Google Pixel 2 komt mogelijk in drie uitvoeringen


Google komt in 2017 mogelijk met drie Pixel-telefoons. De oorspronkelijke Pixel-serie telde nog twee uitvoeringen; de Google Pixel en Pixel XL. Opvallend aan de derde variant is dat deze mogelijk nog groter wordt dan de Pixel XL.

Google introduceerde Pixel en Pixel XL in 2016 en het zijn haar eerste volledig eigen ontwikkelde Android-telefoons. De Pixel meet 5 inch en de Pixel XL 5,5. Google ziet mogelijk ruimte voor nog een groter model. Dan moeten ze wel wat doen aan de schermranden want daardoor is de Pixel-serie momenteel groter dan zou hoeven. Dan zou bijvoorbeeld een 5,7 inch model met toch een iets compactere behuizing zeker een waardevolle toevoeging aan het assortiment kunnen zijn.

Taimen breedbekbaars
Deze foto toont goed aan; de Taimen is geen kleine jongen

Codenamen voor de drie telefoons hebben we ook al; de Pixel 2 heet Walleye, de Pixel XL 2 Muskie en het derde mogelijk nog groter exemplaar heet Taimen. Net als de codenamen van de 2016 Pixels kiest Google voor verwijzingen naar vissen. Zo is taimen familie van de zalm, muskie is een Amerikaanse snoek en de walleye kennen we hier als de breedbekbaars. Google liet eerder al weten dat het voornemens is om de Pixel 2-serie net zo high-end te maken als diens voorganger. We hoeven er dus geen rekening mee te houden dat de Taimen een goedkope instap Pixel wordt. Vooral nu duidelijk wordt dat dit model nog groter wordt kan dat gerucht helemaal de ijskast in. Er is trouwens nog een andere mogelijkheid; dat de Taimen geen Pixel-telefoon is maar juist een tablet. Google's laatste tablet dateert alweer uit 2014 en is dus wel aan een opvolger toe.

Foto: jxandreani (cc)
(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel