Ronde Samsung Gear A-horloge komt mogelijk samen met Note 5 in september


Samsung werkt al een tijdje in het geheim aan een ronde smartwatch. Dat geheim werd al een stuk minder toen Samsung vorige maand ontwikkelaars vroeg apps te schrijven voor een rond horloge. Op z'n komst moet nog even gewacht worden zo blijkt.

Want volgens een nieuw gerucht komt het horloge pas in september. Dat is ook de periode waarin Samsung haar nieuwe Galaxy Note aankondigt dus het is niet ondenkbaar dat beiden samen komen. Mogelijk moet deze ronde smartwatch het gaan opnemen tegen Apple's eigen Watch. Een naam voor het horloge is er ook al; de Gear A.

Samsung round gear

Samsung past al een tijdje haar eigen Tizen-besturingssysteem toe. In het begin gebruikte het nog veelal Android. Het heeft in Tizen een energiezuiniger alternatief gevonden waar het bovendien meer invloed op kan uitoefenen en Google buiten de deur te houden. Tizen wordt medeontwikkeld door Samsung. Naast een rond scherm krijgt de Samsung Gear A mogelijk ook een ring rondom het scherm waarmee het bediend kan worden. Eind april vroeg Samsung ontwikkelaars om apps te maken voor een niet nader genoemde smartwatch. Apps voor CNN, Yelp en Baidu werden al getoond.

Bron: SamMobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel