Razer stapt met overname Nextbit in smartphonemarkt


Razer, bekend van de laptops en muizen om mee te gamen, neemt de makers van de Nextbit Robin over. Die Android-smartphone was uniek omdat hij alles in de cloud opsloeg. Razer laat Nextbit voorlopig haar missie uitvoeren.

Daarmee lijkt het erop dat er toekomstige Robin-achtige telefoons in het verschiet liggen. De Nextbit Robin kwam uit na een succesvolle Kickstarter-campagne. Het kleurrijke toestel draait Android en qua opslag wordt het merendeel in de cloud opgeslagen. Nextbit bestaat uit voormalige medewerkers van Google en HTC. Razer zelf heeft geen ervaringen op het gebied van smartphones, het is vooral bekend als hardwarefabrikant gericht op gaming.

Nextbit Robin hands-on
Nextbit in nieuwe handen

Als ze die lijn voor mobiel willen voortzetten dan zou dat een interessante ontwikkeling kunnen zijn. Mobiel gamen is weliswaar populair maar haalt het bij lange na niet bij consoles of PC-games. Bovendien hebben anderen redelijk gefaald mij het uitbrengen van gaming-telefoons. Denk aan de Ngage van Nokia en de Xperia Play van toen nog Sony Ericsson. Voorlopig verandert er echter niets. Verkochte Nextbit Robin's blijven gewoon ondersteunt worden en het voormalige Nextrobin-team mag haar visie verder uitzetten. Zo zal de eerstvolgende update voor bestaande Robin's de upgrade naar Android 7.0 Nougat zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel