Deze LG Watch Sport en Style worden eerste met Android Wear 2


Deze LG Watch Sport en Style worden eerste met Android Wear 2

Versie 2.0 van Google's Android Wear wordt 9 februari verwacht. LG zou naar verluidt de eerste horloges onder dit nieuwe besturingssysteem mogen maken. Vandaag krijgen we een eerste blik op de Watch Sport en Watch Style van LG.

Het gaat niet om de grootste afbeeldingen die we ooit gezien hebben. Het is niet anders, we zullen het ermee moeten doen. Beide horloges krijgen een voornamelijk metalen behuizing, alleen de bandjes verschillen per uitvoering. Zo krijgt de Watch Sport een rubberen bandje, die van de Watch Style lijkt in verschillende materialen waaronder leer verkrijgbaar. Het is niet het enige verschil. Het ronde scherm op de Sport kent een grotere diagonaal van 1,38 inch. De Style is met 1,2 inch iets kleiner.

Nieuwe bediening

Qua bediening valt de forse kroon rechts op. Dit lijkt een nieuwe manier van bedienen te worden. Fabrikanten van slimme horloges worstelen om de beste en gebruiksvriendelijke manier van bedienen te vinden. Priegelen op zo'n klein scherm werkt niet in alle gevallen. Die kroon ontbreekt nog bij vorige Android Wear-horloges. Naast een kroon zien we nog twee bedieningsknoppen. Welke functie die precies krijgen horen we donderdag 9 februari. Dan houdt Google een speciaal event rondom haar wearable-platform. Pas dan weten we ook welke nieuwe functies Android Wear 2.0 meekrijgt waarmee het de concurrentie kan aangaan met de Apple Watch met watchOS en de Samsung Gear S3 Frontier met Tizen.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel