Foto’s en specificaties verschenen van LG G6


LG heeft voor zondag 26 februari de lancering van de G6 gepland. Vandaag al krijgen we een blik op het toestel dat duidelijk afstand neemt van z'n voorganger. De bron heeft naast een foto ook enkele specificaties op de kop weten te tikken.

Het is The Verge die de afbeelding van de LG G6 brengt. Zij bevestigen het nieuwe scherm met een schermdiagonaal van 5,7 inch en een aspect-ratio van 18:9. Wat meteen opvalt is dat het scherm tot vrij hoog doorgetrokken is. Als dit ook onderaan gelukt is dan zou de G6 wel eens een kleinere footprint kunnen hebben dan de G5 met z'n 5,3 inch scherm. LG zelf hintte hier ook al op. De bron lijkt dit te bevestigen: het toestel kent een screen-to-body-ratio van boven de 90%. De LG G5 zat op iets meer dan 70.

LG G6 blauw
Blauwe uitvoering van de G6

We kunnen aan de hand van de afbeelding verder opmaken dat de LG G6 een frame kent van metaal. Het scherm lijkt niet over zogenaamd 2.5D glas te beschikken dat fraai afgerond is bij de randen. Wel beschikt het toestel over een normale koptelefoonaansluiting en is het waterbestendig. Waar LG verder mee breekt is de mogelijkheid om zelf batterijen te verwisselen. Anderen bouwen die al langer in en de kritiek hierover is weggeëbd. LG hield er als één van de laatste fabrikanten aan vast, iets wat niet resulteerde in hogere verkopen. Het is voor de Zuid Koreanen te hopen dat deze nieuwe formule wel aanslaat bij het publiek.

Gebrek aan processors

Samsung lijkt nog roet in het eten te kunnen gooien. Zij slaan momenteel massaal exemplaren van de Snapdragon 835 in bij leverancier Qualcomm. Van de G6 wordt ook verwacht dat deze gebruikmaakt van Qualcomm's nieuwste en krachtigste processor. Dat zou de lancering van het toestel wel eens naar achteren kunnen drukken. Een mogelijkheid is dat LG noodgedwongen gebruikmaakt van de oudere Snapdragon 821. De onthulling van de opvolger van de G5 staat gepland voor zondag 26 februari om 12:00 onze tijd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel