Details LG Pay-betaaldienst naar buiten


Naast Apple, Google en Samsung zou ook LG bezig zijn met een eigen betaaldienst. Dat LG het heel anders wil doen blijkt uit een foto waarop een soort pasje te zien is. Anderen gebruikten hiervoor juist de smartphone voor.

LG lijkt in te willen zetten op een slimme betaalpas in plaats van het gebruiken van een smartphone. Het kaartje zou meerdere betaalpassen kunnen simuleren waarbij de gebruiker kan kiezen welke. LG's pas doet denken aan Coin, een slimme betaalpas die in 2013 furore maakte op crowfund-site Kickstarter. Apple maakt voor haar Apple Pay-dienst gebruik van de iPhone met ingebouwde NFC-chip. Samsung Pay kent een hybride systeem dat zowel via NFC als MST werkt.

LG Pay White Card betaalpas

Als LG's White Card inderdaad een bestaande betaalpas simuleert dan betekent dat dat LG niet tussen een transactie zit. Er lijkt dan ook geen rol weggelegd voor LG's smartphones. Mogelijk zou je de pas wel kunnen instellen via een smartphone-app. LG zou dus alleen aan LG Pay kunnen verdienen door de verkoop van het pasje. Voordeel is wel dat het zonder veel moeite een internationale lancering kan doen. Er is immers geen samenwerking met banken nodig, zo lijkt. LG zal verdere details van LG Pay mogelijk gelijktijdig met de introductie van de LG G5 geven. Dat zal eind februari gebeuren.

Bron: Etnews.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel