LG G6 krijgt ongebruikelijk langwerpig 2:1 scherm


LG is geen vreemde als het gaat om telefoons met vreemde beeldschermen. Ken je bijvoorbeeld de LG Chocolate Touch nog? Een scherm met een, zo zou achteraf blijken, nogal onbruikbaar 21:9 scherm.

LG is geen vreemde als het gaat om telefoons met vreemde beeldschermen. Ken je bijvoorbeeld de LG Chocolate Touch nog? Een scherm met een, zo zou achteraf blijken, nogal onpraktisch 21:9 scherm. Ook de LG Vu met z'n vierkante scherm is maar een vreemde verschijning. Inmiddels is de wereld vertrouwd geraakt met 16:9 schermen. Niet vreemd want dit staat ook wel bekend als breedbeeld en het ligt dichtbij ons menselijk gezichtsveld. LG denkt daar het zijne van en rust de G6 uit met een 2:1 scherm. Dat is ook wel een 18:9 scherm, en dus een stuk langer dan normaal. Toch klinkt dat vreemder dan het is.

LG Display
LG Display onthult alvast display voor G6

LG experimenteert namelijk al langer met een secundair tickerscherm boven het reguliere scherm. Hier geeft het extra informatie weer en het kan ook als soort bedieningspaneel gebruikt worden, bijvoorbeeld om video te pauzeren. Op de G6 zou LG dit ook kunnen toepassen zonder twee afzonderlijke schermen te gebruiken. Qua resolutie komt het nieuwe scherm uit op 2.880 bij 1.440 pixels en mogelijk kent het een diagonaal van 5,7 inch. Zusterbedrijf LG Display noemt dit QHD+. Al met al wordt de LG G6 dus geen kleine jongen, denk eerder aan de V10 en V20. Het extra lange scherm kan bovendien handig zijn met de nieuwe split-screen functie die standaard in Android Nougat zit. LG had deze functie overigens al langer ingebakken in haar eigen UX-schil onder de naam Dual Window. Verwacht de introductie van de LG G6 tijdens het Mobile World Congress eind februari 2017.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel