Concurrerende LG V30 komt eind augustus vlak voor IFA


LG gaat haar volgende vlaggenschip, de V30 phablet, voorafgaand aan het IFA-event in Berlijn aankondigen. Deze consumentenelektronicabeurs start 1 september dus omcirkel 31 augustus maar alvast in je agenda.

De eerste V10 werd in het najaar van 2015 aangekondigd, de V20 volgde het jaar daarop al sloeg dat phablet-vlaggenschip ons land over. Hopelijk eenmalig en kunnen we de V30 hier wel gewoon begroeten. Wij waren namelijk vrij gecharmeerd van de grote V10 destijds. LG experimenteert er met de V-serie namelijk vrolijk op los en dat levert verrassende producten op. Zo werd de V10 uitgerust met een apart notificatiescherm en een dubbele selfiecamera. Wat LG voor de V30 in petto heeft is nog gissen al liet @evleaks eerder zien dat LG experimenteerde met een uitschuifbaar scherm.

LG V30 prototype
Een vroeg idee van wat de LG V30 zou kunnen zijn

De grote LG V30 zou de concurrentie aan moeten gaan met de Samsung Galaxy Note 8 die rond dezelfde periode wordt verwacht. Qua prijs moet de V30 net onder de Note 8 zitten aldus Etnews. Eerder ging al het gerucht dat LG de V30 wil uitrusten met een OLED-scherm, dubbele camera, waterdichte behuizing en dat alles draaiend onder een Snapdragon 835-processor. Allemaal high-end dus maar toch met een concurrerend prijskaartje. LG lijkt volgens de bron voornemens om het toestel vrij snel na z'n onthulling in Zuid-Korea te verkopen. Andere landen volgen snel, hopelijk ditmaal ook in Nederland.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel