Apple ontvangt eerste exemplaren A9-processor voor volgende generatie iPhone


Samsung is begonnen met de productie van de A9-processor voor Apple. De op 14nm gebaseerde processor moet terechtkomen in de volgende generatie iPhone en iPad. Naast Samsung maakt ook TSMC chips voor Apple.

Samsung neemt het overgrote deel van de processors voor haar rekening. Apple gebruikt van oudsher de chips van Samsung voor de iPhone en iPad. Apple ontwerpt de processors en Samsung maakt ze vervolgens. Ondanks de vele conflicten tussen beide bedrijven lukt het Apple niet om een vervanger te vinden die massaal de chips voor Apple maakt.

FinFET
De op FinFET gebaseerde A9-processor

Het lijkt wat vroeg voor Samsung om de A9-processor te produceren. Vooral als je bedenkt dat deze in de iPhone 6s terecht moet komen. De lancering daarvan ligt zo'n 9 maanden van ons verwijderd. Het is daarom nog onduidelijk wat Apple's plannen zijn voor de A9. Mogelijk is deze toch bedoeld voor een tussentijdse iPad-release en krijgt de iPhone 6s een licht geüpdate variant. Al lijkt dat niet erg waarschijnlijk. Het geeft Apple wel de nodige tijd om testen te doen en de software te optimaliseren.

Bron: Etnews.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel