Apple iPhone 6s krijgt mogelijk OLED-scherm


We lopen alweer een paar maandjes rond met de iPhone 6 dus hoog tijd om te denken over zijn opvolger. Laat de geruchtenstroom maar beginnen! Het nieuwste gerucht gaat over het toekomstige beeldscherm van de iPhone 6s.

Want Foxconn, de fabriek waar de meeste iPhones vandaan komen, is bezig met de bouw van een nieuwe fabriek waar ze beeldschermen voor Apple gaan maken. Niets nieuws zou je denken behalve dat deze fabriek zich gaat richten op OLED-schermen. Het enige apparaat wat Apple momenteel met een OLED-scherm maakt is de nog niet uitgebrachte Apple Watch. Maar de fabriek krijgt voldoende capaciteit om voor volgende generatie iPhones OLED-panelen te maken.

iPhone display technology
Apple stapt mogelijk voor het eerst af van TFT

Momenteel maakt Apple nog veelvuldig gebruik van de panelen van LG. Het gaat hier om IPS-schermen waar ook veel andere fabrikanten gebruik van maken. De ontwikkeling van OLED-schermen heeft echter niet stil gezeten. Zo claimt DisplayMate dat het OLED-paneel in de Samsung Galaxy Note 4 ruim 20% energiezuiniger is, kleuren natuurgetrouwer kan weergeven en bovendien een stuk feller is. Mogelijk redenen voor Apple om naar de OLED-techniek te kijken en te overwegen voor haar volgende iPhone.

Bron: Macx.cn


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel