LG G5

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
LG G5 (H830)
LG G5 goud achterkant
LG G5 grijs voorkant gedraaid
LG G5 grijs voorkant rechterzijkant schuin
LG G5 grijs linkerzijkant
LG G5 wit achterkant

Reviews over de LG G5

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de LG G5

De LG G5 is een totaal nieuw vormgegeven smartphone van LG en bevat bovendien enkele innovatieve functies die we voorheen nog niet eerder zagen.

Innovatief modulair ontwerp

LG kondigde de G5 aan voorafgaand aan het prestigieuze Mobile World Congress in Barcelona. Voorheen koos LG nog vaak een eigen event op haar nieuwe vlaggenschip in het zonnetje te zetten. Bij de G5 doen ze het echter totaal anders en dat zien we ook terug aan het toestel zelf. Voor het eerst krijgt een LG-vlaggenschip een volledig metalen behuizing. En omdat LG het belangrijk vindt om zelf de batterij te kunnen verwisselen hebben ze een mechanisme bedacht om precies dat te doen. De onderkant met het LG-logo erop kun je namelijk via een knopje aan de zijkant ontgrendelen. Er zijn speciale accessoires beschikbaar die je vervolgens weer op de onderkant kunt terugzetten. Denk dan aan een speciale cameramodule met fysieke bedieningsknoppen zoals een sluiterknop, zoomknoppen en een video-opneemknop. Ook is er een speciale HiFi-module met ingebouwde 32-bits DAC van Bang & Olufsen voor beter geluid.

Belangrijkste LG G5 specificaties

 • Redelijk hoge 8 megapixel selfiecamera
 • IPS Quantum display van 5.3 inch + Corning Gorilla-glas
 • 32GB aan opslag (uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart)
 • Quadcore processor (Snapdragon 820) op 2,1 GHz met 4 GB werkgeheugen
 • 16 megapixelcamera aan de achterkant met 4K-video
 • Onderweg snel mobiel internetten met 4G (LTE)

Voordeel van twee camera's

LG paste bij vorige G-modellen vaak nog de bedieningstoetsen op de achterzijde. Daar vinden we bij deze LG G5 juist een grote ronde vingerafdrukscanner. Daarmee krijg je binnen een fractie van een seconde toegang tot het apparaat. Bovendien doet die tevens dienst aan aan/uit-knop dus helemaal verdwenen zijn die knoppen op de achterkant niet. De volumeknoppen zitten als vanouds weer aan de zijkant van het toestel. Vlak boven die scanner vinden we een dubbele camera. De ene is 16 megapixel groot met een standaard 78 graden lens terwijl de andere 8 megapixel camera juist een veel grotere 135 graden lens krijgt. Dat is meer dan het menselijk oog ziet en levert dus een extra grote kijkhoek op. Fotos die beide camera's maken kun je combineren tot één foto maar er zijn meer effecten mogelijk.

LG G5 grijs voorkant gedraaid

Altijd-aan scherm

Een gemiddelde gebruiker controleert tot 150 keer per dag z'n telefoon of hij gemiste gesprekken of notificaties heeft. Maar ook om even snel de tijd checken. Soms is het vrij onbeleefd om dit te doen. Tijdens een vergadering of in het donker in de bioscoop bijvoorbeeld. Het nieuwe 5,3 inch scherm van de LG G5 beschikt daarom over een Always-on functie. Deze geeft altijd de tijd en gemiste notificaties weer. LG belooft dat de functie niet erg veel van de batterij vraagt, de functie verbruikt slechts 0,8% per uur. Dat klinkt op eerste gezicht weinig maar op een hele dag is het toch al bijna 20%. Je kunt de functie gelukkig uitschakelen als je echt niet zonder dat batterijvermogen kunt. Gelukkig ondersteunt de LG G5 wel de Quick Charge 3.0 techniek waardoor je in een paar minuten toch alweer vele tientallen procenten hebt opgeladen.


De LG G5 in het nieuws

ts LG Verwisselbare Batterij

“LG G6 behoudt verwisselbare batterij”

Geruchten ·

Ook in 2017 lijkt het erop dat LG de enige 'grote' fabrikant is die haar vlaggenschip met een verwisselbare batterij uitrust. Inmiddels is iedereen op een dunne unibody van glas of metaal overgestapt maar LG blijft standhouden.

Eerder al werd bekend dat de opvolger van de G5 het modulaire karakter zou verliezen. Jammer wat ons betreft want het idee is goed. Het stelt mensen in ieder geval in staat om later nog eens wat te veranderen aan hun telefoon. Het zou LG echter te weinig opgeleverd hebben al kun je je afvragen of je daar niet gewoon mee moet blijven doorontwikkelen. De eerste iPhone verkocht ook niet goed. Wat wel blijft is dus de verwisselbare batterij. Daar adverteert LG al langer mee als voordeel al lijkt de consument er niet wakker om te liggen als het er niet is.

LG G5 met verwisselbare batterij
LG G6: niet modulair, wel verwisselbare batterij

De reden waarom LG toch blijft vasthouden aan de verwisselbare batterij is vanwege het Note 7-fiasco van concurrent Samsung. De batterijproblemen van dat toestel resulteerden in een ongekend grote terugroepactie. Als de batterij te verwisselen zou zijn geweest dan hadden consumenten die op kunnen sturen en was de schade een stuk minder groot geweest. Of dit echt de reden is voor LG's beslissing is gokken, bij The Korea Herald denken ze van wel. Om het gemis van de modules wat te verzachten komen er wel enkele nieuwe technieken bij. Denk dan aan iris-herkenning en een eigen betaaldienst. Die irisscanner zal vermoedelijk gewoon in de bestaande camera-modules geïntegreerd zijn. Om een eigen betaaldienst te kunnen introduceren wordt de LG G6 uitgerust met een magnetisch systeem vergelijkbaar met Samsung's betaaldienst. Eerder werd nog gedacht dat LG een apart soort betaalkaart zou uitbrengen. Als LG Pay inderdaad met magnetische straling werkt dan ligt het niet voor de hand dat deze in Nederland gaat werken. Wij betalen hier inmiddels vrijwel uitsluitend met chip.

 • Tags:
 • g6
 • lg
 • lgpay

ts LG G5 Se Modulair

LG maakt uitgeklede G5 SE officieel

Telefoonnieuws ·

Na weken vol geruchten heeft LG dan zonder veel poespas de LG G5 SE officieel uitgebracht. Naar nu blijkt gaat het om een iets uitgeklede variant van de G5 zonder 4G en een iets minder krachtige processor.

Staat bij Apple de term SE voor een kleinere variant, bij LG denken ze daar heel anders over. De G5 SE is even groot als de G5 met een 5,3 inch scherm. Zelfs de hoge resolutie van 1440 x 2560 pixels blijft gelijk, en dat geldt ook voor het IPS Quantum-schermpaneel. Toch moeten we de LG G5 SE wel iets minder groots waarderen en dat komt vooral omdat sommige eigenschappen missen. Het meest uit het oog springende is 4G. En dat is vrij opmerkelijk voor een smartphone anno 2016.

LG G5 SE
Aan de buitenkant zien we het verschil tussen de G5 en G5 SE niet

Dat de G5 SE geen 4G ondersteunt ligt niet door de processor-keuze. Die is namelijk gevallen op de Snapdragon 652 van Qualcomm. Dat is al een verschil ten opzichte van de Snapdragon 820 in de G5 maar feit is wel dat deze chipset het snellere 4G van nature ondersteunt. LG heeft verder het werkgeheugen teruggeschroeft van 4 naar 3 GB. Vooral vanwege het ontbreken van 4G vermoeden we dat de LG G5 SE niet officieel in Nederland zal worden aangekondigd. Het is dan ook geen verrassing dat we het deels modulaire toestel voorlopig alleen op enkele Russische sprekende websites van LG aantreffen. Mogelijk is er daar wel een markt voor. Overigens staat die pagina inmiddels weer offline. Mogelijk werd hij toch iets te vroeg aangekondigd.

 • Tags:
 • g5
 • g5se
 • lg

ts LG G5 Handson

LG G5 vanaf april verkrijgbaar tijdelijk met cammodule

Telefoonnieuws ·

De LG G5 zal halverwege april beschikbaar zijn vanaf een bedrag van 699 euro. Kopers krijgen daarbij gratis een Cam Plus-module ter waarde van 99 euro bij. De LG G5 onderscheidt zich juist door zogenoemde uitbreidingsmodules.

LG kondigde de G5 aan tijdens het Mobile World Congress halverwege februari. Het vergat toen te vermelden hoeveel het toestel ging kosten en wanneer we hem konden bestellen. Vandaag treffen we hem aan als pre-order bij diverse Nederlandse webshops. Losse prijzen beginnen bij 699 euro wat ongeveer in lijn is met andere vlaggenschepen. Wel krijg je er eenmalig een gratis cammodule uitbreidingsmodule bij ter waarde van 99 euro. Deze steek je onderin het toestel en voegt naast enkele cameraknoppen ook een extra batterij toe. De LG G5 onderscheidt zich juist door deze modules waarvan er ook een DAC-audio module uitkwam.

LG G5 cammodule

De variant van de LG G5 die je voor dat bedrag krijgt is 32 GB groot. Bij LG-telefoons is het altijd mogelijk geweest om het geheugen uit te breiden met losse geheugenkaartjes. Dat bij in het geval van de G5 tot maximaal 200 GB. Overigens zijn er ook geen andere geheugenuitvoeringen verkrijgbaar. Wel kun je kiezen uit meerdere kleuren namelijk Goud, Zilver en Titaangrijs. Alle drie kosten 699 euro. Alle combinaties met een abonnement lees je op de G5-abonnementenpagina. Het toestel zal in combinatie met alle operators verkrijgbaar zijn en bij verschillende kanalen. Vergeet ook niet om alle losse toestelprijzen te bekijken eventueel in combinatie met een simonly abonnement.

 • Tags:
 • cammodule
 • g5
 • lg
 • preorder
 • verkrijgbaar

ts LG G5 Modulair

LG onthult modulaire G5 met diverse uitbreidingsmodules

Telefoonnieuws ·

LG heeft een dag voorafgaand aan het Mobile World Congress de G5 aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een deels modulair ontwerp mee met metalen unibody waardoor een premium vlaggenschip ontstaat die je eventueel zelf kunt uitbreiden.

LG gooit het dit jaar over een geheel andere boeg. Het ontwerp van de G5 is van aluminium en toch beschikt het toestel over een verwisselbare batterij. Hierdoor mogen we de LG G5 ook deels modulair noemen. De onderzijde kun je van het toestel loskoppelen en daar zit meteen de batterij aan vast. Deze kun je losmaken en koppelen aan weer andere modules. LG kondigt samen met de G5 een aantal modules aan, waarover later meer.

LG G5 aankondiging

Het formaat van de LG G5 is ruwweg hetzelfde als vorig jaar. Toch gaat het schermformaat omlaag naar 5,3 inch. Wel is het nieuwe vlaggenschip een fractie smaller dan vorig jaar. Wederom zet LG sterk in op de ingebouwde camera's. Achterop zitten twee camera's waarvan één met een 78 graden lens en één met 135 graden groothoeklens. Dat is breder dan mensen kunnen zien. LG heeft ook gesleuteld aan de interface. Zo zijn er nieuwe functies bijgekomen waaronder Pop-out Picture en Auto Shot. Met die eerste kun je foto's van beide camera's combineren in een soort picture-in-picture foto. Met Auto Shot kan de G5 automatisch selfies schieten als hij een gezicht herkent.

Specificaties LG G5

De LG G5 krijgt een 5,3 inch Always on-beeldscherm met een hoge Quad HD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Dankzij de altijd aan functie kun je zelfs wanneer het toestel op standby staat altijd de tijd aflezen. Deze functie vraagt volgens LG zo'n 0,8% per uur van je batterij wat op een dag toch al bijna 20% is. Het gekozen schermpaneel is IPS Quantum Display. De krachtige Snapdragon 820-processor krijgt de beschikking over 4 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 32 GB groot en van het snelle type UFS. De 16 megapixel camera op de achterkant krijgt een tweede 8 megapixel companion camera met een groothoeklens. Voorop zit een evenals grote 8 megapixel selfiecamera. Je laadt de G5 snel op met het nieuwe USB Type-C met ondersteuning voor Quick Charge 3.0. De batterij is 2.800 mAh groot en kan dus verwijderd worden.

LG CAM Plus
De CAM Plus

CAM Plus en Hi-Fi Plus

Dankzij z'n deels modulair ontwerp kun je accessoires koppelen aan de onderzijde van het apparaat. LG kondigde meteen al een aantal speciale modules aan in samenwerking met andere bedrijven. Zo is daar de Hi-Fi Plus die samen met Bang & Olufsen gemaakt is. De module bevat een 32-bits DAC waardoor hoge kwaliteit audio afgespeeld kan worden. Ook liet LG de CAM Plus zien waardoor je een fysieke cameraknop krijgt met extra batterij. Naast een cameraknop zitten er ook knoppen op om in te zoomen en om video mee op te nemen. Je klikt de 2.800 mAh grote batterij van de G5 vast aan de CAM Plus zodat deze weer terug de G5 in gaat. De module kent van zichzelf ook nog een 1.200 mAh grote batterij voor extra vermogen.

LG Friends
Alle 'vrienden' van de LG G5

LG Friends

Los van de hierboven genoemde modules komen er nog meer speciale accessoires voor de LG G5 uit. Deze hoeven niet fysiek aan het toestel gekoppeld te worden maar werken wel in samenwerking daarmee. LG noemt ze LG Friends. De categorie bevat producten zoals de 360 CAM, 360 VR, Rolling Bot, Tone Platinum, Smart Controller en de H3 by B&O Play. Deze producten zijn ook bruikbaar in combinatie met andere smartphones en functioneren in veel gevallen zelfs autonoom. Zo kun je met de 360 CAM content in 360 graden opnemen dankzij z'n twee 13 megapixel camera's, kun je met de 360 VR in combinatie met je G5 Virtual Reality beleven, is de Rolling Bot een op afstand bestuurbare rollende camera, de Tone Platinum een bluetooth headset en tot slot kun je drones besturen met de Smart Controller. Al deze 'friends' kun je ontdekken en bedienen via de Friends Manager-app die LG alleen voor de G5 gemaakt heeft.

Iets wat LG nog moet aankondigen is de prijs van de G5. Die is namelijk op moment van schrijven nog niet bekend. Het nieuwe vlaggenschip moet vanaf april wereldwijd verkrijgbaar zijn in de kleurenuitvoeringen Pink, Titan, Silver en Gold.

 • Tags:
 • alwayson
 • g5
 • lg
 • lgfriends
 • modulair
 • mwc16
 • vlaggenschip

ts LG G5 Evan Blass

Beste foto’s tot nu toe tonen LG G5

Geruchten ·

We hebben inmiddels al een aardig idee van hoe de LG G5 eruit komt te zien. Het nieuwe vlaggenschip met z'n uitschuifbare onderkant krijgt een metalen behuizing en een dubbele camera achterop. Deze foto's laten het toestel beter zien dan ooit tevoren.

De lancering van de LG G5 staat gepland voor morgen 21 februari om 14:00 uur. Met zo weinig uren nog op de klok is het niet verwonderlijk dat er nog zoveel uitlekt. LG lijkt het met de G5 over een heel andere boeg te gooien. Kregen vorige G-modellen nog een plastic behuizing en een verwisselbare achterkant, dit jaar zal het topmodel gehuld zijn in een metalen unibody. Toch kun je dankzij de verwisselbare onderkant de batterij vervangen. Andere fabrikanten zijn hier de afgelopen jaren vanaf gestapt maar LG hecht hier nog zeer zwaar aan.

LG G5 voor- en achterkant

Ondanks het innovatieve ontwerp zijn de eerste berichten van mensen op Twitter niet echt positief. Dat zou wel eens aan de kwaliteit van de foto's tot nu toe kunnen liggen denkt @evleaks. Hij plaatste naast bovenstaande ook onderstaande afbeelding. Hij vond de eerste afbeelding zelfs zo weinig recht doen aan het origineel dat hij hem offline haalde.

LG G5 persrender

In een latere reactie op zijn tweet meldt Evan Blass dat de verwisselbare batterij van de G5 maar liefst 2.800 mAh groot is. De LG G4 beschikt nog over een 3.000 mAh groot exemplaar. Qua overige specificaties houden we rekening met een 5,6 inch groot Quad HD-scherm, 20 megapixel camera met 135 graden groothoeklens, 8 megapixel selfiecamera, vingerafdrukscanner en een Snapdragon 820-processor met 4 GB aan werkgeheugen. De 20 megapixel camera achterop wordt bijgestaan door een tweede camera die mogelijk lager is in resolutie. Details daarover worden ongetwijfeld morgen duidelijk.

(via)

 • Tags:
 • fotos
 • g5
 • lg
 • vlaggenschip

ts LG G5 Magic Slot Battery Nowhereelse

Weer nieuwe Magic Slot-module voor LG G5 gefotografeerd

Geruchten ·

Er is wederom een Magic Slot-module voor de LG G5 op foto vastgelegd. Ditmaal gaat het om de module met daarop de verwisselbare batterij. Naast deze module kondigt LG mogelijk nog twee modules aan waaronder een audio-module.

Dat de batterij vast zit aan de module doet vermoeden dat iedere accessoire die je in de Magic Slot van de G5 steekt z'n eigen voeding nodig heeft. We gingen er eerder nog vanuit dat de batterij en de Magic Slot-sleuf los van elkaar konden bestaan. Nu lijkt het erop dat iedere accessoire ook voorzien moet zijn van een batterij; één om de telefoon van stroom te voorzien + zichzelf. Details horen we zondag 21 februari wanneer LG de G5 aankondigt.

Batterij Magic Slot-module LG G5

Naast deze batterij-module komt LG mogelijk ook met een battery grip met bediening voor de camera en een Bang & Olufsen-module met ingebouwde DAC. De samenwerking met B&O werd overigens zelf door LG bekendgemaakt. De toekomstige module moet een hogere geluidskwaliteit tot gevolg hebben en heet 'B & O Play'. Eerder al maakte toeleverancier Qualcomm bekend dat de G5 over de Snapdragon 820-processor beschikt. Dat model geldt als het huidige vlaggenschip van de fabrikant. Het persevent van LG begint zondag om 14:00 onze tijd. Dat is precies een dag voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. We gaan daar uiteraard hier real time verslag van doen.

(via)

 • Tags:
 • batterij
 • g5
 • lg
 • magicslot

ts LG Robot

Qualcomm bevestigt Snapdragon 820-processor in LG G5

Geruchten ·

Geruchten komen niet vaak uit de hoek van toeleveranciers. Dat wordt meestal ook niet op prijs gesteld door het bedrijf die de componenten inkoopt. Qualcomm lijkt zich daar niets van aan te trekken en bevestigt gewoon de processor van de LG G5.

Nu moet de LG G5 nog officieel worden aangekondigd. Erg lang duurt dat niet meer, komende zondag moet dat al gebeuren. En zodra LG daar in Barcelona haar nieuwe vlaggenschip onthult weten wij al welke processor daar in zit. Qualcomm geeft namelijk een niet erg subtiele hint in een tweet die ze vandaag verstuurden. De nieuwe Snapdragon 820-processor zal in een LG-telefoon zitten die op 21 februari wordt aangekondigd. Laat dat nu net de G5 zijn.

Qualcomm tweet LG G5

De Snapdragon 820 is het nieuwste topmodel van Qualcomm die daarmee de 810 opvolgt die vorig jaar voor veel problemen zorgde. Die chip werd namelijk in veel telefoons te heet waardoor sommige telefoonfuncties niet meer functioneerden. Qualcomm hoopt uiteraard de problemen te hebben verholpen met de Snapdragon 820. Naast LG zullen ook de toptelefoons van HTC, Sony en zelfs Samsung er mee worden uitgerust. Al geldt voor de Samsung Galaxy S7 (edge) dat hij hier vermoedelijk met een Samsung Exynos-chip wordt uitgerust. De Amerikaanse versie zal volgens de geruchten wel over de Snapdragon 820 beschikken. Van de LG G5 weten we naast de processor dat hij zal beschikken over een metalen unibody behuizing. Ondanks dat zal de batterij wel vervangbaar zijn. Dat komt doordat het onderste deel los te maken is. LG noemt dit waarschijnlijk Magic Slot en het is bedoeld om accessoires aan het toestel te koppelen. Details daarover worden zondag 21 februari verwacht als LG de G5 officieel aankondigt.

 • Tags:
 • chip
 • g5
 • lg
 • processor
 • qualcomm
 • snapdragon820
 • soc

ts LG G5 Magic Slot Module Beamer Android Authority

Eerste foto van LG G5 Magic Slot-module, mogelijk projector (Update)

Geruchten ·

De LG G5 zal naar verwachting de eerste mobiele telefoon worden met een accessoire-slot. Tot nu wisten we nog niet goed aan welke accessoires we moesten denken. Deze foto heeft daar wel een idee van, namelijk een projector.

Mobiele telefoons met ingebouwde projectors zien we niet meer zoveel als vroeger. Dergelijke modules zijn groot en log en vandaag de dag willen we dat onze telefoons slank en compact zijn. Het zou zich wel lenen als accessoire die je van je telefoon kunt loskoppelen. Mogelijk komt LG met een dergelijke oplossing wanneer het de G5 aankondigt. Deze beschikt volgens de geruchten namelijk over een Magic Slot-poort waar je dergelijke accessoires op kunt aansluiten.

LG G5 Magic Slot beamer

We zien het mogelijk in praktijk op bovenstaande foto die door Android Authority gelekt werd. De heren zijn vandaag lekker bezig want ze lekten enkele uren geleden ook al een video met daarin de nog aangekondigde Samsung Galaxy S7. Ook de LG G5 moet nog officieel worden aangekondigd. De projector gaat dus onderin de G5 maar niet voordat eerst het onderste deel van het toestel wordt losgetrokken. Eenmaal open kun je naast het zelf vervangen van de batterij ook een accessoire-module plaatsen. Welke LG naast deze beamer allemaal nog meer wil lanceren is onduidelijk. Hopelijk wordt dat komende zondag 21 februari duidelijk wanneer LG het toestel officieel zal onthullen.

Update: Volgens Evan Blass van Venture Beat gaat het juist om een 'Battery Grip' met wat extra knoppen om de camera mee te kunnen bedienen.

 • Tags:
 • accessoire
 • beamer
 • g5
 • lg
 • magicslot
 • projector

ts LG G5 Dubizzle

Foto’s tonen onaangekondigde LG G5 in volle glorie

Geruchten ·

Met nog een paar dagen op de klok is het LG niet gelukt om foto's van de G5 geheim te houden tot z'n officiële lancering. We zien een van metaal ogende telefoon met dubbele camera achterop en wat lijkt op een vingerafdruklezer.

Onderstaande foto's verschenen op een website uit de Verenigde Arabische Emiraten die inmiddels verwijderd is. Dat klinkt verdacht maar hoeft nog niets te zeggen. Behalve dat op de foto's een toestel staat afgebeeld die overeenkomt met eerdere geruchten. Zo zit er achterop een dubbele camera + vingerafdrukscanner en is de behuizing van metaal. Bovendien lijkt de onderkant uit een apart onderdeel te bestaan. Dit is gedaan om de batterij zelf te kunnen verwisselen en om een accessoire-slot te bereiken.

LG G5 voorkantLG G5 achterkant
De LG G5 in volle glorie

Op de foto's lijkt de G5 vrij massief maar dat kan optisch zijn. We wachten daarom graag de officiële foto's af als het toestel zondag de 21e wordt aangekondigd. Ook horen we dan graag of het onderste deel van het toestel ook van metaal is. In deze foto lijkt er sprake te zijn van wat kleurverschil, mogelijk wijst dat op een andere materiaalsoort. Qua voorzijde lijkt de LG G5 trouwens wel wat op de G3 uit 2014. Ook dat toestel kende boven het scherm een zwart gedeelte met onderaan een metaal-achtige strip. Volgens eerdere geruchten kan zou je die uit het toestel kunnen schuiven. Hoe en wat zal duidelijk worden wanneer LG de G5 officieel aankondigt. Dat zal zondag 21 februari gebeuren om 14:00 uur onze tijd.

 • Tags:
 • dubai
 • g5
 • lg

ts LG Tweede Scherm

Blass: LG G5 heeft inderdaad tweede scherm & dubbele camera

Geruchten ·

Volgens insider Evan Blass van @evleaks kent de LG G5 inderdaad een tweede scherm bedoeld voor notificaties. Een soortgelijk scherm zagen we eerder al bij de V10. Ook een dubbele camera aan de achterzijde is aanwezig.

Alhoewel het tweede scherm al eerder genoemd werd is het toch opmerkelijk. LG kondigde namelijk eerder al aan dat het hoofdscherm van de G5 over een Always ON-functie beschikt. Deze kan dus al gebruikt worden om notificaties te tonen. Dat ondermijnt de noodzaak voor een tweede scherm exclusief voor notificaties. Overigens kan dit tweede scherm bij de LG V10 ook gebruikt worden om apps snel te openen.

LG V10 second screen
Tweede scherm van de LG V10

Blass meldt in een andere tweet trouwens nog een functie van de LG G5. Net als de onlangs aangekondigde LG X cam krijgt de G5 een dubbele camera op de achterkant. De X cam heeft naast een 13 megapixel ook een 5 megapixel schieter achterop. Of LG bij de G5 voor hetzelfde aantal kiest is nog onbekend. LG liet ondanks de onthulling geen plaatje zien van de achterkant van de X cam en dat is volgens Blass omdat de G5 over precies dezelfde opstelling beschikt. Overigens ging het gerucht over een dubbele camera al langer. Ook dit zien we terug bij de V10 al zit hier de dubbele camera juist aan de voorzijde. LG is sowieso geen onbekende met dubbele camera's. Zo bracht het in 2011 de Optimus 3D uit met een dubbele camera achterop bedoeld om 3D-opnames mee te maken.

(via)

 • Tags:
 • g5
 • lg
 • secondscreen
 • tweedescherm

ts LG Quick Cover G5

LG brengt alvast Quick Cover-hoesje uit voor G5

Telecomnieuws ·

We zien het niet vaak; fabrikanten die accessoires uitbrengen voor telefoons die officieel nog niet bestaan. LG doet daar niet zo moeilijk over en kondigt alvast de Quick Cover aan voor de nog uit te komen G5.

Net als bij andere Quick Covers zit er een venstertje in waardoor informatie van het scherm zoals notificaties, de tijd en de persoon die je belt getoond kan worden. Uit de afbeelding die LG erbij gedaan heeft wordt ook duidelijk dat je door het hoesje heen de telefoon kunt bedienen. Zo kun je zonder het hoesje te openen een gesprek aannemen of een alarm uitzetten.

LG G5 Quick Cover hoesje

Over de LG G5 werd eerder al bekend dat deze van een Always ON-scherm voorzien is. Dat maakt het minder noodzakelijk om de telefoon even snel aan te doen om te zien of je nog iets gemist hebt. Hier komt het Quick Cover-venstertje ook zeker van pas. Het hoesje kent verder een metallic uiterlijk met een glimmende afwerking. Net als bij vorige Quick Covers klik je het toestel erin en wordt dus ook de achterzijde beschermd. Hoeveel de Quick Cover voor de LG G5 moet gaan kosten en of er naast deze metallic uitvoering nog andere kleuren komen is niet bekend gemaakt. De LG G5 wordt zondag 21 februari aangekondigd voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona.

 • Tags:
 • accessoire
 • g5
 • hoesje
 • lg
 • quickcover

ts LG Always On

LG bevestigt Always ON-scherm voor G5

Geruchten ·

LG heeft op haar Facebook-pagina alvast een nieuwe functie van de G5 bevestigd. Het scherm kan zelfs in standby-modus informatie geven. Eerder ging al het gerucht dat de Galaxy S7-reeks van Samsung een soortgelijk scherm kreeg.

LG noemt het scherm 'Always ON' en de door LG geplaatste animatie zien we dat naast de tijd ook enkele notificaties getoond worden. Nokia deed vroeger iets soortgelijks met Glance Screen al werkte dit techniek alleen op Lumia's met AMOLED-schermen waardoor geen achtergrondverlichting nodig was. LG maakt voor haar G-serie van oudsher gebruik van een IPS-paneel die wel achtergrondverlichting nodig hebben. Een scherm dat gedeeltelijk altijd aan is lijkt een grote aanslag op de batterij. Echter kan het wel degelijk batterijbesparend zijn. De gebruiker hoeft het toestel immers niet meer aan te zetten om te zien of er gemiste oproepen zijn.

LG G5 Always ON-scherm
De LG G5 met Always ON-scherm

Naast dat LG verklapt dat de G5 een Always ON-scherm heeft zien we ook de silhouette van het toestel zelf. Vooral de hoeken lijken interessant en hebben wel wat weg van de Nokia X. De rand lijkt op de afbeelding van metaal te zijn gemaakt. Dit gerucht ging al langer. Een ander gerucht was een secundair scherm voor notificaties vergelijkbaar met de V10. Echter het Always ON-scherm maakt die nu redelijk overbodig. Wat overblijft is een mogelijk uitbreidingsslot. Details daarvan ontbreken en worden mogelijk op zondag 21 februari door LG toegelicht. Dan wordt de LG G5 namelijk officieel onthult.

 • Tags:
 • alwayson
 • g5
 • lg

ts LG G5 Hoesje Amazon

Hoesje toont voor- en achterkant LG G5

Geruchten ·

De introductie van de LG G5 staat om de hoek en alhoewel we al redelijk wat weten van LG's nieuwe vlaggenschip is alle nieuwe informatie welkom. Toch is het de vraag of we met deze nieuwe plaatjes veel verder komen.

Meestal krijgen hoesjesfabrikanten eerder de beschikking over informatie. Zo ook van de LG G5. Terwijl wij nog moeten wachten tot 21 februari voordat we het toestel kunnen aanschouwen weten hoesjesfabrikanten alvast de exacte afmetingen. En terwijl de G5 nog niet eens aangekondigd is zijn de hoesjes nu al bij Amazon te koop. We krijgen hierdoor mogelijk een beter beeld van wat ons 21 februari te wachten staat.

LG G5

Zo lijkt de LG G5 over een dubbele hoofdcamera te beschikken. Daar tussen zit een dubbele flitser en mogelijk een laser autofocus. Onder de module zit een ronde vingerafdrukscanner. Vroeger troffen we hier de bedieningsknoppen aan maar LG grijpt weer terug naar een klassieke knop-indeling. Al deze informatie komt overeen met eerdere geruchten. Dat kan twee dingen betekenen. Enerzijds dat dit gewoon de LG G5 is, maar het kan ook betekenen dat de hoesjesmaker zich door eerdere geruchten heeft laten inspireren. Wijzelf gokken op het laatste want het homescreen van de LG G4 van vorig jaar is gebruikt. We raden dus aan om deze informatie toch met een flinke korrel zout te nemen.

 • Tags:
 • g5
 • lg

ts LG G5 Teaser Usa

LG bevestigt komst G5 op 21 februari

Telefoonnieuws ·

LG liet zich tot nu toe redelijk op de vlakte als het ging over wat het op 21 februari ging aankondigen. Daar komt vandaag verandering in. In een blogpost meldt het Zuid-Koreaanse bedrijf dat het de G5 zal presenteren.

De lancering van de LG G5 staat gepland voor zondag 21 februari om 14:00. Plaats van aankondiging: Barcelona. Daar vindt de dag erop het Mobile World Congress plaats, een beurs waar meerdere fabrikanten met introducties komen. LG zet op haar uitnodiging een robot, een speelgoedvliegtuigje en een poppetje. Wat dat uiteindelijk met de G5 te maken heeft zal spoedig blijken.

LG G5 teaser

LG heeft ook een microsite opgetuigd voor het nieuwe vlaggenschip; bit.ly/LGG5day. Daar is naast een aftelklok en bovenstaande afbeelding weinig nieuwe informatie te vinden. De verwachtingen zijn hooggespannen van de opvolger van de LG G4. Het toestel krijgt niet meer de knoppen aan de achterkant. Daar is nu plaats gemaakt voor een vingerafdrukscanner. Ook zou er een uitbreidingsslot aanwezig zijn waar je bepaalde accessoires op kunt aansluiten. Details daarover ontbreken nog. Duidelijk lijkt wel dat LG vast wil blijven houden aan een verwisselbare batterij. Andere fabrikanten zijn de afgelopen jaren overgestapt op een ingebouwde batterij.

 • Tags:
 • 21feb
 • g5
 • lg
 • mwc16

ts LG G5 Dummy Droidlife

LG G5 gespot in dummy behuizing

Geruchten ·

Om te voorkomen dat het uiterlijk van toekomstige telefoons op straat komt testen fabrikanten vaak telefoons in een verhullend hoesjes. Dat lot lijkt nu ook de LG G5 te ondergaan want foto's van het toestel duiken vandaag op.

De LG G5 belooft het volgende vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf te worden. Nu het toestel gefotografeerd is in een verhullend hoesje wil niet zeggen dat we er niets van leren. Zo zien we volumeknoppen aan de zijkant, een vingerafdrukscanner op de achterkant en een USB Type-C aansluiting onderop. Hiermee breekt LG wel met het ontwerp van de G4 waar de bedieningsknoppen nog op de achterkant zaten en hij via MicroUSB moest worden opgeladen.

LG G5 voorkantLG G5 achterkantLG G5 onderkant

De persoon die de foto's heeft geplaatst meldt er verder bij dat de camera een resolutie krijgt van 16 megapixel en wordt vergezeld door een tweede 8 megapixel camera. Een dual camera-opstelling werd al eerder gesuggereerd. Onder die cameramodule zit een ronde vingerafdrukscanner. Deze indeling komt overeen met hoe CNET die enige tijd geleden opgetekend heeft. Eerder werd ook gemeld dat de LG G5 een uitneembare batterij heeft. Hiervoor kan de onderkant van het toestel verwijderd worden. De exacte werking van dit mechanisme wordt in deze fotoreeks niet veel duidelijker. De aankondiging van de LG G5 wordt komende MWC eind februari verwacht, mogelijk leren we dan meer. LG's persconferentie staat voor zondag 21 februari om 14:00 gepland.

Bron: Droid-life.com

 • Tags:
 • g5
 • lg
 • usbtypec

ts LG G5 Tekening Shai Mizrahi

“LG G5 van metaal, geen knoppen meer op achterkant”

Geruchten ·

Volgens een schematische tekening waarop de LG G5 te zien zou zijn blijkt dat het toestel toch wat ronder is dan voorzien. Bovendien stapt LG af van de knopindeling op de achterkant. In plaats daarvan gaan de knoppen weer naar de zijkant.

LG introduceerde de knoppen op de achterkant samen met de G3 en alhoewel wij er even aan moesten wennen bleek het in de praktijk best een logische plek. Ook bij de LG G4 zaten de knoppen op de achterkant. Vanaf de G5 zal dat mogelijk dus verleden tijd zijn, volgens onderstaand schema. Alhoewel we geen homeknop bespeuren zijn de volumetoetsen verhuist naar de zijkant. Een aan-/uitknop kunnen we zo één-twee-drie niet bespeuren. Mogelijk zit die ook in de volumeknop verwerkt.

LG G5 schema

Waarom LG terug valt op deze meer traditionele knopindeling is onbekend. Het kan te maken hebben met technische beperkingen. LG wil een unibody behuizing combineren met een uitneembare batterij. Bovendien moet het nog een plek vinden voor de vingerafdrukscanner die nu op de achterkant zit. LG past die pas sinds de Nexus 5X toe die ook door LG gemaakt wordt. Het is ook goed mogelijk dat de knopindeling naar de zijkant verhuist om een compacte dunne behuizing te krijgen. De LG G4 is met 9,8 millimeter namelijk niet de dunste. De introductie van de LG G5 staat mogelijk gepland voor zondag 21 februari. Dat is een dag voor het Mobile World Congress waar veel andere fabrikanten ook nieuwe telefoons zullen aankondigen.

 • Tags:
 • g5
 • knoppen
 • lg
 • ontwerp

ts LG G5 Cnet

Render toont vermeende LG G5 met uitschuifbare batterij

Geruchten ·

De Koreaanse afdeling van CNET heeft aan render geplaatst van iemand die naar verluidt de LG G5 gezien heeft. Ook LG lijkt over te stappen op een metalen unibody maar wil je niet het voordeel van een zelf te verwisselen batterij ontnemen.

We zien daarom een soort constructie waarbij het onderste deel van de telefoon afgenomen kan worden en de batterij in en uit het toestel geschoven kan worden. Het doet ons wat denken aan de HTC Legend. Getuigen verklaren dat de batterij er los in schuift al zijn er ook die beweren dat je hem eerst in een sleuf moet stoppen.

Render LG G5 met verwisselbare batterij

Wat ontbreekt op de render zijn de bedieningsknoppen aan de achterzijde. In plaats daarvan lijkt de volumetoetsen weer op de zijkant te zitten. Het is mogelijk dat de persoon die de G5 in levenden lijve gezien heeft zich dat niet meer kon herinneren, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat LG terugvalt op de traditionele knopindeling. Wat verder opvalt is de rechtheid van het toestel. LG stond er de laatste jaren juist om bekend om veel rondingen toe te passen. Daar blijft in dit nieuwe ontwerp weinig meer van over. Je kunt je verder afvragen waarom LG zichzelf in zoveel bochten wringt om maar een verwisselbare batterij te houden. De laatste jaren hebben fabrikanten wel bewezen dat het merendeel van ons zonder kan. Onduidelijk is wanneer LG de G5 aan zal kondigen. Mogelijk is dat eind februari tijdens het MWC, het is ook goed mogelijk dat een aankondiging langer op zich laat wachten.

Bron: CNET

 • Tags:
 • g5
 • lg
 • prototype

ts LG Telefoon

“LG G5 krijgt 2e scherm, dubbele camera en uitbreidingsslot”

Geruchten ·

LG lijkt voor de G5 vol gas te willen geven. Het toestel krijgt net als de V10 een tweede scherm en een dubbele camera. LG lijkt ook een verrassing in petto te hebben; het toestel krijgt mogelijk als eerste een Magic Slot-uitbreidingsslot.

LG heeft goed opgelet en merkt terecht op dat modulaire telefoons best hip zijn. Google sleutelt aan Project Ara en zelfs de Nederlandse Fairphone 2 is enigszins modulair te noemen. Dat wil zeggen dat je zelf onderdelen kunt verwisselen en in zekere mate je eigen ideale telefoon kunt samenstellen. Door de opvolger van de G4 met een zogenoemde Magic Slot uit te rusten kun je later alsnog functies toevoegen.

LG V10 secundairy screen
LG G5 krijgt mogelijk net als de V10 over 2e scherm

Maar de LG G5 lijkt ook onderdelen te krijgen die we al eerder van LG zagen. Te weten een tweede scherm mogelijk bedoeld voor notificaties. Dat zagen we ook op de V10 die overigens inmiddels in Nederland verkrijgbaar is. De G5 krijgt mogelijk ook een extra camera waarmee het totaal uitkomt op drie. In plaats van op de voorkant kiest LG bij de G5 juist voor de achterkant. Bij de V10 zorgde een extra camera nog voor extra brede selfies. Verder kunnen we rekenen op een dubbele flitser en natuurlijk de bekende laser autofocus die LG al met de G3 introduceerde.

Vingerafdrukscanner

Hoe je de LG G5 kunt ontgrendelen is nog onbekend. Eerder was er sprake van de aanwezigheid van een iris-scanner maar nu klinken er berichten voor een meer traditionele manier van autorisatie. Mogelijk beschikt de G5 namelijk over een vingerafdrukscanner. De achterkant lijkt dan een logische plek hiervoor. LG laat al enige tijd de voorkant van haar toestel leeg. Qua processor lijkt de Snapdragon 820 de meest logische keuze. Die krijgt dan 3 GB aan werkgeheugen. Het scherm wordt met 5,3 een tikkeltje kleiner maar hij behoudt de Quad HD-resolutie. Dit alles bevindt zich in een metalen behuizing.

Magic Slot

LG lijkt met de G5 te willen innoveren want het toestel krijgt mogelijk als eerste een zogenaamde 'Magic Slot'. Dat is een uitbreidingsslot zodat je later alsnog hardware kunt uitbreiden. Onbekend is nog met welke modules LG komt. Mogelijk geeft LG anderen de mogelijkheid om uitbreidingskaarten te maken. Te denken valt aan extra camera's, bijvoorbeeld met zoomfunctie of aan externe toetsenborden. Maar Virtual Reality-accessoire is ook niet uitgesloten. De lancering van de LG G5 staat mogelijk gepland voor het eerste kwartaal van 2016.

Bron: Venturebeat.com

 • Tags:
 • g5
 • lg
 • magicslot
 • modulair

Beknopte specificaties van de LG G5

Afmetingen 149,4 x 73,9 x 8,6 mm
Gewicht 159 gram
Artikelcode H830
EAN codes 8809477680928, 8806087013887, 8806087006605, 8806087003536, 8806087003512, 8806087003505, 8806087002515, 8806087002508, 8806087000276, 8712421529177, 8712421529153, 5415247086192, 5415247086178, 2750056255616, 2750056255609, 1111236569656 Toon nog 2 anderen, 2750056255616, 2750056255609, 1111236569656
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 6.0 (Marshmallow)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.3 inch, IPS Quantum
Hardware
Camera 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor 2.1 GHz, Qualcomm Snapdragon 820, quad core
Selfiecamera 8 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2800 mAh, verwisselbaar

Alle LG G5 specificaties


Video over de LG G5

LG legt in 1 minuut uit waar het bij de nieuwe en modulaire G5 allemaal om draait


Alternatieven van de LG G5

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
LG G5 (H830)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Apple iPhone 7 Plus (A1785)
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Samsung Galaxy A5 (2017) (A520)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android6.0 (Marshmallow)
7.0 (Nougat)6.0 (Marshmallow)
Kleurenbeeldscherm5.3 inch, IPS Quantum5.5 inch, IPS5.5 inch, IPS5.1 inch, Quad HD Super AMOLED5.2 inch, Full HD Super AMOLED
Camera16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12.2 MP16 MP
Processor2.1 GHz, Qualcomm Snapdragon 820, quad coreApple A11 BionicApple A10 Fusion, quad coreSamsung Exynos 8890, octa core1.9 GHz, octa core
Selfiecamera8 MP7 MP5 MP5 MP16 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2800 mAh, verwisselbaar2691 mAh2900 mAh3000 mAh3000 mAh

Volledige vergelijking LG G5 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de LG G5