Samsung Pay komt naar meerdere landen, ook LG bezig met betaaldienst


Samsung's betaaldienst zal binnenkort niet alleen in Zuid-Korea en de VS beschikbaar zijn. Vanaf begin 2016 zal de dienst ook elders waaronder delen van Europa te gebruiken zijn. En naast Samsung, Apple en Google komt ook LG met een eigen betaaldienst.

Betalen met je mobiel lijkt helemaal in te zijn. Apple kondigde het aan vanaf de iPhone 6 alhoewel de dienst hier nog niet te gebruiken is. Samsung kon daardoor niet achterblijven en introduceerde samen met de Galaxy S6 en S6 edge een eigen betaaldienst die naast NFC ook met magnetische golven werkt. Voordeel hiervan is dat iedere betaalautomaat waarmee met creditcard betaalt kan worden ook compatible is met Samsung Pay.


De werking van Samsung Pay in de praktijk

Vanaf de eerste helft van 2016 zal Samsung Pay ook te gebruiken zijn in China, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Berichten over een Nederlandse release zijn er nog niet. Inmiddels zijn Samsung, Apple en Google vertegenwoordigd in de wereld van mobiel betalen. LG wil daarin niet achterblijven want volgens berichten zou het Zuid-Koreaanse bedrijf in december met een soortgelijke betaaldienst komen. Het zou de naam 'LG G Pay' al hebben vastgelegd. Welke van haar modellen de dienst zullen ondersteunen in onbekend. Mogelijk beschikt de LG G4 al over de nodige techniek om de dienst mogelijk te maken.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel