op met specificaties. En dat heeft een reden, het zegt namelijk niet het hele verhaal. Daarom gaan we door naar ronde twee; het gadgetgehalte.

Ronde 2: Gadgetgehalte

In ronde twee bespreken het hebbeding-gehalte van de verschillende telefoons. Hoe graag wil je hem hebben alleen maar voor de heb? Welke telefoon heeft de grootste aantrekkingskracht op je en móet je gewoon hebben? Niet vanwege objectieve argumenten, maar vanwege mooie termen en vlotte marketingtechnieken?

Apple

Uitvinder van deze strategie is toch wel Apple dat met z'n geheimzinnigheid als geen ander een bepaalde sfeer kan creëren. Echter heeft het sinds de tweede generatie iPhone geen iPhone meer geheim kunnen houden. Hierdoor vallen introducties tegen en missen het Ohh!-en-Ahh!-gehalte wat we wel hadden bij de introductie van de eerste generatie MacBook Air en iPod Nano. Apple kan dat goed maken door slimme marketing. Geef ogenschijnlijk logische onderdelen een mooie term en voila! Geen camera, maar 'iSight'. Geen connector maar 'Lightning'.

In het geval van de nieuwe dockconnector is dat zelfs geen voordeel. Vanwege de wijziging werken oude accessoires niet meer zonder meer waardoor het eerder een nadeel is dan voordeel. Helaas blijven de marketingtermen daar wel een beetje bij. Want echt warm van termen als 'saphhire lens' en 'dynamic antenna' worden we niet bepaald. En Siri kennen we inmiddels al. Toch heeft de iPhone 5 een bepaalde aantrekkingskracht op mensen. Het zijn niet alleen de fanboys, maar ook mensen die een telefoon willen die 'gewoon werkt'.

Samsung

Misschien dat de marketingmachine van Samsung het beter doet. De introductie van de Galaxy S3 was in ieder geval groots. Én we werden getrakteerd op termen als S-Voice en S-Beam. Helaas bleken het wel overgenomen technieken in een ander kleur jasje. S Voice is niets anders dan Siri en S Beam is een iets andere vorm van Android Beam wat bovendien alleen maar met andere S3-en werkt. Dat kopieergedrag heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mensen, maar gaat niet zo diep als dat bij Apple. Bovendien werkt het bij veel mensen averechts. En het goedkoop ogend plastic wekt geen hebberige gevoelens bij ons op.

Nokia

Beter doen ze het bij Nokia. Niet alleen is er echte innovatie te vinden in de Lumia 920, ze geven er ook nog eens mooie namen aan zoals PureMotion HD+. Hierdoor kun je zelfs met handschoenen aan je telefoon bedienen. Zelfs lange nagels is geen probleem. Daarnaast weet PureView ons altijd te interesseren, zelfs als er geen 41 megapixel sensor achter zit. De flexibele lens-ophanging maakt dat weer goed. Ook de geheimzinnigheid rondom Windows Phone 8 doet Nokia in zekere zin goed. Het wekt in ieder geval interesse. Van iOS 6 weten we alles al.

Wat ook goed werkt zijn de uitgesproken kleuren waarin de Lumia 920 uitkomt. Hiermee val je zeker op. En om het goed af te maken is er wireless charging. Een eeuwenoud principe maar gaaf is het wel.

HTC

Denk je HTC, dan denk je aan design. Bij HTC hadden ze liever dat je aan 'imaging' denkt want het bedrijf zette erg in op de camerafuncties van de One X. Helaas worden deze in de praktijk ook door de concurrentie vrolijk overgenomen. Het maakt de HTC One X er niet slechter op, maar een duidelijk concurrentievoordeel hebben ze niet. Qua geluid scoren ze beter dankzij de Beats Audio-integratie. Met een aparte Beats-koptelefoon bereik je echter ook hetzelfde dus dat is niet echt een unieke feature. Blijft dus over het uitgesproken uiterlijk wat zeker bijdraagt aan de verkopen. Echter, als we naar de winstcijfers van HTC kijken is dat niet genoeg. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou bij een verliezer horen?

LG

Als je aan LG denkt, dan denk je nou niet direct aan top-telefoons die je persé moet hebben. Ondanks dat de telefoons best goed zijn scoort LG matig op het gebied van software en daardoor kan de klanttevredenheid beter. Bovendien moeten we de eerste LG-fanboys nog tegenkomen. Dat is jammer want de producten van LG worden steeds beter, en mooier. Echt uitgesproken vinden we de Optimus G echter ook nog niet, maar LG doet tenminste haar best met het uitbrengen van YouTube teaser waarin het gooit met termen als True HD IPS+, G2 Touch Hybrid Display, Snapdragon S4 Pro en 13 megapixel Ultra Slim camera met High Accuracy PKG technologie. Genoeg is het echter niet, daarvoor zal het bedrijf nog meer uit de kast moeten halen.

Einde ronde 2

Onbetwiste winnaar is Nokia. Het bedrijf lijkt zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. Natuurlijk heeft het goed naar de concurrentie gekeken, maar dat doet de rest ook. Bovendien hebben ze geleerd van het verleden. Daarnaast heeft het bedrijf sympathie verdiend door de gok met Windows Phone te nemen.

Ronde 3: Prijs en beschikbaarheid

Je hebt helemaal niets aan een aangekondigd product als je hem niet kunt kopen. En voor een leuke prijs helpt ook. Veruit het duurst zal de iPhone 5 zijn; los rond de 600 euro. Hoeveel de Lumia 920 moet kosten weet Nokia nog niet, maar denk aan de beginprijzen van het vorige vlaggenschip de Lumia 900. Tussen de 500 en 550 euro dus. De Galaxy S3 kost los zo'n 500 euro terwijl de One X inmiddels 475 euro kost. In combinatie met een abonnement vind je trouwens ieder toestel gratis.

HTC One X
De HTC One X

Kijken we naar de beschikbaarheid dan kun je 2 van deze telefoons nu al krijgen; de Galaxy S3 en de One X. Dan is de directe winnaar van deze ronde de HTC One X. Dit model biedt misschien tevens de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat het is uitgeroepen tot beste smartphone van 2012 (Graham Telecom Award)! Er is wel één maar, over diens opvolger wordt namelijk al gesproken (de One X+). Even wachten is dus misschien helemaal niet zo'n gek idee. En tegen die tijd is de iPhone 5 ook uit. Wanneer de Nokia Lumia 920 uitkomt is echter nog een groot vraagteken. Wij denken ergens in oktober, maar Microsoft houdt Nokia wel in gijzeling hierover. Geruchten gaan dat Windows Phone 8 namelijk nog niet af is. En zonder OS geen telefoon.

Conclusie: de winnaar!

We hebben alle ronden doorlopen en de winnaar is met technische knockout; de Nokia Lumia 920! Goede tweede is verrassend de LG Optimus G. Misschien nog wel opmerkelijker is de verliezer; dat is de iPhone 5. In geen enkele ronde wist de iPhone punten te scoren en dat is wel eens anders geweest. Verwacht echter niet dat de iPhone 5 niet zal verkopen. Sterker nog, hij zal als broodjes over de toonbank gaan. Dat komt omdat wat Apple doet ze erg goed doen. Zie het als een goeie illusionist met één ontzettend goeie act. Daarvoor ga je naar het theater, voor een allround huis-tuin-keuken-clown niet. En voor die ene illusionist betaal je ook zonder morren wat meer, gewoon om het gezien te hebben, om erbij te horen. Zodat je kunt meepraten bij de koffieautomaat. Wij vragen ons wel hardop af hoe lang dat nog goed gaat. Wie gaat immers twee keer naar dezelfde voorstelling?

Nokia Lumia 920
De Nokia Lumia 920

Maar zoals gezegd is er maar één die in de prijzen valt en dat is come-back-kid Nokia. Het is ze gegund want ze komen van ver. De Lumia 920 scoort op specs en op gadgetgehalte, het is alleen maar te hopen dat hij snel genoeg in de winkel ligt. Wachten ze te lang dan kopen mensen misschien wel een iPhone 5. Helaas is Nokia afhankelijk van redder Microsoft. Die moet Windows Phone 8 tijdig af krijgen. Hopelijk komt de Lumia 920 nog uit voordat de hype is weggeëbd.

 • Tags:
 • battle
 • galaxys3
 • gevecht
 • iphone5
 • lumia920
 • onex

ts Apple iPhone 5 Keynote

Nieuwe Apple iPhone 5 met 4G en iOS 6 aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Zonder verdere verrassingen heeft Apple tijdens een speciale Keynote de nieuwe iPhone 5 aangekondigd. Zoals verwacht beschikt Apple's nieuwe mobiel over een groter beeldscherm, 4G en het nieuwe iOS 6 besturingssysteem.

Voorafgaand aan de keynote lekte uitzonderlijk veel iPhone-informatie uit. Hierdoor was de aankondiging voor de oplettende bezoeker geen spannende ervaring. Toch breekt de nieuwe iPhone 5 met het verleden al was het maar door het eindelijk afscheid nemen van het 3,5 inch beeldscherm.

New iphone 5

Het nieuwe scherm meet 4 inch en werkt met een 16:9 aspectratio. Apple brengt updates uit voor alle apps waaronder Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie en GarageBand om overweg te kunnen met de extra pixels. De meeste bestaande apps schalen automatisch mee, apps die dat niet doen hebben zwarte balken boven en onderaan het scherm. Bovendien is de nieuwe iPhone 5 maar liefst 20% lichter en 18% dunner dan de iPhone 4S.

New camera on iPhone 5

De camera is qua resolutie blijven steken op 8 megapixel maar beschikt wel over BSI, een Hybrid IR filter en een sapphire lens. De aperture komt uit op f/2,4 en dat in combinatie met verbeteringen aan de processor moet het schieten van foto's in weinig licht situaties geen probleem opleveren. Nieuw is de panorama functie en de mogelijkheid om foto's te schieten tijdens het filmen.

Panorama function

A6-processor en LTE

Apple brengt samen met de iPhone 5 tevens een nieuwe processor uit; de A6. Deze is op 32nm gebaseerd net als in de nieuwe Apple TV en de geüpdatet iPad 2. De processor belooft 2x meer snelheid en 2x snellere graphics. Bovendien is hij zuiniger. Apps starten sneller op en games moeten hierdoor nog soepeler draaien.

A6 processor

De iPhone 5 is uitgerust met LTE, waar je hier in Nederland momenteel weinig aan hebt. Dankzij de breed ondersteunende 4G-banden kun je wel elders in de wereld waar 4G wordt aangeboden gebruikmaken van LTE. Apple maakt gebruik van een dynamic antenna.

Lightning connector

Misschien nog wel het nieuwst is de nieuwe 8-pins Lightning connector die de verouderde 30-pins-connector die uit 2003 stamt moet vervangen. Deze nieuwe 8 pins connector is 80% kleiner dan z'n voorganger en komt tevens met een (groot uitgevallen) convertor zodat je je oude accessoires kunt blijven gebruiken.

Iphone5 0360

iOS 6

Tevens werd iOS 6 officieel gemaakt plus nog enkele extra features die het bedrijf achter de hand hield, zoals de panorama-functie en de mogelijkheid om te reageren op elkaars foto's in Fotostream. De Apple iPhone 5 komt op 21 september uit en prijzen zijn gelijk aan de 4S. Nederland moet echter wachten tot 28 september. Net zoals voorgaande edities kun je kiezen uit de kleuren 'wit' en 'zwart' en de uitvoeringen 16, 32 en 64 GB. iOS 6 komt al op 19 september uit en is gratis te downloaden voor de 4S, 4 en de 3GS.

Afbeeldingen: The Verge

 • Tags:
 • apple
 • iphone5
 • keynote

ts Apple Rumors

Top 10 nieuwe iPhone 5 geruchten opgesomd

Geruchten ·

Morgen houdt Apple een persconferentie waar de nieuwe generatie iPhone wordt aangekondigd. Dat is althans de verwachting. En zo zijn er meer vraagtekens want bij Apple weet je immers maar nooit. Wij sommen de laatste geruchten op.

Dat Apple een nieuwe iPhone presenteert lijkt vast te staan. De huidige generatie iPhone bestaat immers alweer bijna een jaar. Bestond vorig jaar nog veel verwarring vanwege een nieuw uitgelekt uiterlijk en de mogelijke komst van twee iPhone's, dit jaar lijkt het een stuk duidelijker. Zo lekte voor Apple-begrippen belachelijk veel informatie uit over de 'nieuwe iPhone'. Tijd om ze één voor één te bespreken.

1. Groter scherm

De iPhone werkt al vanaf het begin met een 3,5 inch scherm. En in een markt waarin telefoons met 4,7 inch scherm geen zeldzaamheid meer zijn oogt 3,5 wel heel erg klein. Ooit nog als hét ideale formaat verkondigd, de vergroting naar 4 inch lijkt een grote zekerheid.

iPhone 4S next to new iPhone 5

Wie hoopt op een 16:9 720p resolutie komt bedrogen uit. Apple plakt hoogstwaarschijnlijk enkele lijnen toe aan de onderzijde waarmee de resolutie uitkomt op 1136 x 640 pixels. De meeste bestaande apps schalen dan automatisch mee vanwege de manier hoe iOS-apps gemaakt zijn. Alleen games zullen meer moeite hebben en aanpassingen vereisen om gebruik te maken van deze extra ruimte. Verwacht niet dat Apple ook de horizontale resolutie heeft veranderd naar bijvoorbeeld 720, dit zal veel meer impact hebben op het bestaande aanbod apps en het geroemde ecosysteem van apps onnodig in gevaar brengen. Apple zal dat risico koste wat kost willen vermijden.

2. Licht aangepast uiterlijk

Ondanks dat de nieuwe iPhone herkenbaar is als iPhone, en zelfs erg op de huidige iPhone 4S lijkt, lijkt een nieuw uiterlijk ook een redelijke zekerheid. Die wijziging zit hem dan niet alleen in het langere toestel. Vooral de achterzijde is vernieuwd. Een aluminium achterzijde lijkt haast zeker.

new look new iPhone

Wij vermoeden dat Apple hiervoor gekozen heeft om de iPhone stugger en steviger te maken. Iedereen die z'n glazen iPhone 4(S) wel eens heeft laten vallen weet direct waarom. Hij is nogal breekbaar. Toch is het glas niet helemaal verdwenen. Waarschijnlijk om de WiFi, GPS, Bluetooth en telefoonantennes de gelegenheid te geven te communiceren met de buitenwereld. Een andere kleine wijziging zit hem in de koptelefoonaansluiting. Deze tref je straks aan de onderkant aan, net als de iPod Touch al het geval was.

3. Nieuwe connector

Slecht nieuws voor accessoire-bezitters, goed nieuws voor accessoire-makers. Apple introduceert met de nieuwe iPhone hoogst vermoedelijk een nieuwe kleinere 8/9 pins connector. Op zich werd dat tijd, de huidige connector gaat alweer een tijdje mee en ook op dit gebied staat de ontwikkeling niet stil.

New connector

Natuurlijk vervelend als je bestaande accessoire niet meer rechtstreeks aan te sluiten is, maar dit is niet nieuw in de telecomwereld. Denk bijvoorbeeld aan de overgang van telefoons naar microUSB. Dit is dus niet iets wat alleen Apple doet. Bovendien brengt het zeer waarschijnlijk een convertor op de markt waarmee je nieuwe iPhone toch met je oude accessoires werkt.

4. NanoSIM

Ook telecomoperators zullen de introductie van de nieuwe iPhone gaan merken. En niet alleen vanwege de grote drukte. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk nieuwe simkaarten moeten uitdelen. Apple introduceerde met de iPhone 4 al de microSIM en waarschijnlijk gaan ze hetzelfde doen met de nieuwe iPhone maar dan met de nanoSIM.

Nanosim, microsim tray

De nanoSIM mag dan wel klein van formaat zijn, het was onderwerp van een groot gevecht in de telecomindustrie. Apple's nanoSIM werd na lang touwtrekken als standaard aangenomen en we kunnen dus binnenkort weer simkaarten bijknippen.

5. LTE

Met de nieuwe iPhone kunnen we hoogstwaarschijnlijk 4G-en, behalve in Nederland. Wij hebben immers nog geen operationeel LTE-netwerk waar je als consument gebruik van kunt maken. Verwacht deze op korte termijn ook niet. Mochten we dus over twee tot drie jaar eindelijk beperkt 4G hebben dan kun je met je inmiddels gedateerde 'nieuwe' iPhone toch LTE-en. Tenminste als Apple alle frequentiebanden ondersteunt. En dat is nog niet helemaal zeker.

LTE bereik Nederland
Alleen Tele2 heeft enkele operationele LTE-masten in Nederland

Leuk detail is dat Samsung reeds heeft aangekondigd Apple te zullen aanklagen mocht de nieuwe iPhone over LTE beschikken. Samsung beschikt veel LTE-patenten en heeft aan enkele van die ook meegeholpen ze te ontwikkelen. Apple bezit sinds kort over LTE-patenten, voornamelijk door aankoop. Gek is wel dat Samsung weinig van zich liet horen toen Apple een iPad met LTE uitbracht.

6. A6-processor

Iets minder zeker zijn we over de nieuwe processor. De huidige iPhone 4S gebruikt een A5-processor terwijl de nieuwe iPad een opgewaarde A5X gebruikt.

new iPhone logic board

Natuurlijk zou Apple deze A5X kunnen gebruiken die ook LTE ondersteunt. Het is echter onwaarschijnlijk omdat deze processor vooral ontwikkeld is om het Retina-scherm van de nieuwe iPad mee aan te sturen. Over zoveel pixels beschikt de iPhone niet en het zou dus logischer zijn om een andere processor te gebruiken. In het bijzonder eentje die minder energie verbruikt. Of dit een aangepaste A5 is of toch de nieuwe A6 is dus allesbehalve zeker.

7. Grotere batterij

Volgens de laatste geruchten gebruikt Apple een iets grotere batterij voor de nieuwe iPhone; een 3,8V - 5,45 Whr tegen de 3,7V - 5,3 Whr van de iPhone 4S. Verwacht echter geen verbetering van het uithoudingsvermogen.

new iPhone battery next to iPhone 4S

Apple gebruikt deze extra capaciteit om het energieslurpende LTE en de extra schermpixels het hoofd te bieden. Ook met de nieuwe iPhone kun je dus net óf nauwelijks de dag mee doorkomen.

8. iOS 6

Een nieuwe versie van iOS staat als een paal boven water. Versie 6 brengt onder andere verbeteringen aan Siri, nauwere Facebook-integratie, FaceTime over het telefoonnetwerk en een eigen kaartensysteem.

iOS6 overview

Wij hebben de eer gehad om al enkele maanden met iOS 6 te mogen werken en vooral het eigen Maps is een teleurstelling. Het werkt bij lange na niet zo lekker als Google Maps, beschikt niet over dezelfde hoeveelheid informatie en detail, mist hoge resolutie satellietbeelden en de hoog van de toren geblaasde Flyover-functie werkt niet in Nederland. Bovendien crashte de app regelmatig. Zelfs Google Maps vanuit de Safari-browser werkt beter. Misschien heeft Apple stiekem hard gewerkt en is het flink verbeterd als het uitkomt, wij vermoeden van niet. Het is te hopen dat Google met een aparte Google Maps-app komt.

Over de overige iOS6 functies zijn we overigens zeer te spreken. De aangebrachte wijzigingen en toevoegingen zijn subtiel en bruikbaar. Hiermee is iOS nog verder geëvolueerd en klaar voor het komende jaar.

9. NFC

Krijgt de nieuwe iPhone dan toch NFC? Nee. Waarschijnlijk niet. Toch is het een vaak genoemde eigenschap. Het zou ook prima kunnen samenwerken met het aangekondigd Passbook. Toch lijkt Apple er nog niet klaar voor te zijn en lijkt NFC te zijn geschrapt.

NFC on iPhone?
Geen NFC-module maar een luidspreker

Pas als Passbook is uitgerold en op grote schaal door bedrijven wordt gebruikt wordt het voor Apple interessant om NFC in te bouwen. Tot die tijd is er geen goede toepassing voor.

10. Nieuw instapmodel

We zien de laatste jaren een trend ontstaan bij de introductie van een nieuwe iPhone. Het vorige model wordt goedkoper en als instapmodel neergezet. Meestal door ook een model met slechts 8 GB aan ruimte te introduceren. Toen de iPhone 4S werd aangekondigd ging de iPhone 4 in de uitverkoop, ook bleef het de nog oudere iPhone 3GS verkopen. Die laatste gaat waarschijnlijk uit het assortiment en de iPhone 4S krijgt misschien een 8 GB uitvoering. Samen met een flinke prijsdaling.

Apple introduces 8GB version of iPhone 3GS

De iPhone 4(S) met z'n 3,5 inch scherm is dus eigenlijk de iPhone mini waar al zo lang over wordt gepraat. Ooit werd gedacht dat Apple samen met een nieuwe iPhone ook een instapmodel zou aankondigen. Dat zal niet snel gebeuren omdat het vorige model als instapmodel een nieuw leven krijgt. Woensdag 12 september weten we het allemaal zeker en neem tot die tijd alles met een snufje zout.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5
 • newiphone

ts Apple Icons

Apple-banner hint mogelijk op groter iPhone-scherm

Geruchten ·

Apple is druk bezig het Yerba Buena Center op te leuken voor de persconferentie van komende woensdag. De hier gebruikte banner geeft mogelijk een hint weg over de nieuwe generatie iPhone; namelijk een groter scherm.

Erg vergezocht is het niet. De afbeelding die Apple heeft opgehangen toont namelijk uitgerekte iOS-iconen. Het zou een subtiele hint kunnen zijn naar het grotere scherm waarmee de nieuwe iPhone 5 vermoedelijk uitgerust gaat worden.

Apple banner at Yerba Buena Center

En als je die krimpt herken je de volgende iconen;

Shrunken apps

Een 4-inch scherm is één van de meest gehoorde geruchten van de nieuwe iPhone. Bewijs hiervoor lekte veelvuldig uit en het is te hopen dat Apple nog iets geheim heeft weten te houden voor komende woensdag.

Afbeelding: Luis Gutierrez, macrumors.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone5
 • newiphone

ts Lte Patent

Apple slaat naar aanloop nieuwe iPhone vele LTE-patenten in

Telecomnieuws ·

Als de geruchten kloppen dan beschikt de nieuwe iPhone 5 over het snellere LTE. Om toekomstige rechtszaken voor te zijn heeft het bedrijf maar liefst 434 LTE-gerelateerde patenten ingeslagen binnen korte tijd.

Het inkopen van de LTE-patenten is niet vreemd want Samsung had reeds aangekondigd dat het direct een rechtszaak zou starten indien Apple met een iPhone met LTE-ondersteuning zou komen. Samsung heeft jarenlange ervaring op het gebied van mobiele telefonie en stond aan de wieg van vele LTE-technieken waarop het nu patent heeft. In totaal bezit het 819 patenten die gerelateerd zijn aan LTE.

Apple patent
Apple bezit aardig wat patenten, inmiddels ook op LTE

Apple doet relatief kort mee in de markt van mobiele telefoons en had precies een jaar geleden geen enkele LTE-patenten op haar naam. Inmiddels staat de teller dus op een indrukwekkende 434, waarvan een groot deel afkomstig van de aankoop van Freescale en Nortel en nog een groot deel van Apple's participatie in Rockstar Bidco. Bovendien bezit het inmiddels 44 eigen patenten. Hopelijk zal het genoeg zijn om zich te verweren in een nieuwe rechtszaak tegen Samsung. Want dat die er gaat komen is nagenoeg zeker.

Bron: Chosun.com

 • Tags:
 • apple
 • lte
 • newiphone

ts Apple Itsalmosthere

Apple nodigt pers uit voor 12 september

Telecomnieuws ·

Zoals verwacht heeft Apple de pers uitgenodigd voor 12 september voor een speciaal event. Op de uitnodiging lezen we "it's almost here" en het getal 5. Dit zou natuurlijk kunnen verwijzen naar de langverwachte komst van de iPhone 5.

Met enige zekerheid kunnen we toch wel stellen dat de nieuwe generatie iPhone tijdens dit event zal worden aangekondigd. Veel informatie hiervan lekte al uit. Zo zal de nieuwe iPhone over een groter scherm beschikken en een twee-kleurentonen achterzijde. Tevens zal naar verwachting samen met de nieuwe iPhone ook het nieuwe iOS 6 uitkomen.

Apple 12 september event
Nog even geduld, het is bijna zover

Ondanks de geruchten over een iPad Mini is het niet aanneembaar dat deze tegelijkertijd met de komst van de nieuwe iPhone gelanceerd zal worden. Vermoedelijk zal Apple hiervoor een apart evenement organiseren. Natuurlijk blijven we de introductie van de nieuwe iPhone 5 nauw voor je in de gaten houden, dus stay tuned.

Bron: MacRumors.com

 • Tags:
 • iphone5
 • newiphone

ts ts Letstalk iPhone

Nieuwe iPhone(s): wat kunnen we verwachten

Telefoonnieuws ·

Nog één dag wachten, en dan zien veel smartphone-fans waar ze maandenlang opgewacht hebben: de lancering van één of meerdere nieuwe iPhones door Apple. Op 4 oktober om 19.00 Nederlandse tijd is het zover.

Een aantal geruchten gaan rond over de presentatie die Apple morgen houdt. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende opties die in het geruchtencircuit rond gaan. De eerste prangende vraag is of Apple meerdere iPhones uitbrengt. Hardnekkige geruchten willen dat het bedrijf met een high-end en een mid-end-toestel komt. Er zijn echter meerdere aanwijzingen dat Apple het bij één nieuw toestel houdt.

2011269 iphone oct4 event invite

Meerdere toestellen?

Op de aankondiging van het event waarbij Apple over de iPhone spreekt, is bij het telefoon-icoon een ‘1’ te zien. Is dit een boodschap aan iedereen die denkt dat Apple met meerdere toestellen komt? Misschien. Twee toestellen zijn een mogelijkheid, maar wij zetten niet al ons geld erop in. Misschien komt Apple in een later stadium met een mid-end toestel, en komt morgen alleen de high-end iPhone 5. De ruime beschikbaarheid van de iPhone 4 op dit moment kan gelden als een aanwijzing dat dit toestel nog even blijft.

Als Apple met één toestel komt, dan is dat zeer waarschijnlijk de iPhone 5, waarvan al een aantal details lekten, zoals een groter scherm, plattere behuizing en een dualcore-processor. Een mid-end variant kan dan later komen. Voor veel Apple-fans zou het een teleurstelling zijn als Apple anderhalf jaar na de iPhone 4 slechts met een opgepoetste versie van dat toestel komt, en eerlijk gezegd verwachten we dat ook niet.

iPhone 4S

Mocht Apple wel met twee toestellen komen, dan gaat het volgens insiders om de iPhone 4S. Over dit toestel gaan meerdere geruchten. Overeenkomst tussen de onbevestigde berichten is dat het toestel uiterlijk zeer sterk op de iPhone 4 lijkt. Over de andere eigenschappen gaan geruchten over zowel een geupgradede iPhone 4 als een gedowngradede iPhone 4.

De iPhone 4S wordt volgens sommigen een goedkope versie van de iPhone 4, met minder opslagruimte dan het huidige toestel. Deze telefoon zou rond de 400 dollar zonder abonnement kosten. Andere geruchten willen echter dat de iPhone 4S een iPhone 4 met dualcoreprocessor is. Dit toestel kan nog steeds onder de iPhone 5 in de markt worden gezet.

 • Tags:
 • apple
 • iphone 4s
 • iphone 5

ts iPhone 5 2

Video onthult ontwerp iPhone 5

Geruchten ·

Een video, waarin een vermeend hoesje voor de iPhone 5 te zien is, onthult een deel van het ontwerp van het nieuwe Apple-toestel. De covers die we in de video zien passen bij eerdere geruchten over de nieuwe iPhone.

Het eerste dat opvalt, is dat het toestel iets groter wordt dan de iPhone 4, waarschijnlijk om ruimte te bieden aan een groter scherm. Andere fabrikanten hebben de trend van steeds groter wordende schermen al ingezet, en blijven hun toestellen met grotere schermen uitrusten. Apple doet waarschijnlijk mee aan die trend. Daarnaast is het toestel flink dunner dan de iPhone 4.

Apple stapt waarschijnlijk van het design met de externe antenne af. Als je afgaat op het ontwerp van de covers in de video, lijkt het toestel meer op een iPod Touch, met als verschil dat de iPhone 5 aan de bovenkant iets dikker is, en naar de onderkant van het toestel dunner wordt. De mute- en volumeknoppen blijven op dezelfde plaats, net als de camera.

Omdat we verwachten dat bovenstaande video spoedig van YouTube verwijderd wordt, hieronder een paar screenshots:

Iphone5 1
Iphone5 2
Iphone5 3
Iphone5 4
Iphone5 5

Bron: Phonearena.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 4

ts ts Apple 2

"Apple iPhone 5 te koop vanaf 14 oktober"

Geruchten ·

Nu de zomer achter de rug is zwellen de geruchten over de introductiedatum van de volgende iPhone aan. Naar verluidt komt de iPhone op 4 oktober, en zou het toestel op 14 oktober in de winkel liggen.

Apple weet de specs van het toestel tot op heden goed geheim te houden. Het is voor de hand liggend dat Apple de A5-processor van de iPad ook in de iPhone 5 gebruikt, en waarschijnlijk wordt het scherm iets groter, maar ook dat blijft speculeren. Geruchten gaan daarnaast dat Apple de iPhone 4 in aangepaste vorm blijft maken, om zo ook een goedkoper toestel aan te kunnen bieden.

201165 031208 iphone5 500
Een mockup van het toestel

Tegelijk met de iPhone 5 komt Apple met een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS, versie 5. Deze versie is al aangekondigd, en biedt onder andere een notificatiesysteem dat meer lijkt op dat van Android. Ook komt Apple met een eigen cloud-dienst, die het mogelijk maakt om gratis data op servers van Apple op te slaan.

Bron: Macotakara.jp

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts ts ts ts Apple

"Presentatie iPhone 5 op 4 oktober"

Telefoonnieuws ·

Volgens het blog All Things D houdt Apple op 4 oktober een presentatie, waar de nieuwe iPhone gepresenteerd zal worden. Het waarschijnlijk zal de eerste iPhone worden die door de nieuwe CEO Tim Cook onthuld wordt.

Apple komt mogelijk met twee nieuwe toestellen, een budgetmodel dat gebaseerd is op de iPhone 4, en een compleet nieuw toestel, de iPhone 5. Volgens geruchten krijgt dit toestel een groter display dan de huidige iPhone. De iPhone 4 heeft een display met een schermdiagonaal van 3.5 inch. Concurrenten hebben inmiddels toestellen aangekondigd met schermen die groter zijn dan 4.5 inch.

Isamu sanada iphone concept 3
Een iPhone 5 concept, niet van Apple

Naar verluidt doet Apple mee met die trend. De iPhone 5 krijgt zeer waarschijnlijk dezelfde processor als de iPad 2, de door Apple zelf ontworpen A5-processor, die overigens door concurrent Samsung gefabriceerd wordt. Verder is de verwachting dat het toestel dunner is dan de huidige iPhone.

Bron: Allthingsd.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts ts Apple 2

Apple-medewerkers: iPhone 5 heeft vernieuwd design

Geruchten ·

De volgende iPhone krijgt volgens medewerkers van Apple een vernieuwend design, en wordt dus meer dan een simpele update voor het huidige toestel. Dat zegt een anonieme bron tegen de New York Times.

Dezelfde medewerkers zouden gezegd hebben dat afbeeldingen van een onbekend toestel in een beschermend hoesje inderdaad de foto’s van de nieuwe iPhone zijn. Het nieuwe toestel wordt binnen een aantal weken gepresenteerd, zo willen de geruchten. De iPhone 5 zou onder meer voorzien zijn van een groter display dan de iPhone 4, en heeft een dualcore processor.

2011201 applny

Geruchten die eerder opdoken suggereren dat Apple niet alleen met een compleet vernieuwde iPhone komt, maar ook met een verbeterde versie van de iPhone 4, die iPhone 4S gaat heten. Dit toestel moet een publieke met een beperkter budget aanspreken, om Apple zo aan een groter marktaandeel te helpen.

Bron: Mactrast.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts ts ts ts Apple

iPhone 5 achtergelaten in een bar?!

Geruchten ·

Klinkt bovenstaande kop je bekend in de oren? Dat kan kloppen, want de iPhone 4 lekte ooit uit doordat een onoplettende medewerker van Apple het toestel liet slingeren in een bar. Of was het toch een marketingactie van Apple?

Hetzelfde lot lijkt de nieuwe iPhone beschoren te zijn. Het toestel werd achtergelaten in de Cava22 bar in San Fransisco. Apple wist volgens een bron het verloren toestel te traceren. Op de plek waar het toestel zou liggen, werd echter niets gevonden. De man die het toestel zou hebben, was wel in de desbetreffende bar geweest, en kreeg zelfs zwijggeld geboden door Apple. Een zoektocht van de politie in zijn huis leverde echter niets op.

Cava22 sf 0485 610x374
Cava 22, de bar waar het toestel achterbleef

De volgende iPhone komt waarschijnlijk nog deze maand, of in oktober. Belangrijkste verbeteringen aan het toestel van Apple zouden een dualcore-processor en een groter beeldscherm zijn. Ook gaan er geruchten dat Apple, dat sinds kort onder leiding van Tim Cook staat, met een goedkopere variant komt, mogelijk een uitgeklede iPhone 4.

Bron: News.cnet.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts Apple

iPhone 5 voor zowel GSM als CDMA?

Geruchten ·

De geruchtenmachine rondom de iPhone 5 draait op volle toeren. Sommige daarvan klinken ongeloofwaardig, maar het gerucht dat vandaag opdook is waarschijnlijk een stuk plausibeler dan eerdere onbevestigde berichten.

De iPhone 5 zou een heuse wereldtelefoon zijn, die zowel CDMA als GMS-netwerken ondersteunt. Daarmee gaat Apple weer terug naar een enkele versie van de iPhone, want op dit moment bestaan voor beide netwerktypen een verschillende versie van de iPhone. De CDMA-versie is niet bruikbaar op een GSM-netwerk, en vice versa. Een groot probleem is dat niet, maar een enkele versie zou de productie van de smartphone vergemakkelijken.

11110vzwiphonecomp
Details laten nu nog het verschil tussen de CDMA en GSM-versie zien

CDMA is een veelgebruikte techniek buiten Europa. Verizon, een van de grootste operators in de Verenigde Staten, maakt gebruik van deze techniek. Groot nadeel van CDMA is dat je niet gebeld kunt worden terwijl je op je smartphone aan het internetten bent. Net als in die goede oude tijd met 56K-inbelmodems houdt internet de lijn bezet. De snelheden die je haalt via zo'n netwerk zijn wel te vergelijken met de snelheden van niet-CDMA operators.

Bron: Engadget.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts ts iPhone 4 2

iPhone 5 verzonden naar operators

Geruchten ·

Bronnen bij meerdere operators melden dat de iPhone 5 is binnengekomen om deze te testen op hun netwerk. Het is gebruikelijk dat operators nieuwe toestellen krijgen voordat ze op de markt komen, om te kijken of deze goed samenwerken met het netwerk.

De verzending naar provider is een aanwijzing dat de komst van de nieuwe smartphone van Apple aanstaande is. Geruchten willen dat het toestel in september of oktober gepresenteerd wordt. Mogelijk komt Apple met meerdere versies van de iPhone, om ook het middensegment van de markt te kunnen bedienen. Om te voorkomen de nieuwe iPhone(s) vroegtijdig uitlekken, zouden de toestellen zijn verzonden in een prototype behuizing.

Applestore 5thave3 2

Het nieuwe toestel zal draaien op iOS 5, een nieuwe versie van het besturingssysteem voor smartphones en tablets van Apple. Deze versie zal na het vrijgeven van de nieuwe iPhone ook uitgerold worden naar de iPhone 4. Belangrijkste verbetering aan iOS 5 is het notificatiesysteem. iOS krijgt in de nieuwe versie een mededelingengebied, zoals we dat al kenden van Android en andere OS’sen. Daarnaast wordt iCloud geïntroduceerd, een gratis cloud-dienst van Apple.

Bron: SlashPhone

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts iPhone 5

iPhone 5 dunner en lichter dan iPhone 4

Geruchten ·

Nieuwe iPhone 5 geruchten! Deze keer komen ze uit een bron die door velen als betrouwbaar wordt gezien, de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. De krant heeft naar eigen zeggen met insiders gepraat.

Geruchten dat de iPhone dunner wordt zijn niet erg verbazend. Dunnere telefoons zijn een belangrijke trend, die door makers van Android-toestellen is ingezet. Zo wist Samsung de Galaxy S II iets dikker dan 8 millimeter te maken. Ook Sony Ericsson deed met de Xperia arc zijn best om een ultra dun toestel te fabriceren. Aan die trend lijkt Apple nu mee te willen doen.

Dat kan dunner
Dat kan dunner.....

Dat zorgt ook voor problemen, meldt de krant. Door het dunne design zou het toestel erg moeilijk in elkaar te zetten zijn, wat er mogelijk voor zorgt dat het toestel later dan gepland komt. Het geruchtencircuit wil momenteel dat de presentatie van de nieuwe iPhone, al dan niet in meerdere varianten, in august of september zal zijn.

Bron: Online.wsj.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

ts iPhone 5

iPhone 5 op 7 september?

Geruchten ·

Apple komt in augustus of september met een nieuw toestel. Daar durven wij wel op te wedden. Deze verwachting maakt veel geruchten los, die je met een korreltje zout moet nemen, maar toch interessant zijn om te lezen.

Een document van de Amerikaanse provider zou onderdeel zijn van bestanden die door hackers van de inmiddels opgeheven hackersgroep Lulzsec. Deze club, die een luis in de pels van bedrijven wereldwijd was, ging uiteen, en liet een gigantische blibliotheek met bestanden achter. Onderstaande afbeelding laat het document zien:

Att ipadleak 580x451

Hieruit zou op te maken zijn dat Apple met een LTE-variant van de iPhone en de iPad komt. Het migreren van de iPhone naar deze netwerktechniek in augustus suggereert dat er tegen die tijd een nieuwe iPhone ligt, die LTE, een in Nederland nog niet beschikbare 4G-techniek. Daarnaast dook onderstaande afbeelding op in een andere bron:

110629 next gen iphone

Hoewel deze afbeelding door iedere photoshopper gemaakt kan zijn, klopt de genoemde datum van 7 september met geruchten die we tot nu toe hoorden. De bak zout waarmee dit gerucht opgediend moet worden is daardoor iets kleiner, maar vergeet hem niet te nemen!

Bron: Soyacincau.com, Slashgear.com

 • Tags:
 • iphone5
 • lte

ts Apple

Twee nieuwe iPhones na de zomer?

Geruchten ·

De aankondiging van de Apple iPhone 4 is inmiddels meer dan een jaar geleden. Tijd voor een nieuwe smartphone van de gadgetfabrikant uit Cupertino in Californië, denken veel geruchtenverspreiders.

De geruchten rond de nieuwe iPhone gingen de afgelopen tijd twee kanten op. Sommigen beweren dat er een compleet nieuwe iPhone aan zit te komen, de iPhone 5, die zich moet meten met de high-end smartphonemarkt. Anderen denken dat Apple niet meer dan een update voor de iPhone 4 in petto heeft. Een analist van de Deutsche Bank vertelt nu aan investeerders dat beide er aan zitten te komen.

iPhone mini?

Geruchten dat Apple met twee toestellen komt gaan al langer. Het zou dan om een grote en een kleine iPhone gaan. De geruchten die nu worden aangewakkerd zijn daar een variant van, maar gaat niet over een kleinere variant van de iPhone. Het blijft natuurlijk afwachten waar Apple mee komt, maar de geruchten klinken plausibel. Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat Apple 'slechts' met een update voor de iPhone 4 komt, omdat het merk langer dan tot nu toe gebruikelijk was de tijd neemt voor het ontwikkelen van een nieuw toestel.

Bron: Tech.fortune.cnn.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone 5

Beknopte specificaties van de Apple iPhone 5

Afmetingen 123,8 x 58,6 x 7,6 mm
Gewicht 112 gram
Artikelcode A1429
Codenaam Apple N42
EAN codes 8718481300190, 8718481300183, 8716406023414, 8715557012681, 8715557012674, 8715557012667, 8715557012650, 8715557012643, 8715557012636, 8712421508653, 8712421508615, 8712421128578, 8712421128561, 8712421128554, 8712421128547, 8438473897414, 8438473896813, 8438473896011, 8438473895212, 8438473895014, 8438473894819, 8438473894611, 8438473894413, 5711045779725, 5711045582851, 5711045555329, 5050053535559, 4054318303823, 2000011956592, 2000011956585, 0888462019958, 0888462019941, 0888462019927, 0888462019910, 0888462014717, 0888462014663, 0888462014465, 0888462014458, 0885909638154, 0885909638116, 0885909638079, 0885909637768, 0885909637751, 0885909637744, 0885909637720, 0885909637706, 0885909637379, 0885909637331, 0885909636945, 0885909636556, 0885909636518, 0885909636259, 0885909636112, 0885909636075, 0885909636037, 0759776453113, 0088590953727, 0088590953720 Toon nog 44 anderen, 8712421128554, 8712421128547, 8438473897414, 8438473896813, 8438473896011, 8438473895212, 8438473895014, 8438473894819, 8438473894611, 8438473894413, 5711045779725, 5711045582851, 5711045555329, 5050053535559, 4054318303823, 2000011956592, 2000011956585, 0888462019958, 0888462019941, 0888462019927, 0888462019910, 0888462014717, 0888462014663, 0888462014465, 0888462014458, 0885909638154, 0885909638116, 0885909638079, 0885909637768, 0885909637751, 0885909637744, 0885909637720, 0885909637706, 0885909637379, 0885909637331, 0885909636945, 0885909636556, 0885909636518, 0885909636259, 0885909636112, 0885909636075, 0885909636037, 0759776453113, 0088590953727, 0088590953720
Platform
iOS 10.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.0 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.3 GHz, Apple A6, dual core
Selfiecamera 1.2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1440 mAh

Alle Apple iPhone 5 specificaties


Video over de Apple iPhone 5

Verschil in camerakwaliteit Lumia920 en iPhone 5


Vragen en antwoorden over de Apple 5