Tele2 start binnenkort met 4G


Tele2 begint begin 2015 met het aanbieden van 4G. Het bedrijf beschikt al langer over een 4G-licentie maar maakte daar nog niet commercieel gebruik van. Omdat de licentie dat wel vereist komt het bedrijf nu met een eigen 4G-netwerk.

Omdat Tele2 nog moet beginnen aan een netwerk maken ze gebruik van de snellere LTE Advanced-techniek. Huidige 4G-netwerken van bijvoorbeeld KPN en Vodafone moeten nog grotendeels worden omgebouwd om deze nieuwe snelheden te ondersteunen. Het netwerk van Tele2 gaat vanaf 2015 live in delen van Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De bedoeling is dat de dekking vanaf de Randstad verder uitgroeit tot over Nederland. Tele2 verwacht vanaf maart 2016 landelijke dekking aan te kunnen bieden.

Tele2 4G
Binnenkort vliegen op het 4G-netwerk van Tele2

De eerste mensen die gebruik kunnen maken van het nieuwe 4G-netwerk van Tele2 zijn de eigen medewerkers. Zij zullen het netwerk in eerste instantie gaan testen. Daarna krijgen bestaande klanten toegang. Dat moet ergens in maart 2015 gebeuren. Klanten die zich binnen het dekkingsgebied bevinden schakelen dan automatisch over. Nieuwe klanten moeten het voorlopig met maximaal 3G stellen. Na maximaal acht weken belooft Tele2 dat ook zij overgezet worden naar het 4G-netwerk.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel