Nu al geruchten over de Apple iPhone 6S


Apple moet de iPhone 6 nog aankondigen maar de techwereld is nu al in de ban over diens opvolger; de iPhone 6S. De eerste geruchten daarover gaan over z'n processor. Zo wordt volgens bronnen begin 2015 begonnen met de productie van de A9-processor.

Dit is wel kenmerkend. Naar aanloop van de lancering van een nieuwe iPhone staat het internet vol met geruchten en "leaks". De meeste zijn trouwens nep of namaak. Toch krijg je dankzij al die berichten wel een idee welke kant het opgaat. Zo weten we inmiddels met vrij grote zekerheid dat de iPhone 6 een groter beeldscherm krijgt. Details worden dan pas bij de introductie bekend.

A7 SoC iPhone iFixit
De iPhone-geruchten lopen nu al twee generaties voor

Nu de iPhone 6 op punt van lanceren staat is het (schijnbaar hoog tijd) om te kijken naar diens opvolger; de iPhone 6S. De iPhone 5s heeft een A7-processor, de iPhone 6 krijgt waarschijnlijk een A8-processor en het is dus geen verrassing dat de iPhone 6S een A9-processor krijgt. De eerste A9-exemplaren zouden begin volgend jaar al van de band rollen volgens een Chinese zakenkrant. Dat gebeurt bij TSMC die daarbij van een 16nm FinFET-proces gebruik zou maken. Voorheen was Samsung de exclusieve processormaker voor Apple maar daar is na de vele rechtszaken behoorlijk de klad in gekomen. Apple's pogingen om zich van Samsung als toeleverancier van processors en geheugen los te weken wil nog niet echt vlotten. Probleem is vooral dat alternatieve leveranciers moeite hebben de hoeveelheden onderdelen kunnen aanleveren die Apple nodig heeft.

Foto: iFixit.com
Bron: Udn.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel