“Samsung ziet ook bij Note 8 af van vingerafdrukscanner in scherm”


Samsung zag niet alleen bij de Galaxy S8 en S8+ op het laatste moment af van het plaatsen van een vingerafdrukscanner in het scherm, ook bij de Note 8 zien de Koreanen er op het laatste moment van af. Problemen met de helderheid worden gerapporteerd.

Nu het bijna standaars is geworden dat telefoons aan de voorkant vrijwel geheel uit beeldscherm bestaan rijst de vraag; waar laten we de vingerafdrukscanner? Sommige fabrikanten zoals LG passen hem vanaf het begin al toe aan de achterkant maar grootmachten Apple en Samsung plaatsten hem traditiegetrouw aan de voorkant. Voor de S8 en S8+ heeft Samsung hem nu wat onhandig naast de cameramodule geplaatst mogelijk omdat het te weinig tijd had om hem volledig werkend te krijgen. Problemen die met de Note 8 opgelost zouden kunnen worden maar helaas geldt dat dus niet zo.

Vingerafdruk Samsung
Ook bij de Note 8 zal die waarschijnlijk hier ergens zitten

Want alhoewel het Samsung blijkbaar wel gelukt is de vingerafdrukscanner onderin het beeldscherm te verwerken treedt er een verschil op in helderheid. Hierdoor zou je de plek van de vingerafdrukscanner altijd min of meer zien wat ten koste gaat van de beleving van een groot scherm. Of andere fabrikanten die ook schijnen te werken aan telefoons met ingebouwde vingerafdrukscanners achter het scherm tegen dezelfde problemen aan lopen is nog maar de vraag. Samsung gebruikt voor haar vlaggenschepen al menig jaar OLED-schermen en voor de vingerafdrukscanner zouden ze naar verluidt gebruikmaken van de optische vingerafdruklezer van Synaptics. Mogelijk dat sommige andere technieken deze bijwerkingen niet kennen en we dus wel goed werkende producten van Apple en Vivo te zien krijgen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel