Gerucht: Google Pixel 2 wordt waterdicht


De Pixel van Google blijkt een hit. Natuurlijk omdat Google haar gewicht erachter zet maar het toestel zelf stelt ook niet teleur. Wel zijn er verbeteringen denkbaar, een waterdichte behuizing bijvoorbeeld. Precies iets voor de Pixel 2.

Eerder al ging het gerucht dat Google de huidige Pixel al van een waterbestendige behuizing wou voorzien maar daar van af zag vanwege tijdsgebrek. Het komende jaar hebben ze daar voldoende tijd voor zo je zeggen om aan een IP67 of 68 behuizing te werken. Concurrenten Apple en Samsung hebben hun vlaggenschepen al langer waterbestendig uitgerust. Zo is de iPhone 7 IP67-gecertificeerd, de Samsung Galaxy S7 zelfs IP68 waardoor hij beter tegen waterpenetratie bestand is.

Google Pixel XL hands-on
De huidige Pixel XL heeft watervrees

Onduidelijk is nog wie de Google Pixel 2 gaat maken. Google zelf beschikt niet over een assemblagefabriek dus het moet een OEM in de arm nemen. Voor de Pixel en Pixel XL riep het de hulp in van HTC nadat Huawei eerder al nee had gezegd. Er is ook een interessant gerucht over de rekenkracht van de Pixel 2; mogelijk gaat Google haar eigen ontwikkelde processor gebruiken. Ook Apple en Samsung maken hun eigen processors, LG doet ook een goede poging. Het ontwikkelen van een eigen processorontwerp is makkelijker gezegd dan gedaan dus het is nog maar de vraag of Google op tijd klaar is om hem in de Pixel 2 toe te passen. Een Google Pixel 2 wordt niet voor het najaar van 2017 verwacht.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel