5 Sony Xperia's verwacht; vlaggenschip met 4K-scherm en Snapdragon 835


Eerder werd nog gedacht dat Sony komende MWC niet met nieuwe vlaggenschepen zou komen. Nieuwe berichten brengen daar verandering in, sterker nog, het bedrijf zou een nieuw 4K-vlaggenschip willen uitbrengen met Snapdragon 835-processor.

Het toestel zou intern bekend staan als de Sony Yoshino. Het is niet de eerste keer dat Sony een 4K-scherm in een telefoon stopt; de Xperia Z5 Premium had ook al een dergelijk hoge resolutiescherm. Het nut daarvan was in de praktijk niet echt hoog, reden ook dat het toestel het jaar erop niet geüpdatet werd. Bovendien schakelde het toestel in veel gevallen terug op een lagere resolutie, ook om batterij te sparen. Mogelijk heeft Sony wat gevonden op de meeste problemen, mede door het toepassen van Qualcomm's nieuwste processor; de Snapdragon 835.

Sony Xperia 4K scherm
Ook de Z5 Premium beschikt over 4K-scherm

Deze processorkeuze betekent dat we de Yoshino niet vroeg in de winkels hoeven te verwachten. Naar verluidt zou Samsung alle exemplaren van de nieuwe chipset opgeëist hebben waardoor het nog maanden kan duren voordat andere fabrikanten ermee aan de slag kunnen. Overige eigenschappen van de Sony Yoshino zijn een 5,5 inch scherm, 4 GB aan RAM-werkgeheugen en Sony's eigen IMX400-camerasensor. Qua naamgeving lijkt de Xperia X2 Premium geen gekke keuze.

Nog 4 modellen

Los van de Yoshino mogen we vermoedelijk nog 4 modellen verwelkomen; de Keyaki, BlancBright, Hinoki en Mineo. De Keyaki moet zijn uitgerust met een 5,2 inch Full HD-scherm en 23 megapixel camera. Verwacht hier het nodige selfiegeweld, mede dankzij een 16 megapixel schieter. De BlancBright is met een 5 inch scherm iets kleiner al wordt hier wel een Quad HD-resolutie op geprojecteerd. Ook dit model zou over een Snapdragon 835-processor beschikken al kan Sony ook terugvallen op de Snapdragon 653. Qualcomm kondigde deze octacore-processor in oktober van 2016 aan. De Hinoki tot slot moet een nieuw instapmodel worden. Het toestel krijgt een compact 5 inch display met HD-schermresolutie. Drijvende kracht achter de Hinoki is een MediaTek Helio P20. Onduidelijk is nog of deze 4 modellen ook tijdens het MWC aangekondigd zullen worden. Sony houdt haar persconferentie op maandag 27 februari.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel