Mogelijke specificaties Nexus-telefoon van Huawei genoemd


Huawei wordt genoemd als mogelijk fabrikant van de volgende generatie Nexus-telefoons. Korte tijd ging het gerucht dat Google met de serie zou stoppen maar mogelijk komt er toch een vervolg op de Nexus 6.

Volgens een Chinese analist krijgt de opvolger van de Nexus 6 een 5,7 inch groot Quad HD-scherm. Huawei zou hiervoor een AMOLED-exemplaar willen gebruiken. De keuze is opvallend want Huawei heeft helemaal niets met schermen met Quad HD-resolutie. Het vindt Full HD meer dan genoeg. De keuze voor Quad HD lijkt dus te zijn ingegeven door Google.

Google Nexus 6
Wat komt hierna?

Ook opvallend is de processorkeuze. Namelijk de Snapdragon 810 van Qualcomm. Huawei maakt ook eigen processors en het gerucht ging eerder dat deze HiSilicon zou worden toegepast. Het lijkt nog geen gelopen race te zijn dat Huawei de opvolger van de Google Nexus 6 mag maken. Als dat wel zo is dan moeten ze nog wel even nadenken over de naam. Een Nexus 7 bestaat namelijk al en is een tablet. Het zou echter niet voor het eerst zijn dat er een afwijkende Nexus-naam gekozen wordt. We herinneren je graag aan de Galaxy Nexus en de Nexus S.

Bron: Panjiutang (Weibo)


Prijsvergelijker Google Nexus 6

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel