Samsung en Sony overwegen USB Type C-connector voor telefoons


Zowel Samsung als Sony overwegen toekomstige mobieltjes uit te rusten met een nieuwe type USB-poort. Normaliter schreeuwt de wereld moord en brand als een fabrikant met een nieuw type aansluiting komt maar deze aansluiting is wel handig.

Het maakt namelijk niet uit hoe je de USB Type C-kabel houdt, hij past altijd. In tegenstelling tot voorgaande USB-kabels waarbij de stekker er altijd maar op één manier in past. Hiermee doet de kabel denken aan Apple's Lightning-kabel maar zelfs Apple heeft zich verbonden aan de USB Type C-standaard. Het voorzag de nieuwe 12 inch Macbook al van deze aansluiting. Mogelijk volgen nu ook Samsung en Sony.

USB Type-C
Straks in één poging op de juiste manier de kabel erin

Want van de Galaxy Note 5 wordt gezegd dat deze al over een USB Type C-aansluiting beschikt. Het toestel wordt mogelijk in september tijdens de IFA aangekondigd. Als Samsung inderdaad voor de USB Type C-connector kiest dan gaat de snelheid ook flink omhoog. Dit type kabel werkt namelijk voorlopig uitsluitend via USB 3.1 waarmee de snelheid verdubbeld wordt naar 10 Gbit/s. USB 3.0 werkt nog op 'slechts' 5 Gbit/s. En ook Sony zou nader naar de nieuwe standaard kijken. Toch hoeven de eerste Sony-telefoons met USB Type C volgens een Sony-manager niet snel verwacht te worden. Google voegde ondersteuning voor USB Type C toe aan Android M die nog moet uitkomen. Voorwaarde is dus dat telefoons met dit type USB-aansluiting wel gebruik maken van deze nieuwe Android-versie.

Bron: Naver.comPraat mee over dit artikel