Apple iPhone 5S

8,6 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple iPhone 5S (A1457)
Apple iPhone 5 goud linkerzijkant
Apple iPhone 5 goud achterkant

Vergelijkbaar met de iPhone 5S en wel verkrijgbaarApple iPhone 5S bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag UK Verenigd Koninkrijk £ 22,99 http://schema.org/InStock GBP 22.99

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Reviews over de Apple iPhone 5S

8,6
2 reviews
5 sterren
0 reviews
4 sterren
2 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Perfectie in een krappe verpakking”

·

 • Frisse nieuwe interface
 • Werking Touch ID
 • Prachtige industriële vormgeving
 • Volwassen ecosysteem
 • Formaat scherm
 • Stevige prijs
 • Kinderziektes iOS

Apple iPhone 5S review: perfectie in een krappe verpakking Eerder dan z'n officiële lancering in Nederland brengen wij je de review van de Apple iPhone 5S. Het toestel is beschikbaar gesteld door Belsimpel.nl dat eerder dan normaal het toestel aanbiedt. De introductie van de iPhone 5S ging niet echt gepaard met verrassingen, behalve dan dat Apple afweek van de gewoonte om maar één nieuw model aan te kondigen. Naast de 5S werd namelijk de van plastic vervaardigde iPhone 5C aangekondigd. Het vorige model ging direct de prullenbak in en de iPhone 4S zou het nieuwe instapmodel worden. De iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhon…


·

Na het proberen van allerlei verschillende systemen (Android Blackberry 10, Windows en Ios) tenslotte beland bij de Iphone 5S. Dit werkt altijd goed en stabiel en is erg intuitief. Great eco-system!!

0 0

Alle Apple iPhone 5S reviews


Beschrijving van de Apple iPhone 5S

De Apple iPhone 5s is wederom een prachtig stukje techniek van Apple. Qua uiterlijk, afwerking en details is hij misschien wel mooier dan de nieuwe iPhone 6. De iPhone 5s is ook de eerste iPhone van Apple die met een vingerafdrukscanner is uitgerust.

Touch ID

En hiermee start Apple een nieuwe revolutie. Je beveiligt je iPhone niet meer met een eenvoudige 4-cijferige code, nee je ontgrendelt je iPhone dankzij je eigen unieke vingerafdruk. Je kunt tot vijf verschillende vingers autoriseren en naast het ontgrendelen van je iPhone 5s kun je er ook betalingen mee verrichten in de App Store. Het maakt niet uit hoe je je vinger op de homeknop legt, de iPhone 5s leest hem in een fractie van een seconde en is daarmee razendsnel.

Diverse camera-verbeteringen

Apple focust zich bij iPhones waarvan de naam op een "S" eindigt altijd op de camera. Bij deze iPhone 5s is dat niet anders. Het aantal megapixels mag dan wel op 8 zijn blijven steken, de aperture en de sensor zijn wel vergroot. Hierdoor schiet je in donkere omstandigheden nog altijd prima foto's met de iPhone 5s. Ook de camera-app heeft de nodige aandacht gekregen. Video kan met de iPhone 5s in slowmotion geschoten worden met 120 beelden per seconde. Hierdoor ontstaan weer hele nieuwe mogelijkheden. Laat je creativiteit de vrije loop!

64-bits processor

Naast een goede camera en vingerafdrukscanner is de Apple iPhone 5s de allereerste mobiele telefoon met een 64-bits processor. De Apple A7-processor levert hiermee desktop-prestaties af waar de concurrentie niet bij in de buurt komt. De A7-chip is tot 2x sneller dan in de iPhone 5 en ondersteunt OpenGL/ES 3.0 waardoor games nog betere grafische prestaties kunnen afleveren. Spelletjes draaien dus soepel en vlot.

Belangrijkste Apple iPhone 5S specificaties

 • Dual-core processor (Apple A7) op 1,3 GHz met 1 GB aan werkgeheugen
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G (LTE)
 • 4.0 inch scherm beschermd door Corning Gorilla-glas
 • Keuze uit 16, 32 en 64 GB aan opslag
 • 8 megapixelcamera + Full HD video-opname

De Apple iPhone 5S in het nieuws

ts iPhone 5S voorkant Homebutton

“4 inch grote iPhone met Apple Pay begin 2016 verwacht”

Geruchten ·

Een nieuwe high-end iPhone van 4 inch groot lijkt er dan echt te komen. Begin 2016 moet het al gaan gebeuren. Dat is tenminste de gedachte van analist Ming-Chi Kuo die het in het verleden vaker bij het juiste eind had.

In tegenstelling tot eerdere iPhone 6C geruchten krijgt deze nieuwe 4 inch iPhone een behuizing van metaal en dus niet van plastic. Ook zal Apple NFC inbouwen waardoor het toestel geschikt is voor haar eigen betaaldienst Apple Pay. Qua processor lijkt de keuze te zijn gevallen op de Apple A9 die we momenteel ook in de iPhone 6s vinden. De camera is wel een tikkeltje ouder, vermoedelijk gebruikt Apple dezelfde module als in de iPhone 5s.

Apple iPhone 5s Zilver
Eindelijk een geschikte opvolger van de 5s?

Verder is opvallend dat deze nieuwe 4 inch iPhone niet verkrijgbaar zal zijn in de nieuwe Rose Gold-kleur maar alleen in wit, zwart en goud. De randen van het scherm zijn licht afgerond, iets wat Apple sinds de iPhone 6 doet. Wie hoopt op de aanwezigheid van 3D Touch komt mogelijk bedrogen uit, Ming-Chi Kuo denkt dat die functie ontbreekt. Mogelijk is dat om voldoende differentiatie te houden met de grotere modellen, maar het zou ook een technische oorzaak kunnen hebben. Prijzen worden geschat tussen de 400 en 500 dollar. Met de huidige prijzen is dat zo'n 50 dollar meer dan de iPhone 5s. Dat was Apple's laatste 4 inch iPhone die nog altijd wordt verkocht. Een definitieve naam is er nog niet al gaat de naam "iPhone mini" al wel een tijdje rond.

 • Tags:
 • 4inch
 • apple
 • applepay
 • iphone

ts Apple iPhone 5S Current Memory

8 GB-uitvoering van Apple iPhone 5s op komst

Telefoonnieuws ·

Nu Apple de iPhone 6s en iPhone 6s Plus heeft aangekondigd is het tijd om een nieuw budgetmodel te definiëren. De iPhone 6 is daar nog te jong voor dus lijkt de iPhone 5s de klos te worden. En budget betekent nog minder geheugen.

8 GB-uitvoering van Apple iPhone 5s op komst

Momenteel biedt Apple de iPhone 5s aan in een 16 en 32 GB-uitvoering. Die eerste kost 509 en die laatste 559 euro. Op hoeveel een 8 GB model zou uitkomen is niet helemaal bekend. De komst van een iPhone 5s 8 GB is nog niet door Apple bevestigd maar bronnen bij toeleveranciers hinten er wel op. Het model zou specifiek bedoeld zijn voor opkomende markten maar mogelijk ook voor de rest van de wereld bestemd zijn. Door de Apple iPhone 5s actief te blijven voeren heeft Apple nog een 4 inch model in het assortiment. Sommige klanten van het eerste uur zweren bij dit schermformaat en vinden het grotere scherm dat met de iPhone 6 geïntroduceerd is maar niets. Mogelijk is dit reden voor Apple om later in het jaar met een nieuw 4 inch model te komen; de iPhone 6c. Of die er ook echt gaat komen is onbekend.

Bron: Techone3.in

 • Tags:
 • 8gb
 • apple
 • iphone5s

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 38

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en de iPhone 4S, 5, 5c en de iPhone 5s.

Sony Xperia Z, Xperia ZL en Xperia ZR - Android 4.4.4

Android 4.4.4. Dat is op dit moment de allernieuwste officiële Android-versie. Natuurlijk heeft Google het al wel over Android L gehad maar zolang we nog niet eens weten hoe die precies heet is KitKat de laatste versie, en 4.4.4 daarmee de meest recente. Hij staat nu klaar voor liefst drie Xperia-telefoons, te weten de Xperia Z, Xperia ZL en de Xperia ZR.

Naar goed Sony-gebruik krijg je met deze update niet alleen de nieuwste Android-versie. Er zijn ook de nodige zaken aangepakt. De belangrijkste is misschien nog wel het uithoudingsvermogen. Sony heeft gesleuteld aan sommige apps zodat ze op de achtergrond minder stroom verbruiken. En hierdoor gaat je toestel langer mee. Verder zijn er her en der wat bugs geplet en dat komt de algemene stabiliteit alleen maar ten goede. Updaten kan via het toestel zelf. Maak voor de zekerheid een back-up. Je weet immers maar nooit.

iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s - iOS 8

Deze week bracht Apple ook iOS 8 uit voor iPhones vanaf de iPhone 4S en hoger. Updaten kan alleen als je 4,6 GB aan vrije ruimte over hebt op je iPhone. Bovendien is uit tests gebleken dat iOS 8 vooral de iPhone 4S niet ten goede komt qua performance. Het toestel wordt er flink trager van dus wordt updaten in zekere zin ook afgeraden. Voor de iPhone 5, 5c en 5s geldt over het algemeen dat je wel goed zit.

iOS 8 new features

iOS 8 kent zeer veel nieuwe functies die we al eerder hebben besproken. Kort opgesomd is het een foto-synchronisatie in iCloud, vernieuwde berichten-app, ondersteuning voor alternatieve toetsenborden, HealthKit, betere samenwerking tussen iPhone, iPad en Mac en verbeterde spotlight. Maar iOS 8 kent ook talloze beveiligingsupdates waardoor updaten wel sterk aanbevolen is. Updaten kan zoals gebruikelijk via het toestel zelf (mits voldoende vrije ruimte beschikbaar is) of via de PC of Mac dankzij iTunes. De eerste versie van iOS 8 kent nog wat bugs die ongetwijfeld de komende tijd door Apple opgelost gaan worden. Heb dus geduld en als dat het je niet waard is dan raden we aan nog heel even te wachten totdat iOS 8.0.1 wordt uitgerold. Wie een iPhone 6 of iPhone 6 Plus besteld heeft kan niet kiezen, die worden standaard met iOS 8 geleverd.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • iphone4s
 • iphone5
 • iphone5c
 • iphone5s
 • xperiaz
 • xperiazl
 • xperiazr

ts Rotting Apple

Apple: “iCloud-hack niet onze schuld”

Opmerkelijk ·

Apple heeft de zogenaamde iCloud-hack waarbij tientallen naaktfoto's van beroemdheden gestolen zijn onderzocht. In een persbericht geeft Apple eigenlijk aan dat het niet haar schuld is. Alle systemen werkten normaal en zoals bedoeld.

Nadat Apple hoorde van het incident werden de beste Apple-engineers opgetrommeld om het nader te onderzoeken. In het persbericht staat dat het onderzoek "meer dan 40 uur" in onderzoek is geweest. Uiteindelijk wijst Apple naar de slachtoffers zelf. Zij hadden een slecht wachtwoord gekozen, makkelijk te raden gebruikersnaam of beveiligingsvragen opgegeven. Hadden ze maar two-step verificatie aangezet besluit Apple het persbericht.

De verklaring roept de nodige vragen op. Allereerst de duur van het onderzoek. Er vanuit gaande dat Apple meerdere medewerkers op het onderzoek heeft gezet is 40 uur helemaal niets. Ook beantwoord dit niet de vraag waarom meerdere accounts tegelijk zijn aangevallen. De soort aanval die Apple beschrijft is nogal een lucky shot, dat iemand dit bij meerdere mensen tegelijk weet uit te voeren klinkt onwaarschijnlijk. Bovendien verklaart het niet waarom Apple juist afgelopen dagen een lek gedicht heeft in "Find My iPhone" waar met de brute-force-techniek een wachtwoord achterhaalt kan worden. Geen enkele verwijzing naar dit toch vrij ernstige lek.

You're holding it wrong!

Het doet ons een beetje denken aan de "You're holding it wrong"-verklaring nadat Antennagate de techwereld in z'n greep had. Ook dit was niet Apple's schuld zo was de eerste verklaring. Uiteindelijk bleek toch dat het ontwerp van de nieuwe iPhone het wel heel erg makkelijk maakte om zonder signaal te komen zitten.

Bron: BusinessWire.com

 • Tags:
 • apple
 • icloud
 • icloudhack

ts Icloud Login

Apple en FBI onderzoeken vermeende “iCloud-hack”

Opmerkelijk ·

Apple heeft na het uitlekken van diverse naaktfoto's van beroemdheden eindelijk van zich laten horen. Ze gaan de vermeende hack onderzoeken maar doen dat niet alleen. Ook de FBI is geïnteresseerd in de kiekjes.

Het internet mag dan wel erg blij worden van naaktkiekjes van Jennifer Lawrence, Kate Upton en Kirsten Dunst, Apple is dat niet zozeer. Vooral omdat de vermeende hacker beweert z'n materiaal van iCloud te hebben gehaald. Oftewel Apple's cloud waarmee je iPhone en iPad naadloos content synchroniseren. De dienst is van onschatbare waarde voor Apple en vermeende hackactiviteiten brengen zelfs Apple in verlegenheid. Al is nog niets bewezen.

iPhone blurred
Niet geschikt voor kleine kinderen

In een persbericht heeft Apple nu aangegeven "actief" op onderzoek uit te zijn naar lekken in het iCloud-systeem. Tegen een journalist van Recode zegt Apple; "We nemen de privacy van onze gebruikers zeer serieus en zijn deze melding actief aan het onderzoeken". Zonder dat daarvoor nog concreet bewijs is wijzen veel vingers in de richting van de Find My iPhone-dienst. Die zou gevoelig zijn voor een zogenaamde brute-force-aanval, iets wat door Apple inmiddels ook gedicht is. Naast Apple hebben de naaktfoto's ook de FBI niet onberoerd gelaten. Ook zij zijn volop in de zaak gedoken om te zien of de wet niet overtreden is.

Bron: Recode.net

 • Tags:
 • apple
 • fbi
 • hack
 • icloud
 • icloudhack

ts Wallhugger Samsung iPhone

Samsung plaagt “muurknuffelende” iPhone-gebruikers

Telefoonnieuws ·

Samsung noemde onlangs iPhone-gebruikers “muurknuffelaars”. Reden hiervoor was vanwege de kleine batterij en iPhone-gebruikers daarom vaak in de buurt van een stopcontact zitten, bijvoorbeeld op een vliegveld. Hier speelt Samsung nu leuk op in.

De batterij van de iPhone is 1.558 mAh groot. De Galaxy S5 telt een exemplaar van 2800 mAh. Gevolg is dat je aanzienlijk langer met je toestel kunt. Veel iPhone-gebruikers klagen dan ook dat ze de dag niet rond kunnen komen met een volle lading. Tussentijds bijladen is dan het advies.

Samsung wallhugger
Muurknuffelaars volgens Samsung

Wie recentelijk op een luchthaven is geweest ziet dan ook vooral iPhone-gebruikers rondom de stopcontacten zitten. Dat valt ook Samsung op en die gebruikt nu precies die plek om reclame te maken voor haar veel grotere S5-batterij. De reclame-uitingen zijn met name terug te vinden in vliegvelden in de VS.

Bron: Android Central

 • Tags:
 • iphone
 • muurknuffelaar
 • reclamecampagne
 • samsung

ts Siri What Can I Help You With

Moordverdachte vroeg Siri beste manier om lichaam te dumpen

Opmerkelijk ·

Gemak dient de mens en dat geldt ook voor Siri; de digitale assistent van Apple. Je kunt haar bijna alles vragen. Of het echter ethisch ook helemaal verantwoord is is een tweede. Een moordverdachte zocht die grens op en dat blijkt hem nu te nekken.

Moordverdachte vroeg Siri beste manier om lichaam te dumpen

Het verhaal gaat terug naar 2012. Een student van de universiteit van Florida zou z'n huisgenoot om het leven hebben gebracht en vervolgens Siri hebben gevraagd wat hij het beste met het lichaam kon doen. Schijnbaar wordt alles wat je Siri vraagt opgeslagen en een slimme detective achterhaalde dat en bracht het nieuwe bewijs in. Wat ook hielp is dat de iPhone van de verdachte bijhield waar hij zich die avond zoal ophield en dat kwam niet overeen met z'n eerdere verklaring. Ook zou hij de zaklantaarn negen keer voor de totale duur van 48 minuten hebben gebruikt. Waarom Apple deze informatie allemaal opslaat is onduidelijk maar het maakt het leven van de verdachte niet makkelijker op. Toen Siri net uitkwam probeerden gebruikers haar met allerlei vragen te bestoken, zo ook de vraag waar je een lichaam zou kunnen verbergen. Ze beantwoord die vraag met een licht humoristische ondertoon. Dat haar nu serieus daarnaar gevraagd is is ergens wel heel erg triest maar je kon er op wachten.

Bron: Kirotv.com

 • Tags:
 • fail
 • siri

ts iPhone Fabricage

Apple stopt met benzeen en n-hexaan tijdens eindfabricage iPhone

Telecomnieuws ·

Goed nieuws voor wie zich enigszins om het milieu bekommerd. Apple gaat namelijk stoppen met het toepassen van benzeen en n-hexaan tijdens het maken van iPhones en iPads. Vooral voor wie de Apple-apparaten dagelijks in elkaar zet is dat goed nieuws.

Beide chemicaliën zijn relatief onschuldig voor consumenten maar voor wie er dagelijks mee in aanraking komen kan het erg gevaarlijk zijn. Het kan kanker veroorzaken. Apple is al langer bezig om de werknemers van iPhones en iPads beter te beschermen, en het verbannen van deze twee chemicaliën is een volgende stap daarin.

Foxconn employees
Zij hoeven voortaan niet meer met benzeen en n-hexaan te werken

Overigens benadrukt Apple dat sporen van benzeen en n-hexaan in 18 van de 22 fabrieken helemaal niet werden aangetroffen. Bij de overige vier lagen de metingen binnen de veiligheidsmarge. Ondanks dit gaan beide stoffen op de zwarte lijst. Apple verband de chemicaliën niet helemaal. In een vroeg stadium van de productie mogen ze nog wel gebruikt worden. Daarnaast zijn er nog genoeg stoffen die tijdens de productie gebruikt worden die ook schadelijk kunnen zijn voor werknemers. Apple zou het gebruik daarvan ook graag willen reduceren zo zegt het bij monde van CEO Tim Cook.

Bron: Abcnews

 • Tags:
 • apple
 • benzeen
 • iphone
 • nhexaan
 • productieproces

ts Rotting Apple

Barbaarse toestanden bij Nederlands iPhone-reparatiecentrum

Opmerkelijk ·

Je hoeft schijnbaar niet in China te wonen om slecht behandeld te worden als je voor Apple werkt. Een iPhone-reparatiecentrum in Breda is in opspraak geraakt nadat acht mensen zouden zijn flauwgevallen vanwege te hoge temperaturen op de werkvloer.

Het zou gaan om Pegatron Services in Breda, dat voor Apple reparaties aan iPhones uitvoert. Binnen het bedrijf zouden in korte tijd acht mensen zijn flauwgevallen vanwege te hoge temperaturen op de werkvloer. Toezeggingen van het management om wat te doen aan de hitte hebben tot op heden niets opgeleverd. Bovendien zouden medewerkers niet naar buiten mogen om even verkoeling te zoeken.

Rotting apple
Niet iedere appel is even fris

Middeleeuwse toestanden zo lijkt. FNV Bondgenoten kreeg lucht van het verhaal en schakelde de Inspectie SZW in, voorheen bekend als de arbeidsinspectie. Die gaat onderzoek doen naar het bedrijf uit Breda dat overigens nog maar drie maanden in bedrijf is. Pogingen van FNV Bondgenoten om rechtstreeks met de directie in gesprek te raken liepen op niets uit. Tot overmaat van ramp zouden klagende medewerkers van Pegatron te horen hebben gekregen dat ze altijd op zoek konden gaan naar ander werk. Werkomstandigheden waar we in China niet van opkijken maar die zich schijnbaar ook gewoon in Nederland afspelen.

Foto: Lara604 (cc)

 • Tags:
 • apple
 • flauwvallen
 • iphone
 • pegatron

ts Caviar iPhone 5S Supremo Poetin

In goud gehulde iPhone 5s verkrijgbaar met gezicht van Vladimir Poetin

Opmerkelijk ·

Voordat we bedolven worden onder haatmail; we houden van Russen! Vooral de Russische dashcam-compilaties doen het hier goed op de redactie. Mocht je echter net dat beetje meer van Rusland houden, en in het bijzonder Poetin, dan is dit jouw mobiel!

Een goud ingelegde iPhone 5s met het gezicht van Vladimir Poetin. De 'Caviar iPhone 5S Supremo Poetin' komt gek genoeg niet uit Rusland maar wordt in Italië gemaakt. Je legt er 3.200 euro voor neer maar dan krijg je wel de 64 GB uitvoering. De vraag is alleen wel wie zo vaderlandslievend is om de Cavier Poetin te kopen met een Amerikaanse telefoon wil rondlopen?

Caviar iPhone 5S Poetin

Naast een gouden iPhone krijg je er trouwens ook een luxe gelakte houten doos waarin alle accessoires zitten. Wie wil dat nou niet? Normale stervelingen die iets minder fan zijn van Poetin maar toch van een gouden iPhone houden kunnen natuurlijk altijd nog de normale gouden-uitvoering bestellen. Je staat dan misschien iets minder in de picture, maar misschien is dat nou net wel de bedoeling.

Bron: Caviar-phone.ru

 • Tags:
 • caviar
 • goud
 • iphone5s
 • poetin
 • rusland

ts Siri Nederlands

Apple plaatst vacature voor Nederlandse Siri-ontwikkelaar

Geruchten ·

Siri komt mogelijk binnenkort in het Nederlands uit. Dat blijkt uit een vacature die Apple momenteel uit heeft staan. Hierin wordt gezocht naar een Nederlandse software-ontwikkelaar die wil werken aan het uitbreiden van Siri.

De vacature werd gespot door de buren van iPhoneclub.nl en staat online op de vacature-site van Apple. Mocht je tijd overhebben en over de volgende eigenschappen beschikken dan kun je direct aan de slag; Nederlands sprekende taal-expert, zelf-motiverend en proactieve houding, ervaring met software-ontwikkeling en sterke communicatie-eigenschappen. Herken je je hierin? Dan kun je wellicht bij Apple aan de slag. Overigens moet worden gezegd dat dit nog niet betekent dat Apple daadwerkelijk een Nederlandstalige Siri gaat uitbrengen, voor de hand ligt het wel.

Siri on iPhone
Vraag het maar aan Siri, binnenkort ook in het Nederlands?

Siri kwam tegelijk met iOS 5 uit in 2011. De spraak-gestuurde assistent is inmiddels beschikbaar in de talen Engels, Spaans, Frans, Duits, Japans, Chinees (Mandarijn en Kantonees), Italiaans en Koreaans. Ondanks dat kunnen Nederlandse iPhone-gebruikers wel degelijk Siri gebruiken maar dan wel in één van bovenstaande talen. Siri heeft door de jaren heen relatief weinig extra functionaliteit gekregen. Wel heeft het flink wat concurrentie gekregen. Android bracht sindsdien Google Now uit en Microsoft kwam recentelijk met Cortana voor Windows Phone.

Via: iPhoneclub.nl

 • Tags:
 • apple
 • nederlands
 • siri
 • vacature

ts Slingshot

Facebook Slingshot is zoveelste Snapchat-alternatief

Telecomnieuws ·

Facebook heeft een nieuwe app aangekondigd dat een antwoord moet zijn op het populaire Snapchat. Slingshot stond laatst al per ongeluk in de App Store maar is nu officieel vrijgegeven en te installeren.

Slingshot is direct verkrijgbaar voor iPhone en Android-gebruikers en stelt je in staat om zelfvernietigende video's te versturen. Ook foto's en berichtjes behoren tot de mogelijkheid. Wat Slingshot echter uniek maakt is dat voordat je schunnige filmpjes en foto's van anderen kunt bekijken je zelf ook wat verstuurd moet hebben. En zo blijf je bezig, iets wat exact de bedoeling is volgens de makers van Slingshot.

Slingshot examples
Voorbeeld van Slingshot

Slingshot is niet Facebook's eerste alternatief voor Snapchat, het eerder uitgebrachte Poke was een minder succesvolle poging. Slingshot komt uit de koker van Facebook Creative Labs dat in het geheim werkt aan nieuwe succesvolle apps. Eerder kwam de afdeling met Paper op de proppen. Slingshot is te gebruiken op minimaal iOS 7 en Android Jelly Bean maar wel alleen in de VS.

Bron: Slingshot

 • Tags:
 • facebook
 • slingshot

ts Middle Finger Emoji

Nieuwe emoji's in aantocht, waaronder een middelvinger

Telecomnieuws ·

Sommige gesprekken vragen gewoon om een middelvinger. Gelukkig kun je dat icoontje binnenkort gewoon naar je vrienden sturen want het Unicode Consortium heeft 250 nieuwe emoticons aangekondigd.

Nieuwe emoji's in aantocht, waaronder een middelvinger

De meeste van die 250 nieuwe plaatjes ken je misschien van het Wingdings- en Webdings-lettertype. Naast de middelvinger krijgen we plaatjes voor een joystick, thermometer, eekhoorn en een onmisbaar fax-icoontje. Hoe hebben we ooit zonder gekund? Wat echter nog steeds ontbreekt zijn plaatjes van mensen anders dan van het Kaukasische ras. Eerder nog deed Apple een oproep aan het Unicode Consortium om ook plaatjes van gekleurde mensen toe te voegen. Emoji's zijn te gebruiken op iOS zoals de iPhone en natuurlijk ook Android.

Foto: Blog.getemoji.com
Bron: Emojipedia.org

 • Tags:
 • emoji
 • emoticon
 • unicode
 • unicodeconsortium

ts A1300 Adapter iPhone

Apple roept Nederlandse iPhone-laders terug

Telefoonnieuws ·

Apple begint met het terugroepen van Europese laders voor de iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3G S. De laders kunnen overhit raken en daarmee een gevaar opleveren. Of er hierdoor ook iemand gewond is geraakt is onduidelijk.

De 5W-laders zijn te herkennen aan het opschrift "model A1300" en zijn geleverd bij de iPhone 4S, iPhone 4 en de iPhone 3GS. Gebruikers met een betreffende oplader kunnen hem omruilen voor een A1400-adapter bij een geautoriseerde Apple-verkoper of een officiële Apple Store. Mensen die al een A1400-adapter hebben hoeven zich geen zorgen te maken, zij beschikken al over de nieuwe veiliger stekker.

Apple 5W iPhone Charger
Herken de bewuste adapter

De defecte A1300-adapter is te herkennen aan het opschrift en aan het zwarte CE-logo. Bij de A1400 is dit logo wit met een zwarte omlijning. Gebruikers met een defecte lader wordt aangeraden deze niet meer te gebruiken en zo snel mogelijk om te ruilen voor een goed gekeurd exemplaar. In de tussentijd is je iPhone op te laden via de USB-aansluiting op bijvoorbeeld je computer.

Bron: Apple.com

 • Tags:
 • a1300
 • a1400
 • adapter
 • apple
 • iphone3gs
 • iphone4
 • iphone4s
 • oplader
 • stekker

ts Apple Parking Lot

iOS 8 onthoudt waar je je auto hebt geparkeerd

Telecomnieuws ·

Sommige mensen doen er langer over om de auto terug te vinden dan waar ze naartoe gingen. Vooral op grote parkeerterreinen wil het zoekproces nog wel eens de nodige irritaties opwekken. iOS 8 to the rescue!

Bewijs voor deze nieuwe functie werd gevonden in de beta van iOS 8. In de nieuwe versie van Maps zit namelijk een aantal afbeeldingen die deze functie aantonen. Apple kondigde iOS 8 een week geleden aan tijdens het WWDC. Hierin sprak het opvallend weinig over het eigen Maps, dat sinds iOS 6 Google Maps verving. Dat er wel degelijk aan Maps gesleuteld is blijkt nu met deze functie.

iOS 8 parking pin

Hoe de functie precies werkt en of Apple gebruik maakt van de M7-coprocessor is nog onduidelijk. Hiervoor zullen we vermoedelijk moeten wachten totdat iOS 8 officieel wordt vrijgegeven voor je iPhone. Apple zelf spreekt over het najaar maar vermoedelijk komt iOS 8 tegelijk uit met de aankondiging van de nieuwe iPhone.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • maps
 • parkeren

ts Apple iPhone 6 Casing Sonnydickson

Officiële behuizing Apple iPhone 6 duikt op

Geruchten ·

De 3D-geprinte iPhones hebben we inmiddels al wel gezien. Het wordt tijd voor echte officiële onderdelen voor de iPhone 6. Zoals deze behuizing bijvoorbeeld. Eindelijk krijgen we een beeld hoe de officiële iPhone 6 eruit komt te zien.

Dit onderdeel komt volgens de bron rechtstreeks uit de Chinese fabriek waar de opvolger van de iPhone 5s gemaakt wordt. Dat valt lastig te controleren maar het onderdeel ziet er erg zorgvuldig en gedetailleerd uit. Kenmerken die typisch bij Apple passen.

Apple iPhone 6 casing
iPhone 6 behuizing

Van de iPhone 6 wordt aangenomen dat er twee versies uitkomen; een 4,7 en een 5,5 inch versie. Dit onderdeel is hoogstwaarschijnlijk voor het 4,7 inch model. De uitsparing voor het logo is trouwens hoogstwaarschijnlijk niet bedoeld voor een lampje. Hierdoor zou het logo oplichten tijdens gebruik. Hier komt echter vermoedelijk een gekleurd Apple-logo. Apple zou de presentatie van de iPhone 6 hoogstwaarschijnlijk ergens in september plannen. Het belooft dus een hete zomer te worden!

Bron: Xiaolongchakan.com,@SonnyDickson

 • Tags:
 • apple
 • behuizing
 • case
 • iphone6

ts Apple Audio

Apple zou audio jack-aansluiting willen inruilen voor Lightning-poort

Geruchten ·

Je zou zeggen dat er altijd ruimte is voor een 3,5 millimeter audio jack-aansluiting op een telefoon. Een haast universelere aansluiting voor je koptelefoon kunnen wij niet bedenken. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze het 'different' willen doen.

Er gaan namelijk geruchten dat er op de nieuwe iPhone geen ruimte is voor een audio jack-plug. Maar niet getreurd; Apple gaat waarschijnlijk de eigen Lightning-standaard gebruiken. Nadeel is dan wel dat je niet zomaar iedere koptelefoon kunt gebruiken. Maar misschien is dat met de overname van Beats ook wel precies het idee.

Apple iPhone 5S ports
Hier zitten ze nog gebroederlijk naast elkaar

Al is het nog allesbehalve zeker dat Apple de audio jack-aansluiting gaat inruilen voor Lightning. Een combinatie is ook mogelijk. Misschien waarbij via de Lightning-aansluiting een hogere kwaliteit audio wordt aangeboden. Apple heeft al aanpassingen aangebracht in het Accessoire Certificatie-programma om audio via Lightning mogelijk te maken.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • audiojack
 • ios8
 • lightning

ts Ios8 Coming Fall

Safari in iOS 8 kan creditcard via camera scannen

Telecomnieuws ·

Hier in Nederland houden we vooral van pinnen, het gebruik van creditcard blijft ver achter. Toch zijn creditcard-betalingen hier geen onbekend verschijnsel en een beetje hulp bij het intikken van al die cijfers kan geen kwaad.

En gelukkig helpt het vernieuwde iOS 8 ons daarbij. Als in de Safari-browser je creditcard-gegevens gevraagd worden dan is daar de optie om je creditcard te scannen. De camera wordt vervolgens geactiveerd en je creditcardgegevens worden herkent en voor je ingevuld. Dat klinkt erg risicovol maar in Nederland moet je in de meeste gevallen ook nog je CVC-code (verificatiecode) invullen en laat die nou op de achterzijde van je kaart staan.

iOS 8 Safari Creditcard OCR
Automatisch creditcards inlezen in iOS 8

Eenmaal ingevoerd kun je de creditcard ook opslaan maar die optie was al in iOS aanwezig. Omdat de functie is ingebouwd in iOS hoeven ontwikkelaars geen aparte software te gebruiken om de functie te gebruiken. iOS wordt vanaf het najaar verwacht als gratis update voor iPhone en iPad. Je moet hiervoor wel minimaal een iPhone 4S hebben.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • creditcard
 • ios8
 • ocr
 • safari

ts Ifone iPhone

Apple mag iPhone in Mexico blijven verkopen, aanprijzen mag echter niet

Telecomnieuws ·

Apple mag na een uitspraak in verband met een rechtszaak met het Mexicaanse bedrijf iFone de populaire iPhone blijven verkopen. Telco's mogen de iPhone echter niet promoten en moeten alle reclame er naar toe verwijderen.

Tot deze opmerkelijke uitspraak kwam het Mexican Institute of Industrial Property (IMPI). Het begon allemaal in 2012 toen een Mexicaanse rechtbank Apple verbood de iPhone naam nog langer te gebruiken. Dit omdat het in strijd zou zijn met de merknaam 'iFone' die al eerder was vastgelegd. Apple ging in beroep, verloor opnieuw en ging opnieuw in beroep.

Mexican iPhone 5S
lo que es una locura

Nu is besloten dat Apple de naam mag blijven gebruiken maar dat operators de iPhone niet mogen promoten. De drie grote operators van Mexico moeten daarom binnen 15 dagen alle uitingen naar Apple's telefoon verwijderen. Het is trouwens niet de eerste keer dat bedrijven Apple aanklagen om de naam 'iPhone'. Ook in China ging het mis maar daar mocht het na het betalen van 60 miljoen dollar alsnog de iPhone onder die naam verkopen.

Via: Macrumors.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • mexico

ts Ios8 Keyboards

Swype, SwiftKey en Fleksy werken al aan toetsenbord voor iOS 8

Telecomnieuws ·

Bij de fabrikanten van Swype, SwiftKey en Fleksy ging gisteren de vlag uit. Zij mogen van Apple hun software eindelijk naar iOS brengen en daarmee krijgen gebruikers eindelijk de keuze over welk toetsenbord te willen gebruiken.

De jarenlange lobby om andere toetsenborden toe te laten op de iPhone heeft eindelijk tot resultaat geleid. Apple laat gebruikers zelf hun favoriete toetsenbord gebruiken. Moeten die eerst nog wel gemaakt worden. Fabrikanten waaronder Swype, SwiftKey en Fleksy zijn al druk bezig.

Fleksy on iOS
Fleksy

Apple gaf tijdens de WWDC Keynote een demo van Swype dus die zijn al lekker op weg. Ook SwiftKey is geen onbekende met iOS, zij brachten eerder dit jaar al een aparte app uit waarin het toetsenbord verwerkt was. Jammergenoeg was die buiten die app niet te gebruiken en was het niet echt nuttig. En ook Fleksy belooft als één van de eersten een alternatief toetsenbord voor iOS 8 te kunnen leveren. Zij lieten andere ontwikkelaars het Fleksy-toetsenbord integreren in hun app. Inmiddels zijn er al 50 apps die hiervan gebruikmaken. Verlaat je die echter dan zit je aan het standaard iOS-toetsenbord vast. Iets wat vanaf iOS 8 dus gaat veranderen.

Bron: SwiftKey.net, Fleksy.com

 • Tags:
 • fleksy
 • ios8
 • keyboard
 • swiftkey
 • swype

ts Ios8

Apple toont vernieuwd iOS 8 voor iPhone en iPad

Telecomnieuws ·

Apple heeft tijdens het WWDC een preview gegeven van versie 8 van iOS. Het is volgens Apple de grootste iOS-update ooit en kent tal van verbeteringen en nieuwe functies. iOS 8 moet vanaf het najaar verkrijgbaar zijn.

iOS 8 is een doorontwikkeling van iOS 7. Op het eerste gezicht zijn er daarom weinig verschillen maar onderhuids is er veel veranderd. We behandelen de belangrijkste.

Interactieve notificaties en widgets

Apple heeft voor iOS 8 goed gekeken naar de concurrentie. Op zich is daar niets mis mee want het kon wel wat extra functies gebruiken die zich op andere platformen al bewezen hebben. Een voorbeeld daarvan zijn interactieve notificaties.

Interactive Notifications iOS 8

Zo kun je direct reageren op binnenkomende berichten, uitnodigingen en e-mail. Andere apps kunnen er ook gebruik van maken dus het wachten totdat we ook op bijvoorbeeld Facebook posts kunnen reageren door op de notificatie te klikken. Daarnaast krijgt iOS eindelijk widgets. Je kunt ze voorlopig alleen in het Notification Center plaatsen.

Nieuw toetsenbord + 3rd party

Apple heeft flink zitten sleutelen aan het toetsenbord. Woordsuggesties worden nu boven het toetsenbord weergegeven vergelijkbaar met SwiftKey. Handig alleen is het QuickType-toetsenbord nog niet in het Nederlands beschikbaar. Toch is er iets om naar uit te kijken en dat is dat Apple voor het eerst toetsenborden van derden toelaat. Apple gaf een demo van Swype. Voorheen was het alleen mogelijk om andere toetsenborden te gebruiken die geïmplementeerd waren in een specifieke app. Nu worden ze ook breed over het hele platform beschikbaar.

iPhone Swype keyboard iOS 8

Photos en iCloud Photo Library

De photo-app in iOS 7 ging al redelijk op de schop en het wordt er nog uitgebreider op. In plaats van het bewaren van foto's op een enkel apparaat, met alle gevaren van dien, worden foto's nu automatisch geüpload naar iCloud. Dat gebeurt in de volledige resolutie en in het formaat waarin je hem geschoten hebt. Heb je een iPad of Mac dan hoef je niet meer foto's te verplaatsen wil je ze gebruiken. Bovendien heb je altijd een backup. Je krijgt van Apple 5 GB aan gratis ruimte. Heb je meer nodig dan kun je tot 1 TB bijkopen.

Messaging iOS 8

Messages

Een andere grote update komt naar de berichten-app. Ook hier heeft Apple goed naar de concurrentie gekeken. Zo kun je spraakberichten versturen, zelfvernietigende video's, groepsberichten en je locatie. Niet alleen kennen we iedere functie van een andere concurrerende app, de werking komt ook nagenoeg overeen.

iCloud drive

iCloud Drive

Ook gaat Apple volop de concurrentie aan met Dropbox. iCloud Drive geeft je de mogelijkheid om overal aan bestanden te werken. Of dit nu een iPad, iPhone of PC is. De eerste 5 GB is gratis, daarna moet er betaald worden. Genoemde prijzen bedragen $0,99 per maand voor 20 GB en $3,99/mnd voor 200 GB. Ter vergelijking; 200 GB extra ruimte bij Dropbox kost €19,99 per maand.

Health iOS 8

Health

Tot slot werd er ook nog aandacht besteed aan Health. Alhoewel de app vooraf al was uitgelekt werd hier misschien nog wel het meest naar uitgekeken. Dat komt omdat de Health-app naar alle waarschijnlijkheid een extensie is van de ophanden zijnde iWatch wearable. De app biedt een dashboard voor allerlei informatie aangaande je gezondheid. Deze informatie is afkomstig uit accessoires zoals hartslag- en bloeddrukmeters. Ontwikkelaars kunnen hun app geschikt maken met Health zodat informatie wordt uitgewisseld. Zoals gezegd is dit vermoedelijk nog niet het hele plaatje maar daarvoor moeten we een introductie van de iWatch nog even afwachten.

iOS 8 komt in het najaar van dit jaar uit als een gratis update voor iOS-gebruikers. Hiervoor moet je minimaal een iPhone 4S hebben.

 • Tags:
 • apple
 • ios8

ts Empty Battery Icon

Apple vindt geschikte batterijleverancier voor 5,5 inch grote iPhone 6

Geruchten ·

Crisis afgewend! Apple schijnt een leverancier gevonden te hebben om de extreem dunne batterij van de iPhone 6 te kunnen leveren. Van Sunwoda wordt nu verwacht dat ze binnenkort 20 miljoen batterijen kunnen leveren.

De 5,5 inch grote iPhone 6 is maar een vreemd verhaal. Apple had het tot voor kort niet zo op grote smartphone en nu gaat het gerucht dat ze er zelf één gaan maken. De opvolger van de iPhone 5s moet met 4,7 inch nog een kleintje worden naast dit 5,5 inch exemplaar. Vermoedelijk wordt hij als optie naast de iPhone 6 aangeboden, vergelijkbaar als de iPhone 5c nu. Al weet je het met Apple nooit zeker.

Apple battery icon
Geen reden voor paniek!

Apple liep voor het 5,5 inch exemplaar tegen een probleem aan omdat de batterij extra dun moet zijn. Normaliter is een smartphone-batterij tussen de 2,8 en 2,9 millimeter dik. Apple zoekt naar een exemplaar van maximaal 2 millimeter. Vermoedelijk om zo de body extra dun te houden. Fabrikant Sunwoda zou Apple nu uit de brand helpen door de levering van 20 miljoen batterij tegen een stukprijs van 40 Yuan, omgerekend zo'n 4,70 euro. Met het oplossen van het batterijprobleem kan Apple mogelijk de 5,5 inch grote iPhone 6 ook nog dit jaar aankondigen.

Bron: Laoyaoba.com

 • Tags:
 • apple
 • batterij
 • iphone6

ts iPhone 6 Retro

LCD-backlight Apple iPhone 6 mogelijk gespot

Geruchten ·

Het is een tijdje rustig geweest rondom de iPhone-geruchten maar vandaag lekt er wederom het nodige uit. Het gaat ditmaal om de backlight die het scherm moet gaan verlichten.

LCD geeft in tegenstelling met AMOLED niet zelf licht. Daarvoor is achtergrondverlichting voor nodig en dat is precies wat dit LCD-backlight doet. En als we dit backlight naast die van de iPhone 5s leggen dan zien we direct hoeveel groter het scherm van de iPhone 6 gaat worden. Maar dat wist je natuurlijk al!

iPhone 6 LCD Backlight

In het plaatje zijn de verschillen met de connectors omcirkeld. Dat is op zich geen verrassing, ook de panelen van de iPhone 5s en iPhone 5 verschillen op punten. Niet alleen de connectors verschillen, ook het formaat is anders. Dat kan ook niet anders; van de iPhone 6 wordt gezegd dat hij een groter 4,7 inch beeldscherm heeft. Welke resolutie Apple gaat toepassen is nog onduidelijk. Zowel over 960 x 1704 als over 750 x 1334 pixels wordt gesproken.

Via: NoWhereElse.fr

 • Tags:
 • apple
 • backlight
 • iphone
 • iphone6
 • lcd

ts Rihanna Lapd Soboroff

Door Rihanna gemolde iPhone levert 66.500 dollar op!

Opmerkelijk ·

Iedereen zou flink pissig worden als iemand je telefoon stuk laat vallen. Politiebaas Steve Soboroff denkt daar echter anders over. Niemand minder dan Rihanna molde zijn telefoon maar in plaats van haar in de boeien slaan bedacht hij wat anders.

Door Rihanna gemolde iPhone levert 66.500 dollar op!

Het voorval gebeurde tijdens een basketbalwedstrijd tussen de Clippers en Thunder in LA. Steve Soboroff zat naast Rihanna en daar moeten natuurlijk foto's van gemaakt worden. Hij vroeg Rihanna om een selfie van het onderonsje te maken maar daar ging het mis. Ze liet de iPhone vallen en een gebroken scherm was het gevolg. Erg van slag was Soboroff niet, hij zag een mooie kans! Hij liet de gebroken telefoon signeren door Rihanna en plaatste het toestel op eBay. Inmiddels staat daar een bod op van 66.500 dollar! Niet slecht voor een tweedehands iPhone! Zoals een goed opgevoed persoon met een publieke functie doneert Soboroff het geld aan de politieopleiding van de LAPD. Rihanna, die zich knap schuldig voelde, telde daar nog 25.000 dollar bij op.

Bron: Fashion Times

 • Tags:
 • fail
 • iphone
 • rihanna

ts Nfc Bw Logo

Krijgt de Apple iPhone 6 dan tóch NFC?

Geruchten ·

Ahh; Apple en NFC. Het blijft een ongelukkige combinatie. Apple heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over de contactloze manier van communicatie en toch duikt telkens weer het gerucht op dat een volgende iPhone ermee zou worden uitgerust.

NFC, wat staat voor Near Field Communication, is een manier om contactloos te communiceren. Misschien de bekendste vorm van NFC is de OV-chipkaart waarmee je in het openbaar vervoer kunt afrekenen. Je houdt een pasje voor een apparaat en er wordt gecommuniceerd. Telefoons zijn al langer met NFC uitgerust maar het ontbreekt momenteel aan goeie praktische toepassingen. Mobiel betalen wordt vaak als de heilige graal voor NFC gezien, maar tot op heden is ook dat nog niet doorgebroken.

iPhone 5s vs iPhone 6
De iPhone 5s en de vermeende iPhone 6

Volgens BrightWire zou Apple echter op punt staan om een contract met China UnionPay te tekenen. Apple zou de dienst van de Chinese bank willen integreren in Passbook. In combinatie met het Touch ID-beveiligingssysteem zou Apple zelfs een eigen betaaldienst kunnen beginnen. Het gerucht dat Apple een nieuwe iPhone met NFC wil uitrusten duikt zo nu en dan op. Een geschikte toepassing zou echter tot op heden ontbreken. Apple zag daarom de laatste tijd meer heil in Bluetooth 4.0.

Foto: NoWhereElse.fr
Bron: BrightWire.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone6
 • nfc

ts Ipodtouch Vs iPhone 6 Macitynet

Bewegende beelden laten alles van Apple iPhone 6 zien

Geruchten ·

De schema's voor de nieuwe iPhone 6 zijn al een tijdje verkrijgbaar. Iedereen met een 3D-printer kan alvast een exemplaar 'printen'. En dat de één dat serieuzer aanpakt dan de ander bewijst macitynet.it dat het lekker professioneel aanpakt.

Zij maakte van verschillende materialen een mockup van de iPhone 6 en vergeleken die met de iPod Touch. Een ander Apple-apparaat dat sterke gelijkenissen vertoont met de ophanden zijnde iPhone 6. Het grootste verschil is misschien wel het formaat; de opvolger van de iPhone 5s wordt namelijk een tikkeltje groter om ruimte te bieden aan het 4,7 inch grote Retina-beeldscherm.

Deze mockup is zeker een van de betere mockups die wij gezien hebben, hij heeft ook flink meer detail dan anderen. Duidelijk wordt dat de iPhone 6 sterk afgeronde hoeken zal krijgen met een platte achterkant. Hiermee lijkt de iPhone 6 mogelijk meer op de kleurrijke iPhone 5c dan op de iPhone 5s.

iPhone 6 vs iPod Touch

Een verschil met eerdere berichtgeving is de dikte van het apparaat. Volgens Macitynet.it is de iPhone 6 zo'n 7 millimeter dik. Eerder werd nog uitgegaan van 6,1 millimeter. Als de andere geruchten wel kloppen dan kondigt Apple deze 4,7 inch grote iPhone ergens rond augustus aan waarna in september de grotere 5,5 inch iPhone komt. Het belooft dus een lange zomer te worden.

Bron: Macitynet.it

 • Tags:
 • apple
 • dummy
 • iphone6
 • mockup
 • render
 • video

ts Pureviews Nokia

Apple neemt man achter PureView-camera van Nokia over

Telecomnieuws ·

Ari Partinen heeft blijkbaar niet veel zin in een Microsoft-avontuur. Hij stapt over naar Apple. Hiermee verliest Nokia een belangrijke camera-expert. Hij is onder andere mede-verantwoordelijk voor de PureView-techniek van vele Lumia's.

Ari Partinen maakte z'n overstap via Twitter bekend. Vandaag is z'n laatste dag bij Nokia en vanaf juni gaat hij bij Apple aan de slag. Partinen was onder andere werkzaam voor het PureView-team dat we kennen van vele Lumia's zoals de legendarische 808 PureView, Lumia 1020 en de meer recente Lumia 1520.

Ari Partinen
Ari heeft er zin in!

De overname voedt geruchten dat Apple op termijn wil overstappen op optische beeldstabilisatie. Eén van de grote krachten achter de befaamde PureView-techniek. Apple's huidige iPhone ontbeert die functie en ook van de iPhone 6 wordt gezegd dat hij geen optische beeldstabilisatie (OIS) zal meekrijgen. Deze vorm van beeldstabilisatie zorgt voor flink minder bewogen foto's en stabielere videobeelden. Mogelijk kiest Apple voor de iPhone 6 voor een elektronische beeldstabilisatie variant.

Bron: @Partinen

 • Tags:
 • apple
 • nokia
 • ois
 • partinen
 • pureview

ts Augustus Kalender

Apple iPhone 6 komt mogelijk al in augustus

Geruchten ·

Apple zou de opvolger van de iPhone 5s mogelijk eerder willen uitbrengen dan eerder gedacht. Volgens een niet nader genoemde bron bij de India Times schuift Apple de lancering van de iPhone 6 een maand naar voren naar augustus.

Het gaat dan wel op de variant met een 4,7 inch beeldscherm. Deze wordt ook gezien als de 'echte' opvolger van de iPhone 5s. Volgens dezelfde bron volgt de versie met een 5,5 inch scherm niet veel later; ergens in september. Het lijkt ons eerlijk gezegd wat onwaarschijnlijk dat Apple zo vlak na elkaar twee iPhones gaat aankondigen. Al bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat beiden tegelijk worden aangekondigd waarbij de 4,7 inch iPhone 6 in augustus uitkomt en de 5,5 inch versie een maand later.

Apple store
Wanneer zal de iPhone 6 hier liggen?

Geruchten over de iPhone 6 zijn erg grillig. Ze gaan ook alle kanten uit, zo wordt het ene moment weer heel wat anders beweerd dan het andere moment. Feit lijkt dat de eerste harde bewijzen tijdens het WWDC in juni verwacht worden. Dan kondigt Apple naar alle waarschijnlijkheid iOS 8 aan en dat zal aangrijpingspunten bieden naar volgende iPhones. Tot die tijd is alles mogelijk, dus neem één en ander tot die tijd met een korreltje zout.

Bron: India Times

 • Tags:
 • apple
 • augustus
 • iphone6

ts Beats Apple

Apple zou Beats Electronics willen overnemen voor recordbedrag

Geruchten ·

Volgens de Financial Times zou Apple op punt staan voor $3,2 miljard Beat Electronics over te nemen. Met de overname zou Apple de teruglopende inkomsten uit iTunes een halt kunnen toeroepen. Ook de audiotechnieken zouden interessant kunnen zijn.

Toch is het de vraag waarom Apple zoveel geld over zou hebben voor een concurrent? Beats Audio kennen we namelijk niet alleen van de bekende koptelefoons, het bedrijf is ook eigenaar van een populaire muziek-streamingdienst. Apple doet het zelf ook niet onaardig met iTunes en de streamingvariant iTunes Radio. De overname zou de grootste uit Apple's geschiedenis zijn.

Beats logo on phone
Binnenkort Beats-logo op iPhone?

Tot voor kort was Beats nog voor een meerderheid in handen van die andere concurrent; HTC. Die samenwerking was nooit echt gelukkig en Beats Electronics kocht uiteindelijk de aandelen van HTC terug. Het betaalde toen voor de resterende 24,84% van de aandelen 265 miljoen dollar. Een koopje als je ziet wat Apple er nu voor over heeft. Daarom rijst de vraag of, indien dit gerucht klopt, betaalt Apple niet iets teveel voor het bedrijf. Mogelijk dus binnenkort een Beats-logo op je iPhone.

Bron: FT.com

 • Tags:
 • apple
 • beatsaudio
 • beatsbydrdre
 • beatselectronics
 • itunes

ts iPhone 6 Dummy

Beste iPhone 6 dummy tot nu toe duikt op

Geruchten ·

Een nieuw opgedoken dummy van de iPhone 6 is misschien wel de beste die wij tot nu toe gezien hebben. En bovendien de meeste gedetailleerde! Daarnaast dook een nieuw patent op over een mogelijke nieuwe camera-functie.

De afbeeldingen van de dummy van de iPhone 6 zijn afkomstig van niemand minder dan Sonny Dickson. Hij bracht in het verleden vaker informatie naar buiten van nog niet officiële telefoons die achteraf waar bleken te zijn. Iemand om rekening mee te houden dus. De getoonde dummy lijkt bovendien van metaal te zijn, vermoedelijk ook de materiaalkeuze van Apple. Hierdoor geeft deze dummy een goed beeld van de opvolger van de iPhone 5s.

Apple iPhone 6 dummy frontApple iPhone 6 dummy
iPhone 6 dummy

In het plaatje met de achterkant is ook goed te zien dat de strepen boven en onder de achterkant ditmaal ook van metaal zullen zijn. Bij de 5s zijn die nog van glas wat altijd een risico op barsten met zich meebrengt. Gevolg is wel dat de iPhone 6 hierdoor meer op de HTC One M8 gaat lijken.

Super resolution mode iPhone

Super Resolution Mode

Dan is er ook nog een nieuw camera-gerucht. Uit een opgevist patent blijkt Apple een nieuwe superresolutie-modus toe te willen voegen. Onduidelijk is nog wat Apple daar exact mee bedoeld maar mogelijk is het een soortgelijke functie als de Oppo Find 7 die met een 13 megapixel maar liefst 50 megapixel foto's kan schieten. Dit doet hij door 10 verschillende foto's te combineren dankzij een speciaal algoritme. Verwacht wordt dat de iPhone 6 met z'n A8-processor over voldoende rekenkracht beschikt om dit te realiseren. Het patent schrijft echter wel voor dat er optische beeldstabilisatie aanwezig moet zijn. Iets wat bij de iPhone 6 vermoedelijk ontbreekt. Nog afwachten dus of we dit terug zullen zien.

Bron: @SonnyDickson
Via: Cultofmac.com

 • Tags:
 • apple
 • dummy
 • iphone6
 • patent
 • superresolution

ts Apple Logo

“Apple wil naar aanloop van iPhone 6 van z'n 4 inch schermen af”

Geruchten ·

Apple zal binnenkort starten met een grote omruil-actie waarbij klanten met een oude iPhone aangespoord worden over te stappen op een iPhone 5s of 5c. Dit moet niet alleen een boost geven aan de iPhone-verkopen het heeft ook nog een ander doel.

Van de iPhone 6 wordt namelijk gezegd dat hij over een groter 4,7 inch scherm beschikt. De huidige iPhone 5s en 5c beschikken over een kleiner 4 inch scherm. Apple heeft nog veel van die displays liggen en die moeten op. Verwacht wordt namelijk dat als de iPhone 6 eenmaal uit is weinig mensen nog voor een kleine iPhone zullen gaan.

Apple Store

Volgens bronnen zal Apple daarom morgen beginnen met een grote inruilactie. Mensen kunnen dan in een Apple Store een oude iPhone tegen korting omruilen voor een 5s. Je oude iPhone wordt vervolgens door Apple doorverkocht. Iedereen blij. Apple deed hetzelfde vorig jaar maar wel alleen in de VS. Vermoedelijk vallen ook dit keer buitenlandse klanten buiten de boot.

Foto: Matt Buchanan (cc)
Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • inruil
 • iphone6
 • omruil

ts iPhone 6 Vs Galaxys5 Macitynet

Apple iPhone 6 vergeleken met Samsung Galaxy S5

Geruchten ·

We hebben dankzij schematische tekeningen een aardig beeld van hoe de volgende Apple iPhone eruit komt te zien. En als je de beschikking hebt over een 3D-printer dan kun je leuke vergelijkingen maken, zoals deze.

Want er gaat niets boven fysieke modellen en die naast bestaande telefoons te leggen. Tegen z'n aartsrivaal de Galaxy S5 van Samsung bijvoorbeeld. Niet alleen levert dat mooie beelden op, we krijgen ook een goed idee van hoe groot de volgende iPhone in vergelijking is.

Galaxy s5 vs iPhone 6
De Galaxy s5 vs iPhone 6

Natuurlijk is de weergegeven iPhone een mockup. Een dummy die iemand door een 3D-printer heeft laten maken. Het is nog alles behalve zeker dat de iPhone 6 er zo uit komt te zien. Maar als de schema's kloppen dan wordt duidelijk dat de opvolger van de iPhone 5s flink groter wordt. We zijn erg nieuwsgierig naar de reacties van iPhone-fans van het eerste uur. Zij die 4 inch van de iPhone 5 al groot vonden. Laat je niet afschrikken en deel met ons je mening hieronder.

Bron: Macitynet.it

 • Tags:
 • apple
 • galaxys5
 • iphone6

ts Siri Welcome

Lockscreen iPhone wederom te omzeilen door Siri

Telefoonnieuws ·

Wie toegang tot een geblokkeerde iPhone wil krijgen kan zich daarvoor eenvoudig tot Siri wenden. Toegang tot het adresboek is hierdoor mogelijk. Het is niet de eerste keer dat Apple problemen heeft om de toegang tot de iPhone te beveiligen.

Met het uitbrengen van iOS 7.0.2 zorgde Apple ervoor dat Siri niet zomaar meer toegang tot een iPhone kreeg door er simpelweg naar te vragen. Maar blijkbaar is er een nieuwe truc waarmee ondanks een passcode toch toegang tot iemands adresboek verkregen kan worden.

Het probleem lijkt hem in te zitten dat Siri ook vanuit het lockscreen te gebruiken is. Wanneer iemand een passcode heeft ingesteld meldt Siri dat de iPhone eerst ontgrendeld moet worden. Een voorbeeld is om Siri te vragen om het adresboek te openen. Maar wanneer je Siri eerst vraagt iemand te bellen dan kun je alsnog in het adresboek komen. En dat zonder de passcode te weten. Niet helemaal de bedoeling zo lijkt. En zo mag Apple weer aan de bak om een nieuwe iOS-update uit te brengen.

 • Tags:
 • apple
 • passlock
 • siri

ts iPhone 6 Dummy 86digi

Apple iPhone 6 dummy opgedoken

Geruchten ·

Er is een mockup of dummy van de iPhone 6 opgedoken. Deze heeft iemand gemaakt aan de hand van de uitgelekte schema's. Het gaat om de variant met een 4,7 inch scherm. Hierdoor weten we steeds beter hoe de volgende iPhone eruit ziet.

Niet alleen hebben we foto's van deze mockup maar er zijn ook bewegende beelden. Hierdoor zien we direct dat de aan-/uitknop verplaatst is naar de zijkant van het toestel. Dat is bij grotere telefoons een logischer plek om bij te kunnen. Bij de iPhone 5s zit die nog aan de bovenkant.

Ook de achterkant kent enkele verschillen. Zo is de uitsparing van de LED-flitser nu geheel rond. De 5s kreeg een True Tone-flitser mee en onduidelijk is of Apple ook bij de iPhone 6 hiervoor kiest. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Apple deze vernieuwende eigenschap al na 1 iPhone-generatie laat vallen. Mogelijk zal bij de iPhone 6 de gehele achterplaat uit metaal betalen, en wel uit drie verschillende delen. Bij de 5s zijn er nog twee glazen balken boven en onderaan te vinden maar die worden nu mogelijk ook metaal.

Bron: 86digi.com

 • Tags:
 • apple
 • dummy
 • iphone6
 • mockup

ts iPhone 5S Camera Flash

Beeldstabilisatie iPhone 6 is mogelijk elektronisch

Geruchten ·

Eén van de veel genoemde nieuwe eigenschappen van de nog uit te komen iPhone 6 is beeldstabilisatie. Veel telefoons hebben hem al, in de vorm van optische beeldstabilisatie. Apple gaat het natuurlijk weer heel 'different' doen.

Met beeldstabilisatie schiet je scherpe foto's. Dat is vooral bij mobiele telefoon handig om je nooit helemaal stil foto's schiet. Bij optische beeldstabilisatie beweegt de lens voor de sensor om bewegingen te compenseren. Een zwevende lens dus. De iPhone heeft nog geen beeldstabilisatie en eerder nog werd aangenomen dat de iPhone 6 optische beeldstabilisatie (OIS) zou krijgen.

Auto image stabilization
De iPhone 5s werd nog aangekondigd met 'Auto Image Stabilization'

Apple zou echter kiezen voor elektronische beeldstabilisatie. Hierbij wacht de software met schieten totdat het beeld scherp is. Deze methode wordt gezien als slechter dan optische beeldstabilisatie. Reden dat Apple hier toch voor kiest heeft mogelijk te maken met de grootte van camera's met optische beeldstabilisatie. Deze zijn namelijk dikker en passen mogelijk niet in de dunne behuizing van de iPhone. Die is volgens de laatste geruchten namelijk 6 millimeter dik en Apple wil geen uitstekende onderdelen op haar nieuwe vlaggenschip.

Grotere pixels

Om toch verbeteringen aan te brengen gaat Apple mogelijk de pixelgrootte vergroten van 1,5 naar 1,75 µm. De meeste fabrikanten werken met pixels van 1,1 µm groot. Door de grootte van de individuele pixels te vergroten vangen ze meer licht en schieten ze in het donker betere foto's. HTC past hetzelfde trucje toe met de UltraPixel-camera op de One M8. De pixels daarvan zijn met 2 µm zelfs nog groter.

Via: Gforgames.com

 • Tags:
 • apple
 • camera
 • eis
 • iphone6

ts iPhone 5S Vs Ipodtouch

“Apple iPhone 6 even groot als huidige generatie iPod touch”

Geruchten ·

Uit een opgedoken hoesje dat voor de iPhone 6 bedoeld is blijkt dat de nieuwe iPhone net zo dik wordt als de huidige iPod touch. In andere woorden; 6,1 millimeter. Eerder ging al het gerucht dat de iPhone 6 rond de 6mm dik zou zijn.

Deze claim is afkomstig van Unbox Therapy die eerder al een hoesje voor de vermeende iPhone 6 zegt te hebben bemachtigd. Het viel hem toen al op dat er weinig ruimte was in het hoesje voor een telefoon. De huidige iPhone 5s verzoop er bijna in. Hij kwam toen op het idee om de veel dunnere iPod touch te plaatsen.

En wat blijkt? Niet alleen past hij prima, ook de knoppen aan de zijkant zijn perfect uitgelijnd. Apple stapt dus mogelijk ook over van de ronde volumeknoppen naar dunne platte exemplaren. Natuurlijk is de iPod touch met een scherm van 4 inch te klein om er lekker in te zitten maar qua dikte komt het overeen. Eén en ander valt of staat natuurlijk wel of het hoesje echt is of niet. Maar wij zouden bezwaar hebben tegen een nieuwe dunne iPhone.

Bron: Unbox Therapy

 • Tags:
 • apple
 • case
 • iphone6
 • ipodtouch

ts iPhone 6 Render Martin Hajek

Nieuwe renders tonen iPhone 6 met bol scherm

Geruchten ·

De hyper realistische renders zijn afkomstig van Martin Hajek die ze op basis van geruchten en gelekte informatie in elkaar zet. Hij had het in het verleden vaker bij het juiste eind dus alle reden nader naar deze plaatjes te kijken.

Martin heeft z'n afbeeldingen aangepast aan de hand van een nieuw gerucht; het beeldscherm van de iPhone 6 zou mogelijk afgeronde hoeken hebben. Een bolling dus. Al eerder ging het gerucht dat Apple voor de opvolger van de iPhone 5s nagenoeg geen schermrand gaat gebruiken.

iPhone 6 render with round display

Dit levert wel wat technische problemen op, we geloven daarom deze renders niet meteen. Vooral omdat er nagenoeg geen rand te zien is en ook de bolling in de zijkanten van het scherm kan voor problemen zorgen. Denk dan aan vervormingen in het beeld. Ondanks die praktische bezwaren zit het nieuwste werk van Martin er toch weer heel mooi uit.

Bron: Martin Hajek

 • Tags:
 • apple
 • concept
 • iphone6
 • render

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 17

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Apple iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C en de Samsung Galaxy Note II.

Apple iPhone 4 en later - iOS 7.1.1

Apple heeft deze week een kleine update losgelaten op eigenaren met een iPhone 4, 4S, 5, 5S en iPhone 5C. Met deze bugfix worden een aantal zaken aangepakt. Voor gebruikers de merkbaarste is de verbetering in TouchID. Ook problemen met het toetsenbord zijn aangepakt. De update is te downloaden via het apparaat zelf.

Samsung Galaxy Note II - Android 4.4.2

Dan ook nog een update voor de Note 2, al betwijfelen we of deze al voor Nederlandse gebruikers beschikbaar is. SamMobile meldt dat gebruikers in Frankrijk de update inmiddels kunnen downloaden. Met de update krijg je naast alles wat bij KitKat hoort zoals draadloos printen en verscheidene layout veranderingen. Ook Samsung voegt zaken toe als KNOX en Samsung Wallet. Zoals gezegd weten we nog niet wanneer Nederlandse gebruikers van een Note II aan de beurt zijn maar we hopen niet lang.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • iphone
 • note2

ts iPhone Closeup

Apple verkocht meer iPhones in Q1 dan verwacht

Telecomnieuws ·

Apple presenteerde gisteravond haar kwartaalcijfers en daaruit bleek dat het bedrijf flink meer iPhones heeft verkocht dan vooraf werd aangenomen. Er was ook minder goed nieuws, zo vielen de iPad-verkopen tegen.

Apple verkocht meer iPhones in Q1 dan verwacht

In exacte getallen verkocht Apple maar liefst 43,7 miljoen iPhones. Een splitsing naar model gaf het bedrijf niet. Vorig jaar werden in dezelfde periode nog 37,4 miljoen exemplaren verkocht. De groei verbaasde ook analisten. Zij hadden rekening gehouden met 37,7 miljoen verkochte exemplaren. Het eerste kwartaal is doorgaans niet het sterkste kwartaal voor Apple om iPhones te verkopen. Zo werden in het laatste kwartaal van vorig jaar nog een recordaantal van 51 miljoen iPhones verkocht. Het bedrijf had nog meer verrassingen in petto. Zo kondigde het een aandelensplitsing aan en ging de dividenduitkering flink omhoog.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • q1

ts Run

Dief steelt neppe iPhone, laat eigen iPhone per ongeluk achter

Opmerkelijk ·

Van ruilen komt huilen, al zal dat niet de bedoeling zijn geweest van een Chinese dief. Die liet per ongeluk zijn eigen iPhone achter toen hij de telefoon van een Chinese student probeerde te stelen. Een namaak iPhone welteverstaan.

Dief steelt neppe iPhone, laat eigen iPhone per ongeluk achter

Het slachtoffer zette direct de achtervolging in toen z'n namaak iPhone uit z'n handen gegrist werd. In die achtervolging verloor de dief echter z'n eigen telefoon; een echte iPhone 5. Het slachtoffer staakte de achtervolging al snel toen hij inzag dat de telefoon die hij ervoor terug kreeg stukken beter was dan de zijne. Misdaad loont niet, al lijkt dat in dit geval wel voor het slachtoffer op te gaan. Erg lang van z'n iPhone heeft hij niet gehad, hij leverde hem keurig in bij de politie. Maar niet voordat de overvaller meerdere malen z'n oude telefoon belde om de ongelukkige 'deal ongedaan te maken. Of het slachtoffer z'n iPhone-kloon ooit heeft teruggekregen meldt de bron niet, maar we hopen het van harte.

Foto: Steve Garner (cc)
Bron: Cellular-news.com

 • Tags:
 • fail
 • iphone
 • kloon

ts Empty Battery

5,5 inch grote iPhone mogelijk uitgesteld tot 2015

Geruchten ·

Apple is altijd zelf nogal zwijgzaam over nieuwe producten dus moeten we voor nog niet officiële producten tot het geruchtencircuit wenden. De laatste geruchten over de iPhone-phablet zijn alleen niet positief. Een uitstel lijkt aanstaande.

5,5 inch grote iPhone mogelijk uitgesteld tot 2015

Dat komt omdat leveranciers moeite hebben met het fabriceren van de batterij van de 5,5 inch grote iPhone. Apple zou het gemunt hebben op een batterij van slechts 2 millimeter dik, normaal zijn smartphone-batterijen tegen de 3 millimeter dik. Hierdoor zou de lancering nog dit jaar in gevaar komen. Dit gaat trouwens niet op voor de 4,7 inch grote iPhone 6 die de iPhone 5s moet opvolgen. Die lancering wordt in het najaar verwacht en de grotere 5,5 inch grote iPhone zou gepland staan voor eind dit jaar. Afwachten dus of dat gaat gebeuren. Saillant detail is dat één van die batterij-fabrikanten aartsrivaal Samsung is. Samsung SDI in dit geval, een onderdeel van het Koreaanse bedrijf.

Bron: Ctee.com.tw

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • phablet

ts iPhone 6 Concept Hajek

Nieuwe renders Apple iPhone 6 bereiken internet

Geruchten ·

De Nederlandse Martin Hajek is er weer eens goed voor gaan zitten en heeft op basis van de allerlaatste geruchten en concepttekeningen een prachtige render gemaakt van de iPhone 6. Grootste inspiratie dit keer is een opgedoken Chinees hoesje.

De laatste render deed nogal wat stof doen opwaaien. Veel vonden hem namelijk niet mooi. Mogelijk kwam dat door de materiaalkeuze. Martin heeft al wat ervaring met Apple-renders en vaak zit hij dichter bij de waarheid die anderen. We hopen het want deze eerste schetsen van de iPhone 6 zien er veelbelovend uit.

Apple iPhone 6 concept

De hierboven weergegeven opvolger van de iPhone 5s is de 4,7 inch variant waarover al langer gesproken wordt. Later in het jaar zal er mogelijk een nog grotere 5,5 inch iPhone uitkomen. Apple staat al langer onder druk om een grotere iPhone uit te brengen. In de bronlink tref je nog veel meer afbeeldingen aan. In veel daarvan zit de iPhone in het uitgelekte, vaak gekleurde hoesje. Er komen dus waarschijnlijk geen nieuwe kleuren naast wit, zwart en goud bij.

Bron: NowhereElse.fr

 • Tags:
 • apple
 • concept
 • iphone6
 • iphoneair
 • render

ts iPhone 6 voorkant Weibo

Voorkantje iPhone 6 lijkt te zijn opgedoken

Geruchten ·

De informatie over de opvolger van de iPhone 5s lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt. Steeds meer informatie komt naar boven waaruit blijkt dat Apple is begonnen met de productie van het apparaat. Ditmaal is het de beurt aan het frontpaneeltje.

En als we die vergelijken met de huidige iPhone 5(s) dan zien we goed hoeveel groter de iPhone 6 wordt. Voor Apple begrippen en fanboys van het eerste uur zal het even slikken zijn. Android-gebruikers zullen echter nog steeds lachen bij het schermformaat van Apple's nieuwste speeltje.

iPhone 6 front panel

Qua indeling is er niet eens zoveel verschil. De camera zit boven de luidspreker en links daarvan de sensoren, net als bij de huidige iPhone. De delen boven en onder het beeldscherm zijn echter wel minder hoog. Ook de schermrand wordt er kleiner op. De hierboven weergegeven iPhone is hoogstwaarschijnlijk het 4,7 inch model waar al langer over gesproken wordt. Deze wordt vermoedelijk in het najaar als de opvolger van de iPhone 5s aangekondigd. Volgens andere geruchten zou Apple met providers in gesprek zijn om de prijs van de iPhone met 100 dollar te verhogen. Waarom is nog onduidelijk.

Via: iPhon.fr

 • Tags:
 • apple
 • frontpanel
 • iphone6

ts Slidetounlock

Bedenker 'Slide to Unlock' vertrekt bij Apple

Telecomnieuws ·

Apple-veteraan Greg Christie gaat met pensioen. Geheel onvrijwillig lijkt de beslissing niet, naar verluidt kreeg Christie het aan de stok met ontwerper Jony Ive die het momenteel voor het zeggen heeft.

Greg Christie werkte al 20 jaar bij Apple en was vanaf het begin betrokken bij het iPhone-project. Hij heeft ook enkele patenten op z'n naam staan zoals de Slide to Unlock-functie waarmee de iPhone zeer bekend mee werd. De laatste tijd duikt z'n naam veel op in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Hij heeft enkele getuigenissen afgelegd en daarmee informatie bloot gegeven over het ontstaansproces van de iPhone.

Slide to unlock

Hij werkte daarmee nauw samen met Scott Forstall die eerder al ontslagen werd. Onder Forstall ontwikkelde Apple de skeuomorph design met onder andere gestikt leer en houten motiefjes. Huidige designer Ive hekelt het ontwerp echter en stapte over op het inmiddels geïntroduceerde flat design. Waarom Ive en Christie niet door één door konden is niet bekend, maar mogelijk heeft het te maken met de verschillende manier van inzicht over de interface van iOS.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • christie
 • ive
 • slidetounlock

ts iPhone 6 Renders

Zo ziet de Apple iPhone 6 er mogelijk uit

Geruchten ·

MacRumors heeft op basis van uitgelekte schema's alvast een render laten samenstellen van hoe de iPhone 6 eruit komt te zien. En in het uiteindelijk product herkennen we een ander bekend product van Apple. Namelijk de iPad.

Het is natuurlijk nog alles behalve zeker dat de volgende generatie iPhone er daadwerkelijk zo uit komt te zien. Het schema wat gebruikt is geeft bijvoorbeeld geen informatie over gebruikte materialen en afwerking, alleen de dimensies zijn erop vermeld. Echter op basis van meerdere geruchten moet het wel deze kant opgaan.

Apple iPhone 6 render
Ziet de iPhone 6 er zo uit?

En zoals inmiddels misschien wel bekend, komen er twee uitvoeringen van de nieuwe iPhone 6 uit. Eén met een 4,7 inch display (hierboven links weergegeven) en één met een nog groter 5,5 inch beeldscherm (de rechter variant). Mogelijk worden beiden niet tegelijk aangekondigd en volgt de 5,5 inch versie later in het jaar.

iPhone 6 family
De nieuwe iPhone 6 vergeleken met bestaande Apple-producten

Er zitten trouwens wel wat gekke wijzigingen in het iPhone-ontwerp. Zo verhuist de aan-/uitknop van rechtsboven naar links. En ook de True Tone-flitser lijkt die z'n intrede op de iPhone 5s maakte lijkt te zijn verdwenen. Dit maakt het verhaal er niet aannemelijker op maar we zullen moeten afwachten waar Apple mee komt.

Bron: Macrumors.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • render

ts Qualcomm Snapdragon Logo

Nieuwe Snapdragon 810 en 808 zijn Qualcomm’s antwoord op Apple A7

Telecomnieuws ·

Qualcomm heeft eindelijk een antwoord gevonden op Apple's 64-bit A7-processor. De nieuwe Snapdragon 810 en 808 zijn krachtige 64-bit processors met ondersteuning voor 4G (LTE) voor mobiele apparaten.

Qualcomm werd een beetje overvallen door de 64-bit A7-processor die Apple in de iPhone 5s toepast. Niet dat de markt vroeg om 64-bit processors, laat staan dat een gemiddelde consument er wat aan heeft, toch moet de overstap op den duur gemaakt worden. Qualcomm dacht alleen dat ze nog een paar jaar hadden. Nu 64-bit processors er zijn willen fabrikanten ze ook hebben. Qualcomm levert nu met de Snapdragon 810 en 808.

Qualcomm Snapdragon Cat6 LTE
Ook bestaande 4G-netwerken profiteren van nieuwe SoC

Ze moeten onze toekomstige high-end smartphones gaan aansturen en zijn gebaseerd op een 20nm procédé. Beiden ondersteunen categorie 6 4G (LTE). Dat is wat voorbarig want we hebben het dan over LTE Advanced met een theoretische datarate van 1,5 Gbps. Dergelijke netwerken zijn bijna nog nergens operationeel, laat staan commercieel beschikbaar.

SD, HD and 4K

De Snapdragon 810 gaat verder moeiteloos om met 4K-beeldschermen en verwerkt 1080p video op een maximale framerate van 120 beelden per seconde. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth 4.1, WiFi 802.11ac en USB 3.0. De Snapdragon 808 kan beeldschermen aansturen met een maximale resolutie van 2K. Ze zijn beiden opgebouwd uit een ARM Cortex-A57 en Cortex A-53 en ondersteunen cameramodules tot maximaal 55 megapixel. De eerste exemplaren van de Snapdragon 810 en 808 moeten in de tweede helft van 2014 beschikbaar komen voor klanten om mee te testen. De daadwerkelijke lancering zal in de eerste helft van 2015 plaatsvinden. Dan worden ook de eerste daadwerkelijke producten die er gebruik van maken verwacht. Qualcomm kondigde eerder al de 64-bit Snapdragon 610 en 615 aan maar die waren vooral voor mid-range producten bedoeld.

 • Tags:
 • 64bit
 • qualcomm
 • snapdragon808
 • snapdragon810
 • soc

ts Apple Consumers

Apple geeft toe: mensen willen grotere en goedkopere telefoons

Telecomnieuws ·

De rechtszaak tussen Apple en Samsung levert een aantal interessante interne documenten op. Zo laat een Apple-memo zien dat klanten iets willen wat zij niet hebben. Namelijk goedkopere en grotere telefoons.

Apple hield jarenlang vast aan 3,5 inch voor haar iPhones. Inmiddels zijn we weliswaar op 4 inch overgestapt maar dat is voor hedendaagse maatstaven nog steeds aan de kleine kant. Vergelijkbare formaten van de concurrentie zijn nagenoeg altijd instapmodellen of budgettelefoons. Bovendien kiezen klanten steeds vaker voor telefoons goedkoper dan 300 dollar. Telefoons die Apple niet in het assortiment heeft.

Apple what's going on
Apple don't have

Aan één van de kritiekpunten komt mogelijk binnenkort een einde. Verwacht wordt dat Apple in het najaar met een groter iPhone komt, mogelijk één van 4,7 inch en een ander van 5,5 inch. Algemeen aangenomen wordt dat de 4,7 inch versie eerder komt. Dat er een goedkopere iPhone uitkomt lijkt nagenoeg uitgesloten. Hiervoor moet je toch echt bij de oude modellen zijn die sterk in prijs zijn afgenomen.

Bron: Re/code

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • rechtszaak

ts Apple Wwdc14 Logo

Apple kondigt vermoedelijk iOS 8 aan op 2 juni tijdens WWDC

Telecomnieuws ·

Apple heeft zojuist bekend gemaakt wanneer het Worldwide Developers Conference plaatsvind. Tijdens het WWDC wordt doorgaans de nieuwste versie van iOS aangekondigd. Ook in de uitnodiging refereert Apple hieraan.

Apple kondigt vermoedelijk iOS 8 aan op 2 juni tijdens WWDC

We krijgen namelijk volgens Apple van 2 tot 6 juni de toekomst van zowel iOS als OS X te zien. Ook vorig jaar werd een nieuwe versie van iOS aangekondigd. Versie 7 was de meest radicale update van het besturingssysteem ooit. Het kwam Apple op veel kritiek te staan omdat het nog niet 'af' leek na z'n lancering. Die problemen zijn weliswaar de afgelopen tijd verholpen toch denken we dat Apple hier mee door gaat. Er zijn wel nieuwe functies te verwachten, maar iOS 8 zal voornamelijk een doorontwikkeling zijn van het huidige iOS 7. Naast iOS 8 wordt vermoedelijk een nieuwe versie van OS X aangekondigd en wellicht wat hardware. Denk dan voornamelijk aan nieuwe laptops of desktop computers. Nieuwe iPhones worden niet verwacht. Kaarten voor het event worden dit jaar verloot, voorheen moest je hiervoor een flink bedrag neerleggen.

 • Tags:
 • apple
 • ios8
 • wwdc

ts Apple Lens

Opgedoken patent hint op iPhone 6 met verwisselbare lens

Geruchten ·

Er duiken steeds meer berichten op dat de volgende generatie iPhone beschikt over een systeem waarop je zelf een lens kunt schroeven. En hoe ongeloofwaardig dat misschien ook klinkt, er zijn redenen om aan te nemen dat dit klopt.

Er doken namelijk onlangs foto's op van een iPhone waar de camera iets uitsteekt. Het leek ons in eerste instantie niet zo geloofwaardig omdat je het toestel dan niet plat op een tafel kunt leggen, maar Apple past het met de huidige iPod Touch al toe. Die licht uitstekende rand rondom de camera heeft echter een doel. Je kunt er namelijk een externe lens op schroeven.

iPhone 6 lens patent

Dat beweert althans dit nieuwe patent. Eerdere geruchten spraken over dezelfde 8 megapixel camera als op de iPhone 5S, wellicht met een grotere aperture. En het gezegde luidt dat het aantal megapixels niet van invloed is op de kwaliteit maar de lens. En als je die zelf kunt vervangen dan klinkt die 8 megapixel zeer plausibel. Het zou tevens een nieuwe markt kunnen creëren met lens-accessoires.

Via: AppleInsider.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • lens

ts iPhone 6 Air

Eerste renders iPhone 6 opgedoken naar aanleiding van schema

Geruchten ·

Nadat er eerder schema's waren uitgelekt van wat de iPhone 6 zou moeten worden, zijn nu al de eerste renders binnen. Ze moeten ons een idee geven van hoe de volgende generatie iPhone eruit komt te zien.

Het gaat om de schema's met daarop een 4,7 inch en een 5,7 inch grote iPhone. Wij hebben zo onze bedenkingen bij deze tekeningen, de renders zien er geloofwaardig uit. Maar ze lijken ook erg op de Nokia Lumia 925 als je het ons vraagt. Maar het is nog wat vroegtijdig om aan te nemen dat dit het is.

iPhone 6 render

Het idee is natuurlijk leuk, een render maken op schematische tekeningen. Maar feit is dat we nog niet weten welke materialen Apple precies wil gebruiken voor de nieuwe iPhone. Geruchten zijn er wel genoeg. Zo moet het scherm beschermt worden door saffier. En Apple kennende zal er wel het nodige metaal gebruikt worden.

Bron: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • render

ts iPhone 6c Sketch

“Schema nieuwe iPhone 6 ligt op straat”

Geruchten ·

Neem het volgende gerucht met een korreltje zout, vooral ook omdat het binnenkort 1 april is, maar interessant is hij wel. Dit overzicht laat namelijk de nieuwe line-up van Apple zien, met een 4,7 inch en een 5,7 grote iPhone.

Nu gaan er al langer geruchten dat Apple met een grotere iPhone bezig is. Mogelijk van 4,7 en van 5,5 inch groot. Dus erg onaannemelijk klinkt het niet, maar toch. Het plaatje geeft ook wat meer prijs over hoe deze iPhones eruit komen te zien.

Apple iPhone 6c render

Eén ding lijkt zeker; de nieuwe iPhone wordt plat. We zien zelfs dat de cameramodule iets uitsteekt. Dit gegeven alleen al doet ons vermoeden dat het nep is. Een iPhone moet lekker vlak op een tafel kunnen liggen. Onderdelen die uitsteken verhinderen dat. Maar er is meer te melden. Zo lijken de volumetoetsen op halve rondjes en is er nauwelijks een schermrand te bespeuren. Het ergste is echter dat deze nieuwe iPhone van plastic is gemaakt. Een iPhone 6c dus?

Bron: Mac Otakara

 • Tags:
 • iphone6
 • iphone6c
 • schema

ts Apple Emoji

Apple wil multiculturele emoticons

Opmerkelijk ·

Misschien heb je je er wel eens over verbaasd maar de emojis op de iPhone bevatten alleen maar blanke mensen. Niet echt een afspiegeling van de samenleving en dat realiseren ze zich bij Apple ook. Tijd dus voor een update.

Apple wil multiculturele emoticons

De standaard emoticons op je iPhone, beter bekend als emoji's, bevatten 400 plaatjes uiteenlopend van vlaggen, voedsel tot mensen. Die laatste zijn opvallend altijd van het Kaukasische ras. Blank dus. MTV vroeg Apple om opheldering en die hebben inmiddels gereageerd. De emoji's zijn een gestandaardiseerde set plaatjes en dus niet eigenhandig door Apple aan te passen. Toch gaan ze met het orgaan dat daarover gaat overleggen of ze wat kunnen doen om de set aan te passen. Een tijdschema wordt niet gegeven en er bestaat zelfs een mogelijkheid dat het er nooit van zal komen.

Bron: Act.mtv.com

 • Tags:
 • apple
 • emoji
 • emoticons

ts Apple iPhone s

Apple wist al 500 miljoen iPhones te verkopen

Telefoonnieuws ·

Iemand op deze planeet loopt zonder dat te weten met de 500 miljoenste iPhone rond. Apple bracht de iPhone in 2007 op de markt en sindsdien volgen de verkooprecords elkaar op in rap tempo. Inmiddels hebben ze er een half miljard van verkocht.

De iPhone. Gehaat en geliefd. Feit is dat het ding enorm goed verkoopt, ondanks voorspellingen en trends. Het succes heeft zelfs Apple verrast. Zij stelden zichzelf tot doel om in het eerste jaar 10 miljoen van te verkopen. Het werden er uiteindelijk 13,7 miljoen. Inmiddels gaan er tijdens het openingsweekend van een nieuwe iPhone bijna net zoveel over de toonbank. Het succes was dus niet meteen.

iPhone sales fiscal quarter and overall

Sterker nog, de mijlpaal van 100 miljoen verkochte iPhones werd pas in 2011 bereikt, 4 jaar later dus. De volgende 100 miljoen volgden al in 2012. In datzelfde jaar werd de grens van 300 miljoen verkochte iPhones ook doorbroken. In 2013 ging het tempo zelfs nog even omhoog waarmee Apple iedere critici de mond snoert en op eenzame hoogte beland. En voor 2014 staan weer nieuwe records te wachten als de iPhone 6 uitkomt met vermoedelijk een groter beeldscherm.

Bron: Forbes.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • record

ts Itunes Android

Apple brengt iTunes Store mogelijk naar Android

Geruchten ·

Apple zou overwegen om de iTunes Store naar Android-gebruikers te brengen. Ook zou het bedrijf een streaming muziekdienst willen beginnen vergelijkbaar met Spotify. Dit alles om de dalende inkomsten uit muziek een halt toe te roepen.

Apple heeft al een streaming muziekdienst in de vorm van iTunes Radio, maar daar kan de playlist niet zelf samengesteld worden. Als die optie wel wordt toegevoegd zou het beter kunnen concurreren met bijvoorbeeld Spotify dat tot op heden erg succesvol is gebleken. Apple zou momenteel met diverse labels in gesprek zijn om dat mogelijk te maken.

Google Nexus 5 running iTunes
Toekomstmuziek?

De komst van de iTunes Store naar Android is een grotere verrassing. Ooit zag Steve Jobs er niets in, hij zag er niets in om Android-gebruikers "blij te maken". Toch is het porten van de iTunes Store naar Android een logische manier om extra geld te verdienen. De markt voor Android groeit erg hard, harder dan Apple's eigen iOS-markt. Bovendien lopen de inkomsten uit muziek terug. Eerder al ging het gerucht dat Apple van iTunes Radio een aparte iOS-app wou maken. Hiermee zou het een stuk zichtbaarder worden op diverse iPhones.

Bron: Billboard.com

 • Tags:
 • android
 • itunes
 • itunesradio
 • itunesstore
 • streaming

ts Apple iPhone 6 Bling My Thing

Japanse hoesjesmaker lekt mogelijk ontwerp Apple iPhone 6

Geruchten ·

Een Japanse hoesjesmaker heeft misschien wel het ontwerp van de volgende generatie iPhones gelekt. Misschien, want er zijn genoeg redenen om te twijfelen aan de plaatjes.

Zo zien we aan de achterzijde een relatief kleine opening voor de LED-flitser en niet de langwerpige variant die we ook op de iPhone 5s vinden. Juist die True Tone flitser is één van de speerpunten van de 5s. Daarnaast zien we de knoppen aan de zijkant niet terug. Mogelijk zijn ze verzonken in het hoesje, maar opvallend is het wel.

Apple iPhone 6

In de afbeelding is wel vrij goed terug te zien dat de schermrand flink is afgenomen. Ook dit strookt met eerdere geruchten. Verder lijkt de omgevingslichtsensor verplaatst te zijn naar boven de luidspreker. Dit lijkt niet erg logisch.

Apple iPhone 6 rear

Er is dus genoeg om te twijfelen aan deze foto's. Wel komen ze overeen met eerdere geruchten die spreken over een grotere iPhone. Mogelijk lanceert Apple twee nieuwe varianten; één van 5.5 inch en één van 4.7 inch, beiden voorzien van glas van saffier. Maar totdat Apple de opvolger van de iPhone 5s daadwerkelijk aankondigt is alles mogelijk.

Via: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6

ts iPhone Logo Blur

“Volgende iPhone heeft optische beeldstabilisatie”

Geruchten ·

Apple's nieuwste iPhone zal volgens nieuwe geruchten een betere camera krijgen. Dat is op zich geen verrassing, maar hoe dat gerealiseerd zou worden tot op heden wel. Apple wil namelijk optische beeldstabilisatie (OIS) toepassen.

Andere fabrikanten passen deze techniek al langer toe om onbewogen foto's te kunnen schieten. Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat onbedoelde bewegingen worden tegengegaan. Iets wat met mobiele telefoons een absolute must is want foto's worden nagenoeg nooit met een statief gemaakt.

iPhone camera blur
Bij OIS worden bewegingen opgeheven

Apple zou hiervoor de producten van InvenSense gebruiken. Het aandeel van dit bedrijf ging de afgelopen dagen hard omhoog op geruchten met de samenwerking met Apple. De iPhone 5s werd zonder optische beeldstabilisatie aangekondigd. Apple past wel software-matige stabilisatie toe om onbewogen foto's te schieten, echter dat werkt maar tot op zekere hoogte.

Bron: Fool.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • ois

ts Healthbook Icon

Nog aan te kondigen Healthbook-app moet van iPhone fitness-tracker maken

Geruchten ·

Apple zou samen met de volgende versie van iOS een nieuwe app introduceren genaamd Healthbook. Deze app moet een verzameling worden van gegevens over iemands hartslag, bloeddruk en dagelijkse activiteiten.

Apple lijkt hiermee flink in te willen zetten op fitness-achtige toepassingen. Voorlopig lijkt het erop dat de Healtbook-app alleen data verzamelt en weergeeft. Waarmee deze data wordt verzamelt blijft nog onduidelijk. Hiervoor zou een nieuwe productcategorie geïntroduceerd kunnen worden maar wellicht werkt de app ook samen met bestaande accessoires.

Healthbook intro

De app lijkt qua uiterlijk en werking op de Passbook-applicatie. Er zijn verschillende kaarten voor onder meer bloedonderzoek, hartslag, hydratatie, bloeddruk, activiteiten, voeding en bloedsuiker. Apple heeft diverse nieuwe medewerkers aangenomen die gespecialiseerd zijn in enkele van de hier genoemde onderwerpen. Voorbeelden zijn fitness-expert Jay Blahnik en Dr. Michael O’Reilly die ondermeer gespecialiseerd is in onderzoek in pulsoximeters waarmee de hoeveelheid zuurstof in het bloed gemeten kan worden.

Healthbook cards

Het lijkt voor de hand te liggen dat de Healtbook-app samenwerkt met externe accessoires en dus niet louter op de iPhone draait. Hier is een mogelijkheid voor een iWatch die dan voorzien zou moeten zijn met diverse sensoren waaronder een hartslagmeter. Ook de Galaxy S5 van Samsung beschikt over een hartslagmonitor.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • fitness
 • healthbook
 • ios8

ts One More Thing

Specificaties Apple iPhone 6 liggen mogelijk op straat

Geruchten ·

De aankondiging van de volgende generatie iPhone ligt mogelijk nog een eind weg, een deel van de specificaties liggen mogelijk nu al op straat. Speerpunt van de volgende iPhone; sneller, groter en dunner.

Zo zou volgens Sonny Dickson de opvolger van de iPhone 5S een dikte hebben van slechts 5,59 millimeter. Het scherm krijgt een nieuwe resolutie en pixeldichtheid van 389 PPI. Hiermee wordt mogelijk de term Ultra-Retina toegepast. Apple kiest verder voor een nieuwe A8-processor die op maar liefst 2,6 GHz geklokt is.

iPhone slimmer
De iPhone is alvast op dieet

Deze specificaties roepen wel de nodige vragen op. Een telefoon van krap 5,6 millimeter dik is namelijk niet 'dik'. Vooral als je bedenkt dat de huidige iPhone 7,6 millimeter dik is. Het gerucht dat de volgende iPhone rond de 6 millimeter dik zou worden klonk overigens al eerder. Ook de verhoogde kloksnelheid lijkt wat aan de hoge kant. De A7-processor in de 5S draait op 1,3 GHz. Een verdubbeling klinkt mooi maar Apple doet dat alleen als het wat oplevert. Voor de marketing zullen ze het niet doen. Al met al zullen we nog even geduld moeten hebben voordat we het definitieve oordeel hebben.

Bron: @SonnyDickson

 • Tags:
 • a8
 • apple
 • dickson
 • iphone6

ts Flappy Bird Restart

Flappy Bird komt mogelijk terug

Opmerkelijk ·

De Vietnamese ontwikkelaar van het populaire spel Flappy Bird meldt dat hij het spel mogelijk terugbrengt in de winkels van Android en iOS. Eerder nog haalde hij het spel offline omdat het te verslavend zou zijn.

Flappy Bird komt mogelijk terug

Mogelijk komt Dong Nguyen daar op terug, misschien geholpen door de enorme cash-flow die het spel genereerde. Volgens onbevestigde berichten zou het hem dagelijks 50.000 dollar opleveren. Mocht het spel terugkomen, iets wat nog allesbehalve zeker is, dan zal het spel voorzien worden van de nodige waarschuwingen. Om de zoveel tijd zou ook een melding in beeld kunnen verschijnen om een pauze te nemen. Het spel verwierf in korte tijd een cult-status en de plotselinge beëindiging hier daar misschien ook wel bij. Telefoons, onder andere iPhones, met het spel werden na het offline halen ervan voor vele duizenden dollars te koop aangeboden.

Bron: Rollingstone.com

 • Tags:
 • flappybird

ts Apple Not A7 But A8

“TSMC begonnen met Apple A8-processor voor iPhone 6”

Geruchten ·

Het Taiwanese TSMC zou alvast begonnen zijn met de fabricage van de volgende generatie Apple-processor; de A8. Deze moet onder andere terechtkomen in de iPhone 6. Dat de productie zo vroeg al van start gaat is opvallend.

Een aankondiging van de opvolger van de iPhone 5s wordt namelijk nog lang niet verwacht. Dat TSMC dan toch alvast begonnen is met de A8-processor is opmerkelijk omdat hiermee lijkt te worden aangegeven dat een groot deel van de specs van de iPhone 6 al in steen gebeiteld staat. Apple legt de lat voor de iPhone 6 dus óf erg laag of ze zijn juist heel erg zeker van hun zaak en weten wat ze willen.

Apple A7 processor
De A7-processor in de iPhone 5s

De iPhone 5s werd vorig jaar op 10 september aangekondigd. De verwachting voor de lancering van de iPhone 6 verschilt niet veel met die datum. Apple wil mogelijk een groter 4,8 inch display toepassen met de quantum dot techniek. Hierdoor moet een groter kleurengamma ontstaan. Amazon gebruikt dezelfde techniek in de Kindle Fire HDX-tablet. Eerder maakte Samsung vooral processors voor Apple, maar sinds de vele rechtszaken tussen beide probeert Apple op zoek te gaan naar alternatieve producenten.

Bron: AFP

 • Tags:
 • a8
 • apple
 • iphone6
 • processor
 • tsmc

ts Facade iPhone 6 Nowhereelse

“De iPhone 6 heeft geen schermranden”

Geruchten ·

Een opgedoken frontje van de iPhone 6 lijkt te verklappen dat de volgende iPhone helemaal geen schermrand heeft. Voordeel hiervan is dat ondanks het scherm groter is het toestel niet in omvang is toegenomen.

Als dit gerucht waar is natuurlijk. Dat is nog maar de vraag. We zien namelijk ook geen ruimte tussen de bedieningsknop en het scherm. Apple past sinds de iPhone 5S daarin een vingerafdrukscanner toe en als het scherm zo dicht op die knop zit zou dat onbedoelde acties kunnen veroorzaken.

Apple iPhone 6 bezel

Of dit het dus gaat worden is nog onbekend. Duidelijk lijkt wel dat de iPhone 6 over een nieuw type beeldscherm gaat beschikken. Apple past om de twee generaties een nieuw beeldscherm toe. Zo kreeg de iPhone 5 een groter scherm en kreeg de iPhone 4 een hoge resolutie Retina-display mee. En met almaar groter wordende smartphones en het succes daarvan kan Apple simpelweg niet achterblijven.

Via: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • apple
 • bezel
 • iphone6

ts Oppenheimer money

Financiële topman Apple vertrekt

Telecomnieuws ·

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat haar financiële man, Peter Oppenheimer, eind september vertrekt. Onder leiding van Oppenheimer werd Apple één van de meest winstgevendste bedrijven ooit mede dankzij ingewikkelde belastingontwijkende constructies.

Financiële topman Apple vertrekt

Oppenheimer was 18 jaar werkzaam bij het bedrijf maar vindt het nu welletjes geweest. Hij wil meer tijd vrijmaken voor familie en vakantie en is daarnaast voornemens om z'n piloten-opleiding af te ronden. Ondanks deze goede voornemens is Oppenheimer ook recentelijk toegetreden tot de Raad van Bestuur van Goldman Sachs, het lijkt er dus meer op dat hij toe was aan iets nieuws. Zijn functie wordt vanaf september overgenomen door tweede man Luca Maestri die voordat hij bij Apple in dienst trad bij Nokia Siemens Networks, Xerox en General Motors werkzaam was. Vanaf september mag hij de kapitaalreserves beheren en het succes van de iPhone verder uitbouwen.

 • Tags:
 • apple
 • cfo
 • maestri
 • oppenheimer

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 9

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor Apple iPhone 3G S, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S en de iPhone 5C.

Apple iPhone - iOS 6.1.6 en 7.0.6

Een beveiligingsupdate deze week voor de iPhone 3GS en hoger. Het gaat om het dichten van het SSL/TS-lek die schijnbaar bij Apple zo belangrijk geacht werd dat zelfs de oude 3GS die nog onder iOS 6 draait werd geüpdatet. De andere iPhones, waaronder de iPhone 5S en 5C krijgen een nieuwe iOS 7 versie. Updaten kan via het toestel zelf al is het natuurlijk ook mogelijk om dat via de computer en iTunes te doen.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!

 • Tags:
 • firmware update friday
 • iphone

ts Touching iPhone

Ernstig lek in iOS maakt keyloggen mogelijk

Telecomnieuws ·

Gebruikers met een iPhone opgelet: een veiligheidslek in iOS maakt het mogelijk dat apps kunnen meelezen met wat je op je toetsenbord invoert. Apple moet het lek nog dichten.

Het besturingssysteem van de iPhone krijgt het de laatste flink tijd te verduren. Werd eerst nog een ernstig SSL-lek gedicht, waarover vrijdag tijdens Firmware Friday meer, ditmaal is het een lek dat keyloggen mogelijk maakt.

iOS keylog monitoring
Een bijgehouden bestand met coördinaten

Een keylogger leest mee met je toetsenbord. Alles wat je invoert, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden, kan dan door derden worden ingezien. Hiervoor moet wel een app draaien op de iPhone van de gebruiker, maar deze zou zich in theorie altijd als een andere app voordoen. Gelukkig scant Apple vooraf apps voordat ze in de App Store terechtkomen, maar er is altijd een kans dat ontwikkelaars hier moedwillig gebruik van maken. Volgens de bron zal het probleem met de volgende grote versie van iOS zijn opgelost. Wanneer deze iOS 7.1 versie exact uitkomt is echter nog onbekend.

Bron: FireEye.com

 • Tags:
 • apple
 • ios
 • iphone
 • keylog

ts Flesky Ios

Nog een alternatief toetsenbord voor iOS

Telecomnieuws ·

Nadat SwiftKey met een alternatief toetsenbord voor iPhone-gebruikers kwam, komt nu ook Flesky naar het iOS-platform toe. In tegenstelling tot SwiftKey werkt Flesky met een SDK die ontwikkelaars in hun apps kunnen gebruiken.

Even terug naar vorige maand. SwiftKey bracht een aparte app uit voor iPhone-gebruikers. Hiermee was het bekende toetsenbord tenminste in die ene app te gebruiken. Handig als je snel even wat tekst wilt invoeren. Minder handig als je andere apps wilt gebruiken.

Daar speelt Flesky nu handig op in want met het vrijgeven van een SDK kunnen ontwikkelaars het toetsenbord integreren in hun eigen app. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is het voor gebruikers mogelijk om te kiezen tussen het native toetsenbord van de iPhone en dat van Flesky. Eigenlijk is er geen reden voor ontwikkelaars om dit niet toe te passen, het Flesky-toetsenbord is vrij om te gebruiken.

 • Tags:
 • flesky
 • ios
 • iphone
 • keyboard

ts iPhone s

Afgelopen kwartaal meer iDevices verkocht dan Windows PC’s

Telecomnieuws ·

De nachtmerrie van Microsoft is uitgekomen; voor het eerst zijn er meer iPhones en iPads verkocht dan Windows PC's. Oude traditionele computers leggen het al langer af tegen mobiele apparaten van voornamelijk de concurrentie.

Het kantelpunt is belangrijker dan wellicht in eerste instantie gedacht. Slechts één bedrijf weet met slechts een handjevol producten alle Windows-makers samen te verslaan. Dat zegt iets over hoezeer de PC-industrie in het slop zit maar het is vooral slecht nieuws voor Microsoft. Er worden nog wel PC's verkocht maar het loopt terug en bovendien worden er veel meer tablets en iPhones verkocht.

iDevices PCs benedictevans

Microsoft probeert met Windows RT en Windows 8 het tij weliswaar te keren maar dat lijkt niet voldoende om de groei van Apple's iDevices tegen te gaan. Enig pluspunt voor Microsoft is dat de verkoop van Windows Phones wel in de lift zit. Je kunt discussiëren of dit voor het bedrijf snel genoeg gaat, maar het is dus niet alleen maar ellende in Redmond.

Bron: Ben-evans.com

 • Tags:
 • apple
 • idevices
 • microsoft
 • pc

ts iPhone 6 Japan

Japanner alvast in de rij voor de Apple iPhone 6

Opmerkelijk ·

Hij wordt nog lang niet verwacht maar toch staat er al iemand in de rij om als eerste een iPhone 6 te bemachtigen. Mogelijk zal hij nog vele maanden moeten wachten voor de Apple Store in Japan.

Japanner alvast in de rij voor de Apple iPhone 6

Het zou gaan om iemand die zich Yoppy noemt en daar als straatartiest werkzaam is. Hij is gehuld in een iPhone-pak en is volgens diverse berichten van plan om daar net zo lang te bivakkeren totdat de iPhone 6 uitkomt. Als het een beetje tegenzit kan dat nog wel 7 maanden duren. Dan is het namelijk precies een jaar geleden dat de iPhone 5s samen met de 5c aangekondigd werd. Mogelijk brengt Apple ook dit jaar twee iPhones uit; één met een 4,8 inch scherm en een 5,5 inch exemplaar. Voor welk model Yoppy in de rij staat is nog onbekend, maar daar heeft hij dus nog genoeg tijd voor om over na te denken.

Via: Phonearena.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • yoppy

ts iPhone 6 Mornray886

Dit zouden de eerste afbeeldingen van de iPhone 6 kunnen zijn

Geruchten ·

Er is een foto opgedoken waarop componenten van de Apple iPhone 6 te zien zouden zijn. We zien een beeldscherm zonder een noemenswaardige rand en met een duidelijk iPad-achtig uiterlijk.

Het is alleen wat vroeg in het jaar om afbeeldingen van nieuwe iPhones te verwachten. Normaliter lekken afbeeldingen van componenten wel eerder in het jaar uit, maar dat zijn dan kleine onderdelen zoals knoppen etc. Het gaat hier om het hele ontwerp en het is wat optimistisch om te denken dat dit het dan is.

Apple iPhone 6

We sluiten daarom een hoax of een Chinees namaak-apparaat daarom niet uit. Het lek is ook afkomstig van een nieuw Twitter-account en dat roep altijd vraagtekens op. Toch hopen we dat de mensen van Apple even meekijken want het product ziet er wel erg gelikt uit. En als dit de opvolger van de iPhone 5s mag worden dan zal het ongetwijfeld weer een verkoophit worden.

Bron: @mornray886

 • Tags:
 • apple
 • iphone6

ts Flappy Bird Dead

Maker Flappy Bird spreekt; spel offline voor jullie eigen bestwil

Opmerkelijk ·

De maker van het verslavende spel Flappy Bird heeft eindelijk weer wat van zich laten horen. In een interview verklaart hij het spel offline te hebben gehaald omdat het té populair en verslavend geworden was.

Maker Flappy Bird spreekt; spel offline voor jullie eigen bestwil

De bedoeling van Dong Nguyen was om een eenvoudig spelletje te maken die je zou kunnen spelen als je een paar minuten vrij had. Wat hij echter zag was dat mensen er uren mee bezig waren en zwaar gefrustreerd raakten over lage scores. De grote media-aandacht die hij er zelf mee kreeg beviel hem ook niet echt. Allemaal zaken die Nguyen zichzelf niet tot doel had gesteld bij het vrijgeven van het spel. Tijd om mensen uit hun lijden te verlossen. Het het komt ook niet meer terug aldus de ontwikkelaar. Ook eBay helpt mee om het Flappy Bird-virus te bestrijden. Zij hebben de iPhones die met het spel ter veiling werden aangeboden offline gehaald. Exemplaren met Flappy Bird moesten bijna 100.000 dollar opbrengen. En dus begint de zoektocht naar de volgende hype.

Bron: Forbes.com

 • Tags:
 • flappybird
 • nguyen

ts Flappy Bird Game Over

Doodsbedreigingen voor maker Flappy Bird na offline halen app

Opmerkelijk ·

Het relatief eenvoudige spel Flappy Bird werd een regelrechte hype en wij werd vervolgens overspoelt door ongevraagde aandacht. Hij verlangde terug naar de anonimiteit en haalde het populaire spel offline. En dat werd hem niet in dank afgenomen.

Veel mensen vinden het blijkbaar nodig om via Twitter hun ongenoegen te uitten in de vorm van doodsbedreigingen. Misschien zijn de meeste onschuldig bedoelt, dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Laat staan dat de maker van het spel, Dong Nguyen, erop zit te wachten.

Flappy Bird Users are unhappy

CNBC-medewerker Eli Langer somde de vele doodsbedreigingen op en het resultaat is zowel kansloos als zielig. Lieve mensen; het is maar een spel! Bovendien zijn er vele alternatieven verkrijgbaar. Gewoon even zoeken op 'Flappy Bird' in je app store en je wordt om de oren geslagen door de grote hoeveelheid imitaties. En als je liever het echte spel hebt dan kun je altijd nog voor veel geld een iPhone op eBay kopen waarop Flappy Bird is geïnstalleerd.

Bron: @EliLanger

 • Tags:
 • doodsbedreiging
 • flappybird

ts Alexey Sobolev

Olympische snowboarder ontvangt 2.000 berichten na tonen telefoonnummer

Opmerkelijk ·

Blijkbaar zat de Russische snowboarder Alexey Sobolev om aandacht verlegen. Het leek hem daarom een goed idee om z'n telefoonnummer op z'n helm te zetten tijdens z'n run in de Olympische Spelen in Sotsji. Het resultaat loog er niet om.

Olympische snowboarder ontvangt 2.000 berichten na tonen telefoonnummer

Zo ontving Alexey meer dan 2.000 berichten op z'n iPhone waaronder een aantal naaktfoto's. Z'n iPhone vond de spontane aandacht echter niet zo leuk en crashte door de grote hoeveelheid berichten. De motieven van de 22 jarige Alexey blijven schimmig, volgens een verslaggever zou hij zich vervelen. Maar misschien zocht hij vrouwelijk contact en vond hij het inschrijfgeld van de lokale datingsite te hoog. Dit is trouwens niet het eerste akkefietje met Sobolev. Hij filmde zijn run met een GoPro en plaatste de beelden online. Het filmpje werd echter offline gehaald vermoedelijk vanwege de strikte uitzendrechten.

Via: Instagram.com

 • Tags:
 • olympischespelen
 • snowboard
 • sobolev

ts iPhone 5 Flappybird Ebay

Levendige handel ontstaan in iPhones met Flappy Bird

Opmerkelijk ·

Het is niet meer mogelijk om Flappy Bird te downloaden uit de App Store en Google Play. En mocht je koste wat kost het populaire spel willen hebben dan kun je terecht op eBay. Daar worden iPhones met daarop het spel voor duizenden dollars aangeboden.

Levendige handel ontstaan in iPhones met Flappy Bird

Je moet er dus wat voor overhebben om Flappy Bird te kunnen (blijven) spelen. Het eenvoudige spel verwierf een cultstatus en de maker kon de aandacht die daarbij hoorde niet aan en haalde de app offline. Tot ieders verbazing want hij verdiende naar verluidt zo'n 50.000 dollar per dag aan het spel. Nu het spel niet meer vrij verkrijgbaar is zien sommigen een kans en bieden hun iPhone met daarop Flappy Bird te koop aan op eBay. Voor een iPhone 5s met daarop Flappy Bird moet flink in de buidel getast worden, het laatste bod staat op $99.900. Denk niet dat een iPhone 5 veel goedkoper is. Daar staat een bod op van 90.200 dollar! Android-gebruikers hoeven geen geld uit te geven. Op internet zijn veel plekken te vinden waar je het APK-installatiebestand kunt downloaden.

Bron: eBay (1), (2)

 • Tags:
 • flappybird
 • handel

ts Camera Module iPhone

Camera Apple iPhone 6 krijgt mogelijk f/1.8 grote aperture

Geruchten ·

Er zijn geruchten gesignaleerd die specifiek gaan over de camera in de iPhone 6, of hoe de opvolger van de iPhone 5s ook moge heten. Naast een extra grote aperture zou de sensor groter zijn dan 10 megapixel en dan is er nog iets met het filter.

Maar we beginnen met de resolutie. Tot op heden werd aangenomen dat Apple voor de opvolger van de iPhone 5s gebruik zou blijven maken van 8 megapixel. Op zich is die resolutie niet zo van belang, behalve als je er net als met de Lumia 1020 en Xperia Z1 digitaal mee wilt inzoomen. Apple leek duidelijk voor de fotokwaliteit te kiezen door mogelijk beeldstabilisatie toe te passen. Nu zeggen insiders toch dat Apple kiest voor een hogere resolutie van minstens 10 megapixel.

Apple iPhone 5s
De huidige iPhone 5s

Een andere manier voor Apple om de foto-kwaliteit te verbeteren is door de aperture te vergroten. Van f/2.2 in de iPhone 5s naar mogelijk f/1.8. Dit zou het schieten van foto's in donkere omstandigheden ten goede komen. Het derde gerucht gaat over het filter. Apple zou mogelijk met het Japanse JSR in zee gaan om de filters voor de iPhone 6 te leveren. Het bedrijf heeft ook verwisselbare filters maar ondanks dat Apple zelf ook een patent hierop heeft is het vrij onwaarschijnlijk dat de iPhone 6 hierover beschikt.

Bron: Mobile.it168.com

 • Tags:
 • aperture
 • apple
 • filter
 • iphone6
 • jsr

ts Apple Solar

Apple iPhone 6 heeft wellicht zonnepanelen in beeldscherm

Geruchten ·

De geruchten over de iPhone 6 nemen een bizarre wending. Nieuwe geruchten spreken dat Apple mogelijk zonnepanelen wil integreren in het front paneel. Hierdoor zou de batterij het net iets langer kunnen volhouden.

Nu staat Nederland bekend om z'n regenachtig klimaat, toch zouden ook wij wat hebben aan een door zonnepanelen aangedreven iPhone. Zelfs bij bewolking levert het namelijk stroom op. Het gerucht vindt z'n oorsprong in een afgesloten contract met GT Advanced Technologies. Dat bedrijf moet voor Apple op grote schaal Sapphire glas gaan leveren. Apple gebruikt de glassoort momenteel alleen ter bescherming van de cameramodule in de iPhone 5 en de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S.

iPhone solar panels
En laden maar...!

Mogelijk dat vanaf de iPhone 6 het hele beeldscherm beschermt gaat worden door het hardere saffier in plaats van Gorilla Glass. Vacatures van dat bedrijf zouden wijzen op een mogelijkheid dat de van saffier gemaakte panelen worden samengevoegd met zonnepanelen. Apple zou zelf ook al enkele pantenten hebben laten registeren die wijzen op een dergelijke techniek. Wij zijn wel de laatste die zullen tegenspreken dat Apple met dergelijke technieken bezig is. Of deze in de iPhone 6 terecht zullen komen is hoogst onwaarschijnlijk. Saffier is relatief duur, al is de prijs ervan wel sterk gezakt. Om het Gorilla Glass te vervangen moet de prijs nog verder naar beneden. Daarnaast is Apple zeer terughoudend om nieuwe technieken in de populaire iPhone toe te passen. Dat neemt niet weg dat we het wel hopen. Een beetje extra batterij is altijd meegenomen.

Bron: Seekingalpha.com

 • Tags:
 • iphone6
 • saffier
 • sapphire
 • solar

ts Ios In The Car

Video toont werking Apple’s iOS in the Car

Telecomnieuws ·

Apple heeft een nieuwe markt voor ogen; de automobielindustrie. Iedere fabrikant heeft z'n eigen dashboard en unieke werking daarvan. Hoogtijd om duidelijkheid te scheppen en iOS naar de auto te brengen. Een demo duikt vandaag op.

Er waren al wat screenshots uitgelekt van 'iOS in the Car' maar de exacte wisselwerking met een iOS 7-apparaat bleef onduidelijk. Het is namelijk de bedoeling dat je met een iPhone 5 of later een auto die 'iOS in the Car' ondersteunt kunt bedienen.

De maker van de video, Troughton-Smith, meldt verder dat er ondersteuning is voor meerdere resoluties en touchscreens. Er is geen mogelijkheid tot invoegen van tekst, alles moet via de stem worden ingevoerd. Bovendien zegt hij dat er qua grafische interface nogal wat werk te verzetten is. Verwacht iOS in the Car dus niet op zeer korte termijn in je auto.

 • Tags:
 • ios
 • iosinthecar

ts iPhone 5S In Box

Apple: Vorig kwartaal 51 miljoen iPhones verkocht

Telecomnieuws ·

De officiële cijfer zijn binnen; Apple verkocht in het eerste fiscale kwartaal van 2014 dat loopt van oktober tot en met december 2013 maar liefst 51 miljoen iPhone's. Dat is een record maar is toch minder dan verwacht.

Uitgegaan werd namelijk van een verkoop van iets meer dan 55 miljoen iPhone's. Dat is een record, nooit eerder verkocht Apple zoveel iPhone's in één kwartaal. Hoeveel precies van welk model zijn verkocht maakt Apple niet bekend.

Apple numbers first fiscal quarter 2014

Voor het eerst sinds jaren verdient Apple ook weer meer per verkochte iPhone. Jarenlang daalde de zogenaamde Average Selling Price. Het keerpunt werd vermoedelijk ingezet door de introductie van de iPhone 5S en de voordelig te produceren iPhone 5C. En alhoewel de bomen bij Apple tot in de hemel lijken te groeien zijn de cijfers wel beneden verwachting. Analisten gingen uit van nog hogere verkopen. Het aandeel Apple staat dan ook in de voorhandel op een groot verlies van ruim 7%.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • record

ts groot r iPhone 6

“Apple iPhone 6 krijgt 4,8 inch scherm en 802.11ac WiFi”

Geruchten ·

Ze zouden er bij Apple uit zijn; de volgende iPhone krijgt een 4,8 inch groot beeldscherm mee en beschikt daarnaast over het snellere 802.11ac WiFi. De huidige iPhone moet het nog doen met een scherm van 4 inch groot.

En omdat we 4 inch vandaag de dag niet echt groot meer vinden moet ook Apple zich aanpassen. Op zich is een nieuwe beeldscherm geen grote verrassing. Apple ververst om de twee iPhone het beeldscherm. Zo werd de iPhone 5 met een groter 4 inch uitgerust en de iPhone 4 kreeg als eerste een Retina-scherm mee.

iPhone 6 of 4.8 inch
Heel veel groter hoeft de iPhone er niet op te worden

Een andere no brainer is dat de iPhone 6, of iPhone Air zoals hij ook wel eens aangeduid wordt, beschikt over het snellere 802.11ac WiFi. Van de iPhone 5S werd al verwacht dat hij hierover zou beschikken omdat Apple al langer deze snellere variant ondersteunt in nieuwe producten. Met 802.11ac zijn in theorie snelheden mogelijk van 1 Gbps en is ongeveer 3 maal sneller dan 802.11n WiFi.

Via: Apple Insider

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • iphoneair
 • wifiac

ts Swiftkey Note App Ios Evleaks

SwiftKey komt naar iPhone toe

Geruchten ·

Het ziet ernaar uit dat SwiftKey, het populaire toetsenbord van Android, naar de iPhone komt. Apple bezit nu nog het alleenrecht op typen op een iPhone. Maar voordat we te vroeg juichen, het lijkt voorlopig nog om een aparte app te gaan.

Android-gebruikers vervangen het standaard toetsenbord in een oogwenk door een ander exemplaar. Voorbeelden zijn SwiftKey en Swype. Je installeert ze in een mum en er zijn bovendien nog vele thema's beschikbaar. Gebruikers met een iPhone hebben dat niet. Zij zitten vast aan het standaard toetsenbord dat Apple bedacht en gemaakt heeft. Op zich niets mis mee, hij werkt goed en vlot, maar het is niet zo uitgebreid als Swype of SwiftKey.

SwiftKey Note App

Dit laatste laat het er niet bij zitten en omzeilt de regels van Apple door met een aparte app te komen. We hebben er een screenshot van binnen en het lijkt erop dat de app weliswaar gebruik maakt van het standaard toetsenbord in iOS maar daarboven toch de voor SwiftKey bekende suggesties weergeeft. Het is een begin maar het vervangt bij lange na niet het beperkte toetsenbord waar iPhone-gebruikers al jarenlang mee moeten werken. Wanneer SwiftKey Note voor iOS uitkomt is niet bekend.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • apple
 • ios
 • iphone
 • swiftkey
 • toetsenbord

ts Apple iPhone Spinning Ball Of Death

Apple belooft fix voor reboot-bug in iOS 7

Telefoonnieuws ·

Misschien ben je er wel eens tegen aan gelopen; je iPhone met iOS 7 start spontaan opnieuw op en je ziet een zwart of wit scherm. De getoonde kleur is afhankelijk van de kleur van je iPhone. Apple zegt met een fix te komen.

Apple belooft fix voor reboot-bug in iOS 7

Dat is het goede nieuws, het slechte nieuws is dat die fix nog wel enige tijd op zich kan laten wachten. Volgens Apple zal het probleem met versie 7.1 van iOS verholpen zijn. Al langer wordt gezegd dat die pas ergens in maart verwacht wordt. Al weet je het met Apple maar nooit. Het probleem zou niet gerelateerd zijn aan de hardware, dus het maakt niet uit of je nou een nieuwere iPhone 5S of een oudere iPhone 4S hebt. Zolang je maar iOS 7 draait. Apple is achter de schermen wel druk bezig aan de nieuwe iOS 7.1 update. Diverse beta's zijn al uitkomen. Naast diverse bugfixes, waaronder dit reboot-probleem, wordt 7.1 ook voorzien van enkele uiterlijke wijzigingen.

Bron: Mashable.com

 • Tags:
 • apple
 • bug
 • ios71
 • iphone
 • reboot

ts Candy Crush

Candy Crush-maker wil handelsmerk op woord 'candy'

Opmerkelijk ·

De Britse makers van het populaire spel Candy Crush willen een merknaam laten vastleggen op het woord 'candy'. Een aanvraag is al ingediend bij het Amerikaanse USPTO. Het lijkt de makers er op dit moment vooral om te doen om andere games dwars te liggen.

Candy Crush-maker wil handelsmerk op woord 'candy'

Er zijn namelijk naast Candy Crush nog vele andere games verkrijgbaar met het woord 'candy' erin. Iets wat een doorn in het oog is van King, de uitgever van het populaire en verslavende spel. Momenteel verstuurt King al brieven naar andere ontwikkelaars waarin hoog van de juridische toren wordt geblazen. Ook spellen die in de verste verte niet lijken op Candy Crush zijn de klos. All Candy Casino Slots van ontwikkelaar Benny Hsu bijvoorbeeld. Hij werd gesommeerd op z'n app offline te halen. Ontwikkelaars die een brief van King op de deurmat hebben gekregen wordt aangeraden een advocaat in te schakelen. Helaas kan niet iedereen die betalen en daarmee heeft het veel grotere King direct al gewonnen. Bedenk dus goed als je weer een Lollipop Hammer, Jelly Fish of Free Switch koopt waar dat geld naar toe gaat. Het spel is verkrijgbaar voor iPhone en Android-telefoons.

Bron: Gamezebo.com

 • Tags:
 • candycrush
 • handelsmerk

ts iPhone 5S Boxed

“Apple verkocht recordaantal van 55 miljoen iPhones vorig kwartaal”

Telecomnieuws ·

Iedereen die dacht dat de opmars van Apple gestuit was in 2014 komt bedrogen uit. Volgens een rondvraag van Fortune onder 44 analisten wordt aangenomen dat Apple vorig kwartaal een gemiddelde van 55,3 miljoen iPhones verkocht heeft.

Apple verkocht recordaantal van 55 miljoen iPhones vorig kwartaal

Het is giswerk, Apple heeft nog niets gezegd over de verkoop van iPhones vorige kwartaal. Al die analisten bij elkaar (27 professionals en 17 amateurs) schatten dat Apple in totaal 55,3 miljoen iPhones verkocht heeft. Een nette 16% meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het derde kwartaal van 2013 gingen er nog 33,8 miljoen exemplaren over de toonbank. De stijging heeft natuurlijk alles te maken met de gelijktijdige aankondiging van de iPhone 5s en 5c. Maar ook het uitfaseren van de iPhone 5 heeft geholpen. Het heeft mensen over de streep getrokken om toch een nieuwe iPhone te kopen in plaats van een model van vorig jaar. Volgende week weten we zeker hoeveel Apple verkocht heeft, dan worden de officiële cijfers verwacht.

Bron: Tech.fortune.cnn.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • record

ts Ios7 Wallpaper

Apple geeft vierde beta iOS 7.1 vrij

Telecomnieuws ·

Apple heeft zojuist alweer de vierde beta vrijgegeven van iOS 7.1. Een definitieve release lijkt in het verschiet te liggen maar kan volgens eerdere berichten toch nog even duren.

Zo werd de eerste beta in november vorig jaar vrijgegeven. De tweede volgde in december en de derde zo'n twee weken geleden. Alhoewel dus de beta's elkaar nu in rap tempo opvolgen lijkt het er nog niet op dat iedereen zeer binnenkort z'n iPhone kan updaten naar iOS 7.1. Volgens enkele bronnen wordt dit waarschijnlijk pas ergens in maart.

Apple iOS 7

De vorige beta toonde goed aan hoe Apple beetje bij beetje het uiterlijk aanpast. In iOS 7 ging vrijwel alles op de schop en dat leverde hier en daar wat inconsistentie op. Die wordt er zo langzamerhand uitgehaald. Ook de vierde beta kent weer enkele visuele veranderingen al zitten de meeste verschillen hem in meer technische zaken. De update is voor iedereen met een betaald ontwikkelaars-account te downloaden.

 • Tags:
 • apple
 • beta
 • ios7

ts iPhone Sizes

Apple onderzoekt beeldschermen van 4,7 inch groot van 1.600 bij 9.00 pixels

Geruchten ·

Volgens onderzoeksbureau DisplaySearch zou Apple geïnteresseerd zijn in beeldschermen van 4,7, 5,5 en 5,7 inch groot. Vooral het beeldscherm van 4,7 inch groot lijkt volgens een eenvoudige berekening erg geloofwaardig.

Momenteel past Apple in haar iPhones een 4 inch display toe met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Als we dat zouden oprekken naar 900 pixels breed dan komen we uit op 1.597,5 pixels in de hoogte. Dat zijn 2,5 pixels die Apple erbij zou moeten sprokkelen, iets waar de statusbalk ruimte voor biedt. Zodoende hoeven bestaande apps niet omgezet te worden, ze kunnen eenvoudig opgeschaald worden.

DisplaySearch

Voor het 5,5 inch exemplaar met 1080p-resolutie gaat hetzelfde trucje op, alleen dan met een verschil van 3 pixels. Ook zou er gekeken worden naar zogenaamde 2K-beeldschermen met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Zou de breedte in tact gelaten worden, wat tot nu toe gedaan is met nieuwe resoluties, dan zou Apple 4 pixels in de hoogte erbij moeten plakken. Iets wat relatief makkelijk te doen is.

Dit alles is geen garantie dat de iPhone 6 (of iPhone Air) over een grote beeldscherm beschikt, alhoewel het wel erg voor de hand ligt. Het mooie van dit soort berekeningen is, is dat Apple relatief pijnloos de resolutie kan vergroten. En dat hoeft dus niet per se een verdubbeling te zijn.

Via: MacRumors.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6
 • iphoneair

ts Nyc Timesquare

iPhone zorgt voor hoge misdaadcijfers in New York

Opmerkelijk ·

Alhoewel New York City de laatste jaren een stuk veiliger is geworden neemt het aantal diefstallen echter nog wel toe. Grootste reden? De blijkbaar zeer gewillige producten van Apple!

Het aandeel van gestolen Apple-producten neemt de afgelopen jaren gestaag toe. Het gaat dan met name om de iPhone. Vooral in het openbaar vervoer gaat het vaak mis. Mensen zijn afgeleid en de dader ontkomt makkelijk. Het aantal arrestaties vanwege dit soort diefstallen nam vorig jaar met 13% toe. Inmiddels gaat 18% van de zaken om een gestolen Apple-product zoals iPhones. In totaal hebben we het dan over bijna 8.500 apparaten.

NYC crime iPhone

Een advies heeft de politie ook; activeer 'Find My iPhone' en wis je iPhone op afstand. Een woordvoerder van de politie wist ook te melden dat er in 2002, dus ruim voor het uitbrengen van de iPhone of iPad, het aantal Apple-diefstallen op 25 lag. Je komt nou eenmaal minder makkelijk weg met een iMac G4 onder de arm.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • apple
 • diefstal
 • iphone
 • newyork
 • nyc

ts Wozniak Xiaomi

Mede-oprichter Apple promoot Chinese Android-maker

Telecomnieuws ·

De eigenzinnige mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, is blijkbaar fan van het Chinese Xiaomi. De fabrikant van Android-smartphones hield z'n nieuwjaarstoespraak en daarin speelde ook Wozniak een rol.

Mede-oprichter Apple promoot Chinese Android-maker

Wozniak liet daar namelijk weten een fan te zijn van de Xiaomi Mi3. Een toestel met 5 inch Full HD-display, 13 megapixel camera en Qualcomm Snapdragon 800-processor. Of dit betekent dat we Wozniak nooit meer zullen spotten met z'n iPhone is onduidelijk. We hebben het nooit eerder op NieuweMobiel.NL gehad over Xiaomi. Het relatief jonge bedrijf is bekend van de grafische interface MIUI. Saillant detail; de interface lijkt erg veel op dat van het bedrijf dat Wozniak mede hielp op te richten. Het bedrijf kwam in het nieuws vanwege de opvallende overstap van Hugo Barra die voorheen bij Google aan het hoofd stond van de productontwikkeling van Android.

Bron: Google+

 • Tags:
 • wozniak
 • xiaomi

ts Apple iPhone Camera Module

“Apple’s volgende iPhone heeft nog steeds 8 megapixel”

Geruchten ·

Toen Apple de iPhone 5s aankondigde met dezelfde hoeveelheid megapixel camera als z'n voorganger was niet iedereen verrast. Er waren er hooguit een paar teleurgesteld. Voor de volgende generatie iPhones denkt Apple echter ook aan 8 megapixel.

En dan wordt het direct een stuk verrassender. Immers, de meeste fabrikanten zijn na 8 megapixel overgestapt op 13 en inmiddels 16 megapixel exemplaren. Staat gewoon goed op de doos. Maar je kunt ook meer met die megapixels doen dan pronken alleen. Nokia bewijst dat met haar Lumia 1020. Die camera beschikt over een 41 megapixel waarmee je lossless digitaal kunt inzoomen. Inzoomen zonder kwaliteitsverlies dus. En op de vraag of het werkt verwijzen we je graag door naar de conclusies van de camera-experts van Dpreview.

Apple OIS patent
Optische beeldstabilisatie in de volgende iPhone?

Apple lijkt niet zo te geloven in meer megapixels en blijft 'gewoon' bij 8. Dat wil overigens niet zeggen dat de cameramodule in de iPhone 6/Air hetzelfde blijft. Volgens nieuwe geruchten krijgt hij wel optische beeldstabilisatie. Een patent daarop is onlangs goedgekeurd. OIS zou een welkome aanvulling zijn, het zorgt voor minder bewogen foto's. Apple zou verder nog de aperture kunnen vergroten en de individuele pixels kunnen vergroten om de camera te verbeteren. Dat deden ze ook bij de iPhone 5s. Laten we het hopen want het zou allemaal wel erg mager worden anders.

Bron: Chinapost.com.tw, USPTO

 • Tags:
 • 8mp
 • apple
 • iphone6
 • iphoneair
 • ois

20147ts iPhone Air Housing

Mogelijk metalen behuizing voor iPhone Air gelekt

Geruchten ·

Hoe de volgende generatie iPhone gaat heten en hoe hij eruit gaat zien: niemand die het zeker weet. Voor hetzelfde geld is dit hem dus. Een metalen omhulsel voor de opvolger van de iPhone 5S.

Wie zal het zeggen. Het onderdeel lijkt in ieder geval wel op een iPhone-onderdeel. Het zou echter ook iets heel anders kunnen zijn voor een heel andere fabrikant. Mocht het wel voor de volgende iPhone zijn dan valt direct op hoe dun het apparaat is. Eerder ging al het gerucht dat de achtste generatie iPhone slechts 6 millimeter dik zou zijn.

iPhone Air metal housing

Dit lijkt trouwens de eerste keer dat er componenten voor de opvolger van de iPhone 5S uitlekken. Naast losse geruchten is er niet veel om mee te werken. Dat komt vooral omdat het nog vrij lang duurt voordat een nieuwe iPhone verwacht wordt. De iPhone 5S werd samen met de 5C in september vorig jaar aangekondigd.

Via: Phonearena.com

 • Tags:
 • iphone6
 • iphoneair
 • metalhousing

20147ts Flirone personalsafety

Telefoonhoesje maakt van iPhone een nachtkijker

Telefoonnieuws ·

Ja je kunt veel met een iPhone. En als je er iets niet mee kunt dan is er wel een app voor. Wat hij echter niet kan is warmtebeelden tonen. Gelukkig is daar nu een speciaal hoesje voor.

De Flir One beschikt over een warmtecamera en samen met de app tover je warmtebeelden op je iPhone. Hiermee transformeer je je iPhone dus feitelijk in een nachtkijker. Al kun je natuurlijk ook een scène uit Predator naspelen.

Flir One iPhone case
Warmtebeelden op je iPhone

Warmtecamera's worden momenteel veelal door professionals gebruikt zoals de brandweer. Maar ook aannemers die huizen beter willen isoleren. Met de Flir One kun je vanaf nu dus ook in het donker kijken. Bovendien bevat de case nog een extra batterij die volgens de fabrikant de levensduur van je iPhone 5 of 5S met de helft kan verlengen. De Flir One moet in het voorjaar beschikbaar komen en krijgt een advies prijs mee van 350 dollar, met de huidige wisselkoers is dat ongeveer 260 euro. Een Android-model moet later dit jaar volgen.

 • Tags:
 • case
 • flirone
 • hoesje
 • iphone
 • nachtkijker
 • warmtecamera

20147ts Ios71 Slide To Power Off

Apple past uiterlijk iOS 7.1 aan

Telecomnieuws ·

Apple heeft inmiddels alweer de derde beta uitgebracht van iOS 7.1. Voordat de versie wordt losgelaten op het grote publiek wordt er uitvoerig getest. Meest opvallende verandering? Het licht gewijzigde uiterlijk.

iOS 7 was de grootste update voor iOS sinds het uitkomen ervan. Qua uiterlijk dan. Vrijwel alles ging op de schop en dat leverde hier en daar wat vreemde situaties op. Er was ook veel inconsistentie te bespeuren. Het leverde Apple relatief veel kritiek op, kritiek die ze met iOS 7.1 één voor één de mond gaan snoeren. Een preview.

iOS 7.1 beta changes
Veranderingen over de beta-versies van iOS 7.1

Links zien we we de eerste beta, uiterst rechts de meest recente beta. Er is goed te zien dat onduidelijke knoppen eerst zijn omgezet in duidelijker knoppen om uiteindelijk in ronde knoppen te belanden.

iOS 7.1 beta keyboard
Huidig toetsenbord links, iOS 7.1 beta rechts

Gebruikers melden ook dat de fel-groene icoontjes voor onder meer bellen en berichten wat donkerder zijn geworden. De nieuwe kleur is wat vriendelijker voor het oog. Daarnaast krijgt het toetsenbord een kleine makeover. Het lettertype is iets dikker en de shift en backspace-knop springen er beter uit door contrastverschillen. Volgens geruchten moeten we nog even wachten voordat je iOS 7.1 op je iPhone kunt draaien. Een aankondiging volgt wellicht pas in maart.

Bron: @Sentry_NC en MacRumors.com

 • Tags:
 • apple
 • beta
 • design
 • ios7

20146ts Ios Apps

Apple’s App Store bracht 10 miljard dollar op in 2013

Telecomnieuws ·

Nu kosten de meeste apps in de App Store maar 99 cent, we kochten vorig jaar zoveel apps dat het over het hele jaar maar liefst 10 miljard opbracht. De decembermaand spande de kroon; toen werd voor 1 miljard dollar aan content gekocht.

Blijkbaar waren de kerstdagen voor de meeste mensen zo saai dat ze massaal aan het downloaden gingen. Er werden in december namelijk maar liefst 3 miljard apps gedownload. Volgens Apple werden er nog nooit eerder zoveel apps gedownload.

App Store icon

Het record leverde niet alleen Apple veel geld op, ook ontwikkelaars profiteerden. Volgens Apple hebben ontwikkelaars inmiddels 15 miljard dollar verdiend aan hun apps. Apple noemt enkele apps die het in 2013 erg goed deden. Dit zijn Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp en Clumsy Ninja. Mogelijk dat je inmiddels al verslaafd bent aan één. De App Store werd pas vanaf versie 2 van inmiddels iOS beschikbaar voor iPhones.

 • Tags:
 • apple
 • appstore
 • record

20146ts Apple iPhone 6 Air

Volgende Apple iPhone heet mogelijk iPhone Air, slechts 6 millimeter dik

Geruchten ·

We hebben weer een iPhone-gerucht voor je. Eentje die je met een korrel zout mag nemen, zoals alle iPhone-geruchten uiteraard. Ditmaal gaat hij over de naamgeving van de iPhone en hoe dik, of beter dun, het toestel gaat worden.

Volgens een gerucht van ETNews moeten we de naam 'iPhone 6' vergeten en alvast gaan wennen aan 'iPhone Air'. Die naam is niet zonder reden gekozen want Apple's nieuwste iPhone zou slechts 6 millimeter dik worden. Waarom Apple zoveel aandacht besteedt aan overdreven dunne telefoons is ons een mysterie.

Apple iPhone 6 concept

De Air-productlijn is relatief nieuw bij Apple. Het begon natuurlijk allemaal bij de MacBook Air en inmiddels hebben we ook een iPad Air. Zo gek is een iPhone Air dan niet natuurlijk. iPhones werden door de jaren heen ook steeds dunner; van 12,3 mm in de iPhone 3GS naar 9,3 mm in de iPhone 4 en 4S naar 7,6 mm in de iPhone 5 en 5S.

Wij zien het nut van extreem afgetrainde telefoons echter niet, vooral omdat het veelal ten koste gaat van de omvang van de batterij. Iets waar je bij telefoons nooit genoeg van kunt hebben. Overigens gaat ook het gerucht dat de volgende iPhone groter wordt waardoor Apple de batterij kan 'uitsmeren' over een groter oppervlakte. Hoe dan ook, wij moeten het allemaal nog maar zien.

Bron: ETNews.com
Foto: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphoneair

ts Jailbreak Evasi0n7

Jailbreak voor iOS 7 beschikbaar

Telecomnieuws ·

Het evasi0n7 team heeft een untethered jailbreak voor iOS 7 vrijgegeven. De jailbreak werkt voor vrijwel ieder iDevice dat draait onder iOS 7.0 tot en met 7.0.4. Dat klinkt mooi maar er zit wel een grote maar aan het verhaal.

Jailbreak voor iOS 7 beschikbaar

De bewuste hack heet evasi0n7 en is beschikbaar voor zowel Windows als Mac OS X. De grote 'maar' aan het verhaal is dat er geen officiële versie van Cydia is meegeleverd. Zoals wellicht bekend is Cydia de onofficiele App Store voor gejailbreakte iPhones. De makers van evasi0n7 zijn in zee gegaan met het Chinese TaiG. Die store bevat tegen de afspraken in gekraakte software waarna toegang ertoe geblokkeerd is. Wie erg gehecht is aan Cydia wordt aangeraden nog even geduld te hebben totdat de maker ervan z'n code geschikt heeft gemaakt voor de hack en iOS 7. Wie niet langer kan wachten en het aandurft kan de 6 stappen voor Mac OS X of 8 stappen voor Windows uitvoeren om je iPhone te 'bevrijden'.

Bron: iDownloadBlog.com

 • Tags:
 • cydia
 • ios7
 • jailbreak
 • taig

ts Qualcomm Ces

“Qualcomm onaangenaam verrast door 64-bit iPhone 5s”

Telecomnieuws ·

Volgens een niet nader genoemde medewerker van Qualcomm zou het bedrijf zeer onaangenaam verrast zijn geweest toen Apple de iPhone 5s de allereerste mobiele 64-bit processor aankondigde. En niet alleen Qualcomm, de gehele industrie.

Qualcomm onaangenaam verrast door 64-bit iPhone 5s

Qualcomm is fabrikant van de populaire Snapdragon-processors die we vandaag de dag in vele smartphones aantreffen. Ze gelden hiermee als marktleider en een marktleider laat zich niet graag verrassen. Het bedrijf had de omschakeling naar 64-bit voor een veel later tijdstip gepland, omdat de gemiddelde gebruiker er momenteel niets aan heeft. Maar nu hij er is wil iedereen hem hebben, want 64-bit klinkt nou eenmaal beter dan 32-bit. Qualcomm heeft na de introductie van de iPhone 5s met de bijbehorende A7-processor de komst van 64-bit mobiele processors afgedaan als 'gimmick'. Echter, de persoon die die uitspraak deed is inmiddels overgeplaatst en het bedrijf kondigde onlangs haar allereerste 64-bit processor aan; de Snapdragon 410. Deze wordt echter pas in de tweede helft van 2014 in telefoons verwacht en wordt niet gezien als de krachtigste. Bovendien komt die eerste 64-bit Qualcomm-processor een jaar na de introductie van de iPhone 5s. Apple heeft dus een duidelijke voorsprong opgebouwd.

Bron: Hubspot
Foto: Doug Kline (cc)

 • Tags:
 • 64bit
 • qualcomm

ts Obama

Obama moet iPhone inleveren wegens veiligheidsredenen

Telecomnieuws ·

De huidige present van Amerika moet z'n iPhone inleveren. Het apparaat zou vanwege veiligheidsredenen niet geschikt zijn. Welke dat precies zijn wordt niet duidelijk.

Obama moet iPhone inleveren wegens veiligheidsredenen

Apple zou volgens onthullingen van klokkenluider Edward Snowden doelwit zijn van veiligheidsorganisatie NSA. Zij zouden naar verluidt toegang hebben verkregen tot servers met gebruikersdata van iPhone-gebruikers. Het is niet ondenkbaar dat ook andere buitenlandse veiligheidsorganisaties toegang hebben tot die gegevens. Reden dus voor Obama om z'n iPhone in te leveren. Hij zal moeten terugvallen op z'n BlackBerry die hij nog wel mag gebruiken. Toen hij in 2009 als president werd benoemd heeft hij zich hard gemaakt om z'n geliefde BlackBerry niet in te leveren. Hij werd hiermee de eerste Amerikaanse president die tijdens z'n ambt gebruik mocht maken van e-mail.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • iphone
 • obama

ts Whatsapp Ios 7

WhatsApp voor iPhone krijgt iOS 7-makeover

Telecomnieuws ·

WhatsApp voor iOS heeft een update gekregen waarmee het hele uiterlijk op de schop is gegaan. Met update 2.11.5 is de app nu geheel in stijl met iOS 7 en het bijbehorende ‘platte’ ontwerp.

WhatsApp voor iPhone krijgt iOS 7-makeover

Naast een nieuw likje verf krijgt de app ook een licht gewijzigd icoontje. Tevens is er een optie gekomen waarmee je een deel uit een afbeelding kunt knippen (croppen). Daarnaast bevat de update nog meer opties waaronder broadcast lists zodat je groepen mensen eenvoudiger en sneller een bericht kunt sturen. Ook zijn er nieuwe notificatie-geluiden. De nieuwe versie van WhatsApp voor je iPhone is nu verkrijgbaar in de App Store.

Bron: iTunes

 • Tags:
 • ios7
 • whatsapp

ts iPhone Belastingdienst

Belastingaangifte voortaan ook via iPhone

Opmerkelijk ·

De belastingdienst komt binnenkort met een app voor iPhone en iPad waarmee mensen hun inkomstenbelasting kunnen indienen. Het gaat dan vooral om de meer eenvoudiger aangiftes.

Belastingaangifte voortaan ook via iPhone

Volgens een schatting zijn dat echter tot al gauw 2 miljoen mensen waarbij de fiscus zelf al grote delen vooraf heeft ingevuld. Voor complexere aangiftes moet toch de computer afgestoft worden. De staatsecretaris van Financiën, Frans Weekers, deed de aankondiging vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Verwacht de app echter niet voor 1 april 2014, hierdoor kan met de app de aangifte over 2013 niet gedaan worden. Naast een iPhone-versie wordt ook aan een variant voor Android gewerkt maar die zal nog later gelanceerd worden.

 • Tags:
 • app
 • belastingaangifte
 • iphone

ts iPhone 5S Curved

“Apple test gebogen en grotere iPhone’s”

Geruchten ·

Apple zou voor toekomstige iPhone's een radicaal nieuw uiterlijk overwegen gebaseerd op gebogen en vooral grotere beeldschermen. Ook zou het bedrijf een drukgevoelige interface testen.

Ongetwijfeld dat Apple momenteel grotere iPhone's test. De kans dat ze nadenken over gebogen beeldschermen is ook best groot. Wij achten de kans echter nihil dat de opvolger van de iPhone 5S er als het toestel hieronder uit komt te zien. Het is te radicaal, de stap te groot.

iPhone curved display

Toch mogen we verwachten dat de iPhone 6 niets op de huidige iPhone's lijken. Ook de interface zou anders worden, mogelijk dat er zelfs met drukgevoeligheid gewerkt gaat worden. Dergelijke toepassingen zijn voor styli inmiddels gemeengoed. Harder drukken betekent bijvoorbeeld een dikkere lijn. Misschien heeft Apple iets praktisch in gedachten voor iOS? Ook spreekt de bron over een 3D interface. Apple werkt sinds iOS 7 al met parallax-effecten dus ondenkbaar is dat niet. Een nieuwe iPhone wordt pas in het derde kwartaal van volgend jaar verwacht dus tijd genoeg om te speculeren.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • 3d
 • apple
 • iphone

ts iPhone 5S achterkant In Hand

Apple vervangt exemplaren iPhone 5S met defecte batterij

Telefoonnieuws ·

Het ziet er naar uit dat sommige gebruikers met een iPhone 5s te maken hebben met een extreem slecht uithoudingsvermogen. Dankzij een defect zou de batterij veel sneller leeglopen. Apple stelt gerust en belooft gratis vervanging voor getroffen klanten.

Apple vervangt exemplaren iPhone 5S met defecte batterij

De iPhone 5S beschikt over een licht grotere batterij dan z'n voorganger. Alhoewel wij in onze 5S review niet echt een langere batterijduur konden waarnemen moet hij ook niet korter zijn. Toch ervaren sommige gebruikers dit. Volgens Apple gaat het om slechts een beperkt aantal gebruikers. Zij hebben niet alleen te maken met slechtere batterijtijden maar ook met langere oplaadtijden. Vervelend als het je overkomt, maar gelukkig biedt Apple gratis vervanging aan voor deze gevallen. Kwestie van even naar de Apple Store. Of er in Nederland gevallen bekend zijn is niet duidelijk, maar laat het ons gerust weten.

Bron: New York Times

 • Tags:
 • apple
 • batterij
 • iphone5s

ts Apple Store Nl

Apple iPhone 5S en iPhone 5C officieel in Nederland

Telefoonnieuws ·

Vandaag start officieel de verkoop van de nieuwe iPhone 5S en 5C in Nederland. Beide toestellen waren hier al als import verkrijgbaar waardoor ze veelal duurder waren. Mensen op Twitter melden al flinke rijen voor de Apple Store.

Apple iPhone 5S en iPhone 5C officieel in Nederland

Wie koste wat kost eerder een iPhone 5S of 5C wou hebben kon hem al op 20 september ophalen in Duitsland. Wie niet zover wou reizen kon hem hier in Nederland bestellen maar dan wel met een flinke premie. Vanaf vandaag ligt hij dus officieel in de winkel voor de adviesprijs. De iPhone 5S en iPhone 5C zijn beiden geschikt voor het 4G-netwerk van zowel KPN en Vodafone, mocht je tenminste in een gebied wonen met dekking.

iPhone 5S review

Benieuwd naar wat wij vonden van de iPhone 5S? Lees dan onze uitgebreide iPhone 5S-review. Wil je liever een iPhone 5C? Dit model is nagenoeg gelijk aan de iPhone 5 waarover we al eerder een review plaatsten.

Foto: @dannymoerkerke

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • iphone5s

ts iPhone 5S Crash

Apps crashen 2x zoveel op Apple iPhone 5S dan vorige modellen

Telefoonnieuws ·

Volgens een bedrijf dat zich specialiseert in app performance crashen apps tot 2 maal vaker op een iPhone 5S dan op de iPhone 5C en iPhone 5. De vermoedelijke boosdoener is de nieuwe hardware van de 5S.

Apps crashen 2x zoveel op Apple iPhone 5S dan vorige modellen

Het bericht is afkomstig van Crittercism. Volgens het in San Francisco gevestigde bedrijf crasht twee procent van de apps onder een iPhone 5S, tegen één procent op een iPhone 5C en 5. Het bedrijf laat tegenover AllThingsD weten dat de vermoedelijke oorzaak gezocht moet worden in de hardware van de 5S. Ontwikkelaars hadden weliswaar vroegtijdig toegang tot iOS 7, maar dat kon alleen met een iPhone 5 getest worden. De iPhone 5C deelt vrijwel dezelfde hardware als dit model waardoor het crash-percentage gelijk is. Voor de iPhone 5S gaat dat niet op, deze maakt onder meer gebruik van een 64-bit processor. Mogelijk dat toekomstige iOS 7-updates deze problemen kunnen verhelpen. Apple bracht al enkele bugfixes uit, met name om beveiligingsproblemen te verhelpen.

Bron: AllThingsD

 • Tags:
 • apple
 • crash
 • iphone5s

ts Apple iPhone 5c kleuren

Apple iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober officieel in Nederland

Telefoonnieuws ·

Apple laat weten dat de iPhone 5S en 5C vanaf 25 oktober officieel hier verkrijgbaar zullen zijn. Beide telefoons waren al via import hier verkrijgbaar. Hopelijk zal de prijs met de officiële komst naar beneden gaan.

Apple iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober officieel in Nederland

Niet alleen Nederland krijgt op 25 oktober de iPhone 5S en 5C, in totaal 25 landen mogen de nieuwste iPhone begroeten waaronder Rusland, Italië en Spanje. Fanboys of mensen met diepe zakken konden hier al eerder beide iPhones krijgen, maar moesten daar veelal flink voor betalen. Zo kost de kleurrijke iPhone 5C momenteel nog 599 euro, terwijl de goedkoopst verkrijgbare iPhone 5S 839 euro moet kosten. Met de officiële lancering komt daar mogelijk verandering in. Bovendien moet het vanaf vrijdag 25 oktober makkelijker worden om aan een iPhone te komen.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • iphone5s

ts Apple Sizes

“iPhone 6 krijgt 4,8 inch groot scherm”

Geruchten ·

De originele iPhone uit 2007 was 3,5 inch groot, gigantisch voor die tijd. De iPhone 5 voegde daar een halve inch aan toe terwijl de meeste andere high-end smartphones toen al flink groter waren. Hoog tijd dus voor opnieuw een vergroting?

Enkele analisten denken van wel. Voor de iPhone 6 zal 4,8 inch het ideale schermformaat zijn, zo voorspellen Jefferies & Co en KGI Securities. Feit is dat over de iPhone 6 nog geen zinnig woord te zeggen valt, de iPhone 5S is namelijk nog maar net uit. Toch weten analisten vaak al vroeg welke kant het op gaat met nieuwe iPhones.

iPhone stretch
Gaat de iPhone nogmaals door de pers?

Geruchten over een 4,8 inch grote iPhone zijn niet nieuw. Begin dit jaar dook de iPhone Math op met een 4,8 inch display. Uiteindelijk kondigde Apple de weinig vernieuwende iPhone 5S en 5C aan die met dezelfde schermdiagonaal is uitgerust als de iPhone 5. Een grotere iPhone ligt trouwens redelijk voor de hand. De huidige generatie is een verfrissing van het vorige model, waarna (tot nu toe altijd) een grote vernieuwing volgt.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6

ts Apple Imessage

Apple bevestigt iMessage-problemen, werkt aan fix

Telecomnieuws ·

Apple erkent dat sommige iOS 7-gebruikers momenteel problemen ondervinden met iMessage. Volgens het bedrijf zou slechts een fractie van een procent van de gebruikers onder iOS 7 er last van hebben en een fix zou onderweg zijn.

Apple bevestigt iMessage-problemen, werkt aan fix

Het probleem doet voorkomen dat iMessage-berichten in eerste instantie wel verstuurd zijn maar later toch een foutmelding geven. Helaas kan Apple het probleem alleen oplossen door een iOS 7-update uit te brengen. Dit zou overigens niet de eerste bugfix van iOS 7 zijn. Eerder werd een noodupdate uitgebracht om onbedoeld toegang tot het apparaat via Siri te voorkomen. Mocht je last hebben van dit probleem dan kan een restart van je iPhone een tijdelijke oplossing zijn. Overigens melden gebruikers dat het uitschakelen en direct daarna weer inschakelen van iMessage in sommige gevallen ook helpt. Heb jij problemen met iMessage? Laat het ons weten hieronder in de comments.

Bron: Wall Street Journal

 • Tags:
 • apple
 • imessage
 • ios7

ts iPhone 5S Space grijs

Na iPhone 5C ook de Apple iPhone 5S in Nederland verkrijgbaar

Artikelen ·

Nadat Belsimpel als eerste webshop in Nederland de iPhone 5C uit voorraad kon leveren is nu ook de iPhone 5S bij ze leverbaar. Het gaat voorlopig wel om de zwarte uitvoering met 16 GB aan geheugen.

Na iPhone 5C ook de Apple iPhone 5S in Nederland verkrijgbaar

De zwarte uitvoering is wellicht niet de meeste favoriete uitvoering van de iPhone 5S, vooral na de introductie van de gouden variant, het is wel de meest klassieke iPhone. Al moeten we officieel spreken van Space Grey. De Apple iPhone 5S werd samen met de iPhone 5C aangekondigd en stond helaas niet in het lijstje met landen waar ze als eerste uitgebracht zouden worden. Apple heeft tot op heden nog steeds geen officiele datum genoemd waarop beide iPhone's hier uitgebracht worden. Het maakt nu ook niet meer uit, beiden zijn nu dankzij handige webshops hier toch verkrijgbaar.

Enkele voorbeelden van aanbiedingen zijn;

iPhone 5S 16 GB + Vodafone Red E abonnement voor 159 euro

iPhone 5S 16GB + Tele2 Smartmix 450 + Internet XX-Large 2500MB voor 149 euro

 • Tags:
 • apple
 • belsimpel
 • iphone5s

ts Apple Store London Regent Street

Londenaar bestolen van iPhone 5S nog voor verlaten Apple Store

Opmerkelijk ·

Een man uit Londen kon maar kort genieten van z'n nieuwe iPhone 5S. Nog voordat hij buiten op de stoep stond bleek z'n fonkelnieuwe gadget gestolen. En dat ondanks zware beveiliging van de Apple Store waar hij hem kocht.

Londenaar bestolen van iPhone 5S nog voor verlaten Apple Store

Het onfortuinlijke voorval deed zich voor bij de Apple's flagship Store in London Regent Street. Het slachtoffer pakte z'n iPhone 5S direct na aanschaf uit en stopte hem in z'n broekzak. Ondanks de beveiliging en aanwezige politie is het toch iemand gelukt de telefoon te stelen. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de beveiligingsbeelden worden bekeken. Of de man nog kans gezien heeft het apparaat van Touch ID te voorzien valt te betwijfelen.

Bron: The Register

 • Tags:
 • diefstal
 • iphone5s

ts Apple iPhone 5c geel

Apple verkoopt recordaantal iPhones 5S en 5C tijdens openingsweekend

Telefoonnieuws ·

Afgelopen weekend ging in 11 landen de verkoop van start van de nieuw aangekondigde iPhone 5S en 5C. Apple zegt 9 miljoen exemplaren te hebben verkocht tijdens dit eerste weekend waarin beide modellen in de verkoop gingen.

Helaas splitste Apple niet de verkopen tussen iPhone 5S en de inmiddels hier ook verkrijgbare 5C. We weten dus niet hoeveel mensen voor welk model kozen, al gaan er onbevestigde schattingen dat voor iedere iPhone 5C er drie iPhone 5S over de toonbank gingen. Apple bracht nooit eerder gelijktijdig twee verschillende iPhone-modellen uit dus de getallen zijn moeilijk te vergelijken met eerdere gevallen. Feit is wel dat Apple nooit eerder in drie dagen tijd 9 miljoen iPhones verkocht. De verkoop van vooral de iPhone 5S zorgt hier en daar voor problemen. Het model zou in veel winkels zijn uitverkocht en vooral de gouden uitvoering is in het begin erg schaars.

iPhone 5S

iOS 7

In hetzelfde persbericht kondigde Apple aan dat 200 miljoen gebruikers zijn overgestapt op het nieuwe iOS 7. Het is de eerste echte grote wijziging aan het mobiele besturingssysteem en dat levert nogal wat problemen op. Zo is de interface niet altijd consistent en levert hier en daar problemen op. Op Sloppy UI is een leuke verzameling te vinden van voorbeelden.

 • Tags:
 • apple
 • ios7
 • iphone5c
 • iphone5s

ts Touchid Hack

Vingerafdruksensor iPhone 5S eenvoudig te foppen

Telefoonnieuws ·

Het was al bekend dat je een levende vinger nodig had om de iPhone 5S te kunnen unlocken. Het is de mensen van Chaos Computer Club echter gelukt om de sensor voor de gek te houden met een ‘vreemde’ vinger.

Voordat we verder gaan; de vingerafdrukscanner op de iPhone 5S is ter vervanging van een eenvoudige 4-cijferige unlockcode. Het is niet bedoeld om toegang te krijgen tot nucleaire lanceercodes of staatsgevaarlijke geheimen. Laten we er dus niet meer van maken dan dat het is. En alhoewel we wel voorzichtigheid in achten zouden nemen bij het instellen van deze unlockmethode moet je bedenken dat het vrij eenvoudig is om in bezit te komen van iemands vingerafdruk. Bovendien zit je iPhone er momenteel ongetwijfeld helemaal onder.

Maar nu blijkt een hoge resolutie foto van een geautoriseerde vingerafdruk en wat huishoudelijke materialen al genoeg om de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S te foppen. De methode wordt hieronder gedemonstreerd.

De vondst verbaast ons niets. Vingerafdrukscanners zijn niet feilloos, dat waren ze niet en dat zullen ze nooit zijn. Maar daar is hij in dit geval ook niet voor bedoeld. Hij is ter vervanging van een vier cijferige toegangscode.

Alternatieven

Intussen is gebleken dat niet alleen je vinger gebruikt kan worden om de iPhone 5S te unlocken. Ook de pootafdruk van je hond of kat kan worden ingesteld als "gebruiker". Zelfs een tepel kan hiervoor worden gebruikt. En ja, iemand heeft ook met succes z'n geslachtsdeel geprobeerd. Alleen lijkt ons die laatste wat ongemakkelijk als je in het openbaar even je gemiste oproepen wilt controleren.

Bron: CCC

 • Tags:
 • hack
 • iphone5s
 • vingerafdrukscanner

ts Ifixit iPhone 5S

iFixit schroeft Apple iPhone 5S open

Telefoonnieuws ·

We kijken er altijd een beetje naar uit; de operatie van iFixit met op de tafel een gloednieuwe iPhone. Apple is doorgaans niet zo spraakzaam over specs, dus hopelijk weten de heren en dames van iFixit volledige duidelijkheid te geven.

iFixit schroeft Apple iPhone 5S open

De iPhone 5S lijkt erg op de iPhone 5 en dus lijkt de operatie in eerste instantie identiek. De batterij is echter iets groter, namelijk 1560 mAh maar dit lekte eerder al uit. De iSight camera lijkt te zijn besteld bij Sony, net als de iPhone 5 en 4S dus. De Touch ID-sensor is volgens iFixit een CMOS-chip. Ze spreken de hoop uit dat het saffieren kristal krasbestendig genoeg is om de sensor te beschermen. Uiteindelijk krijgt de iPhone 5S 6 van de maximaal 10 punten. Dat is lager dan de iPhone 5 destijds kreeg, waarschijnlijk omdat de batterij ditmaal is vastgelijmd en niet met een lipje verwijderbaar is.

Bron: iFixit.com

 • Tags:
 • apple
 • ifixit
 • iphone5s

ts Apple Keynote iPhone 5S 5c

De verrassingen van de iPhone 5S en 5C aankondiging

Telefoonnieuws ·

Het is de dag na en dan is het terugblikken geblazen. Veel van Apple's nieuws was voorafgaand al uitgelekt, nagenoeg alles. Waren er nog verrassingen? Dingen die door alle techjournalisten en analisten niet voorzien waren?

Het korte antwoord is "ja", het eerlijke antwoord is "nagenoeg niet". Dat Apple twee iPhone's zou aankondigen, de iPhone 5S en de iPhone 5C, was bekend. Dat de iPhone 5S over een vingerafdrukscanner zou beschikken ook. Zelfs de kleuren van de iPhone 5C waren voorafgaand al breed uitgemeten in de media. Bewijs dat Apple steeds meer moeite heeft onaangekondigde producten geheim te houden voor de buitenwereld. Of zeg maar gerust, helemaal in gefaald heeft.

64 bit A7-processor

Toch waren er wel wat verrassingen te melden. Zo was niet bekend dat Apple's nieuwe A7-processor gebaseerd zou zijn op 64 bit architectuur. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat aan de buitenkant ook moeilijk te zien is. De transitie naar 64 bit is ook een knappe prestatie, vooral als je bedenkt dat Apple nog maar relatief kort in de mobiele processors zit.

64-bit iPhone

Ook iOS 7 is 64 bits, alsmede Apple's eigen Apps. Beta's van iOS worden al geruime tijd verstrekt aan geregistreerde ontwikkelaars. Dat nieuws over een 64 bits iOS 7 niet eerder uitlekte mag bijzonder genoemd worden.

Geen 128 GB uitvoering

Niet echt een verrassing maar er werd wel voorzichtig rekening mee gehouden; een 128 GB iPhone. Apple levert immers ook een iPads met zoveel opslaggeheugen. De 128 GB zou misschien zelfs ten koste gaan van de 16 GB uitvoering.

Capacity and Price iPhone 5S

De prijzen zouden dan 'opschuiven', geheugen is immers niet meer zo duur als in 2007 toen de eerste iPhone uitkwam. Het mocht niet zo zijn. De 128 GB uitvoering werd niet aangekondigd en de 16 GB variant blijft het instapmodel.

Geen WiFi ac

Opvallender is het ontbreken van het snellere 802.11ac WiFi. Terwijl de HTC One, Samsung Galaxy S4 en de Sony Xperia Z1 er wel mee uitgerust zijn. Nu is Apple wel vaker laat met het omarmen van nieuwe technieken, vooral als ze er het nut voor de consument niet inzien.

802.11ac Wi-Fi Apple
Apple ziet nut WiFi ac wel degelijk in

Maar vreemd genoeg ondersteunen de nieuwe AirPort Extreme en Time Capsule routers het wel gewoon. Waarom het dan niet in het nieuwste iPhone vlaggenschip terecht is gekomen is pure speculatie.

Stevige prijs iPhone 5C

Ander opvallend punt is de prijs van de iPhone 5C, deze is namelijk hoger dan vooraf werd gedacht. Vooraf werd aangenomen dat de van plastic gemaakte iPhone 5C een goedkopere iPhone moest worden, onder andere voor opkomende markten en nieuwe gebruikers.

iPhone 5C pricing

Dat de prijs ervan nu hoger uitkomt dan voor een iPhone 5 is ronduit teleurstellend te noemen. Blijkbaar heeft Apple toch een ander publiek voor ogen. Al gaan er wel geruchten dat de prijs van de 5C de komende maanden flink naar beneden zal gaan.

Geen 12 maar een verbeterde 8 megapixel camera

Voor ons niet echt verrassend maar sommigen zullen het hier wel verwachten: de iPhone 5S heeft geen 12 megapixel camera. De geruchten spraken er weliswaar over, er waren er ook talloze die spraken over een 8 megapixel variant. Apple sprak met geen woord over megapixels, maar over grotere pixels die meer licht opvangen.

iPhone SS camera module

Het deed ons aan HTC denken met hun UltraPixel-camera. Overigens zien de voorbeeldfoto's van de iPhone 5S er meer dan prima uit. Bedenk echter wel dat deze door Apple gemaakt zijn, vermoedelijk onder ideale omstandigheden en misschien zelfs wel met statief en hulp-lichtbronnen. Of hij in het echt ook zo goed presteert zal blijken wanneer de iPhone 5S uitkomt en de doorsnee consument er foto's mee schiet.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • iphone5s

ts Touchid

Apple's vingerafdrukherkenning Touch ID op de iPhone 5S nader bekeken

Telecomnieuws ·

Met de aankondiging van de iPhone 5S bracht Apple ook iets nieuws, namelijk vingerafdrukherkenning. Het geeft toegang tot je iPhone maar je kunt er ook bestellingen in de App Store mee doen. Handig maar het roept ook vragen op.

Hoe veilig is namelijk deze vingerafdrukherkenning op de iPhone 5S? Om iets te herkennen moet hij eerst je vingerafdruk opslaan. Waar slaat hij die op? Hoe slaat hij die op? En wie kan daar allemaal bij?

Touch ID scanner

Apple noemt het Touch ID en het is een 500 ppi sensor die is ingebouwd is in de homeknop. Apple is er niet de eerste mee, maar wel de eerste die er schijnbaar feilloze ervaring mee beloofd. Hij geeft toegang tot de iPhone 5S en je kunt er ook apps mee kopen in de App Store. Alvorens je dit kunt doen moet je je vingerafdruk scannen. Deze wordt vervolgens versleuteld opgeslagen op de A7-processor van de iPhone 5S zelf in wat Apple noemt een beveiligde omgeving. Maar hoe veilig is dat?

iOS 7 and Touch ID

Onlangs kwam in het nieuws dat de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA verregaande toegang heeft tot iPhones waar dan ook ter wereld. Apple zegt niet te hebben meegewerkt aan het tot stand brengen van deze toegang. Kan de NSA dus ook toegang krijgen tot je vingerafdruk? Op zich moet dat niet uitmaken want hij is versleuteld. Hoe sterk is die versleuteling? Daar zegt Apple niets over. Wel dat de vingerafdruk niet verstuurd wordt naar Apple's server en ook niet wordt gebackuped door iCloud. Daar zullen we ze dan maar op moeten geloven.

A7 fingerprint storage
Leest de NSA even mee? Hier zitten volgens Apple je vingerafdrukken

Uiteindelijk is het aan de gebruiker om vingerafdrukherkenning in te schakelen mocht hij daar genoeg vertrouwen in hebben. Voel jij je echter op je gemak bij een smartphone waarvan al bekend is dat deze gehacked is al je vingerafdruk(ken) opslaat? En vertrouw je een bedrijf die actief meewerkt met het verzamelen en verstrekken van gegevens aan derden? De komende tijd zal genoeg discussie ontstaan over hoe veilig Touch ID daadwerkelijk is en zal Apple hopelijk antwoord geven over details zoals de manier van encryptie. Feit is wel dat de privacy-discussie een nieuw hoofdstuk kan toevoegen aan wat nu al een hele lijst is.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5s
 • privacy
 • touchid

ts Apple iPhone 5S Verge

Apple kondigt samen met iPhone 5S nieuw instapmodel iPhone 5C aan

Telefoonnieuws ·

Apple heeft de verwachte iPhone 5S ook de iPhone 5C aangekondigd. De opvolger van de iPhone 5 heeft een vingerafdrukscanner, verbeterde camera en een nieuwe kleuroptie. De iPhone 5C is het nieuwe instapmodel verkrijgbaar in diverse kleuren.

Voor het uiterlijk hoef je niet over te stappen op een iPhone 5S, het model is zoals verwacht nagenoeg gelijk aan z'n voorganger de iPhone 5. Tenzij je een goud- of champagnekleurige uitvoering wilt hebben, dan moet je wel overstappen. Dat is het overwegen waard want dan krijg je ook een vernieuwde homeknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Deze geeft toegang tot het apparaat.

Apple iPhone 5S
De nieuwe Apple iPhone 5S

Apple zag kans om de aperture op de camera te vergroten naar F/2.2 en de sensor met 15%. Het aantal megapixels is teleurstellend gelijk gebleven op 8 megapixel. Terwijl vlaggenschepen van Nokia en Sony met respectievelijk 41 en 20,7 megapixel zijn uitgerust blijft Apple's nieuwste vlaggenschip met 8 megapixel wel erg ver achter. Wel is de cameramodule in staat om video in 120 frames per seconde op te nemen. Dit is dan wel in maximaal 720p. De camera krijgt er tot slot een tweede LED-lamp bij in een afwijkende kleur om foto's extra goed belicht en natuurgetrouw te krijgen.

Apple iPhons 5S camera

De nieuwe A7-processor is 64 bit, een unicum voor een mobiele telefoon. Hij moet tot twee maal sneller zijn dan z'n voorganger evenals het grafische gedeelte. Ook draait hij OpenGL/ES 3.0, wat goed nieuws is voor game-liefhebbers en ontwikkelaars.

iPhone 5C

Het was voor het eerst dat Apple een tweede iPhone aankondigde. Apple werkt al jaren zo dat de vorige iPhone als instapmodel wordt voortgezet. Dat ging al een tijdje niet meer op omdat de iPhone 3GS ook nog steeds verkocht werd. Deze voordelige iPhone gaat al een tijdje mee en beschikt bovendien uit verouderde hardware en standaarden zoals de Lightning-adapter.

Apple iPhone 5C
De kleurrijke Apple iPhone 5C

Tijd dus voor een nieuw instapmodel gemaakt van plastic, pardon "Hard-coated Polycarbonate". De komst van de iPhone 5C betekent automatisch het pensioen voor de iPhone 5. Apple heeft goed gekeken naar de iPod-lijn en diverse kleuropties geïntroduceerd die bovendien goed aansluiten bij de kleuren uit iOS 7. Dit moet direct een jonger publiek aanspreken. Helaas dat de prijs beduidend hoger uitvalt dan vooraf gedacht, denk aan ruim 550 euro voor een los toestel.

Apple iPhone 5C colors

De iPhone 5C beschikt net als z'n grotere broer over een 4 inch Retina-display. Verder lijkt de 5C erg op de iPhone 5 met een 8 megapixel camera en een A6-processor. Nieuw is echter dat hij meerdere 4G-banden ondersteunt. Apple brengt tevens een rubberen hoesje uit met uitsparingen zodat de kleur van het apparaat altijd goed zichtbaar is. Apple blijft de iPhone 4S voeren waarmee de totale line-up bestaat uit de 5S, de 5C en de 4S.

iOS 7

Misschien nog wel belangrijker dan de aankondiging van twee nieuwe iPhone is de lancering van de zevende versie van iOS. Het mobiele besturingssysteem had naast de toevoeging van nieuwe functies nog niet eerder een poetsbeurt gekregen. iOS 7 is flink anders en zal voor iPhone-veteranen even wennen zijn.

Apple iOS 7 screenshots

Belangrijkste ontwerpaspect van iOS 7 is eenvoud. Overbodige ontwerpelementen zijn verdwenen. Naast een nieuw gezicht brengt iOS 7 ook enkele nieuwe functies. Belangrijkste zijn het controlecentrum, het berichtencentrum en AirDrop. Met het controlecentrum schakel je snel Bluetooth, WiFi of de vliegmodus in. Het berichtencentrum vervangt het notificatiescherm en brengt je een dagoverzicht. Met AirDrop moet je eenvoudig content delen met andere Apple-gebruikers om je heen.

iOS 7 camera Safari and App Store

Ook oude apps zoals de camera, Safari en de App Store zien de nodige wijzigingen. Zo krijgt de camera-app filters en krijgt de browser een gecombineerd zoekscherm en een nieuwe tabbladweergave. Ook de App Store is helemaal ge-iOS-7-t en laat nu populaire apps in de buurt zien. Onder de motorkap is ook wat veranderd; iOS 7 is nu 64 bits, inclusief Apple's eigen apps.

Beschikbaarheid

Zowel de iPhone 5S en de kleurrijke iPhone 5C liggen vanaf 20 september in de winkel, maar daarvoor moet je wel naar Duitsland of Frankrijk. Nederland volgt later, mogelijk zelfs pas in december. iOS 7 zal vanaf 18 september als download gratis beschikbaar voor de 5, 4S en 4.

Fotos: The Verge

 • Tags:
 • apple
 • ios7
 • iphone5c
 • iphone5s

Beknopte specificaties van de Apple iPhone 5S

Afmetingen 123,8 x 58,6 x 7,6 mm
Gewicht 112 gram
Artikelcode A1457
EAN codes 8859100243778, 8859097816528, 8719743772892, 8719632040859, 8719632040576, 8719632040064, 8719632040057, 8719632040040, 8719632040026, 8719325186680, 8719244271566, 8719244271559, 8719244271528, 8719244271511, 8719244270200, 8719244270194, 8719244270163, 8719244270149, 8712421516047, 8712421516030, 8712421516023, 8712421515712, 8712421515705, 8712421515675, 8712421515668, 8712421515651, 8712421515644, 8438473902019, 8438473901012, 8438473900817, 8438473900619, 8438473899616, 8438473898817, 8438473898619, 8438473898411, 7081259791645, 5055664271179, 4043972161115, 4043972161108, 3305912509205, 2000017576589, 2000017576572, 2000017576442, 2000017576435, 2000012950711, 2000012950704, 2000012950698, 2000012950681, 2000012950674, 2000012950667, 2000012887000, 2000012886997, 2000012886980, 1309274112099, 0885909785087, 0885909785056, 0885909785049, 0885909785001, 0885909784950, 0885909784943, 0885909784899, 0885909784783, 0885909784769, 0885909784752, 0885909784745, 0885909784714, 0885909784707, 0885909784653, 0885909784646, 0885909784639, 0885909784615, 0885909784592, 0885909784486, 0885909784462, 0885909784455, 0885909784448, 0885909784417, 0885909784400, 0885909784356, 0885909784349, 0885909784295, 0885909783151, 0885909783090, 0885909782949, 0885909782857, 0885909782840, 0885909782550, 0885909782499, 0885909782253, 0885909782246, 0885909782192, 0885909782062, 0885909781980, 0885909781959, 0885909781942, 0885909781898, 0885909781782, 0885909781768, 0885909781706, 0885909781683, 0885909781652, 0885909781645, 0885909781591, 0885909727834, 0843591030657, 0843591030656, 0843591030655, 0843591030654, 0843591030653, 0843591030652, 0843591030651, 0843591030650, 0843591030649, 0815909561817, 0799456741338, 0759776468513, 0759776468278, 0759776468254, 0759776466816, 0759776463273, 0759776445088, 0759776387463, 0737989982088, 0727473168586, 0712201431599, 0680220944928, 0200002903105, 0000008859112, 0000000376365, 0000000368995 Toon nog 116 anderen, 8719244271511, 8719244270200, 8719244270194, 8719244270163, 8719244270149, 8712421516047, 8712421516030, 8712421516023, 8712421515712, 8712421515705, 8712421515675, 8712421515668, 8712421515651, 8712421515644, 8438473902019, 8438473901012, 8438473900817, 8438473900619, 8438473899616, 8438473898817, 8438473898619, 8438473898411, 7081259791645, 5055664271179, 4043972161115, 4043972161108, 3305912509205, 2000017576589, 2000017576572, 2000017576442, 2000017576435, 2000012950711, 2000012950704, 2000012950698, 2000012950681, 2000012950674, 2000012950667, 2000012887000, 2000012886997, 2000012886980, 1309274112099, 0885909785087, 0885909785056, 0885909785049, 0885909785001, 0885909784950, 0885909784943, 0885909784899, 0885909784783, 0885909784769, 0885909784752, 0885909784745, 0885909784714, 0885909784707, 0885909784653, 0885909784646, 0885909784639, 0885909784615, 0885909784592, 0885909784486, 0885909784462, 0885909784455, 0885909784448, 0885909784417, 0885909784400, 0885909784356, 0885909784349, 0885909784295, 0885909783151, 0885909783090, 0885909782949, 0885909782857, 0885909782840, 0885909782550, 0885909782499, 0885909782253, 0885909782246, 0885909782192, 0885909782062, 0885909781980, 0885909781959, 0885909781942, 0885909781898, 0885909781782, 0885909781768, 0885909781706, 0885909781683, 0885909781652, 0885909781645, 0885909781591, 0885909727834, 0843591030657, 0843591030656, 0843591030655, 0843591030654, 0843591030653, 0843591030652, 0843591030651, 0843591030650, 0843591030649, 0815909561817, 0799456741338, 0759776468513, 0759776468278, 0759776468254, 0759776466816, 0759776463273, 0759776445088, 0759776387463, 0737989982088, 0727473168586, 0712201431599, 0680220944928, 0200002903105, 0000008859112, 0000000376365, 0000000368995
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
iOS 10.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.0 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.3 GHz, Apple A7, dual core
Selfiecamera 1.2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1558 mAh

Alle Apple iPhone 5S specificaties


Video’s over de Apple iPhone 5S

Blue Screen of Death iets voor Windows? Nee hoor, iPhone 5S kan het ook! Nieuwe feature?

Wat gebeurt er als je een iPhone 5S beschiet met een geweer? Nou wat denk je zelf?! #tochzonde

En ze zijn er weer; Apple iPhone droptest #5s #5c

Apple begint ook met uitzenden eerste reclame's iPhone 5s


Alternatieven van de Apple iPhone 5S

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 5S (A1457)
Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM (4034D)
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
iOS10.1
Kleurenbeeldscherm4.0 inch, TFT4.0 inch, TN
Camera8 MP2 MP
Processor1.3 GHz, Apple A7, dual core1.3 GHz, MediaTek MT6580, quad core
Selfiecamera1.2 MP2 MP, VGA camera, flitser
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))4 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1558 mAh1500 mAh

Volledige vergelijking Apple iPhone 5S en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 5S