Google Nexus 6P


Google Nexus 6P (H1512)
Google Nexus 6P achterkant
Google Nexus 6P rechterzijkant
Google Nexus 6P voorkant onderkant
Review
2 reviews
 
Voeg ook een review toe
Status
VerkrijgbaarZilver
Schermformaat
5,7 inch
Camera
12,3 megapixel

Pluspunten Google Nexus 6P

 • Behuizing grotendeels van metaal
 • Hoge resolutie scherm
 • Camera ziet ook goed in het donker
 • Snelle vingerafdrukherkenning
 • Vlotte Android-updates

Minpunten Google Nexus 6P

 • Het blijft een grote jongen

Prijsvergelijker Google Nexus 6P
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 30,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
Ben € 30,50 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 32,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
Telfort € 37,00 € 0,00 300 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 38,00 € 0,00 150 1500 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile € 40,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G Bekijk
KPN € 43,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Simyo € 14,00 € 522,00 100 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Google Nexus 6P met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

Google Nexus 6P review: p voor premium

Google Nexus 6P review: p voor premium Onlangs presenteerde Google twee nieuwe Nexus-telefoons; de 5X en de 6P. Vooral met de door Huawei gemaakte 6P zet Google hoog in. Na een eerste, enigszins mislukte, poging met de Nexus 6 om een groot high-end Nexus-toestel op de markt te brengen moet de Nexus 6P er met deze opzet nu wel in slagen. Daarvoor beschikt hij onder andere over een metalen behuizing, een 5,7 inch AMOLED-beeldscherm met WQHD-resolutie, een 12,3 megapixel camera en natuurlijk de nieuwste versie van Android. Lees verder


De Google Nexus 6P in het kort

De Google Nexus 6P is de allereerste Nexus-telefoon van Huawei. En ze pakken meteen flink uit. Want in vergelijking met die andere Nexus-telefoon die Google eind 2015 aankondigde, de Nexus 5X, is deze 6P het meest uitgebreid. Deze is meer het exclusieve vlaggenschip zeg maar.

Groot en toch compact(er)

Deze Nexus 6P volgt in zekere zin de Nexus 6 uit 2014 op die vanwege z'n haast onbruikbare 6 inch scherm niet erg succesvol was. En alhoewel deze 6P nagenoeg even lang is is er wel flink van de breedte afgegaan. Daardoor ligt hij net even wat comfortabeler in de hand en in een broekzak. Huawei past een behuizing toe van metaal, alleen het gedeelte waar de camera zit is van plastic. Dat deel steekt ook iets uit en zullen we als voorzichtig minpuntje noteren. Toch is de Google Nexus 6P een dunne telefoon. 7,3 millimeter om precies te zijn en dat zijn er bijna 3 volle millimeters minder dan z'n voorganger.

Belangrijkste Google Nexus 6P specificaties

 • AMOLED display van 5.7 inch groot met Corning Gorilla-glas
 • Scherpe selfiecam van 8 megapixel
 • Ondersteuning voor 4G-internet LTE
 • Krachtige processor (Snapdragon 810) op 2 GHz + 3 GB aan werkgeheugen
 • 12,3 megapixelcamera aan de achterkant met 4K video-opname
 • Keuze uit 32, 64 en 128 GB aan opslag
 • Bekijk alle Google Nexus 6P specs

Overal veel pixels

In de Google Nexus 6P zit een 5,7 inch Quad HD-scherm met een indrukwekkende pixeldichtheid van 515. Verwacht dus haarscherpe beelden en heldere kleuren want er wordt gebruik gemaakt van een AMOLED-scherm. Boven en onder het scherm zitten speakers dus het stereo-geluid komt je tegemoet. Verder zit er voorop nog een 8 megapixel selfiecam wat anno 2015 ook redelijk high-end is. Achter zit een 12,3 megapixel hoofdcamera die wat uitleg nodig heeft. Om beeld vast te leggen heb je een sensor nodig en die is opgebouwd uit pixels. 12,3 miljoen in dit geval. Meer pixels is niet altijd beter. Zo maakt het ook uit hoe groot die zijn. Bij de Nexus 6P zijn pixels 1,55 micron groot wat veel groter is dan bij veel andere telefoons. Ze vangen daardoor meer licht op en dat is vooral in donkerder situaties handig zoals binnenshuis en 's avonds. Je hoeft de flitser minder vaak te gebruiken en foto's zien er natuurgetrouwer uit.

Google Nexus 6P voorkant onderkant

Vingervlug

Hoe indrukwekkend die camera ook is we gaan verder, en wel met de vingerafdrukscanner die daaronder zit. Het is voor het eerst dat Google Nexus-telefoons met vingerafdrukherkkening uitbrengt en ze doen het meteen goed. Vingerafdrukken zijn snel geregistreerd en de Nexus 6P geldt op moment van schrijven als één van de snelste telefoons die hem ook kan herkennen. Vanuit lock-stand is een korte aanraking al voldoende. Bij veel concurrenten moet je dan eerst nog een knop indrukken, dat hoeft hier dus niet. Google bracht de Nexus 6P gelijktijdig met Android 6.0 Marshmallow uit en ook daarna valt te verwachten dat de nieuwste updates als eerste voor deze Nexus-telefoon beschikbaar is. En dat zal nog wel een aantal jaren gebeuren. Dat is een voordeel van Nexus-telefoons; altijd als eerste de laatste updates.

Google Nexus 6P prijzen

De Nexus 6P is verkrijgbaar bij diverse providers maar is tevens als los exemplaar te koop. Het voordeligst is momenteel € 559. Intussen is er maar liefst 80 van de verkoopprijs af en dat is altijd meegenomen. Zoals gezegd is het tevens een mogelijkheid om het toestel in combinatie met een abonnement aan te schaffen. Vanaf een bedrag van € 30 per maand heb je al een Nexus 6P zonder bij te betalen. Je hebt dan wel een tweejarig abonnement. Ga je liever voor een eenjarig contract klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kun je in het filter links bovenaan filteren op de abonnementsduur. Het is daar tevens mogelijk te zoeken op minuten/sms’jes, MB’s en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan maandelijkse kosten. Wat kleuren betreft is de keuze beperkt, er is alleen een uitvoering in de kleur zilver (Silver) te koop. Qua geheugen is er keuze uit 32 GB, 64 GB en 128 GB.


Video’s over de Google Nexus 6P

De Google Nexus 6P krijgt een grondige bend-, vuur- en krastest voor z'n kiezen

Google introduceert zelf de Nexus 6P en benadrukt de belangrijkste eigenschappen


Concurrenten van de Google Nexus 6P

Vergelijk de Google Nexus 6P met deze producten


Praat mee over de Google 6P