“LG G6 behoudt verwisselbare batterij”


Ook in 2017 lijkt het erop dat LG de enige 'grote' fabrikant is die haar vlaggenschip met een verwisselbare batterij uitrust. Inmiddels is iedereen op een dunne unibody van glas of metaal overgestapt maar LG blijft standhouden.

Eerder al werd bekend dat de opvolger van de G5 het modulaire karakter zou verliezen. Jammer wat ons betreft want het idee is goed. Het stelt mensen in ieder geval in staat om later nog eens wat te veranderen aan hun telefoon. Het zou LG echter te weinig opgeleverd hebben al kun je je afvragen of je daar niet gewoon mee moet blijven doorontwikkelen. De eerste iPhone verkocht ook niet goed. Wat wel blijft is dus de verwisselbare batterij. Daar adverteert LG al langer mee als voordeel al lijkt de consument er niet wakker om te liggen als het er niet is.

LG G5 met verwisselbare batterij
LG G6: niet modulair, wel verwisselbare batterij

De reden waarom LG toch blijft vasthouden aan de verwisselbare batterij is vanwege het Note 7-fiasco van concurrent Samsung. De batterijproblemen van dat toestel resulteerden in een ongekend grote terugroepactie. Als de batterij te verwisselen zou zijn geweest dan hadden consumenten die op kunnen sturen en was de schade een stuk minder groot geweest. Of dit echt de reden is voor LG's beslissing is gokken, bij The Korea Herald denken ze van wel. Om het gemis van de modules wat te verzachten komen er wel enkele nieuwe technieken bij. Denk dan aan iris-herkenning en een eigen betaaldienst. Die irisscanner zal vermoedelijk gewoon in de bestaande camera-modules geïntegreerd zijn. Om een eigen betaaldienst te kunnen introduceren wordt de LG G6 uitgerust met een magnetisch systeem vergelijkbaar met Samsung's betaaldienst. Eerder werd nog gedacht dat LG een apart soort betaalkaart zou uitbrengen. Als LG Pay inderdaad met magnetische straling werkt dan ligt het niet voor de hand dat deze in Nederland gaat werken. Wij betalen hier inmiddels vrijwel uitsluitend met chip.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel