WhatsApp activeert twee-staps-verificatie


WhatsApp heeft haar twee-staps-verificatie uit beta gehaald en beschikbaar gesteld voor alle iOS, Android en Windows Phone-gebruikers. Deze extra beveiliging maakt het net weer wat moeilijker om in iemands anders berichten te neuzen.

Gebruikers moeten de optie wel zelf aanzetten. Dat kan onder 'Instellingen' en 'Account'. De tweede stap bestaat uit het kiezen van een code bestaande uit zes cijfers en het achterlaten van een mailadres. De code zul je nodig hebben wanneer je WhatsApp op een nieuwe telefoon of apparaat instelt. Deze code gaan ze overigens periodiek vragen waardoor je hem wel moet onthouden. Voorheen was het voldoende om een bevestigingscode in te voeren die WhatsApp automatisch naar je mobiel stuurde. Als deze onderschept wordt kan iemand anders in principe in jouw WhatsApp-account komen.

WhatsApp twee-staps-verificatie

WhatsApp timmert al langer aan de weg als het gaat om de beveiliging. Enige tijd geleden activeerde het bedrijf dat inmiddels onderdeel van Facebook is al end-to-end encryptie waardoor berichten altijd versleuteld zijn. Toch zijn er nog voldoende zorgen als het gaat om de beveiliging. Wanneer een hacker eenmaal een toestel is binnengedrongen en een app installeert dan blijkt het eenvoudig om berichten door te sturen, bijvoorbeeld dankzij een app genaamd mSpy. We zijn er dus niet maar het is wel aan te raden deze nieuwe vorm van verificatie aan te zetten.Praat mee over dit artikel