HTC BlinkFeed krijgt misschien advertenties


HTC lijkt om geld verlegen te zitten en overweegt daarom om reclame weer te geven in BlinkFeed. HTC BlinkFeed zit ingebouwd in de eigen Sense UI en toont naast nieuws ook updates uit je social network.

Het gerucht is afkomstig van @upleaks die wel vaker als eerste HTC-nieuws bracht. Via een tweet toonde het een foto die afkomstig zou zijn uit een interne presentatie van HTC. Het toont twee mogelijkheden om geld te verdienen door in BlinkFeed reclame te maken voor apps of producten. BlinkFeed werd geïntroduceerd met de eerste HTC One maar wordt ook met de huidige One M9 meegeleverd.

HTC BlinkFeed monitize

Het is inmiddels mogelijk om BlinkFeed uit te schakelen en we vermoeden dat als er advertenties getoond gaan worden meer mensen de dienst zullen uitschakelen. Mocht dat zo zijn dan zal deze stap juist averechts werken. De mogelijkheid om advertenties weer te geven zou al verwerkt zitten in HTC Sense 7.1 die op 6 mei uitkwam. Het tonen van advertenties zou dus ieder moment kunnen beginnen. Nu nog adverteerders vinden.

Bron: @upleaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel