Samsung Galaxy S7

10 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Samsung Galaxy S7 zwart voorkant linkerzijkant schuin
Samsung Galaxy S7 zwart voorkant rechterzijkant schuin
Samsung Galaxy S7 zwart linkerzijkant
Samsung Galaxy S7 zwart achterkant
Samsung Galaxy S7 zwart rechterzijkant
Samsung Galaxy S7 goud achterkant
Samsung Galaxy S7 zilver achterkant
Samsung Galaxy S7 wit achterkant
Samsung Galaxy S7 achterkant pink goud


Plus- en minpunten Samsung Galaxy S7

 • Niet meer volledig plat maar nu met rondingen
 • Nieuwe camera die sneller, scherper en helderder is
 • Zelf geheugenkaartjes plaatsen
 • Waterdichte behuizing
 • Nog steeds niet mogelijk om batterij te wisselen

Prijs Samsung Galaxy S7 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
32 GB Black Refurbished
€ 103,99 € 103,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy S7

Reviews over de Samsung Galaxy S7

10
1 review
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Super!!”

·

Supersnel, licht in de hand

Geen minpunten

0 3

Alle Samsung Galaxy S7 reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 lijkt op het eerste gezicht erg op de S6 van een jaar geleden. Toch is er zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant het nodige gewijzigd. Wij gaan hier onderzoeken wat precies.

Nu met gebogen 3D glas

Allereerst heeft de Galaxy S7 de nodige rondingen gekregen. Toen Samsung vorig jaar de edge-variant aankondigde sloeg die erg aan vanwege z'n afgebogen scherm en diverse rondingen. Diezelfde rondingen vinden we bij de S7 juist terug op de achterkant. Nabij de zijkanten buigt het toestel af en daardoor ligt hij meteen een stuk lekkerder in de hand. Ook de voorkant is niet meer zo plat vanwege de bolling van het 3D-schermglas. Het mag dan allemaal minimaal zijn maar het draagt wel bij aan een meer premium gevoel.

Belangrijkste Samsung Galaxy S7 specificaties

 • Stof- en waterdicht met IP68-rating
 • 5.1 inch Quad HD Super AMOLED scherm met stevig Gorilla Glass
 • Razendsnel mobiel 4G-internet
 • Krachtige processor (Samsung Exynos 8890) bijgestaan door 4 GB RAM-werkgeheugen
 • 12,2 megapixel camera + 4K video-opname
 • Keuze uit 32 of 64 GB aan geheugen maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • Scherpe selfiecam (5 megapixel)

Sneller scherpstellen dankzij Dual Pixel

Samsung richt zich ook met deze Galaxy S7 op de camera. Nieuw is de Dual Pixel-cameratechniek waarbij iedere pixel gebruikt kan worden om scherp te stellen. Voorheen was dat nog maar 5 procent van het totaal aantal pixels. Nu kun je pas scherpstellen als je helder ziet. Samsung past een nieuwe lens toe dit flink meer licht toelaat dan eerder. Met een maximale diafragma van f/1.7 valt er extra veel licht op de nieuwe sensor die bovendien minder ruis produceert dan voorheen. Je krijgt hierdoor snellere, heldere en scherpere beelden. Buiten foto's schieten in de regen behoort dankzij de nieuwe waterdichte behuizing ook tot de mogelijkheden. De S7 overleeft dankzij een IP68-rating een duiktocht van 30 minuten op 1 meter diep.

Samsung Galaxy S7 zwart voorkant linkerzijkant schuin

Snel draadloos opladen

Samsung past in de Galaxy S7 een nieuwe en grotere batterij toe van 3.000 mAh. Dat is bijna 18% meer. Als gevolg hiervan is de behuizing iets dikker. Het is een afweging die we zeker kunnen waarderen. De Samsung Galaxy S7 is met een 7,9 millimeter namelijk nog steeds bijzonder compact. Bijkomend voordeel is dat de cameramodule niet meer zo ver uitsteekt. Die batterij kan dit jaar een nieuw trucje: draadloos snelladen. Voorheen kon je het S-vlaggenschip alleen via een kabel snel opladen. Nu kan hij ook snel draadloos opgeladen worden. Binnen 130 minuten heb je een volledig volle batterij. Dat is 20 minuten sneller dan bij de S6, en dat terwijl de batterij dus ook nog eens dikker geworden is.


De Samsung Galaxy S7 in het nieuws

ts Samsung S7 Hands On

Samsung verkocht inmiddels 55 miljoen keer Galaxy S7/S7 edge

Telefoonnieuws ·

Terwijl Samsung begonnen is met de verkoop van de nieuwe S8 gaat het met diens voorganger ook niet slecht. De verkopen van de S7 en S7 edge zijn zojuist door de 55 miljoen gegaan. Dat is flink beter dan bij de Galaxy S6.

Samsung had met de Galaxy S4 en S5 een ware verkoopklapper in handen. De verkopen van de S6 vielen daarentegen weer tegen en lagen naar verluidt zo'n 10 miljoen exemplaren lager dan diens voorganger. Met de Galaxy S7 heeft Samsung de juiste weg weer ingeslagen. De verkopen daarvan gingen vorig kwartaal door de 55 miljoen exemplaren. Dat zijn de verkopen van de S7 en S7 edge gecombineerd.

Samsung Galaxy S7
Deze viel erg bij mensen in de smaak

Ergens zijn de sterke verkopen opvallend want op het eerste gezicht verschilt de S7 niet zoveel met de S6. Wel bracht Samsung de geheugenkaartslot terug en maakte ze de behuizing waterdicht. Blijkbaar sprak dit consumenten genoeg aan om te upgraden. Vooralsnog zijn de verkopen van de S8 erg gunstig en ook op NieuweMobiel.NL zien we het toestel opvallend vaak terugkomen in de verkooptabellen. Wie echter niet zoveel wil uitgeven kan prima uit met de inmiddels flink goedkopere S7 of S7 edge. In totaal verkocht Samsung trouwens in het eerste kwartaal van 2017 maar liefst 92,8 miljoen smartphones, goed voor 23% van de wereldwijde smartphonemarkt. Het lijkt trouwens niet erg voor de hand te liggen dat Samsung komend jaar last gaat krijgen van de onlangs geïntroduceerde inkomenstoets. Het bedrijf brengt naast dure high-end telefoon ook relatief veel mid-range en budgets telefoons uit. Daarnaast is het effect van deze maatregel nog niet geheel duidelijk en hoeveel invloed die gaat hebben om het gedrag van consumenten.

(via)

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • samsung
 • verkopen

ts Samsung Geheugenchip

“Samsung Galaxy S8 krijgt 6GB aan RAM en 256GB opslag”

Geruchten ·

Volgens nieuwe geruchten zal de Galaxy S8 van Samsung niet snel zonder geheugen zitten. Het nog aan te kondigen vlaggenschip mag rekenen op een ongekende hoeveelheid werkgeheugen en eveneens ongekende hoeveelheid opslaggeheugen.

Je zou kunnen stellen dat Samsung iets goed te maken heeft. Na het drama van de Note 7 zitten fans te smachten op een nieuw vlaggenschip. En wat is dan vervelender dat die al snel vol zit met allerlei foto's en video's? De S8 zou met een opslagcapaciteit van 256GB niet snel tegen dat probleem aanlopen, vooral ook niet omdat er nog altijd de mogelijkheid is om geheugen via een apart kaartje bij te plaatsen. En ook het werkgeheugen valt niet klein uit; met 6GB voorzag Samsung nog nooit eerder een S-serie smartphone van zoveel RAM-geheugen.

Samsung geheugen
Samsung maakt haar eigen geheugen; daaraan geen gebrek dus

En toch is het niet de eerste keer dat Samsung zoveel werkgeheugen in een Android-telefoon stop. De onlangs aangekondigde C9 Pro kent een eveneens grote hoeveelheid werkgeheugen. Toch is dat geen absoluut vlaggenschip zoals de Galaxy S8 dat wel moet zijn. Wie trouwens bang is dat met een geheugenuitvoering van 256GB de opvolger van de Galaxy S7 extra duur is; wees gerust. Er komen ook nog gewoon kleinere geheugenuitvoeringen startend vanaf 32GB. De Samsung Galaxy S7 was nog verkrijgbaar in een 32 en 64GB uitvoering. Met de S8 voegt Samsung daar dus ook een 256GB variant aan toe. Mogelijk gaat het hier om het snellere UFS 2.0-geheugen. Samsung is niet de enige die 256GB telefoons uitbrengt; ook Apple's iPhone 7 en 7 Plus zijn in deze variant verkrijgbaar. Of dit gerucht uiteindelijk blijkt te kloppen zal pas begin volgend jaar blijken. De Galaxy S8 wordt niet voor maart 2017 verwacht.

 • Tags:
 • 256gb
 • 6gb
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts Galaxy S7 Family

Samsung: Galaxy S7-familie kent geen batterijproblemen

Telefoonnieuws ·

Na enkele berichten over in vlammen opgaande Galaxy S7-toestellen en met het Note 7-fiasco nog vers is het geheugen zag Samsung zich genoodzaakt een statement te versturen over de veiligheid van het vlaggenschip. Er is niets aan de hand.

Dat wil zeggen; Samsung heeft niets kunnen vinden van fabricage- of ontwerpfouten in de Galaxy S7 en S7 edge. Het heeft ook nog geen ontploft exemplaar in handen gehad om nader te kunnen onderzoeken, het lijkt er dus vooralsnog op dat het aan externe factoren ligt. Denk aan een lelijke val of gebruik van een niet originele oplader. Als de Samsung Galaxy S7 van dezelfde problemen last zou hebben als de Note 7 dan hadden we dat ook al eerder ontdekt; van het model zijn inmiddels al tientallen miljoen exemplaren verkocht. In de VS alleen al meer dan 10 miljoen.

Samsung Galaxy S7-familie
Deze zijn veilig, aldus Samsung

Alle batterijproblemen bezorgen Samsung intussen wel de nodige kopzorgen. Niet alleen zag het de winst over afgelopen kwartaal volledig verdampen, het loopt door het Note 7-fiasco ook ogenschijnlijk imagoschade op. Overigens wordt het effect van dat laatste wel klein ingeschat. Zo leverden Note 7-klanten maar moeizaam hun naar nu blijkt onveilig exemplaar in. Overigens is Samsung niet de enige fabrikant die te maken heeft met batterijproblemen, ook concurrent Apple ontspringt de dans niet. Zo schijnen sommige exemplaren van de iPhone 6s die tussen september en oktober van 2015 gemaakt zijn last te hebben van vastlopers als gevolg van een defecte batterij. Apple start nu een omruilprogramma waarbij de batterij kosteloos vervangen wordt. Voorwaarde is wel dat je iPhone vrij is van overige beschadigingen. Zit er bijvoorbeeld een barst in je scherm? Dan zul je die eerst moeten laten repareren, de kosten hiervan zijn voor de gebruiker.

 • Tags:
 • batterij
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • samsung
 • veilig

ts Always On Display

Samsung port Always On-functies Note 7 naar Galaxy S7

Geruchten ·

Nu de Galaxy Note 7 is teruggeroepen wil Samsung toch dat haar klanten gebruik kunnen maken van enkele unieke functies die het bood. Denk aan het vernieuwde Always On-display. Deze komen grotendeels naar de bestaande S7-reeks.

Het schijnt dat Samsung de AOD-functionaliteit niet één-op-één gekopieerd heeft. Dat wordt ook lastig want sommige functies zijn alleen te bedienen met de S Pen en daar beschikt de Galaxy S7 en S7 edge niet over. Ook lijkt getuige een post op xda-developers dat nog niet alles werkt. Zo zijn er nog problemen met de S-View cover en werken de notificaties van de standaard e-mail-app niet.

Samsung Galaxy S7 Always ON-display

Samsung bracht de Galaxy Note 7 begin augustus 2016 uit maar al snel ontstonden er problemen met de accu. In sommige gevallen kon die vlam vatten waarna Samsung overging op een wereldwijde terugroepactie. De vervanging volgende enige tijd later maar ook daarmee waren problemen. Hierop besloot Samsung het toestel voor een tweede maal terug te roepen, ditmaal definitief. In Nederland is het toestel officieel nooit uitgekomen. De Galaxy S7 en S7 edge zijn al sinds maart 2016 verkrijgbaar en beschikten als eerste Galaxy-toestellen over een Always On Display (AOD). Hiermee kan informatie zoals de tijd en gemiste notificaties weergegeven worden zonder het toestel te ontgrendelen. Voor de Note 7 had Samsung diverse uitbreidingen hierop in gedachten die nu dus ook gewoon naar de S7 en S7 edge komen.

 • Tags:
 • alwaysondisplay
 • aod
 • note7
 • samsung

ts Processor Speed

Processor Samsung Galaxy S8 mogelijk door 3 GHz heen

Geruchten ·

Begin 2017 wordt de Samsung Galaxy S8 verwacht. En ondanks de zinderende hitte loopt het jaar langzaam ten einde waardoor het hoog tijd wordt om over de S8 na te denken. Eén van de eerste geruchten gaat over z'n processorsnelheid.

Samsung zou namelijk werken aan de Exynos 8895-processor. Bijzonder hieraan is dat deze door de 3 GHz grens heen gaat. Een hogere kloksnelheid betekent meer handelingen per seconde. Wat ook zeker helpt is dat deze SoC energiezuinig en efficiënt moet zijn. Toch zal de grootste winst te vinden zijn in het onderdeel dat verantwoordelijk is voor image processing, zeg maar het deel dat de ruwe data van de camera verwerkt. Die wordt 60 tot 70% krachtiger. Die extra rekenkracht is nodig als Samsung een tweede camera aan de achterzijde wil toepassen. LG, Huawei en Apple doen dit momenteel al met respectievelijk de G5, P9 en iPhone 7 Plus en Samsung volgt mogelijk volgend jaar.

Speed
Snel, sneller, snelst

Samsung past de afgelopen jaren juist twee verschillende processors toe voor haar vlaggenschepen, afhankelijk waar hij te koop wordt aangeboden. Zo wordt de Galaxy S7 hier en elders in Europa uitgerust met een eigen Exynos-processor, elders wordt nog wel eens de Snapdragon-tegenhanger van Qualcomm gebruikt. De Exynos 8895 kan mogelijk als het alternatief van de Snapdragon 821 worden gezien. Samsung wil voor de Exynos 8895 gebruikmaken van een 10nm procédé en waarbij het vermogen onder de 5w blijft. Indien dit gerucht klopt is dat een knappe prestatie.

(via)

 • Tags:
 • galaxys8
 • s8
 • samsung

ts S7 Edge In Box

Winstcijfers Samsung profiteren van succes Galaxy S7/S7 edge

Telecomnieuws ·

Samsung voorziet over het afgelopen kwartaal een flinke winststijging dankzij de bloeiende verkoop van de Galaxy S7 en S7 edge. Na twee magere jaren zou die voor het eerst weer hoger zijn.

Die winstsprong kunnen we nagenoeg geheel op conto schrijven van de Galaxy S7 en de S7 edge. Het vlaggenschip-duo ging naar verwachting al 26 miljoen keer over de toonbank. De verkoop van mobieltjes zou naar verluidt verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle winst die daarmee voor afgelopen kwartaal uitkwam op 7 miljard dollar. De cijfers zijn nog niet definitief en moeten nog worden goedgekeurd.

Samsung Galaxy S7 edge Onyx Black in doos
Hiervan gingen dus al 26 miljoen van over de toonbank

Met de S7 en S7 edge bouwde Samsung voort op de generatie van vorig jaar al bracht het wel de geheugenkaart terug en werd de behuizing waterdicht. Ook werd het edge-model groter zodat er wat te kiezen viel. De modellen worden gezien als één van de beste high-end smartphones van dit moment. Tegelijk hebben veel andere concurrenten het moeilijk, met name LG, HTC en Sony waar de verkopen tegenvallen. Voor de rest van 2016 heeft Samsung mogelijk nog een verrassing in petto. De Galaxy Note 7 moet nog uitkomen en ook die zal de winst vermoedelijk gaan stuwen.

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Vr

“Samsung Galaxy S8 richt zich vooral op VR”

Geruchten ·

Hij wordt niet voor februari 2017 verwacht maar de eerste geruchten over de Galaxy S8 van Samsung lijken binnen. En alhoewel een 4K-scherm met dubbele camera onzinnig lijken is er een goede reden waarom Samsung dit overweegt.

De Galaxy S7 lijkt op papier een kleine update van de S6 maar het is een goede doorontwikkeling met vrij sterke verbeterpunten. Zo is er ondanks diverse technische beperkingen toch weer een geheugenslot te vinden en zag Samsung kans om de behuizing waterdicht te krijgen. Voor komend jaar lijkt Samsung zich te richten op een dubbele camera en het verhogen van de schermresolutie. Een 4K-scherm lijkt wat onzinnig, het doet immers ook weinig in de Xperia Z5 Premium van Sony, maar er is een goede reden waarom Samsung dit toch overweegt.

Samsung Gear VR
Samsung richt zich al op VR waaronder met de Gear VR

Het bekijken van VR-content via je je mobiel wordt namelijk steeds belangrijker. Samsung heeft weliswaar geen eigen VR-bril maar wel de Gear VR waarin je je telefoon kunt stoppen. Hoe hoger de schermresolutie, hoe scherper de beelden zijn. Een 4K-resolutie voor normaal gebruik voegt dan weinig toe, als je hem gebruikt om VR-beelden mee te bekijken dan zie je wel degelijk het verschil. Samsung zou om batterij te besparen de UHD-resolutie ook alleen in kunnen schakelen wanneer de S8 zich in een dergelijke VR-bril bevindt. Het zou ook een dikkere batterij kunnen toepassen maar dat lijkt onwaarschijnlijker omdat het toestel er meteen minder compact op wordt.

Dubbele camera

Een ander nieuw punt van de Galaxy S8 zou zich aan de achterzijde bevinden. Een dubbele camera is iets waar Samsung zich momenteel nog niet mee bezighoudt. Toch is de concurrentie inmiddels over en ook van Apple wordt gezegd dat de volgende generatie iPhones erover beschikken. Een dubbele camera zou bovendien goed van pas komen bij het zelf maken van VR-content. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten.

(via)

 • Tags:
 • 4k
 • galaxys8
 • s8
 • samsung
 • uhd

ts Galaxy S7 Active Sandy goud

Samsung kondigt robuuste Galaxy S7 Active aan, wederom alleen voor VS

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft een robuuste variant van haar Galaxy S7 vlaggenschip uitgebracht. Net als voorgaande jaren zal deze Active-variant alleen in de VS verkrijgbaar zijn, te weten bij provider AT&T.

Net als voorgaande jaren krijgt de Galaxy S7 Active vrijwel dezelfde eigenschappen als de reguliere Galaxy S7. Zo is er hetzelfde 5,1 inch grote Quad HD-scherm, de 12 megapixel Dual Pixel-camera en natuurlijk de waterdichte IP68-behuizing die ditmaal trouwens wel valbestendig gemaakt is (MIL STD-810G). De knoppen zijn traditiegetrouw bij de Active-serie fysieke toetsen waarbij de middelste nog steeds een vingerafdrukscanner huisvest.

Samsung Galaxy S7 Active Titanium Grey of Camo Green

Ondanks de vele gelijkenissen bevat de S7 Active wel één groot verschil en dat is z'n grotere 4.000 mAh batterij. Hiermee houdt het toestel het net iets langer vol. Handig voor wie vaak middenin de wildernis is, ver van de bewoonde wereld. En ondanks wat velen geloven gebeurt dat in Nederland niet. Misschien dat dat dan wel de reden is dat het toestel alleen in de VS verkrijgbaar is. Sterker nog, alleen klanten van AT&T kunnen een exemplaar bestellen. Mogelijk volgt het toestel later nog wel als import zodat ook Nederlandse avonturiers hem kunnen kopen. Een garantie dat dit gebeuren gaat kunnen we echter niet geven. Wil je wel per se een waterdichte high-end Galaxy? Dan kun je ook gewoon bij de normale S7 terecht, die is namelijk sinds dit jaar volledig waterdicht.

 • Tags:
 • g891a
 • galaxys7active
 • s7active
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Hands On

4 redenen om je Samsung Galaxy S6 in te ruilen voor een S7

Telefoonnieuws ·

Hier op NieuweMobiel.NL zijn we vaak idolaat van nieuwe telefoons. Dat wil niet meteen zeggen dat we de oudere helemaal vergeten zijn maar dat we wel een lichte voorkeur hebben voor alles wat nieuw is. Ditmaal vergelijken we de S7 tegen z'n voorganger.

Bij Samsung hebben ze nog wel eens de neiging om nieuwe telefoons iets te grondig te updaten waardoor een opvolger nauwelijks nog lijkt op z'n voorganger. Bij de Galaxy S7 lijken ze dat voor het eerst anders te hebben gedaan. Deze lijkt onmiskenbaar als opvolger van de S6. Toch zijn er verschillen en de grootste vier proberen we hier uit te leggen.

Samsung Galaxy S7 Always-on scherm

1. Always on scherm

Eén van de leukste veranderingen vinden we zelf het altijd-aan-scherm (AOD). Vraag jezelf eens af hoe vaak je je telefoon aan doet om alleen even te kijken hoe laat het is of om te zien of je gemiste oproepen of berichtjes hebt. Bij al die keren moet het scherm helemaal aan en moet het toestel volledig ontwaken. Dat kost relatief veel energie en als we van iets niet genoeg kunnen hebben is het batterijvermogen. Nu klinkt het tegenstrijdig om een scherm te hebben dat altijd aan is maar doordat Samsung bij de S7 gebruik maakt van een AMOLED-scherm hoeft alleen het deel van het scherm aan dat informatie toont. Dat kost minder energie dan telkens helemaal aan te hoeven. Zo bespaar je op een slimme manier energie en je hebt er ook nog wat aan!

2. Waterdicht

De Samsung Galaxy S6 was in tegenstelling tot z'n voorganger niet meer waterdicht, iets wat Samsung heeft opgelost bij de S7. Toch heeft deze in tegenstelling tot de S5 geen vervelende klepjes of overdreven groot uiterlijk. De Samsung Galaxy S7 is elegant, grotendeels van glas en beschikt niet over klepjes die je telkens hoeft te openen en sluiten om hem op te laden. Voordeel is ook dat je niet meer kunt vergeten hem goed te sluiten.

Samsung Galaxy S7 waterdicht

Doordat Samsung de S7 een IP-rating van IP68 meegeeft is hij naast waterbestendig ook bestand tegen stof en vuil. Deze code garandeert een juiste werking na 30 minuten in 1,5 meter water en een volledige bescherming tegen stof. Bedenk alleen wel dat het toestel niet volledig bestand is tegen valschade. Wel is zowel het scherm als de achterkant beschermd met Gorilla Glass 4 dat net iets beter bestand is tegen vallen.

3. Zelf geheugen uitbreiden

Bij de Samsung Galaxy S6 moest je vooraf goed nadenken hoeveel geheugen je ging gebruiken. Best lastig want je weet vooraf nooit hoeveel foto's en video's je gaat schieten en welke apps je gaat installeren. Ook vervelend is dat het van oudsher altijd mogelijk was om bij Samsung-telefoons zelf geheugen uit te kunnen breiden. Bij de Galaxy S7 is het gelukkig weer zelf mogelijk om later altijd nog geheugen bij te prikken. Er is namelijk weer een geheugenkaartslot aanwezig. Je hoeft dus nooit meer foto's weg te gooien of apps te verwijderen als je telefoon volraakt.

Samsung Galaxy S7 geheugenkaart

4. Betere camera

Kunnen we tot slot in deze vergelijking niet om de nieuwe camera heen. De camera in de Galaxy S6 was wat ons betreft al erg goed, vooral in situaties met weinig licht. Samsung heeft voor zichzelf de lat dus erg hoog gelegd. In de S7 zijn de zaken weer net iets verbeterd. Met een nieuwe lichtgevoelige lens van f/1.7 en pixels van 1,4 µm ziet de Samsung Galaxy S7 in het donker bijna meer dan het menselijk oog. Niet alleen ziet hij meer hij stelt ook sneller scherp dankzij de Dual Pixel-techniek. Hierbij werkt iedere pixel mee om beelden scherp te krijgen.

Samsung Galaxy S7 camera

Handig zijn ook de nieuwe functies waarmee de camera is uitgerust. Zo kun je nu bewegende panorama's vastleggen (motion panorama) waarmee geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Gebruik ook zeker eens de Hyperlapse-functie waarmee je video's versneld en vloeiend kunt afspelen. Deze zogenaamde vDIS of digitale beeldstabilisatie voor video levert vrij spectaculaire beelden of waarmee je vrienden en familie positief mee kunt verrassen. Tot slot steekt de cameramodule net iets minder uit waardoor hij, qua uiterlijk althans, minder snel opvalt.

 • Tags:
 • galaxys6
 • galaxys7
 • s6
 • s7
 • samsung
 • vergelijking

ts S7 Active Evleaks

Samsung Galaxy S7 Active komt in deze opvallende kleuren

Geruchten ·

Omdat zwart en wit zo saai zijn komt Samsung nu mogelijk met een geheel nieuw kleurenpalet voor de nog aan te kondigen Galaxy S7 Active. En omdat je die vooral buiten zult aantreffen krijgen ze een bijbehorende verflaag.

Wat dacht je van 'Camouflage Groen' en 'Woestijn Geel'? En in plaats van een egale kleur lijkt Samsung te gaan voor een gewaagd patroon die zeker niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Duidelijk wordt wel dat de Active-reeks niet als waterdicht alternatief gezien moet worden maar meer als de robuuste buitentelefoon. Waterdicht is de reguliere Galaxy S7 namelijk ook al.

Samsung Galaxy S7 Active kleuren

Het scherm op de linker telefoon geeft de datum 10 juni weer. Mogelijk is dit een verwijzing waarop Samsung het toestel officieel aankondigt. Dat zal sowieso bij het Amerikaanse AT&T gebeuren getuige dezelfde schermafbeelding. Ook vorig jaar mocht het bedrijf de S6 Active als eerste verkopen en mogelijk gebeurt dat dit jaar dus weer. Of we de S7 Active ook elders en in andere landen mogen verwelkom is nog maar afwachten. Uiteindelijk kwam de S6 Active hier nooit uit en het zou ons niet verbazen als de S7 Active dezelfde weg achterna gaat.

Via (1) (2)

 • Tags:
 • g891
 • galaxys7active
 • s7active
 • samsung

ts Galaxy S7 Event

Samsung boekt flinke omzetstijging door verkoop Galaxy S7

Telecomnieuws ·

Samsung heeft over het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt dan werd voorspeld. De goede resultaten kwamen deels door de vroege verkoop van de Galaxy S7 en S7 edge.

De mobiele tak van Samsung deed het zelfs 42% beter dan dezelfde periode vorig jaar. Dat is ergens ook niet zo gek want de Galaxy S7 kwam een maandje eerder uit dan de S6 dus is het momenteel appels en peren vergelijken. Toch lijkt Samsung het met de S7 en S7 edge aardig te doen, of in ieder geval beter dan vorig jaar met de S6. Samsung bracht aloude features terug zoals de geheugenkaartslot terwijl het de behuizing dit jaar waterdicht maakte.

Samsung Galaxy S7 edge
Meer geld in het laatje door vroege verkrijgbaarheid S7

Samsung maakt meer dan alleen smartphones en ook elders ging het niet onaardig. De winst steeg 12 procent en ook de omzet ging 6 procent omhoog. Concurrent Apple boekte over afgelopen kwartaal juist lagere cijfers, iets wat we in 13 jaar niet eerder hebben gezien. Ook concurrenten Sony en LG ging het niet veel beter. Sony verscheepte maar liefst de helft minder Xperia-telefoons dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bij LG wist de G5 het tij niet te keren. Het bedrijf verkocht 12 procent minder smartphones. De smartphonemarkt zit momenteel redelijk in het slop. Vrijwel iedereen heeft last van opkomende Chinese merken die voor dumpprijzen toch redelijk premium smartphones aanbieden. Het zijn dan met name merken zoals Huawei, OPPO en vivo die het momenteel wel goed doen.

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • kwartaalcijfers
 • resultaten
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Galaxy S7 Edge Pink goud

Samsung Galaxy S7 (edge) komt straks ook in ‘Pink Gold’

Telefoonnieuws ·

Roze telefoons horen er vandaag de dag, net als zwart, wit en goud nou eenmaal bij. Of we het leuk vinden of niet. Vreemd dus dat Samsung haar vlaggenschip de Galaxy S7 daar nog niet in leverde. Tot nu dan want de roze S7 is onderweg.

Tot nu toe kon je kiezen uit de uitvoeringen Black Onyx, White Pearl, Gold Platinum en Silver Titanium als je een Galaxy S7 wou kopen. Er komt met Pink Gold wat meer kleur in dit assortiment. De roze uitvoering zou inmiddels in thuisland Korea in de winkel liggen, uiteindelijk zal hij ook hier uitkomen. Overigens is Samsung geen onbekende met 'Pink Gold', de Note 5 kwam eerder al in deze uitvoering uit.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge in Pink Gold
De S7 en S7 edge in ‘Pink Gold’

Normaliter introduceert Samsung pas nieuwe kleuren zodra de verkoopaantallen beginnen te dalen. Dat lijkt zo kort na de introductie nog niet aan de orde te zijn. Niet alleen de S7 krijgt deze kleur, ook de S7 edge mag hem verwachten. Volgens Samsung is de keuze op roze gevallen omdat het een natuurlijke kleur is en het een gevoel van comfort geeft. Wijze woorden maar het zal zeker meehelpen dat sommige mensen de kleur vooral erg mooi vinden. De roze uitvoering zal alleen beschikbaar zijn in een 32 GB-geheugenuitvoering. Wil je per se 64 GB dan hoeft dat niet per se een probleem te zijn. Je kunt sinds dit jaar namelijk gewoon weer zelf geheugen bijplaatsen via los verkrijgbare geheugenkaartjes.

 • Tags:
 • galaxys7
 • pinkgold
 • roze
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Nx S8

“Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk veel grotere camerasensor”

Geruchten ·

Samsung zou volgens berichten werken aan een nieuwe camerasensor met een oppervlakte van 1/1.7-inch. Naast een grotere sensor die daarmee van zichzelf al meer licht opvangt zou er een nieuwe lens komen met een nog grotere opening van f/1.4.

Ter vergelijking; de huidige Galaxy S7 maakt gebruik van een 1/2.5-inch grote sensor. Een lager getal betekent hier een grotere oppervlakte en een grotere oppervlakte betekent dat er meer licht op valt. Hierbij is het ook van belang dat de lens veel licht door kan laten. Daar komt het diafragma om de hoek kijken. De lens op de nieuwe cameramodule zou een maximale opening kennen van f/1.4. De S7 kan nog maximaal f/1.7 open. Dat is al ongekend veel voor een smartphone en een verbetering zou een nog grotere voorsprong betekenen.

Samsung NX
Techniek van de NX camera's komt naar de Galaxy-reeks

Deze nieuwe cameramodule waar Samsung aan zou werken zou tussen de 18 en 24 megapixel groot zijn. Met de Galaxy S7 en S7 edge ging Samsung voor het eerst in megapixels naar beneden. Het bedrijf zet al sinds de introductie van de S6 in op fotografie bij weinig licht. Het resultaat mag er zijn, telefoons van de concurrentie kunnen dit nauwelijks bijbenen. Zo is het verschil met de iPhone 6s bijvoorbeeld enorm. Mocht Samsung inderdaad met bovenstaande module komen en die in de Galaxy S8 plaatsen dan zou het die voorsprong zeker veiligstellen. De ontwikkeling van smartphonecamera's lijkt hiermee in een stroomversnelling te zijn gekomen. Dat zou komen omdat het team dat vroeger verantwoordelijk was voor de NX-camera's grotendeels bij de smartphonetak is ondergebracht.

(via)

 • Tags:
 • cameramodule
 • s8
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Handson

Zo maak je screenshots met je Samsung Galaxy S7 of S7 edge

Onbekend ·

Een screenshot maken met Android is nog niet zo eenvoudig als het klinkt. In dit artikel legt NieuweMobiel.NL uit hoe je een schermafbeelding maakt met de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge.

Hoe maak je voor iedere telefoon een screenshot Benieuwd hoe je voor vrijwel iedere telefoon een screenshot maakt? We hebben een nieuw artikel die precies dat uitlegt. Klik hier hoe je voor jouw mobiel een screenshot maakt.

Een screenshot maken op een Android-smartphone of –tablet is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoezo? Omdat vrijwel iedere hardwarefabrikant er een andere methode op nahoudt.

Helaas is het niet zo eenvoudig als bij andere besturingssystemen. Bij iOS druk je tegelijkertijd op de aan/uitknop en Home button en bij Windows 10 Mobile op de aan/uitknop en volume omhoog. Cyanogen heeft het met zijn besturingssysteem CyanogenMod nog makkelijker gemaakt: daar hoef je alleen de aan/uitknop of Home button ingedrukt te houden, afhankelijk van welke optie je voorkeur heeft. Eénhandsbediening, zonder rare toetscombinaties waarbij je je vingers in allerlei vreemde bochten moet wringen.

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge

Met de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge geeft de Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletproducent gebruikers niet één, niet twee, maar drie methoden om een schermafbeelding te maken: met een toetscombinatie, een veegbeweging en een nieuwe optie die ‘rolling screenshot’ heet.

Methode 1: met de aan/uit- en Home-knop

 • Ga naar het scherm waarvan je een screenshot wil maken. Dat kan een game zijn, maar ook een andere applicatie, foto uit de galerij of de kop van een artikel dat je op internet hebt gelezen.
 • Druk tegelijkertijd op de aan/uitknop en Home button en houdt deze net zo lang ingedrukt totdat je de het welbekende geluid van de camerasluiter hoort en een korte animatie voorbij ziet komen. Als je dit geluid niet hoort of de animatie niet in beeld ziet verschijnen, probeer het dan nog eens. Gezien de schermgrootte van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge is het best tricky om beide knoppen tegelijkertijd in te drukken en ingedrukt te houden.
 • Om het resultaat te bekijken veeg je van boven naar beneden of ga je naar de standaard galerij-app van Samsung. Alternatieve plekken waar je de schermafbeelding terugvindt zijn de applicatie ‘My Files’ via de appdrawer, of een clouddienst als Google Foto’s en Microsoft OneDrive als je automatisch synchroniseren hebt ingeschakeld.
 • Nu kun je de foto delen met anderen, of naar jezelf toesturen als je hem nog wilt bewerken op je computer.

Methode 2: met een swipebeweging

Heb je niet zo’n grote handen of lange vingers? Dan is een swipe- of veegbeweging waarschijnlijk een makkelijkere methode om een schermafbeelding te maken. Ga als volg te werk:

 • Activeer de veegbeweging. Daarvoor ga je naar Settings > Motions and gestures en zoek je de optie ‘Palm swipe to capture’. Schakel deze in door het schuifje om te zetten. In beeld verschijnt een filmpje hoe je op deze manier een screenshot maakt.
 • Open de app, game, map of webpagina waarvan je een schermafbeelding wilt maken.
 • Veeg met één vinger van rechts naar links om een schermfoto te maken.
 • De afbeelding vind je in de galerij, onder My Files of als back-up in de clouddienst die je op de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 edge hebt geïnstalleerd. Van hieruit deel je de foto met je vrienden, familie of collega’s.
Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge

Methode 3: een ‘scrolling screenshot’

Een nieuwe methode die Samsung heeft geïntroduceerd om schermafbeeldingen te maken, noemt de fabrikant ‘scrolling screenshot’. Stel dat je een foto wil maken van alle tabbladen in het instellingenmenu. Dat past natuurlijk nooit op één of twee screenshots. Om je hoop tijd en ellende te besparen met een fotobewerkingsprogramma, maak je gebruik van ‘scrolling screenshot’. Hiermee maak je in feite één lange, verticale foto. Een omgekeerde panoramafoto als het ware.

Laten we het instellingenmenu als voorbeeld nemen. Zo maak je een ‘scrolling screenshot’:

 • Maak een schermafbeelding zoals in methode 1 of 2 is uitgelegd.
 • Zodra je deze foto hebt genomen verschijnen er drie opties onder in beeld: Capture more (Meer vastleggen), Share (Delen) en Crop (Bijsnijden). Tik op ‘Capture more’.
 • Je ziet het beeld nu automatisch omhoog verschuiven. Alles wat nieuw in beeld verschijnt wordt door de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge vastgelegd zodra je opnieuw op ‘Capture more’ tikt.
 • Heb je genoeg beeldmateriaal? Druk dan op Vorige of ergens op het scherm om de opname te stoppen.
 • Door van boven naar beneden te swipen of naar de galerij-app te gaan vind je de foto die je zojuist hebt opgenomen.
Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge kleuren

Houd er rekening mee dat ‘scrolling screenshots’ erg groot zijn. Een schermafbeelding op de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge heeft maximaal een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. ‘Scrolling screenshots’ zijn aanzienlijk groter en nemen een flinke hap uit je opslaggeheugen.

Je kunt flink wat ruimte besparen door de foto minder breed te maken, bijvoorbeeld 1080 of 720 pixels, en hem op te slaan als een .JPEG in plaats van .PNG. Heb je trouwens nog geen S7 of S7 edge om screenshots te maken? Zoek dan alle aanbiedingen op de vernieuwde website van Mobiel.nl voorheen bekend als Studentmobiel.nl

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • samsung
 • samsunggalaxys7
 • samsunggalaxys7edge
 • schermafbeelding
 • screenshot

ts Samsung Galaxy S7 Condensed Xda

Zo schakel je de geheime Condensed-weergave in op de Samsung Galaxy S7

Telefoonnieuws ·

Ondanks dat Samsung flinke stappen heeft gezet met de introductie van thema's is toch niet iedereen fan van de TouchWiz-interface op de Galaxy S7. Sommigen vinden bijvoorbeeld de icoontjes te groot. Gelukkig is daar nu wat aan te doen.

Nu is het al mogelijk om het lettertype te verkleinen maar hierbij schalen de icoontjes niet mee. Met deze verborgen instelling verklein je naast tekst ook de icoontjes een slag zodat je meer content in beeld krijgt. Dit heet ook wel 'scaling' en het stelt fabrikanten in staat om op verschillende schermresoluties toch dezelfde gebruikservaring aan te bieden. Zoals bekend telt het beeldscherm van de S7 en S7 edge over 2.560 bij 1.440 pixels terwijl icoontjes en tekst op vrijwel dezelfde manier worden weergegeven als op een telefoonscherm van 800 bij 480 pixels. Die extra pixels worden dan niet gebruikt om meer informatie weer te geven maar juist om beelden scherper te maken.

Samsung Galaxy Stock en Condensed view

Om deze verborgen Condensed scaling-methode te activeren dien je eerst Nova Launcher te installeren en te openen. Ga naar het startscherm en selecteer 'Widgets'. Sleep de 'Activities' widget op het homescreen. Scroll naar 'Settings' en kies '.DisplayScalingActivity'. Er zal vervolgens een icoontje op je startscherm verschijnen waarop je moet klikken. Kies dan voor de 'Condensed' modus. Herstart vervolgens je S7. Na dit proces hoef je Nova Launcher niet meer te gebruiken.

TouchWiz

Het is wat onduidelijk waarom Samsung deze optie niet in haar eigen TouchWiz-schil heeft ingebouwd maar dat is mogelijk om gebruikers niet al teveel te bedelven met opties en instellingen. Het is niet uit te sluiten dat dit in de toekomst alsnog gaat gebeuren. Tot die tijd kun je de Nova Launcher-optie gebruiken. In onze reviews klagen we vaak over het te groot tonen van bijvoorbeeld de Google Play Store. Met deze verborgen Condensed-instelling is dat verleden tijd.

(via)

 • Tags:
 • condensed
 • dpi
 • dpiscaling
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Mini

“Samsung werkt aan kleinere maar even krachtige S7 mini”

Geruchten ·

Lang bracht Samsung een kleinere, minder krachtige maar wel gelijkende mini-uitvoering uit van haar S-vlaggenschip. Vorig jaar sloeg Samsung dit over maar nu concurrent Apple mogelijk met een kleinere iPhone komt lijkt een S7 mini erg reëel.

Het idee van een Galaxy S7 mini is momenteel alleen nog een gerucht. Normaliter betekent een mini-uitvoering een flink uitgeklede versie met beduidend mindere specificaties. Bij de S7 mini gaat het gerucht dat deze ten minste over dezelfde processor als de S7 beschikt. Daarmee belooft de Samsung Galaxy S7 mini een behoorlijk krachtige telefoon te worden. Vooral omdat er vermoedelijk flink minder pixels aangestuurd moet worden vanwege het kleinere beeldscherm.

Samsung Galaxy S7 camera app
Straks ook de mogelijkheden van de S7 in een kleinere behuizing?

Dat scherm komt mogelijk uit op een diagonaal van 4.6 inch met een zeer bescheiden HD-resolutie. Hiermee lijkt de strategie van de S7 mini sterk op die van Sony met haar compact-modellen al gaat daarvan het gerucht dat die beëindigd is. Qua camera komt de Galaxy S7 mini mogelijk uit op 12 megapixel, hetzelfde als in de grotere S7. De bron tekent hierbij wel aan het opmerkelijke gerucht dat de camera 3x optisch kan zoomen zonder dat daarbij een lens uitsteekt. Iets soortgelijks zagen we al bij Asus ZenFone Zoom. De Samsung Galaxy S7 mini is momenteel niets anders dan een gerucht. We hebben nog geen bevestiging uit andere bron anders dan Apple Daily. Het is dus raadzaam dit bericht met de nodige voorzichtigheid tot je te nemen. We zouden graag meer informatie willen zien zoals foto's, renders en specificatielijsten voordat we de S7 mini echt serieus gaan nemen.

 • Tags:
 • galaxys7mini
 • s7mini
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Lancering

Samsung Galaxy S7 en S7 edge vanaf vandaag in de winkel

Telefoonnieuws ·

Vanaf vandaag zijn zowel de Galaxy S7 als de S7 edge van Samsung in de Nederlandse winkel verkrijgbaar. Samsung laat weten dat het aantal Europese pre-orders dit jaar 2,5 maal hoger ligt dan bij vorige jaren.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge vanaf vandaag in de winkel

Vroege vogels konden al om 02:00 uur 's nachts een exemplaar van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 edge ophalen bij de T-Mobile Shop aan de Lijnbaan in Rotterdam. De eerste koper stond twee jaar geleden ook al vooraan in de rij. Ondanks dat het ontwerp van de S7 grotendeels op de S6 gebaseerd is zijn er wel de nodige verschillen. Zo is de behuizing ditmaal waterdicht en past er binnenin weer een geheugenkaart. Wel gelijk gebleven is de lichtgevoelige camera die aldus Samsung nu nog beter presteert in donkere omstandigheden zoals binnenshuis en 's avonds. Ook de batterij lijkt niet vergeten te zijn. Zo is vooral het exemplaar in de S7 edge flink groter geworden. Het valt schijnbaar in de smaak bij consumenten, de voorverkoop ligt dit jaar flink hoger. Vroege bestellers krijgen er tijdelijk een Gear VR-bril bij. Daar moet trouwens nog wel enige tijd op gewacht worden. Gelukkig kun je in de tussentijd met je S7 of S7 edge spelen.

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • verkoop

ts Geheugenkaart Android

Samsung Galaxy S7 en LG G5 kunnen geen apps installeren op geheugenkaart

Telefoonnieuws ·

Een nieuwe functie van Android 6.0 Marshmallow is 'Adoptable Storage' waarbij de gebruikers apps kan installeren en draaien vanaf een geheugenkaart. De nieuwe Samsung Galaxy S7 en LG G5 maken er echter geen gebruik van.

Hierdoor kan de geheugenkaart op de Galaxy S7 en G5 louter gebruikt worden voor het opslaan van foto's en muziek en andere bestanden. Samsung voorzag in tegenstelling tot vorig jaar haar vlaggenschip weer met een geheugenkaartslot maar het bedrijf lijkt de functie daarvan dus wel enigszins te beperken en dat is ergens best opmerkelijk. Het kondigde namelijk alleen een 32 en 64 GB uitvoering van de S7 aan. Een grotere 128 GB versie zoals we vorig jaar zagen ontbreekt vooralsnog.

Adoptable Storage Android
De 'Adoptable Storage' functie in Android 6.0 Marshmallow

Google voorzag Android 6.0 Marshmallow juist van 'Adoptable Storage' waarmee gebruikers een geheugenkaart kunnen formatteren als volwaardig intern geheugen. Hierna is het mogelijk om apps te verplaatsen naar de geheugenkaart alsof het telefoongeheugen is. Nadeel is wel dat het hierna niet meer mogelijk is om een geheugenkaart te gebruiken om eenvoudig bestanden van de ene telefoon naar de andere over te brengen. Samsung en LG hebben nu dus besloten de 'Adoptable Storage' functie niet te implementeren in hun vlaggenschepen voor 2016, mogelijk tot teleurstelling van toekomstige klanten. In een reactie aan ArsTechnica laat Samsung weten de geheugenkaart voornamelijk te zien als snelle en eenvoudige manier om bestanden over te brengen.

 • Tags:
 • adoptablestorage
 • g5
 • galaxys7
 • geheugenkaart
 • marshmallow
 • microsd
 • s7

ts Samsung Galaxy S7 Scherm

DisplayMate: scherm Samsung Galaxy S7 beste van dit moment

Telefoonnieuws ·

Als je het allerbeste scherm wilt hebben van dit moment dan zit er volgens DisplayMate niets anders op dan een Samsung Galaxy S7 te kopen. Het beeldscherm van de S7 is het beste dat ze ooit getest hebben.

Dat de Samsung Galaxy S7 er dit jaar met de eer vandoor gaat is niet verwonderlijk. Vorig jaar was het namelijk nog de Note 5 die het beste telefoonscherm had. Samsung staat bekend om z'n kwalitatief hoogstaande AMOLED-schermen. DisplayMate roemt de kleurechtheid, kleurengamma, hoge kijkhoeken en het lage stroomverbruik.

Maximale helderheid Samsung Galaxy S7 vergeleken met z'n voorgangers

Waar Samsung bij de S7 sterk aan gewerkt heeft is de maximale helderheid. Die is omhoog gegaan naar 855 nits. Ter vergelijking; de S6 zat op 784 nits en vergeleken met de Galaxy S4 is de helderheid bijna verdubbeld. Voordeel van een hoge lichtopbrengst is de leesbaarheid buiten. Waar andere telefoonschermen vaak lastig af te lezen zijn zal dit scherm nog prima af te lezen zijn. Volgens DisplayMate, dat bekend staat om het optimaliseren, kalibreren en testen van beeldschermen, komt het scherm van de Galaxy S7 edge nagenoeg overeen met dat in de S7.

 • Tags:
 • amoled
 • displaymate
 • galaxys7
 • s7
 • samsung
 • superamoled

ts Samsung Unpacked16

Samsung verwacht hogere verkoopaantallen Galaxy S7

Telefoonnieuws ·

Na jaren van teruglopende verkopen heeft Samsung goede hoop dat het dit jaar meer exemplaren gaat verkopen van haar vlaggenschip de Galaxy S7 en S7 edge. Hier heeft het een aantal goede redenen voor.

De nieuwe CEO van Samsung Mobile, Koh Dong-jin, verwacht meer exemplaren van de Galaxy S7 te verkopen dan het destijds van de S6 deed. Exacte aantallen gaf hij niet maar van de Galaxy S6 werden in heel 2015 naar schatting 38 miljoen exemplaren verkocht. Het topmodel van vorig jaar verkocht al niet goed als de Galaxy S5 terwijl die het op zijn beurt al slechter deed dan de Galaxy S4. Feit is wel dat de Galaxy S7 en S7 edge een betere start kennen dan de vlaggenschepen van vorig jaar. Zo liggen beide modellen al over twee en een halve week in maar liefst 60 landen in de winkel.

Dj Koh Galaxy S7
Koh Dong-jin, maar zeg maar DJ Koh

Een reden waarom Samsung meer exemplaren van de S7 en S7 edge denkt te verkopen is omdat sommige klanten zijn afgehaakt toen de S6 zonder geheugenkaartslot werd aangekondigd. Ook waren sommige klanten teleurgesteld dat de behuizing niet meer waterdicht is. Al deze zaken zijn nu aangepakt. Wat ook zeker zal meespelen is dat het toestel sneller beschikbaar komt in meerdere landen. Ook in Nederland zal de Galaxy S7 en S7 edge vanaf 11 maart verkrijgbaar zijn. Vroege kopers krijgen daar een gratis Gear VR-bril bij om 360 graden content te ervaren.

(via)

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • prognose
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • verkoop

ts S7 Edge Camera

Samsung Galaxy S7 / S7 edge heeft aangepaste 12,2 megapixel Sony-sensor

Telefoonnieuws ·

Tijd om even technisch te worden. Voorafgaand aan de onthulling van de Galaxy S7 en S7 edge werd aangenomen dat Samsung gebruik zou maken van de eigen BRITECELL-camerasensor. Nu blijkt dat toch anders te zitten.

Samsung's eigen BRITECELL-sensor beschikt over pixels van 1 micron groot terwijl het tijdens de presentatie van de S7 en S7 edge nog melding maakte van 1,4 micron. Dat was bewijsstuk 1. Hoe groter de individuele pixels, hoe meer licht ze kunnen opvangen, hoe beter belicht de eindfoto's worden. Samsung past 12,2 miljoen pixels toe in haar nieuwe vlaggenschip op een sensor die in totaal 1/2.5" groot is. Al met al vangt hierdoor de S7 een indrukwekkende 95% meer licht op dan de IMX240 uit de S6.

Samsung Galaxy S7 edge camerasensor

De IMX260-sensor van Sony is trouwens zelf nog door Samsung onder handen genomen. Zij hebben er de Dual Pixel-techniek in geïntegreerd. De ene IMX260 is de andere IMX260 dus niet. Een ander verschil met het vlaggenschip van een jaar geleden is de aspect ratio waarin je foto's schiet. Die was 16:9 in de maximale resolutie en die gaat naar 4:3. Foto's komen er dus niet meer breedbeeld uit te zien. We hebben alvast even kunnen spelen met de camera op de S7 edge. Benieuwd naar onze eigen foto's? Bekijk ze dan op deze Facebook-pagina.

(via)

 • Tags:
 • britecell
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • imx260
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • sony

ts Samsung S7

Samsung kondigt waterdichte Galaxy S7 en S7 edge aan

Artikelen ·

In een speciaal Unpacked-event heeft Samsung een dag voor het Mobile World Congress haar nieuwe vlaggenschepen aangekondigd. De Galaxy S7 en S7 edge lijken qua uiterlijk sterk op de modellen van vorig jaar maar er is wel degelijk vooruitgang.

Zowel de Galaxy S7 als de S7 edge waren het slechts bewaarde geheim van de fabrikant. Er was vooraf redelijk veel van uitgelekt. Toch bleek de interesse in beide toestellen groot. Niet alleen van journalisten maar ook van consumenten. Gelukkig kon Samsung tijdens het event nog iets nieuws melden.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge
Samsung toont S7 en S7 edge

Alhoewel de S7 en S7 edge voortborduren op de S6 en S6 edge is er toch het nodige gewijzigd. Zo is de behuizing ditmaal bestand tegen stof en water. Dankzij een IP68-certificering overleeft zowel de S7 als S7 edge een half uur lang op 1 meter diepte. Een waterdichte behuizing kennen we nog van de Galaxy S5 maar verdween toen Samsung de Galaxy S6 aankondigde. Ook terug van weggeweest is de geheugenkaartslot. Je kunt kaartjes tot 200 GB plaatsen. Samsung brengt van de Galaxy S7 en S7 edge uitvoeringen uit van 32 en 64 GB. Hiermee verdwijnt dus de grotere 128 GB variant.

Samsung Galaxy S7 edge geheugenkaartslot
Terug van weggeweest: de geheugenkaartslot

Andere speerpunten die tijdens de presentatie aan bod kwamen zijn de nieuwere camera. Deze laat dankzij een lichtsterke lens met een maximale aperture van f/1.7 meer licht door dan voorheen. Dat moet vooral 's avonds en in het donker voor beter belichte foto's en video's zorgen. En dankzij een techniek genaamd Dual Pixel stelt de S7 sneller scherp dan voorheen. Alle 12 miljoen pixels kunnen gebruikt worden om scherp te stellen tegen de paar pixels bij veel andere smartphones. Ook kwam de nieuwe grafische processor ter sprake die volgens Samsung bijna 64% sneller is dan vorig jaar. En dankzij de Vulkan API kunnen ontwikkelaars hier volledig gebruik van maken in games en apps. Verwacht dus betere en mooiere games.

Samsung brengt de Galaxy S7 en S7 edge uit vanaf 11 maart in de kleuren Black Onyx, Gold Platinum en White Pearl. Prijzen voor het 32 GB model beginnen bij 699 euro voor de S7 en 799 euro voor de S7 edge.

Samsung Gear 360
Zelf VR-content maken met de Gear 360

Gear 360

Naast de Samsung Galaxy S7 en S7 edge kondigde Samsung nog een ander product aan; de Gear 360. Dit is een compacte camera die 360 graden beelden kan opnemen. Deze opnames kun je terug bekijken op de Gear VR-bril. Los van VR-content kun je er ook 30 megeapixel foto's mee schieten en 180 graden video's. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij twee 15 megapixel camera's met f/2.0 fisheye-lens. De Samsung Gear 360 beschikt over een tripod standaard om hem neer te kunnen zetten. Naast de aangekondigde S7 en S7 edge is de Gear 360 ook compatible met de Galaxy S6 edge+, S6 edge, S6 en de Note 5. Verwacht de Gear 360 vanaf het tweede kwartaal voor een adviesprijs van 419 euro.

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • gear360
 • mwc16
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Lineaal Androidheadlines

Laatste lek toont Samsung Galaxy S7 en S7 edge uren voor aankondiging

Geruchten ·

Terwijl de hele techwereld zich opmaakt voor weer een nieuw Unpacked-evenement lekt beeldmateriaal van de mogelijk aan te kondigen S7 en S7 edge uren voor z'n lancering groots uit.

Het is de site van AndroidHeadlines die foto's van de nog onaangekondigde toestellen publiceert. Hoe ze hier aan gekomen zijn is onduidelijk, ze onthullen hun bron niet. Samsung zal er waarschijnlijk niet blij mee zijn. Alhoewel alle publiciteit welkom is wil je dergelijke informatie niet uren voor je lancering op straat hebben. We krijgen beide toestellen van vrijwel alle hoeken te zien en er lijken weinig verrassingen over te blijven.

Zwarte Samsung Galaxy S7 en S7 edgeSamsung Galaxy S7 edge achterkantSamsung Galaxy S7 onderkant USB-poort

Volgens de geruchten zit er dit jaar meer verschil tussen de S7 en S7 edge dan de modellen van vorig jaar. Zo gaat het scherm van de S7 edge vermoedelijk omhoog naar 5,5 inch. Naast wat subtiele verschillen lijken er uiterlijk weinig veranderd te zijn. Qua functies wordt er wel het nodige nieuw verwacht. Zo zal de BRITECELL-camerasensor mogelijk beter zijn in donkere omstandigheden. Details daarover zullen vanavond duidelijk worden wanneer het Unpacked-event begint. In de tussentijd benieuwd naar meer foto's? Klik dan even op de bronlink.

(via)

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • mwc16
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts 360 Vr

Samsung streamt lancering Galaxy S7 in 360 graden video

Geruchten ·

Samsung heeft een nieuwe manier bedacht om de lancering van haar Galaxy S7 uit te zenden. Voor het eerst wordt een dergelijke onthulling in 360 graden video verstuurd. Handig voor wie een VR-bril tot z'n beschikking heeft.

Met 360 graden video kun je in combinatie met een VR-bril het event live zelf bijwonen. Alsof je er zelf bij bent. Handig voor wie een Gear VR van Samsung heeft of Google CardBoard-bouwpakket. Samsung is de eerste die een lancering op deze manier gaat uitzenden. Andere bedrijven kiezen vaak nog voor een reguliere webcast. Samsung's Unpacked 2016 event begint zondag 21 februari om 19:00 Nederlandse tijd. Ook via de computer kun je het bijwonen via deze speciale event-site van Samsung.

Unpacked 360 View

Tijdens dit event wordt de Galaxy S7 en S7 edge verwacht. Daar doet Samsung zo lijkt helemaal niet geheimzinnig over. Het nieuwe vlaggenschip zou naar verluidt sterk op de S6 lijken maar wel met enkele functies. Welke zullen komende zondag blijken. Wie die onthulling zonder 360 graden ervaring wil bekijken kan zich ook wenden tot de speciale app die Samsung daarvoor heeft vrijgegeven. Zelfs iPhone-gebruikers kunnen die app downloaden. Mensen met een Gear VR krijgen dus de beste ervaring. Zij moeten eerst de Unpacked 360 View-app downloaden via de Oculus Store. Wie een Google Cardboard thuis heeft kan het event ook meebeleven. Geen idee hoe je die in elkaar zet? Miky heeft op deze pagina een handige instructie geschreven. Mensen die trouwens vandaag (vrijdag 19 februari 2016) bij Miky een mobiel + abonnement of los toestel kopen krijgen die VR-bril gratis.

 • Tags:
 • 360graden
 • 360vr
 • galaxys7
 • gearvr
 • samsung
 • vr

ts Galaxy S7 Androidauthority

Functionerende Samsung Galaxy S7 te zien in video

Geruchten ·

De afgelopen dagen was het vooral de Galaxy S7 edge die de show stal met onaangekondigde optredens. Ditmaal is het de Galaxy S7 die de spotlight steelt. Bovendien krijgen we voor het eerst de geheugenkaartslot te zien.

Het veertien tellende filmpje lijkt inderdaad de Galaxy S7 te tonen. We zien een op de Galaxy S6 lijkend toestel waarvan de camera ditmaal niet sterk uitsteekt. Dat zou komen omdat Samsung ditmaal gebruik maakt van een nieuwe cameramodule die dunner is. Ook zien we de eerder uitgelekte schermachtergrond en draait het toestel wat lijkt op Android 6.0 Marshmallow. Allemaal tekenen dat we te maken hebben met de échte Galaxy S7.

In een ander gepubliceerde foto zien we de simkaartslot. Deze is beduidend langer dan bij de S6 en dat is omdat er nu ruimte is voor een geheugenkaart. Samsung liet vorig jaar de optie om zelf geheugen uit te breiden vallen maar de mogelijkheid komt dit jaar helemaal terug, zo lijkt. Verder lijken de inkepingen op de zijkant dit jaar verdwenen te zijn en is de achterkant bij de zijkanten licht gebogen. Ook de glasplaat aan de voorzijde lijkt dit jaar licht gebogen te zijn bij de randen. Op de Galaxy S6 was die glasplaat nog volledig plat.

Samsung Galaxy S7 geheugenkaartslot

Ander verschil is de kleur. De op de video getoonde variant lijkt volledig zwart te zijn. Vorig jaar was deze kleur nog niet beschikbaar, alleen de donkerblauwe versie komt enigszins in de buurt. Wat wel gelijk gebleven is is dat de achterkant erg gevoelig lijkt voor vingerafdrukken. Regelmatig poetsen blijft dus noodzakelijk wil je je S7 mooi voor de dag laten komen. De bron spreekt ook nog de verwachting uit dat de batterij 2.800 mAh groot is. Eerder werd nog uit gegaan van een grotere 3.000 mAh. We krijgen zondag 21 februari mogelijk het verlossende antwoord wanneer Samsung het toestel samen met de Galaxy S7 edge officieel aangekondigd.

(via)

 • Tags:
 • galaxys7
 • geheugenkaart
 • geheugenkaartslot
 • s7
 • samsung

ts Galaxy S7 Edge Goud Evleaks

Nieuwe foto’s en renders tonen Samsung Galaxy S7 edge

Geruchten ·

Er zijn nieuwe renders geplaatst van de Samsung Galaxy S7 edge die het toestel in alle kleuruitvoeringen laat zien. Ook is er een echte foto van het toestel met z'n 5,5 inch gebogen scherm binnen.

Om te beginnen met de foto's van Weibo. Deze toont het toestel in z'n zwarte uitvoering. Opvallend is de ontbrekende Samsung-opschrift bovenaan het scherm. Deze staat wel op de huidige Galaxy S6 edge en ook bij de gepubliceerde renders is deze terug te vinden. Het is dus mogelijk dat we hier kijken naar een nog niet afgewerkt exemplaar die halverwege het productieproces van de lopende band is gehaald. Er is echter nog een andere mogelijkheid.

Samsung Galaxy S7 edge zwartSamsung Galaxy S7 edge zwart scherm uit

Want op een andere foto lijkt het dat de bovenkant van het scherm licht naar boven toe afbuigt. Dat is niet terug te zien in de renders en ook bij het huidige model is dat niet het geval. Mogelijk is het dus een vervalsing bedoeld om ons op het verkeerde been te zetten. Het is dus verstandiger om ons voorlopig alleen te richten op onderstaande renders. Deze werden door @evleaks gepubliceerd die eerder al beeldmateriaal toonde van het toestel.

Samsung Galaxy S7 edge renders kleuren

We zien de drie belangrijkste kleuren terug waarin Samsung de Galaxy S7 edge vermoedelijk in uitbrengt. Vorig jaar kwam daar nog een exclusieve vierde kleur bij, of dat dit jaar gaat gebeuren is nog onduidelijk. Zilver, zwart en goud zullen dus sowieso van de partij zijn. Samsung onthult de Galaxy S7 edge samen met de Galaxy S7 voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Dat gaat zondag 21 februari gebeuren. Beide vlaggenschepen krijgen een nieuw type 12 megapixel camera die het vooral binnenshuis en in het donker goed moet doen. Ook wordt een waterdichte behuizing verwacht.

 • Tags:
 • galaxys7edge
 • renders
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Winkelwagen

“Samsung Galaxy S7 kost € 699,99, gebogen S7 edge € 799,99”

Geruchten ·

De adviesprijs van de Galaxy S7 edge gaat in vergelijking met de S6 edge van vorig jaar met 50 euro naar beneden. De reguliere S7 moet net als vorig jaar 700 euro kosten terwijl voor de gebogen S7 edge een bedrag van 800 euro gevraagd wordt.

De prijsverlaging van de Samsung Galaxy S7 edge is opmerkelijk. Niet alleen is de prijs ten opzichte van vorig jaar verlaagd maar je krijgt er dit jaar ook een groter beeldscherm voor terug. Volgens geruchten komt de S7 edge namelijk uit op 5,5 inch. De verkoopprijzen werden door Tweakers bekendgemaakt dankzij een anonieme bron. Het zou hier gaan om de variant met de Exynos 8890-processor en met 32 GB opslaggeheugen. Er zou ook een Snapdragon 820 variant uitkomen maar die komt net als vorig jaar hier niet uit.

Samsung Galaxy S7 edge en de Galaxy S7
Foto: VentureBeat.com

Vorig jaar kreeg de Samsung Galaxy S6 een even hoge adviesprijs mee van 699,99 euro, voor de Galaxy S6 edge moest 849 euro betaald worden. Adviesprijzen voor dit jaar gaan voor de gebogen variant dus naar beneden. Volgens dezelfde bron krijgen beide modellen een Exynos-processor op maximaal 2,3 GHz mee. Daarmee is hij sneller dan de 2,1 GHz van vorig jaar. Bovendien mag worden aangenomen dat de verwachte Exynos 8890 sneller is dan de Exynos 7420 uit de S6. De batterijen vallen ook aanzienlijk groter uit. Voor de Galaxy S7 wordt die verwacht op 3.000 mAh (+18%) en voor de Galaxy S7 edge zelfs op 3.600 (+38%). Beide toestellen worden naar alle waarschijnlijkheid op zondag 21 februari aangekondigd en liggen volgens eerdere berichten op 11 maart in de winkel. Vroege kopers krijgen naast het toestel een gratis Gear VR meegeleverd.

 • Tags:
 • adviesprijs
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • prijs
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • verkoopprijs

ts Gear Vr Bril

“Samsung Galaxy S7 direct na aankondigen in preorder, vanaf 11 maart verkrijgbaar”

Geruchten ·

Volgens de collega's van Android World zal de Galaxy S7 direct na z'n lancering verkrijgbaar zijn als pre-order. Het toestel moet samen met de S7 edge vanaf 11 maart in de Nederlandse winkel liggen. Klanten krijgen daar tevens een Gear VR bij.

De lancering van de Samsung Galaxy S7 staat gepland voor zondag 21 februari. Dat het toestel dan meteen te bestellen is als pre-order hoeft niet als verrassing te komen. Mensen zijn dan warm gemaakt voor het toestel. Nieuw is wel dat de Galaxy S7 en S7 edge vanaf 11 maart in de winkel zal liggen. Dat is bijna drie week later op een vrijdag. De Galaxy S6 lag destijds pas na ruim 5 weken in de winkel.

Samsung Galaxy S6 edge lancering
Vorig jaar nog was er veel animo voor Samsung's vlaggenschip

Kreeg je vorig jaar nog een gratis draadloze oplader bij je S6, dit jaar kiest Samsung voor de Gear VR-bril. Dat is een accessoire waar je het toestel in kunt doen waardoor je een 3D-bril krijgt. Deze tijdelijke actie loopt mogelijk tot 10 maart al kan Samsung altijd nog besluiten die termijnen aan te passen. Qua kleuren verwacht Android World dat de Samsung Galaxy S7 in eerste instantie in drie kleuren verkrijgbaar zal zijn. Welke dat zijn is nog niet bekend. Vorig jaar bracht Samsung haar vlaggenschip nog uit in 'White Pearl', 'Black Sapphire' en 'Gold Platinum'. De S6 kreeg daarbovenop nog de exclusieve kleur 'Blue Topaz' terwijl de S6 edge 'Green Emerald' kreeg. Het lijkt voor de hand te liggen dat ook dit jaar weer 4 kleuren komen. Mogelijk tovert Samsung dus zondag de 21e nog een verrassing tevoorschijn.

(via)

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • leverbaar
 • preorder
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • verkrijgbaarheid

ts Galaxy S7 Edge zilver Evleaks

Nieuwe renders en foto’s binnen van Samsung Galaxy S7 edge

Geruchten ·

Er zijn nieuw beelden binnen van de Samsung Galaxy S7 edge. De eerste is een render in een zilverkleurige uitvoering en de andere is een foto van het gouden model. Verder is er nieuws binnen over de batterij van het toestel.

De eerste is zoals gezegd een persrender. Deze toont de Galaxy S7 edge in het 'Silver Titanium'. Naast een witte, zwarte, gouden en groene uitvoering was ook de Galaxy S6 edge in deze kleuren verkrijgbaar. Hoe de gouden uitvoering er precies uit komt te zien is ook al bekend. Daarvan lekte namelijk een echte foto uit.

Samsung Galaxy S7 edge zilver

Mogelijk gaat het hier echter om een dummy bedoeld om tentoongesteld te worden in telefoonwinkels. Zo ziet het scherm er niet echt uit. Wel herkennen we de achtergronden die een dag geleden zijn uitgelekt. De overige gelijkenissen met de S6 edge zijn groot. Wel zou het toestel met een scherm van 5,5 inch een fractie groter zijn. Bovendien gaat het gerucht dat Samsung een stevige 3.600 mAh batterij gaat toepassen. Dat belooft een flinke accuduur.

Samsung Galaxy S7 edge dummy in het goud

Kijken we beter naar de foto van het dummy-toestel dan lijkt inderdaad de cameramodule niet meer uit te steken. Dat gerucht ging al langer. Echt helemaal vlak zal de achterkant niet zijn. Verder kiest Samsung er dit jaar voor om ook bij de achterkant de zijkanten af te buigen. Bij het model van vorig jaar kende alleen de voorkant gebogen zijkanten. Deze stijl zal mogelijk ook worden doorgetrokken naar de reguliere Galaxy S7. Beide toestellen worden naar alle waarschijnlijkheid op zondag 21 februari om 19:00 officieel aangekondigd. De Galaxy S7 edge+ volgt mogelijk later dit jaar al zijn er vraagtekens of daarvan een Europese release komt. In plaats daarvan krijgen wij mogelijk de Note 6.

 • Tags:
 • galaxys7edge
 • s7edge
 • samsung
 • silvertitanium

ts Galaxy S7 Achtergrond

13 achtergronden Samsung Galaxy S7 online gezet

Geruchten ·

Als je niet kunt wachten op de nieuwe Samsung Galaxy S7 dan kun je in de tussentijd altijd z'n toekomstige achtergrond instellen. 13 van deze afbeeldingen zijn nu online gezet. Het overkoepelde thema is vrij donker.

We herkennen in de achtergronden dezelfde stijl als de uitnodiging van het Unpacked-event van 21 februari. Op die datum moeten de Samsung Galaxy S7 en S7 edge aangekondigd worden. Een donkere setting met blauwe scherpe lijnen. Bij de Galaxy S6 waren de achtergrond nog stukken kleurrijker. Volgens de plaatser van de afbeeldingen behoren de wallpapers toe aan de S7 edge maar we zullen ze vermoedelijk ook op de S7 aantreffen.

Galaxy S7 edge

Sommige afbeeldingen hebben afmetingen van 2240 bij 2240 pixels terwijl andere weer 2560 bij 2560 pixels groot zijn. Mogelijk zegt dat verder niets maar opvallend is het wel. De Galaxy S7 en S7 edge krijgen waarschijnlijk beiden een Quad HD-scherm met een resolutie van 1440 pixels breed bij 2560 pixels hoog. Volgens andere geruchten krijgen beide modellen ook een 12 megapixel camera met een batterij die nog sneller opgeladen kan worden. Samsung zal verder een deel voorzien van de Snapdragon 820-processor van Qualcomm en een ander deel met de Exynos 8890. Mogelijk krijgt Nederland net als vorig jaar de uitvoering met Exynos-processor. Wil je de achtergrond downloaden? Klik dan op de bronlink hieronder.

(via)

 • Tags:
 • achtergrond
 • galaxys7
 • s7
 • samsung
 • wallpaper

ts Samsung Waterdruppels

Bewijs voor Always-on-Display en waterafstotende Samsung Galaxy S7 en S7 edge

Geruchten ·

Na de geruchten lijkt er voor het eerste echt concreet bewijs te zijn voor twee functies van de Samsung Galaxy S7 en S7 edge. Een Always-on-Display dat deels altijd aan is en een behuizing die waterafstotend is.

Bewijs voor een zogenaamd Always-on-Display komt in de vorm van een ingediend patent. Delen van het scherm kunnen hierdoor altijd aan zijn vergelijkbaar met Nokia's Glance Screen en Google's Ambient Display. Dit is alleen mogelijk bij een AMOLED-scherm waarbij geen achtergrondverlichting nodig is. De Galaxy S7 en S7 edge maken van een dergelijk scherm gebruik. Samsung zou deze techniek kunnen gebruiken om bijvoorbeeld notificaties of de tijd te tonen wanneer het toestel in standby staat.

Samsung Galaxy S7 waterdicht

Daarnaast waren er lange tijd geruchten over een waterdichte behuizing. Mogelijk moeten we eerder denken aan waterafstotend, echt waterdicht zal het toestel vermoedelijk niet zijn. Dat Samsung deze richting op gaat blijkt uit een inventarisatielijst die door het Indiase Zauba gepubliceerd werd. Hierop staan enkele componenten met waterdichte eigenschappen. Gisteren nog doken enkele foto's op van zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 edge. Dat waren de eerste echte foto's die we gezien hebben. Hierop werd niet meteen duidelijk dat beide toestellen waterbestendig zijn en ook het Always-on-Display was er niet op zichtbaar. Dat is goed nieuws voor Samsung want het betekent dat ze zondag 21 februari nog wat nieuws kunnen laten zien. Dan worden beide toestellen officieel onthuld.

 • Tags:
 • alwaysondisplay
 • galaxys7
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Edge Jkwan Weibo

Dit zijn de eerste foto’s van de Samsung Galaxy S7 en S7 edge

Telefoonnieuws ·

Met nog net geen twee weken op de klok lijken de eerste echte foto's van de Samsung Galaxy S7 en S7 edge binnen te zijn. En omdat er al flink wat informatie gelekt is kunnen we enkele puzzelstukjes op z'n plek leggen.

Zo lijkt het gerucht dat de cameramodule nog nauwelijks uitsteekt inderdaad te kloppen. Ook lijkt de gebogen zijkanten op de achterkant overeen te komen met eerdere geruchten. Hierdoor lijkt het getoonde toestel de Galaxy S7 te zijn en niet de Galaxy S7 edge. Die laatste heeft de gebogen zijkanten juist aan de voorkant zitten. Van de sticker is nog net de "32 GB" leesbaar. Ook de Galaxy S6 was in die uitvoering verkrijgbaar en begon daar zelfs mee.

Samsung Galaxy S7 achterkant

Die achterkant lijkt nog steeds gemaakt te zijn van glas. Samsung zette deze nieuwe ontwerpstijl in met de introductie van de S6. Dat het nieuwe vlaggenschip veel ging lijken op het model van vorig jaar was al bekend. Het frame is daardoor nog steeds van metaal. Ditmaal zou de gehele behuizing waterdicht zijn. Van de camera gaat al enige tijd het verhaal dat dit een 12 megapixel BRITECELL-sensor is. De lens wordt bovendien een stuk lichtsterker met een aperture van f/1.7. Hierdoor moet hij 's avonds nog beter belichte foto's schieten. Qua batterijduur moet ook het een en ander verbeterd zijn aldus de bron. In slechts 30 minuten moet de batterij weer met 80% gevuld zijn.

Samsung Galaxy S7 edge

Dan hebben we ook nog een foto van de Galaxy S7 edge voor je opgedoken. Ook hier weinig verschillen met het model uit 2015. Alleen de speakergrill is ditmaal niet zilverkleurig en valt hierdoor minder op. Ook bespeuren we niet meer het Samsung-logo al kan het natuurlijk zo zijn dat die er nog op komt. Tot slot wordt ook nog genoemd dat de Galaxy S7-familie zal beschikken over een DAC (digitaal-analoog-omzetter). Dat moet voor beter geluid zorgen. Ook LG voorzag de V10 van een DAC voor beter geluid. Samsung introduceert de Galaxy S7 op zondag 21 februari voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. We gaan daar uiteraard hier verslag van doen.

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung S7 S7edge Achterkant Evleaks

Ook render achterkant Samsung Galaxy S7 en S7 edge online

Geruchten ·

Beide kanten van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn nu bekend. Nadat @evleaks eerder al de voorzijde en uitnodiging had gepubliceerd maakt hij nu ook de achterkant bekend. Wat kan dit ogenschijnlijk simpel plaatje ons vertellen?

De zilverkleurige ring rondom de cameramodule lijkt verdwenen. Eerder al ging het gerucht dat de cameramodule van de S7 en S7 edge niet meer buiten de behuizing uitsteekt. Ook de flitser en wat lijkt op een hartslagsensor lijkt gewoon weer aanwezig te zijn. Ook bij de S6 en S6 edge zitten deze rechts van de camera. Nieuw is dat Samsung de typenummers prominent op de achterkant plaatst.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge achterkant
De S7 en S7 edge

Ook lijkt de achterkant van beide toestellen licht gebogen te zijn. Bij de S6 edge was bij alleen het scherm aan de randen gebogen. Van de S7 wordt gezegd dat juist de achterkant dit gebogen effect heeft. Hoe @evleaks precies aan z'n informatie komt in onbekend. Feit is wel dat hij vaker met informatie komt die achteraf waar blijkt te zijn. De uitnodiging voor dit Unpacked-event kwam nagenoeg volledig overeen met de uitnodiging die Samsung afgelopen maandag verstuurde. Dat geeft te denken dat ook deze renders het bij het juiste eind hebben. Samsung kondigt op 21 februari naar alle waarschijnlijkheid deze Galaxy S7 en S7 edge aan voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Vorig jaar paste het een soortgelijke strategie toe. Van de S7 wordt gezegd dat hij qua uiterlijk weinig afwijkt van de bestaande S6 maar dat de camera-eigenschappen er flink op vooruit zijn gegaan.

 • Tags:
 • achterkant
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • render
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Unpacked 21 Feb

Samsung bevestigt 21 februari als lanceerdatum Galaxy S7 en S7 edge

Telefoonnieuws ·

Het hoge woord is er uit: op 21 februari kondigt Samsung "de volgende Galaxy-telefoons" aan. Hieronder vermoedelijk de Galaxy S7 en S7 edge. Saillant detail is dat de uitnodiging overeenkomt met een eerder uitgelekte afbeelding.

Gisteren nog publiceerden we alvast de uitnodiging die Samsung toen nog moest versturen. Vandaag zag Samsung in dat er geen houden aan meer was en maakte de uitnodiging wereldkundig. Dat deden ze met een 14 seconden durend YouTube-filmpje waarin de focus ligt op Virtual Reality. Samsung maakt al enige tijd een VR-bril in de vorm van de Gear VR die het samen met Oculus maakt. In deze bril is een Galaxy-telefoon te stoppen, mogelijk straks dus ook de Galaxy S7 en S7 edge.

Naast de uitnodiging lekte Evan Blass van @evleaks onlangs ook de eerste renders van beide toestellen. Omdat hij het blijkbaar bij het juiste eind had met de uitnodiging gaan we er vanuit dat de afbeeldingen van beide toestellen ook klopt. Toch is het verstandig een slag om de arm te houden. De uitnodiging laat een gesloten doos zien met in de hoek een blauwe lijn. Mogelijk is dat een verwijzing naar de gebogen Galaxy S7 edge. Of dat echt zo is moet zondag 21 februari blijken. Het event start om 19:00 onze tijd. De uren daarvoor presenteren zowel LG als Huawei hun vlaggenschepen voor 2016. Het belooft dus een interessante dag te worden.

 • Tags:
 • galaxys7
 • mwc16
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Thenext Galaxy Evleaks

Lanceerdatum Samsung Galaxy S7 en S7 edge getipt voor 21 februari

Geruchten ·

Dezelfde bron die ons de eerste renders van de vermeende Galaxy S7 en S7 edge gaf komt nu met de officiële uitnodiging voor het Unpacked-event. Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat er weinig over blijft voor Samsung om te onthullen.

Eerder klonk al de datum zondag 21 februari in de wandelgangen als lanceerdatum van de Galaxy S7 en S7 edge. Dat is precies een dag voor het Mobile World Congress-event in Barcelona. Een plek waar Samsung vorig jaar de Galaxy S6 en S6 edge aankondigde. Niet geheel toevallig ook precies één dag voordat het MWC begon. Terwijl andere fabrikanten hun uitnodiging al de deur uit hebben gedaan moet Samsung die nog versturen.

Samsung Unpacked 2016

Evan Blass, dezelfde man die afgelopen weekend de eerste renders van het nieuwe vlaggenschip publiceerde lijkt Samsung voor te zijn. Hij heeft naar het blijkt al de officiële uitnodiging op zijn Twitter-account geplaatst. Er lijkt op deze manier weinig over te blijven voor Samsung. We verwachten overigens ieder moment een uitnodiging van Samsung dus dan zal blijken of de uitnodigingen overeenkomen. Als dat het geval is dan stijgt ook meteen de betrouwbaarheid van de eerder geplaatste renders. Die lijken namelijk dezelfde huisstijl te gebruiken. Zoals gezegd kan een uitnodiging ieder moment komen dus we wachten rustig af.

 • Tags:
 • 21februari
 • galaxys7
 • mwc16
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • thenextgalaxy
 • unpacked

ts Galaxy S7 S7 Edge Venturebeats

Eerste renders tonen Samsung Galaxy S7 en S7 edge

Geruchten ·

Nadat eerder al specificaties en details van de Galaxy S7 naar buiten waren gekomen is het nu de beurt aan de officiële renders van het nieuwe Samsung-vlaggenschip. En de bron van de afbeeldingen is ook niet de minste.

Niemand minder dan Evan Blass postte de afbeeldingen van de Galaxy S7 op de website van VentureBeat. Duidelijk is in ieder geval dat de Samsung Galaxy S7 niet veel verschilt (qua uiterlijk tenminste) met de Galaxy S6. De afbeeldingen tonen een 5,1 inch grote Galaxy S7 en een 5,5 inch grote Galaxy S7 edge. Die laatste krijgt een aan de randen gebogen scherm, die eerste is overal plat. Interessant is ook dat er 21 februari te lezen valt, een datum die nog bevestigd moet worden door Samsung.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge
De Galaxy S7 en S7 edge

De renders mogen dan wel lijken op de huidige Samsung Galaxy S6 en S6 edge, toch zijn er subtiele verschillen. Zo lijkt de homeknop groter, mogelijk om de werking van de vingerafdrukscanner te bevorderen. Ook lijkt de selfiecamera groter. Nu maakt Samsung in beide modellen nog gebruik van een 5 megapixel exemplaar. Het gerucht gaat echter dat ook de S7 en S7 edge van eenzelfde 5 megapixel exemplaar gebruik maken. Misschien krijgt het nieuwe model een nieuwere lens of optische beeldstabilisatie. Verder is duidelijk geworden dat de Galaxy S7 een geheugenkaartslot tot 200 GB krijgt en een waterdichte IP67-behuizing. Dergelijke geruchten gingen al langer.

Altijd aan scherm

Blass meldt meer specificaties die we nog niet eerder gehoord hadden. Zo krijgt de Samsung Galaxy S7 een scherm die gedeeltelijk altijd aan is, vergelijkbaar met het Glance-scherm van vroegere Nokia's. Daardoor kunnen notificaties altijd in beeld staan maar ook de tijd en mogelijk een korte weersverwachting. Deze Always-on-Display functie zou echter niet zwaar ten koste gaan van de batterij. Mocht de batterij toch leeg zijn dan kan deze volgens Blass draadloos binnen 2 uur volledig worden opgeladen. Dat doet vermoeden dat de S7 beschikt over snel draadloos laden, iets wat Samsung 'Fast Wireless Charging' noemt en gelijktijdig met de S6 edge+ introduceerde. De oplaadtijd voor de grotere S7 edge bedraagt 2,2 uur.

Lagere resolutie camera

Opmerkelijk is dat Samsung inderdaad de cameraresolutie lijkt te verlagen. Afgelopen jaren probeerden fabrikanten elkaar de troef af te steken met meer megapixels. In tegenstelling tot de 16 megapixel op de S6 krijgt de S7 een 12 megapixel sensor. Samsung denkt toch een beter beeld te krijgen door het toepassen van een verbeterde lens die lichtgevoeliger is. Kent de lens van de S6 nog een aperture van f/1.9, die op de S7 gaat tot f/1.7. Lager betekent in dit geval dat hij meer licht doorlaat. Dat moet vooral 's avonds en in het donker tot betere opnames leiden. Verder is het Samsung gelukt om de cameramodule niet meer buiten de behuizing te laten uitsteken. Dit moet een gladde achterkant opleveren. Met aldoor dunner wordende telefoons is het een fenomeen waar we de laatste tijd gewend aan zijn geraakt. Bij de Galaxy S7 moeten we dus rekening houden met een vlakke achterkant.

 • Tags:
 • galaxys7
 • renders
 • s7
 • samsung

ts Galaxy S7 Video

Batterijduur Samsung Galaxy S7 “spectaculair verbeterd”

Geruchten ·

Volgens een gerucht van een doorgaans betrouwbare bron zou de accuduur van de Galaxy S7 er flink op vooruitgegaan zijn. In een test zou het nieuwe vlaggenschip van Samsung zelf een 17 uur video kunnen tonen op maximale schermhelderheid.

Als dat inderdaad zou kloppen dan zou Samsung een absoluut record neerzetten binnen deze telefooncategorie. De huidige Galaxy S6 houdt het krap een dag vol bij normaal gebruik en daarvan komt de schermtijd niet eens in de buurt van de hier genoemde 17 uur. Laat staan op de maximale schermhelderheid. Hoe dit Samsung zou lukken is onbekend. Volgens eerdere geruchten is de batterijcapaciteit van de S7 slechts 17% groter.

Samsung Galaxy video afspelen
De huidige generatie Galaxy komt niet eens in de buurt

Het is onduidelijk van welke processor de Galaxy S7 gebruikmaakt in de claim van Eldar Murtazin. Samsung zou zowel van de Snapdragon 820 van Qualcomm als de eigen Exynos 8890 gebruik willen maken. Het lijkt niet aannemelijk dat er tussen beide chips een erg groot verschil zit. Wij adviseren om dit bericht met een korreltje zout te nemen. Het is namelijk een wel erg groot verschil met het huidige vlaggenschip. Nu kent Android 6.0 Marshmallow wel de nodige verbeteringen maar die zouden dit verschil niet kunnen verklaren. Het wachten is toch echt op de eerste reviews van het toestel. De lancering van de Galaxy S7 staat mogelijk gepland voor eind februari dus die tests worden niet voor maart verwacht.

 • Tags:
 • accu
 • batterijduur
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Gsmarena

Frontpaneeltje en selfiecam Samsung Galaxy S7 op de foto

Geruchten ·

Met nog ongeveer 4 weken op de klok kruipt de lancering van de Galaxy S7 steeds dichterbij. In de tussentijd zien we de hoeveelheid informatie over het nieuwe vlaggenschip zowat exponentieel toenemen. Ditmaal lekt het frontpaneeltje van het toestel uit.

Samsung lijkt de nodige moeite te hebben gedaan om haar nieuwe vlaggenschip dusdanig te verhullen dat er voldoende geheim blijft. Zo lijkt het paneeltje in een soort omhulsel te zitten dus de definitieve vorm blijft nog even onduidelijk. Ook het Samsung logo bovenaan het scherm is afgeplakt. Al met al kunnen we maar weinig met deze nieuwe foto's.

Samsung Galaxy S7 frontpaneeltjeSamsung Galaxy S7 selfiecamera

Een andere foto toont de selfiecamera in de Galaxy S7 die blijkbaar typenummer G930F krijgt. Echt veel meer informatie krijgen we er niet van. Onduidelijk blijft bijvoorbeeld hoeveel megapixel de camera heeft en van welke lens er gebruik is gemaakt. Eerdere geruchten spreken van een 5 megapixel camera met f/1.7 lens. Dat is weliswaar hetzelfde aantal pixels als op de Galaxy S6 maar de lens kent wel een verbetering. De printplaat met daarop de selfiecamera's kent wel het opschrift R05, mogelijk is dat een verwijzing naar het aantal megapixels. Volgens @evleaks zal de Galaxy S7 vanaf 11 maart in de winkel verkrijgbaar zijn. Althans in de VS, een Nederlandse release blijft vooralsnog onduidelijk. De onthulling van het toestel staat mogelijk gepland voor 21 februari al moet Samsung die datum nog altijd bevestigen.

Bron: GSMArena

 • Tags:
 • frontpaneel
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Galaxy S6 Camera

Samsung-medewerker: Camera Galaxy S7 steekt niet meer uit

Geruchten ·

We zijn de laatste weken rijkelijk getrakteerd op lekken over de Galaxy S7 van Samsung. Informatie stroomde van diverse kanten binnen maar dit nieuwe lek kent een wel heel bijzondere afkomst. Namelijk een anonieme Samsung-medewerker.

Nu gaan bij ons altijd de alarmbellen af als iemand anoniem wil blijven. Hoe is immers te controleren dat hij daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is. Neem dit bericht dus wel met een korreltje zout. Toch komt een groot deel van zijn informatie overeen met eerdere berichten. Zo zou de Galaxy S7 namelijk beschikken over een flink verbeterde camera. Eén met weliswaar een lagere resolutie maar wel met een verbeterde sensor en lens. Mogelijk past Samsung een BRITECELL-sensor toe die meer licht kan opvangen.

Samsung Galaxy S6 camera
Camera Galaxy S6 steekt nog iets uit

Naast een nieuw type sensor past Samsung naar alle waarschijnlijkheid een f/1.7 lens toe. De Galaxy S6 beschikt over een f/1.9 lens die daardoor al relatief veel licht kan doorlaten. Hoe lager het f-getal hoe meer licht de lens doorlaat. Opvallend verder is dat de cameramodule in tegenstelling tot de Galaxy S6 niet meer uitsteekt. Dat weerspreekt wel eerdere berichten en afbeeldingen die zijn opgedoken. We zullen moeten afwachten of dit daadwerkelijk klopt. Ook meldt de bron dat de Galaxy S7 ditmaal een volledig zwarte behuizing zal krijgen. Nu nog wordt een voornamelijk grijs frame gebruikt. De Samsung Galaxy S7 zal naar verwachting vanaf 11 maart verkrijgbaar zijn.

 • Tags:
 • britecell
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Samsung Taking Picture

Ook Samsung Galaxy S7 krijgt Live Photos-alternatief

Geruchten ·

Het kort op kunnen nemen van filmpjes is niets iets wat alleen HTC-telefoons en iPhone's kunnen, straks zal ook de Galaxy S7 tot dit trucje in staat zijn. Samsung zal deze mogelijkheid als 'Vivid Photos' willen onthullen.

Natuurlijk kunt Samsung goed naar wat concurrent Apple doet, en andersom. Het is de laatste jaren een beetje leentjebuur geworden. Introduceerde Apple met de iPhone 6s de Live Photos-functie, iets wat we op HTC-telefoons al een tijdje zagen, straks komt Samsung mogelijk met eenzelfde soort functie. Het is alleen nog even de vraag of de Galaxy S7 al vanaf het eerste moment over Samsung's variant zal beschikken.

Samsung foto schieten
Straks ook langere momenten vastleggen met je Samsung-telefoon

Samsung zou de functie namelijk aan het finaliseren zijn. Het stelt de gebruiker in ieder geval in de mogelijkheid om korte filmpjes op te nemen en ze op bijvoorbeeld Facebook te plaatsen. Foto's komen daardoor tot leven en zijn niet zo lang als video's. Of Samsung's methode ook geluid opneemt is onbekend, bij Apple blijft dat achterwege. Bij HTC's Zoe kan dat wel. Samsung kondigt de Galaxy S7 naar alle waarschijnlijkheid een dag voor het Mobile World Congress in Barcelona aan. Dat moet 21 februari gaan gebeuren. We zijn benieuwd of de functie dan af is.

Bron: Android Geeks

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • samsung
 • vividphotos

ts Samsung Unpacked

Samsung Galaxy S7 komt mogelijk toch in 3 uitvoeringen

Geruchten ·

Tot dusver dacht de techwereld dat de Samsung Galaxy S7 in twee uitvoeringen kwam; een platte 5,1 inch versie en een grotere en gebogen 5,7 inch Edge-variant. Dat idee kan mogelijk de prullenbak in volgens een nieuw bericht.

Met dank aan @evleaks die door de publicatie van een doodeenvoudig plaatje een einde maakt aan dat idee en nu oppert dat Samsung met 3 versies komt. Dat klinkt verdacht veel op de strategie die Samsung met de Galaxy S6 toepaste. Een platte 5,1 inch variant, eenzelfde formaat maar dan met een gebogen scherm en een nog grotere 5,7 inch Edge Plus-variant. Eerder werd nog gedacht dat Samsung die 5,1 inch Edge-variant achterwege zou laten om voldoende differentiatie over te houden.

Samsung Galaxy S7, S7 edge en S7 edge+

En getuige de begeleidende tekst van Evan Blass bij z'n plaatje hij ook. Hij schrijft dat hij "oprecht verbaasd is, al maakt het wel veel duidelijk". Het plaatje kent naast de namen een achtergrond waarin je waterdruppels zou kunnen zien. Van de Galaxy S7-serie wordt al enige tijd beweerd dat ze over waterdichte eigenschappen beschikken. Nu willen we hier direct aan toevoegen dat het kinderspel is om een dergelijk plaatje in elkaar te zetten dus neem dit bericht alsjeblieft met een korreltje zout. Al kent Evan Blass wel een indrukwekkend trackrecord als het gaat om lekken. Het zou ons dus allerminst verbazen als dit bericht klopt.

Laatste S7 geruchten

Van de Galaxy S7 gaat het gerucht dat het toestel met een nieuw type 12 megapixel camera is uitgerust. Dat is lager dan Samsung nu toepast maar door een nieuwe sensor en een nieuwere lichtgevoelige lens vangt hij meer licht op in het donker. Naast een waterdichte behuizing past Samsung mogelijk een combinatie toe van de Snapdragon 820 en de eigen Exynos 8890 toe. Bovendien keert de geheugenkaartslot mogelijk terug. De introductie van de Samsung Galaxy S7-serie staat mogelijk gepland voorafgaand aan het MWC op 21 februari.

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • s7edge
 • s7edgeplus
 • samsung

ts Samsung Marshmallow

Benchmark Samsung Galaxy S7 ‘bevestigt’ deel specificaties

Geruchten ·

Er is een benchmark verschenen van de vermoedelijke Samsung Galaxy S7. Het vlaggenschip van Samsung krijgt een aantal herkenbare specificaties zo lijkt de benchmark van AnTuTu te verklappen.

Een deel van die specificaties klonken eerder ook al. Het gaat dan om het 5,1 inch scherm met Quad HD-resolutie. Dat komt overeen met de huidige Galaxy S6. Waar het verschilt is de camera. Daar gaat de resolutie omlaag naar 12 megapixel. Dat is niet per se verkeerd. Samsung lijkt namelijk voor een exemplaar te gaan die veel beter in het donker is. Voorop zit juist een 5 megapixel selfiecam. Ook de huidige S6 beschikt over een dergelijke resolutie.

Samsung Galaxy S7 AnTuTu

De AnTuTu-benchmark zegt ook iets over de toegepaste processor. Er wordt gerept over een Snapdragon 820 van Qualcomm. Vorig jaar past Samsung nog haar eigen Exynos-chip toe, komend jaar zal het bedrijf de ene helft met een Snapdragon uitrusten en het andere deel met een Exynos. Tot slot meldt AnTuTu dat het werkgeheugen uitkomt op 4 GB. Dat is een verruiming. De Galaxy S6 moest het nog met 3 GB stellen en sommigen klaagden dat dit te weinig was. Of dit daadwerkelijk de specificaties zijn van de Samsung Galaxy S7 moet blijken. Samsung heeft het toestel nog niet aangekondigd. Mogelijk gebeurd dit 21 februari al moet die datum nog bevestigd worden. Naast deze 5,1 inch variant komt er ook een grotere 5,7 inch van de S7 uit met een gebogen Edge-scherm.

Afbeelding: NoWhereElse

 • Tags:
 • antutu
 • benchmark
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

20164ts Samsung S7 Onleaks Uswitch

Eerste bewegende beelden Samsung Galaxy S7 binnen

Geruchten ·

Iemand heeft mogelijk de ontwerptekeningen van de Galaxy S7 in handen gekregen en ze ingevoerd in de computer. Na wat rekenen kwamen deze beelden er uit. Het is niet ondenkbaar dat we hier naar de eerste bewegende beelden van de S7 kijken.

De Samsung Galaxy S7 lijkt wat rechthoekiger geworden maar behoudt nog steeds gelijkenissen met de S6. Interessant is dat de S7 niet helemaal vlak is zoals z'n voorganger. Dat zien we met name terug aan de achterkant. De zijkanten zijn net als de S6 edge aan de voorkant sterk afgerond. Qua afmetingen is de Galaxy S7 mogelijk wat dikker, mogelijk is dat om een grotere batterij te kunnen huisvesten.

Samsung Galaxy S7 afmetingen

In de video lijkt het erop dat de Galaxy S7 wederom grotendeels van glas gemaakt zal zijn. Dat hoeft niet per se zo te zijn. De makers van de video hebben de ontwerpschetsen bedoeld voor hoesjesfabrikanten omgezet naar een CAD-animatie. De ontwerptekeningen maken niet altijd melding van welke materialen er gebruik is gemaakt, meestal worden alleen de afmetingen genoemd. De video hoeft dus niet 100% overeen te komen met wat Samsung komende MWC eind februari in Barcelona toont. Voor wat betreft de overige eigenschappen wordt gegokt op een 5,1 inch Quad HD-scherm van het type AMOLED. De eveneens verwachte Galaxy S7 edge meet mogelijk een 5,5 inch scherm. De video toont overigens ook de onderzijde van het apparaat en daar zien we vreemd genoeg niet de USB Type-C aansluiting terug. Mogelijk kiest Samsung dus nog een jaar voor het traditionele MicroUSB om hem mee op te laden.

Bron: uSwitch

 • Tags:
 • animatie
 • cad
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

20164ts Samsung Water Splash

Samsung Galaxy S7 wordt mogelijk weer waterdicht

Geruchten ·

Samsung bracht in 2015 de Galaxy S5 uit met een destijds nieuwe functie; een waterdichte behuizing. De eigenschap verdween al met de introductie van de S6 maar komt mogelijk terug. Ook terug van weggeweest is de geheugenkaartslot.

Het zijn stuk voor stuk eigenschappen die de Galaxy S7 mogelijk zal meekrijgen. Definitief is het allerminst maar enkele insiders denken het zeker te weten. Samsung gooide vorig jaar het ontwerp van de Galaxy S6 radicaal om en dat kwam ze op kritiek te staan. Mensen misten niet zozeer het waterdichte ontwerp maar wel de mogelijkheid om zelf geheugen bij te prikken en ook de kleinere batterij werd niet echt op prijs gesteld.

Stof- en waterdicht
Dit is straks weer mogelijk

Samsung komt nu deels aan de kritiek tegemoet en rust de S7 mogelijk uit met een microSD-geheugenkaartslot. Ook wordt het ontwerp weer waterdicht. Daarmee komt mogelijk een einde aan de Active-serie die deze waterdichte eigenschap nog wel had. Overigens gaan ook geruchten dat de volgende generatie iPhone waterdicht zal zijn. Of Samsung hier alvast op wil inspringen is onbekend. Samsung zou verder de batterijcapaciteit flink willen verhogen. Deze gaat omhoog van 2.550 naar 3.000 mAh, zo luidt althans het gerucht. Voor de 5,7 inch grote S7 edge wordt gesproken over een 3.600 mAh exemplaar.

Ontwerp en specs

Qua ontwerp werd tot nu toe aangenomen dat er weinig verschillen zijn met de huidige Galaxy S6. Een nieuw bericht meldt echter dat we eerder moeten denken aan een kleinere Note 5. Dat toestel is net iets rechthoekiger dan het S-vlaggenschip. Voor de hoofdcamera kiest Samsung mogelijk voor een 12,2 megapixel exemplaar. Indien correct is het de eerste keer dat het aantal megapixels omlaag gaat. Voor Samsung-begrippen is dat uniek. De lichtgevoeligheid gaat er wel flink op vooruit. Samsung zou een lens willen gebruiken met maximale opening van f/1.7. De S6 kent een diafragma van f/1.9 waardoor hij zelfs in het donker of schemer prima opnames kan maken. Ook bij de Samsung Galaxy S7 zal de cameramodule iets uitsteken.

 • Tags:
 • galaxys7
 • geheugenkaartslot
 • s7
 • samsung
 • waterdicht

20163ts Samsung S7 voorkant Vianowhereelse

Frontje Samsung Galaxy S7 toont weinig verschil

Geruchten ·

Samsung lijkt slechts minuscule verschillen toe te passen bij haar nieuwe Galaxy S7. Dat lijkt er tenminste op als we naar dit frontpaneeltje kijken dat vermoedelijk toebehoord aan de het vlaggenschip van 2016.

Voordat je denkt dat de opvolger van de Galaxy S6 geen schermranden heeft; dat is niet zo. Het frontpaneeltje is de glasplaat bovenop het toestel. Het daadwerkelijke scherm ligt daaronder en heeft gewoon een rand. Grootste verschil tussen de S7 en S6 lijkt toch wel de grotere homeknop. In het toekomstige model wordt deze een stuk breder. Mogelijk om de werking van de vingerafdrukscanner te verbeteren. Hoe groter het oppervlakte, hoe groter de kans dat een vinger correct wordt herkend.

Samsung Galaxy S7 frontpaneel

Verder lijkt Samsung de locatie van de sensoren te hebben verschoven, maar dat mag nauwelijks een naam hebben. Overigens is het raadzaam om dergelijke berichten met een korreltje zout te nemen, het waarheidsniveau van dergelijke foto's is altijd wat discutabel. Of dit bericht klopt met de werkelijkheid zal blijken wanneer Samsung de S7 officieel aankondigt. Dat moet volgens de laatste berichten ergens eind februari gebeuren. Houd dan rekening met een 5,1 inch groot Android-toestel met Quad HD-scherm en Exynos 8890 of Snapdragon 820-processor. Over de camera is het geruchtencircuit het nog altijd niet eens. Er wordt zowel gesproken over een 20 als een 12,2 megapixel camera.

Bron: No Where Else

 • Tags:
 • frontpaneel
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Samsung Dark S

WSJ: Samsung Galaxy S7 heeft USB Type-C, drukgevoelig scherm en geheugenkaartslot

Geruchten ·

Bronnen rondom The Wall Street Journal melden dat de Galaxy S7 van Samsung in maart uitkomt, snel opgeladen kan worden via USB Type-C, een drukgevoelig beeldscherm heeft, een geheugenkaartslot en uitkomt in een gebogen Edge-variant.

Dit nieuwe bericht strookt niet helemaal met eerdere renders die van het toestel waren opgedoken. Daarop was nog te zien dat Samsung gebruik maakt van MicroUSB. Volgens nieuwe informatie van zakenkrant The Wall Street Journal gaat Samsung nu over op USB Type-C om de Galaxy S7 mee op te laden. Ook de uitpuilende cameramodule verdwijnt, het zou Samsung gelukt zijn deze volledig in de behuizing te integreren. Tevens zou de camera enkele verbeteringen kennen.

Samsung Galaxy S6 en S6 edge
Opvolging voor de S6 en S6 edge

Andere eigenschappen van de Galaxy S7 zijn een drukgevoelig scherm, net als Apple met 3D Touch toepast in de nieuwe generatie iPhone 6s. Terug van weggeweest in de geheugenkaartslot. Die liet Samsung bij de Galaxy S6 nog achterwege, mogelijk omdat dat niet compatible zou zijn met het nieuwe snellere type geheugen. De zakenkrant meldt verder dat sommige uitvoeringen van het toestel zijn uitgerust met een irisscanner. Mogelijk vergelijkbaar als Microsoft doet met Windows Hello op de Lumia 950 en 950 XL. Samsung past al langer een vingerafdrukscanner in de homeknop toe om gebruikers te herkennen. De krant meent verder dat na een introductie tijdens het MWC eind februari het toestel halverwege maart in de winkel zal liggen. Dat is eerder dan vorig jaar toen het nog ruim een maand duurde.

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Samsung S7 Itskins

Eerste render van Samsung Galaxy S7 verschenen

Geruchten ·

Ondanks dat we weten dat hij komt is er tot op heden nog bijzonder weinig beeldmateriaal van de Galaxy S7 van Samsung binnen. Vandaag lijkt daar verandering in te komen doordat de schema's binnen zijn.

Dergelijke schema's worden door hoesjesfabrikanten gebruikt om nauw sluitende cases te maken. Alleen de afmetingen van het toestel staan erin vermeld en de locatie van bepaalde onderdelen zoals de camera en knoppen. Van welke materialen de opvolger van de Galaxy S6 gemaakt is weten we dus nog niet. Eerder kwam al voorzichtig naar buiten dat de Galaxy S7 mogelijk qua uiterlijk niet veel afwijkt van de S6.

Samsung Galaxy S7
Is dit de Galaxy S7?

Het op het oog meest opvallende verschil is de meer rechthoekiger homeknop. Op de huidige S6 is die nog sterk afgerond aan de zijkanten. Ook het slot voor de simkaart zit beduidend lager. Er gaan geruchten dat hier ook een geheugenkaart achter schuilt. Op deze renders lijkt de inkeping aan de zijkanten verdwenen. Die is nu overal even bol. Verder zit de selfiecamera verder in de hoek en lijkt er een extra sensor bij te zijn gekomen. Onduidelijk is welke. De onderkant lijkt te verklappen dat Samsung nog steeds gebruik maakt van microUSB om het toestel op te laden. Mogelijk zit Samsung dus voorlopig af van USB Type-C.

Samsung Galaxy S7 Plus

Qua afmetingen verschilt de S7 nauwelijks van de S6 dus we gaan er vanuit dat het toestel nog steeds een beeldscherm heeft van 5,1 inch groot. Dezelfde bron maakt ook melding van een veel groter toestel met afmetingen van 163,32 x 82,01 x 7,82. Vergelijken we dat in onze database dan denken we haast aan een schermformaat van rond de 6 inch. Mogelijk is dit de S7 Plus. Dan zou er ook nog een 5,7 inch grote S7 edge in de maak zijn waarmee ieder schermformaat gedekt is. De onthulling van de Galaxy S7-familie staat gepland voor komende MWC eind februari 2016.

Via: GSMArena
Bron: ITSkins

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Samsung Heat

Samsung gebruikt bij Galaxy S7 mogelijk heat pipe

Geruchten ·

Net als Sony bij de Xperia Z5 Premium heeft gedaan gaat Samsung mogelijk ook een heat pipe toepassen om warmte van de processor af te voeren. Dat is nodig om oververhitting van de chip te voorkomen.

Of de heat pipe zowel in de versie met een Snapdragon 820-processor als in de Exynos-variant aanwezig is is nog onduidelijk. Van de Snapdragon 820 doken onlangs berichten op dat ook die chip erg heet kon worden. Qualcomm zou samen met Samsung onderzoeken hoe ze dat probleem het beste kunnen aanpakken. Mogelijk is de heat pipe de oplossing die Samsung heeft aangedragen voor de opvolger van de S6. Of de variant met Exynos 8890-processor deze heat pipe ook krijgt is onbekend. Het zou Samsung in ieder geval helpen om die versie hoger te klokken.

Sony Xperia Z5 Premium heat pipe
De heat pipe op de Sony Xperia Z5 Compact

Vanaf de introductie van de Snapdragon 810 regende het klachten over oververhitting. Qualcomm had nog wel een revisie van de chip uitgebracht maar dat verhielp het probleem niet. De zorgen over de volgende generatie Snapdragon-chips zijn dus niet ongegrond. Qualcomm zou Samsung voor komend jaar als klant willen houden dus het is ze er erg aan gelegen om bezwaren te verhelpen. Sony voorzag ook de Xperia Z5 Premium van een heat pipe met koelpasta om warmte af te voeren. Deze maakt nog gebruik van de Snapdragon 810.

Bron: UDN

 • Tags:
 • exynos8890
 • heatpipe
 • samsung
 • snapdragon820

ts Samsung Exynos

Toekomstige processor Samsung Galaxy S7 zet snelheidsrecord neer

Telecomnieuws ·

De Samsung Exynos 8890 heeft een record score behaald in de benchmark van AnTuTu. Nog nooit scoorde een processor hoger dan 100.000 punten. Toch moeten we voorzichtig zijn met het trekken van conclusies.

We houden nog even een slag om de arm want fabrikanten sjoemelen maar al te graag met dit soort benchmark-scores. Bovendien is het verschil met nummer twee wel erg groot. De Kirin 950 die we in de Huawei in de Mate 8 scoorde 'slechts' 65.179. Erg betrouwbaar is de bron ook niet echt. Toch zijn de verwachtingen erg hoog gespannen want ook de Exynos 7420 uit de Galaxy S6 scoorde destijds erg hoog. En die bleek in de praktijk inderdaad erg goed te presteren.

Exynos 8890 benchmark

Overigens gaat het gerucht dat sommige exemplaren van de Samsung Galaxy S7 geen gebruikmaken van de Exynos 8890 maar juist van de Snapdragon 820 van Qualcomm. De Europese variant zal echter hoogstwaarschijnlijk van de Exynos-variant gebruikmaken. Ook de Galaxy S6 en S6 edge kregen hier een Exynos-processor van eigen makelij. Volgens onbevestigde berichten zag Samsung op het laatste moment af van de Qualcomm Snapdragon 810 omdat die oververhit zou raken. Iets waar veel andere telefoons die van de Snapdragon 810 gebruikmaakten inderdaad mee kampten.

Via: Mobipicker.com

 • Tags:
 • antutu
 • benchmark
 • exynos8890
 • g9300
 • samsung
 • smg9300

ts Samsung Microsd

Samsung rust Galaxy S7 mogelijk uit met geheugenkaartslot

Geruchten ·

Samsung gooide het design van de Galaxy S6 in vergelijking met z'n voorgangers radicaal om. Hij kreeg een unibody zonder verwijderbare batterij en ook de geheugenkaartslot moest het veld ruimen. Die komt echter mogelijk weer terug.

Na de introductie van de Galaxy S6 waren de meest gehoorde klachten het niet kunnen verwisselen van de batterij en ook het plaatsen van een geheugenkaart werd gemist. Van dat eerste gemis hebben we later weinig meer gehoord. Dat ging niet helemaal op van de geheugenkaartslot. Het later kunnen bijplaatsen van relatief goedkoop geheugen werd wel erg gemist. Samsung lijkt gehoor te geven aan deze klacht en de functie mogelijk her-introduceren in de Galaxy S7.

Samsung Galaxy memory
Een aloude functie komt mogelijk terug

Een belangrijke reden waarom de huidige Galaxy S6 geen microSD-slot heeft is omdat het niet compatible is met het UFS 2.0 geheugen. Daar heeft Samsung nu mogelijk wat op gevonden. De bron denkt verder dat de Galaxy S7 een vlak 5,2 inch scherm heeft. Er is ook een gebogen variant in de maak maar die verschilt op een belangrijk punt met de Galaxy S6 edge. Het scherm is namelijk niet alleen aan de zijkanten gebogen maar ook aan de boven- en onderkant. Deze S7 edge zou alleen in een grotere 5,7 inch variant verkrijgbaar zijn. Verder mag rekening gehouden worden met een Exynos 8890 of Snapdragon 820-processor, een 20 megapixel BRITECELL-camera en USB Type-C aansluiting. Het nieuwe S7-vlaggenschip wordt om en nabij het MWC eind februari 2016 verwacht.

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Unpacked

Samsung Galaxy S7 mogelijk 21 februari 2016 aangekondigd

Geruchten ·

We hebben de eerst mogelijke datum binnen waarop Samsung de Galaxy S7 aankondigt. De datum zou samenvallen met het Mobile World Congress, net als vorig jaar bij de S6. Inmiddels heeft Samsung alvast de nieuwe Exynos CPU voor de S7 gepresenteerd.

Eerder ging nog het gerucht dat Samsung de opvolger van de Galaxy S6 ergens vroeg in 2016 zou aankondigen. In ieder geval voor de datum die nu genoemd wordt; 21 februari. Dat is een dag voor het Mobile World Congress in Barcelona van start gaat. Een soortgelijk scenario voltrok zich afgelopen jaar ook al. Naast een 5,2 inch grote S7 wordt ook een 5,8 inch grote S7 edge verwacht.

Samsung Unpacked 2016

Het toeval (of juist niet) wil dat Samsung onlangs ook de Exynos 8890 aankondigde. Dat is haar nieuwe vlaggenschip in de Exynos 8 octa-serie. Zoals al uit de naam blijkt is dit een octa-core chip die Samsung gebouwd heeft op een 14 nanometer FinFET-procédé. Daarin verschilt de chip niet met de Samsung Exynos 7420 uit de S6 en S6 edge. Toch is de chip dankzij de zelf ontworpen Mongoose-cores en de Mali T880 GPU een stuk krachtiger dan z'n voorganger. Volgens eigen zeggen 30% en 10% energiezuiniger. Er gingen juist geruchten dat Samsung gebruik zou maken van de Snapdragon 820 van Qualcomm maar het lijkt erop dat alleen de VS en China die chip krijgen. Voor ons geldt dan de Exynos 8890. Plaatjes van de Galaxy S7 zijn nog niet binnen. Het lukt Samsung voorlopig goed om die geheim te houden.

 • Tags:
 • galaxys7
 • mwc16
 • s7
 • s7edge
 • samsung

ts Sammy Camera

Camera Samsung Galaxy S7 mogelijk ‘slechts’ 12 megapixel

Geruchten ·

Jarenlang was het een vast gegeven dat het aantal megapixels op Samsung's Galaxy S-vlaggenschip òf erop vooruit ging òf minstens gelijk bleef. Komend jaar zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Want het gerucht gaat momenteel dat de opvolger van de Galaxy S6 er qua megapixels op achteruit gaat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de kwaliteit er ook op achteruit gaat. Samsung zou namelijk willen kiezen voor 12 megapixel op een sensor van 1/2 inch groot. Pixels kunnen dan groter zijn, vangen meer licht op en zouden minder last kunnen hebben van ruis. Eerder ging juist het gerucht dat Samsung met Sony in gesprek zou zijn om dezelfde camerasensor van de Xperia Z5 toe te passen.

Samsung camera closeup

Mocht Samsung voor de Galaxy S7 echter gaan voor een 12 megapixel camera met een grotere sensor dan lijkt dat erg op de strategie van Google met de Nexus 6P en de Nexus 5X. Beiden zijn uitgerust met een 12,3 megapixel sensor (overigens ook afkomstig van Sony) waarbij de pixels 1,55 micron groot zijn. Daarmee zijn de pixels veel groter dan de 1,12 en 1,2 micron van veel concurrenten. Hoe groter, hoe meer licht ze kunnen opvangen. Iets wat erg belangrijk wordt wanneer je binnenhuis wilt fotograferen. Dit nieuwe gerucht is overigens afkomstig van Weibo dus misschien moeten we er ook niet zoveel waarde aan hechten. Al heeft deze specifieke bron het wel vaker bij het juiste eind.

 • Tags:
 • 12megapixel
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Sony Image Sensor

Samsung Galaxy S7 krijgt mogelijk zelfde camera als Xperia Z5

Geruchten ·

Samsung zou z'n zinnen hebben gezet op dezelfde snelle camera die we in de Sony Xperia Z5 aantreffen. Beiden zouden momenteel gesprekken voeren om dezelfde sensor in de Samsung Galaxy S7 te mogen gebruiken.

Het zure is dat Sony momenteel meer verdient met de verkoop van camerasensoren dan met telefoons. De Xperia Z5 is uitgerust met de nieuwste Sony-sensor van 23 megapixel groot. Bijzonder eraan is de snelheid. De autofocus stelt binnen 0,03 seconde scherp. Dat is mogelijk dankzij een 192-punten hybride autofocus-systeem waarbij contrast- en phase detection-autofocus worden gecombineerd. Nu is de ISOCELL-camera in de Galaxy S6 ook niet verkeerd maar die kan niet tippen aan de IMX300 in de Z5.

Sony Exmor RS for Mobile
Binnenkort ook in de Galaxy S7?

Een camerasensor is slechts één onderdeel in het geheel. Het gaat ook om de lens en de software. Daarom kan Samsung nog steeds voldoende onderscheid aanbrengen. Het is ook mogelijk dat Samsung exemplaren met haar eigen ISOCELL-camera uitrust en anderen met een Sony-sensor. Gek is dat niet, bij de Galaxy S6 gebeurt dat namelijk ook al. Onlangs testte DxOMark enkele populaire cameratelefoons van dit moment en kroonde de Sony Xperia Z5 nipt als koning. Hij wordt op de voet gevolgd door de Galaxy S6 (edge).

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • galaxys7
 • imx300
 • isocell
 • samsung
 • sony

ts Samsung Magnesium

“Samsung Galaxy S7 van magnesium gemaakt”

Geruchten ·

Het is nog net geen jaar geleden dat Samsung afstand heeft gedaan van plastic vlaggenschepen. De Galaxy S6 was daarmee de eerste Galaxy -S met een voornamelijk glazen behuizing. Mogelijk is het ook het laatste S-vlaggenschip.

Alhoewel wij geen klachten hebben over de glazen achterkant van de Galaxy S6 denkt Samsung aan magnesium als belangrijkste materiaal voor de Galaxy S7. Dit type materiaal gebruikt Microsoft ook voor haar Surface-tablets, het ziet er premium uit maar het krast ook sneller dan veel andere metalen of legeringen.

The Next Galaxy van Samsung
Waarvan wordt Samsung's "Next Galaxy" gemaakt?

Een ander pluspunt van de Samsung Galaxy S7 zal de geluidskwaliteit zijn. Samsung zou hiervoor een audio-chip van ESS willen toepassen; de SABRE 9018AQ2M. De geluidskwaliteit zou hiermee erg hoog zijn. Momenteel gaat het verhaal in de wandelgangen dat Samsung besprekingen zou hebben met Tidal; een muziek streamingdienst dat bekend staat vanwege de hoge geluidkwaliteit. Dat zou elkaar dus mooi complimenteren. Een eigen muziekdienst zou goed de concurrentie kunnen aangaan met Apple Music en Spotify. Overigens heeft Samsung al een eigen muziekdienst genaamd 'Milk Music' maar dat is alleen in de VS te gebruiken. Naast de genoemde specificaties gaat er ook een mogelijke lanceerdatum in de ronde; januari 2016. Dat zou maar liefst twee maanden eerder zijn dan de S6 werd aangekondigd.

 • Tags:
 • galaxys7
 • magnesium
 • projectlucky
 • s7
 • samsung

ts Samsung Finger Press

Samsung patenteert drukgevoelig-scherm Galaxy S7

Geruchten ·

Samsung heeft een patent toegewezen gekregen voor een drukgevoelig touchscreen. Er gaan al langer dat in navolging van de Apple iPhone 6s ook de Galaxy S7 van Samsung over een dergelijk scherm gaat beschikken.

Dat Samsung een patentaanvraag heeft gedaan voor een drukgevoelig scherm is wel opmerkelijk, eerder werd er namelijk van uit gegaan dat het bedrijf gebruik zou maken van de ClearForce-techniek van Synaptics. Mogelijk werkt Samsung zelf aan een eigen techniek al is het ook mogelijk dat het de Galaxy S7 via een gordijn van patenten wil veiligstellen. Voor wie denkt dat Samsung nu schaamteloos Apple volgt komt trouwens bedrogen uit; de patentaanvraag dateert van april 2014 zo leerde GalaxyClub.nl. Ruim voor de lancering van de iPhone 6s dus.

Samsung Force Touch patent

Overigens is het hier nog allerminst zeker dat de opvolger van de Galaxy S6 die voor begin 2016 gepland staat over een dergelijk drukgevoelig scherm beschikt. We zullen daarvoor de officiële lancering moeten afwachten. De beste geruchten spreken over een aankondiging in of januari of februari van 2016. Mocht Samsung inderdaad met een smartphone komen met een drukgevoelig scherm dat is het niet de eerste. Natuurlijk is daar al de iPhone 6s en 6s Plus van Apple maar ook Huawei kwam eerder met de Mate S die over een Force Touch-scherm beschikt. Al ontbreekt die drukgevoelige functie in de versie die hier verkocht wordt.

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Usbtypec

“Samsung stapt voor Galaxy S7 over op USB Type-C”

Geruchten ·

Volgens nieuwe geruchten is de Samsung Galaxy S7 het eerste Galaxy S-vlaggenschip zonder microUSB-aansluiting. Samsung zou kiezen voor het nieuwere USB Type-C. Handig hierbij is dat het niet uitmaakt hoe je de kabel in het toestel stopt.

Ook een voordeel van USB Type-C is de snellere gegevensoverdracht die er mogelijk is. Samsung zou indien dit gerucht waar is niet de eerste zijn die USB Type-C toepast. Eerder gingen Microsoft, Google en LG hen voor. Over het algemeen gezien wordt USB Type-C gezien als opvolger van microUSB vanwege de eenvoud en snelheid. De microUSB-standaard verving juist weer alle eigen connectors die fabrikanten erop na hielden waardoor je voor iedere telefoon nagenoeg een andere oplader nodig had.

Samsung USB C kabel
Een USB Type-C kabel

Van de opvolger van de Galaxy S6 is tot dusver nog weinig uitgelekt. Mogelijk brengt Samsung naast een 5,2 inch variant ook een grotere 5,8 inch edge-versie uit. Ook zou het scherm mogelijk drukgevoelig zijn, vergelijkbaar met 3D Touch op de nieuwe iPhone. Qua processor past Samsung volgend jaar mogelijk weer een processor van Qualcomm toe. Afgelopen jaar gebruikte het nog haar eigen Exynos-processor. Voor 2016 wordt afwisselend gebruik gemaakt van de Snapdragon 820 en in mindere mate een Exynos-variant. Hoe de S7 eruit komt te zien is nog onbekend, er zijn nog geen beelden van uitgelekt.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • galaxys7
 • s7
 • samsung
 • usb
 • usbtypec

ts Samsung s

“Ook Samsung Galaxy S7 heeft drukgevoelig scherm”

Geruchten ·

In navolging van Huawei en Apple rust mogelijk ook Samsung haar vlaggenschip de Galaxy S7 uit met een drukgevoelig scherm. Dit moet nieuwe interacties mogelijk maken. Android zelf heeft al ondersteuning voor de techniek.

Samsung zou gebruikmaken van de ClearForce-techniek van Synaptics. De techniek zou overeenkomen met 3D Touch dat Apple introduceerde voor de iPhone 6s. Synaptics kondigde eerder al aan dat de techniek op z'n vroegst begin 2016 in telefoons zou zitten. Dat komt overeen met het tijdschema van de Samsung Galaxy S7 die in of januari of februari 2016 verwacht wordt.

Samsung press screen

Naast dit gerucht dook ook het bericht op dat Samsung voor 2016 slechts één gebogen edge-variant van de S7 wil uitbrengen. Deze wordt dan mogelijk 5,8 inch groot terwijl de S7 zelf op 5,2 inch blijft steken. Momenteel heeft Samsung met de Galaxy S6 edge en S6 edge+ nog twee gebogen varianten in het assortiment. Het is nog te vroeg om definitief een oordeel over dit gerucht te vellen. We zullen daarvoor toch eerst de officiële lancering van de Galaxy S7 moeten afwachten. Dat staat pas voor januari of februari 2016 op het programma.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • clearforce
 • galaxys7
 • s7
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 Logo

“Introductie Samsung Galaxy S7 al in januari, ook verkrijgbaar in Edge-variant

Geruchten ·

Het jaar loopt zo langzamerhand weer op z'n einde en dat betekent dat we mogen speculeren over de nieuwe Galaxy-telefoons van Samsung. Werd de S6 nog begin maart aangekondigd, de Galaxy S7 komt mogelijk al in januari uit.

Een aankondiging in januari klinkt vroeg en dat is het mogelijk ook. Laat ons daarom hier benadrukken dat het om geruchten gaat. Mocht Samsung de opvolger van de Galaxy S6 daadwerkelijk in januari aankondigen dan zal de verkrijgbaarheid niet eerder dan februari zijn.

Samsung Galaxy S7 concept
Niemand weet hoe de Galaxy S7 eruit ziet, misschien wel zo!

In januari vindt ook traditiegetrouw de CES-beurs in Las Vegas plaats. Dat is één van de grootste consumentenelektronica-beurzen ter wereld. Nadeel is dat wanneer Samsung ervoor kiest om de Galaxy S7 daar aan te kondigen dat de aandacht verdeeld moet worden over alle andere fabrikanten die daar ook hun nieuwe producten introduceren. Daarom kiest Samsung er ook vaak voor om een eigen evenement te organiseren. In 2015 koos Samsung er voor om voorafgaand aan het Mobile World Congress haar vlaggenschip aan te kondigen.

Galaxy S7 specificaties

Van de Samsung Galaxy S7 gaat het gerucht dat deze verkrijgbaar zal zijn in een Snapdragon 820-uitvoering en een eigen Exynos-uitvoering. Afgelopen jaar werden de meeste exemplaren nog voorzien van een eigen Exynos-processor vanwege oververhittingsproblemen met de Snapdragon 810. Ook zou Samsung overwegen om de S7 uit te rusten met 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Mogelijk brengt dat meteen een einde aan de TouchWiz RAM-bug. En net als afgelopen jaar komt er ook een gebogen Edge-uitvoering. Daarmee behaalde Samsung een redelijk succes.

Bron: M.etoday.co.kr

 • Tags:
 • edge
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • s7
 • s7edge
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S7

Afmetingen 142,4 x 69,6 x 7,9 mm
Gewicht 152 gram
Artikelcode SM-G930F
EAN codes 8806088452814, 8806088427683, 8806088427676, 8806088408903, 8806088408866, 8806088408651, 8806088388786, 8806088338286, 8806088337227, 8806088336381, 8806088336176, 8806088332185, 8806088321554, 8806088293707, 8806088293622, 8806088281483, 8806088281315, 8806088281285, 8806088281230, 8806088281162, 8806088276526, 8806088272061, 8806088271682, 8806088271231, 8806088271088, 8806088271026, 8806088270906, 8806088270746, 8806088266268, 8806088263830, 8806088192918, 8806088184784, 8806088184753, 8806088184715, 8806088184005, 8806088176611, 8718256833304, 8712421528736, 8712421528477, 8712421528453, 8712421528422, 8033779035791, 8001625885470, 6688060882930, 5415247103332, 5415247103325, 5413729229129, 3526350070472, 2750054960260, 2750054960253, 0835168020290, 0000000727013 Toon nog 38 anderen, 8806088293707, 8806088293622, 8806088281483, 8806088281315, 8806088281285, 8806088281230, 8806088281162, 8806088276526, 8806088272061, 8806088271682, 8806088271231, 8806088271088, 8806088271026, 8806088270906, 8806088270746, 8806088266268, 8806088263830, 8806088192918, 8806088184784, 8806088184753, 8806088184715, 8806088184005, 8806088176611, 8718256833304, 8712421528736, 8712421528477, 8712421528453, 8712421528422, 8033779035791, 8001625885470, 6688060882930, 5415247103332, 5415247103325, 5413729229129, 3526350070472, 2750054960260, 2750054960253, 0835168020290, 0000000727013
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.1 inch, Quad HD Super AMOLED
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor Samsung Exynos 8890, octa core
Selfiecamera 5 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy S7 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 Active is de robuuste uitvoering van de reguliere S7. Wie wint er in een duurzaamheidtest?

Samsung denkt dat de Galaxy S7 Active vooral voor onhandige klussers en huishoudelijke klunsen is, beetje stereotype

Behoorlijk zinloos maar het levert spectaculaire beelden op: Samsung Galaxy S7 edge onder hydraulische pers

Jerry Rig sloopt in dit filmpje een Samsung Galaxy S7 edge om eens beter naar de Liquid Cooling-techniek te kijken

JerryRigEverything onderwerpt de Samsung Galaxy S7 edge aan een kras-, buig- en hittetest. Bekijk hier de resultaten


Alternatieven van de Samsung Galaxy S7

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Apple iPhone 12 mini
LG G5 SE (H840)
Wiko Highway Star
 Huidig product   
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)
6.0 (Marshmallow)4.4 (KitKat)
Kleurenbeeldscherm5.1 inch, Quad HD Super AMOLED5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.3 inch, IPS Quantum5.0 inch, AMOLED
Camera12.2 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor16 MP, dubbele camera-sensor13 MP
ProcessorSamsung Exynos 8890, octa coreApple A14 Bionic, hexa core1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 652, octa core1.5 GHz, octa core
Selfiecamera5 MP12 MP8 MP5 MP, flitser
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh2227 mAh2800 mAh, verwisselbaar2450 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S7 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung S7