iPhone 6 mogelijk door robots gemaakt

· 2 reacties


Apple's fabrikant voor de iPhone 6 gaat een deel van het werk mogelijk uitbesteden aan robots. Het zou voorlopig gaan om 10.000 exemplaren. Hiermee wordt zelfs de goedkope Chinese werknemer schaamteloos ingeruild voor machines.

Een assemblage-bot zou tussen de 20 en 25 duizend dollar per stuk kosten. Dat klinkt veel maar iedere robot zou ongeveer 30.000 iPhones per jaar kunnen maken, gezamenlijk zijn dat 300 miljoen per jaar. Bijkomend voordeel is dat de robots niet naar huis hoeven, geen vrij vragen voor feestdagen en ze springen ook niet in overspannen toestand van het dak af. Tenminste, nog niet.

Famous robots
Er mag gesolliciteerd worden!

Foxconn zou de robots, die ze intern al 'Foxbot' noemen, al voor de productie van de iPhone 6 willen inzetten. Dat lijkt ons vrij snel, vooral als je bedenkt dat het bedrijf onlangs nog 100.000 nieuwe medewerkers zocht voor de productie en de iPhone 6 over enkele maanden verwacht wordt. Foxconn is trouwens geen onbekende met elektronische medewerkers. Ze zouden naar verluidt al een miljoen robots 'in dienst' hebben; een scherpe stijging ten opzichte van de 10.000 in 2011. En zo worden zelfs de goedkope Chinezen op den duur vervangen door machines.

Bron: Appleinsider.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel