Zo’n 40% meer data verbruikt tijdens Oud & Nieuw


Zowel KPN als T-Mobile melden dat er afgelopen jaarwisseling ongeveer 40% meer data verbruikt is ten opzichte van vorig jaar. Hiermee lijkt er eindelijk een einde te komen aan de explosieve groei van dubbele cijfers.

Vorige jaarwisseling bleek er nog sprake te zijn van een verdubbeling van het data-verbruik, ditmaal blijft het op een nette 40% bij KPN en 41% bij T-Mobile. Op moment van schrijven heeft Vodafone nog geen cijfers bekend gemaakt. Opvallend is dat T-Mobile verder meldt dat het aantal telefoongesprekken ook gestegen is; en wel met 20%. Qua SMS-verbruik ziet de provider een stabilisatie. Bij concurrent KPN zien ze echter al jarenlang een scherpe daling. Verstuurden klanten in 2010 nog 23 miljoen sms'jes tijdens de jaarwisseling via het KPN-netwerk, in 2017 lag dat aantal op nog maar 3 miljoen. Ook daalde bij KPN het aantal telefoongesprekken van 5 miljoen vorig jaar naar 4,4 miljoen dit jaar. Meest favoriete tijdstip om te bellen: 5 minuten over 12.

Vuurwerk

T-Mobile splits verder nog uit in welke steden het meeste geïnternet werd; op 1 staat dit jaar Amsterdam. Steden die daarop volgen zijn Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Breda, Haarlem, Almere en Arnhem. T-Mobile is bezig met een inhaalslag als het gaat om haar data-netwerk. Het wil met een vernieuwing hogere snelheden behalen dan de concurrentie en dat trekt nieuwe klanten aan. Wie ook hard aan een eigen netwerk bouwt is Tele2 maar die maakte samen met Vodafone vooralsnog geen cijfers bekend.Praat mee over dit artikel