LG G3

8,5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
LG G3 (D855)
LG G3 achterkant
LG G3 ui

Reviews over de LG G3

8,5
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Geslaagd of doorgeschoten?”

·

 • Natuurlijke vormgeving
 • Cleane interface
 • KnockCode
 • Snelle autofocus
 • Aan de grote kant
 • Lastige bediening met één hand

LG G3 review: geslaagd of doorgeschoten? Zelden hebben we zo uitgekeken naar een LG-telefoon als bij de G3. Natuurlijk, het bedrijf maakt al langer begeerlijke Android-telefoons maar die weten zich nooit echt goed te onderscheiden van de rest. Bij de G3 lijkt dat toch echt anders te zijn. Want ze hebben bij LG werkelijk alles uit de kast getrokken om onderscheidend te zijn. Op het gebied van hardware, software, design, gebruiksvriendelijkheid, marketing en zelfs op het gebied van accessoires. Niets lijkt aan het toeval te zijn overgelaten, alsof het erop of eronder is voor LG. Dat is wat overdreven natuurlijk, LG deed het met de G2 al redelijk goed. Het wil er gewoon zeker van zijn dat de G3 dat succes positief gaat overschaduwen.


Alle LG G3 reviews


Beschrijving van de LG G3

De LG G3 is de opvolger van de succesvolle G2, waarmee LG sinds lange tijd weer succes scoorde. De verkoopcijfers van de G3 zijn zelfs nog beter, en dat komt niet uit de lucht vallen. De LG G3 is een goede en interessante telefoon.

Quad HD-scherm

Interessant omdat LG het toestel van indrukwekkende specificaties heeft voorzien. Wat te denken van een Quad HD-scherm met een gigantische resolutie van 2.560 x 1.440 pixels? Of een camera met laser autofocus om razendsnel scherp te stellen? Zelfs in het donker. Wat de LG G3 ook interessant maakt, is z'n relatief lage prijs. Vooral voor het topmodel van een merk ligt de prijs toch al gauw honderd euro beneden die van vergelijkbare flagships van de concurrentie.

Slimme batterij

De LG G3 heeft een vernuftig batterijbesparingssysteem dat zuinig met al die rekenkracht en pixels omspringt. Ook heeft LG dankzij een dunne schermrand en een uitgedacht ontwerp een gevoelsmatig compacte telefoon neergezet, wat een prestatie mag heten bij een groot scherm van 5,5 inch. Het ontwerp noemen ze bij LG Floating Arc. Vooral in het materiaalgebruik zie je eraan af dat de LG G3 een hoogwaardige telefoon is.

LG G3 ui

Belangrijkste LG G3 specificaties

 • 13 megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
 • Keuze uit 16 en 32GB aan opslagruimte uitbreidbaar via microSD-geheugenkaartjes
 • 5.5 inch scherm beschermd door Corning Gorilla-glas
 • Quadcore processor (Snapdragon 801) op 2,5 GHz bijgestaan door 3 GB werkgeheugen
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet

De LG G3 in het nieuws

LG G4 Camera Lens

LG geeft informatie prijs over lichtgevoelige camera G4

Geruchten ·

LG lijkt haar pijlen te hebben gericht op Samsung met het vrijgeven van een filmpje over de camera van de vermoedelijke G4. Die camera beschikt namelijk over een zeer lichtsterke lens met een diafragma van f/1.8. Net iets beter dan Samsung's Galaxy S6.

Die lens blijft namelijk steken op 'slechts' f/1.9. Hoe lager dit getal hoe meer licht er door de lens komt. En hoe meer licht hoe beter belicht de foto's ook in het donker zijn. Een getal van f/1.8 is inderdaad erg gunstig maar niet uniek. Ook de Acer Liquid Jade en Liquid Jade Z beschikken over een dergelijke lens. Dat zijn echter geen premium high-end telefoons. Zo moet de Apple iPhone 6 het stellen met f/2.2 evenals de HTC One M9. De voorganger van de G4, de G3, moest het trouwens nog stellen met een aperture van f/2.4.

Nu komt er meer bij kijken dan een laag diafragmagetal om goede foto's te schieten. We wachten daarom de eerste cameraresultaten graag nog even af. LG presenteert de G4 eind april en dan horen en zien we graag meer. Mogelijk krijgt het toestel een licht gebogen uiterlijk mee met een 5,5 inch Quad HD-scherm. Dat schermpaneel werd enkele dagen geleden nog aangekondigd. Zo ontstaat stukje bij beetje een totaalbeeld van LG's nieuwste vlaggenschip.

 • Tags:
 • camera
 • diafragma
 • g4
 • lg

LG G4 case Verus

LG G4 voor het eerst te zien, min of meer

Geruchten ·

Er zijn renders opgedoken waarop de LG G4 te zien is. Het toestel zit wel in een hoesje dus er is de nodige creativiteit voor nodig om het hele plaatje helder te krijgen. De lancering van het toestel staat gepland voor dinsdag 28 april.

Verrassing, verrassing; de LG G4 is de opvolger van de G3. LG behaalde daar wereldwijd relatief veel succes mee en dus zijn de verwachtingen van het nieuwe vlaggenschip hoog. LG vaart een eigen koers want was de G3 al een grote 5,5 inch in diameter, de G4 is dat waarschijnlijk ook. Al zijn er ook geruchten die spreken over een meer compacter beeldscherm. Nieuw zal de gebogen behuizing zijn.

LG G4 render case

Onduidelijk is nog of het scherm van de G4 net als bij de G Flex 2 flink gebogen zal zijn. Op de afbeeldingen is dat niet heel duidelijk te zien. Intern rekenen we op een Snapdragon 808-processor. Dat is een uitbreiding van de Snapdragon 801 die we in de LG G3 aantreffen maar is op papier niet zo krachtig als de Snapdragon 810 die LG in de G Flex 2 plaatste. Is dat erg? Waarschijnlijk valt dat wel mee. Op cameragebied houden we rekening met een 16 en 8 megapixel camera waarvan de hoogste megapixels achterop te vinden zullen zijn. Vermoedelijk is er net als vorig jaar weer laser autofocus om snel scherp te stellen. Maar zoals gezegd; 28 april horen we meer als LG het toestel officieel aankondigt.

Via: Amazon.com

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • render

LG Invite G4

LG heeft introductie van G4 mogelijk op 28 april staan

Geruchten ·

Alhoewel ze het niet met zoveel woorden zeggen wordt de lancering van de LG G4 op 28 april verwacht. Het bedrijf heeft voor die datum namelijk een persuitnodiging verstuurd. Hierin wordt de nadruk gelegd op de letter "G". Wij weten genoeg.

Nu zijn er tal van geruchten rondom de opvolger van de LG G3. Zo zou het Android-toestel een gebogen beeldscherm meekrijgen met een monsterlijke Quad HD-resolutie. Ook de G3 beschikte daarover, als één van de eersten. Uiteindelijk waren we zelfs vrij positief over dat toestel, met enig minpuntje z'n toch wel forse omvang. Het is nog maar de vraag of de G4 daarin wat gaat veranderen. Er zijn ook geruchten dat de G4 nog groter zal zijn.

See The Great, Feel The Great

LG houdt gelijktijdig een event in New York, Londen, Seoel, Singapore en Istanbul. Er wordt dus vuurwerk verwacht. Verwacht trouwens ook weer de laser autofocus, een 16 megapixel camera en een 8 megapixel selfiecamera. Dat zijn flink wat meer pixels als op de G3. Qua processor krijgen we mogelijk een verrassing. Draait de onlangs uitgebrachte LG G Flex 2 nog onder de krachtige Snapdragon 810, deze LG G4 moet het mogelijk met een Snapdragon 808 doen. Die beschikt over 2 cores minder maar lijkt op papier nog steeds bijzonder krachtig.

 • Tags:
 • 28april
 • g4
 • lg

LG G3 Box And Phone

LG G4 krijgt waarschijnlijk geen metalen behuizing

Geruchten ·

Nadat Samsung volledig overstapte op een metalen behuizingen voor haar Galaxy S-vlaggenlijn lijkt het voor de hand te liggen dat ook de rest van de industrie dat doet. LG blijft echter bij haar eigen strategie en hult de G4 vermoedelijk gewoon in plastic.

Wat LG echter wel vaak doet is dat het de plastic achterkant van haar high-end telefoons behandelt met een speciale metalen coating. In werkelijkheid ziet dat er niet onaardig uit. Toch blijft de gevoelservaring achter als je het vergelijkt met metaal. Of dat erg is laten we graag aan jou over.

LG G3 box
Ook de opvolger van de G3 niet van metaal

Voordeel van een plastic achterkant is echter wel dat hij veelal te verwijderen is, en daarmee ook de batterij. Ook het plaatsen van een geheugenkaart wordt daardoor vele malen eenvoudiger. Iets waar de Galaxy S6 van Samsung momenteel veel kritiek op krijgt. Of dit de verkoopcijfers ook schaadt moet nog maar blijken. Onduidelijk is echter nog welke bedoelingen LG heeft met de opvolger van de G3. Gesproken wordt over een meer experimenteel product, mogelijk met een gebogen uiterlijk vergelijkbaar met de G Flex 2. Qua schermgrootte wordt verwacht dat het tussen de 5,3 en 5,7 inch zit.

Bron: Zdnet.co.kr

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • metaal
 • plastic

LG G4 Full Renders Onleaks

Nieuwe renders tonen voorzijde onaangekondigde LG G4

Geruchten ·

Nadat we gisteren al de mogelijke achterkant van de LG G4 te zien kregen dankzij opgedoken renders, zien we vandaag z'n vooraanzicht. En met deze afbeelding krijgen we helemaal de indruk dat ook de G4 over een lichte kromming beschikt.

LG denkt een hit te hebben met kromme telefoons. Zo was daar eerst de G Flex, later opgevolgd door de G Flex 2. Inmiddels wordt zelfs het middensegment van LG uitgerust met licht kromme beeldschermen. Dat lijkt niet anders voor de opvolger van de G3. Ook krijgen we nu een afbeelding te zien van de zijkant.

LG G4 front and side
De LG G4, ditmaal van de voor- en zijkant

Daar valt goed op dat de cameramodule iets uitsteekt. Mogelijk is dat om ruimte te maken voor een hogere resolutie camera. De LG G3 heeft al geen onaardige 13 megapixel camera, mogelijk dat dat omhoog naar 16 megapixel. Daarmee komt het vlaggenschip van LG meer in lijn met andere vlaggenschepen van de concurrentie. Zoals al eerder werd gesuggereerd krijgt de G4 mogelijk een groter beeldscherm, misschien zelfs wel tot 5,7 inch. Qua processor gaat het gerucht dat er gekozen is voor een Snapdragon 810. Dat is dezelfde SoC als in de LG G Flex 2 waarmee straks nog maar weinig verschil overblijft. LG heeft de introductie van de G4 gepland rondom april dus mogelijk wordt er snel meer duidelijk.

Bron: NoWhereElse.fr

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • render
 • vlaggenschip
 • zijkant

LG G4 Onleaks

Render toont bekende achterkant LG G4

Geruchten ·

Er is een render opgedoken waarop de achterkant van de nog aan te kondigen LG G4 te zien zou zijn. Het lijkt op een door geëvolueerde LG G Flex 2 met natuurlijk de knoppen op de achterkant en ditmaal met mogelijk een grotere camerasensor.

LG liet eerder al doorschemeren de G4 te maken van een mix van plastic en metaal. De hier getoonde achterkant doet ons denken aan de zelfhelende achterkant van de G Flex 2. Die is echter van plastic en we denken eigenlijk dat ook de achterkant van de G4 van hetzelfde materiaal is. Alleen zal hij waarschijnlijk voorzien zijn van een metalen coating.

LG G4 rear
Is dit de LG G4?

LG lijkt ook weer aan de knoppen gesleuteld te hebben. Staken de knoppen op de G2 nog flink uit, bij de G3 leek sprake van individuele volumeknoppen met een even grote ronde homeknop. Voor de LG G4 lijkt LG weer terug te gaan naar het oorspronkelijke ontwerp met een soort wipwap-knop inclusief smallere en iets uitpuilende homeknop. Dat wil zeggen; als dit inderdaad een afbeelding is van de LG G4. Dat is nog allerminst zeker. Verder valt de lichte bolling op. LG past al langer deze rondingen toe, waaronder bij de gebogen G Flex 2 en onlangs nog bij de Magna en Spirit.

Afmetingen LG G4

Tot slot vermeldt de bron ook nog afmetingen van het toestel; 148,9 x 76,5 x 9,9 millimeter. Dat is langer, breder en dikker dan de huidige LG G3. En die was met een 5,5 inch Quad HD-scherm al geen kleine jongen. LG gaat dus mogelijk voor nog groter.

Bron: @OnLeaks

 • Tags:
 • achterkant
 • g4
 • lg
 • render
 • vlaggenschip

LG Phone Logo

LG G4 krijgt nóg uitgebreidere broer

Geruchten ·

We weten niet beter of het vlaggenschip van LG is de G-serie met als laatste toevoeging de G3. Het toestel kende als één van de eerste over een Quad HD-scherm en de camera kende een innovatief lasersysteem. Toch ziet LG ruimte voor verbetering.

En dan hebben we het niet over de G4. Die gaat er over enkele maanden ook komen maar er komt daarboven een nog uitgebreider model. Hoe en wat is vooralsnog onduidelijk maar dat het model er komt is wel bevestigd door een LG topman. De LG G4 zal in de tussentijd worden uitgebracht en daar valt ook het nodige van te verwachten.

LG G Flex 2
Er komt naast de G Flex 2 en de G4 een nóg uitgebreider vlaggenschip

Denk dan aan een mix van metaal en andere materialen. Ook krijgt de opvolger van de G3 een nieuwe gebruikersinterface mee. LG UX 4.0 moet nog gebruiksvriendelijker worden en krijgt een opfrisbeurt. Voor wat betreft het nog uitgebreidere model vallen er wel wat voorspellingen te doen. LG maakt net als Samsung veel eigen componenten. Denk dan aan beeldschermen en sinds kort ook processors. Het is niet uit te sluiten dat LG een futuristisch model met high-end componenten gaat samenstellen bedoelt als speeltuin. LG experimenteert er intussen al vrolijk op los onder andere met de G Flex 2. We zijn dus benieuwd met wat ze allemaal komen.

Bron: Korea Times

 • Tags:
 • g4
 • highend
 • lg
 • ux40

LG Phone

“LG G4 vlaggenschip komt niet voor april”

Geruchten ·

Terwijl het momenteel vechten is om een open plekje voor een productaankondiging voor het Mobile World Congress laat LG het event mogelijk aan zich voorbij gaan. Dat wil zeggen; het bedrijf wacht nog even met de lancering van de G4.

LG heeft de smaak te pakken. De G3 deed het net weer een stukje beter dan de G2 en die deed het al niet slecht. Natuurlijk werkt LG achter de schermen hard aan een opvolger en het heeft nu besloten de lancering een maandje uit te stellen. Reden? Het wil geen aandacht verloren zien gaan door de introductie van de vlaggenschepen van de concurrentie, en met name de Galaxy S6.

LG G3 launch
De G3 werd nog in mei 2014 in onder andere Londen aangekondigd

Dat is althans de overtuiging van een anonieme tipgever tegenover de Korea Times. Mocht LG inderdaad de G4 pas in april aankondigen dan is het nog steeds snel. De LG G3 werd namelijk eind mei van vorig jaar aangekondigd. Het toestel is dus nog lang geen jaar oud. Voor wat betreft de specificaties van de G4 is het nog wat vroeg om een definitief oordeel te vellen maar verwacht toch op z'n minst een Quad HD-beelscherm, een Snapdragon 810-processor en een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie.

Bron: Phone Arena.com

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • mwc15

LG G3 voorkant achterkant

Verbeteringen LG G4 vooral te vinden in scherm en camera

Geruchten ·

LG kondigde de G3 in mei van 2014 aan dus een release van de G4 kan nog wel een half jaar van ons verwijderd zijn. Toch zijn er al geruchten over het nieuwe vlaggenschip van LG. Veel goede eigenschappen blijven, en sommige gaan er licht op vooruit.

Te beginnen met het scherm van de LG G3. LG was één van de eersten die een Quad HD-resolutie toepasten. Het resulteert in een ongelofelijke PPI van 534 wat vrijwel onmogelijk is om met het menselijk oog waar te nemen. Heel erg vinden we dan niet want het beeld is ontzettend scherp ook van dichtbij. Het enige nadeel van dit paneel is de grootte ervan, dat is althans onze beleving tijdens onze test. Een paneel van 5,5 inch is gewoon erg groot.

LG G3 overview
Huidige LG G3 krijgt kleine verbeteringen

LG lijkt daar bij de G4 wat aan te gaan doen, zonder in te boeten op het aantal pixels. Volgens dit gerucht wordt de G4 uitgerust met een 5,3 inch paneel. Een lichte krimp maar misschien net genoeg om een gevoelsmatige compacte telefoon te krijgen. Een ander gerucht gaat over de camera. LG voorzag de G3 van een 13 megapixel camera met laser autofocus. De resultaten daarvan zijn erg goed. LG hoopt de G4 te voorzien van een 16 megapixel exemplaar. Dat hoeft niet meteen een verbetering op te leveren, daarvoor zullen we de fotoresultaten moeten afwachten. LG kondigde eerder nog een 20 megapixel camerasensor aan waarvan verwacht werd dat deze in de G4 terecht zou komen.

Snapdragon 810

Ook aanwezig in de LG G4 is de Snapdragon 810-processor; dezelfde als in de recentelijk aangekondigde LG G Flex 2. Dit nieuwe vlaggenschip van Qualcomm moet voor nog hogere snelheden en verbeterde performance zorgen. Net als bij de G3 zal er 3 GB aan RAM zijn om mee te rekenen. Al met al prima verbeteringen waarmee LG hoopt nog meer marktaandeel te winnen in 2015.

Bron: Techmaniacs.gr

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • snapdragon810
 • specs

LG G3 Display Sharpening

Scherpte-filter LG G3 dankzij aparte app te verwijderen

Telefoonnieuws ·

Tijdens onze review viel het ons al op; LG past een soort filter toe dat beelden extra scherp moet maken op de G3. Het is waar dat dit prima werkt voor plaatjes maar het is minder succesvol voor tekst. Gelukkig is er wat aan te doen.

Tekst of andere objecten waarbij scherpe randen bij gemoeid zijn lenen zich niet erg goed voor dergelijke scherpte-filters. Simpelweg omdat er weinig te verscherpen valt. Het resultaat is dan ook witte vlakken rondom de letters. Bijzonder lelijk, vooral als je er eenmaal op begint te letten. Neemt niet weg dat de G3 verder een prima telefoon is met genoeg in z'n mars. Gelukkig is er nu een tool om aan dat ene minpunt wat te doen.

Before and After LG G3 with sharpening
Een voor en na op de LG G3

De knutselaars van xda-developers hebben een tool uitgebracht die het filter ongedaan maakt. Kwestie van downloaden, opnieuw opstarten in de recovery-modus en installeren. Als dat te ingewikkeld klinkt dan is er een stap-voor-stap handleiding op de website van xda-developers. Je kunt vervolgens zelf instellen hoeveel scherper de beelden op je geliefde LG G3 moeten zijn.

Bron: xda-developers.com

 • Tags:
 • filter
 • g3
 • lg
 • scherpte

Sharp Igzo Quadhd 4inch

Sharp heeft beeldscherm met 2K-resolutie op 4,1 inch formaat

Telecomnieuws ·

Wie de hogere 2K-resolutie op een telefoon wil hebben kan momenteel alleen terecht bij telefoons met een schermdiagonaal van 5,5 inch of hoger. Sharp denkt dat dat kleiner kan en propt dezelfde hoeveelheid pixels in een 4,1 inch display.

Sharp heeft beeldscherm met 2K-resolutie op 4,1 inch formaat

Dat levert een indrukwekkende PPI op van 736! Dat is meer dan het menselijk oog kan waarnemen, zelfs als je je oogbal op het scherm legt. Het lijkt daarom meer een demonstratie van wat Sharp allemaal kan. En dat is nogal wat. Het gaat trouwens om een IGZO-scherm, een type TFT-scherm dat zowel energiezuiniger als sneller is. Sharp denkt trouwens het scherm pas in 2016 op de markt te kunnen brengen. Het is nog onduidelijk of er tegen die tijd vraag naar is. De laatste jaren zijn telefoonschermen steeds groter geworden en 4,1 inch klinkt nu al erg klein. Wie nu al een telefoon met Quad HD-resolutie wil hebben kan terecht bij de LG G3, de Samsung Galaxy Note 4 of de Google Nexus 6.

 • Tags:
 • igzo
 • sharp
 • wqxga

Lollipop Optimus LG viet

Zo ziet Android 5.0 Lollipop er op een LG-telefoon uit

Geruchten ·

LG is net als veel andere fabrikanten druk bezig om haar software aan te passen voor Android 5.0 Lollipop. Telefoons als de G3 zullen die in de nabije toekomst als update krijgen. Hoe ver LG hiermee is zie je vandaag.

Want we hebben plaatjes van de Optimus UI-schil onder Android 5.0 Lollipop. LG’s eigen schil was al erg plat maar is er met deze update alleen nog maar platter op geworden. Qua uiterlijk is er daarom niet veel veranderd. Wijzigingen zitten hem met name in hoe notificaties en geopende apps worden weergegeven. Toch is het goed om te zien dat LG flink vaart maakt met de Lollipop-update.

LG Optimus UI Android 5.0 Lollipop

Vandaag de dag hoor je er als fabrikant niet meer bij als je vele maanden wacht met updaten van je laatste vlaggenschepen. LG heeft nog niets gezegd over welke telefoons allemaal naar Lollipop gaan maar algemeen aangenomen wordt dat hier sowieso de G3 en G2 onder vallen.

Bron: LGviet.com

 • Tags:
 • android
 • lg
 • lollipop
 • optimusui

LG Display Point7mm

LG kondigt telefoonscherm aan met flinterdunne schermrand

Telecomnieuws ·

Zo nu en dan kondigt LG Display een nieuw baanbrekend beeldscherm aan. Een los component, niets bijzonders zou je denken. Vaak zien we dat enkele maanden daarna LG met een telefoon komt met juist dat scherm. Alle reden dus om even op te letten.

Want toen LG in mei een beeldscherm met Quad HD-resolutie aankondigde kwam eind diezelfde maand al de LG G3 met datzelfde hoge resolutie scherm. En dus denken wij dat een telefoon met ultradunne schermrand om de hoek staat. Dat is namelijk wat het vandaag laat zien.

LG Display with narrow bezels
Binnenkort flinterdunne randen op je smartphone

Een 5,3 inch paneel met Full HD-resolutie en een schermrand van slechts 0,7 millimeter. Vorig jaar nog stuurde LG trots een persbericht dat het een display met een schermrand van 2,3 mm gemaakt had. Daar is dus flink wat vanaf gegaan. LG is nu in staat om een telefoon te maken met een schermrand dunner dan de dikte van een creditcard. LG meldt dat het nieuwe scherm vanaf november in massa-productie gaat. Mogelijk volgt tegen die tijd dan ook een bijbehorende telefoon.

 • Tags:
 • display
 • lg

LG Money

LG verkoopt recordaantal telefoons afgelopen kwartaal

Telecomnieuws ·

LG Mobile heeft een goed kwartaal achter de rug. Het bedrijf verscheepte 16,8 miljoen smartphones wat een groei is van 16% ten opzichte van het vorige kwartaal en maar liefst 39% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

LG zit dus duidelijk in de lift. En dat komt natuurlijk met name door het vlaggenschip de G3 dat op zijn beurt voortborduurt op het succes van de eveneens populaire G2. Ook het inkomen groeit en evenaart met een bedrag van 163,16 miljoen dollar het record uit 2009.

LG G3 launch
Vooral de G3 droeg bij aan de winst, aldus LG

LG maakt meer dan alleen telefoons. Ook de rest van het bedrijf deed het goed. Zowel de omzet als de winst steeg waarvan de laatste zelfs een verdubbeling liet zien. In haar verslag meldt LG dat juist de mobiele tak bijzonder goed presteerde. Nooit eerder verkocht LG meer dan de 16,8 miljoen smartphones die het afgelopen kwartaal verkocht. Niet alleen de G3 is daar debet aan, ook de L Series III-modellen waaronder de L90, L70 en L40 dragen daar volgens LG aan bij.

 • Tags:
 • lg
 • record
 • winst

LG Nuclun

LG kondigt G3 Screen aan met eigen NUCLUN-processor

Telefoonnieuws ·

LG heeft een variant van de G3 aangekondigd waarvan het meest noemenswaardige de processor is. Die is namelijk afkomstig van LG zelf. Het is de eerste keer dat LG een telefoon uitbrengt met een eigen processor.

De octa-processor heeft de naam NUCLUN meegekregen en is gebaseerd op het big.LITTLE-principe. Vier energiezuinige Cortex-A7 cores draaien op maximaal 1,2 GHz en vier krachtiger Cortex-A15 op 1,5 GHz. Dat verschil is dus niet zo groot als we bij andere octacores zien. De processor ondersteund LTE tot maximaal categorie 6 (225 Mbps). Eind vorig jaar werd al bekend dat LG met samenwerking van TSMC eigen processor ging bouwen.

LG G3 Screen with NUCLUR processor
De LG G3 Screen met eigen NUCLUN-processor

De G3 Screen is een 5,9 inch groot toestel met Full HD-resolutie en 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Er zijn geen plannen om de LG G3 Screen hier in Nederland uit te brengen. Daar heeft LG waarschijnlijk een goede reden voor, mogelijk is het verschil met de bestaande G3 te klein maar mogelijk maakt het ook nog onvoldoende exemplaren van de NUCLUN-processor om aan de vraag te voldoen.

 • Tags:
 • biglittle
 • g3screen
 • lg
 • nuclun
 • octacore
 • soc

LG Cameramodule

LG kondigt alvast 20 MP OIS-camera aan van vermoedelijke G4

Telecomnieuws ·

LG heeft een nieuwe camera voor in mobiele telefoons gereed. Het exemplaar kent een resolutie van 20,7 megapixel en de beeldstabilisatie is met 50% verbeterd. Grote kans dat we deze module in het G4 vlaggenschip zullen aantreffen.

LG maakt als één van de weinige telefoonfabrikanten veel eigen onderdelen. Het is dus niet ongewoon dat LG een cameramodule aankondigt. Al wordt trouwens bij dit onderdeel wel gesuggereerd dat LG gebruik maakt van een Sony-sensor. En omdat je maar bar weinig hebt aan alleen een cameramodule vermoeden wij dat de G4 hiervan gebruik van zal maken.

LG Innotek 20 MP camera with OIS
LG cameramodule van 20 megapixel met OIS

De G3 werd in mei van dit jaar aangekondigd dus LG heeft tijd zat om de module productieklaar te maken voor de G4. Ook de huidige Sony Xperia Z3 en Z3 Compact maken gebruik van een 20 megapixel sensor maar die moeten het met digitale beeldstabilisatie doen. Alleen de Nokia Lumia 930 en Lumia 1520 maken vooralsnog van zowel een 20 megapixel sensor en OIS gebruik.

Bron: Naver.com

 • Tags:
 • 20mp
 • camera
 • g4
 • lg
 • ois

LG Mega Billboard

LG sleept met G3 ‘Guinness World Record’ binnen, maar niet vanwege het toestel

Opmerkelijk ·

We zouden in het iPhone-geweld haast vergeten dat er nog andere fabrikanten bestaan die smartphones maken. LG bijvoorbeeld. Die pakte met de G3 onlangs nog een mooi Guinness-record met de grootste reclamezuil.

Wie het gigantische reclamebord wil bewonderen moet wel afreizen naar Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Daar staat hij nabij het King Khalid International Airport. In totaal meet het bord 240 meter breed en 12 meter hoog. Qua oppervlakte komt dat neer op 3 duizend vierkante meter. Daarmee is hij door Guinness World Records officieel erkent als grootste billboard.

LG Sign
Da's een beste jongen!

Momenteel prijkt de G3 op het billboard, het huidige vlaggenschip van LG. Dat was één van de eerste mobiele telefoons met een Quad HD-resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels. Uniek is de toepassing van laser om de camera extra snel scherp te stellen. In de toekomst gaat LG ook andere producten aanprijzen op het billboard. Mocht je dus nog eens afreizen naar Riyad, dan ben je bij deze gewaarschuwd!

 • Tags:
 • billboard
 • g3
 • guinnessworldrecord
 • lg
 • reclamezuil

LG G3 Stylus onderkant

LG brengt betaalbare versie van G3 uit met stylus

Telefoonnieuws ·

LG heeft voorafgaand aan de IFA een variant van de G3 aangekondigd met een capacitieve stylus; de G3 Stylus. Het 5,5 inch grote toestel krijgt naast de Rubberdium-pen diverse apps mee die toegespitst zijn op productiviteit.

Eerst maar eens wat meer over de G3 Stylus. We hebben het over een relatief groot 5,5 inch toestel met tegenvallende qHD-resolutie van 960 bij 540 pixels. De processor telt vier cores en draaien op maximaal 1,3 GHz. Er is een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 1,3 megapixel camera aan de voorzijde. Er ligt binnenin een redelijke 3.000 mAh batterij die bovendien zelf te verwisselen is. De LG G3 Stylus draait onder Android KitKat en is (uiteraard) voorzien van LG's eigen Optimus UI-software.

LG G3 Stylus
De G3 Stylus

Het is niet toevallig dat de G3 Stylus op de G3 lijkt; beiden maken gebruik van de taps toelopende Floating Arc-randen. De geïntegreerde Rubberdium-pen is onder meer handig voor QuickMemo+ waarbij je aantekeningen op je G3 Stylus kunt maken. Maar er zijn meer apps waarbij de stylus z'n toegevoegde waarde kan tonen. Exacte prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar LG houdt het op een "eerlijke prijs". Waarvan akte.

 • Tags:
 • g3stylus
 • lg
 • rubberdium

LG G3 kleuren

LG G3 krijgt in augustus twee nieuwe kleuren

Telefoonnieuws ·

Mocht je tot nu toe de LG G3 links hebben laten liggen omdat deze niet in het paars en rood verkrijgbaar is dan hebben we goed nieuws. Vanaf augustus komen de uitvoeringen Burgundy Red en Moon Violet uit.

LG G3 krijgt in augustus twee nieuwe kleuren

LG kondigde de G3 eind mei aan. Niet veel later lag het toestel al in de winkel in de kleuren Metallic Black, White Silk en Shine Gold. Vooral die laatste kleur had nogal wat voeten in aarde. LG probeerde 150 verschillende goud-tinten uit en vroeg mensen op straat welke ze het mooist vonden. De uitvoeringen Moon Violet of Burgundy Red werden weliswaar samen met de LG G3 aangekondigd maar verkrijgbaar was het toestel nog niet in die kleuren. Dat moet in augustus dus gaan gebeuren. Het komt vaker voor dat fabrikanten later nieuwe kleuren aankondigden om zo de verkopen wat te stuwen. Opmerkelijk is bij LG dat ze de kleuren al hadden aangekondigd maar opzettelijk gewacht hebben met uitbrengen.

 • Tags:
 • burgundyred
 • g3
 • lg
 • moonviolet

LG Logo

LG verkocht afgelopen kwartaal 20% meer telefoons

Telecomnieuws ·

LG zag de verkoop van telefoons in het tweede kwartaal met maar liefst 20 procent toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Interessant is dat een derde van die telefoons met 4G zijn uitgerust.

In totaal verscheepte LG in het tweede kwartaal 14,5 miljoen smartphones. Een record voor het Zuid-Koreaanse bedrijf en een stijging van niet minder dan 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook met andere bedrijfsonderdelen ging het goed en dit alles zorgde voor een 165% toename in de nettowinst.

LG G3 package
Veel dat dit soort doosjes gingen over de toonbank

LG had vooral voordeel van het G3-vlaggenschip. In thuisland Korea verkocht dat toestel uitermate goed en inmiddels is ook begonnen met de verkoop in andere landen. Naast de G3 had LG ook voordelen van de L SeriesIII-telefoons zoals de L90, L70 en L40. Stuk voor stuk scherp geprijsde mid-range telefoons met een redelijk premium uiterlijk.

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • lseriesiii
 • winst

LG G3 Prime Xs

LG kondigt snellere G3 Prime aan

Telefoonnieuws ·

LG heeft een variant aangekondigd van de G3 met ondersteuning voor sneller 4G. Allemaal als gevolg van de Snapdragon 805-processor. Enig nadeel is dat de G3 Prime er wel 0,2 millimeter dikker van is geworden. Al zal niemand dat niet snel opvallen.

Dat LG met een dergelijke versie van de G3 bezig was lekte eerder al uit. Ook concurrent Samsung bracht onlangs een geüpdatet versie van de Galaxy S5 uit met een zelfde Snapdragon 805-processor. Ook kreeg het scherm een aantal pixels erbij; van Full HD naar Quad HD. LG hoeft dat niet te doen; de LG G3 kwam al met een dergelijk hoge resolutiescherm uit.

LG G3 Prime with LTE Advanced Cat 6
De snellere G3 Prime met ondersteuning voor categorie 6 LTE

Voordeel van de Qualcomm Snapdragon 805-processor is dat deze het snellere LTE Advanced Category 6 ondersteund. Hiermee zijn snellere 4G-snelheden mogelijk tot 300 Mbps in tegenstelling tot de maximaal theoretische downloadsnelheid van 150 Mbit van de Qualcomm Snapdragon 801. Juist vanwege dit ligt het niet voor de hand dat de G3 Prime naar Nederland komt. KPN en Vodafone hebben weliswaar LTE Advanced-netwerken aangekondigd, deze gaan voorlopig tot maximaal 150 Mbps en zijn nog allesbehalve landelijk dekkend.

 • Tags:
 • 4gplus
 • g3
 • g3prime
 • lg
 • lteadvanced

Smartkeyboard LG

Smart Keyboard-toetsenbord LG G3 krijgt flinke update

Telefoonnieuws ·

Het Smart Keyboard van de G3 krijgt een behoorlijke update deze maand. Zo wordt het toetsenbord sneller, zelflerend en kun je het in hoge mate zelf aanpassen aan je eigen smaak en voorkeur.

Wij hebben het nieuwe toetsenbord al getest samen met de LG G3, maar LG rolt de update nu ook uit naar alle andere G3-gebruikers. Vooral de mogelijkheid om het toetsenbord in hoogte aan te passen viel bij ons erg in de smaak. Geen vinger is namelijk gelijk. Maar daarnaast bevat de update veel meer functies.

Zo worden emoticons gesuggereerd op basis van ingevoerde woorden, past de woordvoorspelling zich aan in welke app je je bevindt en kan het met meerdere talen tegelijk overweg. Een andere handige functie is de real-time woordsuggestie met swipe. LG rolt het slimme Smart Keyboard deze maand uit via het update center.

 • Tags:
 • lg
 • smartkeyboard

LG G3 Beat Pcpop

In China getoonde LG G3 Beat is mogelijk G3 mini

Geruchten ·

LG heeft op een event in China de aanzienlijk kleinere G3 Beat laten zien. Het toestel lijkt op een miniatuur-versie van de G3 en zou best als de G3 mini uitgebracht kunnen worden. Alhoewel 'mini'? Het scherm meet 5 inch groot.

Wie had gedacht dat er ooit een tijd zou komen dat we 5 inch telefoons als "mini" zouden bestempelen? LG deed met de 4,7 inch grote G2 mini al een goede poging. Vreemd genoeg dook vorige week nog het gerucht op dat diens opvolger met 4,5 toch iets kleiner zou zijn. Dat strookt niet echt met dit nieuwe gerucht. Mogelijk hebben we het toch over twee verschillende toestellen.

LG G3 Beat or G3 mini
LG G3 Beat naast de reguliere G3

Ons bezwaar van de G3 is toch z'n omvang. Alhoewel LG aardig z'n best heeft gedaan om de LG G3 niet onnodig groot te maken is het toch een 5,5 inch grote telefoon. En daar heb je een redelijk grote hand voor nodig. 5 inch is dan gevoelsmatig een groot verschil. De G3 Beat doet het met een 5 inch HD-scherm, een flink verschil met de Quad HD-resolutie. Ook de processor moet flink qua rekenkracht inleveren; een 1,2 GHz Snapdragon 400-exemplaar. De laser autofocus is wel gebleven, al vangt de camerasensor nu maximaal 8 megapixel.

Bron: Pcpop.com

 • Tags:
 • g3
 • g3beat
 • g3mini
 • lg

LG G3 In Hands

Witte LG G3 nu al beperkt verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Officieel ligt hij pas over een week in de winkel maar enkele shops bieden nu al de witte uitvoering aan. We hebben het over de LG G3; het nieuwe vlaggenschip van LG.

Pas kort geleden plaatsten we de review van de G3. Wij waren zeer onder de indruk. Het toestel is wel wat aan de grote kant maar dat levert ook voordelen op. Bovendien heeft LG flink geïnvesteerd om ook bediening met één hand correct in te bouwen. Los daarvan krijg je met de LG G3 een telefoon met Quad HD-scherm en laser autofocus. Er zijn maar weinig toestellen die dat kunnen zeggen.

LG G3 landscape

De LG G3 werd aangekondigd in de uitvoeringen wit, zwart en goud. Een beperkt aantal shops hebben nu de witte uitvoering in het assortiment opgenomen, waaronder 2Call en Phoneshop. Op de overige kleuren moet nog tot ongeveer 7 juli gewacht worden. De witte LG G3 kost los 535 euro of 32,50 per maand voor een 2-jarig Tele2-abonnement. Wie voor 21:00 bestelt heeft het toestel morgen al in huis.

 • Tags:
 • g3
 • leverbaar
 • lg
 • white

G3 S5

Zowel Samsung als LG werken aan verbeterd vlaggenschip met Snapdragon 805

Geruchten ·

Niet alleen Samsung zou bezig zijn met een variant van de Galaxy S5 met een Snapdragon 805-processor. Ook LG is met een versie van haar G3 bezig met een dergelijke processor-upgrade.

LG loopt momenteel voor op concurrent Samsung. Zij hebben met de G3 al een telefoon in het assortiment met een hoge resolutie Quad HD-scherm. De Galaxy S5 moet dat nog missen. Wat beide toestellen echter gelijk hebben is de Snapdragon 801-processor. Een beest van een SoC maar inmiddels wel achterhaald door de Snapdragon 805 die ieder moment uit kan komen. Tijd dus voor een kleine upgrade.

LG G3 and Samsung Galaxy S5
De G3 en Galaxy S5

En omdat Samsung ook niet stil zit zouden ook zij werken aan een Galaxy S5 met een Qualcomm Snapdragon 805-processor. De Snapdragon 805 kan overweg met categorie 6 LTE-netwerken met snelheden tot 300 Mbit/s. Volgens een ander gerucht zou de nieuwe uitvoering van de S5 zelfs met een Quad HD-scherm zijn uitgerust. Hiermee zijn beide toestellen weer helemaal aan elkaar gewaagd. Mogelijk dat beide modellen voorlopig eerst alleen in thuisland Korea wordt verkocht, immers daar hebben ze ook wat aan de LTE Advanced-ondersteuning wat hier nog niet beschikbaar is.

Bron: Korea Times

 • Tags:
 • g3
 • galaxys5
 • lg
 • ltea
 • samsung
 • snapdragon805
 • soc

LG G3 quickcircle

LG legt namen G Prime, F Prime, L Prime en W Prime vast

Geruchten ·

LG lijkt alweer druk bezig te zijn met de volgende generatie telefoons en apparaten. Het bedrijf heeft onlangs een hele rij namen vastgelegd bestemd voor toekomstige producten. Onduidelijk is voor welke maar het lijken premium producten te zijn.

Zo kunnen we voorstellen dat de G Prime een nog meer premium uitvoering van de G3 is. We kunnen alleen maar dromen wat voor extra specificaties LG aan de G3 wil meegeven om hem nog meer premium te maken. Wellicht is de G Prime dan toch wel van metaal?

LG G Prime, L Prime, F Prime and W Prime

Opvallend is dat er ook een W Prime wordt genoemd. Mogelijk is deze naam bedoeld voor een Windows Phone 8.1. Het is alweer een tijd geleden dat LG een Windows Phone uitbracht. Meestal doen bedrijven erg geheimzinnig over toekomstige producten, maar LG geeft openlijk toe dat het nog steeds met Windows Phone bezig is. De namen werden op 3 juni vastgelegd, of er ook daadwerkelijk producten met deze naam zullen uitkomen is afwachten.

 • Tags:
 • fprime
 • gprime
 • lg
 • lprime
 • wprime

LG G3 On Display

Batterijduur LG G3 blaast concurrentie weg

Telefoonnieuws ·

De nieuwe LG G3 heeft een extra groot beeldscherm en bovendien flink meer pixels te verlichten dan concurrerende telefoons. Extra reden dus om je zorgen te maken over de batterijduur. Maar wat blijkt? Er is helemaal niets om je zorgen over te maken.

In een test van PhoneArena blijkt namelijk dat de G3 korte metten maakt met de batterijduur van concurrenten zoals de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2. En dat is extra knap als je bedenkt dat de LG G3 maar liefst 11 miljoen subpixels moet verlichten. Flink meer dan de ruim 6 miljoen op de Z2 en de 4,1 miljoen op de S5.

LG G3 3A Adaptive Optimalization
LG legt het '3A Adaptive Optimalization'-principe uit

Deed de G2 nog 6 uur en 48 minuten met z'n batterij, de G3 verplettert dat getal en komt uit op 8 uur en 50 minuten. Een half uur meer dan de nummer 2 de Galaxy S5 van Samsung. Om tot dit resultaat te komen moest LG een drietal tructjes toepassen. Ze noemen het de "3A Adaptive Optimization" waarmee continue de frame rate, clocking en timing gemonitord en aangepast worden. Het resultaat is dat de batterij 20% efficiënter is.

Snel opladen

Overigens behaalt LG met het opladen van de telefoon ook een record. De G3 doet er maar twee uur over om helemaal op te laden. De One M8 van HTC doet daar bijvoorbeeld met drie uur en drie kwartier aanzienlijk langer over.

Bron: PhoneArena.com

 • Tags:
 • 3a
 • batterij
 • g3
 • lg

LG G3 T Shirt

LG G3 al 100.000 keer verkocht na slechts 5 dagen

Telefoonnieuws ·

LG lijkt met het nieuwe vlaggenschip de G3 een verkoopsucces in handen te hebben. Nadat het toestel vijf dagen geleden in thuisland Korea in de verkoop ging zijn er al 100.000 exemplaren van verkocht.

Hiermee behoort de G3 tot één van de best verkopende telefoons van LG ooit. De cijfers zijn zelfs een factor 2 tot 3 beter dan z'n voorganger de G2. Daarvan gingen er na z'n lancering per dag zo'n 10.000 exemplaren van over de toonbank. Bij de LG G3 liggen die tussen de 20 en 30.000.

LG G3 launch event
Veel belangstelling voor de G3

Een grote reden waarom het met de G3 een stuk beter gaat dan met diens voorgangers is omdat LG er veel meer PR tegenaan gooit. Ze hebben wat dat betreft goed geleerd van Samsung die op dat gebied nog altijd heer en meester is. De LG G3 moet hier nog in de verkoop gaan. Het toestel heeft een groot 5,5 inch scherm maar is dankzij dunne schermranden toch redelijk compact gebleven. Het toestel is uitgerust met laser autofocus om ook in donkere omstandigheden snel scherp te stellen. De G3 wordt in het begin van juli in de winkel verwacht.

Bron: Koreaittimes.com

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • succes

LG G3 overzicht

Hands-on LG G3

Telefoonnieuws ·

Gisteravond werd in zowel Londen als in vijf andere steden de nieuwe G3 aangekondigd. Wij kregen kans om hem alvast aan de tand te voelen om te zien of hij aan de hooggespannen verwachting kan voldoen.

LG had veel pers uitgenodigd voor de introductie van de G3 want er is LG veel om gelegen dat het toestel een succes wordt. Met diens voorganger werd een nieuwe weg ingeslagen en die heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De G2 werd een redelijk succes. Tijd om dit succes voort te zetten en de ingeslagen weg verder te bewandelen.

LG G3 front in hands

Natuurlijk is er genoeg over de G3 te zeggen maar we beperken ons hier tot drie; het beeldscherm, de camera en het design. Dat zijn nou ook precies de drie speerpunten van de LG G3. LG laat zelfs geen kans onbenut om dit trio er tot in den treure bij te halen. Maar we beginnen bij de eerste; het beeldscherm. Het is voor het eerst dat een grote fabrikant een Quad HD-beeldscherm in een telefoon toepast. En direct klinkt het argument dat het menselijk oog een dergelijke hoge resolutie van 538 PPI niet kan waarnemen. Dat is echter niet waar, en er zijn voorbeelden van.

LG G3 screen types

Zo is gewone print 269 PPI, een magazine zit op 403 PPI en een Art Book zit op zelfs 538 PPI. De eerste is HD, de tweede Full HD en tot slot volgt Quad HD (WQHD). Er zijn in totaal 11 miljoen subpixels aan te sturen en dat vreet batterij en kost tijd. Tijdens onze test vonden we sommige animaties wat traag ogen. Of dat kwam door de grote hoeveelheid pixels, of er moet nog een en ander geoptimaliseerd worden in onduidelijk.

LG G3 display settings
De schermhelderheid blijft steken op 95% als het toestel te warm is

Een andere zorg is hoe de batterij hier mee omgaat. LG claimt de 3.000 mAh grote batterij met 20% te hebben geoptimaliseerd zodat je de dag moet kunnen halen zonder bij te laten.

Camera

Het tweede speerpunt van de G3 is z'n camera. LG past in tegenstelling tot de gebruikelijke contrast detection, dat relatief traag focust, het betere laser autofocus toe. Iedereen die wel eens een snelheidsbekeuring heeft gehad is er wel eens mee in aanraking geweest. Dezelfde techniek wordt namelijk toegepast in laserguns dat de politie gebruikt om de snelheid te meten. Ook duurdere DSLR's beschikken over een dergelijke laser autofocus en het zorgt dat ook in donkere omstandigheden er snel gefocust kan worden.

LG G3 camera zoom
De cameramodule van dichtbij bekeken

We probeerden het uit door tijdens het schieten van een video snel van ver naar dichtbij te focussen en wat blijkt? LG's claim dat er binnen een kwart seconde wordt scherp gesteld blijkt te kloppen. LG heeft ook twee handelingen in één weten te stoppen. Klikken op het onderwerp en het schieten van een foto is nu één handeling. Klikken en schieten. Deze optie werkt trouwens alleen als de icoontjes met functies in beeld zijn.

LG G3 magic focus
Magic Focus om achteraf scherp te stellen

Ook aan de selfie-generatie is gedacht. Naast een relatief hoge 2,1 megapixel front facing camera is er een grappig functie om een foto te schieten. Steek je hand op en maak een vuist. De LG G3 zal dan van drie aftellen en schiet een foto. Handig als je niet op armlengte een foto van jezelf schiet. En ook aan het geluid is gedacht. Tijdens het schieten van een video worden de audio-instellingen automatisch aangepast aan de omstandigheden. Zo kun je tijdens bijvoorbeeld een concert ook kwalitatief goede audio-opnames maken.

Design

En dan is daar nog het design van de G3. Ondanks dat het toestel met een 5,5 inch groot beeldscherm is uitgerust voelt het toestel niet meteen aan als een grote telefoon. Klein is hij natuurlijk niet maar hij voelt dankzij de dunne schermrand toch compact aan. De subtiele rondingen dragen daar ook aan bij. En de metalen finish doet wonderen voor het oog. Echter, eenmaal in je hand voelt de G3 'gewoon' als een van plastic gemaakte telefoon. Het is een metalen verflaag met een matte afwerking die voor een premium look zorgen.

LG G3 rear

LG zal in Nederland de witte, zwarte en gouden uitvoering verkopen. De overige kleuren blijven voorlopig waar ze zijn. Over de gouden uitvoering valt nog wel een leuk verhaal te vertellen. LG heeft 150 verschillende tinten goud geprobeerd voordat het op deze uitkwam. Hierbij werd het publiek ingeschakeld en werden uitvoeringen getoond. Uiteindelijk vond het overgrote merendeel deze goudtint het mooist. Het design-aspect van de G3 slaat niet alleen op het uiterlijk. Er is ook naar het innerlijk gekeken, oftewel de UI.

LG G3 large icons

Icoontjes zijn flat en de interface bestaat uit vijf belangrijke basiskleuren. Iedere app gebruikt z'n eigen kleur. Ook is zoveel mogelijk van ronde vormen gebruikt omdat dit mooi terugkomt in het logo. Leuk ook om te vermelden is dat de interface zich grotendeels aanpast aan de kleuruitvoering die je gekocht hebt. De adviesprijs bedraagt 599 euro en verwacht voor juli de eerste modellen in de winkel.

 • Tags:
 • g3
 • handson
 • lg
 • test

LG G3 Detail

LG onthult G3 met WQHD-scherm en laser autofocus

Telefoonnieuws ·

De concurrentie moet aan de bak, LG heeft namelijk haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd en die bevat enkele 'firsts'. Waaronder een Quad HD-scherm met een ongelofelijke 538 PPI en een camera met laser autofocus om snel scherpe foto's te schieten.

Meest uit het oog springend is het 5,5 inch grote beeldscherm met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Dat is 4 keer meer dan HD en bijna 2 keer Full HD. Ondanks dat grote scherm is de G3 nauwelijks groter dan bijvoorbeeld de Galaxy S5 van Samsung. Iets wat alleen maar gelukt is dankzij de dunne schermranden waardoor een schermoppervlakte van 76,4% ontstaat.

LG G3 front rear
De nieuwe G3

Een ander unicum is de laser autofocus. Die helpt de 13 megapixel camera een handje mee om razendsnel scherp te stellen. Waar Samsung bij de Galaxy S5 'Phase Detection' toepast gooit LG het dus over een hele andere boeg. Zelfs met weinig licht schiet de G3 in minder dan een kwart seconde scherp. Bovendien is er verbeterde beeldstabilisatie aanwezig zodat de kans op bewogen foto's nog verder wordt verkleind.

Forse batterij

Een grote telefoon biedt ook plaats aan een grote batterij. Die in de LG G3 is 3.000 mAh groot en is zelf te vervangen. De grote hoeveelheid energieslurpende pixels baat wel wat zorgen maar volgens LG hoeven we ons geen zorgen te maken. Dankzij diverse optimalisaties waaronder de toepassing van grafiet biedt de batterij hoge prestaties. Bovendien is hij draadloos op te laden.

LG G3 colors
Het kleurenpalet van de G3

Floating Arc-design

LG past de zogenaamde Floating Arc ontwerpstijl toe waaronder de dunne schermranden en de bedieningsknop op de achterkant van het toestel. Het moet een ergonomische telefoon opleveren die lekker in de hand ligt. Het toestel krijgt verder een metalen finish mee met matte afwerking dat vrij van vingerafdrukken moet blijven. Ook aan de interface is gesleuteld, zo is er een nieuw slim toetsenbord en ontbreekt een verbeterde Knock Code niet.

LG brengt de G3 vanaf 28 mei maar dan wel eerst in thuisland Zuid-Korea. Wanneer andere landen volgen wordt op een later moment bekend gemaakt. Die tijd kun je alvast gebruiken om na te denken over welke uitvoering je graag wilt hebben; Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet of Burgundy Red. Bedragen zijn nog niet bekend gemaakt.

 • Tags:
 • 2k
 • autofocus
 • g3
 • laser
 • lg
 • wqhd

Beknopte specificaties van de LG G3

Afmetingen 146,3 x 74,6 x 8,9 mm
Gewicht 149 gram
Artikelcode D855
Codenaam LG D850
EAN codes 8806084962072, 8806084960603, 8806084958471, 8806084957771, 8806084956101, 8806084955661, 8806084955647, 8806084955630, 8806084955623, 8806084955586, 8806084955579, 8806084955531, 8806084955029, 8806084955012, 8806084955005, 8806084954992, 8806084954985, 8806084954978, 8806084953834, 8806084950000, 8716406030818, 8712421520099, 8712421519987, 8060849605424, 5413729226463, 2001001434649 Toon nog 12 anderen, 8806084955012, 8806084955005, 8806084954992, 8806084954985, 8806084954978, 8806084953834, 8806084950000, 8716406030818, 8712421520099, 8712421519987, 8060849605424, 5413729226463, 2001001434649
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.5 inch, TFT
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core
Selfiecamera 2.1 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM)), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh, verwisselbaar

Alle LG G3 specificaties


Video’s over de LG G3

De LG G3 is niet waterdicht, deze watertest is toch vrij indrukwekkend!

Zonde! De nieuwe LG G3 in de valtest


Alternatieven van de LG G3

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
LG G3 (D855)
Apple iPhone X (A1865)
Samsung Galaxy S10e (G970)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Apple iPhone 11 Pro (A2160)
 Huidig product    
Android4.4 (KitKat)
9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.5 inch, TFT5.8 inch, OLED, inkeping (notch)5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat5.5 inch, IPS5.8 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)
Camera13 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreApple A11 BionicApple A13 Bionic
Selfiecamera2.1 MP7 MP10 MP7 MP12 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM)), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh, verwisselbaar2716 mAh3100 mAh2691 mAh3190 mAh

Volledige vergelijking LG G3 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de LG G3