Mogelijk twee schermresoluties voor Sony Xperia Z4

· 1 reactie


Sony overweegt om de Xperia Z4 uit te brengen met twee schermresoluties. Afhankelijk van de markt krijg je een 5,4 inch Quad HD-scherm of een 5,2 inch Full HD. De eerste hogere resolutie zou bedoeld zijn voor Amerika terwijl de rest de andere krijgt.

Geruchten over zowel een 5,4 inch Quad HD en 5,2 inch Full HD-paneel gaan al langer. Mogelijk zijn beiden dus op waarheid gebaseerd. Sony kondigde de Xperia Z4, de gedoodverfde opvolger van de Z3, tegen alle verwachtingen niet aan tijdens de CES. Normaal gebruikt Sony dat event op een nieuw Xperia-vlaggenschip aan te kondigen. Mogelijk bewaart Sony dat moment voor de MWC dat over twee maand begint.

Sony Xperia Z3 display
Europese Z4 krijgt mogelijk dezelfde schermresolutie als de huidige Z3

Mochten de geruchten kloppen dan zou dat wel eens een teleurstelling kunnen zijn voor veel mensen. Enkele fabrikanten passen namelijk de hogere Quad HD-resolutie al toe in haar vlaggenschepen. LG was met de G3 de eerste. Mogelijk wordt het gemis op een Quad HD-display in de rest van de wereld goed gemaakt door de afwezigheid van de vele klepjes. Sony gebruikt ze om poorten waterdicht te houden maar het heeft mogelijk een andere oplossing gevonden om water buiten het toestel te houden. Hoe precies is nog even afwachten.

Bron: ePrice


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel