Ook Samsung werkt aan ronde smartwatch


Samsung geldt als één van de belangrijkste aanjagers van de wearable-markt waar ook de smartwatch deel van uitmaakt. Een rond horloge ontbrak nog en omdat de concurrentie juist daarmee nu hoge ogen mee gooit overweegt Samsung precies dat.

In principe zou een rond horloge geen enkel probleem voor Samsung moeten opleveren. Het bedrijf maakt zelf haar eigen beeldschermen en die maken ze in allerlei vormen en maten. Bovendien beschikt het bedrijf over zowel Android Wear als het eigen Tizen om het horloge op te baseren dus er is ook nog eens keuze genoeg.

Samsung round watch patent

En toch zou Samsung kiezen voor het eigen Tizen voor deze nieuwe ronde smartwatch. Die andere twee ronde smartwatches, de LG G Watch R en Moto 360, draaien Android Wear. De SM-R720 met codenaam "Orbis" wordt mogelijk bediend dankzij een ring rondom het horloge. Een patent hiervoor werd eerder al verleend. Samsung liet de CES aan zich voorbij gaan om deze Orbis te introduceren. De eerstvolgende gelegenheid is het MWC wat over twee maanden begint.

Bron: SamMobile.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel