HTC bevestigt advertenties in BlinkFeed


HTC heeft via een blogpost bevestigd dat het advertenties gaat tonen in BlinkFeed. Het zou voorlopig alleen om een test gaan in een select aantal landen. Nederland valt hier nog niet onder. Als het bevalt dan worden de advertenties ook hier zichtbaar.

De stap is een opvallende stap van HTC om meer geld te verdienen. Niet alleen worden de advertenties als normale content weergegeven, ze worden getoond aan mensen die al geld hebben neergelegd voor een HTC-telefoon. Veel geld. Zo kost de One M9 bijvoorbeeld momenteel meer dan een iPhone. Gebruikers hebben overigens de mogelijkheid om zich uit te schrijven voor de advertenties via een opt-out systeem. Het was al mogelijk om heel BlinkFeed uit te schakelen.

Blinkfeed monetization

Al langer ging het gerucht dat HTC met advertenties zou experimenteren in BlinkFeed. Dat gaat nu voor inwoners van de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Taiwean en China gebeuren. Zij zullen vanzelf advertenties te zien krijgen. HTC belooft in haar blogpost dat het om relevante advertenties gaat. Hoeveel informatie er vanuit BlinkFeed richting de adverteerders gaat om dit te bewerkstelligen is onbekend. Duidelijk is wel dat de advertenties zich als "normale" content gedraagt en dus niet als popup. Reclame krijgt wel het woord "sponsored" mee om zich als zodanig te herkennen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws