Google raadt USB Type-C kabel van OnePlus af


Nog een paar jaar en iedere telefoon kan worden opgeladen met een USB Type-C kabel. Handig want het maakt bij dit type kabel niet uit hoe je de stekker erin stopt. Alleen de ene USB Type-C kabel is de andere niet.

Zoals wel vaker bij standaarden geldt; het heeft alleen nut als je je daaraan houdt. En schijnbaar hebben de mensen van OnePlus niet goed de documentatie gelezen want volgens een Google engineer voldoet de USB Type-C kabel die OnePlus bij de OnePlus 2 levert niet aan de standaard. Nu zal dat voor de OnePlus 2 weinig problemen opleveren maar de kabel kan bij andere apparaten wel degelijk voor schade zorgen zo waarschuwt de Google-medewerker.

OnePlus USB Type-C
Deze kun je beter overslaan...

Benson Leung besloot de proef op de som te nemen en enkele USB Type-C kabels te testen die hij via Amazon kon kopen. Hij nam ook de kabel van OnePlus mee en ontdekte een probleem met de afgifte van stroom. Vooral apparaten die beschikken over een snellaad-functie zijn incompatible met deze kabel, denk aan de Nexus 5X en 6P. Gebruik van deze kabel zou de oplader kunnen beschadigen. Als OnePlus de USB Type-C specificaties juist had toegepast dan was dit voorkomen. Leung raadt daarom mensen af om de kabel te kopen.


Prijsvergelijker Google Nexus 5X

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel