Google Nexus 5X


Google Nexus 5X (H791F)
Google Nexus 5X voorkant linkerzijkant schuin
Google Nexus 5X rechterzijkant wit
Google Nexus 5X wit achterkant
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarBlauwWitZwart
Schermformaat
5,2 inch
Camera
12,3 megapixel

Pluspunten Google Nexus 5X

 • Eindelijk weer een compacte Nexus
 • Prima beeldscherm
 • Snelle vingerafdrukherkenning
 • Indrukwekkende lichtgevoelige camera

Minpunten Google Nexus 5X

 • Hoge prijs en beperkte opslag

Prijsvergelijker Google Nexus 5X
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 15,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
Vodafone € 22,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
T-Mobile € 22,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 22,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
KPN € 30,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
hollandsnieuwe € 17,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Google Nexus 5X met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

Google Nexus 5X review: eindelijk weer een compacte en voordelige Nexus

Google Nexus 5X review: eindelijk weer een compacte en voordelige Nexus Samen met de eerder door ons gereviewde Nexus 6P presenteerde Google ook de Nexus 5X. Deze draait ook op Android 6.0 Marshmallow maar heeft een 5,2 inch scherm en plastic behuizing. Met de Nexus 5X is er eindelijk weer een Nexus verkrijgbaar met een kleiner schermformaat en na twee jaar mogelijk een waardige opvolger voor de Nexus 5. De Nexus 5 bood veel waar voor je geld en daar was met de duurdere Nexus 6 een beetje verandering in gekomen. Ook bij de Nexus 6P en 5X was er de nodige kritiek op de hoge introductieprijs. Vooral voor de kleinere en van plastic gemaakte Nexus 5X leek de prijs dispropor… Lees verder


De Google Nexus 5X in het kort

De Google Nexus 5X is een remake van de populaire Nexus 5 uit 2013. Ook deze 5X is door LG gemaakt en we herkennen er dus veel in terug. En toch is het toestel ook modern met nieuwe functies en betere specs.

Moderne Nexus, toch compact

Deze Nexus 5X is de aangewezen kandidaat voor wie op zoek is naar een compacte Nexus-telefoon. Verraste Google in 2014 nog vriend en vijand met de immense Nexus 6 van (inderdaad) 6 inch, het scherm in de 5X is een meer bescheiden 5,2 inch groot. Dat past tenminste nog in een hand, een tas en in een broekzak. LG past een IPS-scherm met Full HD-resolutie toe. Om dat in gewone mensen-taal uit te drukken; dat is meer dan prima en het levert scherpe beelden op en realistische kleuren. Voor wie dat scherm toch een maatje te klein is kan altijd nog voor dat andere Nexus-toestel gaan die ook in 2015 uitkwam; de Nexus 6P van Huawei.

Google Nexus 5X voorkant linkerzijkant schuin

Bijzondere camera, snelle privacy

Google richt zich met de Nexus-toestellen uit 2015 op twee dingen; de camera en de vingerafdrukscanner. Die camera is 12,3 megapixel groot en dat lijkt op het eerste gezicht een vreemd aantal. Dat komt omdat de Sony-sensor eigenlijk voor een videocamera bedoeld is en over extra grote pixels beschikt. Groot is in dit geval goed want daardoor vangen ze extra veel licht op. Foto's in het donker of schemer zijn dus in veel gevallen nog prima belicht. Scherpstellen kan de Nexus 5X door middel van laserstralen. Dat klinkt futuristisch maar LG past het al langer toe. Bovendien werkt de camera met fase en contrast-detectie en dat zorgt voor het snel scherpstellen en een kleinere kans op onscherpe of wazige foto's en video's. We noemden hem al even; de vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich bij de Google Nexus 5X op de achterzijde en deze werkt bijzonder snel. Vingers zijn in een aantal tellen geregistreerd en je hoeft hem vervolgens maar licht aan te raken om toegang te krijgen. Snel en veilig.

Belangrijkste Google Nexus 5X specificaties

 • 12,3 megapixelcamera aan de achterkant + 4K video-opname
 • Keuze uit 16 en 32 GB aan opslagruimte
 • Scherpe selfiecamera van 5 megapixel
 • Hexa-core processor (Snapdragon 808) op 1,8 GHz + 2 GB RAM-werkgeheugen
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • Beeldscherm van 5.2 inch groot met Corning Gorilla-glas
 • Bekijk alle Google Nexus 5X specs

Snelle Android-updates

De Google Nexus 5X kun je op moment van schrijven kopen in twee kleuren; wit en zwart. Vervolgens zul je de keuze moeten maken uit of 16 of uit 32 GB. Dat is niet veel en je kunt ook geen geheugen bijplaatsen bijvoorbeeld via een apart geheugenkaartje. Dat is jammer maar gelukkig kun je veel in de 'cloud' opslaan, foto's en muziek bijvoorbeeld. Qua prijs loont het wel de moeite om goed rond te kijken. Ook de concurrentie heeft voor deze prijs interessante alternatieven. Voordeel van deze Nexus 5X is wel dat Android-updates vrijwel als eerste binnenkomen. Google blijft het toestel nog jarenlang ondersteunen en lang wachten op updates hoeft niet.

Goedkoopste Google Nexus 5X prijzen

De Nexus 5X is zowel los als met abonnement te koop. Het voordeligst is momenteel € 245. Je hebt dus alweer flink wat bespaard in vergelijking met toen hij voor het eerst verkrijgbaar was. Je betaalde toen nog een stevige 478,28 euro voor een los toestel. Wil je dit bedrag niet in een keer uitgeven dan is een abonnement verstandiger. Je hebt dan al een Google Nexus 5X vanaf 15,50 euro per maand zonder vooraf bijbetalen. Dat is bij een tweejarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kun je in het filter links bovenaan filteren op de abonnementsduur. In datzelfde zoekfilter kun je ook zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er aangeven hoeveel je wilt bijbetalen voor een los exemplaar. Google brengt de Nexus 5X uit in de uitvoeringen Blue (blauw), White (wit) en Black (zwart). Je kunt vervolgens kiezen uit de volgende geheugenuitvoeringen: 16 GB en 32 GB.


Video’s over de Google Nexus 5X

Google Nexus 5X video sample: via @YouTube

Google Nexus 5X by LG slow motion video demo: via @YouTube

De eerste bewegende beelden van de Google Nexus 5X met een korte opsomming van z'n belangrijkste functies


Concurrenten van de Google Nexus 5X

Vergelijk de Google Nexus 5X met deze producten


Praat mee over de Google 5X