Cyanogen staakt ontwikkeling CyanogenMod


Cyanogen staakt ontwikkeling CyanogenMod

Jarenlang gold CyanogenMod als alternatief voor Android maar dan zonder de bemoeienis van Google. Het bedrijf erachter staakt echter de ontwikkeling van de custom ROM en alle eigen diensten daaromheen.

Na 31 december 2016 zullen er geen nightly builds meer uitkomen en ook de diensten waarvan Cyanogen afhankelijk is zullen uit de lucht gaan. De source code zal wel als fork beschikbaar gesteld worden aan de open source community en wel onder de naam LineageOS. Het is dan nog maar de vraag wat er verder mee gebeurd. Er zijn een aantal fabrikanten die CyanogenMod gebruikten op hun telefoons waarvan OnePlus er tot voor kort één van de bekendsten was. Het bedrijf achter de slogan 'Never Settle' werkte de laatste tijd echter aan haar eigen custom ROM genaamd Oxygen. Een niet onverstandige keuze zo blijkt nu.

WileyFox

Er is nog een bedrijf dat voor haar producten afhankelijk is van Cyanogen en dat is het Britse WileyFox. Het nog relatief jonge bedrijf is vooral bekend van haar scherp geprijsde Dual SIM-smartphones waarvan alle in het assortiment Cyanogen OS draaien. Een voorbeeld is de Swift 2+, tevens de eerste van het bedrijf met ingebouwde vingerafdrukscanner. WileyFox zegt na het stilzetten van Cyanogen over te zullen stappen naar Android Nougat. Ze hebben wel weinig tijd voor een zachte overgang gelet op de naderende deadline. Het valt dus te verwachten dat er een periode zal zijn waarin je even geen updates zult ontvangen. Meer details daarover zullen de komende dagen bekend worden.


Prijsvergelijker WileyFox Swift 2 +

Toon alle aanbiedingen van de WileyFox Swift 2 +


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel