Steeds meer bekend over de Samsung Galaxy S8


Het Britse dagblad The Guardian heeft een bron gesproken die informatie heeft over de Samsung Galaxy S8. Informatie die we nog niet wisten, of die we nu bevestigd krijgen.

Net als voorgaande jaren komen er twee formaten; een kleinere en een grotere. Voorgaande jaren waren er ook al twee uitvoeringen waarvan één met een plat scherm en één met een gebogen variant. Afgelopen jaar bracht Samsung ook onderscheid aan in formaat. Zo was de edge-variant groter. Voor de Galaxy S8 lijkt Samsung in beide gevallen een gebogen "infinity" scherm toe te passen. Deze moet nagenoeg de hele voorzijde bedekken en levert een indrukwekkend screen-to-body-ratio op van waarschijnlijk tenminste 90%. Hierdoor zou volgens bron van The Guardian niet eens ruimte zijn voor het Samsung-logo.

Samsung Galaxy S8 screenprotector
Deze vermeende screenprotector geeft een idee van het ontwerp van de S8

Waar ook geen ruimte voor is is een vingerafdrukscanner. Deze is noodgedwongen naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Eerder nog werd gedacht dat Samsung een manier gevonden had om deze in het touchscreen te integreren. Wel vreemd is dat we deze niet meteen terugzien op eerder opgedoken renders. De op de Note 7 geïntroduceerde iris-scanner zal ook van de partij zijn. Hiermee kan het toestel ontgrendeld worden door naar iemands ogen te kijken. Het werkt iets langzamer dan vingerafdrukherkenning maar kan in sommige gevallen wel zinvol zijn, bijvoorbeeld als extra beveiliging. Ook aanwezig, zoals vanouds, is de traditionele 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Apple besloot de poort te laten vallen ten gunste van haar eigen Lightning-aansluiting of draadloze oordopjes. HTC en Motorola hebben inmiddels ook modellen uitgebracht zonder koptelefoonaansluiting. Samsung lijkt die weg niet te willen bewandelen.

DeX desktopfuncties

Andere details over de Galaxy S8 zijn een nagenoeg gelijkwaardige camera als op de S7, maar wel met enkele verbeteringen. Nieuw is de automatische herkenning van objecten, mogelijk gebeurt dit in samenwerking met Bixby; de nieuwe spraakgestuurde assistent. Vooralsnog lijkt het er dus niet op dat Samsung kiest voor een dubbele camera. Als krachtbron maakt de S8 gebruik van de Snapdragon 835 van Qualcomm. Deze op 10nm gebaseerde chipset moet zo krachtig zijn dat hij in staat is om desktop-apps kan draaien. Samsung zal voor deze functie tevens diverse accessoires aankondigen onder de naam DeX (desktop extension). Denk aan een dock waarmee je het toestel kunt koppelen aan een monitor en toetsenbord. De onthulling van de Samsung Galaxy S8 wordt op z'n vroegst eind maart verwacht, als verkoopdatum wordt 21 april genoemd.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 562,85 € 562,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Remarketed
32 GB Black Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel