Sony, LG en Lenovo plannen MWC persaankondiging


Eind februari vindt zoals ieder jaar het Mobile World Congress in Barcelona plaats. De plek voor fabrikanten om hun nieuwe vlaggenschip te presenteren. Sony, LG en Lenovo leggen alvast hun moment of fame vast.

De meeste persevents vinden traditiegetrouw de dag voor de start van het MWC plaats. Dit jaar is dat zondag 26 februari. LG en Lenovo hebben alvast een exact tijdstip gegeven; 12:00 en 16:30. Ook Nokia en Huawei hebben al aangegeven die zondag een persevent te geven al is op moment van schrijven nog niet bekend hoe laat die plaatsvindt. Sony wacht tot maandag en start haar persmoment vroeg in de ochtend om 08:30.

Sony MWC17

De vraag die voor dit moment blijft is wat al deze fabrikanten gaan brengen. Van Sony zijn er bronnen die niet denken dat het met een nieuw vlaggenschip komt. Ondanks dat het vorige MWC nog de Xperia X Performance uitbracht. Er zijn twee toestellen die in de wandelgangen rondzingen; de G3112 en G3221. Dat zijn typenummers waarvan we nog niet weten waar ze bij horen. Ook zijn er geruchten over een opvolger van de Xperia XA. Mogelijk behoort die toe aan een eerder genoemd typenummer. Wat alle echter gemeen hebben; ze zijn mid-range.

LG

Voor LG staat eigenlijk al vast dat ze met de LG G6 komen, de opvolger van de G5. Dat toestel brak redelijk met het verleden en bracht een verfrissend nieuw uiterlijk waarvoor uitbreidingsmodules beschikbaar kwamen. De G6 lijkt wederom te breken met het verleden want weg zijn de uitbreidingsmodules. In de plaatst daarvoor komt een langgerekt 18:9 scherm en een waterdichte behuizing. We zijn daar vrij zeker over want LG heeft deze informatie zelf al gegeven.

LG MWC17
Zelfs LG's aankondiging kent een 18:9-schermverhouding

Huawei, Nokia en Lenovo

Huawei grijpt het MWC van 2017 ook aan om een volgend vlaggenschip aan te kondigen. De Huawei P10 krijgt hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera en een homeknop voorop. Mogelijk wordt het toestel vergezeld door de P10 Plus. Nokia komt met de P1 en Nokia 8. Mogelijk wordt ook nieuws gedeeld over een wereldwijde versie van de reeds aangekondigde Nokia 6. Van Lenovo zien we de laatste tijd veel geruchten over de Motorola Moto G5 en G5 Plus. Het zal ons verbazen als beiden niet worden aangekondigd.

Samsung

Grote ontbrekende tot nu toe is Samsung. Afgelopen MWC's introduceerde het een opvolger van de Galaxy S-lijn. Dit jaar lijkt de uitzondering. Na alle problemen met de Note 7 gunt het bedrijf zichzelf wat meer tijd. Een introductie van de Galaxy S8 wordt daarom later verwacht. Misschien gaat het wel andere telefoons aankondigen. Een andere mogelijkheid is dat het haar reeds aangekondigde Galaxy A 2017-editie nader gaat toelichten. Ook van de J-serie moet nog een 2017-editie uitkomen. Misschien worden die wel tijdens het MWC aangekondigd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel