Sony Xperia Z3

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Sony Xperia Z3 (D6603)
Sony Xperia Z3 zwart rechterzijkant
Sony Xperia Z3 zilver rechterzijkant
Sony Xperia Z3 wit schuin rechterzijkant
Sony Xperia Z3 wit schuin
Sony Xperia Z3 wit achterkant

Sony Xperia Z3 bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag VL België (Vlaanderen) € 112,67 http://schema.org/InStock EUR 112.67

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Reviews over de Sony Xperia Z3

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Sony Xperia Z3

De Xperia Z3 is Sony's vlaggenschip en alweer de derde in lijn sinds het Japanse merk begon met de Z-serie. Sony heeft tot op heden voor gekozen om ieder half jaar het vlaggenschip te vernieuwen. Hierdoor verschilt de Z3 op papier weinig met de eerdere Xperia Z2, maar wie verder kijkt ziet toch verschillen.

Dunne schermrand

Zo is het scherm weliswaar van hetzelfde 5,2 inch formaat maar is door de dunnere schermrand een compactere telefoon ontstaan. De processor draait nog een tikkeltje sneller op 2,5 GHz. De cameraresolutie bleef gelijk op 20,7 megapixel, maar Sony voorzag de camerasoftware van nieuwe trucjes.

Sony Xperia Z3 wit schuin

Hoge resolutie 20,7 megapixel camera

Sony maakt naast telefoons en andere consumentenelectronica ook nog cameramodules en die vinden we dan ook terug in de Xperia Z3. De 20,7 megapixel camera wordt niet alleen gebruikt om hoge resolutie foto's te schieten. Je kan dankzij de grote camerasensor ook inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Voorheen kon dit alleen door lenzen, wat weer een dikke toeter achterop je telefoon opleverde.

Belangrijkste Sony Xperia Z3 specificaties

 • 20,7 megapixel hoofdcamera met 4K video-opname
 • 16 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD)
 • Beeldscherm van 5.2 inch in diameter met veel detail
 • Onderweg snel mobiel internet via 4G (LTE)
 • Waterdichte behuizing met IP55/58-certificering
 • Quadcore-processor (Snapdragon 801) op 2,5 GHz, 3 GB aan RAM-werkgeheugen

PlayStation-ondersteuning

Eigenlijk heeft Sony alles wat ze doen geïntegreerd in de Xperia Z3. Zo treffen we de Sony-content aan in de diverse Online Stores voor muziek en films en is er ondersteuning voor de PlayStation 4. Daarmee kan je je volledige PS4-games streamen op je Xperia Z3 en spelen met een controller die je op de telefoon aansluit. De voorwaarde is wel dat je op hetzelfde WiFi-netwerk moet zitten. Als laatst is de Sony Xperia Z3 natuurlijk waterdicht.


De Sony Xperia Z3 in het nieuws

ts Sony Concept For Android Detail

Sony zoekt testers voor nieuwe Android-interface

Telecomnieuws ·

Sony zoekt 500 gebruikers uit Zweden om een nieuwe interface voor Android te testen. Sony’s 'Concept for Android' sluit beter aan op Android 5.1 Lollipop en is een stuk 'schoner' dan voorheen.

Sony maakt inmiddels alweer jarenlang gebruik van haar eigen Timescape-interface, ook wel bekend als Xperia UI. Het is maar weinig veranderd de afgelopen tijd en erg modern ziet het er daardoor niet meer uit. Tijd voor Sony om daar wat aan te doen en haar eerste poging is 'Concept for Android'. Sony heeft deze nieuwe interface aan 500 Zweedse gebruikers van een Xperia Z3 gegeven en het wachten is nu op hun feedback.

Sony Concept for Android
Een tweetal screenshots van Concept for Android

'Concept for Android' lijkt op het eerste gezicht gestript van allerlei poespas. Het sluit qua vormgeving ook beter aan op Material Design wat Google met Android Lollipop introduceerde. Mocht de pilot bevallen dan kan Sony besluiten om deze nieuwe UI uit te rollen over al haar Xperia-telefoons en andere Android-producten. Sony zoekt nog meer testers maar voorwaarde is wel dat je in Zweden woonachtig bent.

 • Tags:
 • conceptforandroid
 • interface
 • sony
 • timescape
 • ui
 • xperiaui

ts Sony Hack Design

Openbaar maken Sony-lek levert nieuwe beelden van Xperia Z4 op

Geruchten ·

Afgelopen week maakte Wikileaks de Sony-hack inzichtelijk door het als doorzoekbare database beschikbaar te stellen. Dit levert nu nieuwe plaatjes op van de vermoedelijke Xperia Z4. Eéntje die lijkt te stroken met eerdere geruchten over de powerknop.

Want we zien in deze afbeelding namelijk een grotere powerknop aan de zijkant. Die is mogelijk nodig om een vingerafdrukscanner in te verwerken. Een dergelijk gerucht dook van de week op over de opvolger van de Xperia Z3. Er waren al wat twijfels of Sony het zou lukken om een vingerafdrukscanner in zo'n kleine knop te verwerken maar nu die groter wordt vervalt die zorg.

Sony hack Xperia Z4

Overigens wil dit niet zeggen dat dit dan ook het uiteindelijke ontwerp van de Sony Xperia Z4 zal zijn. Er doken al eerder plaatjes op naar aanleiding van de Sony-hack. Die lieten toen nog een ontwerp zien die nagenoeg gelijk was aan de huidige Z3. Dit ontwerp ziet er wel anders uit met geborsteld aluminium met harde hoeken. Dat zal voor veel mensen positief zijn want veel zijn intussen wel uitgekeken op het standaard Xperia-ontwerp. Meer foto's zijn te vinden op het forum van Esato.

Bron: wikileaks.org

 • Tags:
 • hack
 • sony
 • sonyhack
 • xperiaz4
 • z4

ts Sony Powerbutton

“Metalen Sony Xperia Z4 krijgt vingerafdrukscanner”

Geruchten ·

Er duiken weer eens interessante geruchten op over de Xperia Z4 van Sony. We weten nog steeds niet wanneer het nieuwe vlaggenschip aangekondigd gaat worden maar mogelijk komt er wel een vingerafdrukscanner in de powerknop.

Traditioneel beschikken de Xperia Z-telefoons van Sony niet over een homeknop. Wel een ronde powerknop aan de zijkant. Nu is die bij Sony, waaronder bij de Xperia Z3, wel relatief groot uitgevallen maar of hij groot genoeg is voor een vingerafdrukscanner is
de vraag. Toch gaat precies dat gerucht vandaag rond.

Sony Xperia power button
Zou het Sony lukken hierin een vingerafdrukscanner te verwerken?

Het opnemen van een vingerafdrukscanner om toegang te geven tot een smartphone is geen nieuw fenomeen anno 2015. De iPhone, Galaxy S6 en de Huawei Ascend Mate 7 beschikken er over. Zo gek klinkt dit gerucht ons dus niet in de oren. Of het Sony daadwerkelijk lukt om een goed werkende vingerafdrukscanner in de relatief kleine knop te verwerken is een tweede. Sony brengt de Xperia Z4 mogelijk ergens na de zomer officieel uit. Dan weten we hopelijk meer.

 • Tags:
 • sony
 • vingerafdrukscanner
 • xperiaz4
 • z4

ts Sony Z4

Hoge resolutie render van Sony Xperia Z4 toont hele toestel

Geruchten ·

Als we naar het aantal lekken kijken van de Sony Xperia Z4 de afgelopen tijd dan kunnen we haast concluderen dat het niet lang meer duurt voordat Sony het vlaggenschip officieel maakt. Vandaag lekt een hoge resolutie afbeelding op.

Onduidelijk is nog of het een officiële render is die heimelijk van Sony afkomstig is. Hij toont wel overeenkomsten met eerdere plaatjes van de opvolger van de Xperia Z3. Dat hoeft natuurlijk nog niet veel te betekenen, ook diens voorgangers leken erg op elkaar. We zullen de verschillen dus voornamelijk in de details moeten zoeken.

Sony Xperia Z4

Eén van die verschillen zit aan de onderkant. Zo zit de USB-aansluiting niet meer verstopt achter een klepje. Ondanks dat is de Z4 toch waterdicht. Denk verder aan een 5,2 inch beeldscherm met een 20,7 megapixel camera, net als de Xperia Z3 trouwens. Wel flink verhoogd is de batterijcapaciteit; van 3.100 naar een vermoedelijke 3.400 mAh groot. Verwacht dus een lange accuduur. Ondanks de grote hoeveelheid lekken wordt toch verwacht dat Sony de lancering van de Xperia Z4 over de zomer heen tilt.

Bron: Sony Georgia (Facebook)

 • Tags:
 • highres
 • render
 • sony
 • xperiaz4
 • z4

ts Sony Z4 Sony fan

Foto’s van Sony Xperia Z4 laten herkenbaar toestel zien

Geruchten ·

Het is dat we het erbij zeggen want anders had je ons niet geloofd. Maar dit is de Sony Xperia Z4. Een enorm groot verschil met de Xperia Z3 (of Z2, of Z1 of Xperia Z) lijkt er op het eerste gezicht niet te zijn. Maar ze zijn er wel.

Sony lijkt er niet meer voor te kiezen om ieder half jaar met een update te komen. In plaats daarvan komt er ieder jaar een meer grote update. Al lijkt dat niet meteen als we deze foto's zien. En ook de specificaties van de Xperia Z4 doen erg vertrouwd aan. Die lijken namelijk verdacht veel op de huidige Xperia Z3. Te denken valt aan een 20,7 megapixel camera en een Full HD-scherm.

Sony Xperia Z4

Intussen is er ook een voorbeeld foto opgedoken die geschoten is met de Z4. Het bestand is volgens de EXIF-data geschoten met een Sony 'E6553' die volgens ingewijden toebehoort aan de Xperia Z4. Erg veel wijzer worden we trouwens niet van deze foto. Ja hij is mooi maar overdreven fantastisch is het nou ook weer niet. Overige geruchten spreken over een Snapdragon 810-processor en een flinke 3.400 mAh grote batterij. Daarmee moet toch zeker een accuduur gehaald worden van 2 dagen. Onduidelijk is nog wanneer de Z4 uitgebracht gaat worden. Mogelijk wordt de release over de zomer heen getild.

Bron: Sonyfan.vn

 • Tags:
 • e6553
 • sony
 • xperiaz4
 • z4

ts Gfx Benchmark Xperia Z4

Benchmark Sony Xperia Z4 verklapt specificaties

Geruchten ·

We hebben mogelijk de specificaties van de Sony Xperia Z4 binnen. Nog voordat het vlaggenschip door Sony is aangekondigd weten we hierdoor al wat meer van het toestel af. Veel verrassingen zijn er echter niet.

Want het lijstje levert een bekend plaatje op. Zo is er een 5,1 inch Full HD-scherm, een Snapdragon 810-processor met 3 GB aan RAM-geheugen en een 20 megapixel camera met 5 megapixel selfiecamera. Allemaal nette specs al zijn er modellen die het net iets beter doen.

Sony Xperia Z4 specs

Sony zou zich alleen kunnen onderscheiden door de toegepaste software. Denk dan bijvoorbeeld aan de camerasoftware. Hoe gebruiksvriendelijk is die en welke algoritmes worden er gebruikt om de 20 megapixel sensor tot z'n recht te laten komen? Eerder al lekten beelden op van de opvolger van de Xperia Z3. Daarin zagen we dat Sony mogelijk afscheid neemt van de klepjes rondom de USB-poort. Ondanks dat blijft het toestel nog steeds waterdicht. Een vergeten klepje en een onderdompeling in water levert dan niet meer een defect toestel op. Bovendien scheelt het tijd bij het opladen, je hoeft niet telkens het klepje te openen en te sluiten. Een mogelijke aankondiging is er nog niet, die laat mogelijk nog even op zich wachten.

Bron: Gfxbench.com

 • Tags:
 • benchmark
 • e6553
 • sony
 • xperiaz4
 • z4

ts Xperia Z4 Onleaks

Eerste render van Sony Xperia Z4 toont weinig verandering

Geruchten ·

Bronnen beweren de eerste echte render van de Sony Xperia Z4 binnen te hebben. Erg veel verschil met de bestaande Xperia Z3 lijkt die echter niet te hebben. Maar wie goed kijkt ziet wel wat verschillen met de huidige generatie.

Als wij op het oog wat verschil moeten benoemen dan komen we niet veel verder dan de iets smallere volumetoets. Ook is de speaker verplaatst naar bovenaan. Echter gelijk is de iets bolle zijkant en we menen ook de aparte hoekjes te herkennen die van een ander materiaal zijn dan de metalen unibody.

Sony Xperia Z4 renderSony Xperia Z4 rear

Qua afmetingen werd eerder al duidelijk dat de Z4 niet veel afwijkt van de huidige Xperia Z3. We kunnen dan ook veilig stellen dat het schermformaat op eenzelfde 5,2 inch uitkomt. Qua camera rekenen we eigenlijk stilletjes op de in november aangekondigde IMX230-sensor. Deze 21 megapixel sensor beschikt over 192 focuspunten middels phase detection. Hier verwachten we in de praktijk erg veel van. Real-time HDR bijvoorbeeld en een flink verbeterde autofocus. Ook een Snapdragon 810-processor lijkt een logische keuze. Wat alleen nog niet duidelijk is geworden is wanneer Sony de Xperia Z4 officieel aankondigt. Daar is het al diverse maanden wachten op. Hopelijk wordt al dat wachten beloond.

Bron: @OnLeaks

 • Tags:
 • render
 • sony
 • xperiaz4
 • z4

ts Sony Xperia Weibo

Sony plaatst en verwijdert plaatje van onbekende telefoon

Geruchten ·

De Chinese afdeling van Sony heeft een plaatje geplaatst op haar social network Weibo en haalde die vrij snel daarna weer weg. Wat is daar aan de hand? Gelukkig hebben we het plaatje nog dus laat het speculeren beginnen!

Praat Sony hier haar mond voorbij? Kijken we hier naar een volgende generatie Xperia-telefoon? Of gaat het om een domme fout van een overijverige maar slecht geïnformeerde medewerker? Feit is in ieder geval dat het toestel niet lijkt op eerdere Xperia-telefoons zoals de Xperia Z3. En tegelijkertijd ligt het ook niet voor de hand dat dit de Z4 is.

Sony China Weibo

Mocht dit echter een toekomstige Xperia-telefoon zijn dan herintroduceert Sony de fysieke homeknop. Ook lijkt Sony een meer metalen unibody te willen toepassen. Nu mixt Sony nog vooral glas met metaal voor haar high-end modellen. De speakers lijken zowel aan de boven- als onderkant te zitten. Verder valt de dikte van het toestel op, of eerder gezegd het gebrek daaraan. Overigens werd het plaatje vergezeld door een cryptische Chinese zin waar je verder weinig extra informatie kunt afleiden. We gaan het echter voor je in de gaten houden.

Via: Iapps.im

 • Tags:
 • china
 • concept
 • prototype
 • sony
 • weibo
 • xperia

ts Timescape Ui Lollipop

Sony mogelijk met Dual SIM-versie van Xperia Z4 bezig

Geruchten ·

Sony lijkt voor heel 2015 maar één vlaggenschip uit te willen brengen en daar stoppen ze lekker veel tijd en aandacht in. Nu is er al het nodige over het toestel bekend maar nieuw opgedoken screenshots voegen daar nu het nodige aan toe.

Niet alleen laten deze screenshots zien hoe Sony denkt over haar Xperia-schil onder Android Lollipop, het geeft ook een hint voor een Dual SIM-uitvoering van haar vlaggenschip de Xperia Z4. Die moet dit jaar de Xperia Z3 opvolgen en werd eerst tijdens de CES begin dit jaar verwacht, maar die sloeg hij over. Ook het binnenkort startende MWC slaat hij vermoedelijk over. Het is dus nog even wachten op dit nieuwe topmodel.

Xperia Z4 Dual SIM

Nu zijn er wel wat probleempuntjes. Zo wordt hier gesproken over typenummer PM-0851-BV terwijl de Z4 volgens de laatste geruchten toch echt PM-0850-BV zou worden. Een klein verschil dat mogelijk te verklaren is doordat we te maken hebben met een variant op de Z4. Mogelijk de Japanse tegenhanger. Mocht dat zou zijn dan zou dat jammer zijn. Er wordt in het menu namelijk gesproken over Dual SIM. Ook van huidige Xperia Z3 is een Dual SIM-variant beschikbaar maar die wordt niet overal door Sony verkocht.

Material Design

Los van de vermelding van Dual SIM zien we ook hoe Sony de Lollipop-stijl wil implementeren in haar eigen Android-schil. Dat lijkt een groot verschil te zijn met de huidige Xperia-schil. Daarin maakt Sony momenteel nog veel gebruik van grijstinten. In de nieuwe schil lijkt meer kleur te komen met tegelijkertijd een witte achtergrond. Ook zien we duidelijk de Material Design elementen terug bijvoorbeeld in de dailer. Onduidelijk is nog wanneer Sony de Xperia Z3 uitbrengt en wanneer we de nieuwe UI gaan zien.

Via: XperiaBlog.net

 • Tags:
 • dualsim
 • sony
 • timescapeui
 • xperiaui
 • xperiaz4
 • z4

ts Sony paars

Sony Xperia Z3 mogelijk binnenkort ook in het paars, daarmee de vijfde kleur

Geruchten ·

Voor een Sony-telefoon is de Xperia Z3 al in opvallend veel kleuren verkrijgbaar. Zo kun je momenteel kiezen uit White, Black, Copper en Silver Green. Binnenkort komt daar misschien ook de bekende paarse kleur bij.

Een nieuwe kleur voor de Sony Xperia Z3 zou momenteel wat vroeg komen. Het toestel is nog maar pas aangekondigd. Toch zou een paarse uitvoering logisch zijn, de Xperia Z2 was er immers ook in verkrijgbaar. Toen Sony de Xperia Z3 aankondigde introduceerde het meteen twee nieuwe kleuren; Silver Green en Copper. Niet eerder was het Xperia-vlaggenschip in deze kleur verkrijgbaar. Alle voorgaande edities werden steevast in het zwart, wit en paars uitgebracht.

Sony Xperia Z3 colors
De huidige kleuren van de Z3

Sony kondigde de Xperia Z3 aan tijdens de IFA in september 2014. Een opvolger van het toestel werd eigenlijk verwacht tijdens de CES begin dit jaar. Die aankondiging bleef uit. Sony greep het event vorige jaren altijd aan om een nieuwe Xperia Z aan te kondigen. Er zijn berichten dat Sony wil afstappen van haar halfjaarlijkse updatecyclus. De onderlinge verschillen zijn te klein. Toch zijn de geruchten over de Xperia Z4 niet van gisteren. Mogelijk gebruikt Sony hiervoor het MWC-event begin maart. Een Xperia Z5 wordt dan pas in 2016 verwacht.

Bron: ePrice.com.tw

 • Tags:
 • paars
 • purple
 • sony
 • xperiaz3

ts Sony Phone

Sony-telefoons geen zekerheid meer

Telecomnieuws ·

Sony heeft niet bepaald een mooi jaar achter de rug. Het worstelt al langer met teruglopende verkopen en winstmarges die onder druk staan. Niet alleen voor wat betreft telefonie. En juist die bedrijfstak lijkt mogelijk op de schop te gaan.

In haar zoektocht om weer winstgevend te worden heeft Sony al haar PC-tak verkocht. En ook de TV-divisie werd grotendeels afgestoten. Mogelijk staat dit nu ook voor de verlieslijdende smartphone-divisie te gebeuren. CEO Kazuo Hirai zei tijdens de CES tegen journalisten dat zowel de TV- als mobiele telefonie-tak zich zorgen moeten maken. Sony heeft al verregaande wijzigingen doorgevoerd aan haar telefoon portfolio, waarbij het vooral op high-end wil richten.

Sony phones
Sony-telefoons

De resultaten van die koerswijzigingen blijken onvoldoende om een mogelijk voortbestaan te garanderen. Een verkoop is dan niet meer uitgesloten. Maar het is ook mogelijk dat Sony een partner zoekt om de telefonietak mee te continueren. Opmerkelijk, want in 2012 namen Sony en Ericsson nog afscheid van elkaar nadat ze in 2001 besloten samen telefoons te maken.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • hirai
 • sony
 • verkoop

20157ts Sony Display

Mogelijk twee schermresoluties voor Sony Xperia Z4

Geruchten ·

Sony overweegt om de Xperia Z4 uit te brengen met twee schermresoluties. Afhankelijk van de markt krijg je een 5,4 inch Quad HD-scherm of een 5,2 inch Full HD. De eerste hogere resolutie zou bedoeld zijn voor Amerika terwijl de rest de andere krijgt.

Geruchten over zowel een 5,4 inch Quad HD en 5,2 inch Full HD-paneel gaan al langer. Mogelijk zijn beiden dus op waarheid gebaseerd. Sony kondigde de Xperia Z4, de gedoodverfde opvolger van de Z3, tegen alle verwachtingen niet aan tijdens de CES. Normaal gebruikt Sony dat event op een nieuw Xperia-vlaggenschip aan te kondigen. Mogelijk bewaart Sony dat moment voor de MWC dat over twee maand begint.

Sony Xperia Z3 display
Europese Z4 krijgt mogelijk dezelfde schermresolutie als de huidige Z3

Mochten de geruchten kloppen dan zou dat wel eens een teleurstelling kunnen zijn voor veel mensen. Enkele fabrikanten passen namelijk de hogere Quad HD-resolutie al toe in haar vlaggenschepen. LG was met de G3 de eerste. Mogelijk wordt het gemis op een Quad HD-display in de rest van de wereld goed gemaakt door de afwezigheid van de vele klepjes. Sony gebruikt ze om poorten waterdicht te houden maar het heeft mogelijk een andere oplossing gevonden om water buiten het toestel te houden. Hoe precies is nog even afwachten.

Bron: ePrice

 • Tags:
 • fullhd
 • quadhd
 • sony
 • xperiaz4

ts Sony Hack

Sony-hack levert mogelijk beelden op van Xperia Z4

Geruchten ·

De Sony-hack mag dan wel de release van de film The Interview hebben stil gelegd, het heeft ons mogelijk ook beelden opgeleverd van de nog aan te kondigen Xperia Z4.

Nu wordt de opvolger van de Xperia Z3 vermoedelijk over luttele weke officieel aangekondigd, dus veel tijd hebben we niet mee gewonnen. Bovendien is het nog maar de vraag uit welk stadium de beelden afkomstig zijn. Vroeg in de ontwikkeling bijvoorbeeld? Dan kan er nog genoeg veranderen in het uiteindelijke product. Dat de Z4 opduikt in de Sony-hack is trouwens niet zo gek. Het toestel figureert mogelijk in nieuwe James Bond-film Spectre.

Sony-hack Xperia Z4Sony-hack Sony Xperia Z4

Overigens wordt in opgedoken mailwisseling gesproken over "meerdere telefoons". Dat is wellicht te verklaren door de Xperia Z4 Compact en Ultra. Eerdere geruchten spreken over een 5,2 inch grote Android Lollipop-telefoon mogelijk met een Quad HD-resolutie en een Snapdragon 805-processor. Al zijn er ook geruchten die volhouden aan een 5,4 inch display. Sony kondigt naar alle waarschijnlijkheid de Xperia Z4 aan tijdens de CES-beurs begin januari in Las Vegas.

Bron: Gizmodo.com

 • Tags:
 • jamesbond
 • sony
 • sonyhack
 • xperiaz4

ts Sony Xperia Z3 Leak Toranji

Nieuw lek geeft Sony Xperia Z4 een 5,2 inch scherm

Geruchten ·

Verwarrende berichten over de opvolger van de Sony Xperia Z3. Sony gaat de concurrentie niet achterna met nog grotere schermen en blijft gewoon vasthouden aan een 5,2 inch scherm. Welke resolutie Sony gaat gebruiken blijft schimmig.

Of dit echt zo is moet natuurlijk nog maar blijken. Sony kondigt de Xperia Z4 naar alle waarschijnlijkheid tijdens de CES-beurs begin januari in Las Vegas aan. Geruchten over de opvolger van de Xperia Z3 zijn echter niet nieuw. Het ene bericht spreekt over een 5,4 inch Triluminos-display met Quad HD-resolutie, het andere weer over een 5,2 inch Full HD-paneel. En dan waren er ook nog geruchten over een 5,5 inch paneel.

Sony Xperia Z4 leakSony Xperia Z4 leak with specs

Dit nieuwe lek zou echter afkomstig zijn van binnen de muren van Sony zelf. Daarop is dan weer te lezen 5,2 inch. Wat daarachter staat is niet helemaal te lezen, het kan Quad HD zijn, maar er zou ook wat anders kunnen staan. Inmiddels weten ook wij het niet meer. Qua processor houdt deze bron het op een Snapdragon 805 op 2,7 GHz met 3 GB aan RAM. Het nieuwe Sony-vlaggenschip draait tot slot Android 5.0 Lollipop. We zullen het 6 januari zeker weten als Sony naar alle waarschijnlijkheid deze Xperia Z4 officieel aankondigt.

Bron: Phone Arena

 • Tags:
 • fullhd
 • quadhd
 • sony
 • triluminos
 • xperiaz4

ts Xperia Z4 Phonearena

Render zou deel van Sony Xperia Z4 laten zien

Geruchten ·

Het begint weer tijd om naar de CES-beurs begin januari in Las Vegas te kijken. Sony zou daar mogelijk de Xperia Z4 en Z4 Ultra aankondigen. Informatie daarover begint steeds concreter te worden. Met ditmaal een render van het toestel.

Het gerucht dat Sony de opvolger van de Xperia Z3 tijdens de CES wil aankondigen gaat al langer. Er druppelt ook steeds meer informatie over het toestel binnen. Een schermpaneel hier, een camerasensor daar. Samen met de vandaag uitgelekte render krijgen we nog meer specificaties binnen.

Sony Xperia Z4 render

Ditmaal wordt beweerd dat de Sony Xperia Z4 een Triluminos-scherm meekrijgt van 5,4 inch en met een Quad HD-resolutie. Eerder nog werd stuk volgehouden dat het om een 5,5 inch exemplaar ging. De camera blijft op 20,7 megapixel steken maar is dankzij nieuwe lenzen toch lichtgevoeliger geworden. Qua processor wordt geschikt met een Snapdragon 805 dus niet de 64-bits 810. Die zou ook niet voor januari klaar zijn. Qua RAM-geheugen blijft Sony vasthouden aan 4 GB. Dat lijkt nu wat onnodig nu niet voor een 64-bits processor gekozen is. De front-facing camera wordt geüpdatet naar 4,8 megapixel en de batterij zou uitkomen op 3.420 mAh.

Xperia Z4 Ultra

Zoals gezegd krijgen we naast deze Z4 ook een opvolger van de immense Xperia Z Ultra in de vorm van de Z4 Ultra. Het was alweer een tijdje geleden dat deze phablet werd aangekondigd. Sony zou kiezen voor een iets kleiner beeldscherm van 5,9 inch, een 16 megapixel camera en een uiterst slanke taille van 5,7 millimeter. Het zijn stuk voor stuk aannemelijke specificaties die misschien wat realistischer klinken dan sommige vorige. We zullen afwachten waar Sony mee komt.

Bron: Phone Arena

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz4
 • xperiaz4ultra
 • z4
 • z4ultra

ts Sony Xperia Z4 Panel Futuresupplier

Schermpaneel vermeende Sony Xperia Z4 op de foto

Geruchten ·

We hebben mogelijk het schermpaneel van de Sony Xperia Z4 voor je. En alhoewel het paneel nagenoeg geen verschillen lijkt te kennen met die van de Z3 is er toch veel om enthousiast over te worden.

Schermpaneel vermeende Sony Xperia Z4 op de foto

Allereerst het formaat; volgens de geruchten gaat die van 5,2 in de huidige Z3 naar 5,5 inch. Ook de resolutie gaat omhoog en flink ook; van Full HD naar 2.560 bij 1.440 pixels (Quad HD). Ook heeft Sony zitten sleutelen aan de indeling van componenten. Zo gaat de speaker omhoog. de luidspreker omlaag en lijkt er een grotere uitsparing te zijn voor de selfiecamera. Dat doet ons vermoeden dat Sony een grotere sensor gaat gebruiken. In de huidige Xperia Z3 zit een 2,2 megapixel camera aan de voorzijde. Tegenwoordig gebruiken veel fabrikanten een hoge resolutie 5 megapixel camera om selfies te schieten. Sony heeft alvast een persevent gepland voor 5 januari. Mogelijk zien we dan meer van deze vermeende Xperia Z4. Eerder al ging het gerucht dat Sony afstapt van een halfjaarlijkse update-cyclus. Dat betekent dat de Z4 het enige vlaggenschip zal zijn dat Sony in 2015 uitbrengt.

Bron: FutureSupplier.com

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz4

ts Ces 2015

Sony plant alvast persconferentie voor CES 2015, mogelijk voor Xperia Z4

Geruchten ·

Sony loopt graag op de zaken vooruit en heeft alvast ruimte ingepland voor haar jaarlijkse praatje tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Dat begint pas in januari 2015. Mogelijk gespreksonderwerp is de nieuwe Xperia Z4.

Eerder nog ging het gerucht dat Sony voor volgend jaar maar één vlaggenschip gereed heeft. Natuurlijk moet dat de opvolger worden van de huidige Xperia Z3. Hiermee stapt Sony af van haar halfjaarlijkse updateschema. Maar niet voordat het in januari de Xperia Z4 heeft aangekondigd, zo lijkt het nu althans. Al is het pas zeker als hij daar wordt aangekondigd.

Sony pressco CES 15
Vrijhouden in de agenda!

Maandag 5 januari moet het gebeuren om 17:00 lokale tijd. Mede vanwege de tijdzone komt dat hier in Nederland wat ongelegen uit; 2 uur 's nachts. Vorig jaar bracht Sony toen de Xperia Z1 en Z1 Compact uit dus we rekenen erop dat Sony gaat leveren. Daarna zal het dus een volledig jaar wachten zijn op de Z5, maar gelet op de uitgelekte specificaties van het toestel kunnen we daar nog wel even op wachten.

 • Tags:
 • ces15
 • sony
 • xperiaz4

ts Sony Xperia

“Sony naast Xperia Z4 ook bezig met Z4 Compact en Z4 Ultra”

Geruchten ·

Er komt volgend jaar naast de Xperia Z4 gewoon een Xperia Z4 Compact uit. Ook zal Sony een opvolger presenteren van immense de Xperia Z Ultra. Dat zijn tenminste de woorden van Android Origin dat eerder al met nieuws over de Z4 naar buiten kwam.

Zij wisten vorige maand te melden dat Sony afstapt van haar halfjaarlijkse update-cyclus. Er zal maar één vlaggenschip gepresenteerd worden en dat zal de Xperia Z4 zijn die de Z3 gaat opvolgen. Uit die woorden maakten we vorige maand nog op dat er daarom ook geen Z4 Compact zal komen, maar dat blijkt voorbarig. De Xperia Z4 Compact krijgt net als de Z3 Compact een 4,6 inch scherm maar ditmaal met een hogere Full HD-resolutie.

Multiple Sony products
'Gewoon' weer meerder Sony-producten in 2015

Ook de grote Xperia Z Ultra krijgt een update. Dat toestel dateert uit juni 2013 en was met z'n 6,4 inch een bijzondere verschijning. De bron denkt dat het schermformaat op 6,4 inch blijft steken maar dat de resolutie mogelijk omhoog gaat naar Quad HD of 4K. Van de Xperia Z4 zegt de bron nu dat deze de mogelijkheid krijgt om draadloos opgeladen te worden via Qi. Sony zou ook afstappen van het klepjes dat de USB-poort droog moet houden. Dat wil niet zeggen dat de Sony Xperia Z4 z'n water- en stofbestendigheid zal opgeven.

Bron: Android Origin.com

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz4
 • xperiaz4compact
 • xperiaz4ultra

ts Xperia Z3 Diving

Sony wil onderwater-winkel openen in Dubai

Opmerkelijk ·

Sony maakt al enige tijd producten die prima tegen een spat water kunnen. De Xperia Z3, Z3 Compact en Z3 Compact Tablet zijn daar de laatste voorbeelden van. Tijd dus voor een marketingstunt in de vorm van een onderwater-winkel.

En waar kun je zo'n winkel beter openen dan op een plek waar niets gek genoeg is; Dubai. De winkel heet Xperia Aquatech Store en moet 3 december z'n deuren openen. Alhoewel we niet denken dat er deuren aanwezig zullen zijn. De winkel die 4 meter onder water ligt moet een plek zijn waar Sony belangrijke gasten en klanten mee naar toe kan nemen.

Sony Xperia Aquatech Store Dubai
Een artist render van de winkel, vergeet je snorkel niet!

Klanten worden begeleid door speciaal opgeleide duikers en kunnen op de zeebodem de allerlaatste Xperia-producten van Sony bewonderen. Het moet volgens Sony een onvergetelijke ervaring worden. Het persbericht zegt er niet bij of je met PIN kunt betalen.

Bron: Arabian Gazette.com

 • Tags:
 • dubai
 • sony
 • xperia
 • xperiaaquatechstore

ts Sony Mobile Logo

“Sony verlaagt opnieuw verkoopverwachting van telefoons”

Geruchten ·

Na het bericht vorige maand dat Sony verwachtte dat het verlies vier keer zo hoog zou uitvallen komt er wederom slechts nieuws binnen over de Japanse elektronicareus. Nu wordt bekend dat de verwachte verkopen met miljoenen moet worden bijgesteld.

Dacht Sony eerder nog 50 miljoen Xperia-telefoons te verkopen, vorige maand werd dit al bijgesteld naar 43 miljoen. En nu weer lijkt het bedrijf dat getal met miljoenen naar beneden bij te stellen. Dat is mede het gevolg van het terugtrekken uit markten zoals China waar het slechts met instapmodellen actief was.

Sony Xperia Z3 Compact in hand
De Xperia's doen het wereldwijd iets minder

Sony lijkt vooral veel minder mid-range modellen te gaan verkopen. Uiteindelijk is het zelfs niet uitgesloten dat Sony zich hierin helemaal terugtrekt. Een dergelijke stap zou kunnen worden gezien als 'het begin van het einde' maar daar lijkt het nog te vroeg voor. Voor wat betreft de vlaggenschepen de Xperia Z3 en de Z3 Compact oogst het bedrijf veel lof. En ook over opvolging wordt al gesproken. Toch zoekt het bedrijf naar alle mogelijkheden om de telefoondivisie weer winstgevend te krijgen en daarbij worden drastische maatregelen niet geschuwd.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • sony
 • vooruitzicht
 • xperia

ts Sony Logo

Eerste specs Sony Xperia Z4 lijken binnen

Geruchten ·

Als Sony vast blijft houden aan z'n halfjaarlijkse update-cyclus voor de Xperia Z dan mogen we over enkele maanden de Xperia Z4 begroeten. Wat die allemaal kan en hoe die er ongeveer uit komt te zien leren we vandaag.

Want de eerste specificaties van de opvolger van de Xperia Z3 zijn binnen. En als de geruchten kloppen dan spreken we over een 5,5 inch groot toestel met een Quad HD-resolutie. Sony kiest voor een beest van een processor; de Snapdragon 810 die 64-bits is. Die krijgt de beschikking over 4 GB aan RAM-geheugen. Alleen met 64-bits processoren is het mogelijk meer dan 3 GB aan werkgeheugen aan te spreken.

Sony Xperia Z3 colors
Handvol Xperia Z3s

Voor wat betreft de camera krijgt de Xperia Z4 ook een primeur. De sensor is weliswaar nog steeds rond de 20 megapixel groot, maar ditmaal is hij gebogen. Daardoor kan Sony een minder ingewikkelde en dikke lens toepassen. Gevolg is dat het licht door minder lagen glas heen hoeft en er dus meer overblijft om op de lens te vangen. Heldere foto's dus, zelfs met weinig licht. De bron spreekt verder over stereo luidsprekers. Een ware multimediatelefoon dus.

Enige vlaggenschip in 2015

Dezelfde bron zegt verder dat de Xperia Z4 het enige flagship is dat Sony in 2015 uit gaat brengen. Hiermee stapt Sony af van haar halfjaarlijkse vernieuwing. Deze strategie kreeg steeds meer kritiek omdat de onderlinge verschillen tussen de updates maar minimaal zouden zijn. Ondanks dat niet gesproken wordt over de Z3 Compact lijkt het er op dat die in 2015 ook geen update zal krijgen.

Bron: Android Origin

 • Tags:
 • sony
 • specs
 • xperiaz4

ts Xperia Z3 Detail

Sony introduceert high-end Xperia Z3, Z3 Compact en instap E3

Telefoonnieuws ·

Sony heeft zojuist tijdens een speciaal georganiseerd event de Xperia Z3 en Z3 Compact wereldkundig gemaakt. Ook bracht het een tablet en de instap E3 mee naar Berlijn waar morgen de IFA van start gaat.

Eigenlijk heeft Sony geen echte verrassingen voor ons dit jaar. Alles wat vooraf was uitgelekt bleek te kloppen. Toch zijn we erg tevreden met deze nieuwe line-up. We hebben namelijk een nieuw topmodel de Xperia Z3 en daarvan is direct een mini-variant van aangekondigd; de Xperia Z3 Compact. Om het geheel af te maken hebben we ook de Xperia E3 gekregen.

Sony Xperia Z3 en Z3 Compact
De Sony Xperia Z3 en Z3 Compact

De Xperia Z3 is een doorontwikkeling van de bestaande Z2 en kent slechts marginale verschillen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het uiterlijk. Typisch een Sony-telefoon maar wel met hier en daar wat aanpassingen. Hij is nog steeds waterdicht en het scherm meet ook nog steeds 5,2 inch met een Full HD-resolutie. Hij is alleen wel iets dunner geworden; 7,3 millimeter in een aluminium frame met panelen van gehard glas.

Xperia Z3 Compact

De Xperia Z3 Compact is naar een 4,6 inch scherm gegaan en heeft nu een dikte van 8,6 millimeter. Zijn gewicht doet z'n naam eer aan, hij weegt namelijk slechts 129 gram. Toch heb je met een Z3 Compact een high-end telefoon in handen met een 20,7 megapixel camera en een batterijduur tot wel 2 dagen.

Sony Xperia E3 copper
De Sony Xperia E3 in koperkleur

Mid-range Sony Xperia E3

Dan had Sony ook nog de Xperia E3 meegenomen. We zeiden al dat het een instapmodel was maar eigenlijk is het een mid-range Xperia-telefoon. Hij heeft het kenmerkende Sony-design meekregen en qua processor en entertainment-mogelijkheden doet hij absoluut niet onder aan andere Xperia-telefoons. Er is zelfs ondersteuning voor 4G-internet. Voordeel is wel dat de Sony Xperia E3 wat scherper geprijsd is dan de andere Xperia's.

De Sony Xperia Z3 komt uit in een nieuw kleurenpalet van wit, zwart, koper en zilvergroen. De adviesprijs bedraagt 649 euro. De Xperia Z3 Compact is verkrijgbaar in het wit, zwart, oranje en zeegroen en moet 499 euro kosten. De Xperia E3 is te kiezen in de kleuren wit, zwart, lime en koper. Sony vraagt een bedrag van 169 euro voor de E3.

 • Tags:
 • sony
 • xperiae3
 • xperiaz3
 • xperiaz3compact

ts Xperia Z3 koper Xperia blog

Persmateriaal laat koperkleurige Sony Xperia Z3 zien

Geruchten ·

Gisteren konden we je al vertellen dat de nieuwe Xperia Z3 is een nieuwe koperkleur uitkomt. En vandaag al kunnen we laten zien hoe dat eruit ziet.

We kunnen natuurlijk niet voor iedereen oordelen maar laten we het erop houden dat je ervan moet houden. Bijzonder is het in ieder geval wel. In aanvulling op het bericht van gisteren kunnen we aan onderstaande afbeelding ook afleiden dat er een aquamarijn-uitvoering van de Xperia Z3 uitkomt.

Sony Xperia Z3 copper
De Xperia Z3 in Copper

Naast de Xperia Z3 die de Z2 moet opvolgen wordt ook verwacht dat Sony de Xperia Z3 Compact aankondigt. Ook zal er een tweetal wearables aangekondigd worden waarvan de SmartBand Talk hierboven in de foto is terug te vinden. Dit alles staat vanmiddag te gebeuren dus blijf ons in de gaten houden.

Bron: Xperiablog.net

 • Tags:
 • ifa14
 • koper
 • sony
 • xperiaz3

ts Z3 Specs Leak

Ook volledige specificaties Sony Xperia Z3 binnen

Geruchten ·

Nadat eerder al de persfoto's en specificaties van de kleinere Z3 Compact op straat kwamen te liggen is het ditmaal de beurt aan de grotere Z3. Zijn specificaties wijken slechts licht af van de Z2 maar al met al is het een leuke update geworden.

Vooral de behuizing is er een stuk compacter op geworden; 146,5 x 72,4 x 7,5 millimeter. Hiermee is hij dunner, smaller en minder lang dan de Z2. Ook het scherm krijgt een kleine update en is nu 600 nits fel. Daarnaast is het van het type TRILUMINOS met een sRBG-indeling.

Sony Xperia Z3 with specs
De Xperia Z3 met spieklijstje

Verder is de batterij er iets op achteruit gegaan; 3.100 mAh. De processor draait daarentegen een tikkeltje sneller; 2,5 GHz. De 20,7 megapixel camera, het 3 GB aan RAM en de IP58 waterdichte behuizing zijn hetzelfde gebleven. De Xperia Z3 zal volgens dit lijstje uitkomen in het zwart, wit en koper. Morgenmiddag krijgen we de definitieve lijstjes van Sony, hopelijk ben je tot die tijd hier even zoet mee.

Bron: XperiaBlog.net

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz3
 • z3

Beknopte specificaties van de Sony Xperia Z3

Afmetingen 146,5 x 72 x 7,3 mm
Gewicht 152 gram
Artikelcode D6603
EAN codes 8712421520532, 8712421520501, 8712421520495, 7311271502241, 7311271502227, 7311271502135, 7311271501848, 7311271493488, 7311271487975, 7311271485490, 7311271485452, 7311271485339, 7311271484790, 7311271484462, 7311271484455, 7311271484417, 7311271484400, 7311271484394, 7311271484356, 7311271484257, 7311271484141, 7311271484066, 7311271484042, 7311271483946, 2000013522658 Toon nog 11 anderen, 7311271484462, 7311271484455, 7311271484417, 7311271484400, 7311271484394, 7311271484356, 7311271484257, 7311271484141, 7311271484066, 7311271484042, 7311271483946, 2000013522658
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, TFT
Hardware
Camera 20.7 MP
Processor 2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core
Selfiecamera 2.2 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3100 mAh

Alle Sony Xperia Z3 specificaties


Video’s over de Sony Xperia Z3

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Sony Xperia Z4 elders als Z3+ verkocht gaat worden

Wat als je voor de Xperia Z3 alle denkbare stresstesten al hebt bedacht? Dan bak je er een hamburger mee!


Alternatieven van de Sony Xperia Z3

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Sony Xperia Z3 (D6603)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Samsung Galaxy XCover 4s (G398)
Apple iPhone 12 mini
Samsung Galaxy A5 (2017) (A520)
 Huidig product    
Android4.4 (KitKat)
9.0 (Pie)
6.0 (Marshmallow)
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, TFT5.5 inch, IPS5.0 inch, TFT5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.2 inch, Full HD Super AMOLED
Camera20.7 MP12 MP, dubbele camera-sensor16 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor16 MP
Processor2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad coreApple A11 Bionic1.6 GHz, octa coreApple A14 Bionic, hexa core1.9 GHz, octa core
Selfiecamera2.2 MP7 MP5 MP12 MP16 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3100 mAh2691 mAh2800 mAh, verwisselbaar2227 mAh3000 mAh

Volledige vergelijking Sony Xperia Z3 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Sony Z3