Google gooit strategie Pixel 2-telefoons om


Er lijken wat wijzigingen te zijn in de opvolger van de Google Pixel en Pixel XL. Gingen we er eerder van uit dat HTC wederom de toestellen mocht maken, inmiddels lijkt LG de aangewezen fabrikant. Ook lijkt de opvolger van de Pixel XL geschrapt te zijn.

De eerste generatie Pixel en Pixel XL bleken een aardig succes voor Google. Het zijn de eersten van hopelijk een reeks eigen ontwikkelde smartphones. Echter omdat Google geen telecomfabrikant is en daar verder ook geen ervaring mee heeft laat het die fabricage over aan HTC. Het geplaagde Taiwanese bedrijf leek ook de aangewezen fabrikant om de Pixel 2 te maken maar volgens een bericht van 9to5Google is daar mogelijk verandering in gekomen.

Google Pixel fotos

Zij ontdekten namelijk een bugreport voor de Taimen. Dat zou het derde nog grotere model dan de Pixel XL moeten worden. Hierin wordt LG genoemd als fabrikant. Het is niet de enige wijziging in strategie. Ook de eerder genoemde Muskie, het model dat de directe opvolger van de Pixel XL moest worden, lijkt te zijn geschrapt. Tenminste als we dit bericht van Android Police mogen geloven. De Walleye, de beoogde opvolger van de Pixel, blijft wel in planning staan. Het is natuurlijk mogelijk dat Google zowel LG als HTC in de arm genomen heeft voor de Pixel 2-serie, of het ook erg aannemelijk is blijft een tweede. En dan rest nog de vraag hoe groot 'Taimen' eigenlijk wordt. Als die nog groter wordt dan de Pixel XL dan lijkt de doelgroep meteen ook een stuk beperkter. Op al deze vragen zal voorlopig nog geen antwoord komen. Verwacht wordt dat Google pas ergens in het najaar met de Pixel 2-serie komt.


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel